Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Motivatia se poate cultiva prin voluntariat

voluntariatSuccesul unei companii este construit de oamenii care o formează, fără angajați implicați și motivați organizațiile ar înceta să existe. Jocurile de echipă dezvoltate în teambuilding-uri, trainingurile, petrecerile organizate de către companie sunt menite să conducă la creșterea satisfacției angajaților față de locul de muncă, la facilitarea comunicării între membrii organizației și la o mai bună coordonare a muncii în echipă.

O formă modernă de teambulding o reprezintă implicarea angajaților în activități comunitare care se bazează pe colaborare pe dezvoltarea simțului responsabilității și care oferă o ocazie pentru anagajații din diferite departamente de a interacționa și de a participa la acțiuni care să le ascută spiritul de echipă. În plus, implicarea în comunitate a angajaților ca o activitate impulsionată de către companie devine și un mod de a atrage atenția unor potențiali candidați asupra organizației.

Asociația ViitorPlus oferă astfel de programe care îmbină plăcerea de a face un bine comunității cu cea de a lucra alături de colegi pentru atingerea unui scop social.

Una dintre cauzele pentru care luptă organizația ViitorPlus este aceea de stopa efectele negative pricinuite de schimbările climatice, cea mai la îndemână soluție fiind împăduririle. Pădurea copiiloreste un proiect prin care s-a reușit plantarea și îngrijirea a peste 38000 m² de pădure cu ajutorul a mai mult de 8500 de voluntari. Pentru a continua extinderea zonelor împădurite din zona de sud a României în luna noiembrie vor fi organizate o serie de acțiuni de plantare unde sunt invitate să participe toate companiile care își doresc să contribuie la dezvoltarea sustenabilă a societății.

Pe lângă acțiunile de plantare companiile pot alege să-și înscrie angajații la activitățile sportive unde Pădurea Copiilor este cauză, să participe la ateliere de pictură pe sacoșe de pânză sau la cele în care deșeurile din hârtie se transformă în opere de artă, iar pentru pasionații de fizică și bricolaj atelierele de realizare a panourilor solare sigur vor fi un punct de atracție.

Sursa:www.portalhr.ro

        Impreuna in lumea afacerilor