Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 2 iunie 2015

Romaniacurata.ro: Generația de mâine, crescută de liderii politici de azi

O întrebare de bun simț pentru orice părinte: ți-ai pune copilul să comită infracțiuni? Sigur, răspunsul unanim va fi „nu“. Ce fel de tată ai fi să-ți îndemni copilul să încalce legea pentru ca mai apoi să înfunde pușcăria? Dar fratele? L-ai băga într-o afacere necurată? Probabil răspunsul ar fi același. Dar să privim lucrurile invers: dacă ți-ai ști neamurile puternice, cu funcții, cu influență, tu, copil, frate, cumnat, nu ți-ar veni să profiți și să atentezi la borcanul cu miere al statului, la banii publici? Aici, răspunsurile ar putea fi împărțite. Spun asta pentru că avem deja exemple ale unora care au spus „DA“ cu ambele mâini. Nu avem pretenția că aici sunt toate exemplele. Dar pot fi foarte elocvente.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Rovana Plumb: Noua lege a salarizării va merge spre Parlament în octombrie

Noua lege a salarizării va merge în Parlament “cam în octombrie”, după ce va fi dezbătută public și cu instituțiile financiare internaționale, a declarat, luni, la România TV, ministrul Muncii, Rovana Plumb.

        Citeste mai mult…

Cugerliber.ro, preluat de ziare.com: Cum pot obţine IMM-urile finanţare de la bugetul statului

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa prin Centrul Enterprise Europe Network Constanţa, în colaborare cu Oficiul Teritorial pentru IMM-uri şi Cooperaţie Constanţa, organizează seminarul „Finanţarea IMM-urilor –  Prezentarea programelor naţionale cu finanţare de la bugetul de stat în 2015”.

       Citeste mai mult…

Crisana.ro, preluat de ziare.com: Oportunitate pentru stabilirea unor parteneriate – Oaspete din Belarus la Camera de Comerţ

Joi, 28 mai, Camera de Comerț și Industrie Bihor a primit vizita domnului Consilier Economic al Ambasadei Republicii Belarus în România, dl Valery Mrochek. Oaspetele a fost întâmpinat de președintele Camerei de Comerţ şi Industrie Bihor, Ioan Micula, și directorul Constantin Badea.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Plumb: Proiectul legii pensiilor ocupaționale va fi realizat până la finele acestui an

Proiectul legii pensiilor ocupaționale va fi realizat până la finele anului 2015, fiind unul dintre obiectivele cuprinse în programul de guvernare, a declarat, luni, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, la postul de televiziune România TV.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Rovana Plumb: Puterea de cumpărare a familiilor cu venituri mici și medii crește cu până la 15%, prin reducerea TVA

Măsura privind reducerea TVA cu 9% la produsele alimentare va crește puterea de cumpărare a familiilor cu venituri mici și medii cu până la 15%, a declarat, luni, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, Rovana Plumb, la postul de televiziune România TV.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Rovana Plumb: Efortul bugetar al dublării alocațiilor pentru copii este de 900 milioane lei, în acest an

Efortul bugetar al dublării alocațiilor pentru copii este de 900 milioane lei, în acest an, și au fost indentificate resursele pentru a suporta măsura, a declarat luni ministrul Muncii, Familiei și Protecției Sociale, Rovana Plumb, într-o intervenție telefonică la postul de televiziune Digi24.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ministerul Muncii lucrează la un proiect prin care alocațiile copiilor să se dea diferențiat

Ministerul Muncii, Familiei și Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice lucrează la un pachet de măsuri prin care alocațiile pentru copii să se dea diferențiat, proiectul urmând a fi prezentat public în septembrie – octombrie, a declarat, luni, ministrul de resort, Rovana Plumb, pentru postul de televiziune Digi24.

         Citeste mai mult…

Agerpers.ro: Teodorovici: Creșterea alocațiilor va fi discutată cu FMI și CE, în iunie

Dublarea alocațiilor pentru copii și resursele necesare pentru aplicarea acestei măsuri vor fi discutate cu reprezentanții Fondului Monetar Internațional și ai Comisiei Europene când vor veni, în iunie, la București, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, la postul de televiziunea România TV.

       Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Moțiunea simplă pe tema Transelectrica va fi dezbătută marți în Camera Deputaților

Moțiunea simplă “PSD curentează banul public – bonusuri uriașe, contracte cu dedicație și secrete de stat la Transelectrica” va fi dezbătută marți în plenul Camerei Deputaților iar miercuri va fi votată.

Moțiunea este inițiată de deputații PNL. Aceștia îi cer ministrului Economiei, Mihai Tudose, să ia decizii radicale pentru a scoate compania Transelectrica “de sub influența PSD”.

       Citeste mai mult…

Zf.ro : OPINIE CRISTIAN HOSTIUC, DIRECTORUL EDITORIAL AL ZF

”Eu vreau să rămân în România. Eu vreau să mă întorc în România” versus ”M-am săturat de ţara asta de rahat”

După 25 de ani, Isărescu a scăpat de un alt coşmar: România are creştere economică sustenabilă, nu pe datorie, pe deficite sau pe inflaţie. Dar problema este că economia nu poate trăi numai cu multinaţionale

Duminică, când trebuia să dau BT (bun de tipar) pentru ziar, am citit un articol în rubrica ”Un start-up pe zi” despre un francez care a renunţat la o poziţie de top – director operaţional în Carrefour România, imediat după directorul executiv – pentru a deveni antreprenor în România. Şi-a făcut o microberărie .

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Preţurile producţiei industriale s-au redus în aprilie cu 2,8%, cel mai mult în industria energetică

Preţurile producţiei industriale au scăzut în aprilie cu 2,8% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, pe fondul reducerii pe piaţa internă cu 2,4% şi pe cea externă cu 3,5%, cea mai mare diminuare a preţurilor fiind consemnată de industria energetică, cu 8,7%.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Ce câştigă de fapt băncile din cardurile de credit cu „rate fără dobândă

Reţeta turcească de rată fără dobândă pentru cumpărăturile plătite cu cardul de credit a fost preluată de multe bănci în ultimii ani, dar în realitate ceea ce este promovat ca fiind fără dobândă este valabil doar în cazul unei părţi a clienţilor, restul nereuşind să plătească rata integral la timp şi ajungând astfel sub povara ratelor de dobândă de 25-30% pe an.

Banca Transilvania spune că ponderea plăţilor în rate efectuate de posesorii de carduri de credit ai BT în primul trimestru din totalul tranzacţiilor de cum­părături (atât din ţară, cât şi din străină­tate) este sub 5%.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Cum arată preţurile de la raft în prima zi după reducerea TVA. Galerie FOTO

Taxa pe valoarea adăugată s-a redus luni de la 24% la 9% pentru alimente, băuturi nealcoolice, animale-păsări vii, seminţe-plante şi ingrediente pentru prepararea alimentelor, iar preţurile produselor ar trebui să scadă cu 12%, marii retaileri anunţând că vor transfera integral diferenţa clienţilor.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Cum îşi pot încasa investitorii partea cuvenită din profiturile companiilor

Distribuirea dividendelor plătite de companiile listate la bursa din Bucureşti se face centralizat prin intermediul Depo­zi­tarului Central înce­pând din acest an, spre deo­sebire de anii trecuţi când doar anu­mite com­panii listate la bursă dis­tri­buiau dividendele prin inter­mediul Depo­zitarului.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: INTERVIU CU AUTORUL CĂRŢII „FRONTIER. EXPLORING THE TOP TEN EMERGING MARKETS OF TOMORROW“

Gavin Serkin, editor pieţe emergente la Bloomberg News: În România, povestea pentru investitori este creşterea veniturilor la nivelul restului Euro­pei.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: ACCELERAREA CONVERGENŢEI REALE ŞI ADOPTAREA EURO NU SE POT FACE FĂRĂ APORTUL CREDITĂRII, SUSŢIN ANALIŞTII

Situaţia macroeconomică s-a îmbunătăţit, PIB-ul fiind în ultimii cinci ani în teritoriu pozitiv, însă ascensiunea s-a produs fără susţinere din partea creditării. PIB-ul a revenit, anul trecut, la nivelul din 2008, în timp ce creditarea totală şi-a continuat declinul, având o senzitivitate scăzută la avântul economiei.

Dacă România doreşte accelerarea convergenţei reale spre zona euro, printr-un ritm mai alert al avansului economiei, ar fi necesar şi un aport al creditării la PIB, respectiv creşterea creditării, spun unii analişti.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Mai, cea mai slabă lună pentru leu: apreciere simultană pentru euro, dolar şi franc

Leul a pierdut teren în faţa principalelor trei valute (euro, dolar şi franc elve­ţi­an) în luna mai, fiind pentru prima dată de la începutul acestui an când cele trei monede se apre­ciază simultan. Anterior, leul s-a apreciat în fiecare lună cel puţin în faţa uneia dintre cele trei valute.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Autoritățile vor o aplicație pentru telefoane prin care bonurile fiscale să fie fotografiate și transmise la loterie

Autoritățile vor să creeze o aplicație pentru telefon prin care bonurile fiscale să fie pozate și transmise în vederea intrării în loteria bonurilor fiscale, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, la postul de televiziune România TV.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Firmele vor să-şi reducă gradul de îndatorare la bănci. Aproape 70% nu ar lua credit în lei sau euro

Companiile din România intenţionează să-şi menţină sau chiar să-şi reducă gradul de îndatorare bancară, având în vedere că 64% dintre firme nu ar accesa un credit în lei, iar 68% nu ar contracta o finanţare în euro, indiferent de cost, potrivit unui sondaj efectuat de BNR.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Petroliştii au profitat de minivacanţa de Rusalii şi au scumpit benzina

Companiile petroliere au profitat de weekendul prelungit prin creşterea preţului la benzină şi motorină, una dintre posibilele explicaţii fiind că de obicei în astfel de perioade cererea de carburanţi creşte simţitor.

Astfel, dacă vineri 28 mai un litru de benzină costa 5,83  lei la staţia Petrom de pe strada Lucreţiu Pătrăşcanu din Bucureşti, ieri acelaşi litru de benzină ajusese la 5,88 lei. La fel, litrul de motorină s-a scumpit de la 5,75 lei la 5,78 lei, după cum arată datele colectate de ZF de pe site-ul Petrom.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Statistica cifrelor seci: doar 46% din români au un cont curent, faţă de 85% din cehi

46% dintre românii cu vârsta de peste 25 de ani deţin un cont curent, în timp ce dacă pragul de vârstă este scăzut la 15 ani, ponderea coboară la 45%. Spre comparaţie, în Cehia ponderea celor de peste 25 de ani care deţin un cont curent este de 85%, în timp ce în Slovacia ajunge la 83%, potrivit unor date de la Banca Mondială preluate de compania de consultanţă şi audit Deloitte.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Creşte valoarea creditelor de consum: 11% sunt peste 10.000 de euro

11% din creditele nou acordate de companiile de credite de consum aveau o valoare mai mare de 10.000 de euro (echivalentul a 44.000 lei), în creştere cu trei puncte procentuale faţă de nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor asociaţiei societăţilor financiare – ALB. Acestea reprezintă un semnal pozitiv pentru economie, artătând că românii prind curaj să cheltuie din nou sume mari.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: În România, unu din doi angajaţi primeşte tichete de masă. În Germania, doar 0,5% din angajaţi primesc acest beneficiu

Rata de penetrare a tichetelor de masă în România este de 50%, ceea ce înseamnă că peste 2 milioane de salariaţi primesc acest beneficiu, însă situaţia este complet diferită în alte state. În Germania doar 0,5% din angajaţi primesc tichete de masă, în Spania rata de penetrare este de 2%, în Polonia este de 3%, în timp ce în Franţa aceasta este 15%. În Ungaria, 65% din angajaţi au tichete de masă incluse în pachetele de remunerare, potrivit informaţiilor furnizate de reprezentanţii grupului Up România (fostul Chèque Déjeuner). Cum se explică aceste diferenţe?

         Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢE PERSONALE

Ultima şansă pentru a prinde dividendele Transelectrica sau BVB

Săptămâna aceasta oferă ultima ocazie pentru investitorii care doresc să încaseze dividendele anunţate de Transelectrica, dar încă nu deţin în portofoliu titlurile TEL. În afară de transportatorul de energie, în cazul altor patru companii tranzacţiile efectuate săptămâna aceasta sunt ultimele care vor determina cine este luat în calcul la distribuţia de dividende.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: NOUA HARTĂ A GAZELOR DIN ROMÂNIA

Şeful Transgaz vorbeşte despre investiţiile de 1,5 mld. euro în conducte: Este ca la şah. Am cinci mişcări pregătite în avans

Petru Văduva: „Trebuie să creştem inter­conectivitatea şi să legăm gazul din Marea Neagră cu Vestul. Noi ne-am făcut temele şi vom aplica la fondurile europene. Nu sunt proiecte mari, dar sunt suficiente pentru regiune“.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Proprietarul Foraj Sonde Videle va delista compania pe banii ei

Firma de foraj petrolier Foraj Sonde Videle (simbol bursier FOJE) vrea să-şi răscumpere propriile acţiuni din piaţă pentru a le distribui ulterior angajaţilor, având în acest sens un buget maximal de 2,3 milioane de lei.

Achiziţiile vor viza 10% din acţiunile companiei, însă doar 9% sunt în acest moment libere la tranzacţionare, restul fiind în mâinile acţionarului dominant, Sever-Florian Raicu. Com­pania este pregătită să plătească până la 20 lei pentru fiecare titlu, în condiţiile în care preţul actual în piaţă este de 9,7 lei/acţiune.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Cel mai mare proprietar străin de terenuri din România trece la culturile ecologice

Emiliana West Rom SRL, compania controlată de omul de afaceri italian Martini Luciano are, începând din toamna anului trecut, certificat de producător ecologic pentru aproximativ 1.530 de hectare cultivate în localităţile Valcani şi Dudeştii Vechi. Compania exploatează în judeţul Timiş în jur de 12.000 de hectare de teren şi este, potrivit informaţiilor furnizate ECONOMICA.NET de către Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA), al doilea cel mai mare beneficiar de subvenţii pe suprafaţă din România, după Constantin Duluţe, cel care exploatează terenul din Insula Mare a Brăilei, luat în arendă de la Agenţia Domeniilor Statului.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Băncile urcă în topul celor mai mari creşteri la Bursă

Progresele făcute de bănci în curăţarea bilanţurilor de credite neperformante s-a văzut şi în creşterea cotaţiilor la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) în primele cinci luni ale anului. Trei dintre cele patru acţiuni bancare de la BVB s-au situat printre cele mai mari şase creşteri. Diversitatea companiilor din TOP 10 reflectă şi aşteptările optimiste privind economia, inclusiv construcţiile.

         Citeste mai mult…

Adevarul.ro: ANALIZĂ De ce taie Guvernul investiţiile publice, sacrificând

În ultimii ani, datoria publică a crescut accelerat, dar banii împrumutaţi n-au fost alocaţi pentru proiecte. Executivul a preferat să finanţeze măsurile sociale şi reducerile de taxe în locul investiţiilor care ar impulsiona economia, cred analiştii financiari. Statisticile oficiale arată că Guvernul a avut la dispoziţie tot mai mulţi bani, atât din veniturile bugetare, cât şi din împrumuturi, dar – paradoxal – a redus dramatic investiţiile. Acest comportament este calificat de economişti ca având cauze electorale, iar preţul lipsei investiţiilor este echivalent cu creşterea riscurilor de dezechilibru în economie.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Ponta: Reducerea TVA şi dublarea alocaţiilor nu sunt căzute din cer, vin din faptul că românii au muncit mai mult şi s-au plătit mai multe taxe

Reducerea TVA şi dublarea alocaţiilor nu sunt „căzute din cer“, consideră premierul Victor Ponta, care a completat că aceste măsuri au fost posibile datorită faptului că românii au muncit mai mult în 2014, că s-au plătit mai multe taxe şi că s-au acoperit golurile de la buget. Declaraţiile au fost făcute la RTV. El a mai spus că la buget s-au adunat în plus numai din TVA 1,5 miliarde de euro. De asemenea, Ponta a mai spus că „la 24% merită să faci evaziune“, dar că la 9% nu mai este aşa rentabil.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Guvernanţii se laudă pe Facebook cu scăderea TVA la alimente: Ne ţinem de cuvânt! Speranţa a devenit realitate! O premieră pentru politica românească!

Premierul Victor Ponta a arătat pe Facebook că Guvernul “se ţine de cuvânt“ Membrii Guvernului au postat mesaje pe reţeaua Facebook prin care laudă reducerea TVA la 9% pentru alimente, care se aplică începând cu 1 iunie, arătând că Executivul s-a ţinut de cuvânt şi a luat această „măsură extrem de importantă“, că „speranţa a devenit astăzi realitate“ şi că aceasta este „o zi extrem de importantă pentru români şi pentru România“. Ponta: Ne ţinem de cuvânt! Ponta a scris pe Facebook că „ne ţinem de cuvânt – TVA a scăzut la 9% pentru toate alimentele“, ataşând o imagine cu mesajul „Ne ţinem de cuvânt! Scădem TVA la 9% pentru toate alimentele!

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: CEC Bank a incheiat 2014 cu un profit brut de 13,8 mil. lei. La nivelul intregului sistem bancar, 2014 a insemnat o pierdere de aproape un miliard de euro

Radu Ghetea, unul dintre cei mai longevivi bancheri din sistemul bancar local, “preda” sefia CEC Bank lasand institutia cu un profit brut de 13,8 mil. lei, in conditiile in care la nivelul intregului sistem bancar, anul trecut s-a inregistrat o pierdere de aproape un miliard de euro. Potrivit unui comunicat transmis marti de CEC, una din cele doua banci controlate de Stat, CEC Bank a reusit sa creasca portofoliul de credite acordate persoanelor juridice cu cca. 8,5%,iar ponderea creditelor acordate persoanelor juridice in total portofoliu era de 68%, fata de doar 21% in 2006. Locul lui Ghetea la conducerea executiva a CEC Bank va fi luat de Enache Jiru, in prezent secretar de stat la Finante, Ghetea,urmand sa ramana presedintele Consiliului de Administratie al CEC Bank.

           Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Guvernul a uitat de întreprinzători

Programele dedicate firmelor mici şi mijlocii au alocaţi în acest an de aproape 3,5 ori mai mulţi bani, faţă de anul trecut. Bucuria se opreşte însă aici. Până în prezent, Executivul doar a promis când le va da startul. Din cele şase programe, pentru niciunul nu a început nici măcar selecţia beneficiarilor.

          Citeste mai mult…

Ziare.com: Romania si intrarea in zona euro: Il vom prinde pe Dumnezeu de picior?

Actorii politici au discutat, la cel mai inalt nivel, despre urmatorul mare proiect de tara: aderarea Romaniei la zona euro. Procesul este, insa, unul dificil, iar fiecare pas trebuie sa fie calculat atent, pentru ca daca vom calca stramb, atunci am putea adopta moneda unica fara sa fim pregatiti cu adevarat. Si nu vrem sa facem aceeasi eroare pe care a facut-o Grecia.

          Citeste mai mult…

Digi24.ro: Fabricile care au investit sute de milioane de euro în oraşul cu şomaj aproape de zero

Un orăşel din inima Transilvaniei, cu puţin peste 30.000 de locuitori, reuşeşte să fie un model economic. Companii importante, din mai toate domeniile, au în Sebeş fabrici în care au investit sute de milioane de euro, atrase de infrastructură, numărul mare de muncitori calificaţi, dar şi de facilităţile fiscale oferite de autorităţile locale. Printre ele, reducerea de aproape 10% la sută la plata taxelor către bugetul local. În total, sunt 1.300 de firme în Sebeş, unde şomajul se apropie de zero.

         Citeste mai mult…

Digi24.ro: EuroNews: România era singura țară din UE care nu avea TVA diferențiat la alimente. Acum a redus taxa la 9%

România era singura țară din Uniunea Europeană care nu avea TVA diferențiat pentru alimente, pâinea fiind singura excepție. Dar acum, Bucureștiul a redus taxa pe valoare adăugată de la 24 la nouă la sută pentru toate alimentele, precum și pentru băuturile nealcoolice și serviciile de catering, scrie Euro News.

        Citeste mai mult…

B1.ro: TVA se reduce, prețurile nu scad: Retailerii au prețurile din 9 aprilie (VIDEO)

1 iunie a venit cu reduceri la alimente, sau cel puțin așa trebuia să fie. Toți românii au așteptat scăderea TVA-ului de la 24%, la 9% la produsele alimentare.

Surpriza de la raft a fost însă una destul de mare. La unele produse prețurile au scăzut, însă, există pe rafturile marilor magazine și sortimente unde prețul este egal cu cel afișat pe 9 aprilie.

        Citeste mai mult…

Ziare.com: Adrian Vasilescu, despre TVA redus la alimente: Nu exista o politie a preturilor

“Aici avem de-a face cu doua entitati. Una este pretul, a doua este taxa. Taxa pe consum – TVA este o taxa pe consum. De la 1 iulie 2010, taxa asta a devenit foarte mare in Romania. A crescut cu cinci puncte procentuale pana la 24%. Acum se face o miscare importanta – TVA pentru alimente vine de la 24% la 9%, scadere foarte importanta. Scade taxa. Restul, teoretic, ramane la locul lui”, a explicat Vasilescu.

          Citeste mai mult…

Romanialibera.ro, preluat de ziare.com: Românii au peste 40.000 de firme în Italia, asta înseamnă normalitate economică!

De la stânga la dreapta: Adrian Dimache, Ministrul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu, Ambasadorul Italiei – E.S Diego Brasioli, Comisarul General al Romaniei pentru EXPO 2015 -Georgian Ghervasie. foto Adrian Dimache

Adrian Dimache, secretar general al Camerei de Comerț Italiano-Române din 2009, este atât român, cât și italian. Este cetățean român pentru că părinții lui s-au născut în România, are rude în România, locuiește și lucrează în prezent în România, dar este și cetățean italian pentru că s-a născut în Italia, a copilărit în Italia și vorbește limba italiană atât de fluent  încât te face să crezi că ai în față un  „italiano vero”.  Si pentru că astăzi este Ziua Italiei, nu putea exista un pretext mai bun pentru a înțelege legăturile economice dintre Italia și România și cum arată viitorul pentru cele două țări cu origini latine.

         Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Majorarea ratei inflației în zona euro a depășit estimările analiștilor în luna mai

Rata anuală a inflației în zona euro a urcat peste așteptări în luna mai, de la nivelul zero în aprilie, după ce Banca Centrală Europeană a demarat mult așteptatul program de relaxare cantitativă, în valoare de 1.100 de miliarde de euro, menit să redreseze economia zonei euro și să evite riscul unei spirale deflaționiste, transmite Reuters.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Valoarea creditelor imobiliare pentru care se aplică online este în creştere

Cei interesaţi de un credit imobiliar clasic, pentru construcţia unei case sau pentru achiziţia unui teren au aplicat în 2014 pentru împrumuturi cu valori mai mari decât în anul precedent, reiese din statisticile realizate de portalul de comparaţii credite VreauCredit.ro. Astfel, dacă în 2013 suma medie pentru un credit imobiliar solicitată de potenţialii clienţi ai băncilor a fost de 36.783 de euro, în 2014 aceasta a crescut la 37.211 de euro, rezultă din datele comparative realizate pe un eşantion de aproximativ 700.000 de vizitatori unici anual şi un numar de 6.000 de persoane care au aplicat pe site pentru obţinerea unui credit imobiliar.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Specialişti IT: Piaţa de brokeraj pentru soluţii de securitate în mediul virtual va ajunge la 500 milioane dolari în 2017

Valoarea pieţei de brokeraj pentru soluţii de securitate în mediul virtual /Cloud Access Security Brokers – CASBs/ poate ajunge la valoarea de 500 de milioane de dolari la finele anului 2017, de la sub 100 de milioane de dolari, în prezent, potrivit estimărilor prezentate, marţi, de specialişti IT, într-o conferinţă de profil.

Conform sursei citate, tehnologia din prezent poate rezolva multe probleme de securitate şi confidenţialitate prin intermediul Cloud Security Access Broker (CASB).

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB deschide în scădere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în scădere şedinţa de tranzacţionare de astăzi.Indicele BET Plus, introdus pe 23 iunie, scade, de asemenea, cu 0,11%, la 1.103,55 puncte. BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, se majorează, însă, cu 0,29%, atingând valoarea de 30.994,43 puncte.

        Citeste mai mult…

Capital.ro: Primul bancomat cu recunoaştere facială

Cercetătorii chinezi de la Universitatea Tsinghua şi Tzekwan Technology au creat primul bancomat care include funcţii de recunoaştere facială, scrie South China Morning Post.

Chinezii spun că ATM-ul va putea recunoaşte feţele celor care scot bani, fără a mai fi nevoie de introducerea unui cod PIN, va dispune de un sistem rapid de eliberare bani şi va recunoaşte bancnotele false.

        Citeste mai mult…

Evz.ro: DE CE este turistul român bolnav de „scenarită”

Turiştii români se feresc să spună ce buget au alocat pentru excursii pentru că le este teamă că vor fi păcăliţi.

Atunci când sunt întrebaţi de un turoperator ce buget au alocat pentru o excursie, românii se feresc uneori să spună o sumă, a declarat directorul general al Cocktail Holidays, Dan Goicea.

       Citeste mai mult…

Evz.ro: MÂNCARE GRATIS de la supermarket pentru unii „consumatori”

Supermarketurile ar trebuie să încheie contracte cu organizaţii umanitare sau de protecţia animalelor pentru a dona alimentele aflate aproape de data expirării, potrivit unei proiect de lege elaborate de senatorul UNPR Marian Vasiliev.

          Citeste mai mult…

Digi24.ro: Autostrăzile, eterna promisiune din campanie. Câți kilometri de drumuri a realizat de fapt fiecare Guvern

Premierul Victor Ponta prezintă astăzi, în faţa Parlamentului, aşa-numitele direcţii de dezvoltare ale României. Nu va fi vorba despre marile realizări ale ţării noastre, ci mai degrabă de ceea ce a lipsit României în ultimii 25 de ani: o strategie de ţară. Să vedem care este situaţia din transporturi, domeniu unde fiecare guvern a promis sute de kilometri de autostrăzi şi drumuri care au rămas la stadiul de proiecte.

        Citeste mai mult…

Digi24.ro: Investițiile străine se opresc în gropi. Oamenii de afaceri și transportatorii dau avertismente grave, guvernanții desenează autostrăzi imaginare

Infrastructura românească n-a dus niciodată lipsă de strategii, ci de rezultate. Avem mai puţin de 700 de kilometri de autostradă, deşi pe hârtie visăm la o reţea de aproape 2.000 de kilometri. Iar în timp ce lucrurile înaintează încet, dar nu neapărat sigur, riscăm să pierdem investiţii. Străinii fie se orientează spre vest, unde reţeaua de autostrăzi e ceva mai conturată, fie ajung să ocolească ţara noastră.

       Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Rezervele valutare la BNR au crescut cu 126 de milioane de euro în mai, la 30,22 miliarde de euro

Rezervele valutare la Banca Națională a României (BNR) au crescut, în luna mai, cu 126 de milioane de euro, la 30,22 miliarde de euro, de la 30,094 miliarde de euro la 30 aprilie 2015, reiese din datele publicate marți de Banca Națională a României.

       Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Contract de 44 milioane de lei între Romgaz și GDF Suez Energy, pentru înmagazinarea subterană de gaze naturale

Societatea Națională de Gaze Naturale Romgaz a încheiat cu GDF Suez Energy România un contract în valoare de 44,442 milioane de lei, TVA inclus, pentru prestarea de servicii de înmagazinare subterană gaze naturale, potrivit raportului curent al Romgaz, transmis marți Bursei de Valori București (BVB).

Contractul se derulează în perioada 16 aprilie 2015 — 15 aprilie 2016, în cazul nerespectării datelor de plată urmând să se plătească penalități zilnice de 0,03%.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Preţurile de consum din zona euro au crescut în luna mai pentru prima oară în şase luni, cu 0,3%

Preţurile de consum din zona euro au crescut în luna mai pentru prima oară în ultimele şase luni, cu 0,3% faţă de intervalul similar din 2014, marcând o victorie importantă pentru campania Băncii Centrale Europene (BCE) de evitare a deflaţiei care ar fi putut deturna redresarea economică fragilă.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Petru Dandea (Cartel Alfa): Guvernul trebuie să încerce să coreleze salariul minim cu salariul mediu pe economie

Guvernul trebuie să încerce să coreleze salariul minim pe economie cu salariul mediu pe economie, iar în paralel să lucreze la modificarea, cât mai rapidă, a legislației privind Contractul Colectiv de Muncă și Dialogul Social, acestea fiind principalele măsuri de care este nevoie pentru ca în România munca decentă să ajungă o realitate, a declarat marți Petru Dandea, vicepreședintele CNS Cartel Alfa, cu ocazia Conferinței ‘European Decent Work – Decent Life Speakers Tour 2015′.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: LaColline estimează creşterea vânzărilor cu 15%, după reducerea TVA la alimente

Ovidiu Spînu, proprietarul fabricii LaColline, anunţă că în urma reducerii TVA-ului până la valoarea de 9%, la produsele alimentare, s-ar putea înregistra o creştere a vânzărilor de aproximativ 15%, deoarece preţurile mai mici îi vor determina pe clienţi să cumpere mai mult, arată un comunicat transmis astăzi redacţiei.

       Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de aproximativ 28 milioane lei pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de aproximativ 28 milioane lei (6,5 milioane euro).

La orele prânzului, BVB era în scădere. Indicele BET coboară cu 0,02%, ajungând la valoarea de 7.505,90 puncte, la fel ca indicele BET Total Return, care se micşorează cu 0,03%, la 8.195,16 puncte. BET-FI se depreciază, de asemenea, cu 0,04%, până la 30.890,33 puncte.

        Citeste mai mult…

Capital.ro: 1,5 miliarde de dolari, bilanţul unui sfert de secol de ţepe

Jocuri piramidale, bănci falimentate, proiecte imobiliare fantomă, fraude online sau prin telefon. Fiecare îşi are victimele sale. Problema este că escrocii care ne-au scos din buzunar sume enorme au scăpat de cele mai multe ori nepedepsiţi.

        Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Cine a primit licenta de exploatare a aurului la Rovina: Carpathian Gold, o firma canadiana mica, dar cu datorii mari

Acordarea licentei de exploatare a aurului de la Rovina firmei Carpathian Gold din Canada ridica multe semne de intrebare. In primul rand, firma a obtinut licenta intr-un mod total netransparent. Apoi, are o experienta redusa in domeniul exploatarii miniere. Putinele informatii care apar despre companie arata ca este o firma mica, avand doar doua licente- una in Brazilia si cealalta in Romania, cu datorii bancare de 213 milioane de dolari.

      Citeste mai mult…

Economica.net: BEI, BM şi BERD au asigurat o finanţare de 42,7 mld. euro pentru Europa Centrală şi de Sud-Est, în 2013-2014

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiţii (BEI) şi Banca Mondială (BM) au atins şi chiar depăşit obiectivele privind punerea la dispoziţie a cel puţin 30 de miliarde de euro în perioada 2013-2014 pentru a susţine creşterea economică şi investiţiile în Europa Centrală şi de Sud-Est, informează un comunicat de presă al Băncii Mondiale.

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Studiu Erste: Tinerii romani cu varste de 14-25 de ani cheltuiesc, in medie, 33 de euro lunar pe haine si alte accesorii asociate, cu mult peste media celorlalte tari din estul si centrul Europei

Tinerii romani cu varste de 14-25 de ani cheltuiesc, in medie, 33 de euro lunar pe haine, incaltaminte si alte accesorii asociate, cu mult peste media celorlalte tari din estul si centrul Europei, fiind intrecuti doar de austrieci- 57 de euro. Cehii si slovacii aloca, spre exemplu, doar 21 euro, ungurii -17 euro, croatii- 22, iar sarbii – 18 euro. Mai departe, Romania are, cu exceptia Austriei, cei multi tineri din grupa de varsta 17-19 ani care detin un telefon de tip smartphone.

         Citeste mai mult…

Economica.net: Reactorul 2 de la Cernavodă a reintrat în funcţiune

Unul dintre cele două grupuri ale centralei nucleare de la Cernavodă a reintrat azi în funcţiune, după trei săptămâni de pauză. Energiei nucleare trebuie să i se facă loc într-o piaţă cu un consum şi aşa destul de scăzut, astfel încât Dispecerul Energetic Naţional ar putea scoate din funcţiune mai multe grupuri termo.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: O nouă bucată de autostradă va fi dată în folosinţă în România luna aceasta

Directorul proiectului Autostrăzii Nădlac-Arad, Adrian Adler, a declarat marţi, corespondentului MEDIAFAX, că lotul II al autostrăzii, cuprins între oraşul Pecica şi municipiul Arad, este aproape finalizat, iar toate lucrările vor fi încheiate în cel mult trei săptămâni, conform termenului contractual, care este sfârşitul lunii iunie.

Asfaltarea s-a încheiat, iar în acest moment se lucrează la montarea de parapeţi, de garduri şi panouri de antifonare”, a precizat Adler.

         Citeste mai mult…

Gandul.info: Câte milioane de euro au cheltuit românii de Rusalii pe litoral

Peste 45.000 de turişti români şi-au petrecut vacanţa de Rusalii în staţiunile de pe litoral şi au cheltuit aproximativ 6 milioane de euro, peste aşteptările hotelierilor, care estimau 30.000 de clienţi şi încasări de 4 milioane de euro.

Faţă de anul trecut, numărul de turişti care au petrecut vacanţa de Rusalii pe litoral a fost în creştere cu 35.000, în timp ce în 2013 au fost 30.000 de români în staţiunile de la Marea Neagră.

        Citeste mai mult…

Evz.ro: CÂT ne costă dublarea alocaţiilor pentru copii!

Efortul bugetar al dublării alocaţiilor pentru copii este de 900 milioane lei, în acest an.Au fost indentificate resursele pentru a suporta măsura, a declarat luni ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, Rovana Plumb, într-o intervenţie telefonică la postul de televiziune Digi24, informează Agerpres.

        Citeste mai mult…

Evz.ro: Scăderea TVA cu prețul sacrificării investițiilor

Revista Capital a publicat o amplă analiză care devoalează efectele ascunse ale scăderii TVA la alimente. Pentru a putea să susțină această măsură, aplicată de la 1 iunie, Guvernul Ponta a fost forțat să facă tăieri întro zonă foarte periculoasă pentru dezvoltarea României, investițiile. Executivul nu și-a asumat declarat aceste tăieri, dar aceasta este concluzia la care au ajuns analiștii economici după ce au studiat cifrele din buget.

       Citeste mai mult…

Agerpres.ro: MFE: Absorbția fondurilor europene pe POS Mediu ar putea crește cu 2%, după ce România va primi 83 milioane de euro pe Axa 1

Rata absorbției fondurilor europene pe Programul Operațional Sectorial Mediu /POS Mediu/ va crește cu 2%, după ce România va solicita Comisiei Europene /CE/ aproximativ 83 de milioane de euro, pentru proiectele finanțate pe Axa prioritară 1 – apă/apă uzată, a anunțat, marți, într-un comunicat transmis AGERPRES, Ministerul Fondurilor Europene /MFE/.

        Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Agentia pentru Protectia Mediului Bihor: NIS Petrol nu a depus nicio documentatie pentru explorarea gazelor de sist in judetul Bihor

Agentia pentru Protectia Mediului Bihor sustine ca NIS Petrol, societate controlata de Gazprom, nu a depus nicio documentatie pentru explotarea si exploatarea gazelor de sist in perimetrele perimetrele EX-2 Tria şi EX-3 Băile Felix. “Pana la aceasta data, societatea NIS Petrol nu a depus nicio documentatie pentru operatiuni de explorare si exploatare a gazelor de sist in judetul Bihor, in vederea parcurgerii procedurii de reglementare pentru emiterea acordului de mediu”, a raspuns Agentia pentru Protectia Mediului Bihor in urma unei solicitari a HotNews.ro.

       Citeste mai mult…

Evz.ro: CARE sunt temerile românilor!

Sănătatea, siguranţa locului de muncă şi creşterea facturilor la utilităţi se află în topul îngrijorărilor românilor pentru următoarele şase luni.

Sănătatea şi siguranţa locului de muncă reprezintă, de altfel, un subiect de interes şi la nivel regional, în condiţiile în care 14% dintre respondenţi declară că aceasta este cea mai mare îngrijorare, se arată într-un studiu realizat de Nielsen.

       Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta, în Camera Deputaţilor: România are creştere economică, dar atenţie la populism

România are o creştere economică sănătoasă, dar se confruntă cu trei provocări, şi anume populismul, o eventuală instabilitate politică internă şi tensiunile regionale, a afirmat liderul PSD, premierul Victor Ponta, în plenul Camerei Deputaţilor.

      Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor