Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 17 martie 2015

Mesagerulneamt.ro: Târgu Neamț a dus bunătăți la Târgul de Turism

Târgu-Neamț a participat la ediția de primăvară a Târgului de Turism de la Romexpo-București cu produse culinare tradiționale ce au încântat vizitatorii. Dulcețurile, mâncărurile de hribi și tocanele de râșcovi, preparate în ceaune fermecate, au făcut deliciul asistenței.  Geanina Fedeleș, consilierul personal al primarului Daniel Harpa, a mărturisit că majoritatea turiștilor au întrebat de Festivalul „Ceaunul Fermecat”, organizat pentru prima dată în 2014, de către Asociația „Valea Ozanei”, cu ocazia Zilelor Cetății Neamțului.

      Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Târgul Gospodarului se deschide mâine la Alexandria

Organizat de Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Teleorman, târgul a ajuns în acest an la a şasea ediţie.

La Alexandria se deschide, mâine, cea de-a şasea ediţie a Târgului Gospodarilor, eveniment organizat de Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură Teleorman.

         Citeste mai mult…

Ziuadevest.ro: Climate Launchpad: 10.000 de euro pentru cea mai bună idee de combatere a schimbărilor climatice

 Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș în calitate de partener oficial în România al Programului Climate-KIC anunță lansarea în România a celei de-a 2-a ediții a celei mai mari competiții de IDEI DE AFACERI din domeniul tehnologiilor ecologice din Europa. Climate Launchpad este un program al Climate-KIC. Climate KIC este cel mai mare parteneriat public-privat de inovare din Europa, concentrat asupra schimbărilor climatice, format din companii dinamice, instituții academice de renume și sectorul public. Climate KIC este una dintre cele trei Comunități ale cunoașterii și inovării (KIC) care au fost create în 2010 de către Institutul European de Inovare și Tehnologie (EIT).

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: MODIFICĂRILE Codului Fiscal privind taxele şi impozitele locale, varianta din 13 martie – VEZI DOCUMENTUL

Premierul Victor Ponta a anunţat luni că proiectul noului Cod Fiscal şi cel al Codului de Procedură Fiscală vor fi transmise Parlamentului de căte Guvern cel târziu pe 25 martie, cu solicitarea către Senat pentru dezbatere în regim de urgenţă imediat după Paşte, astfel încât documentele să intre la Camera Deputaţilor până la finele lunii aprilie. Şeful Executivului a precizat că ia în calcul angajarea răspunderii Guvernului dacă va constata că PNL va bloca adoptarea celor două acte pe motive procedurale.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Finanţele invocă ultime consultări pentru anularea creşterii impozitului pe case, introdusă vineri

Ministerul Finanţelor a comunicat luni că a decis să nu mai preia în Codul Fiscal propunerea de creştere a impozitului pentru locuinţe datorat de populaţie, după ce MEDIAFAX a prezentat în aceeaşi zi varianta actualizată a Codului Fiscal, datată vineri, 13 martie, care prevede majorarea impozitului.

Ministerul susţine că a hotărât să nu introducă în Codul Fiscal creşterea impozitului ca urmare a consultărilor din dezbaterile publice, fără să precizeze când au avut loc aceste consultări, în condiiţiile în care noua formă a Codului Fiscal a fost finalizată vineri.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta, despre noul Cod fiscal: E decizia autorităților locale să scadă sau să crească taxele

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că noul Cod fiscal va lăsa la latitudinea autorităților locale să decidă asupra scăderii sau majorării taxelor.

“Evident că a început campania, propaganda (…). Povești nemuritoare. De exemplu, azi s-a spus foarte clar că ceea ce era prevăzut în lege, ca o dată la trei ani, să indexeze Guvernul, prin HG, se trece în Codul fiscal și autoritățile locale pot să ia decizii. E decizia autorităților locale — pot să le scadă (taxele — n.r.), sau pot să le crească, în funcție de cum consideră. Dar, a început propaganda, vai ce rău e… Până acum a fost bun Codul, acum nu mai e bun. Forma finală se discută în Parlament, dar repet: un principiu, la care am ținut foarte mult și care va fi în Coduri, se referă la faptul că, dacă autoritățile locale consideră că e bine, pot să scadă toate taxele, sau pot să le crească, în niște limite normale”, a declarat Ponta, la Senat, întrebat fiind dacă taxele locale vor fi majorate odată cu intrarea în vigoare a noului Cod fiscal.

       Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Video Ponta, despre impozitele majorate în Codul Fiscal actualizat: Decizia aparţine autorităţii locale – VIDEO

Decizia de majorare sau de reducere a impozitelor aparţine autorităţii locale, a declarat premierul Victor Ponta, ca reacţie la informaţiile privind modificările din proiectul actualizat al noului Cod Fiscal.

“Dacă vreţi, taxele nu o să crească niciodată în următorii 100 de ani. Este decizia autorităţilor locale, pot să le scadă sau pot să le crească, în funcţie de cum consideră autorităţile locale. Până acum, a fost bun Codul, acum nu mai e bun. Forma finală se discută în Parlament. Dacă autorităţile locale consideră că e bine, pot să scadă toată taxele sau pot să le crească, în nişte limite “, a răspuns Ponta întrebărilor presei privind proiectul actualizat de Cod Fiscal.

El a reluat ideea că noul Cod Fiscal va fi adoptat de Parlament.

“Alea bune, adică reducerea TVA, nu le face Guvernul, dar dacă e ceva de rău, face Guvernul”, a adăugat Ponta.

     Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Frânc (FCBR): Fermierii nu sunt împotriva reducerii TVA la lapte, însă golul în cash flow este imposibil de suportat

Fermierii nu sunt împotriva reducerii cotei TVA pentru lapte la 9%, însă golul ce va apărea în CASH flow-ul fermei rezultat din diferența până la 24% este aproape imposibil de suportat, a declarat, luni, Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România /FCBR/, la finalul întâlnirii pe care fermierii și producătorii din industria laptelui au avut-o cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Citeste mai mult…

Agepres.ro: Românii reprezintă 17% din imigranții care au ajuns anul trecut în Germania

Numărul străinilor care trăiesc în Germania a atins un nivel record la finele anului trecut, 8,2 milioane de persoane sau 10% din populația totală a primei economii europene, iar românii ocupă primul loc în ceea ce privește creșterea procentuală comparativ cu 2013 (31,9%), arată cifrele publicate luni de Oficiul federal de statistică (Destatis), transmite DPA.

Destatis precizează că numărul străinilor care trăiesc în Germania a crescut anul trecut cu 519.300 de persoane, sau 6,8%, comparativ cu 2013, mai mare decât creștere cu 419.900 persoane (sau 5,8%) înregistrată în 2013 comparativ cu 2012. De asemenea, este vorba despre cel mai mare număr de străini înregistrat vreodată în Germania de la debutul colectării datelor statice cu privire la acest INDICATOR, în 1967.

       Citeste mai mult…

Agerpes.ro: Sistemul informatic pentru colectarea tarifului de trecere a podurilor de la Fetești – Cernavodă ar putea fi implementat până la 1 mai

Implementarea sistemului informatic la stația de taxare de la Fetești-Cernavodă pentru colectarea electronică a tarifului de trecere a podurilor dunărene a fost demarată, finalizarea procesului fiind preconizată până la 1 mai, informează, luni, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale (CNADNR).

      Citeste mai mult…

Zf.ro: CNADNR INTRĂ ÎN SECOLUL XXI

Guvernul rezolvă în sfârşit o problemă pe care Ziarul Financiar a ridicat-o acum trei ani: O taxare automată de trecere a podului de la Cernavodă, pentru a evita cozile kilometrice în sezonul estival

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a demarat lucrările de implementare a sistemului informatic pentru colectarea electronică a tarifului de trecere a podurilor dunărene din Staţia de Taxare de la Feteşti-Cernavodă, pe Autostrada A2, Bucureşti – Constanţa. noul sistem informatic va înlocui achitarea tarifului de trecere cu oprire la barieră, utilizatorii putând opta pentru achitarea tarifului în afara Staţiei, în avans sau până la ora 24 a zilei următoare.

       Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Compania Glencore, obligată de justiţia britanică să plătească OMV Petrom 40 milioane de dolari

Compania anglo-elveţiană Glencore, specializată în TRADING de mărfuri şi minerit, a fost obligată de un tribunal din Londra să plătească OMV Petrom 40 de milioane de dolari pentru că a livrat petrol de slabă calitate în România, în anii ’90.

În perioada 1993-1996, compania Marc Rich&Co., devenită ulterior Glencore International, a livrat peste 30 de transporturi de petrol de calitate inferioară celei convenite şi a falsificat documente, potrivit unei decizii luate vineri de judecătorul Julian Flaux, relatează Bloomberg.

       Citeste mai mult…

Mediafax.ro: OPEC: Producţia de petrol din SUA a putea scădea până la finele anului

Producţia de petrol din SUA ar putea scădea în a doua jumătate a acestui an, potrivit estimărilor Organizaţiei Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC), care contrastează cu prognozele avansate săptămâna trecută de Agenţia Internaţională pentru Energie, transmite Wall Street Journal.

Într-un raport publicat luni, OPEC a estimat că avansul producţiei de petrol din Statele Unite va încetini anul acesta la jumătate, iar “o scădere a producţiei este aşteptată, poate chiar până la finele lui 2015″, pe fondul reducerii numărului de instalaţii de forare.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: FNGCIMM: Valoarea plăţilor solicitate de bănci pentru credite neperformante a crescut cu 45% în 2014

Valoarea cererilor de plată solicitate de bănci Fondului Naţional pentru Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM) pentru creditele acordate şi nerambursate a crescut cu 45% anul trecut, iar raportat la soldul garanţiilor, avansul a fost de 60%.

“Procesul de curăţare a bilanţurilor operată de sistemul bancar, prin scoaterea creditelor neperformante în afara bilanţurilor, a avut un impact semnificativ asupra activităţii FNGCIMM, generând în 2014 faţă de 2013, o creştere cu 45% a valorii cererilor de plată solicitate de către bănci. Rata cererilor de plată calculată la soldul garanţiilor a înregistrat la sfârşitul anului 2014 o creştere cu 60% faţă de rata înregistrată la sfârşitul anului 2013″, se arată într-un comunicat al Fondului.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: ANALIZĂ

Focusul pe mărci private şi expansiunea agresivă îi poziţionează pe retailerii moderni în topul celor mai mari importatori

Cei mai mari şase jucători din retailul modern local, cu afaceri cumulate de circa 6 mld. euro anul trecut, potrivit estimărilor ZF, îşi fac loc în topul celor mai mari 500 de im­portatori din Ro­mânia, cei mai mulţi urcând în clasament faţă de 2013.

Expansiunea agresivă şi focusul pe mărci private produse în alte ţări din re­giune mai degrabă decât în România au condus la urcarea nemţilor de la Lidl în top zece importatori şi la ascensiunea Auchan (după preluarea Real) de pe 223 pe 108.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: BNR ar putea tăia dobânda cheie cu 0,6-0,75 puncte până la jumătatea anului

BNR ar putea reduce dobânda cheie cu 0,6-0,75 puncte procentuale până la finele celui de-al doilea trimestru, potrivit analiştilor Commerzbank, care apreciază că băncile centrale din Europa emergentă vor continua politica de relaxare monetară începută anul trecut, relatează Reuters.

Noile tăieri de dobândă sunt necesare pentru a limita aprecierea monedelor naţionale în raport cu euro, apreciere care poate accelera scăderea inflaţiei în zonă, afectând creşterea economică.

       Citeste mai mult…

Economica.net: Legea insolvenţei persoanelor fizice ar putea fi votată până la Paşte

Legea insolvenţei persoanelor fizice ar putea fi votată până la Paşte, acum fiind la raport în Comisia Juridică din Camera Deputaţilor, a declarat, luni, deputatul PSD Ana Birchall, la conferinţa ‘Ziua Consumatorului de Servicii Financiare’.

‘Mă aştept ca de mâine (marţi n.r.) să intre dezbaterile pe fond, pe amendamentele pe care eu le-am introdus, însemnând reglementarea procedurii administrative pe plan de rambursare în afara instanţelor şi în faţa acestei comisii, exact aşa cum s-a hotărât acum trei săptămâni. Mă aştept ca în maximum două săptămâni, oricum până în Paşti, să o avem votată de Camera Deputaţilor’, a spus Ana Birchall.

       Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Guvernul a aprobat o derogare de la lege astfel incat sa poata acorda sume de bani din Fondul de rezerva bugetara, chiar daca nu sunt cheltuieli urgente sau neprevazute

Mega-Ordonanta de Urgenta publicata vineri in Monitorul Oficial prevede, printre altele, o derogare de la Legea 500/2002 privind finantele publice, astfel incat sa fie alocate sume Ministerului Energiei, Ministerului de Interne si Ministerului Justitiei din Fondul de rezerva bugetara, fara sa se justifice urgenta. Este exact un articol de lege despre care Curtea de Conturi spunea, in ultimul raport, ca nu a fost respectat de Guvern. Prin prevederile noii ordonante, Guvernul permite acordarea unor ajutoare Regiei Autonome pentru Activitati Nucleare (RAAN), aceasta societate fiind in insolventa. Un ajutor consta in constituirea unor stocuri de apa grea, in conditiile in care actualele stocuri pot acoperi necesarul pe zeci de ani de acum inainte, iar altul in finantarea achizitiei de carbune. In plus, permite Ministerului Justitiei sa acopere unele cheltuieli ale penitenciarelor.

      Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Turiștii străini au cheltuit în România peste 5,09 miliarde lei în 2014

Numărul turiștilor străini cazați în structurile de primire turistică colective din România a fost de 1,911 milioane în 2014, iar totalul cheltuielilor efectuate de aceștia a depășit 5,09 miliarde de lei, potrivit datelor publicate marți de Institutul Național de Statistică /INS/.

Principalul motiv al sejurului petrecut de turiștii nerezidenți în România l-a reprezentat afacerile, participarea la congrese, conferințe, cursuri, târguri și expoziții (61,3% din numărul total de turiști nerezidenți), cheltuielile acestora reprezentând 68,0% din total cheltuieli.

      Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Banca Mondială contribuie cu 200 milioane de euro la proiectul ROSE implementat de Ministerul Educației

Consiliul director al Băncii Mondiale a aprobat luni un credit de 200 de milioane de euro pentru proiectul ROSE (Romania Secondary Education Project) destinat creșterii șanselor ca elevii să termine facultatea, acesta urmând să fie implementat de Ministerul Educației pe o perioadă de șapte ani, informează un comunicat de presă al BM.

 Citeste mai mult…

Capital.ro: Dolarul în creştere a provocat corporaţiilor pierderi de 18 miliarde în trimestrul 4

Corporații din America de Nord au raportat pierderi de 18,66 miliarde de dolari în ultimul trimestru al 2014, din cauza efectelor negative ale fluctuaţiilor de curs valutar, cu dolarul tot mai mare lovind afacerile din străinătate, scrie portalul de ştiri Business Insider.

Asta e cea mai mare cifră de la venirea celei mai grele perioade ale crizei euro și este probabil cea mai dramatică din primul trimestru al acestui an. În cazul în care dolarul crește, așa cum s-a întamplat, este mai dificil pentru companii și consumatori din străinătate să cumpere produse din SUA  – au aceeași cantitate de bani proprii, dar valorează din ce în ce mai puțin și mai puțin în termenii dolarului. Deci, pentru exportatorii din SUA un dolar mai puternic este o mare provocare, iar ei înregistrează efecte negative.

       Citeste mai mult…

Capital.ro: Singura comună din România care permite plata impozitelor online

Primăria comunei Florești a introdus, de luni, plata taxelor și impozitelor online, prin intermediul portalului ghiseul.ro, aplicație furnizată de Sistemul Național Electronic de Plată Online, devenind astfel prima comună din țară care oferă aeastă posibilitate.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: Acţionarii CE Oltenia, convocaţi pentru revocarea Consiliului de Supraveghere

Acţionarii Complexului Energetic Oltenia au fost convocaţi pe 16 aprilie pentru revocarea Consiliului de Supraveghere al Societăţii, ca urmare a neîndeplinirii în proporţie de peste 25% a indicatorilor de performanţă prevăzuţi în Contractul de administraţie, în trimestrele II şi III din 2014, arată decizia de convocare publicată în Monitorul Oficial.

      Citeste mai mult…

Bursa.ro: MARIUS DUNCA, ANPC:

“Sunt IFN-uri care cer dobândă la credite şi de peste 5000% pe an”

BNR: “IFN-urile acordă împrumuturi pe termene foarte scurte, de două săptămâni”

*  ANPC va derula controale tematice la instituţiile financiare nebancare

*  Actualizare 11:00 Dunca: “Declaraţiile de ieri – un semnal de alarmă pentru consumatori”

“Declaraţiile făcute în cursul zilei de ieri, referitoare la dobânzile practicate de anumite IFN-uri, sunt un semnal de alarmă pentru consumatorii care, din disperare de cauză, sunt nevoiţi să apeleze la astfel de împrumuturi”, ne-a spus Marius Dunca, în această dimineaţă.

Domnia sa menţionat: “Nu s-a exagerat în niciun fel, deoarece chiar în prezentarea anumitor credite este trecut DAE 4.696%. Ştim că aceste împrumuturi sunt gândite ca împrumuturi pe termen scurt, însă trebuie să atragem atenţia asupra situaţiilor în care consumatorul nu îşi mai permite să achite într-un timp rezonabil creditul, ajungând la datorii enorme, datorii pentru a căror acoperire, în urma executării, îi este luată casa sau i se pune poprire pe singura sursă de venit.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: DEPUTATUL PSD ANA BIRCHALL:

“Vom avea un risc de creditare, dacă băncile nu soluţionează problemele debitorilor”

Ţara noastră nu are o istorie a creditelor, este de părere deputatul PSD Ana Birchall, care subliniază că, dacă nu vor fi aduse în atenţia publică unele soluţii pentru rezolvarea problemelor pe care debitorii le întâmpină, vom avea un risc de creditare în viitor.

“Cum vor trăi băncile când oamenii nu vor mai veni să ia credite? Sistemul bancar trebuie să găsească o soluţie, pentru că riscul neîncrederii în viitor este unul real. Cei care au acum probleme cu creditele au spus clar că nici ei, nici copiii şi nici nepoţii lor nu se vor mai încumeta să se împrumute la bănci, pentru că au rămas fără casă, fără masă, fără viitor. Şi-au vândut viitorul lor şi al copiilor lor”.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: CE a propus corecţii la criteriile din Master Planul de Transport

Comisia Europeană (CE) a propus corecţii în legătură cu factorul “missing link” (n.r. asigurarea continuităţii coridoarelor de transport) şi criteriul de impact asupra mediului, a anunţat, ieri, conducerea Ministerului Transporturilor. Cele două criterii au fost utilizate de autorităţile noastre în metodologia de prioritizare a proiectelor – care ia în considerare nivelul de performanţă economică şi de mediu, precizează un comunicat remis redacţiei.

Surse apropiate situaţiei susţin că propunerile CE nu ar urma să modifice lista de priorităţi adoptată de Guvern, ci ar interveni uşor asupra punctajelor folosite la evaluarea proiectelor.

 Citeste mai mult…

Adevarul.ro: ANALIZĂ Isprăvile ministrului Vâlcov în trei luni de mandat

Darius Vâlcov, ministrul Finanţelor din decembrie 2014 şi anterior ministru delegat pentru Buget, este unul dintre cei mai vizibili membri ai Guvernului Ponta. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Băsescu: Îl ştiu pe Vâlcov de când era copil, deci ţin la el. Iohannis… Ponta: Voi începe discuţii cu potenţialii miniştri de Finanţe. Vâlcov … Cel mai cinstit guvern a ajuns deja la 13 miniştri penali  Cel mai important demers al ministrului Vâlcov, în scurtul său mandat de trei luni, a fost elaborarea şi lansarea în dezbatere a proiectului noului Cod fiscal. Actul normativ include o serie de măsuri de relaxare fiscală, care ar urma să se aplice de la 1 ianuarie 2016, dar şi în următorii ani. Printre acestea, reducerea TVA, scăderea accizelor la carburanţi şi alcool, eliminarea taxei pe stâlp, eliminarea impozitului pe dividende şi tăierea, din 2019, a cotei unice.

Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Fonduri europene pentru tineri. 50.000 de euro pentru o fermă

Ministerul Agriculturii anunţă urmează să se acorde fonduri europene pentru tineri de luna viitoare Uniunea Europeană va aproba până la jumătatea lunii aprilie, o variantă finală a Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, care este valabil până în anul 2020. Asta înseamnă că încep să se acorde şi fondurile europene în agricultură pentru tineri.

Prin PNDR 2014 – 2020, România are alocată o sumă totală de 9,363 miliarde de euro, din care 8,015 miliarde de euro vin din fonduri europene, iar 1,347 de miliarde sunt de la bugetul de stat.

Citeste mai mult…

Zf.ro: EXCLUSIV ZF TRANZACŢII

Un gigant american preia două terminale din portul Constanţa într-o înţelegere de peste 90 mil. €. Americanii au acum jumătate din capacităţile din port

Conglomeratul agroin­dus­trial american ADM, unul dintre cei patru giganţi ai comerţului mondial cu materii prime agricole, a ajuns la un acord pentru preluarea termi­nalelor de cereale North Star Shipping şi Minmetal din portul Con­stanţa de la oamenii de afaceri români Liviu Ghebaur (50 de ani) şi  Ion Vasile (50 de ani), au declarat pentru ZF surse din piaţa de agrobusiness.

ADM era deja implicat în North Star Shipping printr-o participaţie de 22%, restul pachetului de acţiuni fiind îm­părţit între Liviu Ghebaur (53%) şi Ion Vasile (25%). Americanii aveau de­ja şi jumătate din Minmetal prin ve­hi­culul Omega Capital, restul acţiu­ni­lor fiind deţinute de North Star Shipping.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Radu Dinescu, Uniunea Transportatorilor Rutieri din Romania: Avem foarte mare competitivitate cu Turcia, este o China la poarta UE

Deşi este un pas normal către liberalizarea complete a pieţei care era dorită să se întample în 2016, asistăm la ridicarea unor bariere, a declarat Radu Dinescu Secretar General, Uniunea Transportatorilor Rutieri din Romania la ZF Transport&Logistics Summit 2015.

“S-a terminat cu politeţurile, UE nu mai vrea compromisuri. Drept rezultat ei se coagulează în zona UE de vest în 15 state puternice, iar noi în, esticii în UE 13. În UE 13 e un singur stat din vest, Grecia. In acest sens Europa fierbe”, a spus Dinescu.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: ZF TRANSPORT&LOGISTICS SUMMIT

Ion Lazăr, International Lazăr Company: ” Nu am recuperat acciza pe carburanţi. Trebuia să primesc 140.000 de euro”

Problema accizei pe carburant introdusă anul trecut a fost intens discutată în cadrul evenimentului Transport&Logistics Summit, organizat de Ziarul Financiar. Astfel, Ion Lazăr, prezent în cadrul evenimentului a declarat că  ” Nu am recuperat acciza pe carburanţi. Trebuia să primesc 140.000 de euro pentru trei trimeste”. De asemenea, fondatorul Lazăr company a mai declarat că anul trecut compania sa a încheiat cu un profit de aproximativ 2 mil. euro, la o cifră de afaceri de 90 mil. euro.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Extremele bursei: BRD, zero dividende, firmele mici împart tot profitul

Producătorul de haine Conted Dorohoi (simbol bursier CNTE) şi producătorul de bere Bermas Suceava (BRM) fac parte dintr-un grup restrâns de companii de dimensiuni mici, dar cu tradiţie în acordarea de dividende. Chiar dacă îşi desfăşoară activitatea în unele dintre cele mai sărace judeţe din ţară, aceste firme mici, controlate de un antreprenor sau de salariaţi, aleg să împartă cu acţionarii jumătate sau chiar tot profitul modest şi să se împrumute la bănci pentru a-şi acoperi nevoile de investiţii.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: Cine sunt cei 10 care ard 30% din toate gazele din România

Cei mai mari consumatori de gaze naturale conectaţi direct la reţeaua de transport administrată de Trangaz au „ars“ anul trecut circa 3,3 miliarde de metri cubi de gaze, ceea ce echivalează cu 27,5% din toată cantitatea de gaze de care a avut nevoie România. Azomureş este cel mai mare consumator de gaze local, clasamentul fiind completat de alte combinate de îngrăşăminte chimice aparţinând grupului InterAgro, dar şi de producători de energie termo.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: SIF-urile au marcat profituri de 73 mil. lei în două luni

Cele cinci SIF-uri au încheiat primele două luni din an cu profituri cumu­late de 73 mil. lei, aproape o treime din această sumă reprezentând rezultatul înregistrat de SIF Transilvania (SIF3).

După ce anul trecut a fost ultima la profit, SIF Transilvania a revenit pe podium în acest an, după primele două luni raportând un câştig de 26,4 mil. lei, cel mai mare din rândul SIF-urilor. Societatea dispune de active de 1,070 miliarde de lei, în uşoară creştere faţă de începutul anului. Cel mai probabil profitul a fost alimentat de vânzările de active. Urmează SIF Banat-Crişana (SIF1) cu un profit de 18,9 mil. lei după primele două luni.  SIF Muntenia (SIF4) a înregistrat un profit de 18,5 mil. lei. SIF Oltenia are un câştig de 5,6 mil. lei, iar SIF Moldova a raportat un plus de 3,7 mil. lei.

     Citeste mai mult…

Zf.ro : Bancherii susţin că legea insolvenţei persoanelor fizice nu poate fi aplicată fără un studiu de impact

Legea insolvenţei persoanelor fizice nu poate fi aplicată fără un studiu de impact şi ar putea duce, în condiţiile actuale, la un blocaj al justiţiei, a spus Adina Călinescu  de la Consiliul Patronatelor Bancare (CPBR)  la conferinţa „Ziua Consumatorului de Servicii Financiare“, organizată la Institutul Bancar Român.

„Vrem această lege, dar este necesar un studiu de impact. Logistica nu este suficientă şi este necesară o schimbare în acest sens, s-ar putea ajunge la un blocaj al justiţiei. Este important ca după intrarea în vigoare a unei legi să se asigure nişte cursuri în domeniu“, a spus aceasta. Reprezentanta CPBR mai spune că ar fi necesare cel puţin 180 de zile între publicarea legii şi intrarea sa în vigoare, timp necesar pentru îmbună­tăţirea infra­structurii şi înţelegerea acestei legi.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Creditele cu dobânzi de 4.000% au atras atenţia ANPC

Companiile specializate în acordarea de împrumuturi rapide de mică valoare, care au devenit foarte active în ultima perioadă, afişează dobânzi anuale efective chiar şi de 4.000%, iar pentru un împrumut de 1.000 de lei pe 30 de zile, clientul ajunge să ramburseze chiar şi  1.360 de lei, echivalentul unei dobânzi zilnice de 12 lei.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: Dobânda Robor la 3 luni, care dictează costul creditelor de retail, a intrat sub 1,3% pe an

Indicatorul Robor cu scadenţă la trei luni, utilizat ca referinţă pentru costul creditelor de retail în lei, a ajuns ieri la minimul istoric de 1,29% pe an, evoluţie care creează premisele pentru ieftinirea împrumuturilor chiar din această lună. Cele mai multe bănci şi-au stabilit finalul lunii martie ca perioadă de ajustare a dobânzilor la credite.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: BRD a ajuns anul trecut la 960 mil. euro pe operaţiuni de factoring, adică o treime din piaţă

BRD, a doua bancă din sistem în funcţie de mărimea activelor, a ajuns anul trecut la operaţiuni de factoring  de aproximativ 960 milioane de euro, în creştere cu 5% faţă de 2013. Banca are o cotă de piaţă de circa 36% pe acest segment. Piaţa de factoring, pe care operează societăţi financiare specializate în scontarea şi administrarea facturilor comerciale, a stagnat anul trecut la 2,7 mld. euro.

      Citeste mai mult…

Zf.ro: Preţul gazului natural lichefiat s-ar putea prăbuşi în stilul cotaţiilor petrolului

Gazele naturale lichefiate (GNL) ar putea fi următoarea sursă de energie convenţională al cărei preţ se va prăbuşi, deoarece pieţele internaţionale vor fi „inundate” anul acesta de un nou val de producţie în condiţiile în care mai multe proiecte din Australia intră în funcţiune, scrie The Telegraph. GNL sunt considerate o alternativă pentru Europa la gazele naturale importate din Rusia. Conform companiei britanice BG Group, cel mai mare furnizor de GNL pentru SUA, oferta de gaze lichefiate a rămas relativ constantă de-a lungul ultimilor patru ani.

       Citeste mai mult…

Agerpres.ro : Bloomberg: Stocurile mondiale de zahăr vor atinge un nivel record de aproape 79 de milioane de tone, în 2015

Producția mondială de zahăr ar urma să devanseze cererea pentru al cincilea an consecutiv, ceea ce înseamnă că stocurile de zahăr vor atinge un nivel record, a anunțat luni Organizația Internațională a Zahărului (ISO), transmite Bloomberg.

Creșterea producției semnalează că prețurile mondiale la zahăr, care au scăzut deja cu 51% în ultimii trei ani, vor scădea în continuare, reducând costurile pentru producătorii de dulciuri precum Krispy Kreme Donuts Inc.și Mondelez International Inc.,producătorii ciocolatei Cadbury și al biscuiților Oreos.

      Citeste mai mult…

Ziaruldepenet.ro: 2 meșteri populari suceveni la Târgul de Turism al României

Județul Suceava a participat, între 12 și 15 martie, la cea de a 33 -a ediție a Târgului de Turism al României, la ROMEXPO București.

Ediţia de primăvară a înregistat prezenţa a peste 290 firme din țară și străinătate.

Consiliul Județean a deținut un stand de 15 metri pătrați având ca tematică  Paștele în Bucovina  și unde au fost prezenți 2 meșteri populari care au oferit publicului demonstrații de încondeiat ouă, de pictat ouă și icoane.

         Citeste mai mult…

Postare pe blog: Provocari actuale pentru pensiunile turistice

Sursa:http://www.infotravelromania.ro/blog/2015/03/provocari-actuale-pentru-pensiunile-turistice/

Peste 150 de participanti, reprezentand institutii de stat, autoritati publice locale si centrale, administratori de pensiuni, consultanti in finantari europene, blogeri si presa, s-au intalnit sambata, 14 martie a.c., la Romexpo, in cadrul Conferintei Romania Vacantelor – Cazare la Pensiune, pentru a dezbate modalitatile concrete de dezvoltare a potentialului turistic la nivelul intregii tari.

       Citeste mai mult…

Suceavanews.ro: Vineri debutează Târgul de agricultură Agro Expo Bucovina

În perioada 20-22 martie, în parcarea centrului comercial  Shopping City Suceava se desfășoară Târgul internațional de agricultură și industrie agroalimentară Agro Expo Bucovina. Evenimentul, organizat de Camera de Comerţ şi Industrie Suceava şi Shopping City Suceava, în parteneriat cu  Consiliul Judeţean Suceava, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Instituţia Prefectului Suceava, Direcţia pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală, reuneşte peste 100 de companii din țară,  dar şi participanţi din alte țări.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: EXCLUSIV: Guvernul introduce acciză pe ţigările electronice

Ţigaretele electronice vor fi accizate, începând cu anul viitor, cu o sumă care va creşte anual în raport cu inflaţia, Guvernul pregătind introducerea acestei noi taxe cu argumentul că măsura este dictată de practicile la nivel european, relevă proiectul actualizat de Cod Fiscal obţinut de MEDIAFAX.

“Vor fi introduse printre produsele accizabile, produsele din tutun încălzit care, prin încălzire, emit un aerosol ce poate fi inhalat, fără a avea loc combustia amestecului de tutun şi lichidele cu conţinut de nicotină destinate inhalării cu ajutorul unui dispozitiv electronic de tip «Ţigaretă electronică». Această măsură este dictată de practicile la nivel european şi discuţiile în grupurile de lucru din cadrul Comisiei, pe taxarea altor produse destinate fumatului”, este anunţat în documentul datat 13 martie.

       Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Finantele au modificat notiunea de cheltuieli de cercetare dezvoltare la care se pot aplica facilitatile fiscale de deducere suplimentara 50%. Vezi in text Ordinul in cauza

 In Monitorul Oficial de luni, 16 martie 2015, a fost publicat un Ordin al ministrului finantelor care modifica notiunea de cheltuieli de cercetare dezvoltare la care se pot aplica facilitatile fiscale de deducere suplimentara 50%. Potrivit art. 19^1 alin. (1) din Codul fiscal, la determinarea impozitului pe profit se acorda o deducere fiscala suplimentara in procent de 50% din valoarea cheltuielilor de cercetare dezvoltare. Suplimentar, operatorul economic interesat ce efectueaza activitati de cercetare dezvoltare beneficiaza de utilizarea metodei de amortizare accelerata pentru aparatura si echipamentele utilizate in activitatile de cercetare dezvoltare.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: MFP neagă că TVA ar scădea la 20% de la 1 mai

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) neagă informaţia apărută astăzi în mass media, potrivit căreia, începând cu 1 mai, va fi aplicată o reducere a cotei TVA de la 24 la 20%, potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

     “În momentul de faţă nu există nicio iniţiativă legislativă a Ministerului Finanţelor Publice care să vizeze reducerea TVA începând cu 1 mai 2015. Ca atare, informaţia apărută pe surse în presă este falsă. Analiza execuţiei bugetare pe primele 3 luni ale anului 2015 va permite fundamentarea alegerii datei la care se va reduce TVA în acest an”, menţionează MFP.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINII PRIMITE LA REDACŢIE

România ca o pradă. Destructurarea statului şi a societăţii sub presiunea unui politic incompetent şi lacom

Două ore de mers prin centrul Bucureştiului, capitala unui stat membru al Uniunii Europene, sunt suficiente ca argument al titlului de mai sus. Pe Bulevardul Magheru se schimbă bordura. A zecea oară în douăzecişicinci de ani. Se plachează trotuarele. Muncitorii mânuiesc cu penseta plăcile în cauză. Până ajung să fie montate se dezintegrează cam un sfert din ele. O fi T.V.A.- ul mă gândesc care se reduce potrivit proiectului noului Cod Fiscal. Nu, nu se reduce. Se duce. La propriu. În pungi de plastic în cimitir. Artizanului noului Cod Fiscal. Ajung la Administraţia Finanţelor Publice sector 6. Din cele două trepte de la intrarea în instituţia cu nume atât de sobru lipseşte una. Cu totul. 50%. O fi C.A.S.-ul mă gândesc care se reduce potrivit proiectului noului Cod Fiscal. Nu, nu se reduce. Se duce. Da, tot acolo. Ajung în Romană. Două „organe” supraveghează trecerea de pietoni lângă un BMW inscripţionat. Îmi imaginez cam cum s-a desfăşurat licitaţia pentru achiziţionarea lui şi cât de util este pentru supravegherea unei treceri de pietoni. Şi cam cât a fost comisionul. Nu, Duster-ul nu era bun stimaţi cititori. Nu s-ar mai fi redus nimic în noul Cod Fiscal. Şi nu s-ar mai fi dus. Da, tot acolo.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINII PRIMITE LA REDACŢIE

Formularul 088 – Ruleta rusească a înregistrării în scopuri de TVA

De la începutul anului 2015, au apărut o serie de modificări legislative în ceea ce priveşte înregistrarea în scopuri de TVA a societăţilor înfiinţate conform Legii societăţilor nr. 31/1990.

Aşa cum ne-a arătat practica recentă, aceste modificări fiscale au potenţialul să creeze probleme serioase agenţilor economici din România prin aceea că introduc „verificarea intenţiei şi capacităţii de a desfăşura activităţi economice” ca şi criteriu esenţial pentru aprobarea cererii de înregistrare în scopuri de TVA depusă de societăţile comerciale din România sau, aşa cum vom arăta în cele ce urmează, pentru menţinerea acestei înregistrări.

        Citeste mai mult…

Capital.ro: România ocupă locul patru în UE la creşterea preţurilor

România se numără printre singurele cinci state membre ale Uniunii Europene care în luna februarie 2015 au înregistrat rate anuale pozitive ale inflaţiei, în timp ce în alte 20 de state membre UE au fost înregistrate rate negative ale inflaţiei anuale, arată datele publicate, marţi, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Potrivit Eurostat, rata anuală a inflaţiei în zona euro s-a situat la minus 0,3% în luna februarie, comparativ cu minus 0,6% în ianuarie. În Uniunea Europeană, rata anuală a inflaţiei în zona euro s-a situat la minus 0,2% în luna februarie, comparativ cu minus 0,5% în ianuarie. Ţările cu cea mai mare rată anuală a inflaţiei au fost Suedia (0,7%), Malta (0,6%), Austria (0,5%) şi România (0,4%).

       Citeste mai mult…

Economica.net: Bani în zone defavorizate: Cine încasează milioane din agricultură pe terenuri cu probleme

Pentru că fac agricultură pe terenuri situate în zone considerate defavorizate, mai mulţi investitori, printre care şi unii controversaţi, primesc sume suplimentare de la UE. ECONOMICA.NET a realizat un clasament al celor mai mari beneficiari de astfel de subvenţii.

Pe lângă plăţile directe pe suprafaţă oferite agricultorilor din România din fonduri comunitare, investitorii în agricultură au dreptul, dacă cultivă în zone considerate devaforizate, la sume anuale suplimentare achitate pe hectar de teren agricol utilizat. Este vorba de sume ce pot ajunge la 300 de euro pe hectar, bani de care profită an de an atât investitori români, cât şi străini care au decis să facă afaceri în ţara noastră. ECONOMICA.NET a realizat un clasament al celor mai mari beneficiari de astfel de fonduri, pe baza datelor furnizate de Agenţia de Plăţi pentru Agricultură (APIA), aferente campaniei agricole 2014.

        Citeste mai mult…

Economica.net: BVB introduce al doilea indice total return, BET-XT-TR, din 23 martie

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va introduce, din data de 23 martie 2015, al doilea său indice total return, BET-XT-TR, care reflectă performanţa preţurilor celor mai tranzacţionate 25 de companii româneşti, precum şi dividendele brute şi alte distribuţii de numerar către acţionari, oferind investitorilor o imagine mai amplă a oportunităţilor disponibile pe piaţa de capital din România, potrivit Agerpres.

“Indicele BET-XT-TR va fi un instrument care îi va ajuta pe investitori să afle că firmele din România pot genera profituri şi că nivelul acestor profituri este atractiv şi, în acelaşi timp, noul indice încurajează companiile să promoveze o politică stabilă de dividend. Draftul noului Cod de Guvernanţă Corporativă recomandă tuturor companiilor listate să elaboreze o politică de dividende sub forma unui set de linii directoare referitoare la repartizarea profitului net, pe care să o publice pe pagina de internet”, explică, într-un comunicat, BVB.

        Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Inflatia in zona euro ramane in teritoriu negativ, la -0,3%. Lupta BCE cu deflatia incepe sa dea roade

 Inflatia din zona euro s-a mentinut in teritoriu negativ, fiind de -0,3% in februarie, in ciuda faptului ca Banca Central Europeana a demarat programul de cumparari de bonduri intr-un ritm lunar de 60 de miliarde de euro pentru a combate spectrul deflatiei. Potrivit Eurostat, ieftinirea petrolului a fost principalul factor care a tras in jos preturile, rata “core” a inflatiei, care nu contine preturile din energie, fiind revizuita la plus 0,7% in februarie.

       Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Ponta catre jurnalistii straini: Nu excludem reduceri de taxe inainte de sfarsitul anului

Premierul Victor Ponta a declarat luni ca nu exclude reduceri de taxe inainte de sfarsitul acestui an si ca Romania se va incadra in tinta de deficit bugetar de 1,8% din PIB agreata cu FMI, informeaza Reuters. “Daca avem spatiu fiscal, ar fi stupid sa nu o facem”, a spus Ponta jurnalistilor straini de la Bucuresti.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: ASF: Valoarea medie a unui cont pe Pilonul II a ajuns la 4.479 lei în 2014, cu 34% peste 2013

Valoarea activelor totale aflate în administrare la nivelul întregului sistem de pensii private a fost, în anul 2014, de 20,2 miliarde de lei (4,5 miliarde de euro), în creștere cu 36,65% față de anul 2013, suma medie acumulată în contul de pensie obligatorie fii de de 4.479 lei, iar în contul de pensie facultativă de 3.001 lei, reiese din datele transmise marți de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Draghi, BCE: Economia din zona euro îşi revine, dar sunt necesare reforme suplimentare

Economia din zona euro este în curs de revenire, sprijinită şi de programele de achiziţii de active lansate de Banca Centrală Europeană (BCE), a declarat preşedintele băncii Mario Draghi, care a sfătuit guvernele să implementeze noi reforme pentru a îmbunătăţii perspectivele de creştere în regiune.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Cât va fi cursul la sfârşitul anului? Analiştii nu exclud episoade de volatilitate. Peste 60% din creditele luate de la bănci de populaţie şi companii sunt în valută

Evoluţia cursului este un subiect extrem de sensibil pentru români având în vedere că peste 60% dintre împrumuturile contractate de la bănci de populaţie şi companii sunt în valută, cele mai multe fiind în euro.

Analiştii anticipează o evoluţie relativ stabilă a cursului leului faţă de euro, în jurul pragului de 4,45 lei/euro, dar susţin că pot să apară episoade de volatilitate generate de factori interni sau externi. Pentru paritatea leu/franc opiniile sunt împărţite, unele estimări indicând nivelul de 4 lei, în timp ce alţi analişti văd posibile cotaţii până aproape de 5 lei/franc până la sfârşitul anului. Prognoze diferite apar şi în cazul cursului leu/dolar, estimările fiind cuprinse între 4,32 lei/dolar şi 4,9 lei/dolar.

        Citeste mai mult…            

Bursa.ro: România va începe exportul de carne de porc în R.P. Chineză

România a primit ieri scrisoarea oficială a Administraţiei de Stat pentru Supravegherea Certificării şi Acreditării din R.P. Chineză prin care se comunică părţii române aprobarea înregistrării în R.P. Chineză a primei companii producătoare de carne de porc din România, SC Smithfield Romania SA.

     În acest fel, după listarea pe site-ul Autorităţii Sanitare Veterinare din China, se poate începe exportul de carne de porc congelată în R.P. Chineză. “Decizia Chinei de a importa carne de porc din România reprezintă o mare realizare pentru economia românească, întrucât, încă din 2012, de la preluarea guvernării, am făcut eforturi susţinute împreună cu Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor, pentru a deschide posibilitatea exportului cărnii de porc pe o piaţa atât de importantă cum este cea chineză. Iată că, în urma demersurilor noastre, astăzi putem vorbi de un pas concret făcut de România în direcţia dezvoltării durabile a agriculturii româneşti, prin intermediul exporturilor. Pentru noi, aceasta a fost o prioritate absolută. Prin urmare, consider deschiderea exportului pe piaţa chineză o oportunitate extraordinară pentru România”, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: DIN LIPSĂ DE CVORUM,

AGOA Romgaz a fost amânată pentru mâine

Astăzi, cerinţele de cvorum de prezenţă pentru desfășurarea AGOA Romgaz nu au fost îndeplinite, prin urmare AGOA este convocată pentru mâine, ora 12:00, arată un comunicat remis azi BVB.

     Adunarea va avea aceeaşi ordine de zi şi se va desfăşura în aceeaşi locaţie

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de peste 4,76 milioane euro pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 21.135.694,37 lei (4.763.510,11 euro).

     În jurul orei 14, toţi cei opt indici ai BVB erau în scădere. Astfel, indicele BET cobora procentual cu 0,77%, până la 6.977,53 puncte, iar indicele BET Plus scădea cu 0,67%, la 1.028,69 puncte.

     De asemenea, indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, se diminua cu 0,82%, către 30.049,95 puncte.

           Citeste mai mult…

Mela o creştere economică semnificativădiafax.ro: Companiile de logistică vor continua investiţiile, dar nu speră 

Companiile de logistică vor continua investiţiile şi în acest an, deşi nu se aşteaptă la o creştere economică semnificativă în perioada următoare, cererea de astfel de servicii din partea companiilor, atât româneşti cât şi străine, fiind în urcare.

“Nu sperăm ca economia să crească foarte mult şi să ajute industria de logistică să crească. Trebuie să te adaptezi la piaţă, dacă nu, dispari, iar cei care rămân vor creşte pentru că vor prelua din afacerile celor care ies de pe piaţă. Vom continua investiţiile şi vrem să mai construim 10.000 de metri pătraţi la Petreşti (judeţul Dâmboviţa, n.r.), o extindere a proiectului de 20.000 de metri pătraţi pe care îl avem deja acolo. De asemenea, FM Logistic se pregăteşte să facă investiţii şi mai mari în România, care ar totaliza 20.000 de metri pătraţi în următorii 5 ani”, a declarat la conferinţa Transport&Logistics 2015, organizată de Ziarul Financiar, Cătălin Olteanu, directorul general al companiei FM Logistic.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Pasajul din zona centurii Bucureşti – Domneşti va fi finalizat în 2017

Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale a început procedurile de licitaţie privind construcţia unui pasaj suprateran între centura Bucureşti şi localitatea Domneşti, şoseaua cu o lungime de 260 metri urmând să fie finalizată în 2017, în baza unui contract estimat la 185,3 milioane lei, fără TVA.

“Contractul va avea o durată de implementare de 51 luni, din care 3 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuţie şi 24 luni perioada de notificare a defectelor”, arată Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România, într-un comunicat.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: DUPĂ CE ROMSTRADE A ABANDONAT LUCRĂRILE LA TRANSALPINA,

CNADNR preia sectorul Bengeşti – Sebeş, pentru lucrări de consolidare

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale informează astăzi că a fost emisă Ordonanţa Preşedinţială privind preluarea provizorie de către CNADNR SA a amplasamanetului DN 67C, sectorul Bengeşti – Sebeş al Transalpina de la Romstrade SRL, în vederea urgentării demarării unor lucrări de consolidare a acestui sector de drum naţional.

     Această preluare va avea loc în perioada 18-20 martie 2015. Conform celor stipulate în Ordonanţa menţionată mai sus, vor fi executate lucrări de reparaţii de strictă necesitate pentru conservarea lucrărilor şi menţinerea viabilităţii în vederea asigurării unui trafic rutier în condiţii de siguranţă.

        Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor