Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 27 mai 2015 (13.00)

 

Gds.ro, preluat de ultimele-stiri.eu: Craiovenii cu industria, egiptenii cu fasolea

Ministrul pentru afaceri economice şi comerciale al Ambasadei Egiptului în România, Abdel Rahman A. Raouf, s-a aflat ieri în Craiova, unde a avut o întâlnire, la sediul Camerei de Comerț și Industrie (CCI) Dolj, cu câțiva reprezentanți ai mediului de afaceri craiovean, în special cu oameni de afaceri ale căror firme activează în domeniul producției de tractoare și mașini agricole, echipamente de irigații, echipamente pentru căi ferate (semnale) și subansamble pentru industria auto.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: CSCI: 87% dintre români cred că vor scădea prețurile după reducerea TVA la alimente

Majoritatea românilor (87%) crede că vor scădea prețurile după reducerea TVA la alimente, decizia fiind apreciată cel mai mult de publicul de stânga, de nehotărâți și de votanții mai tineri de dreapta, conform celui mai recent studiu InfoPolitic realizat de CSCI la finalul lunii aprilie.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Iohannis: Constat cu dezamăgire că investițiile publice sunt tot mai reduse

Președintele Klaus Iohannis se declară dezamăgit de faptul că investițiile publice sunt tot mai reduse, punctând că Guvernul solicită “paradoxal” spațiu fiscal-bugetar pentru investiții.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Iohannis: Codul Fiscal trebuie analizat cu atenție, pentru a nu pune în pericol stabilitatea macroeconomică

Codul Fiscal aflat în dezbatere parlamentară trebuie analizat cu atenție și responsabilitate, pentru a nu pune în pericol stabilitatea macroeconomică și beneficiile acesteia, a afirmat marți președintele Klaus Iohannis.

“Trebuie să analizăm Codul Fiscal cu atenție și responsabilitate, tocmai pentru a nu pune în pericol stabilitatea macroeconomică și beneficiile acesteia”, a declarat Iohannis, la evenimentul organizat de Consiliul Investitorilor Străini privind lansarea “Cărții Albe 2015: Reconstruirea încrederii”.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: INS: 17,889 milioane metri cubi – masă lemnoasă recoltată în 2014; scădere cu 6,2% față de 2013

Masa lemnoasă recoltată în anul 2014 s-a ridicat la 17,889 milioane metri cubi (m.c.), în scădere cu 6,2% (1,17 milioane m.c.) față de anul 2013, când s-au recoltat 19,063 milioane m.c., potrivit datelor publicate miercuri de Institutul Național de Statistică (INS).

Cel mai mare volum de masă lemnoasă s-a recoltat în regiunea de dezvoltare Nord-Est (26,1% din totalul volumului de masă lemnoasă recoltată), urmată de regiunea de dezvoltare Centru (24,6%) și într-o proporție mai mică de regiunile de dezvoltare Vest (12,4%), Nord-Vest (11,8%), Sud-Muntenia (9,8%), Sud-Vest-Oltenia (7,7%), Sud-Est (7,2%) și București — Ilfov (0,4%).

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: O nouă mostră de coerenţă marca BVB

Nici nu se liniştiseră bine apele la Depozitarul Central, după instalarea noii conduceri – în două etape -, că acţionarul său majoritar Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a dat cu bâta în baltă şi a respins, în Adunarea Generală, ca să vadă tot poporul, planul de afaceri şi bugetul pe 2015.

 Depozitarul Central este la o aruncătură de băţ – câteva etaje mai jos – faţă de locaţia BVB, astfel că oricine de la Bursă ar fi putut să comunice, înainte de AGA, că acţionarul majoritar nu vrea să aprobe estimările conducerii.

       Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB a deschis în scădere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în scădere şedinţa de tranzacţionare de astăzi. Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, scade lent cu 0,06%, fiind cotat la 7.438,56 puncte şi, de asemenea, indicele BET Plus se depreciază uşor cu 0,06%, la 1.093,75 puncte.

       Citeste mai mult…

Bursa.ro: Pe Isărescu îl ustură Piperea

 Băncile urmăresc să facă plasamente care să le permită asigurarea unui flux de venituri şi restituirea şi remunerarea corespunzătoare a depozitelor, nu acumularea de proprietăţi imobiliare depuse garanţie de debitori, a spus, ieri, guvernatorul Băncii Naţionale a României (BNR) Mugur Isărescu, adăugând: “Chiar doresc să scape de ele (n.r. de proprietăţile imobiliare). Băncile nu sunt dezvoltatori imobiliari, nu sunt niciun fel de dezvoltatori. Dacă intră în alte domenii, nu numai că păcătuiesc, ci pierd, pentru că nu au specialişti. Nu sunt nici agenţii imobiliare şi nici instituţii de binefacere”.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: Isărescu le cere băncilor să micşoreze comisioanele

Guvernatorul: “Băncile nu ar trebui să lase deponenţii să se întrebe de ce să-şi mai ţină banii la bancă”

Comisioanele percepute de băncile de la noi pentru diverse operaţiuni sunt încă mari şi, dacă în condiţiile unor dobânzi nominale ridicate nu se simţeau, la nivelul actual al dobânzilor se simt, iar băncile nu ar trebui să lase deponenţii să se întrebe de ce să-şi mai ţină banii la bancă, este de părere Mugur Isărescu.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: E.ON România vede afaceri în creştere în acest an

Cifra de afaceri consolidată a grupului de companii E.ON în România s-a situat, anul trecut, la 4,83 miliarde lei (circa un miliard de euro), fiind apropiată de cea din anul 2013. Volumele de gaze naturale şi electricitate comercializate s-au situat la 29,6 TWh, menţinându-se la nivelul consemnat anul anterior, a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România.

        Citeste mai mult…

Miza de 30 miliarde de euro: Bursa pregăteşte o terapie-şoc pentru a trezi la viaţă micii investitori. VIDEO

Deschidere live a şedinţei cu cele mai bune oferte de preţ, call center pentru informare şi condiţii promoţionale pentru a stimula tranzacţiile „intra-day” sunt măsurile pe care BVB le va aplica în următoarele luni pentru a creşte numărul de investitori mici.

Miza sunt economiile de 30 miliarde de euro ale românilor de rând care „lenevesc” acum în depozite ban­care pentru do­bânzi mai mici de 3% pe an şi care ar putea fi puse la lucru în folosul economiei prin investiţii în acţiunile companilor listate, în obligaţiuni şi titluri de stat.

       Citeste mai mult…

zf.ro: CEI MAI MARI JUCATORI DIN ECONOMIE 2015

Nikolai Beckers,Telekom: Romania are toate sansele sa creasca cu 5-6%, dar avem nevoie de stabilitate, predictibilitate si impozite rezonabile

De multe ori, Romania este comparata cu Malaezia, are oameni, are resurse. Malaezia este unul din tigrii din Asia, iar eu spun ca Romania poate fi un tigru la Marea Negra. Romania are multe resurse, nivelul educational este inca foarte bun, dar trebuie facute eforturi pentru generatiile viitoare. Am vazut o crestere de 2-3% in ultimii ani, dar nu e de ajuns pentru a ajunge la salarii de 800 de euro. Directia este buna, dar de foarte multe ori executia are lacune. Sunt multe discutii despre impozite. Statul poate reduce impozitele si poate sa foloseasca banii pentru a realiza infrastructura spre Vest, a spus Nikolai Beckers, CEO, Telekom Romania, în cadrul  evenimentului Cei mai mari jucatori din economie 2015, organizat de Ziarul Financiar.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Albalact vine la cota bursei pe 3 iunie

Producătorul de lactate Albalact (simbol bursier ALBZ) îşi va face debutul pe piaţa principală a bursei în data de 3 iunie, când va deveni cea mai mare companie din industria bunurilor de larg consum listată la BVB.

În acest moment, singurele firme din FMCG listate pe piaţa principală sunt producătorul de panificaţie Boromir Prod (SPCU) şi producătorul de bere Bermas (BRM).

        Citeste mai mult…

Zf.ro: „REZERVE“ PENTRU REDUCEREA TVA

Excedent bugetar, investiţii pe minus

Excedentul bugetului general consolidat a ajuns în aprilie la 6 miliarde de lei (0,85% din PIB), adică mai mult decât golul bugetar care ar rezulta din reducerea TVA la alimente de la 24% la 9%, estimat de guvern la 5 miliarde de lei anual.

Excedentul a crescut în aprilie cu un miliard de lei, dar, în ciuda faptului că veniturile au crescut cu 12% la patru luni din an, comparativ cu perioada similară a lui 2014, ex­cedentul este fundamentat pe reducerea la maximum a chel­tuielilor, în special a celor de capital (investiţii din buget).

          Citeste mai mult…

Zf.ro: FILOSOFIA GUVERNULUI PONTA

Excedentul bugetar a ajuns la 6 mld. lei, dar investiţiile din buget au scăzut cu 1 mld. lei

Investiţiile statului prin buget înseamnă construcţia de drumuri, de autostrăzi, refacerea spitalelor, a şcolilor. Investiţiile din buget pe care trebuie să le facă statul înseamnă pe lanţ comenzi, noi angajări şi creşterea economică. Toate acestea sunt amânate pentru ca guvernul Ponta să raporteze excedent bugetar astfel încât să compenseze scăderea TVA pentru alimente de la 1 iulie.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Şeful grupului UniCredit: Trebuie să transformăm informaţia în business, să mergem spre digital banking

Federico Ghizzoni, CEO al grupului UniCredit, unul dintre cele mai puternice conglomerate bancare europene, spune că grupul va investi mai mult în digital banking pe piaţa locală şi că trebuie să fie puternici pe internet banking. „Dacă este nevoie să deschidem 10 sau 20 de unităţi, vom face acest lucru. Simţim că este nevoie să investim mai mult în mobile banking, trebuie să fim puternici pe internet banking.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Afacerile UniCredit Leasing au crescut cu o treime în primul trimestru

UniCredit Leasing, cea mai mare companie din piaţa de leasing, a finanţat în primul trimestru bunuri în valoare de circa 70 mil. euro (308 mil. lei), cu o treime peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, evoluţie susţinută de sectorul autovehiculelor comerciale şi utilitare. Finanţările pentru autovehicule comerciale şi utilitare au ajuns la 32 mil. euro, respectiv 46% din total, în creştere cu un punct procentual faţă de primul trimestru al anului trecut. „Ne concentrăm în zona companiilor mici şi medii, acolo unde este nevoie de finanţare pentru o creştere economică solidă”, afirmă Antoaneta Curteanu, CEO al UniCredit Leasing.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Volksbank a programat pentru conversie 80% dintre clienţii cu credite în franci

Volksbank a programat peste 80% dintre clienţii cu credite în franci elveţieni pentru prezentarea ofertei de conversie a creditelor din CHF în lei sau euro, primele contracte fiind deja semnate. „Am început să semnăm contractele de conversie de câteva zile, pentru că abia au trecut 15 zile de la primele prezentări de ofertă. Cred că vârful de semnare va fi atins în iunie“, a declarat Andrei Dudoiu, directorul general al băncii. Oferta Băncii Transilvania, proprietarul Volksbank, pentru clienţii cu credite în CHF este valabilă în perioada 4 mai – 31 iulie şi constă în returnarea comisioanelor de risc/administrare, la care se adaugă o reducere de 22,5%. De ofertă pot beneficia aproximativ 18.300 de persoane.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: „Fondul Proprietatea vrea să-şi vândă participaţiile la E.ON, dar nu a prezentat o ofertă“

Fondul Proprietatea vrea să vândă participaţiile deţinute la E.ON Distribuţie şi E.ON Energie, dar nu a prezentat o ofertă în acest sens conducerii E.ON, a declarat Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România, unul din cei doi mari distribuitori locali de gaze.

„Nu am avut nicio discuţie concretă legată de acest lucru. Ştim că vor să iasă din acţionariat, însă nu avem nicio propunere concretă de la Fondul Proprietatea pe marginea acestui subiect“, a afirmat el.

        Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Ce scumpiri anunţă creşterea dolarului. Pe cine avantajează întărirea monedei americane

Cursul dolarului a crescut cu peste 10 bani numai de la începutul acestei săptămâni, până aproape de 4,1 lei/dolar, nivelul maxim al ultimei luni. Un dolar mai scump se traduce prin preţuri mai mari la carburanţi, la citrice, îmbrăcăminte, încălţăminte şi electronice importate din Asia, însă şi câştiguri mai mari pentru cei care au ales să economisească în această valută. Dolarul american şi-a continuat ieri creşterea în raport cu leul, astfel că Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de schimb de 4,0924 lei/dolar, mai mare cu 3,77 de bani faţă de cotaţia din ziua precedentă, acesta fiind nivelul maxim al ultimei luni. Dolarul a crescut puternic şi luni, cu aproape 8 bani.

        Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Idei de afaceri 2015. Comisia Europeană dă undă verde fondurilor pentru PNDR

Tinerii sunt aşteptaţi cu idei de afaceri în agricultură care să fie finanţate cu fonduri europene, este mesajul pe care îl transmite Phil Hogan. România a primit aprobarea oficială din partea Comisiei Europene pentru Programul Naţional de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 – 2020. În total, agricultura din România va primi prin acest program fonduri europene pentru agricultură în valoare de 8,128 miliarde de euro. În total, România a primit 8,18% din Fondul European Agricol pentru Dezvoltare, cel mai mare dintre cele 24 de programe aprobate.

           Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Fabricile falimentare ale Epocii de Aur, mană cerească pentru imobiliare. Ce s-a ales de industria lui Ceauşescu

Falimentară şi falimentată timp de 25 de ani, industria Epocii de Aur a fost înghiţită de căpcăunul generator de profit numit imobiliare. Pe terenurile fabricilor fruntaşe în întrecerea socialistă a muncii, se dezvoltă acum mall-uri, clădiri de birouri sau proiecte rezidenţiale, scrie Adevărul Financiar. O stenogramă a audierilor Comisiei Senatoriale pentru Revoluţia din 1989 surprinde un dialog între fostul vice-premier comunist Ion Dincă (zis Teleagă) şi Nicolae Ceauşescu, în care cel dintâi încerca să-i sugereze Secretarului General al partidului că, după achitarea datoriei externe, România ar trebui să mai slăbească şurubul pentru a stimula consumul intern. Replica lui Ceauşescu a fost dură: „Nu de consum avem noi nevoie acum! Banii pe care îi vom avea vor merge în industrie. Trebuie să susţinem industria.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Mega Image vs Profi – bătălia pentru supremaţie trece prin stomacul clienţilor şi se duce cu arome româneşti

Cei de la Mega Image au lansat deja un magazin sub brandul „Gusturi Româneşti”, unitate dedicată produselor fabricate în România FOTO Mediafax Mega Image şi Profi, retailerii cu cele mai extinse reţele din comerţul modern, au anunţat o luptă strânsă şi anul acesta în disputarea titlului de campion al expansiunii pe piaţă, scrie Adevărul Financiar. Iar pentru a-şi atinge ţinta, ambele companii mizează pe o armă sigură: produsele româneşti. Reducerea TVA de la 24 la 9 % de la 1 iunie ascute cuţitele principalilor competitori din zona comerţului modern. Mega Image şi Profi au anunţat încă de anul trecut că vor să menţină în 2015 ritmul expansiunii pe piaţă înregistrat 2014.  Mega Image s-a extins cu 114 de magazine noi, iar Profi cu 71.

         Citeste mai mult…

Economica.net : România urcă în top 15 cele mai atractive ţări din Europa – raport EY

România a urcat, pentru prima dată, în top 15 cele mai atractive ţări din Europa privind numărul proiectelor cu investiţii străine atrase în 2014, arată raportul anual EY – European Attractiveness Survey, care a sondat opiniile a 808 executivi de top.

Dacă, în 2014, în acest clasament erau prezente ţări ca Polonia, Serbia şi Republica Cehă, anul acesta singura ţară din Europa Centrală şi de Est care mai este prezentă în top 15 alături de România este Polonia. Astfel, România a reuşit să atragă 62 de proiecte FDI în 2014, cu 19% mai mult decât în 2013, potrivit raportului.

        Citeste mai mult…

Antena3.ro: Daily Income. Ce spune Daniel Anghel, partener taxe la PwC, despre abuzurile fiscale şi principiului in dubio contra fiscum

Noul Cod Fiscal, aplicabil din 2016, aduce schimbări importante pentru cetăţeni. Daniel Anghel, partener taxe PwC, a vorbit, miercuri, la “Daily Income cu Adrian Măniuţiu“, despre principiului in dubio contra fiscum şi despre acţiunile ANAF, care, în încercarea de a stopa evaziunea fiscală, au întrerupt activitatea unor agenţi economici.

         Citeste mai mult…

Capital.ro : Deloitte: Motivarea și implicarea angajaților, problemele majore ale mediului de afaceri

Gradul scăzut de motivare și implicare al angajaților este principala problemă cu care se confruntă 87% din liderii de HR și business, arată cel de-al treilea raport anual Deloitte, “Tendințe în capitalul uman- Cum să conduci în noua lume a muncii”.

        Citeste mai mult…

Capital.ro: Profit net record pentru Wizz Air

Companie aeriană low-cost Wizz Air a anunţat miercuri că în anul fiscal care s-a încheiat pe 31 martie 2015 profitul său net a crescut cu 67%, adăugând că se aşteaptă ca tendinţa de creştere să continue şi în acest an pe măsură ce îşi extinde capacităţile, potrivit Reuters.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Piaţa externalizării de creanţe a scăzut cu 28% în 2014, la 1,25 miliarde euro. Colectarea a urcat cu 24%

Piaţa de externalizare a creanţelor de către creditori s-a redus anul trecut cu 28% faţă de 2013, la 1,25 miliarde euro, pe fondul scăderii pe segmentul de persoane fizice cu 34%, însă pe de altă parte valoarea creanţelor colectate a urcat cu 24%, la 475 milioane euro, potrivit asociaţiei de profil.

“Externalizarea de creanţe a înregistrat o scădere anuală de 12% în perioada 2011-2014, pentru că tot mai puţine credite sunt date de bănci în ultima vreme. Dacă vorbim de creditele negarantate, trendul externalizării de creanţe este de scădere sau stabilizare în continuare”, a declarat miercuri Georg Kovacs, preşedintele Asociaţiei de Management al Creanţelor Comerciale (AMCC), într-o conferinţă de presă.

       Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor