Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Pro Agro vrea ca supermarketurile sa fie obligate sa vanda mai multe lactate, miere si paine din productia interna

supermarket_01_40579a1386Mai multe asociatii de producatori solicita extinderea cotei obligatorii la raft si pentru alte produse romanesti, precum lactatele, mierea sau produsele de panificatie, se arata intr-un comunicat al Federatiei Pro Agro.

„Atragem atentia asupra necesitatii extinderii gamei de produse provenite din lantul alimentar scurt pentru care sa se aplice aceasta masura, enumerand: laptele si produsele lactate, produse de morarit si panificatie, miere si produse apicole destinate consumului uman, produse de larg consum procesate industrial (ulei, zahar)”, se precizeaza in comunicat.

Federatia Natioanala Pro Agro noteaza in comunicatul sau ca apreciaza in mod pozitiv initiativa legislativa a Domnului Senator Ovidiu Liviu Dontu de a reglementa procentual comercializarea produselor agroalimentare autohtone prin intermediul unitatilor de comercializare tip cash and carry prezente in Romania considerand o cota obligatorie la raft de cel putin 51% corespunzatoare categoriilor carne, legume si fructe din productia romaneasca.

Mai mult decat atat, Federatia Nationala Pro Agro subliniaza necesitatea calcularii punctuale a cotelor procentuale de expunere la raft a produselor agroalimentare astfel incat sa fie intr-o imediata concordanta cu capacitatea de productie a Romaniei.

„Capacitatea de productie si livrare a multor categorii de produse agroalimentare din Romania poate asigura un procent mai mare de 51%. Prin adoptarea noile masuri propuse se va reusi stimularea productiei, cresterea calitatii ofertei catre consumatorul final, crearea de noi locuri de munca si implicit scaderea ratei somajului, cresterea incasarilor la Bugetul de stat si, nu in ultimul rand, pastrarea banilor in circuitul economic national”, se mai precizeaza in comunicat.

Nu in ultimul rand, Federatia Pro Agro avertizeaza institutiile abilitate ale statutului, precum si marile lanturi de magazine ca ar trebui sa fie constiente de faptul ca pe „piata din Romania exista marfuri care poarta denumirea de produse romanesti insa care au o alta origine”.

Sursa: StiriAgricole.ro 

        Impreuna in lumea afacerilor