Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

ANSVSA anunta controale in sezonul estival, in zonele de agrement şi localitaţile turistice

control (1)Odata cu inceperea sezonului estival, conducerea Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si Pentru Siguranta Alimentelor(ANSVSA) a dispus structurilor teritoriale desfaşurarea unor controale cu tematica specifica, in zonele de agrement şi localitaţile de interes turistic.

Astfel, in perioada 15 iunie – 31 august 2016, la nivelul fiecarei DSVSA judeţene se vor constitui echipe de inspectori care vor desfaşura controale oficiale in unitaţile de vanzare cu amanuntul supuse inregistrarii şi controlului sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor.

Scopul acţiunii este protejarea sanataţii consumatorilor, in contextul unei afluenţe mari de turişti şi a creşterii rulajului de marfa pentru unitaţile din industria alimentara din zonele de agrement şi localitaţile de interes turistic.

Aceste controale oficiale vizeaza identificarea şi retragerea de la comercializarea catre consumatorul final a produselor alimentare care prezinta un risc pentru sanatatea publica.

In aceasta perioada, inspectorii ANSVSA vor verifica:

  • condiţiile de igiena in care funcţioneaza unitaţile de alimentaţie publica, pizzeriile, cantinele, unitaţile tip catering, cofetariile, patiseriile, laboratoarele de cofetarie şi patiserie, pensiunile turistice, unitaţile de tip hipermarket şi supermarket şi magazinele alimentare; respectarea cerinţelor generale de igiena a alimentelor;
  • respectarea cerinţelor pentru inregistrarea sanitara veterinara şi pentru siguranţa alimentelor a unitaţilor de vanzare cu amanuntul (unitaţile de vanzare cu amanuntul trebuie sa desfaşoare numai acele activitaţi pentru care deţin documente de inregistrare sanitara veterinara şi pentru siguranţa alimentelor eliberate de catre DSVSA);
  • eligibilitatea materiilor prime;
  • trasabilitatea materiilor prime;
  • respectarea cerinţelor de igiena privind manipularea, prepararea şi depozitarea alimentelor;
  • respectarea cerinţelor de igiena privind expunerea şi servirea alimentelor;
  • implementarea procedurilor bazate pe principiile HACCP şi a programelor de autocontrol.

DSVSA judeţene vor comunica opiniei publice rezultatele acestor controale oficiale.

Sursa: horeca.ro

        Impreuna in lumea afacerilor