Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact
Home » Documente pentru Export » Certificate A.TR

Certificate A.TR


Certificatul A.TR atesta statutul de marfa in libera circulatie in cadrul Uniunii vamale UE-Turcia. Acesta este necesar la operatiunile de export a tarilor membre UE catre Turcia.

Pentru eliberarea certificatului A.TR trebuie sa existe un contract ferm, iar transportul trebuie sa se realizeze direct.

Exportatorii care doresc eliberarea certificatelor A.TR in procedura simplificata depun la Directiile Regionale Vamale, in a caror raza teritoriala de competenta se afla sediul lor principal, o cerere conform Ordinului Vicepresedintelui ANAF nr. 4.822/2007 pentru aprobarea Normelor metodologice de autorizare in vederea emiterii in procedura simplificata a dovezilor de origine preferentiala in cadrul acordurilor ce reglementeaza comertul preferential dintre Comunitate si tarile partenere si a certificatelor A.TR care atesta statutul de marfa in libera circulatie in cadrul Uniunii vamale UE-Turcia.

Cererea trebuie insotita de urmatoarele documente, in fotocopie:

  • Actul constitutiv al societatii;
  • Certificatul de inmatriculare in registrul comertului;
  • Contractele in baza carora se vor efectua exporturile.

Dupa analiza dosarului, Direcţia Regională Vamală eliberează certificatele A.TR necesare pentru operaţiunile de export în Turcia.

Contact

Pentru mai multe informatii va sta la dispozitie Centrul de Promovare Economica – PromEc Bacau; tel: 0234.570.010, fax: 0234.571.070, email: ccibc@ccibc.ro.
Persoana de contact: Ovidiu Scutelnicu, Director.

        Impreuna in lumea afacerilor