Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 22 iunie 2015

 

Agerpres.ro: Comunicat de presă – ANA

Evenimente de informare în Ploiești: Promovarea oportunităților de angajare ale persoanelor vulnerabile din regiunea Muntenia

Agenția Națională Antidrog va organiza, pe 23 și 24 iunie 2015, în cadrul Camerei de Comerț și Industrie Prahova, o serie de evenimente de informare cu privire la oportunitățile de angajare a persoanelor vulnerabile din zona Muntenia.

          Citeste mai mult...

Agerpres.ro: Daniel Constantin: Toți fermierii care au început proiectele prin PNDR 2007-2013 vor primi în continuare fondurile europene

Toți fermierii care au început proiectele finanțate prin PNDR 2007-2013 sau se află în perioada de implementare vor primi în continuare fondurile europene, chiar dacă termenul privind decontarea cheltuielilor pe acest program nu va fi prelungit, a anunțat, duminică, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: APIA: 151 de autoturisme hibride și electrice, vândute în România în primele cinci luni

Numărul autoturismelor ecologice vândute în România, în primele cinci luni din 2015, a ajuns la 151 de unități, în creștere cu 55,67% față de aceeași perioadă din anul anterior, ceea ce reprezintă echivalentul a 0,4% din totalul vânzărilor de autovehicule noi înregistrate in aceeași perioadă, arată statistica Asociației Producătorilor și Importatorilor de Automobile /APIA/, consultată de AGERPRES.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Culturile agricole se vor dezvolta normal pe suprafețele cu o aprovizionare satisfăcătoare cu apă a solului (agrometeo)

Creșterea și dezvoltarea vegetativă a culturilor se vor desfășura în condiții bune în cea mai mare parte a regiunilor, îndeosebi pe suprafețele agricole cu o aprovizionare satisfăcătoare cu apă a solului, în condițiile în care intervalul 20-26 iunie se va caracteriza printr-un regim termic al aerului în general normal, în aproape toate zonele de cultură, relevă prognoza agrometeorologică întocmită de Administrația Națională de Meteorologie /ANM/.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: INS: Importurile de roșii proaspete în anul 2013/2014, în creștere cu 21% față de anul precedent

Importurile de tomate proaspete în anul 2013/2014 au totalizat 49.500 tone, în creștere cu 21% față de 2012/2013, dar în scădere cu 15,4% față de nivelul maxim înregistrat în anul 2010/2011, când s-au importat 58.500 tone, potrivit unui raport elaborat de Institutul Național de Statistică (INS) privind bilanțurile de aprovizionare pentru principalele produse agroalimentare pentru perioada 2008-2014.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta i-a trimis lui Iohannis propunerea de numire a lui Fifor ca ministru al Transporturilor – surse

Premierul Victor Ponta i-a transmis preşedintelui Klaus Iohannis propunerea de nominalizare a senatorului PSD Mihai Fifor, preşedinte al comisiei pentru transporturi şi energie, în funcţia de ministru al Transporturilor, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse guvernamentale.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Este posibil ca Grecia să iasă din zona euro? 

Ioannis Alfieris, secretar general al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Elene, despre “ziua cea mai lungă” pentru Grecia. Este posibil ca  Grecia să iasă din zona euro?  Este nevoie de un plan B?

           Citeste mai mult…

Interviu cu Alain Bonte, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Portugheze: Investiţii în infrastructură, un capitol pe care România trebuie să insiste pentru a atrage companii străine

Cu rădăcini adânci în businessul românesc, omul de afaceri portughez Alain Bonte, pre­şe­dintele Camerei de Comerţ Româno-Portugheze, poate oferi o imagine clară din perspectiva unui om din afară a mediului de afaceri românesc şi sfaturi utile pentru companiile româneşti care vor să se aventureze în Portugalia.

Alain Bonte conduce în România Generalcom, companie specializată în administrarea spaţiilor comerciale şi care deţine participaţii la Centrofarm şi Sintofarm din industria farma.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: Cu creditorii la ușă, grecii amenință cu insolvența

Grecia mai are câteva zile înainte de a afla dacă mai primește bani de la FMI și UE și continuă reformele pe care le-a agreat până acum sau intră în incapacitate de plată, cu posibilitatea de a ieși definitiv din Zona Euro. Oricare va fi direcția urmată (cel puțin, până la următorul moment de plată/rescadențare a împrumuturilor), grecilor nu le va fi deloc ușor. Dimpotrivă!

           Citeste mai mult…

Zf.ro: ZIUA Z PENTRU BĂNCILE GRECEŞTI

Tensiunea a ajuns la cote maxime şi pe piaţa bancară locală, din care grecii deţin o felie de 12%, în condiţiile în care criza băncilor de la Atena a ajuns la punctul în care se vorbeşte despre iminenţa introducerii de restricţii ale mişcării capitalului, inclusiv îngheţarea depozitelor. De la începul anului din băncile greceşti din Grecia au fost retrase 40 mld. euro, adică un sfert din total. Doar săptămâna trecută, din depozite s-au volatilizat cinci miliarde de euro. Reuniunile de astăzi ale miniştrilor de finanţe şi şefilor de stat din zona euro ar putea fi ultima şansă în care Grecia ar putea ajunge la un compromis cu creditorii pentru a nu intra în default, ceea ce ar putea aduce sistemul bancar elen în colaps.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: O ŢARĂ, MAI MULTE TOPURI

Retailerul alimentar Kauf­land România este cel mai mare angajator din economie, cu peste 22.000 de salariaţi, ju­decând după informaţiile raportate la Inspecţia Muncii, instituţie aflată sub coordonarea Ministerului Muncii.

Situaţia este diferită însă în raportările către Ministerul de Finanţe, care vede Poşta Română pe primul loc în topul angajatorilor, cu peste 25.000 de salariaţi. Dacă se includ şi instituţiile bugetare în acest clasament, atunci cel mai mare angajator este Ministerul de Interne, care avea la finalul anului trecut circa 133.600 de angajaţi. De ce nu coincid datele privind topul celor mai mari angajatori din România?

           Citeste mai mult…

Zf.ro: ARHITECTURĂ ŞI PROIECTARE

Piaţa locală de arhitectură şi de proiectare s-a ridicat la aproape 200 de milioane de euro la nivelul anului 2013, cel mai recent an pentru care există informaţii publice, faţă de un maxim de aproape 500 de milioane de euro în 2008, potrivit datelor de la Ministerul Finanţelor, care centralizează cifrele de afaceri, scrie revista Business Construct în ediţia din luna iunie. Iar aceasta în contextul în care aproape 1.000 de firme au dispărut din lista jucătorilor din arhitectură şi proiectare: dacă în ultimul an de boom existau 4.500 de firme active care operau sub codul CAEN 7111 – Activităţi de arhitectură -, la finalul anului 2013 în piaţă se mai găseau 3.500 de firme, în care lucrau aproape 9.000 de oameni.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Bancherii dau mai multe credite şi ţin mai puţini bani la BNR

Băncile au depus la BNR prin facilitatea de depozit pe o zi aproape 800 de milioane de lei în fiecare zi lucrătoare din luna mai, la jumătate faţă de nivelul înregistrat în aceeaşi perioadă a anului trecut şi un minim al ultimelor şapte luni. Spre comparaţie, maximul ultimului an a fost de peste 13 miliarde de. lei, fiind atins în luna ianuarie, arată datele agregate de BNR.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Băncile sunt călcâiul lui Ahile pentru Grecia

Astăzi, când miniştrii de finanţe din zona euro şi liderii politici ai uniunii monetare şi-au programat întâlniri de criză, s-ar putea să fie ultima şansă pentru guvernul grec să ajungă cu creditorii la un compromis care să-i permită evitarea unui dezastru financiar. Preşedintele Consiliului European Donald Tusk a avertizat că dacă astăzi Atena şi creditorii nu ajung la un compromis, Grecia va aluneca spre default.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Kiwi: Jumătate din cei care apelează la credite de consum au venituri de sub 1.500 de lei/lună

Circa 46% din românii care au accesat un credit de nevoi personale în primele patru luni din acest an au venituri mai mici de 1.500 de lei lunar, în timp ce creditele ipotecare sunt accesate în cea mai mare măsură de persoane cu venituri cuprinse între 2.500 de lei şi 5.000 de lei pe lună, potrivit unui studiu efectuat de Kiwi Finance, cea mai mare companie locală de brokeraj de credite. Cei care au venituri între 1.500 de lei şi 2.000 de lei lunar au o pondere de 15% din totalul creditelor de consum intermediate de Kiwi Finance, urmaţi de cei cu venituri între 2.000 şi 2.500 de lei lunar, respectiv 11%. Circa 36% din totalul creditelor ipotecare, inclusiv cele imobiliare, intermediate de Kiwi Finance s-au dus către persoane cu venituri între 2.500 de lei şi 5.000 de lei.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Aeroportul Suceava, gata în 25 octombrie, afirmă constructorul

Aeroportul Suceava va fi dat în folosinţă în 25 octombrie, cu toate echipamentele montate, susţine firma care execută lucrarea, Tehnic Asist Botoşani, care reclamă întârzieri din cauza “finanţării şchioape” care generează depăşirea constantă a disponibilului de 22 de milioane de lei.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Şeful supravegherii din BNR: Subsidiarele băncilor greceşti sunt bine capitalizate. Deocamdată, nu există nevoie de lichiditate

Subsidiarele locale ale băncilor greceşti sunt bine capitalizate, cu o medie a ratei de solvabilitate de 17,3% (faţă de un minim de 10% impus de BNR), şi ar putea face faţă „fără probleme“ unor eventuale retrageri de lichididate, a declarat pentru ZF Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supra­veghere din cadrul BNR.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: CONFERINŢA FONDURILE EUROPENE – EDIŢIA A VII-A “EFICIENTIZAREA ABSORBŢIEI, SOLUŢIE PENTRU CREŞTEREA ECONOMICĂ”

Toate programele operaţionale aferente exerciţiului bugetar 2014-2020 vor fi aprobate până la finalul lunii iulie, a anunţat Marius Nica, ministrul fondurilor europene, subliniind că nu există niciun pretext să nu avem un grad de absorbţie de 100% în 2020.

Plecăm de la acelaşi start cu celelalte state membre”, a ţinut să precizeze oficialul, subliniind că ministerul de resort are în vedere simplificarea procedurii de absorbţie a fondurilor UE, în perioada care urmează.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: GRECIA ESTE DOAR UN SIMPTOM AL BOLII CARE MACINĂ “PROIECTUL EUROPEAN”

Ameninţările şi acuzaţiile reciproce dintre Grecia şi creditorii săi s-au derulat săptămâna trecută cu o viteză aşa de mare, încât până şi Internetul a rămas în urmă. Apropierea termenului limită pentru rambursarea unei părţi a datoriilor Greciei către FMI a determinat accentuarea panicii la nivelul autorităţilor europene.

Confuzia existentă în rândul populaţiei a determinat inclusiv organizarea unor demonstraţii pentru rămânerea cu orice preţ în zona euro, cu toate că aceasta este condiţionată de noi măsuri de austeritate, care la pun în umbră pe cele din anii trecuţi.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: Indicele BET-FI de pe BVB a deschis în scădere

Indicele BET-FI de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în scădere şedinţa de tranzacţionare de astăzi.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, a crescut cu 0,21%, la 7.300,66 puncte, iar indicele BETPlus a urcat cu 0,18%, la 1.074,82 puncte.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: Comisarul european pentru economie este optimist în privinţa unui acord între Grecia şi creditorii săi

Pierre Moscovici, comisarul european pentru afaceri economie şi financiare, a declarat că va fi găsită o soluţie pentru a aborda criza din Grecia, după ce Atena a prezentat noi propuneri ieri, informează The Guardian.

 .         Citeste mai mult…

Bursa.ro: SUBSCRIERI DE NUMAI 65%, ÎN OFERTA MINUSCULĂ DE TITLURI DE STAT

Preşedintele BVB Lucian Anghel a cerut insistent titlurile de stat pe Bursă, dar nu a mişcat un deget să promoveze oferta

Statul nu a reuşit să împrumute de la cetăţeni – care au în depozite peste 30 miliarde de euro – infima sumă de 100 de milioane de lei, pe care o ţintea prin oferta de titluri de stat pentru persoane fizice. Subscrierile totalizau, vineri seară, în jurul orei 18.45, 64.900 de obligaţiuni de stat (65% din emisiune), cea mai mare parte a ordinelor provenind de la investitorii mari, cu pachete de peste 50.000 de lei, potrivit brokerilor.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: CODUL FISCAL, LA FINAL DE DEZBATERI PARLAMENTARE

Victor Ponta anunţă că deputaţii coaliţiei PSD-UNPR-ALDE vor vota, miercuri, pentru adoptarea Codului Fiscal în forma aprobată în Guvern, cu o singură modificare – reducerea cotei standard de TVA să fie la 19%, nu 20%, a scris premierul pe Facebook.

De asemenea, prim-ministrul a mai adăugat că de la 1 iulie intră în vigoare scăderea preţurilor la medicamente cu 20%.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: ANDREI RĂDULESCU, ANALIST LA BANCA TRANSILVANIA:

Ţara noastră are nevoie să-şi crească gradul de bancarizare, consideră Andrei Rădulescu, analist în cadrul Băncii Transilvania (BT), subliniind că România are un grad de bancarizare de 50% din PIB, în comparaţie cu ţări ca Austria, unde acest nivel ajunge la 280%.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: Ponta spune că economia duduie

Premierul Victor Ponta nu pierde nici o ocazie să se laude cu realizările guvernului pe care îl conduce. Atât în emisiunile tv, cât şi în faţa investitorilor sau a parlamentarilor, Victor Ponta susţine că ţara noastră a înregistrat creştere economică, şomaj mai mic comparativ cu media UE, dar şi creşterea pensiilor şi salariilor.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: Logica investiţiilor publice

Fireşte că orice investiţie publică determină o creştere în cererea agregată, pe termen scurt. Pe termen lung efectul este discutabil. Sunt investiţii cu efect în cererea agregată pe termen scurt şi cu impact în oferta agregată pe termen lung. Altele generează numai costuri prospective (viitoare), fără acoperire în venit, fie pentru că nu s-a anticipat cererea în mod corect, fie că nu aveau cerere. De pildă, distribuţia apei şi canalizarea în mediul rural sunt considerate investiţii necesare, dar, de cele mai multe ori, autorităţile nu evaluează gradul de suportatibilitate al tarifelor şi constată după realizarea investiţiilor că plăţile încasate sunt reduse, întrucât populaţia nu plăteşte (Rata Internă de Rentabilitate negativă).

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: FINANŢAREA EUROPEANĂ 2007-2013

Proiecte de succes în infrastructură, turism şi pentru dezvoltarea afacerilor

Rata de absorbţie a fondurilor structurale şi de coeziune a crescut cu 0,2% în mai faţă de luna aprilie, de la 54,22% la 54,42%, arată datele postate pe site-ul Ministerului Fondurilor Europene. Absorbţia curentă a crescut cu 0,2% (37 milioane de euro) în luna mai faţă de aprilie, de la 54,22% (10,333 miliarde de euro) la 54,42% (10,371 miliarde de euro).

           Citeste mai mult…

Economica.net: Benzina s-a scumpit puternic şi a depăşit preţul motorinei cu 0,30 lei

Preţul benzinei standard a ajuns să fie aproape cu 0,30 lei mai mare ca preţul motorinei standard la staţia de referinţă Petrom, Şoseaua Alexandriei, Bucureşti. Ieri, 19 iunie, benzina se vindea cu 5,86 lei, iar motorina cu 5,60 lei. În ultimele săptămâni, preţul benzinei a urcat constant la staţiile din România, în timp ce preţul motorinei a scăzut. Spre exemplificare, în 8 iunie, motorina costa, în aceeaşi staţie Petrom, 5,64 lei, iar benzina 5,74 lei. La 1 iunie, motorina costa 5,73 lei, iar benzina 5,78 lei.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Prima Casă 2015: BRD estimează că va termina banii în septembrie. Numărul creditelor acordate a crescut cu 40%

Programul Prima Casă a demarat în acest an cu o creştere semnificativă a numărului de cereri de garantare pentru credite şi, în condiţiile cererii solide, va fi interesant de vâzut când vor epuiza băncile plafonul alocat.

Creditele nou-acordate de BRD pe segmentul Prima Casă au crescut puternic în primele trei luni ale acestui an, cu 40% faţă de perioada corespunzătoare din 2014

           Citeste mai mult…

Economica.net: OTP Bank a lansat consilierea prin suport chat şi ghidare, în cadrul platformei OTPdirekt – Internet Banking

OTP Bank România a lansat facilitatea de asistenţă live în cadrul platformei OTPdirekt – Internet Banking, prin serviciul inovator de suport chat şi ghidare în timp real, fiind prima banca din România care oferă opţiunea de suport chat şi ghidare în timp real, au anunţat, luni, reprezentanţi ai băncii.

După logare, clienţii pot fi ghidaţi rapid pentru soluţionarea oricărei dificultăţi pe care ar putea să o întâmpine sau pentru utilizarea unei funcţii a platformei de internet banking, prin simplă partajare a ecranului lor cu un consultant OTP Bank.

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: INFOGRAFIC Cine detine de fapt datoria Greciei?

Zilele acestea, pietele financiare sunt cu ochii pe Grecia, deznodamantul crizei elene fiind dificil de anticipat. O parte dintre economisti sustin iesirea Greciei din zona Euro, in vreme ce altii spun ca problema sa va rezolva inauntrul Eurozonei, ca de atatea ori. In timp ce Spania, Irlanda si Portugaliei se imprumuta tot mai scump din cauza incertitudinilor privind Atena, activitatea economica a statelor din Europa Centrala si de Est (CEE) situate in imediata apropiere a Greciei are cel mai mult de suferit, sustin analistii de la UBS, citati de Financial Time si preluati de Agerpres. Ei sustin intr-un raport ca un Grexit va deprecia cu o cincime valoarea in dolari a monedelor din CEE si va avea efecte negative asupra statelor emergente.

          Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Prognoză: La toamnă, preţul laptelui va exploda

Tăierea TVA la alimente ar fi trebuit să îi ajute nu doar pe consumatori, ci și pe fermierii de la care pleacă laptele. Pe lanţul economic, ei sunt practic cei mai văduviţi. Spun că cea mai mare presiune de scădere a preţurilor a căzut pe umerii lor.

          Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Romania, tara preturilor mici! Danemarca este cea mai scumpa tara din UE

Romania se afla pe locul 27 in ierarhia indicelui preturilor de consum din Uniunea Europeana.

Considerand media preturilor cu indicele 100, preturile din Romania se aflau in 2014, potrivit Eurostat la nivelul de 54 la suta, in timp ce Danemarca, liderul scumpetei in UE are indicele 148.

          Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Anomaliile create de regulile UE în România: zonele sărace au rămas fără subvenții

Agricultorii din zonele sărace, în care se înregistrează producții mici, nu vor mai primi subvenții europene din cauza noilor criterii impuse de UE. Asta deși, pentru următorii șase ani, harta cu zonele defavorizate a crescut considerabil, în ansamblu.

          Citeste mai mult…

Digi24.ro: Bani de la stat pentru tinerii antreprenori. 150 de persoane pot primi câte 120.000 de lei

Tineri care vor să-şi deschidă propria afacere sau să şi-o dezvolte pot intra de azi în cursa pentru cei 120.000 de lei de la stat. Finanţarea poate ajunge până la 90% din valoarea proiectului, dacă sunt îndeplinite anumite condiţii.

Firma trebuie să fie SRL de tip debutant sau una cu maximum 249 de angajaţi şi o cifră de afaceri de până la 50 de milioane de euro.

            Citeste mai mult…

Ziare.com: Romania cu doar 2 taxe importante: Ar functiona acest sistem? Interviu

Cum ar fi daca in Romania ar exista doar doua biruri importante? Ar deschide calea catre crestere economica, creare de locuri de munca si bunastare? Am avea o viata mai buna daca ni s-ar lua de pe umeri povara fiscala?

            Citeste mai mult…

Evz.ro: Ești pe listă? Vezi ce declarații mai ai de depus și cât trebuie să plătești la Fisc

Iar organizatorii jocurilor de noroc de tip cazinouri şi jocuri slot-machine vor plăti taxa pentru autorizaţia de exploatare a jocurilor de noroc aferentă trimestrului următor, potrivit informațiilor Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF).

            Citeste mai mult…

Antena3.ro: Turiştii de pe litoral vor scoate mai mulţi bani din buzunar

Începând din acest week-end, turiştii care merg la mare vor scoate mai mulţi bani din buzunar. S-a terminat perioada reducerilor şi a programelor speciale, iar hotelierii vor majora treptat tarifele până la mijlocul lunii iulie.

 Turiştii care merg din acest week-end la mare vor plăti mai mult pentru cazare şi masă, odată cu încheierea programului “Litoralul pentru toţi”.

           Citeste mai mult…

Antena3.ro: Apel fără precedent lansat de Academia Română: “Pactul pentru Fiscalitate – Pactul pentru România. Fiscalitatea nu trebuie să aibă culoare politică”

Apel fără precedent lansat de Academia Română: "Pactul pentru Fiscalitate – Pactul pentru România. Fiscalitatea nu trebuie să aibă culoare politică" 122

Academia Romana lanseaza astazi un apel fără precedent. Impreuna cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei si mediul de afaceri, academicienii le cer romanilor sa semneze petitia “Pactul pentru Fiscalitate – Pactul pentru România. Fiscalitatea nu trebuie să aibă culoare politică”.

            Citeste mai mult…

Zf.ro:Secretar general Camera de Comerţ Româno-Elenă: Nu pot intra 200 mld. euro în economie şi economia să se scufunde; banii au intrat într-un buzunar şi au ieşit în altul

Datoria unui stat nu se poate dubla în 5 ani, aşa cum s-a întâmplat în cazul Greciei, şi trebuie văzut unde s-au dus banii care ar fi trebuit să intre în economie, a spus la ZF Live Ioannis Alfieris, secretar general al Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Elene.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ialomițianu: Membrii Comisiei de buget-finanțe dau luni votul final pe Codul Fiscal cu reducerea TVA la 19%

Membrii Comisiei pentru buget, finanțe și bănci din Camera Deputaților se întâlnesc luni, la ora 14,00, pentru a da vot final pe proiectul de modificare a Codului Fiscal, cu o serie de amendamente, printre care și reducerea TVA de la 24% la 19%, începând cu 1 ianuarie 2016, a declarat, luni, deputatul Gheorghe Ialomițianu.

             Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Turtoi, MADR: Până în septembrie trebuie să convingem CE să prelungească perioada pe PNDR cu 6 luni

Ministerul Agriculturii mai are timp până în septembrie să convingă Comisia Europeană pentru prelungirea cu şase luni a perioadei de rambursare a plăţilor pentru proiectele de dezvoltare rurală din cadrul PNDR 2007-2013, solicitare respinsă de CE, afirmă secretarul de stat George Turtoi.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: CEC Bank va majora suma de finanţare pentru creditele JEREMIE cu 24 milioane euro

CEC Bank va acorda noi împrumuturi, de 24 milioane euro, în cadrul iniţiativei JEREMIE destinată IMM-urilor, după ce a semnat cu Fondul European de Investiţii (FEI) suplimentarea acordului de finanţare şi garantare cu partajarea riscurilor, alocarea iniţială, de 10 milioane euro, fiind epuizată.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: EY Eurozone Forecast: Consumul intern este cel mai puternic vector de creştere a economiei româneşti

Consumul intern înregistrează în România cel mai mare avans începând cu 2008 şi reprezintă principalul vector de creştere a Produsului Intern Brut (PIB), potrivit barometrului EY Eurozone Forecast.

           Citeste mai mult…

Capital.ro: O nouă listare pe piaţa AeRO de la BVB.

Firma de curierat Chronos Curier a scos la vânzare un pachet de 10% din acţiunile companiei pe piaţa alternativă AeRO, administrată de Bursa de Valori Bucureşti (BVB), banii urmând să fie utilizaţi pentru extinderea flotei auto, dezvoltarea softului şi extinderea numărului de sedii, declarat luni acţionarul majoritar al firmei, Andrei Marinescu. “Listarea este un pas important pentru noi, o etapă plină de provocări. În viitor putem continua cu piaţa reglementată dar, momentan, ne facem junioratul pe piaţa AeRO. Chronos Curier a înregistrat afaceri de 19,7 milioane de lei în 2014, în creştere cu 40% faţă de anul anterior, şi un profit net de 404.000 lei în 2014, mai mare cu 91%.

            Citeste mai mult…

Capital.ro: Asociaţia Investitorilor: Rapoartele de evaluare incorecte se înmulţesc

AIPC reclamă neimplicarea ANEVAR faţă de rapoartele de evaluare cu probleme în cazul societăţilor care se delistează de pe Rasdaq. “Lipsa unei intervenții din partea ASF și ANEVAR în acest tip de cazuri nu are cum să nu afecteze credibilitatea acestor instituții.”

Asociaţia Investitorilor pe Piaţa de Capital (AIPC) protestează faţă de modul în care organizaţia profesională a evaluatorilor ANEVAR ignoră problemele ridicare de rapoartele de evaluare realizate de membrii săi în ceea ce priveşte exrcitarea drepturilor de retragere în cazul emitenţilor care se delistează de pe piaţa Rasdaq.

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro: De la “darea in plata” a garantiei la “datul in bara” garantat. De ce? 

Ma pregatesc pentru o dezbatere si o intalnire oarecum emotionante. Si nu e o gluma, pentru ca imi pasa si de romanii care au luat credite pentru a-si construi o casa, insa si de tara in care am ramas sa-mi cresc copilul si care stiu ca are nevoie de banii si increderea investitorilor.  Maine, 23 iunie, voi merge la Palatul Parlamentului din partea Consiliului Patronatelor Bancare din Romania (CPBR) pentru a lua parte la o dezbatere publica cu tema “Politica de creditare si limitarea raspunderii ipotecare”. Invitatia am primit-o de pe adresa de e-mail a Grupului Partidului National Liberal, insa aceasta e semnata de domnul deputat Daniel Zamfir (PNL) si de catre domnul avocat si profesor Gheorghe Piperea, persoana “influenta” pe frontul… bataliei cu bancile, care nu cred ca mai are nevoie de nicio prezentare.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Diosi, OTP Bank: Suntem deschişi pentru achiziţii. Vrem să ajungem la o cotă de piaţă de 5% în doi sau trei ani

Creditarea va stagna în acest an, dar numai dacă luăm în considerare faptul că băncile vând în continuare credite neperformante, însă din punct de vedere al creditelor noi acordate se va înregistra o creştere cu 3-4%, consideră Laszlo Diosi, CEO OTP Bank România.

‘La nivel de piaţă, creditarea va stagna în acest an, dar aceasta numai dacă luăm în considerare că băncile vând credite neperformante în continuare. Aşadar, soldul stagnează în condiţiile vânzării de credite neperformante, dar numărul creditelor creşte. Din punct de vedere al creditelor noi acordate, creşterea va fi de 3-4%, cu cât creşte şi PIB-ul. Noi ne propunem să creştem mai mult decât piaţa’, a declarat într-un interviu pentru AGERPRES Laszlo Diosi.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Bloomberg: Investitorii nu sunt entuziasmaţi de redresarea Enel

Directorul general al Enel SpA, Francesco Starace, a majorat profitul celei mai mari companii italiene de utilităţi de când a fost numit în funcţie, în mai 2014, iar analiştii se aşteaptă ca tendinţa să continue. Cu toate acestea, investitorii nu sunt entuziasmaţi de redresarea companiei, deoarece coeficientul calculat pe baza câştigurilor estimate pentru anul viitor este sub media din industrie, se arată într-o analiză realizată de Bloomberg.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Blaga: PNL va vota proiectul de lege privind Codul Fiscal dacă TVA se reduce la 19%

Partidul Naţional Liberal va vota proiectul de lege privind Codul Fiscal dacă de la 1 ianuarie cota de TVA va fi redusă la 19%, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, copreşedintele PNL Vasile Blaga.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Fermierii au solicitat subvenții europene pentru 8,4 milioane hectare, până la 15 iunie

Fermierii români au depus 821.056 de cereri pentru o suprafață solicitată la plată de aproximativ 8,4 milioane hectare, până la 15 iunie 2015, ultima zi în care au putut depune cererile fără penalizări, acestea fiind în scădere față de perioada similară din 2014, când numărul cererilor depuse a ajuns la 980.000 pentru o suprafață de aproximativ 9,5 milioane hectare, potrivit datelor furnizate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), la solicitarea AGERPRES.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Finanţele au împrumutat astăzi 300 de milioane de lei de la bănci

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 300 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat de tip benchmark pe cinci ani, la un randament mediu de 3,04% pe an.

Valoarea din prospect a emisiunii a fost de 300 de milioane de lei, însă băncile au transmis oferte în valoare totală de 927,4 milioane de lei.

         Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Loteria Bonurilor Fiscale. Următoarea extragere va avea loc pe 19 iulie, pentru bonurile emise în luna iunie

Mulţi români au păstrat bonurile primite pentru cumpărăturile făcute în aprilie şi mai pentru a participa la următoarea extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale, care, potrivit declaraţiilor făcute în aprilie de ministrul Finanţelor, ar fi trebuit să aibă loc în iunie. Numai că Teodorovici a uitat de anunţul făcut la acea vreme, luna iunie aproape că a trecut, astfel că următoarea extragere va avea loc la 19 iulie pentru bonurile emise în iunie. Loteria Bonurilor Fiscale. Prima extragere Prima extragere a Loteriei Bonurilor Fiscale, extragere extraordinară, a avut loc la 13 aprilie, în a doua zi de Paşte, pentru bonurile fiscale emise în perioada 2 februarie – 28 martie.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: Deputatul Adrian Gurzău: “În Roma antică nimeni nu-şi permitea omorârea creditorului”

Adrian Gurzău, deputat PMP, o contrazice pe Mirela Iovu, vicepreşedinte al CEC Bank, afirmând că în Roma antică nimeni nu-şi permitea omorârea creditorului, iar o persoană falită se putea propune ca sclav, împreună cu familia, pe o perioadă de timp care să-i acopere datoriile, arată un comunicat transmis astăzi redacţiei.

Mirela Iovu afirma, săptămâna trecută, că, în Roma antică, faliţii erau ucişi şi tăiaţi în atâtea bucăţi câţi creditori aveau, în Evul Mediu erau legaţi la stâlpul infamiei, iar în epoca modernă erau băgaţi la închisoarea datornicilor.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Incidentele de plăţi au explodat în mai. Plăţile refuzate de bănci au crescut de peste opt ori faţă de aprilie

Plăţile cu instrumente de debit refuzate de bănci în mai 2015 au crescut de peste opt ori faţă de aprilie şi de peste cinci ori faţă de acceaşi lună a anului trecut, apropiindu-se, pentru prima dată de la 1 ianuarie 2008, de 2,6 miliarde de lei, reiese din datele colectate la Centrala Incidentelor de Plăţi din Banca Naţională a României.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Preşedintele Eurobank: Băncile greceşti îşi închid porţile în lipsa unui acord cu creditorii

Preşedintele grupului bancar elen Eurobank, Nikolaos Karamouzis, a declarat luni că băncile greceşti ar putea fi obligate să intre în vacanţă câteva zile dacă Guvernul de la Atena nu va ajunge la un acord cu creditorii internaţionali care să permită Greciei să evite intrarea în incapacitate de plată, transmite BBC.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Amendamentul la Codul Fiscal privind scăderea TVA la 19%, din 2016, aprobat de Comisia de Buget

Deputaţii din Comisia pentru Buget, Finanţe şi Bănci au aprobat luni cu unanimitate de voturi amendamentul la proiectul de Cod Fiscal privind scăderea la 19% a cotei standard de TVA începând de anul viitor. Amendamentul a fost depus de deputatul PNL Andreea Paul.

           Citeste mai mult…

Jurnalul.ro. Băncile se tem. Creşte numărul refuzurilor pentru plăţile cu instrumente de debit

Plăţile cu instrumente de debit refuzate de bănci în mai 2015 au crescut de peste opt ori faţă de aprilie şi de peste cinci ori faţă de acceaşi lună a anului trecut, apropiindu-se, pentru prima dată de la 1 ianuarie 2008, de 2,6 miliarde de lei, reiese din datele colectate la Centrala Incidentelor de Plăţi din Banca Naţională a României.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Bănicioiu: Din 1 iulie vom avea cel mai mic preţ european la medicamente. Au fost discuţii şi cu FMI

Ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a anunţat, luni, la Guvern, că de la 1 iulie România va avea cel mai mic preţ european la medicamente, susţinând că toată procedura de reducere a preţurilor a fost finalizată, fiind purtate discuţii atât cu CE şi FMI, cât şi cu producătorii şi distribuitorii.

           Citeste mai mult…

 

        Impreuna in lumea afacerilor