Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 15 mai 2015

Vlasuion.ro, preluat de ultimele-stiri.eu: Mã voi judeca pânã la capãt. Am încredere în Justitie, sunt nevinovat

UNITATE Presedintele de onoare al Camerei de Comert, Industrie si Agriculturã (CCIA) Vaslui, Adrian Porumboiu, a cerut oamenilor de afaceri din tot judetul sã-si uneascã fortele, sã devinã o singurã voce, pentru a-si cere drepturile în fata politicienilor si a celor aflati la conducere. Legat de amenda record primitã de firma Comcereal, amenda de 12 milioane de euro dictatã de cei de la APIA, Porumboiu a spus ieri cã este nevinovat: “Am încredere în Justitie, mi-a rãmas doar sã îmi caut dreptatea în instantele de judecatã. Voi merge pânã la Înalta Curte de Casatie si Justitie cu procesul început, voi respecta decizia Justitiei, oricare va fi aceasta, însã cred cã vom câstiga”.

         Citeste mai mult…

Mytex.ro, prelut de ultimele-stiri.eu: Curs de manager resurse umane, la CCI Braşov

Camera de Comerţ şi Industrie Braşov organizează, în această perioadă, cursul de pregătire profesională „manager resurse umane”. Cursul se adresează persoanelor care doresc să îşi mărească bagajul de cunoştinţe în domeniul resurselor umane în vederea ocupării unui post de manager resurse umane, precum şi managerilor generali, care vor să dezvolte politici moderne de resurse umane în propriile organizaţii. Acesta va fi susţinut de către traineri cu experienţă, având module interactive şi practice, în vederea dezvoltării competenţelor necesare gestionării eficiente a resurselor umane într-o organizaţie.

        Citeste mai mult…

Salajeanul.ro: O nouă ediţie ExpoCasa la Zalău

La evenimentul organizat de Camerei de Comerţ şi Industrie Sălaj în parteneriat cu Primăria Zalău şi Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) “Sălaj Plus” au luat parte expozanţi, autorităţi locale şi judeţene, dar şi simplii cetăţeni.În deschiderea manifestării, Vasile Pădurean le-au urat tuturor participanţilor bun venit, adăugând că se bucură că deşi am trecut printr-o perioadă de criză, firmele din Sălaj au reuşit să treacă peste această etapă, dovadă fiind numărul mare de scietăţi prezente şi în acest an la ExpoCasa. Prezent la deschiderea oficială, prefectul judeţului Sălaj, Ionel Ciunt i-a încurajat pe expozanţi spunându-le că în acest an urmează să fie finalizate peste 800 de locuinţe care vor trebui mobilate şi care oficial vor aduce şi vânzări.

         Citeste mai mult…

Ziarulprahova.ro, preluat de realitatea.net: Se deschide o noua fabrica in Ploiesti

Camera de Comert si Industrie Prahova va invita sa participati la inaugurarea oficiala a noii fabrici a companiei MODPACK SYSTEM, miercuri, 20 mai a.c, orele 10.30, din Parcul Industrial Ploiesti, o noua investitie cu capital integral romanesc, finalizata de curand.

Modpack System – firma membra a Camerei de Comert si Industrie Prahova – este una dintre cele mai importante companii romanesti, avand in Romania patru unitati de productie – in Parcul Industrial Ploiesti, Ploiesti West Park, Proinvest Real Estate – Cluj Napoca si Paradise Noua – Brasov.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Dobrin (ANRMAP): Avem probleme în derularea contractelor din cauza contestațiilor depuse, uneori, de dragul contestării

Derularea contractelor întâmpină probleme din cauza contestațiilor, multe dintre ele depuse de dragul contestării, a declarat, joi, în cadrul unei conferințe de specialitate, Bogdan Paul Dobrin, președintele Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice /ANRMAP/.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Consiliul ASF a aprobat norma privind vânzarea produselor de asigurare în mediul online

Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat, în ședința de joi, Norma privind comercializarea prin mijloace electronice a contractelor de asigurare, prin care se dorește o reglementare adecvată a vânzării produselor de asigurare în mediul online, potrivit unui comunicat al ASF, remis AGERPRES.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Rată de absorbție de 84% pe fondurile europene din agricultură și dezvoltare rurală; 7,6 miliarde de euro decontate de CE

România a depășit 84% la gradul de absorbție al fondurilor europene acordate pentru agricultură și dezvoltare rurală, în timp ce plățile totale efectuate până în prezent din Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007 – 2013 și rambursate de către Comisia Europeană s-au apropiat de 7,6 miliarde de euro.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Mario Draghi: Măsurile de relaxare cantitativă lansate de BCE vor fi menținute ‘atât timp cât va fi necesar’

Măsurile de relaxare cantitativă (QE) în valoare de 1.100 de miliarde de euro lansate de Banca Centrală Europeană vor fi menținute ‘atât timp cât va fi necesar’ și până când obiectivele privind inflația vor fi îndeplinite, a afirmat joi președintele BCE, Mario Draghi, transmite MarketWatch.

Declarațiile sale contrazic temerile piețelor financiare potrivit cărora recentele date încurajatoare privind creșterea zonei euro vor determina BCE să retragă programul de achiziții de obligațiuni înainte de data stabilită, septembrie 2016.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: ASFOR: Se exportă peste 7 milioane metri cubi de produse din lemn, iar buşteni sub un milion metri cubi

Exportul de lemn neprelucrat din România este sub un milion de metri cubi anual, iar cel de produse din lemn – peste şapte milioane de metri cubi, ambele cifrând aproximativ două miliarde de euro, a declarat pentru MEDIAFAX preşedintele Asociaţiei Forestierilor din România (ASFOR), Nicolae Ţucunel.

România se recoltează anual cantitatea de aproximativ 19 milioane metri cubi de masă lemnoasă, din care 12 milioane metri cubi se prelucrează industrial, iar diferenţa de şapte milioane metri cubi este destinată încălzirii şi altor utilizări.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: ASF a dat aviz pentru majorarea capitalului Euroins cu 93 mil. lei

Consiliul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat în şedinţa de ieri majorarea capitalului social al Euroins, companie de asigurări controlată de grupul bulgar Eurohold, cu 93,4 milioane de lei. Acţionarii votaseră la finalul anului trecut majorarea capitalului cu 100 milioane de lei. Bulgarii au fost forţaţi de ASF să majoreze capitalul pentru a menţine indicatorii de prudenţialitate ai asigurătorului în limitele legale.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Finanţele au împrumutat mai puţin decât intenţionau pentru că randamentul a fost prea mare

Ministerul Finanţelor a împrumutat ieri 207 milioane de lei (46 mil. euro) prin emiterea de obligaţiuni de stat cu scadenţa în iunie 2019, la un randament de 2,6% pe an. Randamentul este în creştere faţă de nivelul de la finele lunii aprilie, când a avut loc precedenta licitaţie cu astfel de titluri, respectiv 2,3% pe an. Trezoreria intenţiona să împrumute 400 de milioane de lei, dar într-un final a atras mai puţini bani, considerând că randamentul cerut de bănci este prea mare.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Combinatul Oltchim este la un pas de „breakeven“

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT) şi-a redus pierderile la 3,7 milioane de lei pe primul trimestru al anului faţă de mai mult de 56 milioane de lei în perioada similară a anului trecut, după un avans substanţial al veniturilor susţinut de exporturi. Cifra de afaceri a combinatului chimic, care se află în insolvenţă de doi ani, a crescut cu 35% în primele trei luni, la 184,3 milioane de lei.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Administratorii BVB încep să îşi încaseze bonusurile sub formă de acţiuni

Narcisa Oprea, Adrian Lupşan şi Octavian Molnar, trei dintre cei nouă membri ai consiliului Bursei de Valori Bucureşti (BVB), au cumpărat un pachet cumulat de 1.613 acţiuni BVB în valoare totală de circa 60.000 de lei în ultimele zile. Achiziţiile fac parte din programul de acordare de bonusuri administratorilor: aceştia primesc cash 22.200 de lei, echivalentul a şase indemnizaţii lunare, cu care trebuie să cumpere acţiuni la BVB. Indemnizaţia unui administrator BVB este de 3.700 de lei net pe lună.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Profesioniştii pieţei de capital cer impozit de 1% pentru câştigul din investiţiile mai mari de un an

Organizaţia Profesioniştilor Pieţei de Capital (OPPC) a transmis Comisiei de buget-finanţe şi bănci a Camerei Deputaţilor propuneri de modificare a proiectului Codului fiscal, astfel cum acesta a fost adoptat de Senatul României, Camera Deputaţilor fiind în această situaţie cameră decizională. OPPC propune modificarea dispoziţiilor articolului numărul 123 din proiectul Codului fiscal, în forma adoptată de Senatul României, în sensul reducerii impozitului pe câştigul net din transferul titlurilor de valoare pentru titlurile deţinute mai mult de 365 de zile de la 16% la 1%.

        Citeste mai mult…

Zf.ro:  Dolarul american scade la minimul ultimelor aproape trei luni.

Pe 19 februarie, banca centrală anunţa o cotaţie de 3,89 lei. Referinţa anunţată de instituţie pentru euro a stagnat la 4,45 lei, în timp ce francul elveţian a crescut uşor la 4,28 lei. „Ne aşteptăm ca potenţialul de creştere pentru euro/leu să se menţină într-o piaţă care va căuta indicii privind posibilele intervenţii ale BNR pe măsură ce ne apropiem de maximele din ianuarie. Totuşi cursul este încă departe de marja superioară a intervalului 4,38-4,52 din ultimele 12 luni despre care se crede că ar reprezenta banda de confort a BNR”, scriu specialiştii ING într-un raport.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Şeful trezoreriei Volksbank pleacă la UniCredit

Ciprian Mihai, care conducea de aproape un an trezoreria Volksbank, banca preluată anul acesta de Banca Transilvania, a fost recrutat de UniCredit Ţiriac pentru un post în cadrul departamentului de trezorerie, potrivit unor surse din piaţă. Mihai fusese promovat la conducerea trezoreriei Volksbank după plecarea lui Theo Buftea la BRCI în august anul trecut. Buftea nu a rezistat decât o jumătate de an la BRCI, iar acum este şeful trezoreriei Nextebank. Ciprian Mihai a fost timp de opt ani head of FX and derivatives în cadrul Volksbank.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: CEA MAI MARE BANCĂ DIN ROMÂNIA VREA SĂ-ŞI CUREŢE PORTOFOLIUL DINTR-UN FOC

BCR scoate la vânzare în bloc un pachet de NPL-uri de 3,6 miliarde de euro, practic cât a dat Erste la finalul lui 2005 pentru a cumpăra 60% din cea mai mare bancă locală, în cea mai scumpă achiziţie din sistemul bancar românesc.

BCR a scos la vânzare în piaţă cel mai mare pachet- bloc de credite neperfor­mante din istoria Ro­mâ­niei, de aproximativ 3,6 miliarde de euro, echivalent în lei, mult mai mult decât discuţiile iniţiale, ceea ce arată că cea mai mare bancă din România încearcă să-şi cureţe cât mai repede bilanţul afectat de criză.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: ORA DE PESIMISM:

Creşterea economică din zona euro arată cât de greşită este teoria austerităţii. Probleme: datoria, şomajul, băncile

Creşterea economiei europene din primul trimestru este în­cu­ra­ja­toare şi lăudată de poli­ti­cieni, însă se bazează pe mo­toa­re care nu ţin la drum lung. Erorile comise în timpul crizei datoriilor încă se mai simt, iar o serie de probleme gra­ve precum supraîndatorarea, deficitul de inves­tiţii, slăbiciunile sistemului bancar şi îmbătrânirea populaţiei planează ame­nin­­ţătoare.

Principalul motor de creştere economică este unul extrem de vulnerabil, consumul populaţiei. Repartiţia geografică a creşterii arată că economiile dependente puternic de cererea externă au evoluat slab, dacă nu chiar prost. Lituania şi Estonia sunt în scădere, iar Germania, Letonia şi Olanda au încetinit puternic. Ţările dependente de cererea şi consumul interne au evoluat mai bine decât s-a anticipat. Este cazul Franţei, Italiei şi Spaniei, scrie La Tribune.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: SIF Oltenia a câştigat 74 de milioane de lei în luna aprilie din dividende „prescrise“

SIF Oltenia (SIF5) a raportat un profit record de 73,5 milioane de lei în aprilie, mare parte din rezultat fiind înregistrat din trecerea la venituri, şi ulterior ca profit, a dividendelor de 82,6 mil. lei neridicate de acţionari timp de mai bine de trei ani.

Astfel, profitul SIFului după primele patru luni din an a urcat la 79 milioane de lei, din care 10 milioane de lei reprezintă câştigul din activitatea de investiţii, iar 69 milioane de lei sunt dividendele neridicate ajustate cu impozitul de 16%. Pentru acest an, SIF şi-a bugetat un profit net de 113 mil. lei, în creştere cu 20% faţă re­zultatul raportat de anul trecut.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Agricultura, industria şi serviciile, cele mai creditate în martie

Agricultura, industria şi serviciile au fost sectoarele economice cu cea mai bună evoluţie în luna martie comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor din cel mai recent raport lunar al BNR.

La polul opus, stocul de credite din sectorul construcţiilor a scăzut cu 1,6%, în timp ce împrumuturile acordate administraţiei s-au contractat cu 0,6%.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: BERD INTRĂ ÎN CLUBUL OPTIMIŞTILOR: PLUS 3% CREŞTERE ECONOMICĂ ÎN 2015

Prognozele macroeconomice sunt excelente. Consumul creşte, industria creşte, construcţiile cresc, exporturile cresc. Prin urmare economia creşte. BERD este ultima instituţie care vede pentru România o creştere de 3% în 2015. Dar pentru o bună parte a populaţiei această creştere este abstractă. Când se va vedea ea în buzunarele oamenilor?

După doi ani de criză gravă (2009 şi 2010), eco­no­mia României a început să crească şi a crescut patru ani la rând. Însă abia anul trecut PIB-ul real al Ro­mâniei l-a atins pe cel din 2008, an în care şi salariile angajaţilor au început să crească cu efecte vizibile.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: 22% din FP s-au mutat la Londra. Suspectaţi sunt americanii de la Elliott

Prima structură a acţionariatului Fondului Proprietatea (FP) după listarea la bursa de la Londra a scos la lumină faptul că 22% din capitalul FP au fost deja împachetate în GDR-uri ce se pot tranzacţiona pe piaţa engleză.

Analiştii spun că cel mai probabil fondul american de hedging Elliott Associates, cel mai mare acţionar cu o deţinere de circa 19% din FP înaintea listării, este cel care şi-a transformat deţinerile din acţiuni româneşti în GDR-uri engleze.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎN PRIMUL TRIMESTRU FAŢĂ DE ACEEAŞI PERIOADĂ DIN 2014

Profitul Transelectrica a scăzut cu 7,4%, la 126,4 milioane lei

Operatorul de energie electrică Transelectrica (TEL) a înregistrat un profit net, în primul trimestru, de 126,4 milioane lei, în scădere cu 7,4% faţă de rezultatul înregistrat în aceeaşi perioadă din 2014, potrivit datelor remise azi Bursei de Valori Bucureşti.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: Indicele BET-FI a deschis în scădere

Indicele bursier BET-FI de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în scădere şedinţa de tranzacţionare de astăzi.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, urcă uşor cu 0,04%, fiind cotat la 7.476,16 puncte şi, de asemenea, indicele BET Plus se apreciază lent cu 0,05%, la 1.098,71 puncte.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎN PRIMUL TRIMESTRU

Fondul Proprietatea (FP) a înregistrat, în primul trimestru al anului, o pierdere netă neauditată de 668,7 milioane lei, reprezentând o creştere a pierderii cu 125,3 milioane lei comparativ cu pierderea netă aferentă trimestrului încheiat la 31 martie 2014, de 543,4 milioane lei, arată un comunicat remis azi redacţiei.

Principalul factor care a contribuit la înregistrarea pierderii din primul trimestru a fost modificarea netă negativă nerealizată a valorii juste a instrumentelor de capitaluri proprii clasificate la valoarea justă prin profit sau pierdere, în principal aferentă deţinerii în OMV Petrom, ca urmare a evoluţiei negative a preţului acţiunilor acestei companii în 2015, arată sursa citată.

       Citeste mai mult…

Bursa.ro: RADU GRAŢIAN GHEŢEA – PREŞEDINTE DE ONOARE AL ASOCIAŢIEI ROMÂNE A BĂNCILOR:

Conducerea Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) a fost schimbată, ieri, după ce mandatele unora dintre membrii Consiliului Director au expirat.

Noul preşedinte al Asociaţiei este Sergiu Oprescu (şeful Alpha Bank), mandatul domnului Radu Graţian Gheţea de preşedinte al Consiliului Director al ARB ajungând la final.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Interesul pentru derivatul pe Dow Jones continuă să scadă

La capitolul implicare din partea participanţilor, prima jumătate din penultima şedinţă a săptămânii a fost “timidă”, datele consemnate la ora 17.00 indicând doar 22 de contracte futures, cu o valoare de 282.922 de lei. Sesiunea a indicat din nou criza de lichiditate traversată de derivatul pe Dow Jones, care a ţinut piaţa în viaţă în ultimii doi ani, dar în 2015 a pierdut mult din atractivitate, fapt ce nu a fost compensat de ridicarea vreunui alt produs, situaţie în care se găseşte şi explicaţia prăbuşirii numărului total de contracte de pe piaţa sibiană.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

Lichiditatea la cote de alarmă

Bursa de Valori Bucureşti a înregistrat, ieri, un rulaj infim, de numai 11,12 milioane de lei (2,49 milioane de euro), indicii înregistrând scăderi uşoare.

Titlurile Fondul Proprietatea (FP) au avut un rulaj de 2,2 milioane de lei, ocupând primul loc în topul lichidităţii. Cotaţia FP s-a depreciat cu 0,95%, la 0,885 lei/unitate.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Românii cultivă plante psihotrope pe 770 de hectare

În România se cultivă, legal, doar două tipuri de plante psihotrope, care sunt monitorizate de către Direcţiile pentru Agricultură. Este vorba despre aproximativ 770 de hectare de teren din care se pot face profituri de până la 50%.

        Citeste mai mult…

Economica.net: Ce deosebeşte drumurile din România de cele din Austria, Belgia, Franţa sau Italia?

Un răspuns imediat puteţi găsi în text, după ce veţi analiza o situaţie comparată a bitumului pus pe şoselele din Europa şi din România. Autorităţile române rămân blocate în paradigma folosirii materialelor ieftine care se strică repede şi bagă în 2-3 ani drumul nou-asfaltat în reparaţii

Un răspuns imediat, chiar empiric, ar fi calitatea asfaltului. Este suficient să fi vizitat măcar o dată una din ţările enumerate în titlu pentru a putea face o comparaţie decentă cu drumurile din România.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: Dezastru pentru doctori: Salariile au crescut cu doar 5% într-un an

Salariile medicilor și asistenților medicali sunt printre cele mai mici din economia națională. Însă, mai mult decât atât, acestea au crescut cu doar 5,5% într-un an întreg, arată cifrele Institutului Național de Statistică (INS).

Astfel, în luna martie a acestui an, salariul mediu net din Sănătate şi asistenţă socială s-a cifrat la 1.578 lei, în creștere cu doar 5,5% comparativ cu nivelul de 1.495 lei, cât era leafa medie din acest sector în luna martie 2013.

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Bogdan Chiritoiu explica de ce Consiliul Concurentei a trimis o opinie fata de Codul Silvic catre Presedintie fara sa-i fie ceruta

Presedintele Consiliului Concurentei, Bogdan Chiritoiu, a precizat joi pentru HotNews.ro ca nu este prima data cand, daca un proiect de lege trece de Parlament, in ciuda unui aviz negativ, autoritatea sa se adreseze apoi Presedintiei. “Cand suntem in situatia asta, apelam la ultima instanta care e Presedintele”, a declarat Chiritoiu. Explicatia vine in contextul in care  Presedintele Klaus Iohannis a declarat joi ca a retrimis Codul Silvic in Parlament, bazandu-se pe un document primit, fara sa fie cerut, de la Consiliul Concurentei, care avertiza ca exista riscul ca acest act normativ sa incalce legislatia UE.

         Citeste mai mult…

Ziare.com: Amnistia fiscala marca Ponta, o discriminare neconstitutionala? 

Guvernul sustine un proiect de lege prin care vor fi sterse datoriile rezultate din neplata obligatiilor fiscale pana in iunie 2015, dar doar pentru unele categorii de contribuabili. Masura pare a fi gandita si luata pe genunchi, pentru ca este discriminatorie si poate reprezenta subiectul unor viitoare procese cu statul.

Amnistia ii vizeaza pe toti cei care sunt platiti pe drepturi de autor, dar si cei care isi desfasoara activitatea ca PFA-uri si profesii liberale, indiferent de venituri, dupa cum reiese din nota de fundamentare a proiectului, publicata de Ministerul Finantelor.

          Citeste mai mult…

Ziare.com: Petrolul coboara sub 60 de dolari. Supraproductia si razboiul OPEC cu restul lumii scufunda piata   

Petrolul coboara sub 60 de dolari. Supraproductia si razboiul OPEC cu restul lumii scufunda piataFoto: Arabian Business

Pretul de referinta al petrolului de pe piata americana a coborat la 60 de dolari/baril, dupa trei sesiuni consecutive de apreciere. Caderea de pret este justificata de anuntul de crestere a cotelor de extractie facut de unele state exportatoare de petrol.

          Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Creditul de consum fără ipotecă trage pe dreapta programul „Prima Maşină”

Programul „Prima Maşina”, care ar fi trebuit să stimuleze cumpărarea de mașini noi, mai ales în cazul șoferilor tineri, este deocamdată un eşec. Limitarea finanţării şi termenele lungi de aşteptare i-au descurajat pe doritori, aşa că mulţi s-au orientat tot spre vechiul program „Rabla”.

           Citeste mai mult…

Cursdeguvernare.ro : Capital autohton: România producătoare – România exportatoare

cursdeguvernare.ro organizează miercuri, 20 mai, conferința ”Capital autohton: România producătoare – România exportatoare”, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României (CCIR).

          Citeste mai mult…

Uzp.org.ro: CCIRO Italia a organizat miercuri 13 mai 2015 la Perugia cea de-a XV ediție a Forumului Economic România-Italia ”Redăm încrederea investitorilor români și italieni în economia românească”

CCIRO Italia Forum Economic Romania-Italia Perugia 2015 – Redam increderea investitorilor romani si italieni in economia romaneasca Camera de Comerț și Industrie a României în Italia, CCIRO Italia a organizat miercuri 13 mai 2015 la Perugia cea de-a XV ediție a Forumului Economic România-Italia, în colaborare cu Guvernul României prin Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri și cu Camera de Comerț și Industrie a României, eveniment care s-a desfășurat în prestioasa Sala Rossa a Camerei de Comerț a Perugiei, sub sloganul ”Redăm încrederea investitorilor români și italieni în economia românească”.

           Citeste mai mult…

Ziuadevest.ro, preluat de agenda-primarului.eu: Camera de Comerț Timiș trebuie eliberată de cătușele președintelui Georgică Cornu

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș trece de ceva timp printr-o perioadă dificilă. Problemele penale de care președintele Georgică Cornu pare să nu mai scape se reflectează și în activitatea instituție. Deși angajații camerei încearcă să-și facă treaba cât mai bine în situația de criză, nenumăratele descinderi ale mascaților la locuințe președintelui, descinderi urmate de reținerea acestuia au un efect devastator asupra imaginii instituției care ar trebui să fie un etalon pentru mediul de afaceri. Cum poate un membru CCIAT, fie el microîntreprindere, bancă, instituție de învățământ superior sau companie multinațională să-și asocieze imaginea cu o instituție al cărei cap este mai mult în arest decât la birou? Răspunsul este simplu. Nu poate.

           Citeste mai mult…

Capital.ro: Investiţiile străine directe au urcat la 885 de milioane de euro

Investiţiile străine directe au însumat 885 de milioane de euro în primele trei luni din acest an, în creştere cu peste 55% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, arată datele publicate de Banca Naţională a României.

“Investiţiile directe ale nerezidenţilor în România au însumat 885 de milioane de euro, din care participaţiile la capital (inclusiv profitul net estimat) au înregistrat 200 de milioane de euro, iar creditele intragrup 685 de milioane de euro (net)”, informează BNR.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: SNR vrea sa ia un credit de peste 5,23 milioane de euro pentru a finanta partial prima faza din reteaua nationala de televiziune digitala terestra

Societatea Nationala de Radiocomunicatii (SNR) vrea sa ia un credit bancar in valoare estimata la peste 23,3 milioane lei (peste 5,23 milioane euro), in vederea finantarii unei parti a proiectului implementarea retelei nationale a multiplexului digital ‘free to air’, potrivit unui anunt de participare publicat in data de 9 mai in Sistemul Electronic de Achizitii Publice. Costul creditului are o valoare estimata fara TVA de 3,41 milioane lei. De notat ca tot pentru acest multiplex digital, care va grupa pana la 16 programe TV publice si si private, transmise “free to air” SNR a mai demarat deja doua alte licitatii in valoare estimata la peste  115,64 milioane de lei cu TVA (peste 26,2 milioane de euro).

         Citeste mai mult…

Evz.ro: FISCUL ți-a luat prea mulți bani? Iată ce trebuie să faci. Reglementarea a apărut ieri!

Modalitatea de restituire a sumelor plătite la bugetul de stat în plus faţă de obligaţia legală ori a sumelor plătite în vederea realizării unei prestaţii care nu a mai fost efectuată şi pentru care nu există obligaţia de declarare a fost reglementată printr-un ordin al MFP, apărut în Monitorul Oficial nr. 0328 din 14 mai 2015.

În măsura în care plata sumelor reprezentând impozite, taxe, contribuţii şi alte venituri ale bugetului general consolidat se constată că a fost fără temei legal, cel care a făcut plata are dreptul la restituirea sumei respective, se precizează în ordin.

       Citeste mai mult…

Economica.net: Exportul de energie al României a crescut cu 26%, în primele trei luni ale anului 2015

Schimburile fizice transfrontaliere de export au crescut, în primele trei luni ale anului 2015, cu 26%, iar cele de import au înregistrat o scădere de aproximativ 17%, potrivit unui raport al Transelectrica pe primul trimestru din 2015, cu privire la balanţa energetică a Sistemului Energetic National.

Astfel, în primul trimestru din acest an, exportul de energie a fost de 2,1 TWh, iar importul de 0,4 TWh, în timp ce în aceeaşi perioadă a anului trecut exportul de energie a fost de 1,7 TWh, iar importul a fost de 0,5 TWh, scrie Agerpres.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Balanța externă a avut un excedent de 406 milioane de euro, în primele trei luni din 2015

Balanța de plăți a României a avut un excedent de 406 milioane de euro, în primele trei luni ale acestui an, comparativ cu un deficit de 268 de milioane de euro, în aceeași perioadă a anului 2014, potrivit datelor publicate, vineri, de Banca Națională a României (BNR).

Această evoluție a avut loc pe fondul majorării excedentului înregistrat de balanța veniturilor secundare (cu 348 de milioane de euro), al reducerii deficitului înregistrat de balanța veniturilor primare (cu 347 milioane de euro) și al majorării excedentului balanței serviciilor (cu 167 milioane de euro).

          Citeste mai mult…

Zf.ro: STUDIU

Cât de eficient este sistemul bancar: veniturile per angajat sunt mai mici cu 12% decât în ţările din regiune

Băncile din România au 1,4 milioane de euro (6,2 mil. lei) active bancare per angajat, sub media de 2,5 mil. euro a ţărilor din Europa Centrală şi de Est, în timp ce raportul venituri nete per angajat este de 74.000 de euro (330.000 lei), cu 12% sub media regională, potrivit datelor dintr-un studiu realizat de compania de consultanţă Deloitte.

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Patronatele din turism au solicitat ministerului Finantelor amanarea aplicarii Ordonantei privind taxarea bacsisului pana in 2016

Patronatele din turism au solicitat ministerului Finantelor amanarea aplicarii Ordonantei privind taxarea bacsisului pana in 2016 si luarea in discutie a aplicarii unui impozit forfetar, a declarat pentru HotNews.ro Mohammad Murad. Metodologia de aplicare a acestei Ordonante (referitoare la impozitarea bacsisului- n.red.) este foarte neclara si e nevoie de timp, a mai spus Murad. Informatia a fost confirmata si de Nicolae Bucovala, care a precizat ca ministrul Teodorovici a aratat deschidere, spunand ca se va incerca blocarea Ordonantei pana la 1 ianuarie 2016 “dar ramane de vazut daca acest lucru se va intampla”, a mai adaugat Bucovala.

        Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Ministerul Fondurilor Europene le cere beneficirilor POSDRU reclamatii privind functionarii din organismele intermediare si Autoritatea de Management

Organizatii non-guvernamentale si alti beneficiari care au derulat proiecte europene prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) sunt invitati de catre Ministerul Fondurilor Europene sa-i reclame pe functionarii din Organismele Intermediare si  Autoritatea de Management POSDRU de care au fost nemultumiti.

MFE a publicat pe site un chestionar pe care beneficiarii POSDRU sunt invitati sa-l completeze si sa-l trimita in 10 zile (pana pe 25 mai 2015) la minister, pe adresa de email: consultare.posdru@fonduri-ue.ro .

       Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Contul curent al balanţei de plăţi a trecut pe excedent în primul trimestru, la 406 milioane de euro

Contul curent al balanţei de plăţi a înregistrat în primul trimestru un excedent de 406 milioane euro, faţă de un deficit de 268 milioane euro în aceeaşi perioadă a anului trecut, susţinut de creşterea excedentului la balanţa veniturilor secundare şi a serviciilor, a anunţat vineri Banca Naţională.

Balanţa serviciilor a înregistrat o creştere a excedentului cu 12%, la 1,52 miliarde euro, iar excedentul balanţei veniturilor secundare a urcat de peste două ori, la 624 milioane euro, se arată într-un comunicat al BNR.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Daniel Constantin: Sunt foarte multe lucruri care s-au dezvoltat în agricultură, dar sunt și minusuri

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a afirmat vineri, la finalul unei vizite în comuna argeșeană Brăduleț, că pe lângă lucrurile bune care s-au realizat în domeniul agricol în ultimii ani există și unele minusuri, în special în ceea ce privește consultanța și informarea celor interesați să obțină finanțări pentru proiecte.

         Citeste mai mult…

Economica.net: NEPI a încasat chirii de peste 22 de milioane de euro în T1 – 2015. A făcut un profit cu 51% mai mare

Profitul după impozitare al fondului de investiţii sud-african NEPI a urcat la peste 19,2 milioane de euro în Trimestrul 1 din 2015, cu 51% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului trecut.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: Lichiditate de aproape 19 milioane lei

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 18.977.665 lei (4.256.227 euro).

La orele prânzului, BVB era în scădere. Indicele BET cobora cu 0,58%, ajungând la valoarea de 7.429,56 puncte, la fel ca indicele BET Total Return, care se micşora cu 0,58%, la 8.113,28 puncte. Totodată, BET-FI se depreciază, cu 0,48%, până la 31.239,47 puncte.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎN PRIMUL TRIMESTRU

BNR: Datoria externă totală a scăzut cu 1,396 miliarde euro

Datoria externă totală a scăzut cu 1,396 miliarde euro în primele trei luni ale acestui an, arată datele publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Datoria externă pe termen lung a însumat 73,709 miliarde euro la 31 martie 2015 (79,3 la sută din total datorie externă), în scădere cu 2,7 la sută faţă de 31 decembrie 2014.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎN PRIMELE TREI LUNI,

Alro a trecut pe profit net ajustat de 23 de milioane de lei

Producătorul de aluminiu Alro SA (ALR) a înregistrat din nou rezultate financiare pozitive în primele trei luni ale acestui an, raportând un profit net ajustat de 23 de milioane de lei, comparativ cu o pierdere netă ajustată de 44 de milioane de lei, în perioada similară din 2014.

       Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Daniel Constantin: Vrem să-i convingem pe agricultori să constituie cooperative, aceasta este dezvoltarea viitorului

Constituirea cooperativelor reprezintă următorul pas în dezvoltarea agriculturii românești, aceste structuri asociative urmând să beneficieze de fonduri importante în următorii ani, a afirmat vineri ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la finalul unei vizite în comuna argeșeană Brăduleț.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Dobrin (ANRMAP): Numărul de contestații se va reduce după aplicarea noii legislații a achizițiilor publice

Prevederile care se vor regăsi în noua legislație a achizițiilor publice vor ajuta autoritățile contractante să facă procedurile mai bine și, astfel, numărul de contestații se va reduce, a declarat, vineri, Bogdan Dobrin, președintele Autorității Naționale pentru Reglementarea și Monitorizarea Achizițiilor Publice (ANRMAP), într-o conferință de specialitate.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Târgul Naţional Imobiliar: Locuinţe cu preţuri între 19.500 de euro şi 240.140 de euro

Cea mai ieftină garsonieră scoasă la vânzare la Târgul Naţional Imobiliar, care se va desfăşura până duminică, la Palatul Parlamentului, costă 19.500 de euro TVA inclus, în Berceni, iar cea mai scumpă locuinţă este 240.140 de euro plus TVA, pentru un apartament cu trei camere lângă Foişorul de Foc.

Garsoniera, care face parte din ansamblul Kristal Residence, situat în zona staţiei de metrou Dimitrie Leonida din cartierul Berceni, are o suprafaţă utilă de 25 de metri pătraţi.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Transgaz ar putea vinde obligaţiuni de 500 milioane lei pentru a construi un gazoduct spre Ungaria

Transgaz ar putea vinde obligaţiuni negarantate de până la 500 de milioane lei, cu maturitate de cel puţin cinci ani, cel mai devreme în toamnă, pentru finanţarea construcţiei unui gazoduct între sudul României şi Europa Centrală, a declarat directorul general al companiei, Petru Văduva.

Transgaz va solicita în iulie finanţare din partea Uniunii Europene, pentru susţinerea proiectului de 560 de milioane de euro numit BRUA, care va conecta Bulgaria, România, Ungaria şi Austria, a afirmat Văduva într-un interviu acordat Bloomberg.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Wizz Air şi-a suspendat operaţiunile de la Craiova, din cauza lucrărilor de reabilitare a pistei

Operatorul low-cost Wizz Air a anunţat, vineri, că şi-a suspendat operaţiunile de la Aeroportul Craiova din cauza lucrărilor de reabilitare a pistei, care au loc pe parcursul verii, informează compania.

        Citeste mai mult…

Economica.net: SIF Transilvania a revenit pe profit, în T1 2015, consemnând un rezultat net de 24 milioane de lei

SIF Transilvania a realizat un profit net, neauditat, de 24 milioane de lei în primul trimestru din acest an, societatea revenind pe plus după ce, la finalul aceleiaşi perioade din 2014, a înregistrat pierderi, potrivit raportului trimestrial publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

‘Comparativ cu trimestrul I din exerciţiul financiar precedent, când s-a realizat o pierdere de 0,37 milioane lei, în trimestrul I din exerciţiul financiar 2015 societatea a înregistrat un profit net de 24,02 milioane lei, datorită creşterii volumului tranzacţiilor pe piaţa de capital’, se arată în document.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Holzindustrie Schweighofer ameninţă că s-ar putea retrage din România, din cauza Codului Silvic

Compania austriacă Holzindustrie Schweighofer a avertizat vineri că s-ar putea retrage din România, din cauza noului Cod Silvic, al cărui impact nu poate fi prevăzut, decizie care ar pune în pericol 3.000 de locuri de muncă, potrivit agenţiei APA.

        Citeste mai mult…

Economica.net: Fitch confirmă ratingul LukOil la ‘BBB minus’ cu perspectivă negativă

Agenţia de evaluare financiară Fitch Ratings a confirmat, joi, ratingul pentru datoriile pe termen lung în valută şi monedă locală ale grupului petrolier rus Lukoil la ‘BBB minus’ cu perspectivă negativă, informează un comunicat de presă.

Fitch subliniază că ratingul LukOil este limitat de ratingul de ţară al Rusiei (BBB minus’ cu perspectivă negativă) din cauza concentrării activelor companiei în Rusia precum şi a influenţei exercitate de statul rus asupra sectorului petrolului ţi gazelor naturale prin taxe şi reglementări.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: Teodorovici: Vom reintroduce impozitul forfetar din 2016

Ministrul finanţelor, Eugen Teodorovici, a anunţat ca va fi reintrodus impozitul forfetar, probabil de la 1 ianuarie anul viitor.

“Există un proiect în Parlament care se află la Camera Deputaţilor în acest moment (de Cod fiscal n.r.) şi vom incerca să introducem în Codul Fiscal prevederile acestui impozit forfetar după ce patronatele din turism se vor mai uita pe text încă o dată”, a mai spus ministrul Finantelor.

        Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor