Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact
Home » Acte spre consultare » Problemele firmelor » Problemele specifice producatorilor din industria alimentara

Problemele specifice industriei alimentare


In urma consultarii firmelor au fost centralizate problemele specifice industriei alimentare, probleme ce sunt prelucrate si structurate intr-un program de masuri ce pot sprijini dezvoltarea mediului de afaceri.

Toate aceste probleme, impreuna cu propunerile de masuri se constituie in interventiile pe care Camera le face catre autoritatile de la nivel local, judetean, regional si national astfel incat deciziile adoptate de catre acestea sa fie fundamentate pe necesitatile reale ale firmelor.

Nr. crt

Problema

1.

Inexistenta unei legislatii armonizate care sa asigure o relatie transparenta între proprietarii si crescatorii de animale si producatorii din industria alimentara



2.

Inexistenta unui parteneriat real între industria alimentara si ANSVSA, ANPC pentru depasirea dificultatilor reale din Romania legate de evaziunea fiscala, scaderea consumului si a puterii de cumparare



3.

Reducerea TVA pe lantul grau-faina-paine la 9%, ca o masura eficienta de reducere a evaziunii fiscale, concomitent cu intensificarea controalelor si inasprirea legislatiei privind respectarea acesteia



4.

Concurenta neloiala realzata de micii producatori care activeaza în sectorul produselor traditionale (nu plătesc TVA si impozit si nu respecta standardele de calitate impuse celorlate categorii de producători din industria alimentara)



5.

Evitarea linsajului public din media a unor producatori ce nu au legatura cu realitatea prin luari de pozitie din partea ANSVSA (ex. afirmatia conform careia mezelurile sunt toxice si sunt un dezastru pentru consumatori)



6.

Cresterea pretului la paine ca urmare a cesterii pretului la grau, evitand astfel pierderi în sectorul panificatie



7.

Diminuarea taxei de raft impusa de retaileri deoarece îngreunează considerabil desfacerea produselor alimentare



8.

Instruiri comune privind educatia in ceea ce priveste siguranta alimentelor si bunastarea animalelor



Contact

Pentru mai multe informatii privind activitatea Comisiei pentru industrie alimentara, va sta la dispozitieBiroul Relatii cu Membri si Institutii tel: 0234.570.010, int. 135, email: ccibc@ccibc.ro.
Persoana de contact: Adriana BADESCU, Secretar, mobil: 0744.164.183

        Impreuna in lumea afacerilor