Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 11 februarie 2015

9Webpr.ro: webRelease: CEO Conference – Shaping the future Un nou eveniment de elita ce propune strategilor din companii o dezbatere privind oportunitatile de viitor si caile pentru o crestere sustenabila

Inca la debut, 2015 ridica strategilor din companii intrebari cu raspuns incert: “care va fi impactul noilor realitati ale zonei UE asupra mediului de AFACERI local?”, “care sunt riscurile si oportunitatile pentru Romania?”, “cum ar putea evolua criza din Ucraina si care sunt efectele estimate pe termen scurt si pe termen lung?”, “cum se va resimti scaderea pretului petrolului sau tendinta de crestere a dolarului american?”.

Pornind de la aceasta perspectiva macro, pentru cei care construiesc strategii de AFACERI performante, lista de intrebari continua: “care sunt caile de urmat pentru consolidarea increderii consumatorului?”, „care sunt factorii cheie pentru a fi mereu inaintea competitorilor?”, „care sunt noile nevoi ale pietei si modalitatile de adaptare a strategiei de inovare si a operatiunilor?”

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: INTERVIU Grindeanu (MSI): Vom ajunge la 80% rată de absorbție a fondurilor europene până la finele anului 2015

Rata de absorbție a banilor europeni va ajunge până la sfârșitul acestui an la 80%, în condițiile în care la finalul anului 2014 se situa la 52%, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, ministrul pentru Societatea Informațională, Sorin Grindeanu.

Acesta a vorbit, de asemenea, despre Soarta Palatului Telefoanelor, proiectul Ro-Net, privatizarea Poștei Române, precum și controversatele legi “Big Brother’.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Ioan Rus prezintă pe hârtie 3.200 de kilometri de autostrăzi şi drumuri expres, dar A2 Bucureşti-Constanţa arată ca după bombardament

Primul tronson al autostrăzii A2 Bucureşti Constanţa, între Capitală şi Fundulea (km 36) se află în prezent într-o stare avansată de degradare, pe prima bandă fiind prezente gropi adânci după fiecare placă de beton, astfel încât riscul producerii unui accident, mai ales în cazul autoturismelor este unul foarte mare.

 Citeste mai mult…

Capital.ro: Piaţa locală de centrale termice se adapteză noilor trenduri privind eficienţa energetică

Piaţa locală de centrale termice a început, încă de anii trecuţi, să se adapteze noilor trenduri în ceea ce priveşte eficienţa energetică. Astfel, în 2014 s-a putut observa o creştere substanţială a vânzărilor de modele în condensare, lucru care arată o schimbare treptată a comportamentului de achiziţie al românilor, aceştia fiind tot mai mult interesaţi de produsele cu un grad tehnologic ridicat, potrivit Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston Thermo România, jucător pe acest segment.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Petroceltic îşi restrânge operaţiunile în România, Bulgaria şi Grecia pentru a tăia din costuri

Compania petrolieră Petroceltic intenţionează să îşi restrângă operaţiunile de explorare din România, Bulgaria şi Grecia şi să subcontracteze unele licenţe în Italia şi Egipt, în cadrul unui program prin care urmăreşte reducerea costurilor operaţionale şi a cheltuielilor de capital.

 Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Eugen Serban: ​ANAF nu se afla in posesia unor informatii oficiale privind conturi bancare la grupul bancar HSBC

ANAF nu se afla in posesia unor informatii oficiale privind conturi bancare la grupul BANCAR HSBC (scandalul SwissLeaks). In masura in care aceste informatii sunt disponibile la nivelul altor agentii fiscale, autoritatile romane vor intreprinde demersurile sa obtina astfel de informatii. Din punctul nostru de vedere, al Directiei de Verificari Fiscale, ne intereseaza si am vrea sa cunoastem astfel de informatii. Mai departe sunt demersuri oficiale, care nu depind neaparat de directia noastra. La nivel de ANAF, la nivel de Guvern, probabil sunt cai oficiale de solicitare si obtinere a acestor informati, a declarat miercuri, Eugen Serban, directorul Directiei de Verificari Fiscale la o conferinta organizata de PwC Romania pe tema conformarii voluntare. Serban a mai anuntat miercuri ca in curand vor incepe controalele in cazul altor 4.800 de persoane care detin mari averi, extinzandu-se astfel programul demarat in 2011. In opinia Fiscului, avere mare este considerata averea care trece de 20 de milioane de euro.

Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Telenovela Autostrăzii Sibiu-Piteşti. Peste 10 milioane de euro risipite pe studii de fezabilitate şi nicio muşcătură de excavator

Românii s-au adunat într-un grup de reţeaua Facebook, pe care cer realizarea autostrăzii Sibiu-Piteşti FOTO Facebook Compania Naţională de Autostrăzi şi rumuri Naţionale din România (CNADNR) a atribuit astăzi asocierii Spea Ingineria Europea – Tecnic Consulting Engineering România un contract de 29 de milioane de lei (6,5 milioane euro), fără TVA, pentru revizuirea studiului de fezabilitate al autostrăzii Sibiu – Piteşti.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de aproape 2,69 milioane de euro pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 11.928.708,11 lei (2.688.462,50 euro). În jurul orei 14, şapte dintre cei opt indici ai BVB erau în creştere. Astfel, indicele BET urca procentual cu 0,54%, până la 7.142,26 puncte. Şi indicele BET Plus, introdus pe 23 iunie, creştea, cu 0,47%, la 1.052,34 puncte.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB si RASDAQ

Bursa a închis în creştere, susţinută de titlurile Fondul Proprietatea şi Erste

Bursa de la Bucureşti a închis ieri în urcare cu 1,1%, pe un rulaj în creştere, susţinut în principal de titlurile Fondul Proprietatea (FP) şi Erste (EBS), care au încheiat şedinţa cu cele mai mari câştiguri zilnice din ultimele peste trei luni. Indicele BET Plus, de referinţă, a crescut cu 1,08%, iar BET, al celor mai lichide zece acţiuni, cu 1,13%, după un avans de 0,8% la mijlocul zilei. BETPlus cuprinde cele mai lichide 40 de acţiuni din piaţa reglementată, cu excepţia SIF-urilor şi a acţiunilor companiilor străine.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: BOICOT ÎMPOTRIVA BĂNCILOR

Împrumutaţii în CHF îşi plătesc creditele prin depuneri de câte 1 leu

Client Credit Europe Bank: “Suntem disperaţi, fac tratament pentru depresie”

 *Clientul: “Opţiunile prezentate nu ne ajută”/ “Isărescu susţine băncile”

Mai multe persoane cu credite în franci elveţieni boicotează azi băncile de la care s-au împrumutat prin depuneri de câte 1 leu şi apoi conversia din acela în CHF. Scopul acestui demers este blocarea activităţilor băncilor şi astfel provocarea de pierderi înregistrate de acestea, potrivit celor împrumutaţi în franci.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Nimic nou pe frontul creditelor în franci elveţieni ale românilor după audierile din Parlament

Banca Naţională spune că situaţia trebuie rezolvată între BANCĂ şi client. În schimb, parlamentarii reproşează că problema a fost transferată Guvernului şi Parlamentului, deşi trebuia să fie rezolvată între BNR şi ARB – Asociaţia Băncilor.

Conducerea executivă a BNR – reprezentată de guvernatorul Mugur Isărescu, prim-viceguvernatorul Florin Georgescu şi viceguvernatorii Bogdan Olteanu şi Liviu Voinea – a venit ieri pentru prima dată în această formulă la Comisia de buget – finanţe pentru a explica problema creditelor în franci elveţieni.

Audierea nu a adus noutăţi faţă de poziţiile exprimate anterior de BNR.

 Citeste mai mult...

Zf.ro: Dumitru, Consiliul Fiscal: O lege care să încurajeze conformarea voluntară a celor cu venituri mari ar putea fi o soluţie, dar sunt câteva condiţii

O lege care să încurajeze conformarea voluntară a celor cu venituri mari prin înlăturarea consecinţelor de natură penală şi contravenţională ar putea fi o soluţie pentru creşterea veniturilor bugetare, dar impozitarea acestor venituri ar trebui să fie mai dură decât pentru ceilalţi contribuabili, pentru a spus Ionuţ Dumitru, preşedintele Consiliului Fiscal.

“Discuţia este destul de complicată, nu ştiu cât de morală este o astfel de lege. Trebuie analizată o astfel de idee, care ar putea creşte veniturile bugetare, dar sunt câteva condiţii esenţiale. În primul rând, veniturile aduse în economia oficială ar trebui taxate cu cote mai mari, mai mult de 16%, altfel nu at fi corect faţă de contribuabilii oneşti. O altă condiţie este ca după ce un individ beneficiază de această facilitate, după momentul zero, să existe un sistem bine pus la punct care să permită urmărirea averii şi veniturilor acestuia”.

 Citeste mai mult…

Economica.net: Gazprom nu va solicita ajutor de stat pentru că are forţa să reziste crizei economice din Rusia

Gazprom are forţa necesară pentru a rezista crizei economice cu care se confruntă Rusia şi nu are nevoie de ajutorul statului, a afirmat, marţi, directorul financiar al celui mai mare producător de gaze naturale din lume, Andrey Kruglov, transmite Bloomberg.

Oficialul a explicat că, în 2014, Gazprom şi-a redus datoria cu 10% şi deţine rezerve de numerar estimate la 20 miliarde de dolari, beneficiind de pe urma deprecierii rublei, scrie Agerpres.

Luna aceasta, conducerea companiei ruse va revizui bugetul de 840 de miliarde de ruble (13 miliarde de dolari) stabilit pentru acest an şi va derula ‘teste de stres suplimentare’ într-un scenariu în care preţul barilului de ţiţei se situează la 40-50 de dolari, a anunţat Andrey Kruglov.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Liviu Pop: Guvernul nu dorește închiderea companiilor energetice Hunedoara și Oltenia

Guvernul nu dorește închiderea companiilor energetice Hunedoara și Oltenia, însă sperăm că producătorul de energie din județul Gorj va reveni pe profit, a declarat miercuri Liviu Pop, ministrul delegat pentru Dialog Social, după întâlnirea avută cu sindicatele din minerit și energie, precum și cu administrația Complexului Energetic Oltenia (CEO), despre problemele pe care le are compania. Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, la întâlnirea de lucru a participat și prefectul județului Gorj, Alin-Vasile Văcaru.

 Citeste mai mult…

Capital.ro: ÎNCHIRIERE CFR SA Licitație pentru 900 km de cale ferată neinteroperabilă

Compania Naţională de Căi Ferate CFR organizează joi, la Bursa Română de Mărfuri (BRM), licitaţie publică cu strigare pentru închirierea a 900 de kilometri de cale ferată neinteroperabilă.

Potrivit datelor companiei, scopul închirierii este realizarea activităţii de gestionare a infrastructurii şi asigurarea serviciilor de transport public de călători şi/sau de marfă. Persoanele juridice române care au calitatea de operatori de transport feroviar licenţiaţi vor putea depune oferte pentru una sau mai multe secţii neinteroperabile, pe care se poate desfăşura transport de călători, transport de marfă sau transport mixt.

 Citeste mai mult…

Digi24.ro: Raiffeisen pleacă din Polonia. În România, banca are profit

Raiffeisen a anunţat pierderi de jumătate de miliard de dolari şi va pleca din Polonia, una dintre cele mai mari pieţe din Europa. Iar Polonia nu este singura ţară în care banca austriacă îşi reduce prezenţa sau pleacă definitiv. Raiffeisen pregăteşte un plan amplu de restructurare a activităţii din Europa de Est. Însă operaţiunile din România nu sunt vizate de aceste schimbări. Aici, Raiffeisen face în continuare profit şi a avut o cotă de piaţă în creştere în ultimii ani.

 Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Arhitect şef: Investiţii de 40 milioane euro în 40 de proiecte de apartamente în Sectorul 3 din Capitală

Peste 40 de proiecte rezidenţiale au fost depuse în ultimele şase luni la Primăria Sectorului 2 din Bucureşti şi urmează să fie construite într-un an şi jumătate, investiţiile cumulate totalizând 40 de milioane de euro, a declarat agenţiei MEDIAFAX Ştefan Dumitraşcu, arhitectul şef al Sectorului 3.

“A crescut mult numărul cererilor de autorizare depuse de către societăţi de construcţii sau developeri români, dar şi câţiva străini, pentru construcţii care să se situeze undeva la regimul de înălţime 4-6 etaje, cu apartamente şi spaţii comerciale la parter. Investiţii care se situează, ca valoare, între 0,7 şi 1,5 milioane de euro pe bucată. Sunt foarte multe terenuri care în ultimii şapte ani nu au fost vândute, ori din cauza unui preţ prohibitiv, ori pentru că din calculele economice, investiţiile care s-ar fi realizat n-ar fi adus profitul scontat, dar care acum s-au vândut”, a spus Dumitraşcu.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Proiect european de 900.000 de lei pentru profesionalizarea IT-iştilor clujeni

Clusterul iTechSylvania, din cadrul Asociaţiei Române pentru Industria Electronică şi de Software (ARIES), filiala Transilvania, a câştigat un proiect european de aproximativ 900.000 de lei (200.000 de euro) pentru pregătirea programatorilor clujeni, care ocupă poziţii senior în cadrul companiilor membre. Finanţarea a fost obţinută prin Programul Operaţional Sectorial ’’Creşterea Competitivităţii Economice”, cofinanţat prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

 Citeste mai mult…

Capital.ro: Complexul Energetic Oltenia scade veniturile salariaţilor cu 2,7%

Managerul Complexului Energetic Oltenia, Laurenţiu Ciurel, a declarat miercuri, după o întâlnire cu sindicatele din minerit şi energie, dar şi cu ministrul pentru Dialog Social, Liviu Pop, că veniturile medii brute ale salariaţilor companiei vor scădea cu doar 2,7% şi nu cu 20% aşa cum a fost anunţat iniţial de liderii sindicali, acest lucru fiind posibil în urma creşterii numărului de persoane care urmează să fie disponibilizate.

Potrivit lui Laurenţiu Ciurel, creşterea numărului angajaţilor care vor pleca din companie de la 2.000 la 3.000 de persoane a creat sursa financiară pentru ca veniturile să rămână aproximativ la nivelul celor din 2014. El a subliniat însă că programul de restructurări nu trebuie să afecteze în niciun fel producţia de cărbune a companiei.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Profitul consolidat al UniCredit în România a crescut în 2014 de peste două ori, la 42 milioane euro

Profitul consolidat al grupului BANCAR italian UniCredit în România a crescut anul trecut de peste două ori, de la 19 milioane de euro la 42 milioane de euro, în contextul în care depozitele şi creditele au avansat cu 7% raportat la anul anterior, potrivit raportului financiar al grupului.

Grupul italian este prezent în România prin grupul UniCredit Ţiriac, care include UniCredit Ţiriac Bank şi filialele sale UniCredit Consumer Financing IFN, UniCredit Leasing România, UniCredit Leasing Corporation IFN, ALLIB Leasing, Debo Leasing IFN şi UniCredit Insurance BROKER.

 Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor