Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 22 aprilie 2015

 Daily Income. Cum văd oamenii de afaceri economia românească

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrii a României, Mihai Daraban, a fost invitatul lui Adrian Măniuţiu, în ediţia de miercuri a emisiunii “Daily Income”, la Antena 3.

 Daraban a detaliat un studiu realizat de CCIR, în colaborare cu CSOP, legat de percepţia operatorilor economici despre mediul de afaceri din România. Oficialul a explicat că există cinci puncte esenţiale din studiu, care trebuie luate în considerare mult mai serios.

                  Citeste mai mult…

Nineoclock.ro: Futurallia Bucharest Forum to take place in June

Over 700 companies from 40 countries are expected to take part in the 20th edition of the Futurallia Bucharest Forum this year, an international multiple-sector company development forum that will take place at Romexpo Bucharest on June 10-12.

The Futurallia Forum is organized by the Romania-France Union of Bilateral Chambers of International Trade, with the support of the Romanian Government, of the Romanian Chamber of Commerce and Industry, of the Foreign Affairs Ministry and of the Ministry of Economy, Trade and Tourism.

                 Citeste mai mult…

Ziarulevenimentul.ro: Tendinţele mediului de afaceri, dezbătute la Iaşi

Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi va reuni în această lună două evenimente importante pentru mediul de afaceri * acestea se adresează pe de o parte tinerilor antreprenori, dar şi persoanelor cu experienţă care lucrează în domeniu * astfel, oamenii de afaceri din Moldova vor dezbate, la Iaşi, provocările mediului de business cu care se vor confrunta anul acesta * iar studenţii vor avea ocazia să obţină finanţări nerambursabile prin participarea la un concurs de idei de afaceri.

                 Citeste mai mult…

Gazetadebistrita.ro: Cursuri de perfecționare organizate de CCI BN

Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud organizează cursul de Perfecționare „Cadru Tehnic cu atribuții în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor”.

Grupul țintă sunt persoanele din cadrul agenților economici, instituțiilor publice, altor organisme care conform legii sunt obligate să aibă personal angajat în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor, persoane fizice care doresc să se specializeze în acest domeniu.

                Citeste mai mult…

Ziuaconstanta.ro, preluat de ziare.com: CURS DE INIŢIERE ÎN PROFESIA DE „TEHNICIAN MASEUR“, LA CCINA CONSTANŢA

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) Constanţa organizează, în luna mai, cursul de iniţiere „Tehnician maseur”.

 După programele de formare în ocupaţia de tehnician maseur, derulate până acum de CCINA, toţi absolvenţii s-au angajat în ţară şi în străinătate sau lucrează pe cont propriu. CCINA, prin traineri de excepţie, susţine persoanele care doresc să se califice şi să devină terapeuţi profesionişti. Pentru că intenţionează să continue seria reuşitelor în domeniu, Camera de Comerţ Constanţa a optat, din nou, pentru cea mai profesionistă echipă din oraş care, în plus faţă de modulele specifice ocupaţiei, va iniţia cursanţii şi în Kinetoterapie.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: A PATRA EDIŢIE A ZF MOBILIO SUMMIT

Investitori: Căutăm proiecte pe mobil în comerţ online, servicii financiare şi sănătate

19 specialişti în piaţa de telefoane mobile şi aplicaţii au descris ieri viitorul industriei la summitul ZF Mobilio 2015.

Comerţul online, serviciile financiare şi cele de sănătate şi wellness sunt încă teritorii insuficient exploatate de dezvoltatorii români de aplicaţii, dar care atrag cel mai mult atenţia celor care au bani de finanţat start-up-uri.

                 Citeste mai mult…

Zf.ro: Afacerile de familie ar putea să fie incluse separat în statisticile naţionale

Majoritatea afacerilor de tip familial din România sunt de mică anvergură, dar există şi businessuri de familie care au ajuns să fie recunoscute la nivel internaţional.

Statisticile actuale nu reflectă importanţa şi impactul afacerilor de familie în Europa şi există discuţii privind evidenţierea separată a acestor businessuri de către Eurostat, biroul de statistică al Uniunii Europene, precum şi în statisticile naţionale.

               Citeste mai mult…

Zf.ro:Numărul imigranţilor din Spania, inclusiv al românilor, a scăzut în 2014, al treilea an la rând

Numărul străinilor care trăiesc în Spania, inclusiv al românilor şi marocanilor – cele mai mari comunităţi de imigranţi, a scăzut în 2014, pentru al treilea an la rând, potrivit unor date oficiale publicate marţi în această ţară care se confruntă cu a doua cea mai mare rată a şomajului în zona euro.

În total, 4.718.864 de străini erau înregistraţi în Spania la 1 ianuarie 2015, cu 6,1% mai puţini decât în urmă cu un an, potrivit unor date preliminare publicate de către Institutul naţional spaniol de statistică, citate de Agence France-Presse.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Costul creşterii dolarului: Cheltuielile statului cu dobânzile, mai mari cu 300 milioane de lei

Statul român a împrumutat 5,75 mld. dolari prin emisiuni de obligaţiuni pe piaţa americană între 2012 şi 2014, iar acum trebuie să plătească circa 300 mil. lei în plus pe an după ascensiunea puternică a dolarului din ultima perioadă. Obligaţiunile în dolari au fost emise la un curs de sub 3,5 lei, faţă de un nivel de circa 4,2 lei în prezent.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Un fermier plăteşte 200.000 € pe 40 ha ca să îşi facă singur furajele pentru vaci

Familia Herţea din Tulcea, proprietara grupului de firme Fraher, plăteşte 200.000 de euro pentru a cumpăra 40 de hectare de teren arabil comasat. Fermierii lucrau deja terenul în arendă, suprafeţele făcând parte dintr-o fermă de 800 ha de teren arabil şi cu 800 de bovine.

„Extinderea în viitor depinde de suprafeţele de teren prin care ne putem extinde în viitor. Ferma noastră este construită pentru 1.500 de bovine“, spune Ion Herţea, unul dintre acţionarii Fraher. Ferma vegetală a Fraher se concentrează pe producţia de lucernă, triticale sau porumb, produse ce ajung în totalitate sub formă de furaje în ferma de vaci a companiei.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Analiştii: Cu cât trece timpul degeaba, cu atât ţinta de adoptare a euro în 2019 devine mai greu de atins

România mai are un drum lung din punctul de vedere al convergenţei reale către zona euro, dar bate pasul pe loc, pierde timpul nefăcând nimic, ceea ce face posibilă o nouă amânare a trecerii la moneda unică europeană imaginată acum prin 2019. Unii economişti consideră că România ar putea adopta euro abia în 2021.

„România ar putea adera la zona euro începând cu 2021 doar dacă ar fi capabilă să susţină un diferen­ţial de creştere economică faţă de zona euro de 3-3,5% în medie pe an. Cu cât diferenţialul de creştere va fi mai mic, cu atât perioada de aderare se va prelungi.

                    Citeste mai mult…

Zf.ro: Guvernul îşi asumă să transfere în deficit sumele ce nu vor fi decontate de UE pe programele derulate cu fonduri europene

Proiectele care pot beneficia de fonduri UE vor fi finanţate de la bugetul de stat, iar dacă pentru unele sume Comisia Europeană nu va accepta decontarea, atunci acestea vor fi adăugate la deficitul bugetar, a anunţat ieri ministrul finanţelor Eugen Teodorovici, fost ministru al fondurilor europene.

Anunţul ministrului înseamnă o schimbare de optică, dar subliniază şi o temere destul de gravă: mai sunt opt luni până la finalul exerciţiului financiar 2007 – 2013, iar România a transmis la Bruxelles cereri de rambursare pentru doar 10,1 mld. euro adică 53% din totalul fondurilor de 19 mld. euro alocate ţării în acest exerciţiu financiar. Acest lucru înseamnă că România poate pierde miliarde de euro, dacă nu se grăbeşte.

                  Citeste mai mult…

Zf.ro: Lichidatorul rafinăriei Crişana: Sunt zece companii interesate. Producţia principală este bitumul. Trebuie să fie în lumea asta un cumpărător

Mâine este ultima zi în care se pot depune intenţiile de participare şi ofertele neangajante pentru achiziţia rafinăriei Crişana, circa 10 firme fiind interesate de preluarea acestui activ amplasat în comuna Suplacu de Barcău, judeţul Bihor. Lichidatorul firmei care deţine rafinăria spune că de fapt punctul forte al unităţii este producţia mare de bitum, produs folosit în construcţia de drumuri şi pe care România îl importă acum în proporţie de 95%.

                Citeste mai mult…

mediafax.ro: Consiliul aprobă revizuirea bugetului 2014-2020. România transferă angajamente de 3,9 miliarde euro

Consiliul a aprobat, marţi, revizuirea Cadrului Financiar Multianual (CFM), decizie care permite ca angajamentele nefolosite în 2014 să fie transferate în anii următori, în cazul României urmând să fie transferate 3,9 miliarde de euro.

Consiliul UE a aprobat, marţi, revizuirea Cadrului Financiar Multianual (CFM) care permite Uniunii Europene să transfere angajamente neutilizate pentru anumite fonduri în valoare de 21,1 miliarde de euro din 2014 la exerciţiile financiare ulterioare.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Martin (FAPT):Dacă dorim să plătim bacșiș, de la 1 mai, o facem legal, la vedere, pe nota de plată

Adoptarea, în această săptămână, a Ordonanței de urgență pentru legalizarea bacșișului și restructurarea activității și procedurilor de control ale Fiscului constituie un mare pas înainte pentru industria ospitalității, consideră Corina Martin, președintele Federației Asociațiilor de Promovare Turistică din România (FAPT).

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Raliul lirei sterline scumpeşte piesele auto şi medicamentele importate din Regat

Lira sterlină s-a apreciat cu 7,5% faţă de leu în acest an, evoluţie care a scumpit importurile de componente auto, medicamente şi cosmetice din Regatul Unit. Analiştii se aşteaptă ca raliul valutei britanice să continue, iar în toamnă să reatingă maximul istoric de 6,3 lei.

Banca Naţională a României (BNR) a cotat ieri o liră sterlină la 6,1993 lei, cu 7,5% mai mult decât la începutul anului. Pe 11 martie, lira sterlină a atins maximul istoric de 6,33 lei. Faţă de euro, lira sterlină s-a apreciat cu 8% în acest an şi s-a depreciat cu 4,5% faţă de dolarul american.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Adrian Vasilescu, BNR: E timpul sfârşitului creditării?

Am citit recent, sub o semnătură notorie, un comentariu despre sfârşitul creditării. Un analist de pe meleagurile noastre, făcând însă trimiteri la opinii exprimate prin alte zări, ne asigură că băncilor le-a înţărcat bălaia. Şi că obiceiul de a împrumuta bani de la viitor, prin bănci, pentru a-i cheltui în prezent, nu mai are mult de trăit. Moartea creditării se apropie.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Peste 9.000 de persoane au revendicat premiul loteriei fiscale

Un număr de 9.150 de persoane au depus până ieri la prânz cereri pentru revendicarea premiilor la prima loterie a bonurilor fiscale organizată în România, câştigul ajungând astfel la 109 lei, potrivit datelor Ministerului Finanţelor centralizate la finele săptămânii trecute. Cei care deţin unul sau mai multe bonuri fiscale emise la 7 februarie, cu valori între 6,00 lei şi 6,99 lei – date rezultate în urma extragerii – , se pot prezenta în continuare la unităţile ANAF, cu bonurile în original şi o copie a actului de identitate, termenul de revendicare fiind 13 mai. Premiile vor fi acordate în termen de trei luni.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Albalact vine pe bursă cu ţinta de a depăşi vânzări de 500 mil. lei

Procesatorul de lactate Albalact (simbol bursier ALBZ), controlat de antreprenorul Raul Ciurtin, îşi propune o creştere a afacerilor de 7% faţă de anul 2014, urmărind să depăşească cifra de 500 milioane de lei în anul în care compania se va transfera de pe RASDAQ pe piaţa principală a bursei.

După ce a încheiat anul trecut cu un plus la afaceri de 12%, până la cifra de 475 milioane de lei, Albalact şi-a bugetat pentru 2015 afaceri de 508,5 mili­oa­ne de lei, creştere care ar fi susţinută parţial de reducerea TVA la alimente de la 24% la 9% din luna iunie, potrivit unui comunicat al Albalact.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Eurostat: România, al treilea cel mai scăzut deficit bugetar din UE în 2014

România a înregistrat anul trecut al treilea cel mai scăzut deficit bugetar din Uniunea Europeană, de 1,5% din PIB, după Lituania şi Letonia, potrivit datelor publicate marţi de Eurostat, în timp ce doar Danemarca, Germania, Estonia şi Luxemburg au consemnat excedent bugetar.

România a înregistrat anul trecut al treilea cel mai scăzut deficit bugetar din Uniunea Europeană, de 1,5% din PIB, după Lituania şi Letonia, potrivit datelor publicate ieri de Eurostat, în timp ce doar Danemarca, Germania, Estonia şi Luxemburg au consemnat excedent bugetar.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Grupul petrolier rusesc Lukoil vrea să revină în Iran

Lukoil, al doilea producător de petrol şi gaze naturale din Rusia, intenţionează să revină pe piaţa iraniană de îndată ce vor fi ridicate sancţiunile internaţionale impuse acestei ţări, a declarat preşedintele companiei, Vagit Alekperov, citat de RT. Lukoil vrea să reia proiectul petrolier Anaran, pe care l-a abandonat în 2010. Iranul are unele dintre cele mai mari reserve de petrol şi de gaze naturale din lume şi ar putea reveni pe pieţele internaţionale în iulie 2015, amplificând problemele de aici provocate de supraproducţie.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: FP a revenit la pragul de 0,9 lei după ce Templeton a detaliat listarea secundară

Acţiunile Fondului Proprietatea (FP) au crescut cu până la 1,18% în şedinţa de ieri, la o cotaţie de 0,9035 lei/titlu, după ce administratorul fondului a publicat mai multe detalii despre listarea secundară la bursa din Londra. Indicele BET, principala referinţă a bursei, a stagnat în şedinţa de ieri. FP se va lista pe segmentul fondurilor de investiţii operat de bursa de la Londra pe 29 aprilie. Listarea se va realiza prin intermediul certificatelor de depozit  – GDR-uri, instrumente folosite şi la listările duale ale Romgaz şi Electrica.

                 Citeste mai mult…

Zf.ro: SIF Transilvania are un reprezentant în boardul proprietarului Radisson Hotel

Radu Toia, fost director în Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) şi în prezent director adjunct la SIF Transilvania (SIF3), a fost ales membru în consiliul de administraţie al Bucureşti Turism (BUTU), proprietarul hotelului Radisson din Capitală. Mandatul este valabil până în decembrie 2017. Toia a fost susţinut pe această poziţie de acţionarul majoritar – firma olandeză Bea Hotels Eastern Europe, cu o deţinere de 76% din acţiuni.

                 Citeste mai mult…

Zf.ro: Românii cu credite în euro vor plăti mai puţin după ce Euribor la trei luni a devenit negativ. Dobânzile la lei, în schimb, cresc din nou

Indicatorul Euribor cu scadenţa la trei luni, referinţa pentru creditele de retail în euro, a intrat ieri pentru prima dată în teritoriul negativ, evoluţie care creează premisele pentru ieftinirea împrumuturilor în monedă unică. Euribor la trei luni a scăzut la minus 0,001%. Dobânda Euribor se află pe o pantă descendentă de când Banca Centrală Europeană (BCE) a lansat cel mai amplu program de injecţie de lichiditate din istorie, în speranţa că umbra deflaţiei care ameninţă Europa se va disipa, iar Bătrânul Continent îşi va reporni motoarele economice. În iunie anul trecut, BCE a dus pentru prima dată dobânzile la depozite de la 0% la -0,1%, ceea ce înseamnă că instituţia taxează sumele depuse de băncile comerciale.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Bruxellesul a aprobat un ajutor de 167 mil. lei pentru salvarea CE Hunedoara

Comisia Europeană (CE) a aprobat temporar un ajutor în valoare de circa 38 milioane de euro pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara, deţinut de Ministerul Energiei.

Comisia Europeană (CE) a aprobat temporar un ajutor în valoare de circa 38 de milioane de euro pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara, deţinut de Ministerul Energiei.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: OMV Petrom vrea să refinanţeze un credit de 930 milioane euro contractat în 2011

Compania OMV Petrom (SNP) a început discuţii cu bănci din România şi din străinătate pentru refinanţarea unei linii de credit în valoare de 930 milioane de euro, contractată în 2011.

“Având în vedere evoluţiile recente de pe pieţele financiare, OMV Petrom are în vedere refinanţarea liniei de credit multivalută de 930 de milioane euro contractată în noiembrie 2011 şi care are o maturitate de trei ani şi cu posibilitatea de prelungire de doi ani. Prin urmare, au fost demarate discuţii cu bănci locale şi internaţionale. Procesul este în derulare”, au răspuns reprezentanţii OMV Petrom la solicitarea MEDIAFAX.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: O nouă şansă pentru tinerii antreprenori români să obţină finanţare pentru start-uri de la investitori de top

Tinerii români pot participa la programul de mentorat YLC Entrepreneurship pentru antreprenorii din regiune, unde vor putea obţine finanţare pentru startup-urile lor de la investitori de top din SUA şi Europa. Programul îşi propune să acţioneze ca o punte de legătură între talentul tehnologic din România şi investitori de cel mai înalt calibru din Europa şi SUA, potrivit unui comunicat de presă.

              Citeste mai mult…

Mihai Mafteianu, president, Cronian Group: România are o deficienţă de iniţiative antreprenoriale ambiţioase

Mihai Mafteianu, preşedintele Cronian Group, consideră că deşi există mulţi oameni fac bani din aplicaţii mobile, există o deficienţă de iniţiative antreprenoriale ambiţioase, ceea ce a cauzat o involuţie pe piaţă.

“Piaţa aplicaţiilor mobile a avut în ultimii ani o involuţie foarte interesantă. În ultimii ani s-a început să se facă bani din aplicaţii mobile, dar într-un mod foarte ciudat. Oamenii sunt talentaţi când vine vorba de execuţie, dar nu şi cand vine vorba de dezvoltare. Chiar dacă mai mulţi oameni fac bani din aplicaţii mobile, în acelaşi timp sunt mult mai puţine iniţiative antreprenoriale, cu adevărat ambiţioase. Simt că am pierdut saltul iniţial în care puteai pune o aplicaţie în Appstore şi să se întâmple o performanţă, fără marketing, dar nu s-a realizat acest lucru printr-o tracţiune deosebita.

               Citeste mai mult…

Cosmin Ochişor, business development manager, hub:raum: Cu greu se construişte ceva de succes în România

Cosmin Ochişor, manager la hub:raum, este de părere că piaţa aplicaţiilor mobile începe să contureze noi oportunităţi, în special în domeniul microachiziţiilor, însă majoritatea celor care doresc sa aibe succes în acest domeniu trebuie sa “treacă” oceanul.

“E foarte greu să faci un business sustenabil dintr-o aplicaţie de mobil, insă la nivel internaţional incep să apară altfel de oportunintăţi. De exemplu microachiziţii, precum achiziţia Whatsapp de către Facebook, adica cumpărarea companiilor mici, formate din doi sau trei oameni. Cred în prezent că există o oportunitate destul de mare pentru companii sa facă astfel de achiziţii”, a spus Cosmin Ochişor, business development manager la Hub:raum.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Costul Programului Naţional de Cadastru creşte ca Făt Frumos: 1,3 mld. euro „la ultima strigare“

Costul Programului Naţional de Cadastru şi Carte Funciară ce va fi derulat pe următorii 7 – 8 ani va fi de 1,2 – 1,3 miliarde de euro, din care 300 milioane euro vor veni din fonduri europene, restul fiind asigurat din veniturile proprii ale Agenţiei Naţionale de Cadastru şi Publicitate Imobiliară (ANCPI), a anunţat ieri ministrul dezvoltării, Liviu Dragnea.

                 Citeste mai mult…

România are cea mai mare creştere a pieţei de achiziţii şi fuziuni din Europa Centrală şi de Sud-est

Valoarea tranzacţiilor de achiziţii şi fuziuni a crescut spectaculos în ţara noastră, cu 186% în 2014 comparativ cu 2013, ajungând la o valoare totală de 3,14 miliarde dolari, în timp ce numărul lor a crescut cu doar 24% în acelaşi interval, conform studiului EY – M&A Barometer România, care susţine că România înregistrează astfel cea mai mare creştere a pieţei M&A din Europa Centrală şi de Sud-est (CSE) în 2014. Potrivit studiului, piaţa românească de fuziuni şi achiziţii a fost dominată în 2014 de investitorii financiari şi de tranzacţiile interne, numărul acestor tranzacţii cumulând 55% din total, ceea ce confirmă tendințele de consolidare din anumite sectoare.

                  Citeste mai mult…

Bursa.ro: PROIECT PRIVIND ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ

Cetăţenii doresc succesul programelor la realizarea cărora au participat

Cetățenii sunt mult mai înclinaţi să susţină deciziile şi programele la realizarea cărora au participat, pe de o parte, înţelegând aceste decizii sau programe, iar pe de altă parte fiind implicaţi afectiv şi dorind succesul acestora, se arată în Raportului de cercetare elaborat în cadrul proiectului “Transparență și calitate în administrația publică prin social media”. Potrivit acestuia, în proporție de 87,1%, funcționarii publici consideră că interacţiunea cu cetăţenii prin canalele social media este utilă sau foarte utilă”.

                 Citeste mai mult…

Bursa.ro: BET şi BET Plus deschid în creştere

Indicii bursieri BET şi BET Plus de pe Bursa de Valori Bucureşti(BVB) sunt în creştere la deschiderea şedinţei de astăzi.Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, urcă uşor cu 0,02%, fiind cotat la 7.505,29 puncte, de asemenea indicele BET Plus creşte lent cu 0,02%, la 1.103,20 puncte.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

Titlurile FP au închis în creştere cu 1,6%, pe o piaţă în stagnare

Bursa de la Bucureşti a închis în stagnare marţi, pe o lichiditate în urcare, pierderea înregistrată de companiile energetice fiind balansată de avansul acţiunilor Fondul Proprietatea (FP), care a încheiat pe plus cu 1,62%, şi de câştigurile din sectorul bancar.

Tranferurile cu acţiuni au totalizat 46,6 milioane de lei (10,47 milioane euro), faţă de 36,46 milioane de lei în şedinţa anterioară.

 Fondul Proprietatea a fost cel mai tranzacţionat emitent, cu un rulaj de aproape 26,85 milioane de lei, în creştere de la 18,47 milioane de lei luni. Fondul a anunţat luni că se va lista secundar pe bursa de la Londra pe 29 aprilie, sau în jurul acestei date, prin intermediul certificatelor de depozit (GDR).

              Citeste mai mult…

Economica.net: Sobolewski: Pieţele pentru IMM-uri nu pot aduce lichiditate mare, dar oferă capital, transparenţă şi guvernanţă corporativă

Pieţele pentru IMM-uri nu pot aduce lichiditate mare, dar oferă capital şi, totodată, transparenţă, responsabilitate şi guvernanţă corporativă, a declarat Ludwik Sobolewski, directorul general al Bursei de Valori Bucureşti, în cadrul sesiunii la nivel înalt a Conferinţei Naţiunilor Unite pentru Comerţ şi Dezvoltare de la Geneva.

Obiectivul acestei sesiuni la nivel înalt a fost identificarea problemelor cheie, a opţiunilor de politică şi alte considerente pentru mobilizarea investiţiilor pentru dezvoltare durabilă într-o serie de domenii importante, inclusiv surse interne şi externe de finanţare, consolidarea parteneriatelor dintre surse externe şi interne de finanţare şi de investiţii şi mecanisme inovatoare de finanţare pentru dezvoltare durabilă, se arată într-un comunicat al BVB remis marţi AGERPRES.

               Citeste mai mult…

Economica.net: Deruta de pe pieţele financiare blochează tendinţele, iar banii caută din nou adăpost în faţa riscurilor

Este vremea deciziilor prudente şi nu a celor radicale de plasare a banilor în investiţii sau în instrumente riscante,  potrivit analiştilor consultaţi de ECONOMICA.NET. Deşi nu ar fi pericole noi sau evenimente surprinzătoare, falimentul Greciei sau înrăutăţirea relaţiilor Occidentului cu Rusia  ar putea provoca „reacţii dezordonate” pe marile pieţe, de care depind şi valoara banilor românilor.

Aparent paradoxal, acţiunile companiilor mari, care dau dividende cât mai sigure şi consistente, sunt cele mai atractive plasamente spre care pot fi îndreptate resursele financiare în aceste luni, marcate de mari incertitudini la nivel global, potrivit analiştilor consultaţi de ECONOMICA.NET.

              Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Ai un startup in turism? Iata ce trebuie sa stii din punct de vedere al fiscalitatii

 ​Ti-ai deschis o pensiune turistica sau te-ai lansat in businessul turistic? Cu siguranta ai auzis de faptul ca vei lucra cu o cota de TVA de 9% pentru toate serviciile de cazare, inclusiv pentru serviciile de tip “all inclusive”. Toate aceste categorii de servicii, inclusiv pachetele de cazare ce ofera in pretul contractat, ca un intreg, atat servicii de masa cat si servicii de restaurant si bar, se vor factura catre clienti cu procentul de TVA de 9% fata de prevederile existente anterior se extinde procentul de TVA de 9% pentru serviciile de restaurant si bar, cand acestea sunt incluse in pachetul de cazar.

              Citeste mai mult…

Hotnews.ro: ANALIZA Marti se lanseaza oficial o noua banca in Romania: Idea Bank. Vezi ce a insemnat criza pe piata bancara autohtona- ce banci au iesit din Romania, cine a fuzionat cu cine si ce miscari ar mai putea avea loc

 Cand, in toamna lui 2013, actionarul majoritar al fostei Romanian International Bank, Daniel Roberts,  s-a prezentat in biroul supraveghetorului sef al sistemului bancar (Nicolae Cinteza) spunandu-i  ca nu mai poate sustine propria banca, Cinteza a inlemnit. “Domnule Cinteza, nu mai pot sustine banca, luati-o!”, i-a spus Roberts, sec. Timp de doua luni au durat cautarile si gasirea unui investitor care sa preia RIB. Discutii au existat si cu banci  romanesti, dar nu s-au inteles la pret. “Ce a tinut in loc vanzarea  a fost capacitatea actionarului de a intelege ca banca lui nu mai valoreaza cat valora in 2008. Aici a fost dificultatea in a vinde bancuta aceasta mica. Au existat solicitari de a o vinde, chiar si de pe plan local. A fost o oferta foarte buna la un moment dat, insa au tinut sus nivelul de pret”, isi aminteste Cinteza. In cele din urma, RIB a fost preluata la finalul anului 2013 de grupul polonez Getin Holding si va opera incepand de marti sub numele de Idea Bank.

             Citeste mai mult…

Capital.ro: România, Bulgaria şi Grecia dezbat construirea unui coridor de gaze naturale

Sofia va găzdui miercuri o întâlnire de lucru privind construcţia unui coridor de gaze care va interconecta reţele de gaze naturale din România, Bulgaria şi Grecia, având o capacitate de 3-5 miliarde metri cubi pe an, a anunţat miercuri publicaţia bulgară Dnevnik”, potrivit Novinite.

La invitaţia ministrului bulgar al Energiei, Temenuzhka Petkova, la întâlnire vor participa Mihai Albulescu, secretar de stat la Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi Mediului de Afaceri din România, şi ministrul elen al Energiei, Panagiotis Lafazanis.

              Citeste mai mult…

Capital.ro: Top 30 – O meserie aproape dispărută în România este printre cele mai bine plătite în America

Vești bune pentru oricine care nu vrea să-și petreacă zilele într-o cabină, în faţa unui ecran de calculator sau legat de birou toata ziua: Unele dintre joburile cel mai bine plătite în America nu au nicio legătură cu munca de birou, scrie portalul de ştiri Business Insider.

O nouă analiză a datelor de pe piața muncii furnizate de către specialiștii de la Economic Modeling Specialists Intl. EMSI, divizia CareerBuilder care monitorizează mai mult de 90 de resurse guvernamentale și private, a constatat ca 90% dintre aceste locuri de muncă sunt profesii medicale care necesită o diplomă, dar sunt tone de oportunităţi şi pentru cei fără facultate.

               Citeste mai mult…

Adevarul.ro: ANALIZĂ Industria de piese auto, magnetul de investiţii al României

Grupul german Draexlmaier a inaugurat săptămâna trecută o nouă fabrică de piese auto la Codlea     FOTO Gov.ro Tot mai multe concerne care acţionează în sectorul producţiei de componente auto anunţă deschiderea de unităţi noi sau extinderea altora existente în România, grupurile străine fiind atrase de mâna de lucru ieftină. Industria de subansamble auto atrage în continuare investiţii în România, numai în ultima săptămână fiind deschise şi anunţate trei fabrici în acest domeniu în ţara noastră, în condiţiile în care aproape jumătate din exporturile României sunt generate de acest sector.   Grupul german Draexlmaier a inaugurat joia trecută o nouă unitate de producţie în România, la Codlea, judeţul Braşov, în urma unei investiţii de 50 de milioane de euro.

                Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Concurenţă pentru fonduri europene în agricultură. Parlamentarii anunţă programul „Prima fermă”

Fonduri europene în agricultură vor fi acordate prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală Un grup de parlamentari anunţă că vrea să iniţieze programul „Prima fermă”, o alternativă la cei care nu obţin fonduri europene pentru afaceri în agricultură. Deputatul Valeriu Steriu, unul dintre iniţiatorii proiectului „Prima fermă” spune că după trei săptămâni de la lansarea noului Program Naţional de Dezvoltare Rurală interesul pentru a obţine fonduri europene în agricultură ar fi destul de redus. Programul „Prima fermă”, potrivit parlamentarului, ar urma să aibă ca modele proiecte precum „Prima casă” sau „Prima maşină”.

                 Citeste mai mult…    

Adevarul.ro: ANAF A DEPASIT LIMITELE ABSURDULUI –  imputari de peste 100% din veniturile din profesii libere

Confederatia Nationala a Patronatului Roman (C.N.P.R.) isi exprima dezamagirea profunda fata de masurile ilegale dispuse de ANAF privind reconsiderarea ca dependente a activitatilor desfasurate in cadrul profesiilor libere.   Actiune ce poate impacta un numar de 400.000 de persoane fizice independente – profesii libere (medici, arhitecti, consultanti fiscali, experti contabili, medici veterinari, farmacisti etc), la care se adauga numarul mare al antreprenorilor din categoria drepturilor de autor. „Noul” ANAF a devenit cel mai aprig sustinator al unor proceduri nelegale de reconsiderare a profesiilor libere.

                Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Guvernul va discuta în ședința de miercuri proiectul de OUG privind impozitarea bacșișului

Guvernul va discuta în ședința de miercuri ordonanța privind impozitarea bacșișului.

“Mâine (miercuri — n.r.), în ședința de Guvern, avem ordonanța cu impozitarea diferențelor dintre ceea ce un client lasă în urma unui serviciu prestat la un restaurant, bacșișul. Am avut și ieri discuții la minister cu reprezentanții federațiilor din turism, pentru a avea forma finală. Mâine se va face un pas mare spre normalitate. Este o idee pe care au cerut-o cei din piață, pentru a reglementa acest bacșiș”, a declarat marți, la Parlament, ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Benoit Coeure: BCE va finanța creditorii eleni atât timp cât rămân solvabili

Banca Centrală Europeană va continua să furnizeze lichidități creditorilor eleni atât timp cât rămân solvabili și au suficiente garanții, a afirmat, miercuri, Benoit Coeure, membru în Consiliul guvernatorilor BCE, într-un interviu acordat publicației elene “Kathimerini”, transmite Reuters.

Impunerea de controale asupra capitalului nu este ‘o ipoteză de lucru’, a dat asigurări oficialul BCE.

              Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Contract de peste 300.000 euro pentru studiul de fezabilitate la un pod nou spre Ucraina, peste Tisa

CNADNR a atribuit recent un contract de 1,5 milioane lei (335.000 euro), cu TVA, pentru revizuirea/actualizarea unui studiu de fezabilitate necesar construcţiei unui pod nou peste Tisa, spre Ucraina, în zona Tepliţa din Sighetu Marmaţiei.

Contractul a fost adjudecat la 16 aprilie de asocierea Expert Proiect 2002 – Betarmex, în urma unei licitaţii deschise, potrivit unui anunţ al CNADNR.

              Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Numărul celor care caută terenuri pentru rezidenţial în marile oraşe a crescut şi cu 183%

Interesul pentru cumpărarea de terenuri pentru construcţii rezidenţiale în principalele şase oraşe din ţară, inclusiv Bucureşti, a crescut semnificativ în ultimele 12 luni, un avans considerabil fiind consemnat în Iaşi, unde numărul celor care caută o astfel de proprietate este cu 183% mai mare.

“O analiză realizată de Imobiliare.ro relevă o pronunţată tendinţă de creştere a interesului pentru terenuri în ultimele 12 luni. Studiul ia în calcul atât volumul căutărilor pe acest segment, cât şi sumele solicitate pentru loturi pretabile pentru construcţii în marile oraşe şi principalele localităţi limitrofe. Cu o singură excepţie, preţurile medii fie s-au menţinut relativ stabile, fie au avut o evoluţie clar ascendentă. În zonele mărginaşe ale celor şase centre urbane, valorile de pornire pentru terenuri se situează sub pragul de 50 de euro pe metru pătrat (inclusiv în preajma Capitalei)”, se arată într-un studiu al portalului imobiliare.ro.

              Citeste mai mult…

Ziare.com: Guvernul reintroduce pensiile speciale pentru Politie, Armata si SRI

Executivul a elaborat un proiect de act normativ care modifica legislatia privind sistemul de pensii, informeaza Realitatea TV.

Documentul prevede reintroducerea pensiilor speciale pentru angajatii Ministerului Apararii Nationale, Ministerului Afacerilor Interne si Serviciului Roman de Informatii.

               Citeste mai mult…

Medierenet.ro: Cu ce probleme se confrunta companiile in Romania?

Cadrul legislativ instabil reprezintă principala problemă a companiilor din România, potrivit unui sondaj realizat de către TNS CSOP pentru Camera de Comerţ a României (CCIT), fiind indicată de către 82% dintre participanţi.

În topul problemelor urmează nivelul de fiscalitate (81%), situaţia infrastructurii rutiere (68%), corupţia în administraţie (63%) şi nivelul de calificare al forţei de muncă (55%).

                Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Comunicat de presă – Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș, partener coordonator al proiectului ‘Made în Banat’, finanțat prin Programul IPA de Cooperare Transfrontalieră România – Republica Serbia, organizează joi, 23 aprilie 2015, cu începere de la ora ora 1200, în Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT din Piața Victoriei nr 3, conferința finală a Proiectului ‘Made în Banat’.

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: Canada relaxează regimul de vize pentru români din 2016

Cetățenii români care au avut viză de Canada în ultimii 10 ani sau au o viză temporară pentru Statele Unite ale Americii nu vor mai fi nevoiți să solicite viză de intrare în Canada, începând din 2016, se arată într-o scrisoare transmisă de premierul canadian Stephen Harper omologului său Victor Ponta.

Premierul român a anunțat miercuri că regimul de vize pentru cetățenii țării noastre care doresc să meargă în Canada se va relaxa începând de anul viitor, odată cu introducerea programului Electronic Travel Authorization.

                Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Eurostat: Șomajul în euroregiunile din România a scăzut anul trecut la 6,8%

Rata șomajului în euroregiunile din România a scăzut anul trecut la 6,8%, de la 7,1% în 2013, dar nivelul șomajului pe termen lung a urcat la 41,1%, conform datelor prezentate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

Astfel, în Macroregiunea 1, formată din Regiunile Nord-Vest și Regiunea Centru, rata șomajului a fost de 6,2% în 2014, în scădere față de 6,5% în anul precedent. În Macroregiunea 2, ce reunește Regiunile Nord-Est și Sud-Est, rata șomajului a fost de 6,6% în 2014, în scădere ușoară față de 6,7% în anul precedent.

                 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: Proiectul de lege privind pensiile militarilor vizează îndreptarea unor greșeli din trecut

Premierul Victor Ponta a anunțat că Guvernul va adopta miercuri proiectul de lege privind pensiile militarilor, insistând asupra faptului că nu este vorba despre pensii speciale, ci de îndreptarea unor greșeli “care s-au făcut în trecut”.

“Adoptăm astăzi (…) o lege extrem de importantă, care a fost lucrată foarte mult timp: legea pensiilor pentru militari. Nu sunt pensii speciale. (…)

                 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: Guvernul adoptă reglementarea privind activitatea de control a ANAF

Guvernul va adopta miercuri proiectul de ordonanță privind activitatea de control a ANAF, act normativ care prevede modalitățile de sancționare a firmelor găsite cu bani în plus sau în minus nefiscalizați, precum și măsura privind impozitarea bacșișurilor încasate de lucrătorii din zona serviciilor turistice și a alimentației publice, a anunțat premierul Victor Ponta.

“Adoptăm, după ce a fost în dezbatere publică și după ce a fost îmbunătățită, reglementarea privind activitatea de control a ANAF. Nu se mai suspendă din prima activitatea, ci se face o listă neagră a celor care au avut probleme și, dacă te prinde a doua oară sau a treia oară, sigur îți suspendă activitatea.

                  Citeste mai mult…

Amosnews.ro: Târgurile Rommedica și Romenvirotec aduc la Romexpo tehnologii de ultimă oră în domeniul sănătății și al protecției mediului

Incepand de marti si pana sambata 25 aprilie 2015, Romexpo organizeaza doua evenimente adresate profesionistilor din domeniul medical si specialistilor interesati de protectia mediului.

Rommedica – Targul international de medicina si farmacie va oferi vizitatorilor acces la cele mai recente tehnologii si aparaturi destinate facilitarii si imbunatatirii actului medical, in timp ce Romenvirotec – Expozitia internationala pentru tehnologii si echipamente de protectia mediului aduce in atentia publicului proiecte, produse si servicii dezvoltate in ultimii ani de companiile care activeaza in domeniul protectiei mediului.

                 Citeste mai mult…

Evz.ro: FISCUL, criticat pentru impozitarea diurnelor românilor care lucrează în afara țării

ANAF și Ministerul Muncii trebuie să oprească taxarea retroactivă a diurnelor românilor care muncesc în străinătate până la lămurirea în instanță a diferendului cu agențiile de muncă temporară, a declarat ieri Claudia Boghicevici, deputat PNL.

„Excesul de zel” manifestat de ANAF, cu sprijinul ministrului Muncii Rovana Plumb, în acțiunile de impunere retroactivă a plății impozitului pe venit și a contribuțiilor sociale pe diurnele plătite de agențiile de muncă temporară românilor care muncesc în străinătate, este condamnabil, declară Boghicevici, într-un comunicat trimis presei.

                Citeste mai mult…

Evz.ro: România ar putea participa la fondul de ajutorare a ţărilor sărace cu aproximativ 9,7 mil. euro

România ar putea participa la fondul de ajutorare a ţărilor sărace, administrat de Fondul Monetar Internaţional (FMI), cu aproximativ 9,76 milioane euro, potrivit unui proiect de lege publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice (MFP).

”Se aprobă participarea României la fondul Poverty Reduction and Growth Trust (PRGT), administrat de Fondul Monetar Internaţional, cu o contribuţie în sumă de 7.571.246 DST (aproximativ 9,76 milioane euro – sumă calculată la cursurile anunţate marţi de BNR, n. r.), reprezentând cota parte ce îi revine în cadrul celei de-a doua runde de distribuire a profitului suplimentar obţinut în urma operaţiunilor de vânzare de aur ale Fondului Monetar Internaţional, efectuate în perioada septembrie 2009 – decembrie 2010”, se arată în document.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: OMV devine un Starbucks al benzinăriilor cu un brand propriu de cafea

OMV Petrom, cel mai mare jucător din industria petrolieră locală, introduce un nou produs în cadrul celor 153 de staţii OMV pe care le administrează în România, după ce compania a demarat un proces prin care aceste staţii s-au transformat treptat în adevărate centre de servicii.

               Citeste mai mult…

Economica.net: Halalai: EximBank se pregăteşte să preia atribuţiile specifice unei bănci pentru dezvoltare

EximBank se pregăteşte să preia atribuţiile specifice unei bănci pentru dezvoltare, ceea ce va creşte implicarea sa în domeniul atragerii fondurilor europene şi al obţinerii unui rol principal în implementarea proiectelor naţionale şi regionale de dezvoltare a infrastructurii, a declarat preşedintele băncii, Traian Halalai, se arată într-un comunicat de presă.

El a subliniat faptul că proiectul băncii de dezvoltare nu presupune înfiinţarea unei noi entităţi, ci doar o extindere a mandatului EximBank prin preluarea atribuţiilor specifice unei bănci pentru dezvoltare, scrie Agerpres.

                Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Guvernul a decis limitarea utilizarii unor substante chimice, precum bisfenol, la fabricarea jucariilor

 Guvernul a adoptat miercuri o Hotarare care introduce anumite limite pentru substantele chimice utilizate in fabricarea jucariilor destinate copiilor mai mici de 36 de luni. Masura are scopul de a introduce conditii suplimentare de protectie a sanatatii copiilor, prin stipularea unor reguli mai stricte de utilizare, in fabricarea jucariilor, a unor substante chimice considerate nocive asupra sanatatii. Printre substantele a caror utilizare a fost limitate se afla si bisfenol A.

Astfel, a fost limitata cantitatea folosita la fabricarea jucariilor pentru patru substante chimice asupra carora unele studii si evaluari facute la nivel european au aratat faptul ca utilizate in concentratii mari, prezinta riscuri pentru sanatatea copiilor.

                Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Comisia Europeana acuza Gazprom ca a abuzat de pozitia sa dominanta in 8 tari din Europa Centrala si de Est, conditionand aprovizionarea cu gaze de obtinerea unor angajamente de alta natura

 Comisia Europeana acuza gigantul rus Gazprom ca a abuzat de pozitia sa dominanta pe in 8 tari din Europa Centrala si de Est, conditionand aprovizionarea cu gaze de obtinerea unor angajamente de alta natura din partea angrosistilor in ceea ce priveste infrastructura de transport al gazelor. Potrivit CE, Gazprom a incalcat normele antitrust.

In urma investigatiei sale, Comisia a ajuns la opinia preliminara ca Gazprom incalca normele antitrust ale UE, aplicand o strategie generala de impartire a pietelor gazelor din Europa Centrala si de Est, de exemplu prin reducerea capacitatii clientilor sai de a revinde gazele la nivel transfrontalier. Este posibil ca aceasta strategie sa ii fi permis Gazprom sa impuna preturi neloiale in anumite state membre.

              Citeste mai mult…

Capital.ro: Ponta: Guvernul va aproba introducerea unui ”sistem inteligent” la taxa de pod de la Cernavodă

Guvernul va adopta miercuri o prevedere privind introducerea unui ”sistem inteligent” care va funcţiona în cazul taxei percepute conducătorilor auto la podul de la Cernavodă, a anunţat premierul Victor Ponta.

”Aşa facem noi. Dacă nu venea 1 Mai mai amânam. Avem în ordonanţă şi reglementarea pentru ca să putem da drumul şi la sistemul inteligent (sistem ce va fi aplicat în cazul taxei percepute pentru traversarea podului de la Cernavodă  a declarat premierul.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Raiffeisen Banca pentru Locuinţe a ajuns la un profit de 1,7 miliarde de lei

Raiffeisen Banca pentru Locuinţe (RBL) a obţinut anul trecut profit de peste 1,7 milioane de lei, în urcare cu 4% faţă de 2013, în timp ce valoarea contractelor de economisire-creditare a avansat cu 14%, la 3,2 miliarde de lei, iar numărul clienţilor a crescut cu 10%, la 217.000.

Suma de 3,2 miliarde lei reprezintă valoarea potenţialului de investiţii în domeniul locativ accesibil clienţilor băncii pe termen mediu şi lung (depuneri şi credite).

               Citeste mai mult…

Economica.net: Taxa clawback va scădea şi la medicamentele generice – şefa Direcţiei Politica Medicamentului

Taxa clawback va scădea pentru medicamentele generice, a spus Mihaela Udrea, şefa Direcţiei Politica Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale.

‘Taxa de clawback va scădea, nu ştiu să vă spun dacă ajunge la 0%, 5%, 10%, dar cu siguranţă va scădea. (…) Ca urmare a revizuirii preţurilor, taxa de clawback, cel puţin la substanţele inovative, a scăzut substanţial. Cu siguranţă va scădea taxa clawback (n.r. – şi la generice)’, a afirmat Mihaela Udrea.

              Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Licitatie IT de peste 560.000 de euro la DNA pentru achizitia de servere, PC-uri si echipamente firewall

 Directia Nationala Anticoruptie (DNA) a demarat o licitatie deschisa pentru achizitia de echipamente IT – server, statii de lucru fixe si mobile si echipamente firewall – contract in valoare estimata cu TVA de 2,49 milioane lei (peste 560.000 de euro), finantat din fonduri bugetare, potrivit unui anunt publicat miercuri in Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

Contractul presupune achizitia unui server, a 240 de statii de lucru fixe si a 65 de de statii de lucru mobile, precum si a unor echipamente si solutii firewall. (detalii in documentul atasat).

              Citeste mai mult…

Digi24.ro: Românii preferă Marea Neagră de 1 Mai

Litoralul Mării Negre e destinaţia favorită a românilor care-şi petrec în ţară vacanţa de 1 Mai. Peste trei sferturi dintre camerele hotelurilor au fost deja ocupate. În schimb, la munte nici măcar jumătate din locuri nu sunt rezervate.

Mamaia va fi cea mai aglomerată staţiune de 1 Mai. Majoritatea preferă să stea două nopţi, de vineri 1 mai, până duminică, 3 mai. Deja sunt rezervate mai bine de 90% dintre camerele oferite pe site-urile de specialitate. Mai sunt disponibile locuri în doar câteva hoteluri, iar tarifele pentru două persoane pornesc de la 270 de lei la două stele şi ajung până la 1.300 de lei la patru stele.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Jean Asselborn: Statele UE care îndeplinesc 100% cerințele tehnice trebuie să aibă posibilitatea de a accede în Schengen

Ministrul Afacerilor Externe al Luxemburgului, Jean Asselborn, a declarat, miercuri, că toate statele Uniunii Europene care au îndeplinit în proporție de 100% cerințele tehnice de aderare la Schengen și au și voință politică ar trebui să aibă posibilitatea de a accede în acest spațiu.

El a apreciat că, în ceea ce privește aderarea la Schengen a României și Bulgariei, există “un mic blocaj” și trebuie găsită cheia pentru deblocarea acestei situații.

             Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Bacşişul va fi evidenţiat pe un bon fiscal separat. Cum se vor impozita banii oferiţi voluntar de clienţi

Guvernul a decis să legifereze bacşişul, care va fi evidenţiat pe un bon fiscal separat, decizia fiind luată prin ordonanţă de urgenţă aprobată miercuri şi urmând să fie aplicată de la data publicării actului în Monitorul Oficial.

Prin bacşiş se înţelege orice sumă de bani oferită în mod voluntar de client, în plus faţă de contravaloarea bunurilor livrate sau a serviciilor prestate de către operatorii economici, precum şi restul dat de vânzător clientului şi nepreluat de acesta în mod voluntar. Bacşişul nu poate fi asimilat unei livrări de bunuri sau unei prestări de servicii, se arată în proiectul de ordonanţă de urgenţă a Guvernului.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Retailerul Marks&Spencer intră în România pe un nou segment, cel de supermarketuri. Galerie FOTO

Retailerul britanic Marks&Spencer, prezent pe piaţa locală cu magazinele de modă, va aduce pe piaţa locală şi conceptul Marks&Spencer Food, respectiv un lanţ de supermarketuri. Primul astfel de magazin va fi deschis în centrul comercial Mega Mall, dezvoltat de sud-africanii de la NEPI.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Proiectul de lege privind pensiile militare de stat, aprobat de Executiv

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de lege privind pensiile militare de stat, urmând ca documentul să fie înaintat spre adoptare Parlamentului.

Principalii inițiatori ai proiectului sunt vicepremierul pentru securitate națională, ministrul Afacerilor Interne, Gabriel Oprea, și ministrul Apărării Naționale, Mircea Dușa, la elaborarea sa contribuind și celelalte instituții din sistemul de ordine publică și securitate națională, respectiv Serviciul Român de Informații, Serviciul de Informații Externe, Serviciul de Protecție și Pază, Serviciul de Telecomunicații Speciale.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: BCE a majorat la 75,5 miliarde de euro finanțarea de urgență pentru băncile din Grecia

Banca Centrală Europeană a decis joi să majoreze cu 1,5 miliarde de euro, până la 75,5 de miliarde de euro (81,2 miliarde de dolari), plafonul liniei de finanțare de urgență a Băncii Centrale din Grecia (ELA), care poate fi acordată creditorilor eleni, a declarat miercuri un oficial bancar elen, transmite Wall Street Journal.

Reprezentanții Băncii Centrale Europene nu au comentat informația.

             Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Taximetriştii vor elibera un bon fiscal şi pentru bacşişul primit de la client

Aparatul de marcat montat pe taximetre va trebui modificat astfel încât acesta să emită, în afara bonului fiscal emis conform distanţei parcurse şi tarifului perceput pe kilometru, şi un bon fiscal pentru bacşişul dat de client taximetristului, a afirmat ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici.

La finalul şedinţei de miercuri în care Guvernul a impus fiscalizarea bacşişului şi înregistrarea acestuia pe bon fiscal separat, jurnaliştii l-au întrebat pe ministrul Finanţelor dacă măsura va fi aplicată şi în cazul celor care livrează pizza la domiciliu, altor servicii de curierat la domiciliu sau taximetriştilor, iar el a răspuns afirmativ.

              Citeste mai mult…

Mediafax.ro: ANAF va suspenda activitatea unei firme la a doua abatere, la diferenţe de sume de peste 300 lei

ANAF va suspenda activitatea unei firme doar de la a doua abatere în 24 de luni şi numai dacă diferenţa sumelor constatate depăşeşte 300 lei şi 3% din valoarea înregistrată în casa de marcat, angajaţii care refuză prezentarea sumelor putând fi amendaţi.

ANAF va suspenda activitatea unei firme la a doua abatere, la diferenţe de sume de peste 300 lei (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

             Citeste mai mult…

Hotnews.ro: ANALIZA Guvernul mareste iar pensiile celor din sistemul militar, desi in 2010-2012 in timp ce unele pensii scadeau, cele “speciale”cresteau cu 30%. Principiul contributivitatii, aruncat la cos.

 Numarul pensionarilor din sistemul special de pensii al Armatei, Politiei si Serviciilor este de circa 160.000 de persoane, reprezentand circa 3% din totalul pensionarilor Romaniei, potrivit calculelor HotNews.ro pe baza coroborarii datelor publicate de institutiile respective, cu cele ale ANAF si INS.  Acesti 160.000 de pensionari reprezinta o sursa importanta de cheltuieli, intrucat pensiile lor sunt cu mult mai mari decat cele achitate celorlalti, fiind proportionale cu salariile anterioare din ultima perioada a vietii active.

              Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Lista zonelor fara acces la internet fix de mare viteza din Romania: In 6.358 de localitati cu peste 2,75 milioane de locuitori nu este nici o retea cu net de 30 Mbps

 In 6358 de localitati din tara, in care traiesc peste 2,75 milioane de romani, nu exista la sfarsitul anului trecut nici o retea de acces sau de distributie pentru internet fix de mare viteza, care sa asigure viteze de transfer de minim 30 Mbps, potrivit unui studiu realizat de Autoritatea de reglementare in comunicatii si supus miercuri dezbaterii publice. Studiul a fost realizat pentru a veni in sprijinul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), institutie care coordoneaza implementarea unor programe de dezvoltare a infrastructurii in banda larga (broadband) in zonele rurale din Romania.

            Citeste mai mult…

Ziare.com: Guvernul da milioane de lei pentru IMM si plata unor drepturi salariale castigate in instanta

Guvernul va da mai multe milioane de lei pentru ajutorarea IMM-urilor si pentru plata unor drepturi salariale castigate in instanta.

Mai exact, Executivul a aprobat, miercuri, printr-un memorandum, deblocarea a 15 milioane lei, aferente lunii aprilie, pentru lansarea si derularea, in 2015, a programelor finantate anual de la bugetul de stat in scopul sprijinirii sectorului intreprinderilor mici si mijlocii, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

              Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Creştere uriaşă a interesului pentru terenuri: cum au evoluat preţurile

În ultima perioadă, terenurile sunt la mare căutare. FOTO www.wall-street.ro Interesul pentru terenuri a crescut substanţial în ultimele 12 luni, preţurile cerute de proprietari înregistrând în unele zone creşteri puternice, arată o analiză realizată de Imobiliare.ro. Studiul ia in calcul atat volumul cautarilor pe acest segment, cat si sumele solicitate pentru loturi pretabile pentru constructii in marile orase si principalele localitati limitrofe. Iata cum au evoluat preturile cerute in acest interval.   Citiţi continuarea articolului pe www.wall-street.ro

             Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor