Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 07 mai 2015

Monitorulexpress.ro: Top CCI

Premiile excelenţei în afaceri

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov va premia, în această seară, în cadrul celei de-a X-a ediţii a „Premiilor Excelenţei în Afaceri 2014“, peste o mie de firme din judeţ care au dovedit, de-a lungul anilor, că pot fi profitabile, în ciuda crizei. Gala excelenţei în afaceri va avea loc la Braşov Business Park, începînd cu ora 18.00, ocazie cu care vor fi evidenţiate rezultatele financiare şi performanţele economice înregistrate de companiile braşovene în ultimii 21 de ani.

              Citeste mai mult…

Crisana.ro: Vizită în Parcul Eurobusiness – Sesiune economică elvețiană la Oradea

Ambasada Elveției la București și Camera de Comerţ Elveția – România au organizat, ieri, o sesiune economică de informare la Oradea. La eveniment, alături de reprezentanții administrației locale și județene, reprezentanți ai Parcului Eurobusiness Oradea, ai firmelor orădene și reprezentanți ai firmelor elvețiene, a participat E.S. Jean-Hubert Lebet, ambasadorul Elveției, Marc Bruchez, secretar I, adjunctul ambasadorului, François Pétry, președintele Camerei de Comerț Elveția – România (CCE-R) și CEO Holcim România, Gențiana Avrigeanu, director executiv al Camerei de Comerț Elveția – România.

             Citeste mai mult…

Cvpress.ro: Manifestări expoziţionale la Centrul Multifuncţional / Doljconstruct şi Agrotex

Camera de Comerţ şi Industrie a judeţului Dolj organizează două mari manifestări expoziţionale, târgul de construcţii Doljconstruct şi târgul de agricultură Agrotex. Evenimentele se vor desfăşura în perioada 7-10 mai 2015, la Centrul Multifuncţional din Craiova.

Astfel, 23 de companii şi specialişti din domenii variate, precum materiale şi tehnologii pentru construcţii, proiectare şi design, vopseluri, decoraţiuni interioare şi exterioare, corpuri de iluminat, instalaţii de incălzire şi climatizare, instalaţii sanitare şi mobilier pentru locuinţe, birouri sau grădini, antreprenoriat şi execuţie vor fi prezenţi cu standuri expoziţionale în cadrul celei de-a XVIII-a ediţii a târgului Doljconstruct. Manifestarea expoziţională este structurată pe două saloane specializate Climaterm şi Mobex.

             Citeste mai mult…

Gazetanord-vest.ro, preluat de ziare.com: Jumătate din populaţia judeţului activează în agricultură

Circa jumătate din populaţia activă a judeţului îşi câştigă existenţa din agricultură. Cel puţin asta susţine Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Satu Mare. În agricultura sătmăreană predomină sectorul vegetal, în timp ce creşterea animalelor reprezintă doar o treime din activitate. Judeţul Satu Mare stă foarte bine la capitolul producţie de fructe la nivel naţional.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Asociaţia Brokerilor: Proiectul de Cod Fiscal aprobat de Senat nu este favorabil pieţei de capital

“Deşi considerată de actorii pieţei de capital o măsură lăudabilă, menită să mai dea o gură de oxigen acesteia, eliminarea impozitului pe dividende prevăzută în proiectul de Cod Fiscal depus la Senat nu a fost acceptată de senatori, fiind înlocuită cu introducerea unui impozit de 5% pe aceste venituri. Pe lângă încurajarea investiţiilor persoanelor fizice, măsura ar fi evitat şi dubla impozitare a profitului practicată în acest moment în cazul dividendelor distribuite către persoane juridice române cu deţinere mai mică de 10% din capitalul altei societăţi româneşti sau a unei deţineri a participaţiilor mai recente de un an de la data înregistrării în contabilitate a dividendelor”, se arată într-un comunicat al asociaţiei.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: BNR eliberează în piaţă lichidităţi de trei miliarde lei prin reducerea RMO la lei de la 10% la 8%

Reducerea rezervelor minime obligatorii (RMO) pentru pasivele în lei de la 10% la 8% determină eliberarea unor lichidităţi în piaţă de trei miliarde lei, în timp ce la pasivele în valută o tăiere de două puncte procentuale ar echivala cu 500 milioane euro, a declarat guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

“Rezervele minime obligatorii pentru valută (situate la 14% – n.r.) înseamnă circa patru miliarde euro, la două puncte procentuale reduse vin 500 milioane euro. Pentru lei, la cât am redus înseamnă vreo trei miliarde lei”, a afirmat miercuri Isărescu, în cadrul unui briefing de presă, după şedinţa Consiliului de Administraţie pe probleme de politică monetară.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Comisarul UE Creţu îi asigură pe deputaţi că a recomandat Guvernului să îi consulte la Master Plan

Comisarul european pentru politici regionale, Corina Creţu, a transmis deputaţilor din Comisia de Transporturi şi Infrastructură o scrisoare în care îi asigură că agreează solicitarea acestora ca Master Planul de Transport să fie supus consultării tuturor partidelor parlamentare şi societăţii civile

În scrisoarea transmisă miercuri, comisarul UE precizează că documentul nu este încă finalizat, iar cele mai recente discuţii dintre autorităţile române responsabile şi serviciile Comisiei s-au concentrat pe utilizarea unui număr limitat de criterii obiective pentru prioritizarea proiectelor, strategia de implementare a proiectelor şi evaluarea strategică de mediu.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: BCR a trecut pe profit, cu 77 milioane euro, după un an cu pierderi, iar activele s-au redus cu 1,5%

BCR, cea mai mare bancă din România, a înregistrat în primul trimestru un profit de 344 milioane lei (77,1 mil. euro), după ce anul trecut a avut pierderi de 2,8 miliarde lei în urma curăţării bilanţului, în timp ce activele s-au redus faţă de decembrie cu 1,5%,la 60,67 miliarde lei (13,75 mld euro)

În primul trimestru al anului trecut, BCR realizase un profit de un milion de lei, însă după un proces intens de curăţare a bilanţului care a presupus constituirea unor provizioane de 4,4 miliarde lei aferente creditelor neperformante scoase din bilanţ, banca a încheiat anul cu o pierdere de 2,8 miliarde lei.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Profitul Erste Group a crescut de peste două ori în primul trimestru, la 225,8 milioane euro. Activele au urcat cu 3,2%

Erste Group a raportat pentru primele trei luni un profit net de 225,8 milioane euro, de peste două ori mai mare decât nivelul din perioada similară a anului trecut, pe fondul scăderii costurilor cu creditele neperformante, iar activele au urcat cu 3,2% de la finele lui 2014, la 202,6 miliarde euro.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: Am discutat cu Dean Thompson despre conferința Cyber Security

Premierul Victor Ponta a precizat miercuri că a discutat la Palatul Parlamentului cu însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la București, Dean Thompson, despre viitoarea conferință Cyber Security.

“Am discutat despre conferința Cyber Security. Atât”, a spus Ponta, după ce a ieșit din biroul președintelui Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, unde șeful Executivului s-a întâlnit cu Dean Thompson.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Rovana Plumb: Astăzi s-a reușit în Parlament o nouă reparație socială

“Astăzi, în Camera Deputaților, a fost adoptat proiectul prin care se poate reveni asupra tăierilor de pensii operate de guvernul Boc în cazul grefierilor. Este un nou act de reparație socială pe care îl facem unor oameni care au fost umiliți de guvernarea PDL. Scandalos este însă modul în care foști colegi din PNL au decis să renunțe la toate promisiunile pe care le-am făcut în 2012 — de a face reparații sociale în România, după dezastrul guvernării portocalii. Astăzi, liberalii s-au abținut de la vot, dând satisfacție celor care în 2012 au distrus viețile a sute de mii de români. PNL-ul condus de doamna Gorghiu a devenit fanul austerității și al măsurilor luate împotriva românilor de PDL”, susține Rovana Plumb într-un comunicat transmis AGERPRES.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Simona Man a fost numită printr-o decizie a premierului secretar de stat la Ministerul Agriculturii

Premierul Victor Ponta a numit-o, miercuri, pe Simona Alice Man în funcția de secretar de stat la Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, potrivit unei decizii a prim-ministrului publicată în Monitorul Oficial.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Directorul FMI cere modificarea sistemelor de recompensare a bancherilor

Directorul general al Fondului Monetar Internațional, Christine Lagarde, a lansat miercuri un apel pentru modificarea sistemelor de recompensare a bancherilor, în ideea eliminării stimulentelor distorsionate care au dus la criza financiară globală, transmite AFP.

Autoritățile din SUA, Uniunea Europeană și Marea Britanie au cerut băncilor să dea dovadă de moderație când vine vorba de politica de recompensare a angajaților. În plus, au fost introduse și o serie de reguli precum limitarea bonusurilor de către UE la 200% din salariul de bază.

          Citeste mai mult… 

Agerpres.ro: Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc: 25 de producători români, prezenți la târgul internațional TuttoFood de la Milano

România a participat, în perioada 3 – 6 mai, cu 25 de producători la târgul internațional TuttoFood de la Milano, reuniți sub un pavilion național finanțat de Ministerul Economiei prin Departamentul de Comerț Exterior și Relații Internaționale, în baza programului de promovare a exportului, a anunțat Asociația pentru Promovarea Alimentului Românesc (APAR).

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Ce impact are majorarea salariului minim din iulie în costurile unui antreprenor: 1,3 milioane de angajaţi sunt plătiţi cu salariul minim pe economie

În prezent, valoarea salariului minim pe economie este de 975 de lei brut pe lună, ceea ce înseamnă că o companie cu 100 de salariaţi plătiţi la acest nivel are o masă salarială lunară de aproape 120.000 de lei, aceste costuri incluzând atât taxele aferente angajatorului, cât şi ale angajatului. Începând cu luna iulie a acestui an, salariul minim se va majora cu 7,7%, până la 1.050 de lei brut pe lună, ceea ce înseamnă că masa salarială pe care angajatorii cu 100 de salariaţi plătiţi la nivelul minim va ajunge la peste 129.000 de lei pe lună.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: BRD, profit de 140 mil. lei în T1 din jocul provizioanelor

Grupul BRD, care include a doua bancă locală după activele deţinute, a obţinut un profit net de 140 milioane de lei (32 mil. euro) în primul trimestru din acest an, de trei ori peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul reducerii la jumătate a cheltuielilor cu provizioanele de risc.

Costul net al riscului a scăzut cu 55% în primele trei luni şi a ajuns la 114 mil. lei. Cheltuielile operaţionale au fost însă uşor mai mari (324 mil. lei), în timp ce veniturile operaţionale s-au redus cu 4%, influenţate de câştigul net din dobânzi, aflat în scădere cu 8%. Veniturile operaţionale au însumat 606 mil. lei.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: BNR presează pentru dobânzi şi mai mici la lei şi dă de înţeles că nu vrea un leu mai puternic. Isărescu forţează băncile să dea şi mai mult drumul la bani

BNR a surprins ieri piaţa printr-o nouă scădere a dobânzii-cheie, de la 2% la 1,75%, concomitent cu reducerea aşteptată a rezervelor minime obligatorii la lei, de la 10% la 8%, care va lăsa băncilor 3 mld. lei lichiditate pe care ar trebui să o plaseze în credite.

Accelerarea relaxării monetare a venit în contextul scăderii anticipate a inflaţiei „în jur de 0%“, al nivelului redus la care au coborât dobânzile în Europa şi al men­ţinerii creditării totale în teritoriul negativ.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: SURPRINZĂTOR, BNR REDUCE DIN NOU DOBÂNDA-CHEIE DE TEAMA BANILOR FIERBINŢI ŞI A APRECIERII LEULUI

Decizia BNR de a tăia din nou dobânda-cheie, de la 2% la 1,75%, va stimula băncile să continue procesul de reducere a costului creditelor în lei şi va descuraja intrările capitalurilor speculative, care ar avea impact asupra aprecierii leului, cu consecinţe nefavorabile asupra competitivităţii exporturilor şi accelerării deflaţiei, susţin analiştii.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Căderea de 25% a cheltuielilor publice de capital în T1 sabotează scenariul Bruxelles-ului că PIB-ul României va fi împins în sus de majorarea investiţiilor

Comisia Europeană îşi bazează scenariul de creştere economică pentru România, de 2,8% în 2015 şi 3,3% în 2016, între altele, pe ipoteza că investiţiile publice şi private în economie vor creşte anul acesta şi anul următor.

Primele trei luni din an contrazic însă acest scenariu, în ceea ce priveşte investiţiile publice: în T1 cheltuielile de capital (investiţiile din buget) au scăzut cu 25% comparativ cu T1 2014, fiind realizate doar într-o proporţie de 29,6% faţă de ceea ce fusese programat.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: „MULT ZGOMOT PENTRU NIMIC“

Autostrada declaraţiilor Comarnic-Braşov îşi caută şi acum o „soluţie“

Autostrada Comarnic – Braşov (53 de kilometri), expe­rimentul de concesiune pe care statul se chinuie de mai bine de un deceniu să îl ducă la bun sfârşit, a devenit o şosea „a declaraţiilor“, cel mai recent anunţ fiind cel al premierului Victor Ponta, care a spus că după ce se va găsi “o soluţie” pentru construirea acestui drum, membrii guvernului se pot retrage „în glorie“, potrivit Mediafax.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Guvernul constată: Nu sunt date clare că preţurile la alimente au fost umflate de retaileri înainte de reducerea TVA

Guvernul a decis să reducă TVA de la 24% la 9% de la 1 iunie la produsele alimentare, serviciile de alimentaţie publică şi băuturile răcoritoare, iar, pe măsură ce data întrării în vigoare s-a apropiat, au apărut şi zvonuri că magazinele ar fi majorat preţurile. Astfel, în presă apăruseră informaţii că unele  magazine ar fi majorat preţurile la diferite alimente cu până la 30%

          Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINIE BOGDAN CĂPRARU, CONF. UNIV. DR. LA UNIVERSITATEA ALEXANDRU IONA CUZA DIN IAŞI

Problema creditelor în franci elveţieni ne-a confirmat faptul că riscul valutar pândeşte şi ne poate lovi oricând! De data aceasta fluctuaţia puternică a cursului de schimb în raport cu moneda elveţiană a venit din exterior, ca urmare a deciziei Băncii Elveţiei de a nu mai interveni în stoparea aprecierii puternice a monedei sale. Deşi deseori au existat avertizări din partea BNR cu privire la riscurile la care se poate expune un client atunci când contractează un credit în altă monedă decât cea naţională, o bună perioadă de timp creditarea (mai ales cea pe termen lung) a fost preponderent în valută. Clienţii aveau de ales în a accepta un risc mai mare cu costuri ale finanţării mai mici sau un risc mai redus, dar cu costuri mai mari şi probabilitatea de a nu putea contracta în întregime suma dorită.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Asociaţia Brokerilor cere reintroducerea în lege a impozitului zero pe dividende

Proiectul de Cod fiscal aprobat de Senat nu este favorabil dezvoltării pieţei de capital, a anunţat miercuri, Dan Paul, preşedintele Asociaţiei Brokerilor.

„Deşi considerată de actorii pieţei de ca­pi­tal o măsură lăudabilă, menită să mai dea o gură de oxigen acesteia, eliminarea impo­zi­tului pe dividende prevăzută în proiectul de Cod fiscal depus la Senat nu a fost acceptată de senatori, fiind înlocuită cu introducerea unui impozit de 5% pe aceste venituri. Pe lângă încurajarea investiţiilor persoanelor fizice, măsura ar fi evitat şi dubla impozitare a pro­­fitului practicată în acest moment în cazul divi­dendelor distribuite către persoane juri­di­ce române cu deţinere mai mică de 10% din ca­­­pitalul altei societăţi româneşti sau a unei de­ţineri a participaţiilor mai recente de un an de la data înregistrării în contabilitate a divi­den­­delor“, se arată într-un comunicat al aso­ciaţiei.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Allianz-Ţiriac dă dividende de 44 mil. lei, adică 60% din profitul net de anul trecut

Allianz-Ţiriac, cea mai mare companie locală de asigurări, va distribui acţionarilor sub formă de divi­dende 60% din profitul net obţinut anul trecut, ceea ce înseamnă o sumă de 44 milioane de lei (circa 10 mil. euro), dublu faţă de nivelul din anul anterior. Com­pania plătise dividende de 18 mil. lei din profitul pe 2013.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Finalizarea proiectelor POSDRU, prelungită până în decembrie, indiferent de deadline

Guvernul a aprobat ieri un memorandum prin care a prelungit termenele în baza solicitărilor din partea beneficiarilor şi, potrivit responsabililor guvernamentali, are ca ţintă majorarea procentului de absorbţie a banilor UE. POSDRU este cel mai întârziat dintre cele şapte programe operaţionale ale exerciţiului financiar 2007 – 2013 (care se încheie la finele acestui an), cu o rată de absorbţie de doar 33%. Practic, până la sfârşitul lunii martie, României îi fuseră rambursaţi din acest program destinat instruirii/reconversiei angajaţilor doar 1,1 miliarde de euro din totalul de 3,5 mld. euro, suma totală de care poate beneficia.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Producţia de orz scade cu 22% în 2015

Recolta de orz este estimată la începutul lunii mai la 1,4 milioane de tone, în scădere cu 22% faţă de anul anterior pe fondul micşorării productivităţii. La acest nivel, producţia de orz va fi a patra cea mai mare din ultimul deceniu. Prognoza de producţie la orz este una peste medie, dar minusul vine în contextul în care volumele strânse de fermieri anul trecut au reprezentat un maxim istoric pentru acest produs.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: BCR coboară sub 5% cu dobânzile fixe la creditele imobiliare

BCR, cea mai mare bancă locală după activele deţinute, a redus la 4,95% pe an costul creditelor imobiliare în lei cu dobândă fixă pe cinci ani, în timp ce în cazul creditelor cu dobândă fixă în primi zece ani costul este de 5,45% pe an. BCR este prima bancă locală care a introdus în ofertă credite cu dobândă fixă pe zece ani. Ulterior perioadei iniţiale de cinci sau zece ani, dobânda devine variabilă, formată din Robor la 6 luni plus o marjă de 3%. Aceasta înseamnă o dobândă totală de 4,65% pe an la nivelul actual al indicatorului Robor. Dobânzile sunt valabile doar pentru clienţii cu salariu încasat pe card la BCR, clienţii standard achitând o dobândă mai mare cu 0,2 puncte procentuale.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Cardurile de salariu de la Piraeus pot fi utilizate fără comision la orice bancomat

Clienţii Piraeus Bank care deţin un card de salariu îşi pot retrage banii din cont fără comision de la oricare din cele 11.000 de ATM-uri din ţară, condiţia impusă de bancă fiind ca venitul încasat lunat să depăşească 2.000 de lei. Comparativ, comisionul standard la nivelul pieţei pentru sumele retrase de la alte ATM-uri decât cele ale băncii are a emis cardul este de 0,5% plus o sumă fixă (de regulă 2,5 lei). Cardurile sunt utilizate pe piaţa locală în principal pentru retragere de numerar de la bancomat, plăţile direct în magazin având o pondere de numai o cincime din tranzacţiile totale. Cardurile de debit emise de Piraeus sub sigla Visa pot fi emise în zece minute, fiind inscripţionate cu datele utilizatorului direct în sucursală, susţin oficialii Piraeus Bank.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Bancpost intră pe nişa de self banking cu o sucursală în mallul Băneasa din Capitală

Bancpost, o bancă de top zece cu acţionariat grecesc, şi-a deschis o agenţie în mallul Băneasa Shopping City din nordul Bucureştiului, care se va baza pe conceptul de self-banking, respectiv efectuarea de tranzacţii de către clienţi fără ajutorul unui funcţionar bancar. Clienţii vor avea la dispoziţie tablete în interiorul unităţii prin intermediul cărora vor putea efectua operaţiuni online, inclusiv constituirea de depozite din disponibilul aflat în contul curent. Totodată, clienţii îşi pot plăti ratele la credite prin depunerea de numerar direct la ATM.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: România, pe harta vinului la zi

România se află pe locul şase în Europa din punctul de vedere al producţiei de vin realizată anul trecut, cu un volum de 4,1 milioane de hectolitri, arată datele Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului (OIV). România a înregistrat a doua mare scădere de pe continent, de 20%, cramele fiind afectate de vremea nefavorabilă, care de altfel s-a resimţit în producţia a şapte mari puteri din domeniul vinului. „2014 a fost un an atipic în industria vinului, cu variaţii foarte mari atât din punctul de vedere al calităţii, cât şi al volumului, de la o regiune la alta. Au fost regiuni decimate de ploi şi grindină”, a spus Mihaela Tyrel de Poix, proprietarul producătorului de vin SERVE.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Grupul petrolier maghiar MOL vrea să-şi întărească poziţia pe piaţa cehă

Gigantul petrolier MOL deţine peste 300 de benzinării în Cehia şi intenţionează să-şi consolideze poziţia pe această piaţă, potrivit Prague Monitor. Cu patru ani în urmă, MOL deţinea aproximativ 25 de benzinării în această ţară.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro : O SUBSIDIARĂ BNP PARIBAS – INVESTIGATĂ PENTRU ACORDAREA CREDITELOR ÎN CHF

Împrumuturile au fost luate în perioada 2008-2009, când dobânzile erau relativ scăzute, însă trebuie rambursate în euro. În aceste condiţii, miile de clienţi au început să aibă probleme cu plata ratelor, care au început să crească după ce, din 2010-2011, francul s-a apreciat cu 20% faţă de euro.

Clienţii BNP au depus, începând cu anul 2011, plângeri privind produsele în franci elveţieni, potrivit unor surse judiciare citate de Financial Times, împrumutaţii susţinând că nu au fost informaţi cu privire la riscurile ce puteau să apară pe perioada derulării contractului de împrumut.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: MUGUR ISĂRESCU:

“Reducerea ratei rezervelor minime obligatorii va elibera în piaţă circa 3 miliarde de lei”

Decizia Consiliului de Administraţie (CA) al Băncii Naţionale a României (BNR) de reducere a ratei rezervelor minime obligatorii la lei cu două puncte procentuale, de la 10% la 8%, ar elibera în piaţă aproximativ 3 miliarde de lei, a declarat guvernatorul Mugur Isărescu.

Domnia sa a explicat: “Aproximativ patru miliarde de euro reprezintă rezervele minime obligatorii în valută, la actuala rată de 14%. 500 de milioane de euro ar fi însemnat reducerea cu două puncte procentuale. La lei, cele două puncte de reducere înseamnă trei miliarde de lei”.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: MANUELA DRĂGHICESCU, ASOCIAŢIA SUNE:

“Suntem la începutul erei dezvoltării energiei solare”

Deşi producţia de energie fotovoltaică pare că a luat avânt în ţara noastră, în Europa şi chiar pe mapamond, suntem încă la începutul erei dezvoltării energiei solare, consideră Manuela Drăghicescu, directorul executiv al asociaţiei SUNE, care promovează energia regenerabilă.

Prezentă în cadrul conferinţelor târgului RoEnergy, domnia sa a explicat: “Cercetarea, inovarea şi dezvoltarea tehnologicîă a vansat rapid în ultima perioadă, făcând aceste energii mai accesibile. Totuşi, dezbaterile recente de la nivel european au scos la iveală faptul că energia regenerabilă nu poate trăi fără subvenţii, iar economia europeană nu poate susţine subvenţionarea energiei verzi ca să atingă ţintele ambiţioase pe care şi le-a propus”.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Euro îşi menţine direcţia pozitivă în raport cu dolarul

Cu un total de numai 28 de contracte având o valoare de 357.297 de lei, prima jumătate din şedinţa de la mijlocul săptămânii de pe piaţa Sibex a dezamăgit. Speranţele de îmbunătăţire a volumului se legau invariabil de partea a doua a zilei şi de ceea ce urma să aducă evoluţia de la NYSE. Cu toate acestea, la jumătate de oră de la deschiderea bursei de pe Wall-Street, nu se înregis-tra nicio reacţie speculativă semnificativă pe piaţa sibiană, cel mai afectat din acest punct de vedere fiind derivatul pe indicele Dow Jones care totaliza, pe scadenţa iunie, doar 4 contracte după şapte ore de la deschidere .

              Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Fonduri europene 2015 pentru tineri. Zece proiecte gata făcute

Fonduri europene 2015 pentru tineri Tinerii care vor să înceapă o afacere în agricultură cu fonduri europene în 2015 pot să îşi facă planuri şi să se gândească la proiecte. Ministerul Agriculturii a postat pe site-ul instituţiei, încă de anul trecut, o serie de proiecte-tip.  Reprezentanţii Ministerului spun că aceste proiecte nu au nevoie să fie însoţite de întreaga serie de avize şi autorizaţii, ci doar de avizul de vânzare a producţiei.

              Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Modificari in legislatia privind energia regenerabila: Micii producatori vor putea incheia contracte bilaterale directe

Parlamentul Romaniei a aprobat pe 5 mai cu o larga majoritate Legea pentru aprobarea unor masuri in domeniul producerii energiei electrice din surse regenerabile de energie, informeaza Ministerul Energiei printr-un comunicat de presa. Potrivit noii legi, in cazul producatorilor cu puteri instalate cuprinse intre 0.5MW si 3 MW, asa cum sunt majoritatea producatorilor din surse regenerabile, va fi posibila incheierea de contracte bilaterale de vanzare/cumparare a energiei negociate direct.

              Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Vestea buna e ca salariul mediu a crescut cu 98 de lei in martie. Cea proasta este ca a crescut ponderea lucratorilor low-skilled

In luna martie 2015, salariul mediu brut a fost de 2.529 lei,iar cel net a fost de 1.829 lei, in crestere fata de luna precedenta cu 98 lei, arata datele transmise joi de Statistica. Salariile cele mai mari s-au castigat in domeniul fabrigarii tigaretelor (5.799 lei), iar cele mai mici in hoteluri si restaurante (995 lei). Sa ne uitam insa si la un alt aspect legat de salarii. Cat de calificati sunt lucratorii romani si cum au evoluat din 1991 incoace ponderea lucratorilor slab, mediu si cu inalta calificare?Inainte de asta, aveti mai jos un grafic cu evolutia salariului mediu in lei si euro din februarie 2007 pana in februarie 2015. Calculul in euro s-a facut la cursul mediu comunicat de BNR pentru fiecare luna in parte (nu cursul de la sfarsitul lunii, deci).

             Citeste mai mult…

Evz.ro: Ai nelămuriri fiscale? Timp de trei zile, funcționarii ANAF discută cu contribuabilii

Românii și firmele, plătitorii de taxe și impozite, pot pune orice întrebare și pot ridica diverse probleme care îi interesează timp de trei zile, în cadrul unei consultări publice organizate în București.

Evenimentul a început ieri și se va încheia mâine. Ieri, în prima zi a consultării publice, a fost prezentat proiectul, precum și Direcția Generală de Servicii pentru Contribuabili. Tot ieri, reprezentanții ANAF au discutat cu contribuabilii despre relația dintre ei și autoritatea fiscală, într-o sesiune de întrebări și răspunsuri.

             Citeste mai mult…

Capital.ro: Bursa de la Bucureşti a închis miercuri în scădere

Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere şedinţa de tranzacţionare de miercuri, iar valoarea totală a tranzacţiilor s-a cifrat la 22,14 milioane de lei (4,98 milioane de euro).

Schimburile cu acţiuni au totalizat 19,71 milioane de lei (4,98 milioane de euro), cele cu obligaţiuni, 234.373 lei (52.808 euro), iar tranzacţiile cu certificate au ajuns la 2,19 milioane lei (494.217 euro).

              Citeste mai mult…

Economica.net: Evoluţie incredibilă a preţului carburanţilor de la începutul anului. Benzina trebuia să fie 7,17 lei

Benzina avea potenţialul să ajungă la peste 7 lei litrul, un maxim istoric, dacă evoluţiile cotaţiilor internaţionale, ale cursului de schimb şi ale taxelor s-ar fi transpus în totalitate în preţul carburantului de pe piaţa locală. În paralel, motorina, putea costa peste 6 lei.

Dacă preţul carburanţilor ar fi înglobat în totalitate influenţa creşterii  cotaţiilor pe pieţele internaţionale, evoluţia cursului de schimb leu/dolar şi taxele, benzina ar fi trebuit  să coste 7,17 lei, iar motorina puţin peste 6 lei, spun reprezentanţii unei companii petroliere, pentru ECONOMICA.NET.

             Citeste mai mult…

B1.ro: Banca Veneto va sprijini companiile din România în procesul de absorbție a Fondurilor Europene

În colaborare cu societatea de consultanță KW Forester, Banca Veneto a organizat o conferință, în cadrul căreia au fost prezentate pas cu pas, etapele de elaborare și implementare a unui proiect cu finanțare nerambursabilă.

“Vizată este perioada 2014-2020, una foarte importantă pentru țara noastră”, a precizat Alberto Morini, director al Bănci Veneto în România.

            Citeste mai mult…

B1.ro: Christine Lagarde vrea mai multe femei în fruntea marilor instituții bancare și modificarea sistemelor de recompensare a bancherilor

Christine Lagarde, directorul general al Fondului Monetar Internațional vrea modificarea sistemelor de recompensare a bancherilor, mai precis, cere eliminarea stimulentelor distrorsionate care au dus la criza financiară, scrie Agerpres.

Autoritățile americane, europene și din Marea Britanie au solicitat băncilor să fie mai ponderate când vine vorba de recompensele acordate angajaților. Uniunea Europeană a introdus o regulă de limitare a bonusurilor la 200% din salariul de bază.

          Citeste mai mult…

Ziare.com: Libra Bank, crestere spectaculoasa a tranzactiilor realizate pe Internet

Libra Internet Bank a inregistrat, la finalul anului 2014, o crestere de 33% a numarului de tranzactii realizate prin Internet Banking, ajungand la o valoare de peste 10 miliarde de lei.

Rezultatele bancii au fost premiate in cadrul Galei Online Banking, cand a obtinut premiul pentru “Cea mai mare crestere anuala a numarului total de tranzactii si a numarului de tranzactii efectuate de clientii persoane juridice in 2014″.

          Citeste mai mult…

Ziare.com: Sibienii pasionati de business invata despre antreprenoriat

“IMM ReStart – Descopera-ti potentialul” revine la Sibiu. Evenimentul, dedicat antreprenorilor si managerilor in cautare de resurse, solutii si informatii pentru dezvoltarea afacerii, va avea loc marti, 12 mai, la Hotel Hilton, Sibiu.

In cadrul evenimentului, experti si reprezentanti din top managementul unora dintre cele mai importante companii din tara aduc in fata auditoriului informatii de actualitate din zona fiscala, financiara si legislativa, precum si solutii de afaceri si diminuare a riscurilor. Totodata, IMM ReStart ofera participantilor ocazia de a beneficia de consultanta specializata personalizata si gratuita in cadrul sesiunilor de intalniri private.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro : Jiru (MFP): Rata de colectare a veniturilor raportată la PIB este de circa 32%, în România

România se află, încă, printre țările Uniunii Europene cu o rată de colectare raportată la Produsul Intern Brut /PIB/ destul de scăzută, de circa 32%, a declarat, joi, secretarul de stat în Ministerul Finanțelor Publice /MFP/ Enache Jiru, într-o conferință de specialitate.

“Perioada dintre 2012 până la ora actuală reprezintă o perioadă de consolidare fiscală. Anul trecut, deficitul față de cel prognozat de noi, de 2,2% în termeni de cash, a fost de 1,5%. Anul acesta, deficitul va fi destul de consolidat, iar ținta este de 1,8% în termeni cash și 1,45% în termeni europeni, cum numim noi în European Standards Accounts /ESA/.

           Citeste mai mult…

Evz.ro: DISPAR PROFESIILE liberale. Prevederea care va duce la creșterea CAS pentru arhitecți, artiști, farmaciști și toți cei plătiți pe drepturi de autor

Deși ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, a declarat că „Profesiile liberale nu vor disparea si nu vor avea nimic de suferit”, și în prezent există pe site-ul Ministerului de Finanțe abrogarea paragrafului din lege care prevedea că acestea nu pot fi considerate activitate dependentă.

În consecință, prin abrogarea acestui paragraf, reiese că acestea vor avea de achitat aceleași taxe ca și pentru un contract de muncă, atarge atenția Patronatul Serviciilor Private din Romania (PSPR).

            Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Ce costuri ascunse conţin facturile şi cum se calculează preţul utilităţilor. De ce plătim contribuţia la cogenerare, certificate verzi, accize sau tarif CPC

Factura este încărcată cu tot felul de taxe Facturile la utilităţi sunt încărcate de tot felul de taxe pe care mulţi dintre noi nu le înţeleg. „Adevărul“ vă explică modul în care se calculează preţul facturilor pe care le plătiţi lună de lună şi cum se ajunge de fapt la respectivele sume. În municipiul Târgu Jiu şi în alte patru oraşe din Gorj, unde sistemul de canalizare cu apă şi canalizare este asigurat de operatorul Aparegio, factura se calculează în funţie de următoarele elemente, după cum ne expică directorul economic al unităţii, Eleonora Orzan:   „Cantitatea de apă consumată de apometru, care poate fi individual sau colectiv. Canalizarea este calculată în funcţie de apa consumată. De exemplu, dacă apometrul indică un consum de 100 metri cubi, atunci şi cantitate de apă epurată în sistem de canalizare este tot de 100 metri cubi.

           Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: BNR a dat băncilor 3 miliarde de lei

Banii pe care Isărescu i-a lăsat băncilor comerciale vor ajunge în economie, fie prin credite, fie prin finanţarea bugetului, fie prin alte canale de investiţii. Banca Naţională vrea ca aceştia să „producă” inflaţie pentru a compensa reducerea preţurilor generată de scăderea TVA la alimente. „Inflaţia ar putea intra pentru câteva luni în zona negativă, ca urmare a reducerii TVA la alimente. Ar fi o premieră pentru România”, a declarat Ionuţ Dumitru, economist-şef Raiffeisen şi preşedintele Consiliului Fiscal. Pe de altă parte, deciziile BNR vor duce şi la slăbirea leului faţă de principalele valute.

          Citeste mai mult…

Antena3.ro: Daily Income: Energia, băieţii deştepţi şi siguranţa naţională

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei şi actual preşedinte al Consiliului de Administraţie al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie, a explicat în ediţia de joi a emisiunii Daily Income, realizată de Adrian Măniuţiu, că nu este convins că de la 1 iulie vor creşte preţurile la gaz pentru consumatorul casnic. “Nu sunt foarte sigur că s-a luat această decizie, ştiu că era loc de nişte discuţii cu Comisia Europeană, deci nu putem spune sigur. Părerea mea este că nu s-a luat o decizie şi încă se discută. Trebuie să mai aşteptăm, să vedem dacă şi cât va fi această creştere.”

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Un număr important din afacerile active în România sunt cele de familie, aflate în procesul de succesiune la generația a 2-a

Un număr important din afacerile active în România sunt afaceri de familie, care acum se află în procesul de succesiune la generația a doua, însă, pentru ca acest proces să se realizeze cu succes, este nevoie de un plan pe termen foarte lung, chiar de zeci de ani, potrivit lui Bogdan Ion, country managing partner, EY România.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Profitul ING Bank a crescut la trei luni cu 9%, la 82 milioane lei. Veniturile au avansat peste costuri

ING Bank a avut în primul trimestru un profit net de 82 milioane lei (18,6 milioane euro), în creştere cu 9% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la venituri mai mari cu 17%, de 240 milioane lei, avansul acestora depăşind majorarea costurilor, de 9%, care au ajuns la 134 milioane lei.

            Citeste mai mult…

Capital.ro: ArcelorMittal a înrăutăţit estimările pentru 2015

ArcelorMittal, cel mai mare producător de oţel din lume, a revizuit în scădere estimările privind profitul din acest an, din cauza declinului record al preţului la minereul de fier, transmit Bloomberg şi Reuters.

În acest an, profitul înainte de taxe, dobânzi, depreciere şi amortizare (EBITDA) se va situa la 6 – 7 miliarde de dolari, faţă de estimarea precedentă de 6,5 – 7 miliarde de dolari. EBITDA, în 2014, s-a situat la 7,24 miliarde de dolari

         Citeste mai mult…  

Adevarul.ro: De ce a dezlănţuit Guvernul Ponta campania naţională „România la control“

Reprezentanţii instituţiilor de control sunt decişi să arate că nu glumesc, pentru a întări disciplina contribuabililor  FOTO Mediafax Încercând să-şi arate preocuparea pentru aplicarea fermă a legilor antifraudă, dar şi pentru a colecta fondurile bugetare necesare în acoperirea măsurilor de relaxare fiscală, Guvernul le impune comercianţilor un regim drastic de organizare a afacerilor.

           Citeste mai mult…

Bizwyawer.ro: McGregor & Partners organizează traininguri pentru companii, în vederea implementării măsurilor anticorupție

În afară de presiunea partenerilor de afaceri, a companiilor surori sau a altor entități ce ar putea fi sancționate în Marea Britanie, firmele din România trebuie să afle că persoanele juridice care au pierderi din cauza unor acțiuni

Lupta anticorupție a devenit o preocupare principală a autorităților române în ultimul an, încurajând astfel dezvoltarea economiei și crearea unui mediu sănătos pentru companiile din România.

         Citeste mai mult…

Ziarulprofit.ro: WebPR. Jo Confino: Avem nevoie de lideri curajosi pentru a schimba lumea in bine

​Invitatul special al Conferintei Leaders for Sustainable Business, director editorial la The Guardian Jo Confino, spune de multi ani ca sistemul economic actual nu se va schimba de la sine, ci doar prin curajul liderilor de business: „Pana la urma, asa cum un activist pentru pace furios nu prea isi are sensul, un profesionist in domeniul sustenabilitatii cu viziune conservatoare nu este nici de folos, nici placut. Nu avem nevoie de schimbare progresiva, ci de vizionari care isi pot imagina cum poate arata un nou sistem economic.” Schimbarea nu vine de la sine, ci de la oameni dispusi sa-si asume riscuri, sa gandeasca altfel – spre binele tuturor – si sa fie cu un pas inaintea vremurilor.

         Citeste mai mult…

Satmareanul.net, preluat de ziare.com: Programele guvernamentale de stimulare a IMM-urilor, prezentate la Satu Mare

Ministerului Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri în colaborare cu Camera de Comerț și Industrie Satu Mare, organizează o întâlnire cu mediul de afaceri în vederea comunicării către întreprinzători a măsurilor inițiate de Guvern pentru sprijinirea sectorului IMM și a mediului de afaceri autohton dar și pentru identificarea problemelor cu care se confruntă întreprinzătorii în desfășurarea activității.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: NEPI a investit 40 mil. euro în extinderea centrului comercial City Park Mall din Constanţa

Fondul de investiţii sud-african NEPI a investit 40 de milioane de euro în extinderea suprafeţei închiriabile a centrului comercial City Park Mall din Constanţa cu 21.000 de metri pătraţi. În noua aripă a mall-ului de la malul mării va fi construit un cinematograf cu 10 săli, o sală de sport, restaurant dar şi magazine.

“Proiectul are potenţialul de a deveni un pilon pentru economia locală, atrăgând nu doar constănţeni, ci şi turiştii de pe litoral, veniţi din România şi din afara ţării”, a declarat Alin Burlacu, center manager City Park Mall.

        Citeste mai mult…

Capital.ro: Stroe (ACAROM): Nu cred că autostrada Piteşti-Sibiu va fi gata până în 2020

Autostrada Piteşti-Sibiu este vitală pentru România, dar nu cred că va fi gata până în anul 2020, aşa cum se promite, a declarat, joi, preşedintele Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România /ACAROM/, Constantin Stroe, într-o conferinţă de specialitate.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Aproape 40 de treceri la nivel cu calea ferată din 8 judeţe, modernizate cu până la 6 milioane euro

CFR SA vrea să modernizeze 37 de treceri la nivel cu calea ferată aferente sucursalelor Galaţi şi Iaşi, contractul având o valoare estimată de 25,2 milioane lei (5,7 milioane euro), inclusiv TVA.

Contractul, cu o durată de patru ani (doi ani perioada de execuţie şi alţi doi ani perioada de garanţie), va fi atribuit prin licitaţie deschisă, criteriul de selecţie fiind preţul cel mai scăzut.

        Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Fondurile UE pentru Romania, intrerupte de Comisia Europeana, in mai multe domenii. Explicatiile ministrului Nica

Absorbtia fondurilor europene este supusa unor intreruperi temporare ale rambursarilor de la Bruxelles catre Romania pe mai multe programe, in acest moment, prin decizii ale Comisiei Europene, a declarat, joi, ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica, intr-un interviu acordat HotNews.

In prezent, intreruperile de rambursari sunt la Programul Operational Cresterea Competitivitatii Economice (POS CCE), POS Mediu, Programul Operational Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU).

        Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Leul s-a depreciat joi pana la 4,449 unitati in fata euro si pana la 4.30 in fata francul elvetian

“Leul a atins 4.45/EUR in tranzactiile de miercuri seara si a incheiat cu o depreciere de aproape 0,4%. Este probabil ca leul sa fi fost afectat negativ de ingrijorarile privind Grecia, de continuarea miscarilor negative din pietele europene de obligatiuni si, intr-o mai mica masura, de reducerea surpriza a dobanzii cheie a BNR. Cu un nivel ridicat de precautie in contextul unor negocieri lungi in privinta Greciei si fara sa se intrevada un acord la intalnirea ministrilor de finante ai zonei euro de luni, consideram ca moneda romaneasca ar trebui sa ramana sub presiuni de depreciere pe termen scurt”, se arata intr-un raport al ING difuzat joi.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Peste 5.000 de clienţi ai Volksbank au acceptat, în 3 zile, conversia creditelor contractate în franci elveţieni – BT

Peste 5.000 de clienţi ai Volksbank România au acceptat, în numai trei zile de la startul ofertei lansate de Banca Transilvania (BT), conversia creditelor contractate în franci elveţieni şi au programat deja semnarea documentelor, a declarat, joi, directorul general al BT, Omer Tetik.

Banca Transilvania anunţat că, începând cu data de 4 mai, clienţii Volksbank România vor fi contactaţi telefonic şi invitaţi la o întâlnire, la unul din sediile VBRO, în vederea conversiei creditelor luate în franci elveţieni. Oferta este valabilă în perioada 4 mai – 31 iulie 2015, scrie Agerpres.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: STUDIU: Puţini tineri muncesc în domeniul în care au studiat, 7 din 10 vor să aibă propria afacere

Mai puţin de un sfert dintre tinerii români muncesc în domeniul pentru care s-au pregătit şi aproape toţi au probleme la angajare din cauza nivelului de experienţă solicitat de angajatori, rezultă din studiul “Tinerii şi locul de muncă”, care mai arată că 7 din 10 tineri vor să aibă propria afacere.

Aproape toţi tinerii care îşi caută un loc de muncă (nouă din zece) reclamă faptul că au probleme cauzate de lipsa unui nivel de experienţă impus de angajator, iar patru din zece consideră că piaţa muncii nu prezintă destule oferte corelate cu pregătirea lor. Studiul a mai arătat că doar 40 la sută dintre respondenţi se declară încrezători într-un viitor profesional satisfăcător pentru următorii cinci ani.

      Citeste mai mult…

Bursa.ro: ALERT/ CONFERINŢELE BURSA: ANTREPRENORIATUL FEMININ “FEMEIA LA PUTERE – O LUME MAI BUNĂ”

ACTUALIZARE 12:46 Thenjiwe Ethel Mtintso, Ambasadorul Africii de Sud în România:”Femeile trebuie să lupte sistematic pentru schimbarea profundă a societăţii patriarhale”

Dacă femeile doresc ca societatea să se transforme cu adevărat, atunci nu trebuie să confunde egalitatea de gen cu patriarhatul, a declarat excelenţa sa Thenjiwe Ethel Mtintso, Ambasadorul Africii de Sud în România.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: FAO: Prețurile alimentelor, la cel mai scăzut nivel din ultimii cinci ani, în aprilie

Indicele prețurilor produselor alimentare la nivel mondial, elaborat de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO), a continuat să scadă și în aprilie 2015, atingând cel mai scăzut nivel din iunie 2010, datorită producției mondiale ridicate, a aprecierii dolarului și a declinului prețului țițeiului, transmite Reuters.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: România are nevoie de investiţii anuale de 3-4 miliarde de euro pentru modernizarea energetică

România are nevoie de investiţii de trei-patru miliarde de euro anual pentru modernizarea infrastructurii energetice, a declarat, joi, preşedintele GdF Suez, Eric Stab, la lansarea Cărţii Albe a Competitivităţii de către Camera de Comerţ şi Industrie a Franţei în România.

“Modernizarea energetică necesită investiţii consistente. Pentru a contiuna să modernizăm sistemul energetic, avem nevoie de trei-patru miliarde de euro anual. E un ciclu lung, care se întinde până în 2035. În România trebuie făcute investiţii în domeniul gazelor, electricităţii, termoficării şi eficienţei energetice”, a spus Stab.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Faidy, CCIFR: România trebuie să renunţe la economia “low cost”, bazată pe costuri mici cu angajaţii

România are nevoie să se transforme dintr-o economie “low cost”, bazată doar pe costuri reduse cu forţa de muncă, într-o economie competitivă, dacă vrea să se dezvolte şi să atragă noi investiţii, a declarat, joi, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Franţei în România (CCIFR), Eric Faidy.

CCIFR a lansat, joi, Cartea Albă a Competitivităţii, în care arată că trecerea la o economie competitivă se poate realiza prin punerea în practică a unor măsuri concrete în opt domenii prioritare, formare, inovaţie, piaţa muncii, infrastructură, energie, agricultură, pieţe financiare şi turism. Pentru cele opt domenii prioritare, CCIFR a făcut 52 de propuneri.

       Citeste mai mult…

Capital.ro: Septimiu Tulpan(ARB): Fraudele bancare încep să fie făcute de oameni care au lucrat în sistem

Nivelul redus de educaţie financiară, dar şi înalta calificare a celor care produc fraude bancare reprezintă principalele probleme cu care se confruntă sistemele de combatere a fraudelor bancare, a declarat joi Septimiu Tulpan, preşedintele Comisiei de Carduri din Asociaţia Română a Băncilor.

        Citeste mai mult…

Economica.net: Nicolescu, CNIPMMR: Noul Cod fiscal trebuie să elimine discriminările din procedurile de executare silită

Noul Cod de procedură fiscală trebuie să asigure un tratament egal de executare silită şi penalizare pentru creanţele bugetare ale contribuabililor şi pentru debitele instituţiilor şi autorităţilor publice centrale şi locale datorate entităţilor private, a declarat joi, preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu, într-o conferinţă de presă.

        Citeste mai mult…

zf.ro: VIDEO. Carrefour schimbă etichetele cu preţurile de la raft de la 1 iulie

Retailerii şi-au luat angajamentul faţă de Finanţe să caute soluţii tehnice pentru ca la raft să se vadă diferenţa de preţ după scăderea TVA la 1 iulie, a spus la ZF Live Andreea Mihai, director de marketing Carrefour România.

“La raft va fi şi preţul vechi cu TVA 24%, tăiat, şi preţul nou cu TVA 9%. E o cursă să ne punem la punct sistemele informatice”

       Citeste mai mult…

Zf.ro: Video ZF Live: Cum se stabileşte preţul produselor din supermarket

Buyerii din companie negociază cu furnizorii, toti retailerii incearcă să aibă preţurile cele mai mici. Ne uităm la raportul calitate-preţ, la oferta de pe piaţă. De exemplu la roşii, pe final de sezon, puterea de negociere a furnizorul e mare, are cantiate mică şi toată lumea cere, a declarat la ZF Live Andreea Mihai, director de marketing Carrefour România.

       Citeste mai mult…

hotnews.ro: Chiar daca platesti de 10 ori amenda data de Fisc ca sa nu ti se suspende activitatea firmei, banii NU SE RESTITUIE in cazul in care instanta anuleaza procesul verbal de constatare a contraventiei. 

“In timp ce noi vorbim despre bacsisuri cau carduri de sanatate ANAF tocmai si-a dat o Ordonanta care spune ca deciziile instantelor NU li se aplica lor! Culmea ca unul din semnatarii OG 8/2015 este chiar Robert Cazanciuc, ministrul justitiei! Va marturisesc, am vazut multe tampenii de-a lungul timpului, dar nu imi vine in cap nici una mai grava decat asta!”, scrie Gabriel Biris pe contul sau de Facebook.

        Citeste mai mult…

Capital.ro: OMV se va retrage din ţările unde realizează o producţie mai mică de 20.000 de barili pe zi

Grupul energetic austriac OMV, proprietarul Petrom, intenţionează să se retragă din ţările unde realizează o producţie de hidrocarburi mai mică de 20.000 de barili pe zi, a declarat directorul general al OMV, Gerhard Roiss, pentru revista Forbes Austria, transmite APA.

‘În paralel cu extinderea marilor depozite din Norvegia sau România va avea loc şi o consolidare, adică o retragere de pe micile pieţe, unde realizăm o producţie mai mică de 20.000 de barili pe zi’, a declarat Gerhard Roiss, cel care începând din luna iulie va fi înlocuit de Rainer Seele. Întrebat care sunt, concret, ţările vizate de o posibilă retragere, Roiss a refuzat să dea un răspuns precis. ‘Nu vreau să menţionez nicio ţară anume pentru că acolo lucrează oameni şi trebuie procedat cu atenţie’, a spus Roiss.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de aproximativ 12 milioane lei pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de aproximativ 12 milioane lei (2,8 milioane euro).

La orele prânzului, BVB era în scădere. Indicele BET coboară cu 0,39%, ajungând la valoarea de 7.532,07 puncte, la fel ca indicele BET Total Return, care se micşorează cu 0,39%, la 8.225,25 puncte. BET-FI se apreciază uşor, în schimb, cu 0,01%, până la 31.436,09 puncte.

           Citeste mai mult…

Evz.ro: Cum străm cu autostrăzile: Din cei 55 km, vom circula pe o treime. De ce nu merge noua strategie a CNADNR | RADIOGRAFIE EVZ

Poveştile cu sute de kilometri de autostradă finalizaţi în timp record nu mai sunt crezute de nimeni. După ani de zile de amânări, scepticismul este la cote maxime.

Planurile Guvernului de a da în folosinţă peste 50 de kilometri de autostrăzi în acest an şi încă 200, în 2016, încep să semene tot mai mult cu poveştile de adormit copiii. În acest an, realist vorbind, doar 12 km vor fi gata

         Citeste mai mult…

capital.ro : Vasilică (EY România): Apetitul antreprenorilor români este mai degrabă să vândă decât să construiască

Apetitul antreprenorilor români este mai degrabă să vândă decât să construiască, foarte puţini fiind cei care mai sunt dispuşi “să se mai înhame” la o activitate de încă trei-cinci ani, după ce au trecut prin şapte ani de criză, a declarat, joi, Florin Vasilică, partener, lider al departamentului de asistenţă în tranzacţii EY România, companie de consultanţă şi audit.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: Dănescu (ARB): Limitarea comisioanelor interbancare ar fi trebuit să mai aştepte câţiva ani în România

Legea cu privire la limitarea plăţilor în numerar este una de dorit, ţinteşte reducerea evaziunii fiscale, însă a fost greşit percepută ca fiind un avantaj pentru bănci, iar reducerea comisioanelor interbancare în România ar fi trebuit amânată câţiva ani pentru a permite sistemului să se dezvolte suficient, susţine preşedintele executiv al Asociaţiei Române a Băncilor, Florin Dănescu.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: Patrascu Octavian Constantin: “O bursa nu poate functiona fara a induce sentimentul de incredere, prin bune practici” (P)

Investitia pe orice piata de capital, fie ca este vorba despre investitori persoane fizice, fie institutionali, precum fonduri de investitii sau fonduri private de pensii, se bazeaza inainte de toate pe increderea in piata respectiva. “Cu cat pe o piata de capital functioneaza mai bine mecanismul bunelor practici, cu atat si increderea investitorilor este mai mare”, sustine Octavian Patrascu, business developer.

          Citeste mai mult…

Economica.net: ANAF a colectat în primele patru luni cu 11% în plus faţă de anul trecut

Pe primele 4 luni din 2015, ANAF a colectat cu 6,42 miliarde lei în plus față de aceeași perioadă din 2014. Veniturile au fost de 65,9 miliarde lei, ceea ce reprezintă o creștere de 11% față de aceeași perioadă a anului trecut și o depășire cu 6,56% a programului de încasări venituri bugetare conform legilor bugetare, spune ANAF.

        Citeste mai mult…

Agerpes.ro: Ponta: Vreau să mergem cu UNPR ca unică ofertă de centru-stânga pentru alegerile locale și generale

Președintele PSD, premierul Victor Ponta, le-a cerut colegilor săi din partid să îi aprobe mandatul de a negocia cu UNPR participarea comună în alegerile locale și generale din 2016 ca “unică ofertă de centru-stânga”.

        Citeste mai mult…

Digi24.ro: Cei mai buni plătitori de dividende

Romgaz rămâne şi anul acesta cel mai bun plătitor de dividende. Acţionarii vor primi în total 850 de milioane de lei din câştigul companiei de stat.

Dar marea surpriză este Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, aflat deocamdată în insolvenţă. Va acorda dividende de 768 de milioane de lei din profitul istoric obţinut în 2014.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Corecții financiare de un miliard de lei pe proiectele cu finanțare europeană în perioada 2011-2014 (studiu IPP)

Suma totală a corecțiilor financiare aplicate în proiectele cu finanțare europeană în perioada 2011-2014 a fost de peste un miliard de lei, pe un număr total de contractate de finanțare de circa 17.000, potrivit unei analize a Institutului pentru Politici Publice (IPP) prezentate joi.

“Scopul demersului nostru este acela de a consolida capacitatea sistemului instituțional din România, în primul rând de a identifica și de a preveni eventualele fraude cu bani europeni, dar și de a sancționa mai eficient situațiile în care apar fraude împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene în domeniul acțiunilor publice”, a declarat joi Elena Tudose, director programe IPP.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Praktiker şi-a majorat vânzările cu 12% în T1 şi se gândeşte la noi magazine

Retailerul de bricolaj Praktiker, controlat de antreprenorul de origine turcă Omer Susli, şi-a majorat vânzările cu 12,4% în primul trimestru al acestui an comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce numărul de clienţi a crescut cu 8,8%, iar valoarea coşului mediu cu 2%.

      Citeste mai mult…

Economica.net: Victor Ponta: România va respecta ţinta de deficit în 2016

Premierul Victor Ponta a respins joi estimările Comisiei Europene potrivit cărora anul viitor deficitul fiscal al României va creşte până la 3,5% din PIB, declarând că Guvernul de la Bucureşti va respecta ţinta de deficit pentru 2016 stabilită la 1,2% din PIB, transmite Reuters, preluată de Agerpres.

       Citeste mai mult…

Evz.ro: Motivele pentru care Internet Explorer NU MAI ARE ZILE

Site-ul eweek.com a publicat motivele pentru care dominaţia Internet Explorer nu mai are multe zile.

După ce ani de zile Firefox sau Chrome nu păreau o ameninţare pentru IE, acum Microsoft nu mai e aşa de sigur pe IE. Totul se pare că i se trage de la varianta nereuşită IE 6, urmată de una şi mai rea IE 7, iar apoi în ciuda uneia îmbunătăţite IE 8, declinul a părut să continue.

        Citeste mai mult…

Economica.net: România nu are nicio firmă în topul celor mai

Nicio companie românească nu se numără printre cele mai mari 2.000 de companii din lume analizate de revista americană Forbes, în timp ce Polonia are şase companii, Ungaria este reprezentată de două firme, Cehia are o companie iar şapte companii sunt din Austria.

Grupul petrolier OMV este cea mai bine plasată firmă din Europa Centrală şi de Est în Forbes Global 2000 ocupând locul 616, urmat de grupul ceh de utilităţi CEZ, locul 632, şi banca poloneză PKO, locul 743. Ungaria este reprezentată de grupul petrolier MOL, locul 1.282, şi banca OTP, locul 1.494.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ioan Rus: Discuţii finale pe Master Plan la Bruxelles în 20-22 mai, până la finalul lunii va fi aprobat

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a anunţat, joi, că în perioada 20-22 mai va avea discuţiile finale, la Bruxelles, pentru aprobarea Master Planului pentru Transporturi de Comisia Europeană şi a estimat că, până la finalul lunii mai, documentul va fi aprobat, inclusiv cu programul de implementare.

Rus a precizat, joi, în cadrul Comitetului Executiv al PSD, la solicitarea liderului de partid, premierul Victor Ponta, că, în pofida scrisorii adresate de parlamentarii opoziţiei Comisiei Europene pentru desecretizarea Master Planului, documentul este de mult timp pe site-ul ministerului de resort şi a fost discutat şi aprobat în unanimitate în comisia parlamentară pentru transporturi.

         Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor