Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 12 mai 2015

Postare pe blog: CCIR, implicată în absorbţia fondurilor europene pentru perioada 2014-2020

„Ne aflăm în faţa unei şanse pe care avem obligaţia, în faţa generaţiilor viitoare, să nu o ratăm. Comisia Europeană a alocat României 40 de miliarde de euro, pentru perioada 2014-2020, în scopul dezvoltării economice, pentru modernizarea infrastructurii şi a administrației naționale, consolidarea sistemului judiciar şi realizarea coeziunii economico-sociale. Este o şansă uriaşă, dar şi o provocare pe măsură, care vizează capacitatea administraţiei publice de a selecta şi gestiona proiecte cu impact real asupra dezvoltării ţării„ a declarat preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Românie, Mihai Daraban.

             Citeste mai mult…

Ziuaconstanta.ro, preluat de ziare.com: MIHAI DARABAN, PREŞEDINTELE CCIR, DESPRE CANDIDATURA LA PRIMĂRIA CONSTANŢA

Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) şi, în acelaşi timp, al Camerei de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa, a afirmat, ieri, că nu este interesat de o candidatură la Primăria Constanţa. Declaraţia a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă ocazionate de marcarea, de către CCINA Constanţa, a 25 de ani de la înfiinţare.

           Citeste mai mult…

Ziuaconstanta.ro, preluat de ziare.com: MIHAI DARABAN – „AM FĂCUT MAI MULTE PROPUNERI CĂTRE CJC“

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, a afirmat, ieri, în contextul unei conferinţe de presă, că CCINA Constanţa ar fi de acord să preia în exploatare Pavilionul Expoziţional Constanţa. „Am făcut mai multe propuneri Consiliului Judeţean Constanţa, ca să fie aleasă o bază legală solidă. Nouă ne-ar conveni să primim imobilul în folosinţă gratuită şi vom plăti, în schimb, impozitul pentru chirie, teren, utilităţi, sume care sunt uriaşe, la care se adaugă şi sumele pentru întreţinerea clădirii“, a afirmat Daraban. „Dacă vom încheia un contract de concesiune, vom plăti şi o redevenţă. Dacă va fi organizată o licitaţie, vom participa. Avem şi acordul Consiliului Director al CCINA“, a precizat directorul general al CCINA Constanţa, Ion Dănuţ Jugănaru.

           Citeste mai mult...

Infobrasov.net: Peste 1.000 de Firme brasovene, premiate la Gala Premiilor de Excelenta

Camera de Comert si Industrie a acordat distinctii companiilor brasovene care, in ultimii zece ani, s-au clasat cel putin de doua ori in Topul Judetean al Firmelor. Doua societati din domeniul confectiilor au reusit sa ramina pe piata timp de 21 de ani iar alte 4 firme s-au mentinut in top timp de 19 ani.

Camera de Comert si Industrie Brasov a premiat in cadrul celei de-a X-a editii a „Premiilor Excelentei in Afaceri 2014“, peste o mie de firme din judet care au dovedit, de-a lungul anilor, ca pot fi profitabile, in ciuda crizei.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Rata anuală a inflației a scăzut ușor la 0,65% în aprilie

Rata anuală a inflației a scăzut ușor la 0,65% în luna aprilie comparativ cu 0,79% în martie, în condițiile în care, raportat la luna martie a acestui an, prețurile de consum au urcat în medie cu 0,1%, potrivit datelor publicate marți de Institutul Național de Statistică.

‘Prețurile de consum în luna aprilie 2015 comparativ cu luna aprilie 2014 au fost mai mari cu 0,7%, măsurate prin IPC și cu 0,6%, măsurate prin IAPC. La grupa mărfurilor nealimentare prețurile au rămas relativ stabile’, precizează INS.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ministrul Agriculturii: Obiectivul nostru este de a certifica faptul că în România sunt produse de calitate

Înființarea unei singure instituții de control pe partea de siguranță alimentară reprezintă o variantă analizată de autorități și susținută de unele patronate din industria alimentară, care se plâng de abuzurile din sistem, însă scopul principal al acestor controale rămâne, de departe, certificarea calității produselor din piață.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Preţurile de consum au crescut în aprilie cu 0,1%. Ce produse s-au scumpit cel mai mult

Preţurile de consum au crescut în aprilie cu 0,1% faţă de martie, iar rata anuală a inflaţiei a ajuns la 0,65%, în uşoară scădere, în condiţiile în care alimentele s-au scumpit luna trecută cu 0,33%, iar serviciile cu 0,07%, în timp ce mărfurile nealimentare au avut preţuri apropiate faţă de martie.

“Preţurile de consum, măsurate prin indicele preţurilor de consum (IPC), au fost mai mari în medie cu 0,1%, în luna aprilie comparativ cu luna martie 2015. Determinată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC), creşterea a fost de 0,2%”, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta: Supraacciza pentru autostrăzi nu a fost un proiect bun, nu am deblocat proceduri la investiţii

Acciza suplimentară introdusă la carburanţi, cu anunţul că banii obţinuţi vor fi folosiţi pentru infrastructură rutieră, nu a fost un proiect bun, deoarece Guvernul nu a putut debloca procedurile pentru a investi efectiv banii, dar a ajutat la asigurarea unui spaţiu fiscal, conform premierului Ponta

Întrebat la Digi 24 dacă supraacciza pentru autostrăzi a fost un proiect bun sau unul eşuat , Ponta a răspuns :”Nu a fost un proiect bun, pentru că nu am reuşit să deblocăm procedurile şi să investim efectiv banii. Ne-a ajutat însă la un spaţiu fiscal. Ca să poţi începe o procedură, trebuia să arăţi că ai banii, altfel Comisia Europeană şi FMI spuneau foarte clar nu”.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Contractul pentru reluarea lucrărilor la tronsonul de autostradă Borş-Suplacu de Barcău, semnat

Conducerea CNADNR şi o asociere româno-spaniolă au semnat, luni, contractul pentru reluarea lucrărilor la tronsonul Borş-Suplacu de Barcău din Autostrada Transilvania, preţul mediu pe kilometru fiind de 2,6 milioane de euro, faţă de 4,33 milioane de euro cât ar fi costat lucrările făcute de Bechtel.

La Prefectura Bihor a avut loc, luni, semnarea contractului de execuţie a tronsonului de autostradă cuprins între Borş şi Suplacu de Barcău, documentul fiind semnat de către reprezentanţii Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) şi ai consorţiului de firme câştigătoare, respectiv Corsan SA – Corvian Construccion SA, SC Consinit SRL, SC Road Consulting & Design Solution SRL şi SC Via Design SRL, transmite corespondentul MEDIAFAX.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Daniel Constantin: ANSVSA, ANPC şi Agenţia Fito-Sanitară ar trebui unite sub aceeaşi instituţie

Autoritatea Naţională Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Agenţia Fito-Sanitară ar trebui unite sub o singură instituţie, a declarat, luni, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

             Citeste mai mult…

Mediafax.ro: PNL solicită ca premierul să vină în plenul Camerei să prezinte evaluarea stării economiei

Grupul parlamentar al PNL a solicitat ca prim-ministrul Victor Ponta să vină în plenul Camerei Deputaţilor în vederea unei dezbateri privind evaluarea anuală a stării economiei, care se face de către Comisia Europeană, a anunţat, luni, liderul deputaţilor liberali, Ludovic Orban.

              Citeste mai mult…

Topul salariilor celor mai bine plătiţi manageri de la companiile din energie deţinute de stat

Petru Văduva, director general al Transgaz, conduce în top cu echivalentul unui venit lunar de 150.000 lei, la o companie cu afaceri de 1,6 mld. lei. Urmează şeful Transelectrica, Ion-Toni Teau, cu venituri lunare de 70.000 de lei la afaceri de 2,7 mld. lei.

Managerii privaţi ai celor mai mari companii de stat de pe bursă au încasat împreună 4,4 milioane de lei din sa­lariul de bază şi bonusurile plătite în 2014, primul an complet în care aceştia s-au aflat la conducerea unora dintre cele mai profitabile firme listate.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Toți aditivii alimentari folosiți în România sunt utilizați în întreaga Europă și foarte atent controlați (reprezentant INSP)

Toți aditivii alimentari folosiți în România sunt utilizați în întreaga Europă și sunt foarte atent controlați pentru că informarea și siguranța consumatorului se află în centrul preocupărilor tuturor statelor Uniunii Europene, a declarat, luni, doctorul Corina Zugravu, reprezentantul Institutului Național de Sănătate Publică.

          Citeste mai mult

Agerpres.ro: Peste 50 de miliarde de dispozitive vor fi conectate la internet până în 2020, la nivel mondial (oficial american)

Numărul dispozitivelor conectate la Internet se va tripla, la nivel mondial, până în anul 2020, urmând să depășească 50 de miliarde de unități, a declarat, marți, în cea de-a doua zi a Summitului Regional de Securitate Cibernetică de la Palatul Parlamentului, Bruce Andrews, adjunctul Secretarului pentru Comerț din cadrul Departamentului Comerțului din SUA..

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: INS: Resursele de energie primară, în creștere cu 4,8% în primul trimestru din 2015

Principalele resurse de energie primară au crescut în primul trimestru din acest an cu 4,8% comparativ cu perioada similară din 2014, totalizând 8,294 milioane tone echivalent petrol (tep), potrivit datelor anunțate marți de Institutul Național de Statistică (INS).

Producția internă a crescut cu 4,9%, însumând 5,713 milioane tep, iar importul s-a majorat în primul trimestru cu 5,5% față de aceeași perioadă a anului precedent, până la 2,581 milioane tep.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: OPEC estimează că prețul petrolului va rămâne sub 100 de dolari per baril în următorul deceniu

Prețul barilului de petrol va rămâne sub pragul psihologic de 100 de dolari per baril cel puțin până în anul 2025, potrivit unui raport elaborat de Organizația Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) consultat de The Wall Street Journal.

Potrivit acestui raport, în cel mai optimist scenariu, OPEC se așteaptă ca peste 10 ani un baril de petrol să coste aproximativ 76 de dolari, o dovadă a îngrijorărilor OPEC că rivalii americani vor putea să facă față prețurilor reduse și să continue să furnizeze țiței. De asemenea, raportul OPEC susține că este posibil ca în 2025 prețul unui baril de petrol să coboare până la 40 de dolari.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: România a primit scrisoarea de conformitate din partea Comisiei Europene pentru PNDR 2014-2020

România a primit din partea Comisiei Europene scrisoarea de conformitate pentru Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, a anunțat, luni, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, într-un comunicat remis AGERPRES.

Această comunicare reprezintă ultimul pas înaintea aprobării finale a PNDR și atestă faptul că la nivelul Comisiei Europene a fost încheiată etapa de consultare între serviciile de specialitate, iar Programul poate fi aprobat prin Decizie a acestui for european.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Mirela Matichescu preia interimar conducerea Autorităţii Naţionale pentru Turism

Vicepreşedintele Autorităţii Naţionale pentru Turism (ANT) Mirela Matichescu va exercita atribuţiile preşedintelui ANT, până la numirea unui nou conducător al instituţiei.

Premierul Victor Ponta a retras-o în urmă cu două săptămâni pe Simona-Allice Man de la conducerea Autorităţii Naţionale pentru Turism, imediat după ce aceasta a inspectat dacă litoralul este pregătit pentru sezonul estival, demiterea fiind cerută anterior de patronate.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: CNADNR a găsit constructor pentru finalizarea centurii Tecuci. Şoseaua de 7 km va costa 14,5 milioane euro

CNADNR a semnat cu asocierea Eurocogen Filiala Aninoasa – Aleandri Spa – Pasquale Alo’ un contract de 64 milioane lei (14,5 milioane euro), cu TVA, pentru finalizarea construcţiei centurii Tecuci, judeţul Galaţi.

Contractul a fost semnat luni, în urma unei licitaţii deschise, iar lucrările vor fi finanţate cu bani europeni (85%) şi fonduri de la buget.

          Citeste mai mult...

Mediafax.ro: Ponta: Facem un moment T0 – ştergem sume DDA, PFA, până la 1 iunie, pentru care există procese cu ANAF

Guvernul va discuta un proiect de lege prin care vor fi anulate anumite obligaţii de plată pentru drepturi de autor, PFA, CASS, diurne, în cazul cărora sunt deschise procese între ANAF şi diverşi contribuabili, deoarece costul proceselor depăşeşte cuantumul banilor obţinuţi, a anunţat premierul Ponta

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Cel mai mare benzinar particular a ajuns la 440 de milioane de lei. A crescut de 45 de ori în cinci ani

O firmă din Arad, deţinută de câţiva oameni de afaceri puţin cunoscuţi, a crescut în perioada 2010-2014 de 45 de ori, obiectul de activitate al companiei fiind vânzarea de motorină către transportatorii mici şi mijlocii.

Ascensiunea Smart Diesel, care acum este primul benzinar particular din România ca vânzări, cu un business care anul trecut s-a apropiat de 440 mil. lei (100 mil. euro), arată că domeniul energiei este încă un segment fertil în care se pot cultiva afaceri cu creşteri exponenţiale de la un an la altul, chiar dacă piaţa scade.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Fondurile mutuale din România, codaşele Europei la investiţiile în acţiuni

Fondurile de investiţii din România au cele mai mici investiţii în acţiuni din Europa, de sub 5% din activele totale, în condiţiile în care media europeană este de circa 33% din active.

Peste 300.000 de români îşi ţin economiile de 19,7 miliarde de lei în fondurile mutuale. Principalele investiţii ale fondurilor de investiţii româneşti sunt obligaţiunile, în principal cele emise de statul român, cu o pondere de 80% din active. Aceasta este cea mai mare expunere din Europa. A doua clasată în Europa este Italia, unde fondurile de investiţii au investiţii în obligaţiuni de 70% din active, potrivit datelor EFAMA, în condiţiile în care media europeană este de 43%.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: INFRASTRUCTURĂ: ÎNCĂ UN POTOP DE PROMISIUNIi

Circa 960 de kilometri de autostrăzi noi, pe rute precum Sibiu-Piteşti, Câmpia Turzii-Târgu Mu­reş sau Bacău-Paşcani, sunt pro­puşi să apară pe harta ru­tieră a României până în 2020, nota de plată pentru aceste drumuri fiind de 8,8 miliarde de euro, potrivit calculelor ZF pe baza strategiei de implementare a Master Planului General de Transport, documentul care indică priorităţile naţionale în materie de infrastructură de transport până în 2030.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Rulaje la minime pe bursă: cumpărătorii şi-au luat o pauză

Luna mai a debutat cu rulaje reduse cu acţiuni pe bursa de la Bucureşti, doar în una din cele şase şedinţe de tranzacţionare din luna curentă investitorii au tranzacţionat acţiuni în valoare mai mare de 10 mil. euro.

În şedinţa de tranzacţionare de ieri, rulajele cu acţiuni erau de circa 3,6 milioane de euro cu o oră înainte de închidere. Tranzacţiile de ieri sunt apropiate de rulajele raportate vineri şi joi, de circa 3,7 milioane de euro. Maximul începutului de lună a fost raportat pe 5 mai, când tranzacţiile cu acţiuni au urcat la aproape 16 milioane de euro.

           Citeste mai mult…

zf.ro: BERD a luat o felie de 15% din fondurile Primăriei Bucureşti

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a investit 333 de milioane de lei (75 mil. euro) în emisiunea de obligaţiuni de 2,2 miliarde de lei (500 mil. euro) lansată de Primăria Bucureştiului. Suma plasată de BERD reprezintă 15% din valoarea scoasă la vânzare, făcând astfel din BERD printre cei mai mari investitori străini în emisiune.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Transmisia politicii monetare încetineşte: piaţa monetară nu s-a mişcat după ultima reducere a dobânzii-cheie

Indicatorul pieţei monetare Robor la 3 luni, care indică direcţia dobânzilor la creditele de retail în lei, dar şi la depozite, a rămas în jurul nivelului de 1,4% pe an după şedinţa de politică monetară a Băncii Naţionale de la jumătatea săptămânii trecute, când dobânda-cheie la lei a fost redusă în mod surprinzător la un minim istoric de 1,75% pe an.

Practic, evoluţia dobânzilor pe piaţa interbancară a urmat tiparul de la şedinţa precedentă, de la finalul lunii martie, când transmisia politicii monetare a fost aproape imperceptibilă la nivelul pieţei interbancare. Şi aceasta în condiţiile în care dobânzile interbancare se află de mai multă vreme vizibil sub nivelul dobânzii-cheie a BNR, situaţie încurajată chiar de banca centrală prin menţinerea unui nivel excedentar al lichidităţii din piaţă.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Economia ar putea să înregistreze în T1 2015 o creştere a PIB apropiată de 3%. INS anunţă miercuri cifra oficială

România a înregistrat în primul trimestru (T1) o creştere economică cuprinsă între 2,5 şi 3%, susţinută în principal de consum, după cum anticipează cei mai mulţi analişti. Institutul de Statistică anunţă mâine primele estimări privind creşterea economică din T1.

Începutul de an a venit cu veşti preponderent bune de la principalii indicatori macroeconomici, iar majo­ritatea analiştilor au îmbunătăţit estimările privind creşterea PIB pentru primul trimestru şi pentru întregul an 2015 spre 3%, optimismul fiind reflectat şi de indicatorul de încredere macroe­co­nomică al CFA România. Semnele au fost încurajatoare în primele luni ale anului pentru comerţ, exporturi şi construcţii, şi ceva mai puţin bune pentru industrie, după ce anul trecut creşterea economică a fost de 2,8%, peste aşteptări.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Mariana Gheorghe, CEO al Petrom, are votul acţionarilor ING pentru un loc în boardul grupului de la Amsterdam

Mariana Gheorghe, care conduce de nouă ani din poziţia de director general compania de petrol şi gaze OMV Petrom, a primit votul acţionarilor ING Groep pentru a ocupa o poziţie de membru în consiliul de supraveghere al grupului financiar olandez, care deţine pe piaţa locală o bancă de top zece. Numirea Marianei Gheorge în boardul ING a fost supusă aprobării în adunarea generală a acţionarilor care a avut loc ieri. Ea a primit vot favorabil din partea a 99,8% din acţionarii prezenţi. Gheorghe, 58 de ani, este director general al Petrom din iunie 2006, iar în martie anul acesta mandatul i-a fost prelungit cu încă patru ani. Ea are experienţă în finanţe, lucrând aproape un deceniu la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, la Londra.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Planurile directorului de 30 de ani al SOCAR pentru România: să devină un hub energetic

Creşterea reţelei de staţii a SOCAR în România ocupă primele rânduri ale agendei lui Hamza Karmov, CEO în vârstă de 30 de ani al companiei. Planurile regionale legate de livrările de gaz ale azerilor ocupă însă restul agendei.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Depozitele lungi au crescut cu un sfert în ultimul an şi se apropie de 16% din totalul economiilor populaţiei

Deponenţii persoane fizice aveau la finalul lunii martie economii în lei cu scadenţa mai mare de un an de 10,5 miliarde de lei, în creştere cu 27% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor BNR. Faţă de luna anterioară, depozitele au crescut cu circa 270 de milioane de lei. Depozitele cu scadenţa sub un an au stagnat însă la circa 57 de miliarde de lei în ultimul an. Faţă de luna anterioară se înregistrează chiar o scădere uşoară de 200 de milioane de lei.

         Citeste mai mult...

Zf.ro: BCR: Valoarea medie a unui credit pentru locuinţe a fost de 163.000 lei în 2014

Valoarea medie a unui credit acordat de BCR pentru achiziţionarea unei locuinţe a fost anul trecut de aproximativ 163.000 lei, valoare relativ stabilă faţă de 2013. Nivelul a fost similar în Timişioara, Iaşi şi Constanţa, în timp ce în Bucureşti suma a ajuns la 191.000 lei, potrivit informaţiilor trimise de bancă. La nivel naţional, cea mai mare parte dintre creditele acordate de BCR pentru achiziţionarea unei locuinţe, respectiv 45%, au fost folosite pentru cumpărarea apartamentelor cu 2 camere, 27% pentru cele cu 3 camere, iar 10% pentru garsoniere. Pentru achiziţionarea unei vile/case au fost folosite peste 13% din credite. În Bucureşti, 47% dintre creditele acordate de BCR pentru achiziţionarea unei locuinţe au fost folosite pentru cumpărarea apartamentelor cu 2 camere, 27% pentru cele cu 3 camere iar 11% pentru garsoniere.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: ProCredit Bank a acordat IMM-urilor credite JEREMIE în valoare totală de peste 20 milioane de euro

ProCredit Bank a acordat IMM-urilor credite JEREMIE în valoare de peste 20 de milioane de euro, de la semnarea primului acord cu Fondul European de Investiţii, în decembrie 2013, până în prezent. Finanţările în euro au avut o pondere, în valoarea totală, de circa 50%, diferenţa fiind reprezentată de împrumuturile în lei. „ProCredit Bank este una dintre puţinele bănci din România ce oferă astfel de soluţii financiare pentru IMM-uri, putând acorda în continuare credite JEREMIE în valoare de aproximativ 12 milioane de euro până la sfârşitul anului curent“, arată banca într-un comunicat. Aceste împrumuturi pot fi accesate de către întreprinderile mici şi mijlocii pentru investiţii şi pentru finanţarea activităţii curente pe termen scurt şi mediu.

         Citeste mai mult...

Zf.ro: ZF Live Ediţie Specială, ora 12:00: Ce spun ospătarii, şoferii de taxi şi patronii de cafenele despre impozitul pe bacşiş. Reportaj din Bucureşti. Realizatori: Sorin Pâslaru, redactor-şef al ZF şi Romeo Croitoru, operator imagine

ZF Live Ediţie Specială, ora 12:00: Ce spun ospătarii, şoferii de taxi şi patronii de cafenele despre impozitul pe bacşiş. Reportaj din Bucureşti. Realizatori: Sorin Pâslaru, redactor-şef al ZF şi Romeo  Croitoru, operator imagine

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: ACŢIONARII ACUZĂ ALTE NEREGULI LA DESFIINŢAREA RASDAQ:

Investitor către Sobolewski: “A pune la baza construcţiei ATS emitenţi care încalcă legea nu face decât să amorseze scandaluri care vor afecta încrederea investitorilor şi a potenţialilor emitenţi”

Desfiinţarea Rasdaq şi mutarea emitenţilor pe alte pieţe sunt ocazii pentru ca Bursa de Valori Bucureşti (BVB) să ocolească regulile sau să le interpreteze în stil propriu, pe principiul “lasă că merge şi aşa”.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: Transgaz propune din nou emisiune de obligaţiuni

Transgaz convoacă din nou acţionarii pe 15 iunie, pentru a aproba lansarea unei emisiuni de obligaţiuni, în valoare de maxim 500 milioane lei, se arată într-un raport transmis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: România intenţionează să adere la OCDE

Maricel Popa, secretar de stat în Ministerul Economiei, a amintit, în cadrul celei de a 78-a sesiuni a Comitetului Oţelului al OCDE, din perioada 11-12 mai, că România intenţionează să adere la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) care reprezintă un obiectiv strategic al politicii externe române, inclus în programul de guvernare 2013-2016.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: SUMMIT REGIONAL DE SECURITATE CIBERNETICĂ LA BUCUREŞTI

Reprezentanţii a peste 20 de companii americane participă zilele acestea la Summitul Regional de Securitate Cibernetică, ocazie cu care vor putea realiza oportunităţi cu parteneri români actuali şi potenţiali, precum şi cu membrii organizaţiilor guvernamentale. La eveniment sunt invitate să participe 17 state din Europa Centrală şi de Sud-Est, membre sau non-membre ale UE şi NATO, care îşi prezintă politicile în domeniul securităţii cibernetice, abordează tematici precum ameninţările şi vulnerabilităţile cibernetice, încercând, totodată, să identifice oportunităţi pentru colaborare internaţională şi regională şi să facă schimb de bune practici în domeniu.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: Teodorovici participă la reuniunea ECOFIN de la Bruxelles

Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, participă astăzi, 12 mai, la reuniunea Consiliului pentru Afaceri Economice și Financiare (ECOFIN), la Bruxelles.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: DE TEAMA UNEI SCUMPIRI ACCELERATE,

Guvernul nu vrea să transparentizeze piaţa gazelor

Un proiect de modificare a Legii Energiei, iniţiat de un grup de deputaţi PSD în 2013, care vizează transparentizarea totală a pieţei gazelor pe modelul celei de la electricitate, se va reîntoarce la dezbateri în Camera Deputaţilor, după doi ani de tergiversări prin Parlament, conform unor surse parlamentare. Proiectul prevede ca toţi operatorii să oferteze public şi nediscriminatoriu, pe piaţa concurenţială, organizată şi administrată pe baza unor reguli specifice stabilite de autoritatea competentă, întreaga cantitate de gaze naturale disponibilă.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB deschide în scădere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în scădere şedinţa de tranzacţionare de astăzi.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, coboară cu 0,37% fiind cotat la 7.534,39 puncte.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: INS TRIMESTRUL I 2015:

Producţia industrială a crescut cu 3,3% faţă de trimestrul I 2014

Institutul Naţional de Statistică (INS) precizează că în primul trimestrul din 2015 comparativ cu perioada similară din 2014, producţia industrială a crescut ca serie brută cu 3,3%, iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 3,2%, arată un comunicat remis redacţiei.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

Bursa de Valori Bucureşti a închis în scădere prima şedinţă de tranzacţionare din această săptămână, iar valoarea totală a tranzacţiilor s-a cifrat la 21,88 milioane de lei (4,91 milioane de euro).

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Pe piaţa Sibex, la jumătatea primei şedinţe a săptămânii, se înregistrau 41 de contracte futures cu o valoare de 418.250 lei, volum rezultat în urma tranzacţionării a patru simboluri. Lichiditatea era una redusă, în nota obişnuită, iar variaţiile nu impresionau.

        Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Cine ar trebui să plătească impozit pe bacşiş şi să dea bon. Preoţii, forţaţi de noua lege să taie bon pe orice sumă primită

Lăutarii, maneliştii, florăresele, menajerele, ca şi prestatorii de servicii de îngrijire personală în unităţi specializate ori la domiciliu primesc plăţi informale, dar pentru acestea nu emit bonuri fiscale. Impozitul pe bacşiş ori pe restul neridicat de client pare să fie „rezervat“ doar ospătarilor şi vânzătorilor din magazine. În realitate, însă, există mai multe categorii de agenţi economici care ar trebui să emită bonuri fiscale pentru sumele încasate ca bonus.

       Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Preţurile au urcat cu 0,1% în aprilie, rata anuală a inflaţiei a coborât la 0,65%. Alimentele s-au scumpit cu 0,33% în luna în care Ponta a anunţat reducerea TVA

Cel mai mult s-au scumpit în aprilie fructele proaspete, cu 5,25%, urmate de categoria alte legume şi conserve de legume – 3,57% Preţurile de consum au crescut în aprilie cu 0,1% faţă de martie, iar rata anuală a inflaţiei a ajuns la 0,65%, în uşoară scădere, în condiţiile în care alimentele s-au scumpit cu 0,33% luna trecută, când premierul Victor Ponta a anunţat reducerea TVA la 9% din iunie, iar serviciile cu 0,07%, în timp ce mărfurile nealimentare au avut preţuri apropiate faţă de martie. „Preţurile de consum, măsurate prin indicele preţurilor de consum (IPC), au fost mai mari în medie cu 0,1%, în luna aprilie comparativ cu luna martie 2015. Determinată pe baza indicelui armonizat al preţurilor de consum (IAPC), creşterea a fost de 0,2%“, se arată într-un comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

           Citeste mai mult…

Adevarul.ro: INFOGRAFIE Sondaj INSCOP: Majoritatea românilor cred că alimentele se vor ieftini după reducerea TVA

Unu din trei români cred că alimentele nu se vor ieftini deloc după reducerea TVA FOTO Adevărul Aproape 60% din români se aşteaptă ca preţurile alimentelor şi ale băuturilor nealcoolice să fie mai mici după reducerea TVA de la 24% la 9% începând cu 1 iunie, respectându-se integral sau parţial scăderea taxei, relevă barometrul INSCOP Research realizat la comanda ziarului „Adevărul“. Majoritatea românilor consideră că reducerea TVA la alimente şi la băuturi nealcoolice de la 24% la 9%, începând cu 1 iunie, este o măsură bună pentru ei personal (83,8%) şi pentru economie în general (78,2%), în timp ce mai puţin de 6% din ei cred că decizia fiscală nu va aduce beneficii nici lor, nici economiei, arată rezultatele sondajului „Adevărul despre România“, realizat de INSCOP Research în perioada 23-30 aprilie.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Bogdan Chiriţoiu: Ne e frică de înţelegeri privind reducerea TVA la alimente. Retailerii şi producătorii ar putea încerca să păstreze profiturile

În mod normal, competiţia va obliga magazinele să reducă preţurile, consumatorii sancţionând preţurile mai mari, spune Chiriţoiu. Parlamentarii au acuzat retailerii că majorează preţurile ca să aibă de unde reduce     FOTO David Muntean Există suspiciuni privind înţelegerile între producători sau lanţurile de magazine în ceea ce priveşte aplicarea corectă a reducerii de TVA la 9 % la alimente, a declarat, la Cluj, Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.  „Guvernul ne-a solicitat să monitorizăm ce se întâmplă în această perioadă cu ocazia reducerii de TVA. Ne e frică că pot să apară înţelegeri între magazine, între lanţuri de magazine, între producători, care să încerce să păstreze în profiturile lor reducerea de taxe pe care o face statul.

          Citeste mai mult…

Antena3.ro: Daily Income: Subconsumul alimentar, semn de sărăcie

Adrian Măniuţiu şi avocatul Gheorghe Piperea au discutat la “Daily Income” despre reducerea TVA la produsele de bază, după ce au apărut speculaţii privind o creştere în exces a consumului în acest segment.

           Citeste mai mult

Hotnews.ro: Aflat in pragul falimentului, Complexul Energetic Hunedoara nu mai are Consiliu de Administratie functional

Consiliul de Administratie al Complexului Energetic Hunedoara nu mai este functional, dupa ce al treilea membru si-a inaintat demisia, informeaza publicatia locata Gazeta de dimineata. In conditiile in care compania a ajuns la un pas de faliment, membrii consiliului de administratie si-au dat rand pe rand demisia, ramanand doar doi din cinci. Ultima demisie ii apartine Elenei Popescu, reprezentanta a Ministerului Energiei.

           Citeste mai mult…

B1.ro: Ministrul Economiei, Mihai Tudose, despre bonusurile propuse la Transelectrica: Erau mult mai mari. Oricum am reușit să tai 30% (VIDEO)

Ministrul Economiei, Mihai Tudose, a declarat, în cadrul emisiunii ”X-Press” de la B1 TV, că bonusurile pe care le au cei din conducerea Transelectrica au fost tăiat cu 30%. Afirmația ministrului vine în urma dezvăluirilor făcute de Sabin Orcan, potrivit cărora cei de la Tranelectrica aveau bonusuri de milioane de euro. (Detalii AICI)

         Citeste mai mult...

Agerpres.ro: Sorin Ducaru: E important să diseminăm și în mediul economic excelența românească în domeniul cibernetic

Ambasadorul Sorin Ducaru, secretar general adjunct al NATO, a declarat, marți, că în industria românească există centre de excelență în domeniul securității cibernetice și a apreciat că este important ca potențialul românesc în acest sens să fie diseminat și în mediul economic.

Într-un discurs rostit la Summitul Regional de Securitate Cibernetică, Ducaru a afirmat că prin transferul de excelență în ceea ce privește securitatea cibernetică și în zona economică, potențialul României va fi cunoscut mai bine la nivel regional, la nivel european, dar și la nivel internațional.

       Citeste mai mult…

Evz.ro: GATA cu criza: datele care arată că România își revine

Rata anuală de creștere a exporturilor a fost a fost de 7,2% în martie, față de numai 1,2% în februarie, iar exporturile în țările non UE au rămas la un nivel scăzut, din cauza problemelor care există în anumite țări, scriu analiștii ING într-un raport.

Sectorul alimentar și produsele manufacturiere au susținut creșterea, în timp ce evoluția în sectorul materiei prime a fost negativă.

         Citeste mai mult…

Radioconstanta.ro: AUDIO: Constanţa – oraş închis pentru investitori

În ultimii 14 ani, Constanţa a coborât de pe locul al doilea pe locul al şaptelea în topul naţional al investiţiilor şi al cifrei de afaceri societăţilor comerciale din zonă.

Acest regres a fost cauzat de statutul de „oraş închis“ al Constanţei, a declarat Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

        Citeste mai mult…

Tvlitoral.ro: Constanţa, pe locul şapte în ţară

Mihai Daraban, şeful Camerei de Comerţ şi Industrie a României îi acuză pe reprezentanţii administraţiei locale din Constanţa de aplicarea unei politici închise, care nu a permis investitorilor să vină în oraş.

Mai mult decât atât, ar fi existat o serie de investitori care ar fi dorit să facă afaceri în zona Constanţei, dar care au întâmpinat mari probleme în obţinerea unor autorizaţii .

         Citeste mai mult…

cugetliber.ro, preluat de stirionline24.ro, agendaprimarului.eu: “Nu schimbaţi destinaţia Pavilionului Expoziţional din Mamaia!”

În data de 22 aprilie 2015, cu unanimitate de voturi, consilierii judeţeni au aprobat demararea procedurilor în vederea concesionării Pavilionului Expoziţional, din Mamaia.

„Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa este interesată să îl preia în concesiune. Am avut o discuţie cu conducerea interimară a Consiliului Judeţean Constanţa şi cu domnul prefect. Solicitarea noastră este să nu se schimbe destinaţia acestui obiectiv. La licitaţie, dacă este rău întocmit caietul de sarcini, poate veni o firmă care vrea să facă activităţi mai bănoase” – a declarat Dănuţ Jugănaru, directorul general al CCINA.

        Citeste mai mult…

Cugetliber.ro, preluat de stirionline24.ro: Pregătiri pentru aniversarea CCINA

La data de 11 iunie 1990, printr-o hotărâre de guvern s-a deschis calea înfiinţării camerelor de comerţ în România. Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa a fost înfiinţată în baza hotărârii din 6 iulie 1990, a adunării generale a reprezentanţilor agenţilor economici. În acest an, pe 26 iunie, CCINA va organiza aniversarea celor 25 de ani de activitate şi împlinirea a 135 de ani de la înfiinţarea primei camere de comerţ şi industrie a Dobrogei, cu sediul la Constanţa. Cu acel prilej va fi lansată monografia actualizată a CCINA şi va fi organizat Balul oamenilor de afaceri.

        Citeste mai mult…

Buletindeilfov.ro: Camera de Comerţ şi Industrie a României, implicată activ în absorbţia fondurilor europene pentru perioada 2014-2020

În calitate de reprezentant al intereselor comunităţii de afaceri, Camera de Comerţ şi Industrie a României s-a angajat să sprijine acest proces şi de aceea susţine debirocratizarea şi simplificarea procedurilor de acces şi de implementare a fondurilor europene.

       Citeste mai mult…

Max-media.ro: Conferinta pentru prezentarea potentialului investitional al firmelor din judetul Prahova

Pe data de 27 mai 2015, la Sala “Europa” de la sediul sau, incepand cu orele 10:00, Camera de Comert si Industrie organizeaza un eveniment complex, dedicat potentialului investitional al judetului Prahova – conferinata intitulata “PRAHOVA – POARTA DESCHISA INVESTITIILOR”.

          Citeste mai mult…

Ziarulargesul.ro, preluat de ziare.com: De deschide Salonul Auto Piteşti

Asociaţia Oamenilor de Afaceri Argeş, împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie Argeş, organizează în perioada 12-16 mai, în Piaţa „Vasile Milea”, Salonul Auto Piteşti, ediţia a XIX-a. Deschiderea – astăzi, ora 12. În cadrul salonului vor fi lansate noi modele auto, în premieră în judeţul Argeş. La această ediţie, pe lângă automobile vor mai fi expuse piese şi accesorii auto, anvelope, toate beneficiind de discount-uri speciale.

         Citeste mai mult…

Curierulnational.ro, preluat de infoportal.rtv.net: Dezvoltarea relaţiilor economice şi comerciale cu Ungaria, prioritară în strategia CCIB

Camera de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB) a organizat, în parteneriat cu Ministerul Economiei, Co­mer­ţului şi Turismului, precum şi EximBank, cu sprijinul Creative Expert Consulting SRL, cea de-a opta ediţie a „Zilei oportunităţilor de afaceri”, dedicată de această dată Ungariei.

        Citeste mai mult…

Opiniatimisoarei.ro: Inspectiile fiscale – masuri de conformare, aspecte teoretice si practice, sanctiuni. Un seminar organizat de CCIAT

Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis in colaborare cu Societatea de Avocatura CHSH Gilescu, Valeanu, Nathanzon si Partenerii organizeaza in data de 14 mai 2015, intre orele 1000 – 1400, in Sala C.E.D.O a sediului CCIAT din  P-ta Victoriei nr.3, seminarul cu tema:

        Citeste mai mult…

Ziarulevenimentul.ro: Conferinţă dedicată mediului de business din Neamţ

Întreprinzătorii din Piatra Neamţ şi din împrejurimi sunt aşteptaţi la un nou eveniment organizat de Afaceri.ro.

„A şasea destinaţie a Conferinţei Afaceri.ro de anul acesta este oraşul Piatra Neamţ. Pe data de 22 mai, la Central Plaza Hotel începând cu ora 10.00, întreprinzătorii din Piatra Neamţ şi din împrejurimi vor primi informaţii despre surse de finanţare, turism, leadership, dezvoltare organizaţională şi personală, marketing şi bune practici“, au transmis organizatorii.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: Câţi salariaţi mai sunt în România

La data de 30 aprilie 2015, aproape 6 milioane de contracte individuale de muncă erau activei, reiese dintr-un comunicat de presă remis de Ministerul Delegat pentru Dialog Social.

“Conform rapoartelor de sinteză, realizate în baza înregistrărilor din sistemul informatic al Inspecţiei Muncii, Registrul General de Evidenţă a Salariaţilor, la data de 30 aprilie 2015, erau înregistrate 5.959.723 contracte individuale de muncă active, dintre care 5.439.757 contracte active cu durată nedeterminată şi 519.966 contracte active cu durată determinată”, se arată în comunicat.

        Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Marti: Cotatia petrolului, in scadere

Cotatia aurului negru este in scadere marti dimineata pe bursele asiatice, in contextul unei oferte abundente.

Pretul unui baril de titei “light sweet crude” cu livrare in iunie a pierdut 8 centi pana la 59,17 dolari, iar barilul Brent din Marea Nordului a cedat 16 centi, pana la 64,75 dolari.

        Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Facebook va lansa propriul motor de cautare, pentru continut care sa fie distribuit online

Reteaua de socializare Facebook se pregateste de lansarea propriului motor de cautare, care va permite utilizatorilor sa gaseasca pe internet continut pe care sa il distribuie in cadrul platformei, informeaza independent.co.uk, citat de Mediafax.

       Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Rus: Avem banii necesari alocaţi pentru Magistrala de metrou Gara de Nord – Otopeni

Magistrala 6 de metrou Gara de Nord – Otopeni va face din Bucureşti capitala cu cea mai bine structurată reţea de metrou din Europa, a declarat, marţi, Ioan Rus, ministrul Transporturilor, în cadrul Comisiei de specialitate din Senat.

“Metrorex este în situaţia în care proiectul de lege în regim de urgenţă a fost depus pentru Magistrala 6 Gara de Nord — Otopeni. Dacă s-ar aproba în iunie avem toţi banii necesari alocaţi şi cu începere a lucrărilor. Cu aceasta, Bucureştiul va deveni, cu siguranţă, capitala cu cea mai bine structurată reţea de metrou din Europa”, a mai spus Rus.

        Citeste mai mult…

Digi24.ro: Companii cu munţi de bani în spate

Cele mai mari 50 de companii americane deţin lichidităţi de 1.100 miliarde dolari, din care Apple, Microsoft, Google, Pfizer şi Cisco 439 miliarde dolari.

În total, companiile americane dispun de fonduri în valoare de 1.730 miliarde de dolari, potrivit unei analize Moody’s citate de Financial Times.

        Citeste mai mult…

Economica.net : GDF Suez schimbă facturile: intră şi sumele pe care le ai de dat în următoarele două luni – DOCUMENT

Furnizorul de gaze pentru jumătatea de sud a ţării va insera în factura pentru clienţii casnici şi estimările de consum pentru următoarele două luni calendaristice. GDF Suez susţine că, ştiind cât va avea de plată la gaze în următoarele luni, cetăţeanul îşi va chivernisi mai bine  banii.

Furnizorul francez de gaze GDF Suez Energy Romania schimbă, din această lună, modelul de factură pe care îl primeşti lunar acasă. Astfel, la prima regularizare furnizorul îţi va prezenta scris, pe lângă suma pe care o ai de plătit pe lunile în care s-a făcut regularizarea şi sumele pe care le vei avea de plătit pe parcursul lunii curente şi al următoarelor două luni, pe bază de estimări de consum. Pentru ca, susţine compania, oamenii să-şi poată gestiona mai eficient cheltuielile.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Gerea: România trebuie să asigure un mix energetic competitiv

România trebuie să asigure un mix energetic competitiv din care să nu lipsească energia electrică produsă din surse regenerabile şi energia nucleară iar principala preocupare a autorităţilor române este asigurarea securităţii energetice în această zonă a Europei, a declarat ministrul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri, Andrei Gerea, la întâlnirea cu reprezentanţi ai două grupuri parlamentare germane.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Circa 500 de firme vor fi susţinute de business angels cu 5-10 milioane euro în următorul an

Aproximativ 500 de companii ar putea beneficia în următorul an de fonduri totale de 5-10 milioane euro din partea investitorilor de tip business angels, în urma adoptării legii, cele mai interesante fiind afacerile cu potenţial de creştere din IT, servicii şi turism, apreciază oamenii de afaceri.

       Citeste mai mult…

Bursa.ro: Marks&Spencer deschide un nou magazin în România, în Mega Mall

Marks & Spencer (M&S), unul din retailerii de top din Marea Britanie, va deschide, joi, un nou magazin Concept Store în centrul comercial Mega Mall, fiind al doilea magazin inaugurat într-o săptămână, arată un comunicat transmis redacţiei.

Noul magazin din Mega Mall se întinde pe o suprafaţă de 1.650 de metri pătraţi, pe două etaje, la parter şi etajul 1 şi va include o gamă extinsă de colecţii de îmbrăcăminte şi lenjerie pentru femei, bărbaţi şi copii, recunoscute pentru calitatea lor excepţională, precum şi o secţiune de produse alimentare M&S de calitate şi vinuri premiate

        Citeste mai mult…

Evz.ro: Marius Ghenea: Rata reală de supravieţuire a start-up-urilor este de sub 20%

Statisticile oficiale sunt relativ optimiste în ceea ce priveşte rata de supravieţuire a start-up-urilor din România.

Însă, multe dintre ele sunt, de fapt, inactive, consideră antreprenorul Marius Ghenea.

        Citeste mai mult…

Hotnews.ro : Posta Romana a revenit pe profit net in 2014, dupa cinci ani de pierderi

​Contractele de servicii postale au din ce in ce mai mult o componenta tehnologica importanta si nu mai este de ajuns sa ai 12.000-13.000 de factori postali pe fiecare ulita din tara, astfel ca Posta Romana pregateste o campanie serioasa de achizitii IT in acest an, a declarat luni pentru HotNews.ro Alexandru Petrescu, directorul general al Postei Romane, companie cu 27.500 de angajati. Acesta a spus ca Posta va demara, pana la sfarsitul acestei luni, o licitatie pentru achizitia de echipamente IT, contract in valoare de 18-19 milioane de euro. Motivul il reprezinta vechimea echipamentelor din companie, ultima achizitie IT semnificativa in Posta Romana fiind facuta in urma cu 9 ani.

        Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Raport ANCOM: Utilizatorii de telefonie mobilă din România au vorbit 67 de miliarde de minute, în 2014

Cei aproape 23 de milioane de utilizatori de telefonie mobilă din România au vorbit 67 de miliarde de minute, în 2014, cu 5,3% mai mult decât în anul anterior, durata medie a unui apel de pe un terminal mobil fiind de două minute şi 26 de secunde, reiese din Raportul de date statistice publicat, marţi, de Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii /ANCOM/.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: FAPT lansează o nouă ediţie a programului “Zile gratuite de vacanţă” pentru atragerea românilor în destinaţii autohtone

Federaţia Asociaţiilor de Promovare Turistică (FAPT) va lansa o nouă ediţie a programului “Zile gratuite de vacanţă’, prin care se doreşte atragerea a cât mai mulţi turişti români în campania naţională “Vacanţă în ţara mea”, se arată într-un comunicat al FAPT, remis, marţi, AGERPRES.

        Citeste mai mult…

Capital.ro: EXCLUSIV Primul interviu cu cel mai influent investitor imobiliar din România

Compania Globalworth, care în doi ani a ajuns la un portofoliu evaluat la 752 mil. euro – urcând pe locul trei în topul celor mai mari investitori imobiliari din România, a început să construiască cel mai mare parc de afaceri din ţară şi intenţionează să cumpere un mall.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ștampila va dispărea de la 1 iulie şi în România, la trei luni de la adoptarea deciziei în Republica Moldova, susţin oamenii de afaceri

Oamenii de afaceri solicită autorităţilor simplificări suplimentare în zona administrativă, după ce au obţinut promisiunea Ministerului Finanţelor Publice de a se elimina ştampila din data de 1 iulie a acestui an.

        Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Fonduri europene în agricultură. Când se deschid toate finanţările PNDR

Fonduri europene în agricultură Agricultura va primi până în 2020 fonduri europene în valoare de 8,12 miliarde de euro, la care se mai adaugă 1,34 miliarde de euro de  la bugetul de stat. Ministerul Agriculturii a anunţat că va deschide, începând din luna iunie a acestui an, toate liniile de finaţare prin Programul Naţional pentru Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINIE

Despre bacşiş, amenzi şi robie birocratică

1. Chiar dacă este neplăcut pentru contribuabili, statul are dreptul de a reglementa impozite asupra oricăror activităţi doreşte, însă în limite care să respecte libertatea individuală şi drepturile constituţionale ale cetăţenilor. În recenta chestiune a impozitării bacşişului, autorii legislaţiei au ignorat însă, printre altele, un aspect esenţial: libertatea economică reală presupune ca investitorii să-şi desfăşoare activitatea cu o ingerinţă minimă din partea statului, aşa încât ei să consacre cât mai puţin timp îndeplinirii formalităţilor birocratice şi să se concentreze cu prioritate asupra activităţii lor economice principale.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎN TRIMESTRUL I 2015,

UniCredit Ţiriac Bank a obţinut un profit net de 52,8 milioane lei

UniCredit Țiriac Bank a înregistrat, în primul trimestru din 2015, un profit net consolidat de 52,8 milioane lei (11,9 milioane euro) înainte de interesul minoritar, arată un comunicat transmis redacţiei.

Veniturile consolidate s-au ridicat, în perioada raportată, la 372,9 milioane lei (83,8 milioane euro). Cheltuielile operaţionale au ajuns la 196,2 milioane lei (44,1 milioane euro).

        Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Comisia Europeana a blocat 144 de milioane de euro din programele de competitivitate si mediu ale Romaniei. Comisarul Cretu, catre Guvernul Ponta: Sa veniti cu soluţii eficiente de ameliorare a gestionarii fondurilor UE

Romaniei i-au fost blocate fonduri europene de 144 de milioane de euro de catre Comisia Europeana, din cauza unor suspiciuni de nereguli in programele operationale Competitivitate economica si Mediu, conform datelor furnizate marti de Executivul European. Autoritatile romane trebuie sa vina cu “solutii eficiente de ameliorare a sistemului de gestionare a fondurilor europene”, a declarat, marti, pentru HotNews, comisarul european pentru politica regionala, Corina Cretu.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro : Jianu: Amnistia fiscală se va aplica pentru toţi contribuabilii care au de plătit contribuţii de sănătate pentru venituri mici

Amnistia pentru contribuţiile la sănătate anunţată de premierul Victor Ponta va fi valabilă pentru toţi contribuabilii care au de achitat contribuţii la sănătate pentru sume foarte mici, calculate în baza salariului minim pe economie, nu doar pentru cei care au dat statul în judecată, susţine fostul ministru delegat pentru IMM-uri, Florin Jianu.

        Citeste mai mult…

Romaniaibera.ro: Patru puncte slabe în legea privind impozitarea bacşişului

Sume de bani mai mari declarate la intrarea în tură, care vor permite chelnerilor să plece cu bacşişul neimpozitat acasă, situaţia incertă a taximetriştilor, dar şi costuri administrative ridicate ale Statului, comparativ cu încasările suplimentare la buget sunt câteva din vulnerabilităţile acestei legi.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Cum au început anul băncile de pe podium: au făcut profituri mai mari, dar veniturile din dobânzi continuă să se prăbuşească

Scăderea costurilor cu provizioanele sau câştigurile excepţionale din tranzacţii cu titluri de stat sau instrumente financiare derivate au compensat scăderea dramatică a veniturilor din dobânzi.

BCR, BRD şi Banca Transil­va­nia, primele trei bănci locale în func­ţie de active, au obţinut în pri­mul trimestru profituri nete cu o valoare cumulată de 630 mil. lei (140 mil. euro), de patru ori pes­te nivelul din aceeaşi perioadă a anului tre­cut, dar veniturile din dobânzi au con­ti­nuat să scadă, câştigurile mai mari fiind doar rezultatul unui joc al provizioanelor sau al unor venituri excepţionale din tranzacţii cu ti­tluri de stat sau instrumente financiare derivate.

        Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor