Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 27 martie 2015

Adevarul.ro, preluat de ziare.com: Ultimele fiţe în materie de mobilier, la târgul care s-a deschis la Pavilionul Expoziţional Mamaia

Producători din ţară şi din străinătate au venit la Constanţa cu servicii şi dotări pentru hoteluri şi casa dumneavoastră. În perioada 26 – 29 martie, Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa a organizat la Pavilionul expoziţional Mamaia Salonul de Dotări Hoteliere şi Alimentaţie Publică – LITORAL 2015 şi Târgul de Mobilă „Totul pentru casă şi familie“. De asemenea, în aceasta perioadă şi acelaşi loc se va deşfasura şi Salonul de Finanţari, cu oferte şi servicii financiare. Bucurându-se de un real succes în cadrul ediţiilor anterioare, Salonul de Dotări Hoteliere şi Alimentaţie Publică – LITORAL 2015 este singurul eveniment de acest profil din Constanţa, ce reuneşte, an de an, cei mai importanţi furnizori de servicii şi dotări specifice pentru industria HoReCa.

         Citeste mai mult…

Efin.ro: Experții în constructii, amenajari si instalatii se intalnesc la Romexpo, intre 26-29 martie 2015

Romexpo in colaborare cu Camerele de Comert si Industrie din Romania organizeaza targurile Construct Expo, Ambient Expo, Romtherm, Expo Flowers&Garden, Antique Market si Pastele la Romexpo, in perioada 26-29 martie 2015

In total, in cadrul acestor evenimente expozitionale, cele peste 370 de companii din Romania si alte 20 de tari, ocupand o suprafata totala de peste 12.800 metri patrati isi vor prezenta cele mai recente produse, servicii si proiecte dezvoltate in ultimul an.

        Citeste mai mult…

Cugetliber.ro: “Fabricat în România”, la Târgul de Mobilă, din Mamaia

Litoralul românesc a fost cuprins de febra pregătirilor pentru noul sezon estival. În hoteluri şi restaurante se fac lucrări de reamenajare şi reparaţii, de curăţenie generală şi de investiţii. Până la Paşti, când vor sosi primii oaspeţi la mare, nu mai este mult.

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa a dat şi ea o mână de ajutor industriei hoteliere, organizând, în perioada 26 – 29 martie 2015, câteva evenimente de mare utilitate, la Pavilionul Expoziţional din staţiunea Mamaia. Este vorba de cea de-a XIII-a ediţie a Salonului de Dotări Hoteliere şi Alimentaţie Publică – LITORAL 2015, de cea de-a IV-a ediţie a Târgului de Mobilă şi de Salonul de Finanţări.

       Citeste mai mult…

Agerpres.ro: MFP: Excedent bugetar de 0,33% din PIB după primele două luni din 2015

Execuția bugetului general consolidat la finele lunii februarie 2015 s-a încheiat cu un excedent de 2,3 miliarde lei, respectiv 0,33% din PIB, față de un deficit de 3,1 miliarde lei, respectiv minus 0,46% din PIB, înregistrat la aceeași dată a anului 2014, conform datelor publicate joi de Ministerul Finanțelor Publice.

Veniturile bugetului general consolidat, în sumă de 33,8 miliarde lei, reprezentând 4,8% din PIB, au fost cu 10,9% mai mari în termeni nominali față de aceeași perioadă a anului precedent.

Citeste mai mult…

Zf.ro: ZF LIVE – RADU MIRCESCU, CEO ŞI PRINCIPALUL ACŢIONAR AL GASOIL GROUP

România mai are rezerve de petrol de peste 200 de miliarde de dolari. Piaţa are nevoie însă de concurenţă pentru a debloca subsolul şi a creşte gradul de recuperare a resurselorSubsolul României mai ascunde petrol în valoare de peste 200 miliarde de dolari, chiar şi după 150 de ani de producţie, dar pentru a scoate resursele la suprafaţă este nevoie de întărirea concurenţei prin apariţia mai multor producători mici, susţine Radu Mircescu, directorul general şi principalul acţionar al Gasoil Group, un grup de firme de servicii la sondă.

       Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Noua lege a salarizării: Guvernul propune bugetarilor salarii brute între 1.200 lei-22.000 lei. Sindicatele acuză incompetenţa

Guvernul propune, în noua lege a salarizării, un salariu minim brut de 1.200 lei şi unul maxim brut de 22.000 lei, repartizate pe cinci clase de salarizare, sindicatele acuzând însă Executivul de incompetenţă pentru faptul că introduce eronat unele profesii în categoria meseriilor necalificate.

Cele cinci clase de salarizare ar urma să includă de anul viitor, conform propunerii guvernamentale, persoanele necalificate, cu un salariu minim brut de 1.200 lei, persoanele cu studii medii sau care au absolvit şcoli profesionale, fără bacalaureat, persoanele cu studii medii cu bacalaureat, persoanele cu studii superioare de scurtă durată (precum asistent medical, arhivar, grefier) şi persoanele cu studii superioare de lungă durată (precum medicul, profesorul, dar şi preşedintele ţării, parlamentarul şi ministrul), pentru această ultimă categorie fiind propus salariul maxim, de 22.000 lei brut.

       Citeste mai mult…

Mediafax.ro: PREMIERĂ în procesele cu băncile: Un client din Capitală a obţinut în instanţă suspendarea plăţii ratelor

Un bărbat care are un credit în franci elveţieni a obţinut suspendarea plăţii ratelor până la soluţionarea procesului în care reclamă clauzele abuzive ale băncii, la Tribunalul Bucureşti, printr-o ordonanţă preşedinţială, avocatul acestuia spunând că este o premieră care va putea crea un precedent.

Bărbatul, din Bucureşti, a contractat creditul în anul 2008, el împrumutând de la bancă aproximativ 80.000 de franci elveţieni, a explicat, pentru MEDIAFAX, avocatul acestuia, Marius Coltuc.

      Citeste mai mult…

Zf.ro: AGRO BUSINESS

Danezii au făcut 5 mil. € din fermele agricole pe care le au în România

Compania daneză FirstFarms, unul dintre cei mai mari investitori danezi din producţia agricolă în România, a făcut anul trecut afaceri de 5 milioane de euro, în creştere cu 15% faţă de 2013, dar profitabilitatea brută s-a redus cu 13%, la 1,7 milioane de euro, arată raportul său anual.

       Citeste mai mult…

Bonusurile şi beneficiile angajaţilor români reprezintă 19% din pachetele salariale. La angajaţii germani şi la cei englezi ponderea este de 26%

Pachetul salarial al unui angajat român este format în proporţie de 81% din salariul fix, la care se adaugă plăţile variabile – bonusurile sau primele obţinute cu diferie ocazii – în cuantum de 7%, precum şi bene­ficiile (cum sunt tichetele de masă, de exemplu), care reprezintă 12% din valoarea totală a sumei pe care o plăteşte un angajator pentru salariaţi.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINIE SORIN PÂSLARU, REDACTOR-ŞEF ZF

Noua şi vechea economie – cum răsar hoteluri noi în mijlocul Bucureştiului, iar altele precum Lido stau în paragină

Una dintre piedicile principale în calea accelerării creşterii economice în România este blocajul dat de activele îngheţate – terenuri, imobile sau chiar active intangibile care nu produc sau produc foarte puţin pentru că au administratori nepricepuţi, iar în jurul lor nu creşte nimic.

Este cazul multor clădiri şi terenuri din centrul Bucureştiului. Spre exemplu, hotelul Lido de pe bulevardul Nicolae Bălcescu,  foarte bine poziţionat şi cu un istoric de pus în valoare, este de ani de zile în conservare.

      Citeste mai mult…

Zf.ro: Băncile vor raporta zilnic către ANAF operaţiunile care depăşesc 5.000 euro

Băncile vor fi obligate să raporteze zilnic către ANAF lista persoanelor fizice sau juridice care deschid sau închid conturi, a celor care închiriază casete de valori, dar  şi operaţiunile în lei sau în valută care depăşesc echivalentul a 5.000 de euro, obligaţia fiind introdusă prin proiectul noului Cod de procedură fiscală, aprobat miercuri.

ANAF  a încercat în repetate rânduri să obţină accesul  la informaţiile privind soldul şi rulajele conturilor bancare ale populaţiei şi companiilor, dar băncile s-au opus.

     Citeste mai mult…

Zf.ro: TOP TRANZACTII 2015

Primele semnale clare de revenire în fuziuni şi achiziţii: cine a propulsat piaţa şi care sunt perspectivele în 2015

Anul 2014 şi primele luni din 2015 au marcat o revenire clară a apetitului pentru fuziuni şi achiziţii în România, piaţa consemnând o creştere puternică faţă de 2013, arată ediţia din acest an a anuarului ZF TOP TRANZACŢII care va fi lansat pe piaţă la începutul lunii aprilie.

Revirimentul vine după ce piaţa a dat semne că începe să se mişte încă din 2013, când trecuse pragul de 1,3 mld. euro, susţinută de listările pe Bursă şi de vânzările de portofolii realizate de bănci.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Hanganu: Ajutorul de stat pentru granzi a dinamitat piaţa de muncă în IT

Ajutorul de stat primit de multinaţionalele din IT în baza H.G. 797/2012, prin care acestea s-au angajat ca în termen de trei ani să creeze minimum 200 de locuri de muncă pe plan local, a destabilizat piaţa de forţă de muncă în domeniul IT&C, potrivit lui Marius Han­ganu, managing partner în cadrul Tre­mend Software Con­sulting şi pre­şedinte al unui nou înfiinţat grup de firme din Ca­pitală, Dif­ferent Angle Cluster.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: TRANZACŢIE

Gigantul Carlyle tulbură adâncurile Mării Negre în căutare de gaze

Grupul Carlyle, cea mai mare firmă de private equity din lume, cu active de 194 de miliarde de dolari, va începe să răscolească adâncurile Mării Negre în căutarea de gaze naturale după ce a plătit 42,5 milioane de dolari pentru preluarea participaţiilor pe care canadienii de la Sterling le aveau în patru perimetre offshore.

Carlyle se alătură astfel giganţilor ExxonMobil şi Lukoil, care deja au forat primele sonde în Marea Neagră.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: Reţeta sigură pentru creşterea preţului petrolului: război în Orientul Mijlociu

Preţul petrolului a urcat abrupt ieri după ce avioanele de război ale Arabiei Saudite, cel mai mare exportator de petrol şi de anul trecut cel mai mare importator de echipament militar din lume, au bombardat poziţiile rebelilor şiiţi care încearcă să-l înlăture de la putere pe preşedintele statului vecin Yemen.

Operaţiunea militară este considerată de unii analişti un joc de noroc al saudiţilor de a limita influenţa unei alte „superputeri“ din Orientul Mijlociu, Iranul, fără ajutorul direct al SUA.

      Citeste mai mult…

Zf.ro: Se scumpesc uşor creditele în lei? Robor la 3 luni creşte la 1,4% pe an. În ultimele săptămâni, indicatorul a fost 1,3%

Indicatorul Robor la 3 luni, utilizat ca bază de calcul pentru costul creditelor de retail în lei, a urcat ieri la 1,4% pe an, înregistrând cel mai mare avans într-o singură zi din ultimele şase luni.

Astfel, costul leilor a crescut într-o singură zi cu 0,11 puncte procentuale, potrivit datelor Băncii Naţionale. La începutul săptămânii trecute, indicatorul Robor scăzuse sub pragul de 1,3% pe an.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: Carpatica votează reducerea capitalului şi reluarea discuţiilor cu Nextebank

Acţionarii Băncii Comerciale Carpatica se vor întâlni sâmbătă într-o Adunare Generală Extraordinară pentru a aproba diminuarea capitalului social al băncii în vederea acoperirii parţiale a pierderilor, urmând ca ulterior acesta să fie majorat printr-o emisiune de acţiuni.

La această întâlnire acţionarii Carpatica ar urma să voteze şi reluarea discuţiilor cu reprezentanţii Nextebank pentru stabilirea condiţiilor unei eventuale fuziuni între această bancă şi Carpatica.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: Bilanţul desfiinţării RASDAQ: 300 de firme se delistează

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a notificat un număr de 880 de societăţi listate pe piaţa RASDAQ cu privire la intrarea în vigoare a Legii 151/2014 care stabileşte că din octombrie această piaţă se va desfiinţa.

Dintre acestea 686 de societăţi au transmis informări cu privire la convocarea AGEA. Pentru 305 societăţi, acţionarii au decis să nu facă demersuri de admitere la tranzacţionare pe o piaţă reglementată sau sistem alternativ. În cazul acestora, acţionarii care nu au votat în favoarea hotărârii se pot retrage din societate.

     Citeste mai mult…

Zf.ro: Conpet Ploieşti, cel mai generos transportator cu acţionarii

Transportatorul de ţiţei Conpet Ploieşti (simbol bursier COTE) îşi propune să împartă acţionarilor ca dividende peste 90% din profitul net de 56 milioane de lei realizat anul trecut, urmând să plătească un dividend brut de 5,94 lei/acţiune.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: Sibiu: Noua autobază pentru Societatea de transport în comun, în valoare de 4,8 milioane de euro

Societatea care asigură transportul în comun în municipiul Sibiu a început, joi, lucrările la o nouă autobază, în valoare de 4,8 milioane de euro, fondurile fiind asigurate printr-un împrumut BERD, contractat cu sprijinul Primăriei Sibiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de către reprezentanţii Primăriei Sibiu, joi au început lucrările de construcţie la noua autobază a Societăţii de transport în comun din oraş, SC Tursib, care se află în subordinea Consiliului Local Sibiu.

     Citeste mai mult…

Zf.ro: UE va investiga piaţa de comerţ electronic. “De ce să nu cumpăr de acasă pantofi din Italia?”

Uniunea Europeană va declanşa o investigaţie pe piaţa de comerţ electronic din cele 28 de state membre pentru a depista care sunt “barierele” care blochează achiziţiile de bunuri şi servicii din magazine online din alte ţări, în condiţiile în care autoritatea pentru concurenţă suspectează că există înţelegeri între retaileri care determină această situaţie, scrie Bloomberg.

Retailerii ar putea bloca achiziţiile între statele UE prin prevederile contractuale sau prin introducerea a diferite criterii tehnice.

     Citeste mai mult…

Bursa.ro: BOGDAN AURESCU:

“Stabilitatea şi securitatea, strâns legate de aprovizionarea cu energie”

Aurescu: “România susţine Uniunea Energetică Europeană”

Stabilitatea şi securitatea sunt “strâns legate” de fluxurile de aprovizionare cu energie, fapt reconfirmat de evenimentele din vecinătatea estică a Uniunii Europene şi din imediata apropiere a ţării noastre, a declarat astăzi ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, la deschiderea conferinţei internaţionale “Abordări regionale ale conceptului securităţii energetice”.

Astfel, asigurarea unui mediu previzibil în furnizarea de energie nu se mai subsumează strict domeniului economic, ci devine, tot mai mult, o temă de securitate naţională, pe care fiecare stat trebuie să-l abordeze cu mijloacele adecvate, inclusiv prin cooperare regională, a punctat şeful diplomaţiei române, la conferinţa organizată, în Capitală, de Centrul de Cooperare în Domeniul Securităţii (RACVIAC) şi Ministerul Afacerilor Externe (MAE), potrivit unui comunicat trimis redacţiei.

      Citeste mai mult…

Bursa.ro : BVB deschide în creştere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis şedinţa de astăzi în creştere.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, urcă procentual cu 0,22%, fiind cotat la 7.024,53 puncte, în timp ce indicele BET Plus creşte cu 0,16%, la 1.034,82 puncte.

De asemenea, BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, se apreciază uşor cu 0,07%, atingând valoarea de 30.324,79 puncte.

Titlurile Fondului Proprietatea se contractă cu 0,29%, până la 0,8575 lei/unitate.

Pe de altă parte, acţiunile Romgaz (simbol SNG) sporesc cu 0,15%, la nivelul unitar de 34,25 lei. În schimb, pe bursa de la Londra, preţul certificatelor de depozit (GDR) Romgaz este în declin cu 2,91%, către 8,33 dolari/unitate.

      Citeste mai mult…

Bursa.ro: INS: ANUL TRECUT,

Pensionarii, cu 53.000 mai puţini decât în 2013

Pensia medie lunară a crescut cu 5,1%

Numărul mediu de pensionari a fost, anul trecut, de 5,357 milioane persoane, în scădere cu 53.000 faţă de anul precedent, a anunţat astăzi Institutul Naţional de Statistică (INS), menţionând că raportul dintre numărul mediu de pensionari de asigurări sociale de stat şi cel al salariaţilor a fost de 10 la 10.

Tot în 2014, pensia medie lunară a fost de 846 lei, mai mare cu 5,1% decât în 2013.

Pensia medie de asigurări sociale de stat a fost de 845 lei, iar raportul dintre pensia medie de asigurări sociale de stat pentru limită de vârstă cu stagiu complet de cotizare (fără impozit şi fără contribuţia de asigurări sociale de sănătate) şi câştigul salarial mediu net a fost de 60,6% (comparativ cu 61,8% în anul precedent).

       Citeste mai mult…

Bursa.ro: Capcanele Uniunii Energetice

Proiectul Uniunii Energetice întinde consumatorilor din ţara noastră mai multe capcane. Una dintre ţintele proiectului vizează crearea unei pieţe unice de energie, în care electricitatea şi gazele să se “plimbe” liber între statele membre, în funcţie de nevoi, dependenţa de importurile de resurse energetice fiind mult mai mică în acest fel.

Însă nu toţi consumatorii europeni de energie vor fi avantajaţi de piaţa unică energetică. De exemplu, cei din România se vor alege cu preţuri mai mari, pentru că piaţa unică presupune şi un tarif unic pentru energie. Acest preţ va reprezenta media din cele 28 de state membre, iar energia produsă la noi are cel mai mic tarif. Logic, alinierea la media europeană va produce o majorare de preţ pentru noi.

        Citeste mai mult…

Bursa.ro: FRANCUL ELVEŢIAN A CRESCUT LA MAXIMUL ULTIMEI LUNI ŞI JUMĂTATE

Problema creditelor în CHF, în atenţia FMI

Reprezentanţii clienţilor împrumutaţi în franci s-au întâlnit cu oficialii Fondului Monetar

În timp ce Ministerul Finanţelor Publice a iniţiat un proiect considerat de specialişti ca fiind defectuos, iar băncile încă nu oferă soluţii care să vină în ajutorul debitorilor cu împrumuturi în franci elveţieni (CHF), problema creditelor în CHF a ajuns pe masa Fondului Monetar Internaţional (FMI). Oficialii instituţiei internaţionale i-au primit la discuţii pe reprezentanţii clienţilor cu credite în moneda elveţiană.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: REZULTATE RECALCULATE:

SIF3, profit pe 2014 mai mic decât cel anunţat în ianuarie

Datoriile, mai mari decât cele transmise anterior

SIF Transilvania (SIF3) a înregistrat, anul trecut, un profit de 53,81 milioane lei, de 3,6 ori mai mic decât cel raportat pentru 2013 (193,85 milioane lei), potrivit unui raport trimis astăzi Bursei de Valori Bucureşti (BVB), conţinând rezultatele financiare recalculate.

La finele lui 2014, datoriile totale ale societăţii se ridicau la 83,47 milioane lei, cu 19,27% mai mici decât cele consemnate în anul anterior (103,4 milioane lei).

Pe 15 ianuarie, SIF3 anunţa un profit de 55,12 milioane lei şi datorii de 82,37 milioane lei.

       Citeste mai mult…

Hotnews.ro: ​VIDEO Mii de locuri de munca din IT sunt neocupate in Romania si UE: Un antreprenor avertizeaza autoritatile ca ajutorul de stat dat gigantilor IT face rau pietei

Deficit de forta de munca pentru joburile din IT in toata Europa

​​Romania, ca si majoritatea tarilor UE, se confrunta cu un deficit acut de forta de munca in IT. In timp ce numarul absolventilor cu profil IT se ridica anual la 7000, necesarul de forta de munca in sectorul IT&C depaseste 15.000, iar potrivit Comisiei Europene la nivelul UE deficitul de specialisti IT se ridica in prezent la aproape 500.000, a declarat joi Valentin Negoita, presedintele APDETIC, cu ocazia lansarii la nivel national a campaniei europene eSkills for Jobs 2015, prin care 20 de companii IT vor incerca sa atraga tinerii spre acest domeniu. Invitat sa le vorbeasca tinerilor, un antreprenor a avertizat autoritatile ca unele facilitati fac rau pietei, referindu-se la schema de ajutor de stat din IT pentru crearea de locuri de munca.

          Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Adevărul Financiar: Cânepa, oportunitatea uitată de agricultorii români

Cânepa poate aduce profituri neaşteptate Cei interesaţi să pornească o afacere în domeniul agricol trebuie să ştie că au o piaţă liberă de cel puţin două milioane de euro, bani care ajung – tocmai din lipsa ofertei – în străinătate, notează Adevărul Financiar.

Dan Lăzărescu, proprietarul procesatorului de cânepă Canah Intenational (Salonta, Bihor), singura companie de acest gen din România, spune că în cei şapte ani de activitate a cumpărat seminţe de cânepă în valoare de aproximativ 10 milioane de euro. Numai în 2014 – cel mai bun an al companiei – Canah a cheltuit circa două milioane de euro numai pentru seminţe.

        Citeste mai mult…

Economica.net: Transelectrica: Costin Mihalache, numit administrator neexecutiv provizoriu

Costin Mihalache a fost numit administrator neexecutiv provizoriu la Transelectrica de către Consiliul de Supraveghere al companiei în şedinţa din 19 martie, potrivit unui raport transmis Bursei de Valori Bucureşti.

‘Compania Naţionala de Transport al Energiei Electrice ‘Transelectrica’ SA informează publicul investitor că, în şedinţa din 19 martie 2015, Consiliul de Supraveghere a numit în calitate de administrator neexecutiv provizoriu pe domnul Costin Mihalache, până la întrunirea Adunării Generale a Acţionarilor şi numirea unui membru potrivit prevederilor OUG nr. 109/2011 privind guvernanţa corporativă a întreprinderilor publice. Ca urmare a intrării în vigoare în data de 25.03.2015 a Memorandumului Guvernului României emis în baza Legii nr.161/2003, domnul Costin Mihalache a acceptat mandatul în data de 26.03.2015′, se spune în raport.

        Citeste mai mult…

Economica.net: Privatizarea Oltchim: Instanţa a dispus amânarea discuţiilor pentru confirmarea planului de reorganizare până la 22 aprilie

Instanţa a dispus amânarea discuţiilor pentru confirmarea planului de reorganizare la Oltchim, iar următorul termen de judecată acordat este 22 aprilie, potrivit unui comunicat al companiei transmis Bursei de Valori Bucureşti.

Adunarea Generală a Creditorilor Oltchim din 9 martie a aprobat planul de reorganizare a activităţii combinatului propus de consorţiul de administratori judiciari format din BDO Business Restructuring SPRL iar acesta a fost supus aprobării judecătorului sindic la 25 martie, scrie Agerpres.

       Citeste mai mult…

Evz.ro: Reactorul 1 al Centralei Nucleare Cernavodă oprit pentru reparaţii

Societatea Naţională Nuclearelectrica (SNN) va opri, în această după amiază, Unitatea 1 a Centralei Nucleare Cernavodă pentru efectuarea unor reparaţii la partea clasică a centralei.

Reactorul 1 al CNE Cernavodă va fi deconectat de la Sistemul Energetic Naţional. „Oprirea reactorului va fi efectuată în mod controlat pentru executarea unor lucrări punctuale de întreţinere preventivă la sistemele aferente părţii clasice a centralei”, informează SNN. Reconectarea la Sistemul Energetic Naţional a Unităţii 1 se va realiza după finalizarea lucrărilor de întreţinere preventivă şi efectuarea testelor.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Mario Draghi: Grecia nu se poate baza pe BCE pentru a-și rezolva problemele de finanțare

Președintele Băncii Centrale Europene, Mario Draghi, a reafirmat joi că reglementările nu permit BCE să achiziționeze bonduri elene, în cadrul noului program de relaxare cantitativă (QE) în valoare de 1.100 miliarde de euro, menit să redreseze economia zonei euro și să evite riscul unei spirale deflaționiste, transmite Reuters.

‘Măsurile de relaxare a politicii monetare nu permit cumpărarea de bonduri elene din două motive. Primul este că nu putem achiziționa obligațiuni din state aflate sub programe de asistență financiară iar revizuirea acestor programe nu a fost finalizată. După cum știți, în Grecia revizuirea a fost suspendată. Alt motiv este ratingul de credit prea scăzut atribuit acestor bonduri’, a afirmat șeful BCE răspunzând întrebărilor care i-au fost adresate în Parlamentul Italiei.

       Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Hunt Oil vrea să contracteze servicii de prospecţiune seismică estimate la peste 7 milioane de euro în Adjud

Hunt Oil Company of Romania, subsidiară a grupului petrolier american Hunt Oil, vrea să contracteze servicii de prospecţiune seismică 3D în zona Adjud (judeţul Vrancea), pe o suprafaţă de aproximativ 230 km pătraţi, printr-un acord cu o valoare estimată de 7,3 milioane euro, cu TVA.

Contractul, cu o durată de 12 luni de la gata atribuirii, vizează inclusiv obţinerea permiselor şi autorizaţiilor, identificarea proprietarilor de teren şi obţinerea accesului pentru prestarea serviciilor, potrivit unui anunţ al companiei.

       Citeste mai mult…

Mediafax.ro : Schaeuble: Politica BCE în domeniul dobânzilor este o problemă pentru Germania

Ministrul german de Finanţe, Wolfgang Schaeuble, este îngrijorat de impactul avut de politica Băncii Centrale Europene (BCE) în domeniul dobânzilor asupra Germaniei, el avertizând în privinţa riscului formării unor bule speculative, relatează MarketWatch.

“Avem dobânzi care creează probleme uriaşe în Germania, acest fapt nu poate fi contestat. Nivelul dobânzilor este prea scăzut pentru Germania”, a declarat Schaeuble la o conferinţă în domeniul bancar.

      Citeste mai mult…

Zf.ro: Acum la ZF LIVE: Vor românii să ia credit ipotecar pe 30 de ani în lei cu dobândă fixă?

O discuţie cu Adrian Jantea director retail BRD

http://live.zf.ro/

Citeste mai mult…

Economica.net: Topul celor mai mari câştiguri din dividende: Acţiunile energetice şi ale SIF-urilor sunt primele în ierarhie

Primele şapte acţiuni clasate în topul câştigurilor din dividende au randamente de peste 8%. Marii transportatori de energie au satisfăcut sau chiar au întrecut aşteptările privind dividendele. Li se adaugă, aparent surprinzător, societăţile de investiţii financiare

Transelectrica (TEL), care operează monopulul magistralelor naţionale de transport de electricitate şi Transgaz (TGN), operatorul monopolului similar de gaze naturale, vor da dividende suficient de mari ca randamentele acestora să fie între cele mai mari şapte de pe piaţă, la preţurile actuale de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

       Citeste mai mult…

Radioconstanta.ro: Președintele Camerei de Comerţ şi Industrie: Județul Constanța nu a atras nicio investiție anul trecut

Interviu cu Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României:

Radio Constanţa: Sunteţi partizanul scăderii TVA în ansamblu de la 24 la 20%, sau al reducerii taxei pe valoarea adăugată pentru produsele de bază la 9%?

Mihai Daraban: Sunt adeptul scăderii pe ambele paliere. Sunt măsuri care sprijină mediul de afaceri în asamblul său şi pe orizontală şi pe verticală.

Radio Constanţa: Cum vedeţi introducerea impozitului diferenţiat pentru microîntreprinderi şi contribuţiile mai mari pentru PFA?

Mihai Daraban: Aici ar trebui făcută puţină ordine, pentru că structura economiei naţionale presupune: 643.030 de societăţi comerciale care au depus bilanţul la organele fiscale la nivel naţional, din care 1.804 sunt societăţi mari şi foarte mari, 8.888 întreprinderi mijlocii, 47.476 societăţi mici, 584.862 de microîntreprinderi. Într-un fel sau altul trebuie pusă o făcută ordine şi cred că impozitul pe microîntreprinderi, aşa cum este el, îndeplineşte această cerinţă. Pe de altă parte, foarte mulţi agenţi din turism au invocat ideea impozitului forfetar şi au făcut ca acest impozit să intre în derizoriu. Totuşi, există modele de succes, nu mai departe de noi. În Turcia, unde există acest impozit şi unde cei care au terese, restaurante, hoteluri, ştiu în ce grile se încadrează şi care este este impozitul pe care îl plătesc pe an.

        Citeste mai mult...

Rasunetul.ro: Camera de Comerţ şi Industrie BN organizează un curs de iniţiere în amenajări interioare

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) BN va organiza, în perioada aprilie – mai, un curs de iniţiere în amenajări interioare. Cursul este adresat publicului larg și tuturor doritorilor de iniţiere într-un domeniu atât de ofertant precum este design-ul interior.

“Durata cursului este de 24 ore şi se va desfăşura după amiaza, începand cu ora 16. Cursul va fi susţinut de un formator de specialitate şi se va finaliza cu certificat de participare eliberat de CCI BN. Sunt disponibile 12 locuri, data limită de înscriere este 10 aprile. Preţul acestui curs este de 350 lei + tva”, ne comunică reprezentanţii CCI BN într-un comunicat de presă remis redacţiei.

       Citeste mai mult…

Business-woman.ro: La ROMEXPO începe MOBILA EXPO – Târg de mobila cu vânzare

Pe 26 martie la ROMEXPO se deschide prima ediţie a MOBILA EXPO – un târg de mobilă dedicat exclusiv vânzărilor si comenzilor direct la producători.

Mobilier clasic şi modern (dormitoare, sufragerii, saloane, camere de zi, camere pentru copii şi tineret, bucătării, biblioteci, garderobe), canapele, fotolii sau scaune – toate acestea vor fi la dispoziţia vizitatorilor, timp de patru zile, 26 – 29 martie, în Pavilioanele C4-C5 ale Centrului Expoziţional ROMEXPO.

       Citeste mai mult…

www2e-reporter.ro, actualitati.net: Targ De Paste La Maritimo Shopping Center

Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură Constanţa organizează, în perioada 1 – 11 aprilie, la Maritimo Shopping Center, Targul de Paste, proiectat pentru a veni în întâmpinarea celor aflaţi în căutarea unor cadouri în preajma sărbătorilor pascale.

        Citeste mai mult…

Capital.ro: Șanse pentru turismul românesc

Provocare: Turismul românesc s-a dovedit de cele mai multe ori rupt de realitate și incapabil să răspunda necesitățiilor actuale, aflându-se acum în momentul în care trebuie să aleagă unul dintre modelele posibile de dezvoltare

     Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Bursa de Valori București devine partener al inițiativei ONU Sustainable Stock Exchanges

Bursa de Valori București (BVB) a devenit bursă de valori parteneră a inițiativei Organizației Națiunilor Unite (ONU) Sustainable Stock Exchanges (SSE), potrivit unui comunicat al BVB.

“Inițiativa SEE a fost lansată de Secretarul general al ONU Ban Ki-moon în anul 2009. Este o platformă de învățare peer-to-peer pentru a explora modul în care bursele, în colaborare cu investitorii, reglementatorii și companiile, pot întări transparența corporativă — și în cele din urmă performanța — în ceea ce privește probleme legate de mediu, probleme sociale și de guvernanță, dar și cum pot încuraja investițiile durabile. Inițiativa este co-susținută de Principiile pentru Investiția Responsabilă, Conferința Națiunilor Unite pentru Comerț și Dezvoltare (UNCTAD), Inițiativa Financiară a Programului de Mediu al Națiunilor Unite (UNEP FI) și UN Global Compact”, se spune în comunicat.

 Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Centru comercial Coresi, deschis la Braşov. Cum arată ansamblul comercial de 60 de milioane de euro de pe fosta platformă Tractorul – FOTO

Centrul comercial Coresi, dezvoltat pe fosta platformă Tractorul din Braşov, a fost deschis vineri, obiectivul dispunând de o suprafaţă de 45.000 metri pătraţi şi fiind închiriat în proporţie de 96%.

Investiţia pentru Coresi Shopping Resort este estimată la 60 de milioane de euro, iar proiectul include un centru de distracţii indoor şi o zonă de cinema, cu o suprafaţă de 3.200 metri pătraţi pentru opt săli digitale, o galerie comercială de 32.000 metri pătraţi şi 2.400 de locuri de parcare.

Immochan va investi în următorul an circa 12 milioane euro în dezvoltarea celei de-a doua faze a zonei comerciale din proiectul Coresi din Braşov şi în lucrări de demolare, urbanizare şi dotare cu utilităţi a terenului unde va începe în 2016 construcţia zonei rezidenţiale.

      Citeste mai mult…

Economica.net: Liviu Pop: Legea salarizării unitare nu poate fi promovată înainte de promulgarea Codului Fiscal

Legea salarizării unitare în sistemul bugetar nu poate intra în vigoare înaintea adoptării noului Cod Fiscal şi a celui de Procedură Fiscală, a declarat, vineri, la Botoşani, ministrul delegat pentru Dialog Social, Liviu Pop.

Potrivit acestuia, Guvernul îşi doreşte ca actul normativ care reglementează plata salariilor în sistemul de stat să fie aplicat de la 1 ianuarie 2016, însă proiectul de lege nu va fi depus în Parlament înainte de finalizarea dezbaterilor pe codurile Fiscal respectiv de Procedură Fiscală şi promulgarea acestora.

       Citeste mai mult…

Economica.net: Dolarul creşte cu 1,76% într-o singură şedinţă, la cursul BNR. Francul atinge un nou maxim al ultimei luni şi jumătate

Banca Naţională a României (BNR) a anunţat un curs de referinţă de 4,4242 lei/euro, 4,2280 lei/franc elveţian şi 4,0876 lei/dolar.

Dolarul se apreciază puternic cu 7 bani (1,76%), până la 4,0876 lei, de la 4,0169 lei, cât a fost ieri cursul anunţat de BNR.

     Citeste mai mult...

Romanialibera.ro: Finanțare europeană pentru afacerile tinerilor transilvăneni

Un proiect cu fonduri europene va furniza subvenții de până la 17.700 de euro pentru cel puțin 46 de proiecte de business ale tinerilor din Regiunile Nord-Vest și Vest. Aceștia nu vor trebui să aducă bani de acasă pentru cofinanțare, ci să aibă un plan de afaceri viabil și să angajeze cel puțin doi oameni.

      Citeste mai mult…

Economica.net: BVB: Trei companii de pe Rasdaq se transferă vineri pe piaţa AeRO

Companiile INOX Măgurele, Petrocart Piatra Neamţ şi Ducatex Jilava sunt primele trei companii care se transferă de pe piaţa Rasdaq pe piaţa AeRO, începând de vineri, 27 martie 2015, a anunţat Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Transferul de pe Rasdaq pe AeRO oferă societăţilor un nou început în arena pieţei de capital, într-un cadru legal clar şi legitim, conform standardelor europene, scrie Agerpres.

      Citeste mai mult…

Zf.ro: IDEO ZF LIVE

Jantea, BRD: Prima Casă acoperă încă 80% din volumul de credite imobiliare; în 2015 băncile pot acorda 30.000 credite

Am observat o creştere a cererii de credite ipocare pe retail şi a încrederii încă de la finalul lui 2013, trend care a continuat din fericire şi în 2014, când băncile au şi făcut campanii şi promoţii, şi nici primele două luni din 2015 nu arată rău, a spus vineri la ZF Live Adrian Jantea director retail BRD.

Prima Casă acoperă încă 80% din producţia de credite imobiliare. În 2015 fondurile disponibile pentru acest produs permit acordate a 30.000 credite în piaţă.

Urmăriţi mai multe subiecte din ZF Live aici

http://www.zf.ro/zf-24/video-cat-este-dobanda-anuala-efectiva-la-creditul-ipotecar-cu-dobanda-fixa-pe-30-de-ani-14067556

       Citeste mai mult…

Economica.net: Topul produselor de export ale României. Începem să semănăm cu Germania

Produsele industriei auto deţin aproape un sfert din totalul exporturilor României. Practic, structura de export a României începe să semene cu cea a Germaniei, unde 30% din exporturi îl reprezintă autovehiculele şi produsele conexe acestei industrii

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: PwC România va evalua şi va stabili salarizarea posturilor de execuţie din cadrul ASF

PwC România va evalua posturile de execuţie din cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi va elabora sistemul de salarizare aferent acestora, demersul fiind o continuare a procesului de transformare instituţională, a anunţat autoritatea de reglementare.

       Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Cine va fi noul sef al OMV? Cele mai mari sanse le are un partener de afaceri traditional al Gazprom, actualul presedinte al Camerei de Comert Germania – Rusia

Ziarele austriece Der Standard si Kurier scriu ca OMV, compania-mama a Petrom, va anunta astazi o schimbare radicala in conducere. Astfel, noul CEO al companiei austriece va fi Rainer Seele, care il va inlocui pe Gerhard Roiss. Rainer Seele este acum presedintele Consiliului de Administratie al companiei germane Wintershall (parte a concernului BASF), dar si presedinte al Camerei de comert Germania – Rusia. Din pozitiile de conducere la Wintershall si Camera de comert, Rainer Seele a avut relatii profunde de business cu companii energetice rusesti, mai cu seama Gazprom.

      Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de sub 2 milioane euro pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 8.228.559,26 lei (1.861.328,10 euro).

     În jurul orei 14, şase dintre cei nouă indici ai BVB erau în scădere. Pe de altă parte, indicele BET urca uşor cu 0,05%, până la 7.012,48 puncte, iar indicele BET Plus creştea lent cu 0,03%, la 1.033,48 puncte.

     Pe de altă parte, indicele BET-FI, al celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, se diminua cu 0,39%, către 30.183,1 puncte.

     Acţiunile Fondului Proprietatea (simbol FP) se apreciau cu 0,23% în jurul orei 14, la 0,862 lei/unitate.

     Preţul titlurilor Romgaz (simbol SNG) creştea şi el, cu 0,76%, la 34,46 lei/unitate. În schimb, pe bursa de la Londra, certificatele de depozit (GDR) Romgaz se depreciau cu 0,76%, până la 8,52 dolari/unitate.

     Acţiunile Electrica (simbol EL) se contractau pe BVB cu 0,08%, către nivelul unitar de 12,29 lei. Totodată, pe bursa londoneză, preţul GDR-urilor Electrica se confrunta cu un declin de 0,42%, spre 12 dolari/unitate.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: FMI recomandă Guvernului să reanalizeze momentul în care va reduce taxele și amploarea acestor scăderi

Guvernul de la București ar trebui să reanalizeze momentul adoptării reducerilor de taxe precum și dimensiunea acestor scăderi, a declarat vineri, Andrea Schaechter, șeful misiunii FMI în România, într-o teleconferință pe tema consultărilor cu România în baza Articolului IV.

‘Trebuie să punem întrebarea care sunt măsurile compensatorii avute în vedere pentru respectarea țintelor fiscale pe termen mediu. În acest moment, ținta de deficit prevăzută în buget este în linie cu ținta prevăzută în acordul stand by și pentru orice reduceri suplimentare de taxe, trebuie avute în vedere măsuri compensatorii pentru ca aceste ținte bugetare, care sunt o prioritate, să fie atinse’, a subliniat Andrea Schaechter.

        Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Eugen Teodorovici, propus ministru de Finanțe; Marius Nica la Fonduri Europene

Eugen Teodorovici a fost propus de premierul Victor Ponta să preia portofoliul Ministerului de Finanțe.

Prim-ministrul a precizat, vineri, că în locul lui Teodorovici la Ministerul Fondurilor Europene l-a propus pe Marius Nica.

Potrivit șefului Executivului, cele două propuneri au fost discutate cu președintele Klaus Iohannis, care le-a și acceptat.

       Citeste mai mult…

Capital.ro: Electrica, profit net consolidat mai mare cu 59% în 2014

Grupul Electrica, prezent pe segmentul de distribuţie şi furnizarea de energie electrică în România, a înregistrat anul trecut un profit net consolidat de 401,4 milioane lei, ceea ce înseamnă o creştere cu 149 milioane lei, respectiv cu 59%, faţă de anul 2013, excluzând participaţiile minoritare transferate.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: România pierde locul cinci în topul producătorilor europeni de grâu

Producţia românească de grâu va scădea în această vară cu 10,8% la 6,6 milioane de tone iar economia locală va fi depăşită de Italia în topul celor mai mari zece jucători europeni şi va coborî pe locul al şaselea, arată prima prognoză de producţie pe 2015 a COCERAL, organizaţia europeană a traderilor de materii prime agricole.

      Citeste mai mult…

Zf.ro: Nuclearelectrica vrea să acorde dividende de 90,4 milioane lei, de patru ori sub valoarea din 2014

Compania de stat Nuclearelectrica propune acţionarilor distribuirea de dividende în valoare totală de 90,36 milioane de lei (20,4 milioane euro) din profitul de anul trecut, sumă de aproape patru ori mai mică decât cea acordată în 2014, de 341 milioane de lei.

     Citeste mai mult…

Zf.ro: Mariana Gheorghe, cel mai puternic executiv din România, este dorită la vârful ING,în Consiliul de Supraveghere din Olanda

Mariana Gheorghe, CEO OMV Petrom, cel mai puternic executiv român: Vă felicit pentru proiect, “România 5%” este un obiectiv ambiţios, dar foarte necesar. Ne trebuie 10 Petromuri şi am rezolvat-o cu creşterea de 5%

ING Group NV propune numirea Marianei Gheorghe, directorul general al Petrom, ca membru în Consiliul de Supraveghere (CS), pentru un mandat pe patru ani, până în 2019, având în vedere experienţa sa bogată în domeniul financiar şi comercial, iar decizia urmează să fie luată de acţionari pe 11 mai.

      Citeste mai mult…

Economica.net: Preţul gazelor pentru clienţii GDF Suez scade cu 9%, clienţii E.ON vor plăti cu 1,5% mai mult. De la 1 aprilie

Diferenţierea de preţ final a fost făcută de ANRE pe baza recalculării costurilor de distribuţie pentru fiecare dintre cei doi mari operatori din ţară. E.ON a fost avantajată pentru că trebui să-şi recupereze costuri nerecunoscute în factură din perioada

ANRE a decis scăderea preţului final la consumatorii casnici arondaţi GDF Suez cu 9%, de la 1 aprilie. Tot din această dată, românii care sunt clienţi ai furnizorului E.EON vor plăti mai mult cu 1,5% pentru gaze.

      Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: Salariile bugetarilor vor fi achitate până pe 8 aprilie, pensiile – până pe 10 aprilie

Premierul Victor Ponta a anunțat vineri că salariile bugetarilor vor fi plătite până pe 8 aprilie, iar pensiile până pe 10 aprilie.

“Am luat decizia împreună cu colegii mei de la Finanțe și de la Muncă și toate pensiile și salariile care urmau să fie plătite undeva până în data de 15 aprilie, ținând cont de sărbătoarea pe care o avem, Paștele, vor fi plătite până în data de 8, la salarii vorbesc, la pensii — 10 aprilie, pentru că, evident, orice om obișnuit vrea să poată să își cumpere ceea ce e de cumpărat pentru sărbătorile pascale”, a afirmat Ponta la Palatul Victoria.

       Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor