Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

80 lei - pretul maxim pe care trebuie sa-l dati pe atestatul de producator si carnetul de comercializare!

atestat-de-producator-640x330In ultima perioada, mai multi fermieri din intreaga tara s-au plans ca trebuie sa plateasca pentru atestatul de producator si carnetul de comercializare un pret mai mare de 80 lei, contrar normelor in vigoare. Daniel Botanoiu, secretar de stat in MADR, a facut de curand o serie de clarificari cu privire la acest aspect.

“Deoarece primesc numeroase sesizari, am decis sa revin cu cateva clarificari privind atestatul de producator si carnetul de comercializare. Aceste doua documente pleaca de la Imprimeria Nationala si Consiliile Judetene catre Consiliile Locale cu un pret (atestat+carnet) de 16 lei. Codul fiscal prevede foarte clar, la art. 475, al. 2, ca pretul maxim este de 80 de lei pentru ambele documente”, a scris Daniel Botanoiu, secretar de stat in MADR, pe pagina sa de Facebook.

Mai mult decat atat, oficialul MADR a precizat ca oricine depaseste acest plafon incalca legea.

Este surprinzator daca, la nivelul Consiliilor Locale, se intelege sa se depaseasca suma de 80 de lei, adica sa se incalce Legea 227/2015 privind Codul fiscal!”, a mai scris Daniel Botanoiu.

De curand, si ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, a recunoscut ca exista unele localitati din Romania in care fermierii pot cumpara atestatul de producator si carnetul de comercializare chiar si cu 150 de lei.

Sunt unele zone in care costa 38 de lei, in altele zone 150 de lei. E greu sa-mi explic diferentele, fiecare Primarie are costurile ei si isi face probabil niste calcule. Vrem ca aceste atestate sa le facem valabile 12 luni de la data eliberarii”, a declarat Achim Irimescu, la Realitatea TV.

Atestatul de producator reprezinta documentul care confirmă calitatea de producator agricol, persoanei fizice care desfasoara o activitate economica in sectorul agricol.

Atestatul de producator se elibereaza pe baza avizului consultativ dat de structurile asociative profesionale/ patronale/ sindicale care se inregistreaza in acest scop la primariile autoritatilor administratiei publice locale.

Sursa: www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor