Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 14 mai 2015

 

Zf.ro: Aproape 70 de firme din industria prelucrării metalelor şi-au dat întâlnire la Romexpo

Centrul expoziţional Romexpo organizează în perioada 13-16 mai expoziţia internaţională Metal Show unde se întâlnesc aproape 70 de pro­du­cători şi furnizori de echipamente şi scule pentru prelucrarea metalelor, sudură şi robotică, precum şi firme de servicii industriale.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: România a solicitat Comisiei Europene posibilitatea de a transfera un procentaj mai mare de 3% între axele PNDR

România a solicitat Comisiei Europene posibilitatea de a transfera mai mult de 3% între axele de finanțare ale Programului Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 – 2013, precum și prelungirea cu șase luni a termenului de rambursare a plăților în cazul proiectelor derulate cu fonduri europene, a declarat, pentru AGERPRES, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii George Turtoi.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Rus: Majoritatea proiectelor din Master Plan demarează în acest an, prin studii de fezabilitate

Ministrul Transporturilor, Ioan Rus, a afirmat miercuri că majoritatea proiectelor cuprinse în Master Planul de Transport demarează în acest an cu studii de fezabilitate, programul de implementare fiind până în anul 2020.

“Majoritatea proiectelor vor începe în acest an, prin studii de fezabilitate, în diverse faze, în care se găsesc fiecare. Unele sunt în curs de implementare continuă, altele sunt proiecte noi, altele vor intra mai târziu și programul de implementare care îl avem azi este până în 2020″, a spus Ioan Rus, la Parlament.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Turtoi (MADR): IFN-urile listate în registrul special al BNR vor fi introduse pe toate schemele de finanțare europene

Instituțiile Financiare Nebancare (IFN) listate în registrul special al Băncii Naționale a României vor fi introduse pe toate schemele de finanțare europene, inclusiv pe partea de creditare și garantare, a declarat, pentru AGERPRES, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii George Turtoi.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Dragnea: Costurile erorilor în proiectarea construcţiilor vor fi suportate de proiectant

Ministrul Dezvoltării Liviu Dragnea a declarat, miercuri, că legea calităţii în construcţii va fi modificată astfel încât dacă apar erori la proiectarea unei construcţii, care generează cheltuieli suplimentare, aceste costuri vor fi suportate de proiectant.

Liviu Dragnea, împreună cu deputatul PSD Iulian Iancu au expus, la o conferinţă de presă, modificările care vor fi făcute la această lege, arătând că sunt mulţi proiectanţi cu pregătire superficială care fac erori, iar statul român, autorităţile locale au suportat costurile generate de aceste greşeli.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro : AIE: Bătălia între OPEC şi producătorii concurenţi de petrol abia a început

Bătălia pentru piaţa petrolului între OPEC şi producătorii concurenţi ai organizaţiei abia a început, existând puţine dovezi care să sugereze că prăbuşirea preţurilor a redus semnificativ oferta, estimează Agenţia Internaţională pentru Energie (AIE), citată de Financial Times.

Potrivit AIE, creşterea producţiei de ţiţei din Statele Unite a încetinit în urmă scăderii cotaţiilor, dar redresarea preţurilor din ultima perioadă poate opri declinul livrărilor.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta: Lideri PNL au avut întâlniri private cu firma Holzindustrie, va fi o informare în CSAT

Lideri din PNL au avut întâlniri private şi pe baza funcţiei publice ocupate anterior cu reprezentanţi ai companiei austriace Holzindustrie Schweighofer pe tema proiectului Codului Silvic, dezinformându-l ulterior pe preşedintele Klaus Iohannis, a afirmat liderul PSD, premierul Victor Ponta.

El a precizat că are informaţii concrete legate de aceste întâlniri, dar nu a dorit să prezinte numele acelor liberali, spunând doar că este convins că instituţiile statului monitorizează situaţia şi vor informa Consiliul Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) în reuniunea care va analiza şi problema Codului Silvic şi care a fost programată pentru luna iunie.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: ANALIZĂ ZF

Judeţele din vestul ţării, campioanele pieţei muncii în ultimii ani: numărul de locuri de muncă a crescut cu peste 20.000, iar salariile angajaţilor au fost majorate cu 16%

Vestul ţării a avut cea mai bună dinamică a pieţei muncii în perioada 2010- 2013, având în vedere că, în total, în judeţele Timiş, Arad, Caraş-Severin şi Hunedoara numărul de joburi a crescut cu 21.400.

Totodată, salariile medii nete ale angajaţilor din această regiune au depăşit valoarea de 2.000 de lei brut pe lună, înregistrând o creş­tere de 16% în intervalul analizat, arată datele centralizate de ZF pe baza celei mai recente cercetări statistice publicată de Institutul Naţional de Statistică (INS).

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Val de optimism pentru un sector de 9 mld. euro: lucrările de construcţii au crescut cu 10% în martie

Volumul lucrărilor de construcţii a înregistrat un plus de 9,7% (serie ajustată sezonier)  în luna martie com­parativ cu aceeaşi pe­rioa­dă a anului trecut, confirmând ten­dinţa de creş­tere a sectorului de construcţii care s-a făcut simţită în piaţă şi în primele două luni ale anului, potrivit datelor de la Institutul Naţional de Statistică.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: SEMNE BUNE DIN ECONOMIE

Accelerarea economiei în T1 urcă prognozele analiştilor privind creşterea PIB pe 2015 spre 4%

Economia a accelerat în primul trimestru (T1) şi a făcut un salt surprinzător, de 4,3%, faţă de aceeaşi perioadă de anul trecut.

Vestea bună privind creş­terea economică de peste 4% din T1 i-a determinat pe analişti să pună „sub observare“ sau chiar să îmbunătăţească, de la 3% spre 4%, prognozele privind creşterea economică pe întregul an.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢE PERSONALE

Românii au economisit 20 mld. lei în fonduri mutuale, la adăpost de dobânzile mici

Activele fondurilor mutuale au depăşit pragul de 20 miliarde de lei (4,5 mld. euro), maxim istoric pentru o industrie care s-a detaşat ca performera pieţei de capital în ultimii opt ani şi a ştiut să îşi joace bine cartea în plină criză financiară.

Doar în primele patru luni ale acestui an, românii au plasat 1,4 mld. lei în fonduri mutuale la adă­post de dobânzile mici, de circa 2% pe an, cu care sunt remunerate depozitele bancare.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Dobânzile la lei merg spre noi minime pe piaţa interbancară

Indicatorul Robor la 3 luni, referinţa pentru costul creditelor de retail în lei, a scăzut cu 0,1 puncte procentuale în ultima săptămână, la 1,36% pe an, ceea ce indică o schimbare de direcţie după runda de creştere a dobânzilor monetare de la finalul lunii aprilie.

Mişcarea vine inclusiv în contextul deciziei-surpriză a BNR de a reduce cu un sfert de punct procentual dobânda-cheie la lei.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Cum s-a schimbat comerţul modern într-un deceniu: Kaufland este lider şi are afaceri cât tot podiumul din 2005

Cei mai mari trei jucători din comerţul modern au terminat anul trecut cu afaceri cumulate de 18 miliarde de lei, cu zece miliarde mai mult decât în urmă cu un deceniu. Evoluţia businessului nu este însă singura care ilustrează schimbarea din comerţul modern, care a ajuns să controleze mai bine de 55% din tot comerţul cu dominantă alimentară din România, o piaţă de circa 80 miliarde de lei (18 mld. euro), potrivit estimărilor ZF pe baza datelor din piaţă.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Până să facă autostrada Sibiu – Piteşti, CNADNR extinde drumul către centrul de testare Renault de la Titu

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a lansat licitaţia pentru lărgirea la patru benzi a 21 de kilometri din DN 7, între localităţile Bâldana şi Titu, investiţia urmând să mărească capacitatea de circulaţie a drumului dinspre Bucureşti spre centrul de testări Renault Technologie Roumanie de la Titu.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: ING vrea încă 70.000 de conturi de salariu noi anul acesta

ING, a şaptea bancă locală după activele deţinute, vrea să atragă anul acesta 70.000 de clienţi noi cu conturi de salariu, pariind pe două noi instrumente digitale – o platformă de shopping (ING Bazar) şi o soluţie de transferare a salariului de la altă bancă în contul de la ING (Portează-ţi banii), ambele disponibile în aplicaţia de internet banking pe mobil. Clienţii cu cont de salariu îşi pot retrage banii gratuit de la bancomatele ING şi pot transfera online fără comision bani într-un cont deschis la altă bancă.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Comisia Europeană recomandă României finalizarea acordului cu FMI şi menţinerea în ţinta de deficit

Comisia Europeană (CE) recomandă României să finalizeze programul de asistenţă financiară cu instituţiile finanţatoare internaţionale (FMI şi Comisia Europeană) care expiră în septembrie, dar să se încadreze în ţintele de deficit în 2015 şi 2016.

Potrivit recomandărilor specifice ale Co­mi­siei făcute ieri în cadrul eva­luării din Semestrul Euro­pean, României i se pune în vedere să limiteze de­vierea de la obiectivul fiscal pe termen mediu (MTO) în 2015 la maxi­mum 0,25% din PIB şi să se întoarcă la ţinta propusă în 2016.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Clienţii Raiffeisen nu mai pierd integral dobânda la depozitele pe termen lung lichidate înainte de scadenţă

Clienţii Raiffeisen care constituie depozite pe 18, 24 sau 36 de luni nu vor mai pierde integral dobânda dacă îşi lichidează conturile înainte de scadenţă, ci vor primi o bonificaţie proporţională cu perioada de la constituire până la lichidare. De exemplu, pentru un depozit pe trei ani lichidat între 12 şi 24 de luni de la constituire clientul primeşte dobânda aferentă primului an, iar dacă lichidarea are loc după 12 luni, dobânda bonificată este cea pe primii doi ani.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: BCR vrea să atragă clienţii altor bănci cu o dobândă de 9% la creditele de refinanţare

BCR, cea mai mare bancă locală după activele deţinute, vinde credite de nevoi personale pentru refinanţare cu dobândă fixă de 9% pe an şi promite în plus clienţilor care îşi mută creditele de la alte bănci zero comision de analiză a dosarului şi zero comision de administrare. Dobânda promoţională este valabilă pentru solicitările formulate până la finalul lunii iunie şi nu este condiţionată de valoarea creditului sau de încasarea salariului într-un cont deschis la BCR.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: Broker Cluj a câştigat mai mult din produsele structurate decât din intermediere în primul trimestru

Firma de intermediere Broker Cluj (BRK), singura listată la bursa de la Bucureşti, a încheiat primul trimestru cu un profit de 342.736 lei din activitatea de brokeraj, cu 42% mai mic decât în primele trei luni din 2014. Strict din activitatea de intermediere, compania a raportat pierderi, faţă de un profit de 433.000 în acelaşi interval al anului trecut, în condiţiile în care lichiditatea scăzută  de pe bursă a cauzat o reducere de 35% a veniturilor totale din intermediere, până la 1,3 mil. lei.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: Bursa a dat startul la Invest Quest III. Premiul cel mare: 20.000 de lei

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a dat startul celei de-a treia ediţii a competiţiei  educaţionale de tranzacţionare BVB Invest Quest pe 11 mai, cu un workshop la Iaşi. Competiţia se va derula până în data de 12 iunie. Primele două workshop-uri au avut loc luni (11 mai) şi marţi (12 mai), la Iaşi şi, respectiv, la Constanţa, unde au participat câte 50 de persoane interesate de investiţiile pe bursă. Evenimentele au fost organizate de firma de brokeraj BT Securities şi BVB.

       Citeste mai mult…

Zf.ro : Cum poţi să scapi de problemele logistice de depozitare, de facturare şi de livrare a mărfii către client într-un business de comerţ online? 

Cum poţi să scapi de problemele logistice de depozitare, de facturare şI de livrare a mărfii, de livrare a mărfii către client într-un business de comerţ online?  Urmăriţi emisiunea ZF Live de joi, 14 mai, de la ora 12:00, cu Bogdan Colceriu, de la Frisbo

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Pariul antreprenorilor care au lucrat la Legea Business Angels: 500 de firme vor primi finanţare într-un an

Managerii de top de pe plan local, dar şi din străinătate, care vor să facă pasul spre antreprenoriat şi antreprenorii care vor să îşi testeze cunoştinţele de business şi în alte domenii ar putea investi cei mai mulţi bani în start-up-uri în viitor, ca urmare a punerii în aplicare a Legii Business Angels, adoptată luna trecută în Parlament.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Oradea: Investiţie de 520.000 de euro pentru achiziţia a şapte autobuze de călători

Compania Oradea Transport Local (OTL), aflată în subordinea primă­riei Oradea, a achiziţionat cu aproximativ 520.000 de euro şapte autobuze Isuzo Novo City, model MD 27 Classic-Urban. Autobuzele au 51 de locuri şi sunt prevăzute cu trapă pentru persoanele cu dizabilităţi, climatizare, computere de bord, antene GPS şi WI-FI.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Sorin Creţeanu şi-a multiplicat de 100 de ori profitul la Comnord

Firma de construcţii Comnord Bucureşti (COSC), deţinută de omul de afaceri Sorin Creţeanu şi printre cei mai mari jucători de profil din Capitală, a încheiat anul 2014 cu un profit net de 6,87 milioane de lei (1,5 mil. euro), de 100 de ori mai mare decât rezultatul raportat în 2013. Creşterea a fost susţinută de contracte noi de construcţii câştigate de companie anul trecut.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Cine sunt colegii Marianei Gheorghe din consiliul de supraveghere al grupului ING

Mariana Gheorghe, directorul general al OMV Petrom, care a devenit din această săptămână membru al consiliului de supraveghere al grupului bancar olandez ING, va lucra în echipă cu cinci olandezi, un german, un belgian şi o spaniolă. Cei nouă membri ai boadului ING au între 52 şi 78 de ani şi au experienţă în domenii precum banking, energie sau consultanţă.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: Indicele BET-FI deschide în scădere

Indicele bursier BET-FI de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în scădere şedinţa de tranzacţionare de astăzi.Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, se depreciază cu 0,27%, fiind cotat la 7.505,64 puncte.Indicele BETPlus scade cu 0,27%, la 1.102,8 puncte.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro : ANUNT SSIF CARPATICA INVEST SA

Stimati Clienti,

Va informam ca, incepand cu data de 1 ianuarie 2015, SSIF CARPATICA INVEST este in proces de lichidare voluntara si a incetat operatiunile. Valorile mobiliare detinute de clientii SSIF CARPATICA INVEST au fost transferate in Sectiunea 1 a Depozitarului Central, pe numele clientilor sau in conturile altor intermediari autorizati, indicati de catre clienti.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: Din nou despre euro şi România

Şaizeci şi opt la sută dintre români sunt în favoarea introducerii euro. Este cel mai ridicat procent de susţinere, din statele membre care încă nu au adoptat moneda comună (potrivit unui sondaj comandat de către Comisia Europeană – Flash Eurobarometer 418, mai 2015)

Atunci când România urma să intre în Uniunea Europeană, au apărut voci, ale unor oameni de afaceri, care afirmau că nu suntem pregătiţi. Erau cei care ştiau că regulile europene stricte cu privire la competiţie şi ajutorul de stat, achiziţiile publice, privatizările transparente şi competitive etc., urmau să îngreuneze, într-o bună măsură, “afacerile de tranziţie” pe seama activelor statului şi a bugetului public.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

Tranzacţii de 8,66 milioane de lei cu titluri Banca Transilvania

Acţiunile Băncii Transilvania (TLV) au oucpat prima poziţia în topul lichidităţii, cu un rulaj de 8,66 milioane de lei, în şedinţa de ieri. Cotaţia TLV a scăzut cu 0,61%, la 2,4250 lei/unitate Valoarea tranzacţiilor realizate la BVB s-a cifrat la 30,73 milioane lei (6,89 milioane euro), indicii având evoluţii mixte.Investitorii au transferat, ieri, acţiuni “Electrica” (EL), în valoare de 4,17 milioane de lei. Cotaţia EL a scăzut cu 0,43%, la 11,65 lei/unitate.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Semne de viaţă în sectorul derivatelor valutare

La Sibex, prima jumătate din sesiunea de la mijlocul săptămânii nu a adus o creştere a volumului derivatelor. După jumătate de şedinţă se înregistrau doar 43 de contracte cu o valoare de puţin peste 500.000 de lei, iar variaţiile consemnate nu anunţau nici o parte secundă cu mai multă implicare speculativă. Conform datelor de la ora 17.30 se tranzacţionau patru produse şi se verifica din nou “tiparul” ultimelor zile, cu perechea euro/dolar drept cel mai speculat produs.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: DEPUTAŢII DIN COMISIA JURIDICĂ AU FINALIZAT DEZBATERILE

Dezbaterile prelungite ale deputaţilor din Comisia Juridică pe marginea iniţiativei legislative privind insolvenţa persoanelor fizice au fost finalizate, ieri, după cum a anunţat deputatul PSD Ana Birchall, iniţiatorul proiectului.

Domnia sa a declarat: “Cred că trăim un moment istoric pentru cadrul legislativ românesc. Pentru prima dată în România, în ultimii 25 de ani, vom avea o lege a insolvenţei persoanelor fizice.

       Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Consiliul fiscal avizeaza favorabil, dar cu rezerve, reducerea TVA la 9% la alimente si servicii de restaurant

Consiliul fiscal avizeaza favorabil, dar cu rezerve proiectul de Ordonanta de Urgenta care prevede  aplicarea cotei reduse de TVA de 9% la alimente si servicii de restaurant. “In contextul in care plusul de venituri observat in urma executiei la 3 luni se dovedeste a nu se datora doar unor evolutii mai favorabile decat cele anticipate ale bazelor macroeconomice relevante sau unor factori conjuncturali, Consiliul fiscal apreciaza ca spatiul fiscal necesar ar putea fi identificat.

       Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Afacerile angrosistilor au crescut in martie cu 20% fata de februarie

In luna martie 2015, afacerile angrosistilor au crescut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cu 20,1% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 1,6%, a transmis joi Institutul National de Statistica (INS). La nivelul intregului trimestru, acelasi indicator a crescut fata de trimestrul I 2014, atat ca serie bruta cu 1,3% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,7%. In comertul en-gros sunt angajate 51.645 de firme cu circa 308.000 de angajati. Firmele din comertul en-gros “invart” anual 240 de miliarde de lei (20% din cifra de afaceri totala din economie).

        Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Cresterea economica puternica publicata miercuri a dus la o apreciere a leului cu peste 1,5 bani

“Leul a incheiat sedinta de miercuri cu o intarire de aproape 0,5 bani in fata euro, la 4,4605. Cresterea economica puternica de 4,3% (fata de o medie de 2,6% intr-un sondaj Bloomberg) a dus la o apreciere a leului cu peste 1,5 bani la un maxim al sedintei in fata EUR de 4,4485. Cu toate acestea, perechea a sarit inapoi pe fondul evolutiilor negative din pietele de obligatiuni dezvoltate si a inchis sedinta sub presiuni ascendente care continua si in sedinta actuala. Pentru astazi, ne asteptam ca potentialul de crestere pentru EUR/RON sa se mentina intr-o piata care va cauta indicii privind posibilele interventii ale BNR pe masura ce ne apropiem de maximele din ianuarie. Totusi, cursul este inca departe de marja superioara a intervalului 4,38- 4,52 din ultimele 12 luni despre care se crede ca ar reprezenta banda de confort a BNR”, se arata intr-un raport publicat joi de bancherii de la ING.

       Citeste mai mult…

Adevarul.ro: România se digitalizează: IT-ul, pe primul loc în creşterea serviciilor prestate companiilor

Serviciile prestate companiilor au crescut cu 7,3%, dar IT-ul a urcat cu 24,4% Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal companiilor a crescut în primul trimestru, faţă de primele trei luni ale anului trecut, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7,3%, respectiv cu 7,4%. Evoluţia a fost influenţată în principal de creşterile înregistrate la activităţile de servicii informatice şi în tehnologia informaţiei (de 24,4%, serie brută), transporturi (10,8%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (3,7%), activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (2%) şi la comunicaţii (0,8%).

       Citeste mai mult…

Adevarul.ro: ANALIZĂ Construcţiile şi consumul sunt din nou motoarele economiei, ca în anii de boom dinaintea crizei

Sectorul de construcţii este marea surpriză a primului trimestru din acest an La fel ca în anii dinaintea crizei, consumul populaţiei şi construcţiile de locuinţe noi au fost, şi în primul trimestru din 2015, cele mai dinamice sectoare economice. Statul a frânat din nou avansul PIB. Produsul Intern Brut (PIB) a înregistrat un surprinzător avans de 4,3% în primul trimestru din 2015 faţă de aceeaşi perioadă din 2014. Surpriza este cu atât mai mare cu cât structura pe sectoare care au contribuit la această performanţă seamănă izbitor cu cea consemnată în anii de boom economic.

        Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Afacere cu ciuperci de pădure

O afacere cu ciuperci de pădure trebuie să aibă la bază o cunoaştere bună a acestora, astfel încât să fie prevenit riscul otrăvirii FOTO Shutterstock Afacerile cu ciuperci sunt populare, însă pentru cine nu vrea să se îndeletnicească non-stop cu o fermă şi preferă doar ceva sezonier, centrul de colectare reprezintă cea mai bună afacere cu ciuperci de pădure. Activitatea din cadrul unei afaceri cu ciuperci de pădure se împleteşte perfect cu colectarea fructelor de pădure, precum fragii, afinele, zmeura sau murele, dar poate fi realizată şi separat.

       Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Cristian Socol: Creșterea economică peste așteptari vine pe fondul celui mai bun tablou macroeconomic postdecembrist

România a obținut în primul trimestru al acestui an o creștere economică de 4,3% – record postcriză dar și cea mai mare din Uniunea Europeană, pe fondul unei evoluții pozitive consolidate a industriei și al revenirii puternice în sectorul de construcții, a declarat, joi, pentru AGERPRES, Cristian Socol, consilierul premierului pe probleme macroeconomice.

Acesta consideră că pe partea utilizării PIB (metoda cheltuielilor), consumul privat și dinamica pozitivă a exporturilor au condus la o rată de creștere economică mult peste potențial.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: APIA: Agricultorii din sectorul ecologic pot depune cererile pentru ajutorul de minimis până pe 5 iulie inclusiv

Agricultorii pot depunere cererile pentru solicitarea ajutorului de minimis acordat exploatațiilor vegetale înregistrate în sistemul de agricultură ecologică până la data de 5 iulie inclusiv, iar valoarea totală pe care o pot primi în baza acestui sprijin se ridică la cel mult 15.000 euro, a anunțat, joi, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Dobrin (ANRMAP): Începând cu 1 ianuarie 2016 trebuie să avem o nouă legislație a achizițiilor publice

România trebuie să aibă noua legislație a achizițiilor publice și noul SEAP (Sistem electronic de achiziții publice – n.r.) începând cu anul viitor, a declarat, joi, Bogdan Dobrin președintele Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice (ANRMAP), într-o conferință de specialitate.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Adrian Porumboiu: “Retailerii au adaosuri de peste 90%. Cine impozitează taxele de raft?”

În ciuda asigurărilor venite din partea Guvernului şi a retailerilor că reducerea TVA la alimente, de la 1 iunie, se va resimţi în buzunarele românilor, marii producători agricoli susţin că nu va fi aşa. Ei acuză comercianţii că le-au majorat taxele de marketing.

        Citeste mai mult…

Evz.ro: Legea amnistiei: ce rezolvă și ce mai e de rezolvat

PFA-urile care trebuia să achite dări la stat ca pentru un contract de muncă, în urma controalelor, benefi ciază de ștergerea acestor datorii FOTO: EVZ

A apărut mult așteptatul proiect de lege care stabilește anularea datoriilor pentru cei cu profesii liberale. Pe hârtie arată bine, dar rămâne de văzut ce va fi în realitate

       Citeste mai mult…

Digi24.ro: Decalogul oamenilor de afaceri

Costuri simbolice pentru înfiinţarea unei firme şi plăți online, acestea sunt doar două dintre cele 10 măsuri cerute de mediul de afaceri.

Patronii cer Guvernului să încurajeze investiţiile şi să uşureze traiul antreprenorilor. Primul pas a fost deja făcut – ştampila pentru firme va fi eliminată din vară.

        Citeste mai mult…

Digi24.ro: Credite cu dobânzi bătute în cuie

Creditele cu dobânzi fixe pe 10 sau 15 ani încep să apară şi în oferta băncilor din România.

O formă de împrumut obişnuită în Vest, creditele imobiliare cu dobânzi bătute în cuie pe o perioadă mai lungă de timp au fost date cu mare prudenţă, până acum, de bancherii din România. În prezent, doar o cincime dintre băncile din România dau astfel de credite, la dobânzi duble faţă de cele practicate în Vest.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Cele mai importante teme din energie, dezbătute la conferinţa “Mediafax Talks about Energy”

Strategia energetică a Romaniei, precum şi teme de actualitate din domeniul energetic vor fi dezbătute la conferinţa “Mediafax Talks about Energy” – ediţia a XIII-a, care va avea loc marţi, 19 mai, la hotelul J.W. Mariott, salon D, începând cu ora 09.30.

          Citeste mai mult…

Ziare.com: Ministrul Agriculturii, despre supermarketuri inchise, noile CAP-uri si cum va impune statul ieftinirea mancarii Interviu video

Ministrul Agriculturii, despre supermarketuri inchise, noile CAP-uri si cum va impune statul ieftinirea mancarii Interviu video

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, aduce lamuriri cu privire la evolutia preturilor la raft dupa scaderea TVA, de la 1 iunie, precum si la strategia marilor magazine in aceasta privinta.

.          Citeste mai mult…

Pentrutimisoara.ro: CCIAT organizează mâine un amplu seminar pe tema problemelor de mediu

Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş în colaborare cu Societatea de Avocatură CHSH Gilescu, Văleanu, Nathanzon şi Partenerii organizează în data de 14 mai 2015, între orele 1000 – 1400, în Sala C.E.D.O a sediului CCIAT din Piața Victoriei nr.3, un seminar destinat problemelor de mediu și a fiscalității de mediu.

         Citeste mai mult…

Monitorulexpres.ro, preluat e ziare.com: Curs de manager resurse umane, la CCI Braşov

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov, prin Direcţia Învăţămînt Formare Profesională, organizează cursul de pregătire profesională „Manager resurse umane“. Cursul va fi susţinut de către traineri cu experienţă, avînd module interactive şi practice, în vederea dezvoltării competenţelor necesare gestionării eficiente a resurselor umane într-o organizaţie. Tematica cuprinde subiecte precum organizarea activităţilor de resurse umane, analiza şi proiectarea posturilor, recrutarea şi selecţia, managementul carierei, evaluarea performanţelor, motivarea resurselor umane, relaţia cu angajaţii şi eficienţa utilizării resurselor umane.

          Citeste mai mult…

Trb.ro: Bursa Investitorilor și a Oamenilor de Afaceri Români și Germani

Camera de Comerț și Industrie Cluj are deosebita plăcere să vă invite la Bursa Investitorilor și a Oamenilor de Afaceri Români și Germani, organizată în data de 19 mai 2015, la Hotelul GOLDEN TULIP ANA DOME din Cluj-Napoca începând cu ora 12.30.

Evenimentul reprezintă elementul central al unei misiuni economice germane în România, prin care organizatorii – Germany Trade&Invest doresc să dezvolte colaborarea româno-germană și să faciliteze legăturile între oamenii de afaceri din cele două țări.

          Citeste mai mult…

Ziarulevenimentul.ro: Cursuri pentru tinerii antreprenori

Camera de Comerţ şi Industrie Neamţ  va forma sute de tineri în deprinderea competenţelor antreprenoriale,  prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

Tinerii cu abilităţi antreprenoriale din Regiunile de Nord-Est şi Centru pot beneficia de facilităţile oferite de cursul „O şansă pentru Succes în Afaceri – SUCCES!”.

          Citeste mai mult…

Ccfiscali.ro: SEMINAR 15 mai 2015, Sala de conferinţe a CCINA – Constanţa

Camera Consultanţilor Fiscali din România în parteneriat cu Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură, Constanţa, prin Centrul Enterprise Europe Constanţa, organizează o întâlnire de lucru cu reprezentanţii mediului de afaceri şi consultanţii fiscali din judeţul Constanţa, vineri 15 mai 2015, în Sala de conferinţe a CCINA Constanţa (B-dul Alexandru Lăpuşneanu nr.185, etaj 2).

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ministrul Economiei despre firma Schweighofer: Nu pleacă câinele de la măcelărie

Ministrul Economiei, Comerțului și Turismului, Mihai Tudose, a declarat joi, la Bistrița, în cadrul unei conferințe de presă, că nu crede că firma austriacă Schweighofer va pleca din România dacă noul Cod Silvic va intra în vigoare în forma aprobată de către Parlament.

“În ce măsură sunt aceste amenințări ale marilor operatori, că, domnule, noi închidem, plecăm… nu pleacă nimeni. Nu pleacă câinele de la măcelărie, stați liniștiți. Dar, evident, având bugete mari, pierzând cumva sume foarte mari, sunt foarte agitați”, a spus Tudose.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: STUDIU: Antreprenorii vor reducerea taxelor, simplificarea legislaţiei şi credite garantate

Reducerea taxelor şi acordarea de facilităţi fiscale, diminuarea birocraţiei şi simplificarea legislaţiei şi Codului fiscal, creditarea cu garanţii de la stat, în special pentru start-up-uri şi stabilitatea fiscală sunt câteva dintre măsurile pe care antreprenorii le vor pentru dezvoltarea afacerii.

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: UPDATE Dan Manolescu, Finante: Vrem sa adaugam si alte criterii care sa ajute la clarificarea separarii activitatilor independente de cele dependente. Acestea sunt inspirate de practicile Fisculuiamerican

“Dorim sa adaugam si alte criterii care sa ajute la clarificarea separarii activitatilor independente de dependente. Noi vom veni saptamana viitoare cu exemple din practica altor state, pentru ca aceasta distinctie intre activitatea dependenta/independenta nu este specifica doar Romaniei, ci fiecare tara are criterii proprii de separare. Am introdus deja un set de cinci criterii din care trebuie indeplinite minim trei pentru a declara o activitate independenta, iar acum va propunem sa discutam si alte criterii inspirate din ceea ce alte state au dezvoltat in aceasta directie”, a spus joi secretarul de stat Dan Manolescu, in cadrul sedintei Comisiei de Buget Finante unde se discuta amendamentele la Codul Fiscal. Manolescu a detaliat pentru HotNews faptul ca noile criterii propuse sunt insiprate din practica celebrului IRS- Fiscul american.

         Citeste mai mult…

Evz.ro: Deflaţie în România? Nicio şansă!

Riscul unei perioade prelungite de deflație în România este foarte scăzut.

Riscul deflaţiei are mai degrabă şansele unui eveniment punctual, izolat, decât ale unui fenomen persistent, iar în a doua jumătate a anului putem asista chiar la un reviriment al inflaţiei în România, consideră Mihai Nichişoiu, Global Macro Strategist, Tradeville.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Oltchim: Pierderile scad la 3,766 milioane lei în primul trimestru, de 15 ori mai mici faţă de T1 2014

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a înregistrat, în primul trimestru al acestui an, pierderi de 3,766 milioane lei, de 15 ori mai mici faţă de cele din perioada similară a anului trecut, care au totalizat 56,216 milioane de lei, conform datelor financiare remise joi Bursei de Valori Bucureşti.

Veniturile din exploatare s-au ridicat la 178,267 milioane lei, iar cele financiare la 1,021 milioane lei. Cheltuielile de exploatare au totalizat 180,054 milioane lei, iar cele financiare 1,979 milioane lei, scrie Agerpres.

        Citeste mai mult…

Economica.net: Dolarul scade puternic până la minimul ultimelor două luni şi jumătate, la cursul BNR: -1,54%, într-o singură şedinţă

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de referinţă de 4,4588 lei/euro, 4,2869 lei/franc elveţian şi 3,9083 lei/dolar.

Dolarul scade puternic până la 3,90 lei (1,54%, peste 6 bani), faţă de 3,96 lei, cât a fost ieri cursul anunţat de banca centrală.  Astfel, moneda americană ajunge la minimul ultimelor două luni şi jumătate (26 februarie 2015 – 3,8932 lei/dolar).

      Citeste mai mult…

Mediafax.ro: STUDIU: IMM-urile româneşti dau o valoare adăugată în economie sub cele din UE, la o pondere similară

IMM-urile din România creează 44% din valoarea adăugată brută la nivelul economiei, nivel inferior celui din Uniunea Europeană, de 59%, deşi acestea au o pondere similară în numărul total de companii, de 99,6% pe plan local şi 99,8% în UE, potrivit unui studiu realizat de EY România.

Sectoarele de producţie, comerţ, construcţii, activităţi profesionale şi transport concentrează circa două treimi (70%) din valoarea totală adăugată brută, în primele trei domenii lucrând 60% din totalul salariaţilor din IMM-uri, se arată în studiul EY “Antreprenorii vorbesc – Barometrul antreprenoriatului românesc 2015″.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Profitul Nuclearelectrica a crescut în primele trei luni cu 11%, până la 35,4 milioane lei

Nuclearelectrica produce 20% din energia consumată în România Producătorul de energie Nuclearelectrica a înregistrat în primele trei luni ale anului un profit de 35,4 milioane de lei, în urcare cu 11% faţă de cel aferent perioadei similare din 2014, la 35,4 milioane lei, a anunţat, joi, compania de stat. Veniturile au crescut la 468,79 milioane lei, de la 461,53 milioane lei, iar cheltuielile din exploatare au scăzut la 442,2 milioane lei, în vreme ce producţia s-a diminuat cu 2%.   Nuclearelectrica operează centrala nucleară de la Cernavodă, care asigură aproape 20% din consumul de energie la nivel naţional cu două reactoare de tip CANDU.

       Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Cele mai mari afaceri cu lemn din România. Austriecii de la Holzindustrie Schweighofer, Kronospan şi Egger, lideri detaşaţi, alături de Romsilva

Cele mai mari afaceri cu lemn din România. Defrişările au încăierat palatele, Guvernul vrea să interzică exportul Protestele privind tăierile ilegale de păduri şi contrele dintre preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Victor Ponta în privinţa Codului Silvic au adus în atenţia opiniei publice companiile din industria lemnului. „Adevărul“ vă prezintă care sunt cele mai mari afaceri cu lemn din România. Mii de persoane au protestat, sâmbătă, în mai multe oraşe din ţară din cauza defrişărilor ilegale. Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, în urma protestelor din ţară că problema va fi pusă pe ordinea de zi a următoarei şedinţe a Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

         Citeste mai mult…

Capital.ro: MFP a împrumutat joi 207 milioane de lei de la bănci deşi oferta a fost de 487 milioane

Ministerul Finanţelor Publice /MFP/ a împrumutat joi 207 milioane de lei de la băncile comerciale, printr-o licitaţie de obligaţiuni de stat cu maturitate reziduală de 49 de luni, la un randament mediu de 2,61%.

Valoarea din prospect a emisiunii a fost de 400 de milioane de lei, cererile băncilor au fost de 487 de milioane de lei, însă statul a decis să accepte doar 207 milioane de lei.

        Citeste mai mult…

Capital.ro: Prima asociaţie pentru promovarea infrastructurii din România, înfiinţată de forumişti

Cea mai mare comunitate online a pasionaţilor de infrastructură a înfiinţat prima asociaţie de profil din România.

Asociaţia Pro Infrastructură este o organizaţie non-guvernamentală, independentă şi apolitică, ce îşi propune să monitorizeze proiectele de infrastructură, să mediatizeze şi să promoveze dezvoltarea unei infrastructuri moderne în ţara noastră.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Veşti bune de la BERD: România va înregistra una dintre cele mai mari creşteri economice din Europa emergentă, de 3%

România va înregistra în acest an una dintre cele mai rapide creşteri economice din Europa emergentă, de 3% în 2015 şi 3,2% în 2016, susţinută de redresarea zonei euro, potrivit noilor estimări publicate joi de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Instituţia financiară a îmbunătăţit uşor, cu 0,2 puncte procentuale, estimarea referitoare la creşterea economică a României în 2015, de la 2,8%.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Radu Ghețea a fost înlocuit de Sergiu Oprescu la șefia Asociației Române a Băncilor

Asociația Română a Băncilor (ARB) are, de joi, un nou președinte, în persoana lui Sergiu Oprescu, care îl va înlocui pe Radu Ghețea, acesta urmând să aibă funcție onorifică, se arată într-un comunicat remis, joi, AGERPRES.

“Adunarea Generală a Asociației Române a Băncilor (ARB) reunită în ședință astăzi, 14 mai 2015, a votat componența Consiliului Director ca urmare a expirării mandatelor unor membri. Adunarea Generală a Asociației a hotărât numirea lui Sergiu Oprescu în funcția de președinte al Consiliului Director și a lui Cătălin Vasile Pârvu, Gabriela — Ștefănia Gavrilescu, Luminița Delia Runcan în calitate de membri ai Consiliului Director”, se arată în document.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: Cum arată Mega Mall, cel mai mare centru comercial deschis în ultimii 5 ani: mii de bucureşteni s-au înghesuit să prindă reducerile şi ofertele în mall-ul “şantier”. 

Centrul comercial Mega Mall, dezvoltat de fondul sud-africa de investiţii NEPI şi austriecii de la Real4You, a fost deschis astăzi, fiind luat cu asalt de mii de bucureşteni încă de la primele ore ale dimineţii.

Mallul de lângă stadionul Arena Naţională, care are o suprafaţă închiriabilă de 72.000 de metri pătraţi şi o suprafaţă construită de 230.000 de metri pătraţi, nu este însă finalizat complet, nici la exterior nici la interior. Dacă la exterior mai sunt de montat, spre exemplu, pavajele în faţa intrării principale sau sigla mallului pe faţadă, la interior încă există magazine care nu au fost deschise, pentru că se află în curs de amenajare.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: Generali a raportat cel mai mare profit trimestrial din ultimii şapte ani

Assicurazioni Generali SpA, cel mai mare asigurator italian, a raportat cel mai ridicat profit operaţional trimestrial din ultimii şapte ani, datorită majorării veniturilor din investiţii, transmite Bloomberg.

În primul trimestru din 2015, profitul operaţional a urcat cu 6%, la 1,3 miliarde de euro (1,5 miliarde de dolari). Veniturile nete din investiţii au crescut cu 26%, la 678 de milioane de euro.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: EXPO MILANO 2015 Iohannis: Sunt plăcut impresionat de pavilionul României; el impresionează prin concept

Trimisul special al AGERPRES, Cătălin Alexandru, transmite: Președintele Klaus Iohannis s-a declarat “foarte plăcut impresionat” joi de pavilionul României de la Expo Milano 2015, afirmând că acesta, deși nu impresionează prin mărime, impresionează prin conceptul abordat, care se integrează în tema expoziției mondiale.

       Citeste mai mult…

Hotnews.ro : Uniunea transportatorilor rutieri cere Guvernului si Parlamentului o legislatie clara privind diurna, nu anularea unor obligatii fiscale care contrazic legea actuala

Uniunea Nationala a Transportatorilor Rutieri din Romania (UNTRR) semnaleaza faptul ca proiectul de lege privind anularea unor obligatii fiscale, printre care si cele impuse diurnelor acordate soferilor profesionisti de la firmele de transport, este abuziv si creeaza un precedent periculos in nerespectarea legislatiei fiscale, se arata intr-un comunicat de presa.

        Citeste mai mult…

Capital.ro: Afacerile Rompetrol Well Services au scăzut cu 28% în primul trimestru

Rompetrol Well Services a încheiat primul trimestru al acestui an cu o cifră de afaceri de 15,225 milioane lei, cu 28% mai mică faţă de cea din perioada similară a anului trecut, conform informaţiilor financiare ale companiei, remise joi Bursei de Valori Bucureşti.

Veniturile din exploatare au totalizat 15,232 milioane lei (21,329 milioane lei în primul trimestru din 2014), iar cheltuielile de exploatare 15,296 milioane lei (17,035 milioane lei în 2014).

       Citeste mai mult…

Capital.ro: Asociaţia Brokerilor: De ce trebuie introdus impozit zero pe dividende

Reprezentanţii Asociaţiei Brokerilor au transmis o notificare către Camera Deputaţilor în care explică, printre altele, necesitatea reintroducerii în lege a impozitului zero pe dividende, precizând că proiectul de Cod fiscal aprobat de Senat nu este favorabil dezvoltării pieţei de capital.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: Veștile bune continuă, BERD și-a îmbunătățit estimările privind creșterea economică a României în 2015

Premierul Victor Ponta a punctat, joi, pe pagina sa de Facebook, anunțul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD), care și-a îmbunătățit estimările referitoare la creșterea economică a României de anul acesta până la 3%.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Consiliul fiscal avizează favorabil, dar cu rezerve, reducerea la 9% a TVA la alimente și servicii de restaurant

Consiliul fiscal avizează favorabil, dar cu rezerve, proiectul de Ordonanță de Urgență pentru modificarea și completarea Legii privind Codul Fiscal, care extinde sfera de aplicare a cotei reduse de TVA de 9% la alimente și servicii de restaurant.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Rulaj de 20 milioane de euro pentru firma care pompează apa spre vârful celei mai înalte clădiri din România

Subsidiara din România a producătorului german de pompe şi sisteme de pompare Wilo SE, care a echipat printre altele turnul SkyTower de pe strada Barbu Văcărescu din Bucureşti, cea mai înaltă clădire din ţară, a încheiat anul trecut cu un rulaj de 19,5 milioane euro, în creştere cu 37% faţă de 2013.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: ANCOM:

Aproape 3 miliarde de utilizatori de internet în întreaga lume

La nivel global sunt utilizate aproape 7 miliarde de cartele SIM de telefonie mobilă, în timp ce aproape 3 miliarde de oameni accesează internetul, conform statisticilor Uniunii Internaționale a Telecomunicațiilor.

În România sunt utilizate mai mult de 16 milioane de conexiuni la internet de bandă largă – ale căror viteze propulsează țara noastră în top 10 mondial, precum și 22,9 milioane de cartele SIM de telefonie mobilă, în timp ce aproape 7 milioane de gospodării au acces la servicii de retransmisie TV contra cost, potrivit celor mai recente date statistice publicate de ANCOM. Tuturor acestor utilizatori de comunicații electronice le este dedicată Ziua Internațională a Telecomunicațiilor, serbată an de an în data de 17 mai.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎN PRIMUL TRIMESTRU FAŢĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ DIN 2014

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, în termeni nominali, a crescut, în primul trimestru al acestui an, atât ca serie brută cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate cu 7,3%, respectiv cu 7,4%, faţă de perioada similară din anul precedent, arată datele INS, remise azi redacţiei.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de aproximativ 3 milioane lei pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de aproximativ 3 milioane lei (834.261,1 euro).

La orele prânzului, BVB era în scădere. Indicele BET coboară cu 0,62%, ajungând la valoarea de 7.479,24 puncte, la fel ca indicele BET Total Return, care se micşorează cu 0,62%, la 8.167,54 puncte. BET-FI se depreciază, totodată, cu 0,89%, până la 31.167,02 puncte.

         Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor