Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 06 mai 2015

Mediafax.ro: Ponta: Există listă de aşteptare pentru case de marcat, chelnerii aleargă după clienţi cu bon fiscal

Premierul Victor Ponta afirmă că a primit informaţii potrivit cărora un club de noapte din Mamaia a raportat încasări pe o singură seară comparabile cu întregul sezon de anul trecut, că există o listă de aşteptare pentru livrarea caselor de marcat iar chelnerii “aleargă” după clienţi cu bonul fiscal.

            Citeste mai mult…

mediafax.ro: Ponta: Salaam-Alaikum! Investitorii arabi sunt interesaţi de servicii, mai puţin de costuri

Investitorii arabi sunt mai interesaţi de serviciile din România şi mai puţin de costuri, inclusiv în turism, un domeniu cu potenţial nefolosit, a afirmat premierul Ponta la o conferinţă pe teme turistice, unde şi-a început discursul cu salutul “Salaam-Alaikum”, amintind că a revenit recent din Golf.

             Citeste mai mult….

Agerpres.ro: Ponta: Am discutat cu oficialii kuweitieni proiecte pe agricultură, sănătate, IT și infrastructură energetică

Trimisul special al AGERPRES, Doroteea Purcărea, transmite: Premierul Victor Ponta a declarat, după întâlnirile de luni cu emirul statului Kuweit șeicul Sabah Al-Ahmad Al -Jaber Al-Sabah și cu premierul acestei țări Jaber Al-Mubarak Al-Hamad Al-Sabah, că au fost discutate proiecte concrete în domeniile agriculturii, sănătății, IT și infrastructurii energetice.

             Citeste mai mult….

Agerpres.ro: Acord de cooperare între MECȘ și Ministerul Învățământului Superior din Emiratele Arabe Unite

Ministrul Educației și Cercetării Științifice, Sorin Cîmpeanu, și ministrul Afacerilor Externe al Emiratelor Arabe Unite, au semnat, în prezența premierului Victor Ponta și a șeicului Mohammed bin Rashid Al Maktoum, emir al Dubaiului, vicepreședinte și prim-ministru al Emiratelor Arabe Unite, Memorandumul de înțelegere în domeniul învățământului superior și al cercetării științifice.

            Citeste mai mult….

Monitorulexpress.ro, preluat de ziare.com: Camera de Comerţ premiază excelenţa

Mîine este o zi importantă pentru oamenii de afaceri braşoveni. Camera de Comerţ şi Industrie Braşov va premia, într-un cadru festiv, la Braşov Business Park, începînd cu ora 18.00, firmele braşovene care s-au remarcat de-a lungul anilor prin rezultate economice deosebite. Gala „Premiile Excelenţei în Afaceri 2015“ a ajuns la cea de-a X-a ediţie a evenimentului, ocazie cu care vor fi evidenţiate rezultatele financiare şi performanţele economice înregistrate de companiile braşovene în ultimii 21 de ani. Categoria principală a galei este „Excelenţa în afaceri“ unde vor fi premiate firme din 15 domenii de activitate, dar vor fi şi premii pentru exportatorii de succes sau pentru proiectele de succes implementate cu fonduri europene.

           Citeste mai mult….

Aradon.ro: Târgul EDU2JOB la Arad

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad organizează, în perioada 7-8 mai 2015, la EXPO Arad, cea de-a doua ediție a evenimentului internațional de educație și locuri de muncă – EDU2JOB. Evenimentul se va bucura de sprijinul Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană, precum și de al celor patru inspectorate școlare județene: IȘJ Arad, IȘJ Hunedoara, IȘJ Bihor, IȘJ Timiș și precum și de cel al British Council. Tema principală este învățământul profesional în sistem dual.

          Citeste mai mult….

Welcome2cluj.com: 07-10.05 Agra Expo Transilvania

Intr-un nou concept, aplecati mai atent asupra nevoilor fermelor romanesti mici si mijlocii si a gospodariilor taranesti, ale tuturor fermierilor si agricultorilor, S.C. EXPO TRANSILVANIA S.A. si Camera de Comert si Industrie Cluj, continua organizarea celui mai important eveniment expozitional cu profil agricol din Transilvania, la Cluj Napoca.

          Citeste mai mult….

Mediafax.ro: Teodorovici: O soluţie pentru Loteria bonurilor fiscale este selectarea a doar 100 de câştigători

O soluţie pentru ca premiile la Loteria bonurilor fiscale să fie mai valoroase este ca, pentru toate bonurile câştigătoare aferente unei zile, să fie selectaţi doar 100 de câştigători, astfel încât suma primită să fie consistentă, iar solicitarea bonului să fie stimulată, afirmă ministrul Finanţelor.

“Este o soluţie, şi anume aceea ca să se păstreze aceeaşi abordare de a se extrage luna, ziua respectivă, bonurile fiscale din acea zi, eventual fără niciun fel de valoare – că ideea e să stimulezi solicitarea bonului fiscal, nu neapărat valoarea acestuia – iar din acele bonuri, din acea perioadă, să se facă o nouă extragere, să spunem o sută de câştigători, la care să se împartă acel premiu de un milion de lei, astfel încât câştigurile să fie unele consistente”, a declarat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

         Citeste mai mult….

Agerpres.ro: Teodorovici: Modul în care ANAF interacționează cu mediul privat ar trebui să fie de multe ori chiar prietenesc

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat marți că în unele situații ANAF a dat dovadă de exces de zel iar modul în care instituția interacționează cu mediul privat ar trebui să fie normal, chiar prietenesc.

“ANAF caută să respecte prevederile legale. Este adevărat că în unele situații este poate un exces de zel aici, este un subiect la care e nevoie de lucru în timp, nu poți schimba abordarea unei structuri publice într-un timp foarte scurt. Eu țin foarte mult, am spus-o de foarte multe ori colegilor de la ANAF, țin mult ca modul în care interacționează cu mediul privat să fie unul normal și, de multe ori, chiar prietenesc. Adică să nu fie o abordare să spunem abuzivă”, a spus Teodorovici la Palatul Parlamentului.

           Citeste mai mult….

Agerpres.ro: Nanu (Trezorerie): Ministerul Finanțelor vrea să lanseze în prima jumătate a anului o emisiune de titluri de stat pentru populație

Ministerul Finanțelor Publice (MFP) ar putea lansa în prima jumătate a anului o emisiune de titluri de stat pentru populație, cu o maturitate între 1 și 3 ani, iar denominarea va fi mai mică decât pe interbancar, de 1.000 de lei titlul, a declarat marți Ștefan Nanu, directorul Trezoreriei, la Bursa de Valori București (BVB).

“Este o emisiune de redebut al noastru pe segmentul acesta, de retail. Nu am mai emis pentru populație din 2005, când emiteam în formă materializată. Deci, este un instrument cu totul nou și am vrea să fie un succes. Randamentele la care emitem noi, statul, sunt destul de mici”, a subliniat Ștefan Nanu.

           Citeste mai mult….

Agerpres.ro: Tăriceanu: Fără o pondere economică importantă, România nu va putea să devină o voce serioasă la nivelul UE

Fără o pondere economică importantă, România nu va putea să devină o voce serioasă la nivelul Uniunii Europene, a declarat președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, marți, la o dezbatere organizată de Institutul de Studii Liberale având ca temă răspunsul politicii externe românești la criza din Ucraina.

          Citeste mai mult….

Mediafax.ro: BRAT: Românii preferă călătoriile de agrement şi vacanţele scurte

Românii preferă călătoriile de agrement şi vacanţele mai scurte de o săptămână, muntele conducând în topul preferinţelor pentru concediile de câteva zile, arată rezultatele celui mai recent Studiu Naţional de Audienţă (SNA) FOCUS realizat de BRAT.

54% dintre români şi-au alocat în ultimele 12 luni resurse de timp şi financiare pentru vacanţe mai scurte de o săptămână, în timp ce 32% dintre cei intervievaţi au optat pentru o vacanţă mai lungă.

           Citeste mai mult….

Zf.ro: INFRASTRUCTURA FEROVIARĂ LA RAPORT

Cei 200 de kilometri de cale ferată pe care statul îi are în lucru în vestul ţării costă 7 mld. lei şi vor fi gata până în 2017

Ziarul Financiar prezintă pentru prima dată o evidenţă a stadiului fizic de execuţie al tronsoanelor de cale ferată aflate în lucru în prezent în România, tronsoane care ar urma să asigure o viteză de transport de 160 km/h.

CFR SA are în lucru în prezent puţin peste 200 de kilometri de cale ferată în partea de vest a ţării, cu o valoare de 7 miliarde de lei, pe care vrea să îi finalizeze până în 2017, arată o analiză a ZF pe baza datelor transmise de compa­nia care are în subordine infra­structura feroviară din România.

.         Citeste mai mult….

Zf.ro: A VENIT PRIMĂVARA ÎN UE?

Anticipări superoptimiste de creştere economică în prognozele Comisiei Europene. România, între fruntaşi

Previziunile economice de primăvară ale Comisiei Europene indică pentru România o creştere economică în următorii doi ani în medie de 3%, susţinută de un avans al consumului privat de aproape 4% şi de revigorarea investiţiilor. Inflaţia ar urma să scadă la un nivel minim, dar consolidarea fiscală ar putea fi ameninţată în 2016.

Economia României va creşte cu 2,8% (2,7% în prognoza de iarnă) anul acesta şi cu 3,3% (2,9% în prognoza de iarnă) anul viitor, însă deficitul ce va fi ţinut în 2015 în limita a 1,6% din PIB va atinge în 2015 3,5% din PIB ca urmare a programului de reducere de taxe, susţine Comisia Europeană în prognoza de primăvară, dată publicităţii ieri.

          Citeste mai mult….

Zf.ro: PENTRU CĂ NU A MAI REUŞIT SĂ VÂNDĂ DIN PORTOFOLIU

Fondul Proprietatea se împrumută 500 mil. lei ca să facă răscumpărări

Fondul Proprietatea (simbol bursier FP) a încheiat un contract de credit de tip „revolving“ cu sucursala locală a Citibank Europe în valoare totală de 500 milioane de lei, banii urmând să fie folosiţi inclusiv la răscumpărărea propriilor acţiuni.

         Citeste mai mult….

Zf.ro: Piaţa de sponsorizări din partea companiilor: 100 mil. euro pe an

Companiile cu venituri de peste 100 mil. euro, în special din energie şi utilităţi, sunt cele care alocă cele mai multe fonduri pentru sponsorizări, iar în 2014 cei mai mulţi bani au fost direcţionaţi pentru sponsorizări în educaţie, sănătate, protecţie socială şi sport.

Firmele au posibilitatea să direcţioneze până la 20% din impozitul pe profit către organizaţii nonguvernamentale, ONG, în limita a 0,3% din cifra de afaceri, aceste sume scăzându-se din impozitul pe profit care trebuie plătit. Conform estimărilor, sponsorizările pe an se ridică la 100 mil. euro, dar potenţialul maxim este de 500 mil. euro.

          Citeste mai mult….

Zf.ro: Programul de convergenţă 2015. Datoria guvernamentală: 40% din PIB în 2015 şi 37% în 2018

Datoria guvernamentală brută va urca în acest an la un vârf de 40,1% din PIB, însă în perioada 2016-2018 va intra pe un trend descendent, urmând să se plaseze în fiecare an sub acest prag, în condiţiile unei creşteri economice medii anuale de 3,7% şi a unor deficite bugetare mai mici de 1,2% din PIB, anticipează guvernul în Programul de convergenţă pentru perioada 2015-2018.

În programul de convergenţă anterior, estimările privind nivelul datoriei guvernamentale era în fiecare an din perioada 2015-2017 sub pragul de 40% din PIB. Anul trecut, datoria guvernamentală conform metodologiei UE a fost de 39,8% din PIB, sub plafonul de 60% stabilit prin Tratatul de la Maastricht.

           Citeste mai mult….

Zf.ro: Vasilescu, BNR: Să ne facem bagajele pentru Zona Euro

În prag de 1 mai, într-un mesaj adresat Comisiei Europene, ce însoţea Programul de convergenţă pentru anii 2015-2018, Guvernul României a bătut în cuie data propusă pentru intrarea ţării noastre în Zona Euro: 1 ianuarie 2019. Dacă  această ţintă va fi atinsă, aşa cum sună intenţia, peste trei ani şi opt luni vom adopta moneda euro.

           Citeste mai mult….

Zf.ro: „Asistăm la reversul crizei financiare: sunt prea multe bănci care vor să dea credite“

Războiul valutar zguduie peisajul bancar din Danemarca, devenită o ţară a debitorilor din cauza dobânzilor extrem de reduse. Spar Nord Bank, una dintre cele mai mari bănci daneze, se plânge că este împinsă afară de pe piaţa de finanţare pentru companii de băncile rivale care vin cu rate atât de mici încât pun în pericol profitabilitatea, scrie Bloomberg.

Spar s-a decis să nu mai lupte pentru a păstra clienţi după ce a calculat că ratele care i-ar permite doar un breakeven sunt mai mari decât cele oferite de băncile rivale.

           Citeste mai mult….

Zf.ro: SIF Moldova investeşte 2,5 milioane de euro într-o fermă de afine

SIF-ul va contribui cu 1,625 milioane de euro la capitalul social al Agribusiness Capital SA, una dintre companiile din grup, care deţine 99,9% din capitalul Agrointens SRL. Restul investiţiei se va finanţa din alte surse proprii ale SIF Moldova sau din alte surse atrase, informează societatea.

SIF Moldova nu este străină de agricultură, una dintre cele mai importante active din portofoliu fiind producătorul de utilaj agricol Mecanica Ceahlău (MECF).

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Clienţii Vodafone îşi pot plăti facturile la Alpha Bank

Clienţii Vodafone, al doilea jucător de pe piaţa locală de telefonie mobilă, îşi vor putea plăti facturile prin internet banking, mobile banking sau direct debit la ghişeele Alpha Bank. Clienţii vor putea să achite facturile direct din contul curent. Alpha Bank are un portofoliu de 33 de furnizori cu care a încheiat parteneriate de încasare a facturilor. Parteneriatele dintre bănci şi operatorii de servicii au apărut în condiţiile în care băncile au o reţea teritorială mult mai bine dezvoltată decât aceştia din urmă.

            Citeste mai mult...

Zf.ro: Din septembrie se pot depune proiecte pentru POR 2014 – 2020

Ministrul dezvoltării, Liviu Dragnea, a anunţat ieri că s-au încheiat negocierile cu DG Regio, astfel că forma finală a POR 2014 – 2020 va fi trimisă Comisiei Europene cel mai târziu până la sfârşitul săptămânii, estimând că începând cu luna septembrie se vor putea depune proiecte pe acest program. Programul Operaţional Regional (POR) 2014 – 2020 are o alocare de 8,2 miliarde de euro, faţă de 4,6 miliarde de euro pentru cel din perioada 2007-2013.

             Citeste mai mult….

Zf.ro: Eximtur: Mamaia, Băile Felix şi Valea Prahovei au fost în topul destinaţiilor de 1 mai

Pe litoralul românesc au mers cu 10% mai mulţi turişti de 1 Mai faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, în timp ce pentru staţiunile balneo-climaterice şi montane, care oferă şi facilităţi spa, cererea s-a dublat faţă de anul trecut. Mamaia, Băile Felix, Sovata şi Valea Prahovei au fost destinaţiile cele mai cerute de clienţii agenţiei de turism Eximtur.

            Citeste mai mult….

Zf.ro: E normal, e firesc să fie o „Ziua Z” anti-evaziune. Dar mai mult mi-ar plăcea să văd ochii, decât girofarul ANAF-ului!

Toată lumea comentează debarcarea inspectorilor ANAF la mare de 1 mai. Eu vreau să spun din capul locului că sunt din cei care am beneficiat de aceasta. Seara după ce făcusem o ”razie” pe la mai multe restaurante/terase/cluburi, unde n-am putut intra, binenţeles, că nu aveam rezervare, ajungem la unu care tocmai fusese vizitat de inspectori fiscali. Restaurantul are noroc şi ţine deschis şi ”după”, noi avem noroc că, evident, rezervările au fost date peste cap. De altfel, şi peste zi, maşinile cu girofar pe care scria ANAF aveau un efect benefic puţin scos în evidenţă de mulţimea nerecunocătoare – când treceau cu girofaru aprins, să se dea lumea la o parte, mai făceau loc prin mulţime, mai ”respiram” şi noi.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: ENERGIE

Carburanţii atacă din nou pragul de 6 lei pe litru. Benzina a crescut cu 12% faţă de începutul anului, iar motorina cu 7%. Sortimentele scumpe deja au depăşit acest nivel

Benzina şi motorina se îndreaptă din nou spre pra­gul de 6 lei pe litru, în timp ce sortimentele scumpe deja au depăşit acest nivel, după o serie de scumpiri suc­ce­sive aplicate de la începutul acestui an de com­paniile pe­tro­liere.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Firmele prind curaj: băncile au primit 100.000 de cereri de credite în martie

Centrala Riscului de Credit, un organism al BNR care colectează date despre creditele de valori mari, a eliberat în luna martie circa 99.000 de rapoarte la cererea băncilor de a afla informaţii despre clienţii potenţiali, cu 2% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Ilinca Rosetti a plecat de la conducerea ProCredit Bank

Ilinica Rosetti, 41 de ani, a plecat de la conducerea ProCredit Bank, un jucător de talie mică, al cărui director general era din august 2010. Rosetti nu mai figurează pe site-ul instituţiei de credit la secţiunea dedicată conducerii, unde apar doar directorii generali adjuncţi Cosmin Ciobanu şi Cristina Sindile. Oficialii ProCredit nu au răspuns unei solicitări a ZF până la închiderea ediţiei. Anterior, Ilinca Rosetti a fost director general al ProCredit Bank Moldova timp de trei ani. Între 2006 şi 2007, Rosetti a fost director executiv retail la ProCredit Bank România

          Citeste mai mult...

Bursa.ro: MIRCEA URSACHE, ASF:

“Listarea Hidroelectrica în insolvenţă, fără raţionament economic”

Gabriel Dumitraşcu: “Un IPO al Hidroelectrica în insolvenţă nu este profesional, este în afara standardelor şi de aceea nu am luat în calcul această ipoteză” Listarea unei companii în insolvenţă nu are niciun raţionament economic, ne-a declarat Mircea Ursache, vicepreşedintele Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), solicitat să comenteze o informaţie vehiculată de presa centrală, potrivit căreia administratorul judiciar al companiei ar lua în calcul această variantă.

          Citeste mai mult..

Bursa.ro: BRD a avut un profit net consolidat de 140 milioane lei, în primul trimestru

BRD – Groupe Société Générale a realizat un profit net consolidat de 140 milioane de lei, în primele trei luni ale acestui an, de 2,9 ori mai mare comparativ cu trimestrul I din 2014, conducând la o rentabilitate anualizată a capitalurilor proprii (ROE) de 9,6%.

Potrivit raportului trimestrial transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB), BRD a redus rata creditelor neperformante (NPL) de la 25% la martie 2014 la 20% la martie 2015, datorită operaţiunilor de ștergere de creanțe şi vânzărilor de credite neperformante.

         Citeste mai mult..

Bursa.ro: STEVEN VAN GRONINGEN, PREŞEDINTELE RAIFFEISEN:

Steven van Groningen, preşedintele Raiffeisen Bank, una dintre băncile care au dat credite în franci elveţieni (CHF), a declarat, ieri, unui grup restrâns de jurnalişti, că nu participă la negocierile colective cu debitorii care au credite în CHF, întrucât această activitate este una “zilnică”.

Bancherul a precizat: “Activitatea de restructurare, de a discuta cu clienţii este o activitate zilnică, în care nu este nevoie să mă implic”. Întrebat dacă banca pe care o conduce face discounturi la sold în momentul conversiei creditelor, în contextul în care cursul francului a crescut semnificativ în ultimele luni, van Groningen a răspuns: “Şi dacă francul scade, îmi dă clientul banii înapoi? Nu cred”.

           Citeste mai mult..

Bursa.ro: OANA PETRESCU, CPBR:

“Tensiunile din sistemul bancar se agravează mai mult ca oricând”

Tensiunile din sistemul bancar se agravează mai mult decât oricând şi devin din ce în ce mai evidente, a spus, ieri, Oana Petrescu, director executiv al Consiliului Patronatelor Bancare din România (CPBR) şi partener Deloitte România.

Domnia sa a precizat că avem un sistem bancar foarte tânăr şi un sector instituţional la fel de tânăr, “ceea ce ne-a costat foarte mult”. Potrivit Oanei Petrescu, băncile au pierdut 20% din marje şi profituri din cauza lipsei de transparenţă.

          Citeste mai mult..

Bursa.ro: BCE şi-a îndeplinit ţinta de achiziţii de obligaţiuni în aprilie: 60 miliarde euro

Banca Centrală Europeană (BCE) şi-a îndeplinit, şi în luna aprilie, ţinta de achiziţii de obligaţiuni, cumpărând titluri în valoare de 60,3 miliarde de euro. Aprilie a fost cea de-a doua lună a programului de relaxare cantitativă lansat de BCE în martie, care presupune achiziţii lunare de titluri de 60 de miliarde de euro, până în septembrie 2016.

            Citeste mai mult..

Hotnews.ro: Interviu ​Omer Tetik, directorul general al BT: Costurile integrarii Volksbank in BT sunt de 45 de milioane de euro. Bugetul sprijinirii clientilor cu credite in CHF: cateva sute de milioane de euro

Dupa preluarea Volksbank, oficialii Bancii Transilvania au surprins piata, oferind clientilor imprumutati in franci elvetieni ai VBRO o solutie cel putin interesanta: reducere de 22,5% pentru cei care doresc conversia creditelor din CHF in lei sau in euro; la acest procent se adauga comisionul de risc platit efectiv de clienti pe tot parcursul derularii creditului. Cum s-a ajuns la procentul de 22,5%, ce se intampla cu dosarele aflate pe rolul instantelor, dosare in care VBRO este data in judecata si cati bani pune BT la bataie pentru a detensiona relatia cu clientii VB, aflati citind interviul luat de reporterul HotNews.ro directorului general al BT, Omer Tetik.

            Citeste mai mult..

Economica.net: Ce se întâmplă cu leul în această dimineaţă – curs valutar interbancar 6.05.2015

Dolarul scade, iar euro şi francul cresc, pe piaţa interbancară, în această dimineaţă.

Dolarul scade semnificativ până la 3,94 lei, faţă de 3,98 lei, cât a fost ieri cursul anunţat de Banca Naţională. Joia trecută, moneda americană a atins minimul ultimelor două luni la cursul BNR: 3,9528 lei. A fost prima zi după ultimele două luni când moneda americană a coborât sub pragul de 4 lei.

            Citeste mai mult..

Economica.net: Petrom, desemnat cel mai de încredere brand de benzinarii din România

Reţeaua de staţii sub brandul Petrom, operate de grupul OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, a fost votată cel mai de încredere brand de benzinării din România, pentru al zecelea an consecutiv, pe baza studiului ‘Trusted brands 2015′, realizat Reader’s Digest din România, au anunţat, miercuri, reprezentanţi ai companiei.

‘Faptul că de zece ani consecutiv, reţeaua de staţii Petrom este pe primul loc în topul preferinţelor publicului este un vot de încredere şi o recunoaştere a ataşamentului faţă de acest brand românesc, cu tradiţie. Astfel de studii confirmă faptul că Petrom reuşeşte să satisfacă exigentele clienţilor, oferind carburanţi de calitate la preţuri avantajoase, dar şi o gamă variată de produse şi servicii în cadrul staţiilor sale’, arată Adrian Nicolaescu, retail manager în cadrul OMV Petrom.

              Citeste mai mult….

Agerpres.ro: Iancu: Autoritățile lucrează la realizarea unui fond pentru eficiență energetică; joi, întâlnire cu premierul

Autoritățile lucrează la realizarea unui fond pentru eficiență energetică, joi fiind stabilită o întâlnire cu premierul pentru constituirea acestuia, a declarat, miercuri, președintele Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, Iulian Iancu, într-o conferință pe tema politicilor de eficiență energetică.

“Se lucrează la realizarea fondului. Mâine (joi — n. r.) va fi o întâlnire la nivelul primului ministru pentru constituirea fondului pentru eficiență energetică. (…) Noi astăzi nu avem sursă de finanțare a fondului de eficiență energetică. Vă invit, pe cei direct interesați, să ne înaintați într-un timp foarte scurt soluții de modificare a Codului fiscal în vederea aprovizionării, finanțării și susținerii acestui fond”, a spus Iancu.

           Citeste mai mult....

Agerpres.ro: INTERVIU Marius Nica: CE a cerut adoptarea unor proceduri de cost simplificate pe fondurile europene 2014 – 2020

Comisia Europeană a observat gradul de birocrație pe fonduri europene și a cerut Ministerului Fondurilor Europene adoptarea unor proceduri de cost simplificate, pe anumite programe operaționale, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

“Suntem într-un blocaj în sensul în care Comisia Europeană vede foarte bine și observă că gradul de birocrație pe fonduri europene a ajuns la un nivel foarte înalt. Solicitările din partea lor în ce privește derularea anumitor programe operaționale din 2014-2020 sunt în sensul de a adopta niște proceduri de cost simplificate astfel încât, pentru anumite categorii de cheltuieli pe care le avem foarte bine definite, să nu mai fie necesară prezentarea tuturor acelor documente de suport care face ca un decont pentru o conferință de presă să fie reprezentat de 2-3 bibliorafturi”, a spus Nica.

           Citeste mai mult...

Sansanews.ro: Studiu: Fiscalitatea şi lipsa muncitorilor calificaţi, piedici în calea dezvoltării economiei

Un studiu recent, realizat la cererea Camerei de Comerţ şi Industrie a României, arată faptul că mediul de afaceri manifestă un un optimism moderat în privinţa creşterii economice. Acelaşi studiu, arată şi principalele probleme cu care se confruntă investitorii. Ionel Gagu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Buzău a explicat la emisiunea „Business 2 b” de la Focus TV care sînt obstacolele din calea dezvoltării economice, enunţate de repondenţii participanţi la studiu. „Disponibilitatea de personal calificat reprezintă una dintre problemele principale ale mediului de afaceri. Atîta timp cît nu vom reuşi să reînfiinţăm şcolile profesionale, la nivelul care era înainte de 1989, adică să facem muncitori bine calificaţi, vom ajunge în situaţia să închidem pentru că nu va avea cine să muncească pe maşinile noastre super-performante la momentul acesta”, a declarat Ionel Gagu.

           Citeste mai mult…

Actmedia.eu: Romania shipping, energy sectors ripe for Gulf spend

Ahead of the visit of a top level Romanian trade delegation to Qatar from May 1-3, Gulf Times spoke to Mihai Daraban, president of the Chamber of Commerce and Industry of Romania (CCIR), to learn more about the key investment opportunities in the country.

          Citeste mai mult…

Radio România  actualități: Interviu Victor Ponta

Victor Ponta: Cu siguranţă. În toate aceste patru ţări există încă o imagine şi o atmosferă extraordinar de bună faţă de România. În timp ce vedem, în ţări occidentale, campanii negative împotriva României şi a românilor, aici, peste tot, am fost întrebaţi unde am fost în ultimii ani, de ce n-am fost prezenţi, pentru că ei ne apreciază, ţin la noi, au bani foarte mulţi de investit, au nevoie să cumpere din România, în special produse agro-alimentare şi absenţa noastră din ultimii ani a fost total de neînţeles. Deci, da, am reuşit, din punct de vedere politic, să arătăm, din nou, că ne interesează relaţia cu ei.

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Victor Ponta, despre presiunile facute asupra hipermarketurilor: A fost buna agitatia si e bun si rezultatul

Premierul Victor Ponta se declara multumit de rezultatele controalelor facute de catre autoritati la hipermarketuri, considerand ca agitatia creata a fost buna. Ponta i-a multumit si celor care s-au dus alaturi de ministrul agriculturii Daniel Constantin in aceste controale. Reamintim ca zilele trecute ministrul agriculturii sustinea ca a fost intr-o vizita la un hipermarket, nu in control.

         Citeste mai mult…

Oradetimis.oraddestiri.ro: Expoziţie INEDITĂ la CRAFT. Uite cum poţi afla trucuri pentru casa ta

Noutăţi în domeniul amenajărilor interioare, cele mai noi tendinţe în mobilă, instalaţii, energie, toatea acestea pot fi găsite la evenimentul organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş în perioada 7 – 10 mai 2015, la Centrul Regional de Afaceri de pe bd. Eroilor de la Tisa nr. 22.

Este vorba despre cea de-a patra ediţie a expoziţiei internaţionale specializată în construcţii, amenajări interioare și exterioare, mobilier, instalații și energie – UNIVERSUL CASEI TALE.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Profitul Allianz a crescut cu 11% în T1, chiar dacă a continuat retragerea fondurilor de la Pimco

Profitul net al Allianz SE, cel mai mare asigurator european, a crescut cu 11% în primul trimestru din 2015, chiar dacă investitorii au continuat să-şi retragă fondurile de la divizia sa de gestionare activelor, Pacific Investment Management Co (Pimco), transmit Bloomberg şi Reuters.

În perioada ianuarie-martie 2015, profitul net a urcat la 1,82 miliarde de euro (două miliarde de dolari), de la 1,65 miliarde de euro în primul trimestru din 2014, conform rezultatelor preliminare publicate miercuri de asiguratorul german, scrie Agerpres.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Concurenţa va cere retailerilor date retroactive cu preţurile practicate şi va controla 600 magazine

Raportul analizat de Guvern privind preţurile la alimente din marile magazine nu prezintă informaţii legate de creşterea acestora înainte de reducerea TVA, Consiliul Concurenţei urmând să ceară informaţii retroactive privind preţurile practicate şi să verifice, aleatoriu, aproximativ 600 de magazine.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta către Rus: Soluţia la Comarnic-Braşov a mai rămas şi, după aia, putem să ne retragem în glorie

Premierul Victor Ponta i-a cerut ministrului Transporturilor, Ioan Rus, ca, după aprobarea Master Planului de către Comisia Europeană, să prezinte o soluţie şi pentru proiectul autostrăzii Comarnic-Braşov, adăugând că, după găsirea acestei soluţii, membrii Guvernului se pot retrage “în glorie”.

Premierul l-a felicitat, miercuri, pe ministru pentru că, în minivacanţa de 1 Mai, şoferii care au plecat spre litoral nu au mai fost obligaţi să aştepte mult timp pentru plata taxei de autostradă, dar a arătat că a fost aglomeraţie pe DN1, pe drumul spre staţiunile montane, şi a cerut o soluţie pentru proiectul autostrăzii Coamrnic-Braşov.

           Citeste mai mult…

Capital.ro: Ponta: Avem nevoie de cardul de sănătate şi de combaterea risipei şi fraudei din sistemul sanitar

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că introducerea cardului electronic de sănătate reprezintă cea mai importantă schimbare în domeniu, printre efecte regăsindu-se combaterea risipei şi a fraudei.

El i-a cerut, în deschiderea şedinţei săptămânale a Guvernului, ministrului de resort să se implice în rezolvarea problemelor legate de implementarea noului sistem.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: Am fost informat că sâmbătă la Mamaia s-a facturat cât tot sezonul trecut

Premierul Victor Ponta a afirmat miercuri, la începutul ședinței de guvern, că sâmbătă, pe litoral, la Mamaia s-a facturat “cât în tot sezonul trecut” și a legat acest lucru de măsurile luate pentru combaterea evaziunii fiscale.

“Am fost informat (…) că sâmbătă, pe litoral, la Mamaia s-a facturat cât în tot sezonul trecut. Probabil, ori au fost doar sâmbătă miile de oameni de anul trecut, fie, de fapt, s-a întâmplat altceva. (…) Marea evaziune fiscală, combătută prin măsuri pe care nu le vedem la televizor, ne-a adus un miliard de euro în plus la buget în primele luni.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro : Ponta: Vreau să exprimăm în Guvern un punct de vedere pozitiv pe legea privind retenția datelor

Premierul Victor Ponta le-a cerut miercuri membrilor Cabinetului să exprime un punct de vedere pozitiv asupra legii privind retenția datelor, după ce liderii politici au căzut de acord asupra acestui proiect la consultările de la Cotroceni cu șeful statului, Klaus Iohannis.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎN URMA DECIZIEI INSTANŢEI,

Guvernul plăteşte drepturile salariale ale angajaţilor INS

Guvernul României a decis, astăzi, să plătească drepturilor salariale, câştigate în instanţă de angajaţii Institutului Naţional de Statistică (INS), arată un comunicat remis redacţiei.

Bugetul Secretariatului General al Guvernului, în subordinea căruia funcţionează Institutul Naţional de Statistică, va fi suplimentat cu suma de 2,316 milioane de lei, necesară pentru plata primelor două tranşe aferente anului 2015.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: Florin Talpeş, CEO Bitdefender: “SUA e cea mai mare piaţă, dar şi România începe să se comporte din ce în ce mai bine”

Bitdefender SRL, cel mai mare producător de software controlat de români, a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 276,89 milioane de lei, dintre care peste 95% reprezintă exporturi pe toate continentele.

Bitdefender dezvoltă tehnologii și soluții complexe de securitate cibernetică (cyber security) în centrele sale de cercetare-dezvoltare din București, Cluj, Iași și Timișoara.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Economia zonei euro continuă să crească, susţinută de Spania şi Italia

Creşterea economică din zona euro a încetinit uşor în aprilie, dar mai puţin decât arăta o estimare iniţială, susţinută de redresarea Spaniei şi Italiei, care a compensat parţial ritmul mai lent al activităţilor din Germania şi Franţa, potrivit unui indice calculat de Markit, transmite MarketWatch.

Cercetarea Markit, care indică intenţiile de achiziţii ale managerilor de companii, arată că economia zonei euro iese dintr-o lungă perioadă de stagnare, ajutată de preţurile scăzute ale petrolului, deprecierea euro şi creşterea încrederii, în urma lansării de către Banca Centrală Europeană (BCE) a programului de suplimentare a lichidităţilor.

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Guvernul a deblocat 135 de milioane de lei pentru imbunatatirea infrastructurii din domeniul educatiei

Guvernul a decis miercuri, printr-un Memorandum, deblocarea, in luna mai, a sumei totale de 135 de milioane de lei, fonduri destinate investitiilor in infrastructura din domeniul educatiei. Din acesti bani, suma de 90 de milioane de lei va fi repartizata pentru lucrari de investitii aflate in derulare, ale caror contracte multianuale au fost incheiate anii trecuti, cu mentiunea ca lucrarile se vor executa si plati in limita fondurilor aprobate anual prin buget.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: ARB: 80% din bancomate nu sunt profitabile

Doar 15-20% dintre bancomate pot fi profitabile, în condiţiile în care, pentru a fi rentabil, un ATM ar necesita, lunar, 1.500 de tranzacţii şi realizarea unui venit de cel puţin 3.000 de lei, a declarat, miercuri, preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), Florin Dănescu.

“Pentru ca un bancomat să fie rentabil, ar necesita 1.500 de tranzacţii pe lună şi realizarea unui venit de minimum 3.000 de lei pe bancomat. În realitate, numai 15-20% din bancomate pot fi profitabile”, a menţionat Dănescu.

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: LIVE TEXT Isarescu: Impactul scaderii cotei de TVA este asteptat sa determine valori nule ale ratei inflatiei pana in mai 2016

“Impactul scaderii cotei de TVA este asteptat sa determine valori de zero ale ratei inflatiei pana in mai 2016. Reintrarea in intervalul de variatie al tintei se va produce in ultimul trimestru al lui 2016 “, a declarat miercuri Guvernatorul BNR la briefingul de presa care detaliaza deciziile de politica monetara luate astazi. Reamintim ca BNR a surprins miercuri piata bancara, reducand rata dobanzii de politica monetara la nivelul de 1,75% pe an de la 2,0 % incepand cu data de 7 mai 2015. In plus, CA al BNR a redus nivelul rezervelor minime obligatorii la pasivele in lei la 3,25% (de la 3,5%) si mentinerea RMO la valuta.

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Comisia Europeana a adoptat Strategia privind piata unica digitala: 16 actiuni care ar trebui intreprinse pana la sfarsitul anului 2016

Comisia Europeana a adoptat miercuristrategia privind piata unica digitala, stabilind 16 actiuni esentiale pe care le va intreprinde pana la sfarsitul anului 2016. Executivul european va propune printre altele norme armonizate la nivelul UE privind contractele si protectia consumatorilor in cazul cumparaturilor efectuate online: indiferent daca este vorba de obiecte fizice, cum ar fi pantofi ori mobila sau continut digital, precum carti electronice sau aplicatii. O alta propunere este incetarea blocarii geografice nejustificate – o practica discriminatorie utilizata din motive comerciale, atunci cand comerciantii online fie refuza accesul consumatorilor la un site din cauza locului unde se afla acestia, fie ii redirectioneaza catre un magazin local cu preturi diferite.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: INTERVIU cu Gabriel Mureșanu, antreprenor care a relansat un business aflat de cinci ani în declin

Gabriel Mureșanu, un antreprenor de succes, care a reconstruit un business aflat de cinci ani în declin, povestește, într-un interviu acordat AGERPRES, despre munca sa în postul de CEO la RTC Proffice Experience, cum a reușit să dezvolte afacerea de la 24 la 27,5 milioane euro, cu o creștere de 15% în 2014, și să construiască o bază de date de clienți cu 30% mai mare.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: Electrocentrale Bucureşti a prevăzut un profit brut de 60 milioane lei pentru 2015

Electrocentrale Bucureşti are prevăzut, pentru 2015, un profit brut de 60 milioane lei, profitul contabil rămas după deducerea impozitului fiind estimat la 43,856 milioane lei, conform bugetului de venituri şi cheltuieli publicat în Monitorul Oficial.

Veniturile totale ale companiei sunt preconizate la 1,949 miliarde lei, iar cheltuielile la 1,889 miliarde lei.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Mitroi: Reducerea dobânzii cheie înseamnă o uşoară îngrijorare legată de creşterea economică

Reducerea dobânzii de politică monetară de către Banca Naţională a României (BNR) înseamnă o uşoară îngrijorare legată de perspectivele de creştere economică, a declarat miercuri, pentru Agerpres, Adrian Mitroi, profesor de investiţii şi finanţe comportamentale în cadrul Academiei de Studii Economice /ASE/.

‘Sunt semnale clare de prudenţă. Reducerea atât de dramatică a dobânzii înseamnă foarte clar o uşoară îngrijorare despre prospectele de creştere economică regionale, locale şi mondiale.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: Lichiditate de peste 10 milioane lei pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 10.469.703,52 milioane lei (2.364.485,09 milioane euro).

Indicele BET se deprecia cu 0,22%, ajungând la valoarea de 7.588,6 puncte, la fel ca indicele BET Total Return, care scădea cu 0,22%, la 8.286,98 puncte. De asemenea BET-FI a scăzut cu 0,89%, până la 31.285,1 puncte.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Soluţia bancherului elveţian cu afaceri agricole în România la creşterea preţului terenurilor

Un bancher  elveţian de la Credit Suisse, ajuns fermier în România, foloseşte o metodă ingenioasă pentru a-şi compacta terenul agricol, pe care l-a cumpărat pe bucaţi începând cu 2010. S-a decis să facă schimb cu ţăranii din zonă pentru a-şi minimiza costurile, având în vedere că preţurile terenurilor agricole au crescut vertiginos în ultimii ani.

          Citeste mai mult…

Evz.ro: Comerţul din România, scădere îngrijorătoare în martie!

Volumul comerţului cu amănuntul în Slovenia şi România a scăzut cu 1,8% şi, respectiv, 1,3% în martie, comparativ cu perioada similară din 2014.

Acesta este cel mai mare declin înregistrat în Uniunea Europeană, arată datele prezentate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), informează Agerpres.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: Hidroelectrica are un buget de investiţii de 1,3 miliarde de euro pentru 2015-2020

Hidroelectrica are alocat un buget de investiţii de 1,3 miliarde de euro pentru perioada 2015-2020, din care cea mai mare parte, de 450 milioane euro, pentru proiectele aflate în curs de execuţie de la Racoviţa, Bretea, Răstoliţa, Siriu-Surduc, Dumitra-Bumbeşti, potrivit unui comunicat al companiei remis.

Planul de investiţii mai include alocarea a 305 milioane euro în retehnologizările a 4 hidrocentrale de mare capacitate, respectiv Stejaru (cu o capacitate de 210 de MW), Vidraru (cu o capacitate instalată de 220 de MW), Râul Mare Retezat (cu o capacitate instalată de 335 de MW) şi Mărişelu (cu o capacitate instalată de 220 MW) precum şi în modernizări de hidroagregate. ‘

         Citeste mai mult…

Capital.ro: 75 milioane de euro pentru retehnologizarea centralei hidroelectrice Dimitrie Leonida – Stejaru

Asocierea Romelectro SA – Litostroj Power DOO a câştigat licitaţia pentru retehnologizarea centralei hidroelectrice (CHE) Dimitrie Leonida – Stejaru cu o ofertă în valoare de 74,996 milioane de euro fără TVA, cu 32% sub valoarea estimată a proiectului în anul 2011, potrivit unui comunicat al Hidroelectrica.

Alături de aceste două mari companii s-au alăturat ca subcontractanţi companii româneşti şi străine precum SSH Hidroserv SA, Energomontaj SA, Electroservice RB SRL, Electroechipament Industrial SRL, General Design Tech SRL, ISPE SA, Energoconstruct SA, Concret Construct SRL, Mecanica IND 2004, Blansko Engineering AS (Cehia).

          Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor