Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact
Home » Documente pentru Export » Certificate de origine a marfurilor

Certificate de origine a marfurilor


In cadrul contractelor referitoare la operatiuni de export extracomunitar beneficiarul poate impune ca la fiecare livrare a produselor, furnizorul sa obtina si sa trimita un Certificat de origine a marfurilor, alaturi de celelalte documente de livrare.

Certificatul de origine a marfurilor se obtine, la solicitare, de la Centrul de Promovare Economica Bacau – PromEc si dovedeste originea marfurilor care se exporta.

Noi va recomandam ca la incheierea contractelor sa faceti precizari cu privire la entitatea care va emite Certificatul de origine a marfurilor si de asemenea sa aveti in vedere costurile pe care le implica.

Pentru eliberarea certificatelor de origine privind exportul romanesc, exportatorul roman depune un formular-cerere, insotit de urmatoarele documente:

  • declaratia de origine;
  • factura externa;
  • packing list / specificatie de ambalare, care sa precizeze greutatea bruta / neta,
  • acreditiv si / sau contract;
  • imputernicire / delegatie;
  • alte documente care sa ateste originea: certificat de origine strain, declaratie vamala, fisa tehnologica a produsului etc.

In acest sens, Camera de Comert si Industrie, prin Centrul de Promovare Economica Bacau – PromEc va ofera serviciul:

  • eliberare certificate de origine

    • tarif – 450 lei / original si 100 lei / copie

Pretul include TVA.

Membrii si simpatizantii Camerei beneficiaza de reducere cu pana la 25% la tarife.

Contact

Pentru a deveni membru / simpatizant al Camerei de Comert si Industrie Bacau va sta la dispozitie Biroul Relatii cu Membri tel: 0234.570.010, int. , email: ccibc@ccibc.ro sau secretarii Comisiilor de lucru

Certificatul de origine a marfurilor se emite intr-un singur exemplar in original. La cerere se emit contra cost si copii conforme cu originalul.

Contact

Pentru mai multe informatii va sta la dispozitie Centrul de Promovare Economica – PromEc Bacau ; tel: 0234.570.010, fax: 0234.571.070, email: ccibc@ccibc.ro.
Persoana de contact: Mihai TULBURE, Director.

        Impreuna in lumea afacerilor