Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Ce activitati neagricole pot beneficia de fonduri europene

agroturism-640x330Persoanele care nu pot dispune de venituri tot timpul anului din activitatea agricola au posibilitatea sa demareze afaceri, prin intermediul fondurilor europene, in zone conexe precum fabricarea produselor textile, prelucrarea lemnului sau chiar activitati de furnizare a serviciilor.

Astfel, conform Ghidului Solictantului pentru Submasura 6.4 – Investitii in crearea si dezvoltarea de activitati neagricole, investitiile eligibile sunt urmatoarele:

  1. Investitii pentru producerea si comercializarea produselor neagricole: fabricarea produselor textile, îmbracaminte, articole de marochinarie, articole de hartie si carton; fabricarea produselor chimice, farmaceutice, activitati de prelucrare a produselor lemnoase;
  2. Industrie metalurgica, fabricare de constructii metalice, masini, utilaje si echipamente; fabricare produse electrice, electronice;
  3. Investitii pentru activitati mestesugaresti (activitati de artizanat si alte activitati traditionale neagricole – olarit, brodat, prelucrare manuala a fierului, lanii, lemnului, pielii, etc);
  4. Investitii legate de furnizarea de servicii: medicale, sociale, sanitar‐veterinare, servicii de reparatii masini, unelte, obiecte casnice; servicii de consultanta, contabilitate, audit; activitati de servicii în tehnologia informatiei si servicii informatice, servicii tehnice, administrative, etc.
  5. Investitii pentru infrastructura în unitatile de primire turistica tip agro‐turistice, proiecte de activitati de agrement.
  6. Investitii pentru productia de combustibil din biomasa (ex: fabricare de peleti si brichete) în vederea comercializarii.

Pentru Submasura 6.4 – Investitii în crearea si dezvoltarea de activitati neagricole au fost depuse, in cadrul sesiunii de anul acesta, peste 500 de proiecte, in valoare totala de peste 76 de milioane de euro, conform datelor AFIR.

Tara noastra are alocata prin PNDR 2014 – 2020 o suma totala de 9,363 miliarde de euro, din care 8,015 miliarde de euro reprezinta fondurile europene atribuite tarii noastre, iar 1,347 miliarde de euro reprezinta contributia nationala.

Sursa:www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor