Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

2015 vine cu mai mulţi bani pentru IMM-uri! Vezi sumele alocate programelor de finanțare

4Bugetul total alocat pentru programele naţionale dedicate dezvoltării şi sprijinirii IMM-urilor pentru  anul 2015 este de 205 milioane lei faţă de 166 milioane în 2014, ceea ce reprezintă o creştere de 23,4%.

„Creşterea bugetelor programelor naţionale a fost una dintre prioriorităţile mandatului meu. Mă bucură faptul că am  reuşit să obţinem un buget mai mare faţă de anii precedenţi astfel încât fiecare program naţional destinat IMM-urilor va avea un buget dublu faţă de anul trecut şi totodată avem în vedere deschiderea de noi programe ce vizează internaţionalizarea, industrializarea şi dezvoltarea de branduri. De asemena vom continua în 2015 implementarea de proiecte pentru IMM-uri cu fonduri europene, precum schema de minimis Locuri de muncă subvenţionate pentru TINeri, Programul Româno-Elveţian  sau Erasmus pentru Tineri Întreprinzători”, a declarat Florin Nicolae Jianu, ministrul pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism.

Bugetul din fonduri externe nerambursabile al Ministerului Economiei s-a suplimentat de la 71 milioane în 2014 la 283 milioane pentru 2015.

Programul Româno-Elveţian a primit un buget considerabil, suma alocată fiind de 75 de milioane lei faţă de 15 milioane în 2014.

Programele derulate prin Fondul Social European (FSE) au primit o alocare de 158 milioane, faţă de 8 milioane în anul 2014. Schema de ajutor de minimis – Locuri subvenţionate pentru TINeri va continua finanţarea până la sfârşitul anului 2015, bugetul total alocat pentru aceast instrument fiind de 40 milioane euro pentru 2014 şi 2015.

Sursa: www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor