Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE 25 august 2015

glasses-and-pen-on-the-newspaper-close-up-91610

Ziuaconstanta.ro: PERFECŢIONARE CA EXPERT ACHIZIŢII PUBLICE ŞI AUDITOR PUBLIC INTERN, DOUĂ CURSURI NOI LA CCINA

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa anunţă organizarea a două cursuri: Expert Achiziţii Publice şi Auditor public intern.

Cursul de perfecţionare Expert Achiziţii Publice este autorizat în condiţiile OG 129/2000 republicată, iar după examenul de absolvire, cursanţilor li se vor elibera certificate de absolvire recunoscute la nivel naţional.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Gorghiu: În sistemul bugetar sunt salarii ordinare, dar pentru majorarea lor e nevoie de o discuție prudentă

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat, luni seara, că în sistemul bugetar sunt salarii “absolut ordinare”, ea pledând, însă, pentru o discuție “responsabilă și prudentă” privind majorările salariale, “cu toate argumentele cifrice pe masă”.

“Nu voi fi niciodată adepta acestei spirale în care Victor Ponta ne împinge, a populismului. Da, sunt de acord, în domeniul bugetar sunt salarii absolut ordinare — și folosesc cu toată responsabilitatea acest termen — însă în același timp o discuție pe majorarea salariilor trebuie făcută responsabil, prudent și cu toate argumentele cifrice pe masă. Corelat pentru toată lumea, etapizat. Nu poți să creezi așteptări pentru toți bugetarii că de mâine le dublezi salariile. Este după părerea mea o eroare fundamentală”, a afirmat Gorghiu, la Digi 24.

Citeste mai mult…

 Agerpres.ro: Bursa de la București a închis în scădere cu 6,3% ședința de luni după deprecieri de peste 7% în cursul zilei

Bursa de Valori București a închis în scădere semnificativă pe toți indicii ședința de tranzacționare de luni, urmând astfel evoluția burselor din întreaga lume într-o zi care pe piețele internaționale a fost catalogată drept ‘lunea neagră’.

Indicele de referință BET al BVB s-a depreciat cu 6,32% după ce, în cursul zilei, indicele care arată evoluția celor mai lichide 10 acțiuni consemnase scăderi de peste 7%.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ministrul Transporturilor solicită Autorității Aeronautice Civile să verifice aspectele semnalate de sindicaliștii Romatsa

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a solicitat luni conducerii Romatsa să prezinte rapid un punct de vedere referitor la datele prezentate de sindicatele din companie și a cerut Autorității Aeronautice Civile să verifice toate aspectele semnalate de sindicaliști, se arată într-un comunicat al Ministerului Transporturilor remis, luni, AGERPRES.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Scăderi de peste 5% pe Wall Street

Bursa de pe Wall Street a deschis luni în scădere semnificativă, urmând tendința burselor asiatice și europene, în primele minute de la debutul tranzacțiilor indicele Dow Jones înregistrând o contracție de 5,75%, iar indicele Nasdaq o cădere de 7,98%, transmite AFP.

Scăderile înregistrate la debutul tranzacțiilor pe Wall Street s-au făcut resimțite imediat și peste Ocean, agravând tendința de scădere de pe principalele burse europene (Londra, Frankfurt, Paris, Madrid, Amsterdam sau Bruxelles ) care au înregistrat deprecieri de peste 7%.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Grigoraș (Intercapital): Bursa de la București, afectată indirect de teama investitorilor că ritmul de creștere al economiei chineze încetinește

Bursele din Statele Unite ale Americii, bursele din Europa și, indirect, Bursa de la București, au înregistrat scăderi pe fondul anticipărilor privind încetinirea avansului economic al Chinei, a doua economie din lume, cu impact semnificativ asupra creșterii la nivel global, a declarat pentru AGERPRES Nicu Grigoraș, directorul de tranzacționare al firmei de brokeraj Intercapital Invest.

Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINIE CRISTIAN HOSTIUC, DIRECTOR EDITORIAL ZF

Dacă panica de pe pieţele financiare internaţionale se va extinde iar lichidităţile vor dispărea peste noapte, adio reducerea TVA şi adio majorări salariale pentru că nu vor mai fi bani de împărţit

În timp ce liderii politici continuă cearta pe reducerea TVA şi majorările salariale, pieţele financiare din întreaga lume au intrat în vrie, investitorii intrând puţin în panică.

De mai bine de două luni, bursa din China scade continuu, iar eforturile autorităţilor de la Beijing de a opri acest tren rapid care se duce într-un zid au fost sortite până acum eşecului, în ciuda faptului că s-au pompat miliarde de dolari.

Timp de două luni China a fost puţin izolată de restul pieţelor bursiere mari.

De vineri însă această izolare a fost străpunsă, iar vânzările masive de acţiuni s-au extins pe celelalte burse din Asia, pe Europa şi SUA.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Bursa de la Bucureşti a deschis în scădere, cu 1,7%, după declinul puternic de luni, de peste 6%

Bursa de la Bucureşti a deschis marţi cu un minus de 1,7%, după ce luni a scăzut puternic, cu 6,3%, în contextul unei corecţii puternice a pieţelor europene, determinate de aşteptările investitorilor privind o încetinire a economiei Chinei.

Indicii BET şi BET Plus, de referinţă pentru bursa locală, se aflau în scădere cu 1,7% după primele tranzacţii ale zilei. Indicele BET include cele mai lichide zece acţiuni, iar BET Plus cele mai lichide 34 de titluri din piaţă reglementată, cu excepţia SIF-urilor şi a acţiunilor companiilor străine.

Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINIE SORIN PÂSLARU – REDACTOR-ŞEF ZF

Proba că CNADNR şi Casa Naţională de Asigurări de Sănătate trebuie desfiinţate

Un înalt funţionar al CNADNR, compania de autostrăzi şi dru­muri naţionale, a rupt tăcerea care înconjoară modul cum se cheltuie banii în această instituţie cu un buget de 1,7 miliarde pe an şi a arătat că ineficienţa patronează compania care ar trebui să dea suflul dezvoltării infrastructurii în România.

„Am cheltuit 14 miliarde de euro în 6 ani şi starea infrastructurii este jalnică. Doar 10% din personalul CNADNR are pregătire de specia­litate de drumuri şi poduri. Compania este plină de oa­meni numiţi politic, de rude şi prie­teni ale puternicilor zilei. Trebuie desfiinţată“, a afirmat acest înalt funcţionar din CNADNR, atră­gându-şi sanc­ţiunea de suspendare din funcţie.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Birourile din Bucureşti s-au înghesuit în nordul şi centrul oraşului. Sudul şi estul, cel mai puţin atractive zone pentru dezvoltatori

Partea de nord şi de centru a Capitalei concentrează circa 2 milioane de metri pătraţi de birouri, adică peste 85% din stocul total de astfel de spaţii din Bucureşti, potrivit calculelor ZF pe baza datelor de la compania de consultanţă imobiliară CBRE.

Cu alte cuvinte, în aceste două zone lucrează circa 200.000 de oameni în clădirile de birouri, având în vedere că în medie unui angajat îi revin circa 10 metri pătraţi de astfel de spaţii. Cea mai aglomerată zonă din Bucureşti din perspectiva stocului de birouri este partea de nord, cu circa 684.000 de metri pătraţi, aici fiind incluse şi clădirile de pe Barbu Văcărescu – Calea Floreasca, cel mai fierbinte punct de pe harta birourilor din Capitală, unde se află imobile precum Sky Tower, Floreasca Park sau Nusco Tower.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Tensiunea de pe pieţele internaţionale învolburează apele şi pe plan local: euro şi dobânzile la lei cresc

Euro a urcat ieri la maximul ultimei luni şi jumătate şi se apropie de nivelul de 4,44 lei, pe fondul tensiunilor de pe pieţele financiare internaţionale, în timp ce dolarul a coborât sub pragul de 3,9 lei pentru prima dată în ultima jumătate de an. Euro s-a apreciat ieri cu un ban, iar dolarul american a marcat o cădere de peste şase bani.

Dolarul a pierdut peste 3% din valoare în ultimele două săptămâni, din cauza impactului negativ al turbulenţelor de pe pieţele bursiere, generate de temerile privind o eventuală încetinire a ritmului de creştere a economiei globale, ceea ce face mai puţin probabilă o creştere a dobânzii-cheie la dolari de luna viitoare. Moneda americană se apreciase puternic în ultimul an tocmai pe fondul aşteptărilor privind creşterea ratelor de dobândă, ceea ce a determinat investitorii să se refugieze în active denominate în dolari.

Citeste mai mult…

Zf.ro: iFond Financial răscumpără cu 8,6 mil. lei unităţile de la investitori

Societatea de administrare a inves­tiţiilor Intercapital Investment Management a anunţat că investitorii în fondul închis iFond Financial înscrişi în registrul deţinătorilor de unităţi la data scadenţei fondului (20 august) că preţul de răscumpărare al unei unităţi de fond la sca­denţă este de 216,87 lei.

Fondul a emis 40.000 de unităţi, suma totală necesară răs­cum­părărilor fiind de 8,6 milioane de lei. Fondul îşi plăteşte retragerile din lichi­darea acti­velor din por­tofoliu. Ieri, acţiunile listate la bursa de la Bucureşti au scăzut pu­ter­nic, cu până la minus 10% pentru acţiunile lichide.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Acţiunile au loc să coboare şi mai mult

Retragerile de pe bursele de acţiuni vor continua până când unul din următoarele lucruri se va întâmpla: pieţele emergente vor reuşi să găsească o metodă de a întrerupe cir­cuitul politicilor monetare sau preţurile vor scădea su­ficient de mult încât să atragă înapoi cumpărătorii, spune Mohamed El-Erian, principalul consi­lier economic al Allianz. Până în 2014 el a fost directorul de investiţii şi CEO-ul PIMCO, o companie a Allianz şi până nu demult cel mai mare fond de investiţii în obligaţiuni din lume.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Eximbank a dat credite şi garanţii de 600 mil. lei în S1

Eximbank, banca de stat dedicată finanţării exportatorilor, a raportat un profit net de 40 mil. lei în primul semestru, cu 26% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul creşterii bilanţului şi reducerii volumului de credite cu probleme.

Banca avea active totale de peste 4 miliarde de lei (circa 900 mil. euro) în primul trimestru, în creştere cu 4% faţă de anul anterior. Eximbank are o cotă de piaţă de circa 1%, iar la finalul anului trecut se situa pe locul 19 în sistemul bancar în funcţie de activele deţinute.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Preţurile materiilor prime sunt la cele mai reduse niveluri din 2002

Preţurile petrolului s-au prăbuşit la cele mai joase niveluri din ultimii şase ani şi jumătate, în timp ce cotaţiile metalelor industriale au atins minime ale mai multor ani în contextul retragerii investitorilor de pe pieţele riscante.

Indicele Standard & Poor’s GSCI care urmăreşte pe burse 24 de materii prime a ajuns ieri aproape de cel mai redus nivel din 2002 până în prezent în raport cu indicatorul bursier american S&P 500. Istoria arată că decalajul poate  fi şi mai mare, ceea ce înseamnă că ieftinirea materiilor prime s-ar putea să nu se oprească prea curând, scrie Bloomberg.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Investitorii străini obţin profituri „grase“ din vânzarea de proprietăţi londoneze cumpărate după criză

Un val de investitori, în mare parte din Asia, înregistrează profituri rapide din vânzarea unora dintre cele mai mari clădiri de birouri din Londra, în condiţiile în care boomul investiţiilor în sectorul proprietăţilor comerciale din capitala britanică nu dă semne de încetinire, scrie Financial Times. Companiile care au achiziţionat proprietăţi după criza creditului încheiată în 2009 au obţinut 3,4 miliarde de lire sterline (4,7 miliarde de euro) din vânzarea de proprietăţi londoneze, înregistrând profituri în valoare de 870 milioane de lire sterline, în ultimii doi ani, conform unei analize realizate de Cushman & Wakefield. Investitorii cu bani aflaţi în căutare de profituri într-un mediu cu dobânzi ultrascăzute au urcat valoarea totală a pieţelor imobiliare din întreaga lume la maxime record, sporind temerile legate de conturarea unei bule.

Citeste mai mult…

Zf.ro: SSIF Broker vrea să controleze creditele girate de Boromir Prod pentru firmele lui Boromiz

Firma de intermediere financiară SSIF Broker (BRK), care deţine 7,26% din acţiunile producătorului de panificaţie Boromir Prod (SPCU), cere înfiinţarea unui comitet de control pentru a analiza relaţiile comerciale dintre companie şi firmele afiliate, toate controlate indirect de omul de afaceri Constantin Boromiz. Cei trei membri ai comitetului ar fi numiţi de SSIF Broker şi ar avea acces la toate documentele contabile şi financiare, urmând să analizeze garanţiile  acordate  instituţiilor  de  credit  pentru credite utilizate de alte companii din grupul Boromir, cât şi dosarele preţurilor de transfer pentru tranzacţiile efectuate în interiorul grupului.

Citeste mai mult…

Zf.ro: SIF Oltenia păstrează viteza achiziţiilor la Şantierul Orşova

SIF Oltenia (simbol bursier SIF5) a păstrat ritmul de achiziţii pentru acţiunile Şantierului Naval Orşova (SNO) plasând încă 30.000 de lei în titlurile constructorului de nave în lunile iulie şi august, tranzacţiile înteţindu-se mai ales după ce compania şi-a anunţat rezultatele financiare semestriale. SIF Oltenia, care „s-a mulţumit“ multă vreme cu o participaţie de 10% din acţiunile SNO, a început anul trecut o campanie de achiziţii a titlurilor şantierului, depăşind în această vară o cotă de 20%, iar în prezent are 20,48% din capital, potrivit calculelor ZF pe baza raportărilor către bursă. Constructorul de nave rămâne însă sub controlul SIF Transilvania (SIF3), care deţine 49,99% din acţiuni.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Măcel pe burse. Vine a doua criză mondială? Urmăriţi emisiunea ZF Live de marţi, 25 august ora 12:00, o discuţie cu cu Nicu Grigoraş, director tranzacţionare Intercapital Invest şi Dragoş Manolescu, director investiţii OTP Fonduri

Măcel pe burse. Vine a doua criză mondială? Urmăriţi ZF Live marţi, 25 august 2015, cu Nicu Grigoraş, director tranzacţionare Intercapital Invest şI Dragoş Manolescu, director investiţii OTP Fonduri

Urmăriţi emisiunea ZF Live aici de la ora 12:00

Citeste mai mult…

Zf.ro: ZF WHO’S WHO IN BUSINESS ROMÂNIA

Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business. Astăzi, Hasan Ali Yardimci, director general al Arctic România

Ziarul Financiar a început o serie de articole care prezintă poveştile celor mai importanţi 1.000 de oameni din mediul de afaceri din România prin prisma afacerilor pe care le conduc, a evoluţiei profesionale şi a studiilor absolvite. Articolele sunt realizate pe baza informaţiilor care stau la baza celei de-a opta ediţii a anuarului ZF „Who’s who in business. Cei mai importanţi 1.000 de oameni din business“, care va ieşi pe piaţă în această toamnă.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Business Magazin, 10 poveşti de reconversie a fabricilor. Cărămizile roşii ale complexului hotelier Caro „generează“ acum 4 mil. euro din turism

Pe strada Barbu Văcărescu din Capitală pereţii roşii de cărămidă ai com­plexului hotelier Caro amintesc de istoria şi de stilul locului, o fostă fabrică de alcool care a funcţionat acolo până în 1987, dar şi o fabrică de glucoză.

Caro Club este unul dintre exemplele de re­conversie date de consultanţii din do­me­niul imobiliar: este o afacere pro­fitabilă, cu veni­turi de peste 4 mil. euro şi pro­fit de apro­ximativ un milion (po­trivit infor­ma­ţiilor de pe site-ul Ministerului de Fi­nanţe), unde patina clasică a locului se îm­bină cu com­plexul hotelier ocupat mai ales de tu­riştii de business ori de firmele de IT venite aici în căutarea unui spaţiu de bi­rouri noncon­formist şi în care să îşi pună obiec­tele de relaxare atipice pe care le folo­sesc, de la saci de box şi până la moto­cicle­te.

Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINII PRIMITE LA REDACŢIE

Are cu adevărat România nevoie de steroizi?

Scriam acum câteva luni în Ziarul Financiar despre pericolul instaurării deflaţiei în economia românească. Deşi destule voci au combătut, e adevărat timid, opiniile subsemnatului, datele statistice ulterioare au demonstrat justeţea celor afirmate. Siteul Băncii Naţionale: -1,67% rata inflaţiei iulie 2015 versus iulie 2014 faţă de o ţintă de 2,5%.

Citeste mai mult…

 Zf.ro: ANTREPRENORI LOCALI

Rapotan, Arabesque: Suntem în grafic după primul semestru

Distribuitorul de materiale de construcţii Arabes­que, cu sediul în Galaţi, îşi menţine prognoza de creştere cu 5% a afacerilor în acest an, după un prim semestru în care motorul pieţei de profil a fost reprezentat de evoluţia pozitivă a sectorului rezidenţial.

„După primul semestru cifrele ne arată că suntem în linie cu ceea ce ne-am propus pentru 2015, şi anume o creştere de 5% faţă de perioada similară a anului trecut“, spune Cezar Rapotan, antreprenorul care controlează compania.

Citeste mai mult...

Bursa.ro: PIEŢELE INTERNAŢIONALE ŞI-AU PIERDUT PREA TÂRZIU ÎNCREDEREA ÎN BĂNCILE CENTRALE

La revedere, creştere a dobânzii! QE4, unde eşti?

“Urşii”, care ar fi trebuit să “hiberneze” pe plajă în această perioadă a anului, au creat haos pe pieţele financiare internaţionale în ultimele săptămâni.

     Dinamica negativă a burselor s-a accentuat mai ales în ultimele zile, “vinovatul” de serviciu fiind China, în urma deciziei de relaxarea a cursului fix al monedei naţionale faţă de dolarul american.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB / ÎN URMA CĂDERILOR MASIVE DE PE PIEŢELE INTERNAŢIONALE

Marcel Murgoci, Estinvest: “BVB, o piaţă perfectă pentru speculaţii şi speculatori”

Indicii BVB, în prăbuşire, pe un rulaj de 32,43 milioane de euro

Deprecierile severe înregistrate pe pieţele externe au determinat ieri şi pe piaţa autohtonă “o scădere generalizată şi consistentă” a tuturor indicilor bursieri, ne-a declarat Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani.

Indicii au suferit pe parcursul şedinţei deprecieri cuprinse, în medie, între 5% şi 10%: “Piaţa a fost extrem de volatilă azi (n.r. ieri) şi a înregistrat o lichiditate triplă – 32,43 milioane de euro – faţă de media zilnică anuală. A fost o piaţă perfectă pentru speculaţii şi speculatori”, ne-a mai declarat Marcel Murgoci.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Pieţele sub presiune

Dacă ziua de vineri “prindea” indexul Dow Jones sub cota 17000, coborârea acestuia a fost chiar mai abruptă la începutul săptămânii, debutul şedinţei americane consemnând căderi de peste 1000 de puncte. A fost, de altfel, o zi a corecţiilor, începută cu deprecieri puternice pe pieţele asiatice, care s-au transmis în toată Europa.

Pe piaţa sibiană tranzacţiile cu derivatul DEDJIA au anticipat corect evoluţia indexului: încă din primele minute ale şedinţei s-au efectuat contracte la 16063, urmate de scăderi până la un minim de 15636. Au existat chiar şi oportunităţi pentru speculaţii intra day, cotaţiile recuperând în a doua parte a şedinţei peste 300 de puncte, până la 15972.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: PENTRU TRANSPUNEREA INCORECTĂ A UNEI DIRECTIVE EUROPENE

Împrumutaţii în CHF vor să reclame statul român la Comisia Europeană

Debitorii în CHF: “Faptic, ANPC a fost părtaşă la «siluirea» Legii”

ANPC: “Atunci când există suspiciunea că un operator economic utilizează practici comerciale incorecte, altele decât cele menţionate în anexa la Legea nr. 363/2007, orice persoană interesată se poate adresa instanţei de judecată”

Persoanele împrumutate în franci elveţieni (CHF) vor să sesizeze Comisia Europeană că autorităţile din ţara noastră au transpus incorect o directivă europeană. Astfel, acestea acuză parlamentarii români că au modificat, în martie 2015, în plină criză provocată de creşterea cursului de schimb valutar al francului elveţian, o lege care nu respectă directiva europeană 2005/29/CE.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Topul cifrelor de afaceri: cum au mers vânzările în primul semestru din 2015. Care domenii au ieşit pe plus şi care pe minus – INFOGRAFIE

Comerţul online a ieşit primul în clasamentul afacerilor din primul semestru al acestui an Sectoarele bazate pe informatică şi internet, ca şi cele susţinute de capitalul străin, au avut cele mai mari creşteri ale vânzărilor în prima jumătate a acestui an, iar sectorul energetic a avut cele mai mari scăderi. Clasamentul cifrelor de afaceri din primul semestru al acestui an, întocmit de „Adevărul“ pe baza datelor centralizate la Institutul Naţional de Statistică (INS), este dominat de serviciile şi industriile care se axează pe informatică, internet, oferind calitate şi valoare adăugată. Din acest punct de vedere, cele mai mari creşteri ale vânzărilor se întâlnesc în domenii cum sunt comerţul online (+28,4%, locul 1 în top), serviciile IT (+23,7%, locul 3) sau producţia de calculatoare (+18,8%, locul 7). Tot printre primele în clasamentul dinamicii vânzărilor se regăsesc sectoare în care capitalul străin are o prezenţă consistentă, cum ar fi fabricarea mijloacelor de transport, altele decât cele rutiere (+25,9%), fabricarea de ţigarete (+22,6%), producţia de medicamente (+12,6%) sau serviciile de depozitare şi logistică (+12%). De menţionat că astfel de domenii sunt abordate în principal de companiile mari sau, cel puţin, mijlocii.

Citeste mai mult…

Adevarul.ro: SONDAJ Raiffeisen Bank: majoritatea oamenilor de afaceri din marile oraşe sunt optimişti, dar 43% se finanţează prin credit bancar si doar 1% prin bursă

 Managerii consultaţi de Raiffeisen Bank sunt încrezători în mersul economiei Raiffeisen Bank a organizat în această vară o serie de evenimente pentru antreprenorii din 5 mari oraşe din România (Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Braşov, Constanţa), în cadrul cărora a realizat şi un sondaj în rândurile participanţilor. Aceştia sunt în majoritate optimişti şi mulţumiţi de direcţia în care merge economia, se arată într-un comunicat al băncii. Întâlnirile au fost dedicate discuţiilor interactive pe teme precum  modalităţi şi oportunităţi de finanţare, reglementări fiscale, percepţia asupra crizei economice, mediul antreprenorial românesc, dar şi despre reuşite şi dificultăţi în afaceri. După fiecare eveniment, participanţii au fost invitaţi să răspundă la  un chestionar pe bază căruia reprezentanţii băncii au realizat un barometru al mediului antreprenorial din România, cu accent pe aşteptările şi percepţiile oamenilor de afaceri.

Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Afaceri mici şi profitabile la oraş. Cum poţi să câştigi bine investind puţin şi să fii pe placul orăşenilor

Atelierele de croitorie din oraşe sunt permanent suprasolicitate Vadul comercial şi puterea de cumpărare ceva mai ridicată a populaţiei de la oraşe faţă de cea din mediul rural sunt principalele avantaje ale unei afaceri dezvoltate în mediul urban. Şi pretenţiile clienţilor sunt, însă, mai mari. Vă prezentăm câteva exemple de afaceri mici şi profitabile la oraş. Pragmatismul şi satisfacerea nevoilor specifice locuitorilor din mediul urban sunt principalele coordonate pe care trebuie să vă axaţi dacă v-aţi propus să vă lansaţi într-un business la oraş.

Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Dan Adamescu vrea să aducă 425 de milioane de lei la Astra Asigurări, dar cere revocarea administrării speciale

Adamescu are probleme în justiţie, fiind aflat în arest la domiciliu Acţionarii majoritari ai Astra Asigurări, The Nova Group Investments şi Epsilon Estate Provider, controlate de omul de afaceri Dan Adamescu, vor să aducă banii necesari în companie, respectiv suma de 425 milioane lei, în două etape, până în septembrie 2016, şi cer Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) revocarea administrării speciale. „The Nova Group Investments România S.A şi Epsilon Estate Provider SRL, acţionarii majoritari ai ASTRA S.A consideră că, în contextul limitării activităţii ASTRA conform deciziei ASF nr.999 din dată de 26 mai 2015, era predictibilă închiderea fără succes a Etapei III a majorării de capital a ASTRA adresată investitorilor instituţionali“, se arată într-un comunicat al he Nova Group Investments România.

Citeste mai mult…

Hotnews.ro: p-ed

De ce dezavantajeaza legislatia fiscala capitalul autohton?

 Iata ca, dupa cateva saptamani, ecoul modificarilor fiscale se stinge treptat, treptat, iar – din pacate – politicul isi reintra in drepturi si se pare ca va da verdictul final si in acest domeniu. Am vazut in mai multe emisiuni tot felul de dezbateri pe aceasta tema, de multe ori opiniile fiind exprimate, cu nonsalanta si pe un ton grav, de multi din cei care nu au citit macar vreo pagina din noul sau actualul Cod fiscal, dupa principiul ca noi suntem buni in doctrine! Doar discutii sterile, superficiale, ca sa prinda repede si bine la popor. Nu am vazut insa o analiza de substanta, legata de faptul ca, spre exemplu, anumite prevederi fiscale dezavantajeaza capitalul autohton fata de cel strain, prevederi existente si in actualul Cod fiscal dar si in cel ce va fi adoptat conform proiectului deja aprobat de parlament dar intors de presedinte.

Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Libocor, BRD: Toata lumea cauta solutii fiabile pe termen scurt. Profituri maxime, costuri minime si toate acestea pe termen scurt

 “China pierde competitivitate comerciala si viteza la capitolul crestere economica. Grecia a gasit o solutie de compromis pentru problema datoriei si default-ului economic dar repune pe masa o problema solutionata „de jure” la inceputul acestui an: actul de Guvernare si orientarea. Alegerile anticipate ridica noi semne de intrebare asupra situatiei Greciei. Se pare ca toata lumea cauta solutii fiabile pe termen scurt. Profituri maxime, costuri minime si toate acestea pe termen scurt. Chiar daca se stie ca nu este sustenabil, se ignora si se insista pe “repede inainte””, explica pentru HotNews.ro economistul sef al BRD, Florian Libocor.

Romania, mai spune Libocor, trebuie sa se mentina nu doar ca echilibru intern ci si ca grad de corelare cu mediul extern (evident in sensul pastrarii echilibrului). Se pare insa ca si Romania se grabeste sa rezolve repede probleme care necesita timp, crede economistul sef.

Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Radu Craciun, BCR: Corectia pietelor bursiere ar fi trebuit sa aiba loc de mult timp. Maximele istorice atinse de bursele americane, europene, asiatice nu aveau nici cea mai mica legatura cu perspectivele economice

 “​Corectia pietelor bursiere ar fi trebuit sa aiba loc de mai mult timp deja. Maximele istorice atinse de bursele americane, europene, asiatice nu aveau nici cea mai mica legatura cu perspectivele economice mai degraba modeste ale economiilor din zonele mentionate. Ele nu faceau decat sa reflecte oceanul de lichiditate in exces pe care au creat-o bancile centrale, bani care in loc sa mearga spre investitii de capital au migrat spre investii in active financiare. Toti investitorii stiau asta, dar fiecare spera sa alerge cu turma o perioada sperand sa fie primul care vede “zidul” apropiindu-se cu maxima viteza. Acum comportamentul de turma va prevala din nou si tare mi-e teama ca pietele vor fi sedate cu noi injectii de lichidate, cand, de fapt, baloanele trebuie lasate sa se dezumfle”, explica pentru HotNews.ro Radu Craciun, economistul sef al celei mai mari banci locale- BCR.

Citeste mai mult…

Capital.ro: Vienna Insurance Group: Profitul, “puternic afectat de rezultatele financiare în scădere”

Operaţiunile din România ale grupului austriac de asigurări Vienna Insurance Group /VIG/ au generat în primul semestru din 2015 un profit înainte de impozitare de 3,5 milioane euro comparativ cu un profit de un milion de euro în perioada similară a anului trecut, potrivit datelor VIG publicate marţi.

Citeste mai mult…

Capital.ro: Vreți creșterea salariilor? Cereți scăderea impozitelor!

Ce reprezintă salariul? Vă rog să nu vă gândiți la definiția legală a termenului (“contraprestaţia muncii depuse de salariat în baza contractului individual de muncă”), pentru că nici salariatul nu gândește în termeni juridici atunci când se așează la masă să mănânce, după o zi de muncă. Interesantă este natura salariului, semnificația lui economică.

Salariul reprezintă valoarea producției realizate de angajat. Antreprenorul nu-i poate plăti acestuia mai mulți bani decât suma pe care firma o câștigă datorită serviciilor respectivului angajat. Dar nu-i poate plăti nici mai puțini bani, deoarece dacă productivitatea salariatului este mai ridicată, atunci alt antreprenor se va arăta interesat să-l angajeze.

Citeste mai mult…

Capital.ro: Petrolul, în cădere liberă! A ajuns la 37 de dolari barilul

Cotaţiile petroliere sunt în continuă scădere. După ce a coborât sub pragul psihologic de 40 de dolari barilul, cotaţiile au coborât vertiginos în ultimele zile, ajungând la 37,75 de dolari pe baril, minimul ultimelor 52 de săptămâni.

La New York, petrolul WTI Crude era tranzacţionat în această dimineaţă cu 38,16 dolari barilul. S-a mai recuperat după minima ultimelor zile, dar trendul este descendent.

Citeste mai mult…

Capital.ro: Ajutoare de minimis, pentru IMM-urile aflate în dificultate

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) a iniţiat şi a transmis Ministerului Finanţelor Publice două Scheme de garantare în numele şi în contul statului, dedicate IMM-urilor nou înfiinţate şi celor aflate temporar în dificultate.

Potrivit unui comunicat al FNGCIMM, remis marţi AGERPRES, este vorba despre o schemă de minimis în vederea susţinerii accesului la finanţare al întreprinderilor nou înfiinţate şi o schemă de ajutor de stat pentru garantarea finanţării măsurilor de salvare şi a planurilor de restructurare pentru IMM-uri aflate temporar în dificultate

Citeste mai mult…

Evz.ro: Banca Transilvania: CREDITE mai mici cu 22,5%, pentru cei care au acceptat conversia din franci

Peste 83%, adică 14.712 dintre clienţii eligibili ai Volksbank România (VBRO) cu împrumuturi în franci elveţieni au acceptat oferta de conversie propusă de VBRO şi de Banca Transilvania (BT), a anunțat astăzi banca.

Potrivit Băncii Transilvania, 17.619 de clienţi vizați ai VBRO, reprezentând 99,54% dintre cei vizaţi, s-au programat pe parcursul campaniei pentru a le fi prezentată oferta de către echipele VBRO şi BT.

Citeste mai mult…

Evz.ro: Legi noi pentru achiziții publice de 15 miliarde de euro

Înalți funcționari și reprezentanți ai societății civile au pus la cale noua lege a achizițiilor publice

Asociațiile Freedom House România, Expert Forum și Ambasada Marii Britanii la București au organizat, ieri, o dezbatere publică pe marginea prevederilor noilor legi ale achizițiilor publice, o piață de 15 miliarde de euro anual.

Citeste mai mult…

Evz.ro: Adevărul despre turbinele eoliene din România

Mai puțin de 1% dintre turbinele eoliene din România sunt second-hand

Mai puțin de 1% dintre turbinele eoliene din România sunt second-hand, respectiv 20 de MW din 2.976,8 MW câți erau instalați la 1 iulie 2015, potrivit datelor Asociației Române pentru Energie Eoliană (RWEA), furnizate AGERPRES.

Conform RWEA, în România talia medie a unei turbine este de 2,5 MW, astfel încât asociația estimează că la nivel național există aproape 1.200 de turbine eoliene. Valoarea de piață a unei turbine noi depinde de mai mulți parametri, respectiv numărul de turbine achiziționate de un investitor, acordurile de mentenanță cu producătorul etc. Reprezentanții asociației susțin că în principiu se poate calcula o valoare de un milion de euro/MW.

Citeste mai mult…

Evz.ro: De ce prețul petrolului a coborât mult. Ce se întâmplă

Pretul petrolului e ingrijorator

Petrolul Brent, de referință de Londra, precum și WTI, cel de referință pe piața americană, au atins luni minimul ultimilor șase ani și jumătate.

A coborât sub pragul de 45 de dolari per baril, respectiv 40 de dolari, în condițiile în care investitorii sunt îngrijorați că încetinirea economiei chineze va conduce la o cerere mai mică de petrol pe fondul supraofertei globale, transmite Reuters.

Citeste mai mult…

Economica.net: UniCredit Leasing a înregistrat un volum de finanţări de 162 milioane de euro, în S1

UniCredit Leasing, a înregistrat un volum de finanţări de 162 milioane de euro, leasing financiar şi operaţional, în semestrul unu 2015, cifră comparabilă cu cea înregistrată în perioada similara a anului 2008, au anunţat, luni, reprezentanţi ai companiei, potrivit Agerpres.

Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Românii caută vacanţe online

Internetul este un instrument important pentru turiştii români, 38% dintre ei considerându-l de importanţă crucială pentru planificarea vacanţelor, iar 42% îl folosesc şi pe parcursul călătoriei sau vacanţei.

Turiştii români folosesc internetul atât pentru căutarea de oferte de vacanţă la cele mai bune preţuri, cât şi pentru informaţii detaliate referitoare la destinaţia de vacanţă (preţurile medii, care sunt restaurantele recomandate, care sunt atracţiile turistice, reglementări vamale şi date privind vizele), potrivit unui studiu realizat de PayPal şi GFK.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro : Petroniu (Complexul Energetic Oltenia): Nu vor mai fi disponibilizări; compania va apela la un consultant pentru un plan de restructurare

Complexul Energetic Oltenia nu mai ia în calcul noi disponibilizări în perioada următoare, ci va apela la o companie de consultanță pentru un plan de restructurare care să arate inclusiv care ar trebui să fie dimensiunea capacităților de producție, a explicat, marți, Ion Petroniu, director Divizia Strategii Dezvoltare la Complexul Energetic Oltenia, la o conferință de specialitate.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Sobolewski: Evoluția de luni a Bursei de la București a fost determinată de emoția investitorilor; a fost o zi a recodurilor la BVB

Evoluția de luni a Bursei de București nu a fost influențată de situația economică, ci a fost efectul emoțional al investitorilor, astfel că a fost o zi a recordurilor la BVB pentru că s-au primit peste 550.000 de instrucțiuni de ordine în sistemul nostru de la investitori și au fost executate aproape 16.000 de tranzacții, a declarat, marți, directorul general al Bursei de Valori București (BVB), Ludwik Sobolewski.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Exporturile celor mai multe companii din domeniul apărării cresc, dar problemele industriei persistă

Majoritatea companiilor de apărare au avut în acest an creşteri de producţie, exporturi şi afaceri, dar industria continuă să se confrunte cu probleme precum active inutilizabile, tehnologii învechite, lipsa comenzilor pe piaţa internă şi îmbătrânirea personalului, potrivit Ministerului Economiei.

Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului a analizat recent activitatea companiilor din domeniu, aflate sub autoritatea instituţiei, în primul semestru – Romaero, IOR, Uzina Mecanică Orăştie, Şantierul Naval Mangalia şi filialele Romarm (Carfil, Tohan, Electromecanica Ploieşti, Arsenal Reşiţa şi uzinele mecanice Sadu, Cugir şi Mija).

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Gazoductul Shah Deniz, oprit în urma unei explozii în Turcia

Fluxul gazoductului de la Shah Deniz, care aduce gaze naturale din Azerbaidjan, a fost oprit de o explozie în Turcia, luni seara, au anunţat marţi oficiali din sectorul energetic, unul afirmând că, în opinia sa, militanţi kurzi au sabotat conducta, relatează Reuters online.

Aceşti oficiali au declarat pentru Reuters că fluxul a fost oprit pe 3 august, pentru efectuarea unor lucrări de mentenenţă, şi a fost reluat pe 23 august, dar nu ajunsese încă la capacitate înainte de explozia de luni.

Citeste mai mult…

Economica.net: Depozitele populaţiei şi cele ale firmelor s-au redus cu 0,7% în iulie, faţă de luna precedentă

Depozitele populaţiei şi cele ale firmelor (clienţii rezidenţi neguvernamentali) s-au redus în iulie 2015 cu 0,7% faţă de luna precedentă, până la nivelul de 229,249 miliarde de lei, a anunţat marţi Banca Naţională a României /BNR/.

Depozitele în lei ale populaţiei au crescut în iulie cu 0,2%, până la 88,205 miliarde de lei. Faţă de 31 iulie 2014, depozitele în lei ale gospodăriilor populaţiei au înregistrat o creştere de 8,1% (9,9% în termeni reali).

Citeste mai mult…

Capital.ro: Românii se împrumută tot mai puţin în valută

Valoarea creditelor acordate populaţiei şi firmelor a scăzut în iulie, faţă de iunie, cu 1,3% şi cu 0,7% comparativ cu perioada similară a anului trecut, pe fondul reducerii împrumuturilor în valută, în special a celor acordate populaţiei, reiese din datele publicate joi de Banca Naţională a României (BNR).

 ‘Soldul creditului neguvernamental acordat de instituţiile de credit a crescut, în luna iunie 2015, cu 1,3% (minus 1,1% în termeni reali) faţă de luna iunie 2015, până la nivelul de 212,371 miliarde de lei. Creditul în lei a crescut cu 0,9% (1,1% în termeni reali), în timp ce creditul în valută, exprimat în lei, s-a diminuat cu 3,2% (exprimat în euro, creditul în valută a scăzut cu 1,8%)’, se menţionează într-un comunicat al BNR.

Citeste mai mult...

Capital.ro: Tehnologia informaţiei este un outsider care încearcă să îşi facă loc în fruntea economiei

Cu un procent de doar 0,8% din creşterea economică totală de 4,3% în T1 2015, tehnologia informaţiei este departe de a fi vedeta economiei, părând mai degrabă un outsider care încearcă să îşi facă loc în faţă, se arată într-un studiu realizat de EY România.

Dacă ne uităm pe cifrele publicate de statistica oficială, vedem că domeniul IT a contribuit în trimestrul I din 2015 cu 7% la formarea produsului intern brut, iar în 2014 cu 5,9%. Comparativ, în T1 2015, industria a contribuit cu 21%, comerţul cu 17,5% sectorul public cu 11,1% iar imobiliarele au adus 10,5%. În ceea ce priveşte creşterea economică din T1 2015, dintr-un +4,3%, doar +0,8% se datorează IT-ului. Aşadar, departe de a fi vedeta economiei, tehnologia informaţiei pare mai degrabă un outsider care încearcă să îşi facă loc în faţă’, se arată în studiul citat.

Citeste mai mult...

Capital.ro: Afacerile Zitec au crescut cu 50% în primul semestru

Zitec, unul dintre principalii producători locali de aplicații online, a înregistrat în primul semestru din acest an o creștere cu 50% a cifrei de afaceri față de aceeași perioadă din 2014, iar pentru întreg anul 2015, compania țintește un business de 5 milioane de euro.

Afacerile Zitec s-au majorat cu 50% în primele șase luni, iar oficialii companiei își propun să mențină acest ritm la nivelul întregului an și să ajungă la 5 milioane de euro la finalul lui 2015. Astfel, anul acesta va fi al cincilea an consecutiv în care business-ul Zitec va înregistra o creștere procentuală de două cifre. Creșterea este generată atât de serviciile de dezvoltare software și consultanță IT cât și de serviciile de online marketing.

Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Lucian Croitoru: De ce cad pietele?

Totul a inceput de la chinezi.​”​China avea o piata externa, deci componenta externa a cererii, care functiona foarte bine. Dupa ce America a cazut si de fapt nu doar SUA ci toata lumea s-a prabusit in 2008, China a pierdut aceasta componenta externa a cererii si s-a orientat catre stimularea cererii interne pe care insa nu o poate creste. Vazand ca s-a intamplat acest lucru si pentru ca nu putea intra in razboiul valutelor ca sa-si deprecieze yuanul (contextul era nefavorabil), China a demarat un program masiv de investitii pe credit, deci de  relaxare monetara. Au ajuns sa aiba investitii in PIB de 49%.

Citeste mai mult…

Digi24.ro: Bursa de Valori București revine pe plus

Bursa de Valori Bucureşti și-a continuat scăderea, în prima oră după deschidere, după ce ieri a pierdut 6,32 de procente. Toți indicii au revenit însă pe plus la ora prânzului. Indicele principal a crescut cu 1%.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: România şi Vietnam pregătesc teme de discuţii privind cooperarea economică

Secretarul de stat pentru comerţ exterior în Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului (MECT) Florin Vodiţă, a primit, ieri, o delegaţie din Vietnam condusă de Ho Thi Kim Thoa, adjunct al ministrului industriei şi comerţului, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Părţile au evaluat stadiul relaţiilor economice bilaterale şi au avut un schimb de opinii privind dezvoltarea acestora în continuare, în contextul în care Vietnam a finalizat negocierile cu UE pentru semnarea unui Acord de Comerţ Liber.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: România şi Vietnam pregătesc teme de discuţii privind cooperarea economică

Secretarul de stat pentru comerţ exterior în Ministerul Economiei, Comerţului şi Turismului (MECT) Florin Vodiţă, a primit, ieri, o delegaţie din Vietnam condusă de Ho Thi Kim Thoa, adjunct al ministrului industriei şi comerţului, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Părţile au evaluat stadiul relaţiilor economice bilaterale şi au avut un schimb de opinii privind dezvoltarea acestora în continuare, în contextul în care Vietnam a finalizat negocierile cu UE pentru semnarea unui Acord de Comerţ Liber.

Citeste mai mult…

Hotnews.ro: EXCLUSIV Operatorul de cablu DCS (AKTA) negociaza cu doi operatori mobili pentru a lansa propriile servicii de telefonie mobila, ca Operator Mobil Virtual (MVNO) pe piata din Romania

Digital Cable Systems, operator de cablu care opereaza sub brandul AKTA), negociaza in prezent cu doi operatori mobili, fiind interesat sa lanseze propriile servicii de telefonie mobila ca Operator Mobil Virtual (MVNO) pana la sfarsitul acestui an sau la inceputul anului viitor, a declarat pentru HotNews.ro Dinu Malacopol, director general si actionar minoritar in DCS. Operatorul a contractat un credit de aproape 10 milioane de euro de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) si un document publicat in Monitorul Oficial arata cum vor fi folositi acesti bani: extinderea retelei de fibra optica a Societatii, transformarea retelelor existente la internetul de banda larga si la tehnologiile telefonice, achizitionarea unor jucatori de pe piata locala si proiectul MVNO.

Citeste mai mult…

 Zf.ro: Banca Transilvania a răscumpărat acţiuni de 3 mil. lei înainte de prăbuşirea din “lunea neagră”

Banca Transilvania (simbol bursier TLV) a răscumpărat acţiuni proprii în valoare de 3,5 milioane de lei săptămâna trecută, înainte de declanşarea scăderilor pe bursele internaţionale.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Amenzi de 2,3 milioane de lei, aplicate de Inspecția Muncii în urma unor controale la nivel național

Inspecția Muncii a aplicat amenzi în valoare totală de 2,3 milioane de lei (539.227 euro), în urma controalelor desfășurate la nivel național în perioada 17 – 21 august, informează, marți, instituția.

Inspectorii de muncă au depistat 200 de persoane care lucrau fără forme legale. În domeniul relațiilor de muncă au fost aplicate amenzi în valoare de 1,8 milioane de lei, din care 1,4 milioane lei pentru muncă la negru.

Citeste mai mult…

Economica.net: Inspecţia fiscală a descins la mall-uri şi hipermarketuri. AFI Cotroceni, Vitan, Billa, Cora şi Iulius Mall sunt pe listă

Inspecţia Fiscală de la ANAF a pornit controale la mall-uri şi hipermarketuri, astăzi fiind acţiuni în desfăşurare la nu mai puţin de 9 dintre ele.

AFI Palace

Inspecţia Fiscală, structură în cadrul ANAF, a demarat de câteva zile o campanie de inspecţie în mall-uri şi hipermarketuri. Nouă  astfel de controale sunt în derulare în acest moment. Încă un contol vizează cel mai mare distribuitor de spirtoase din România, P.P. DISTRIBUTORS – ROMANIA SRL, arată o listă pusă la dispoziţia ECONOMICA.NET de ANAF.

Iată lista frimelor controlate de Inspecţia Fiscală

Citeste mai mult…

Economica.net: Ministerul Economiei analizează rezultatele financiare semestriale ale companiilor din subordine

O serie de companii din subordinea Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului (MECT) au înregistrat, în primul semestru al acestui an, creşteri ale cifrei de afaceri, volumului producţiei, exportului, precum şi ale profitului operaţional, dar continuă să se confrunte cu o serie de probleme.

Santier naval Mangalia

Conform unui comunicat remis marţi AGERPRES, rezultatele financiare obţinute în primele şase luni ale acestui an de Romaero, IOR SA, Uzina Mecanică Orăştie SA, Şantierul Naval Mangalia SA şi şapte filiale ale CN Romarm SA (Uzina Mecanica SADU SA, Uzina Mecanica Cugir SA, Uzina Mecanică Mija SA, Carfil SA, Tohan SA, Electromecanica Ploieşti SA şi Arsenal Reşiţa SA) au fost analizate în perioada 17-21 august 2015, la sediul Ministerului Economiei.

Citeste mai mult…

Capital.ro: Transelectrica plăteşte 2,56 milioane de lei pentru construcţii de linii electrice

Transelectrica a atribuit firmei Elm Electromontaj Cluj SA un contract de 2,56 milioane de lei, fără TVA, pentru lucrări de construcţii de linii electrice, potrivit unui anunţ de atribuire postat în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP).

Locul de executare a lucrărilor este Ţânţăreni-Urecheşti. ‘Se vor executa lucrări la fundaţii, stâlpi metalici, conductoare, prize de pământ, lanţuri de susţinere’, se precizează în anunţ.

Citeste mai mult…

Capital.ro: Sistemul de irigaţii va avea un buget de 145 milioane de euro în 2016

O sumă de 145 de milioane de euro va fi prinsă în bugetul Ministerului Agriculturii pe anul 2016 pentru începerea reabilitării infrastructurii principale de irigaţii, însă avem nevoie de un acord politic pentru a putea aloca timp de şapte ani consecutivi o sumă similară, a declarat, marţi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, la finalul discuţiilor din Comisia de Agricultură din Camera Deputaţilor.

Citeste mai mult…

Capital.ro: Vacanţă sub supraveghere: STS va gestiona Sistemul Informatic Integrat de Evidenţă a Turiştilor

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale va realiza gestionarea şi auditarea generală a Sistemului Informatic Integrat de Evidenţă a Turiştilor (SIET), în baza unui protocol de colaborare încheiat cu Autoritatea Naţională pentru Turism, conform unui proiect publicat pe site-ul Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului (MECT).

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Oficialii BCE spun că sunt gata să ia măsuri dacă vor apărea riscuri la adresa stabilității prețurilor

Banca Centrală Europeană este gata să adopte măsuri suplimentare dacă va ajunge la concluzia că există riscuri semnificative la adresa prognozei de inflație, a declarat marți vicepreședintele BCE, Vitor Constancio, transmite Bloomberg.

În luna iunie a acestui an, BCE estima că inflația de bază în zona euro va fi de 0,3% în acest an, urmată de o accelerare la 1,5% în 2016 și la 1,8% în 2017. Aceste estimări au fost supuse la presiuni în ultimele zile pe măsură ce prețul barilului de petrol a coborât sub pragul de 40 de dolari.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Constantin: Cele mai mari pierderi din cauza secetei sunt la porumb, floarea soarelui şi soia

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, marţi, la şedinţa Comisiei pentru agricultură de la Camera Deputaţilor, că pierderile cele mai mari din cauza secetei au fost la culturile de porumb, floarea soarelui şi soia, precizând că şi cei din zootehnie au fost afectaţi.

Potrivit lui Constantin, o evaluare a pagubelor cauzate de secetă va fi cunoscută în luna septembrie.

Citeste mai mult...

Mediafax.ro: Crescătorii acuză scăderea preţului animalelor: “Încă un pic şi dăm o vacă pe un pantof”

Preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România, Claudiu Frâncu, a declarat, marţi, la şedinţa Comisiei pentru Agricultură de la Camera Deputaţilor, că preţul animalelor a scăzut foarte mult, astfel că o vacă a ajuns să valoreze cât o pereche de pantofi.

“Anul ăsta producem scump, prost, deoarece furajul este foarte prost şi puţin. Vreau să vă atrag atenţia că o vacă se vinde cu 500 de lei. Ajungem încă un pic şi dăm o vacă pe un pantof”, a spus Frâncu.

El a afirmat că efectivul de bovine din România va fi refăcut abia peste cinci ani şi doar dacă Ministerul Agriculturii va lua măsuri în acest sens.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Patronatele din turism resping trecerea birourilor de promovare externă la Institutul de Comerţ

Patronatele din turism resping transferul birourilor de promovare externă de la Autoritatea Naţională pentru Turism (ANT) la Institutul de Comerţ Exterior şi cer Guverului să le consulte în privinţa deciziilor care afectează acest domeniu.

“Dacă în alte domenii statul încă mai are încă participaţii însemnate, turismul românesc este integral privat. Cel mai bine ştiu ce se întâmplă în piaţă patronii din turism. Ultima măsură greşită, luată fără ca noi să fim consultaţi, a fost trecerea birourilor externe de promovare turistică de la Autoritatea Naţionale de Turism la nou înfiinţatul Institut de Comerţ Exterior”, a declarat Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), într-un comunicat.

Citeste mai mult…

Economica.net: Depozitarul Central va distribui dividende pentru SIF Muntenia, cu o valoare brută pe acţiune de 0,0715 lei

Depozitarul Central va distribui dividende acţionarilor SIF Muntenia SA, aferente anului 2014, în perioada 31 august 2015 – 31 august 2018, valoarea dividendului brut pe acţiune fiind de 0,0715 lei, potrivit unui comunicat remis marţi Agerpres.

‘Acţionarii care beneficiază de dividende sunt cei înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului, la data de 28 august 2015′, se menţionează în comunicat.

Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor