Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI - 9 martie 2015

Eoficial.ro, preluat de prahova24, valcea24, sinaiaexpres: CCIR salută lansarea în consultare publică a proiectului noului Cod Fiscal

Camera de COMERȚ și Industrie a României (CCIR) salută lansarea în consultare publică de către Ministerul Finanțelor Publice a noilor proiecte ale Codului Fiscal și ale Codului de Procedură Fiscală, se arată într-un comunicat al CCIR.

Potrivit comunicatului CITAT, în marja atribuțiilor prevăzute de legislația în vigoare, CCIR a derulat o consultare cu membrii săi și cu mediul de AFACERI în luna ianuarie a acestui an și a identificat o serie probleme privind fiscalitatea, cu care se confruntă antreprenorii români, precum: nivelul ridicat al TVA sau al taxelor aferente forței de muncă, dar și nivelul ridicat al evaziunii fiscale.

Citeste mai mult…

Roevents.ro: Doar o saptamana pana la Ziua Portilor Deschise la CCIR

A mai rămas 1 săptămână până la prima ediţie a evenimentului de BUSINESS networking, Ziua Porţilor Deschise, organizat de CCIR, un eveniment destinat managerilor şi specialiştilor din companii precum: PR, organizare evenimente şi servicii conexe, la care şi-au confirmat deja participarea peste 50 de invitaţi. 4 motive pentru care să îţi doreşti şi tu să participi Vei putea valorifica, timp de trei ore, noi oportunităţi pentru dezvoltarea afacerii tale Ţi se va deschide o nouă perspectivă de abordare a BUSINESS-ului tău şi vei descoperi parteneri dornici să ţi se alăture Vei avea ocazia, să primeşti soluţii all inclusive oferite de Centrul de AFACERI „CCIR BUSINESS Center” pentru organizarea evenimentelor tale, a conferinţelor şi a cursurilor de perfecţionare, la care până acum nici nu te-ai gândit Primii 100 de participanţi înscrişi la eveniment vor beneficia de un voucher de 20% discount la organizarea primului eveniment în cadrul CCIR Business Center, împreună cu alte bonusuri.

           Citeste mai mult…

121.ro: Au inceput inscrierile la BIFE-SIM – Targul international de mobila, echipamente si accesorii

In perioada 19 – 23 septembrie 2015 va avea loc o noua editie a BIFE-SIM – Targul international de mobila, echipamente si accesorii. Astfel, incepand cu aceasta luna au debutat inscrile pentru expozantii BIFE-SIM, iar targul isi propune sa reuneasca cei mai mari producatori si importatori de mobilier, din Romania si din strainatate.

BIFE-SIM 2014 in fapte si cifre

– peste 325 de producatori, importatori si distribuitori de mobila, echipamente si accesorii din Romania si din alte 9 tari China, Danemarca, Germania, Italia, Republica Moldova, Polonia, Spania, Turcia și Ucraina, in crestere cu 10% fata de editia anterioara

            Citeste mai mult…

Agromonitor.ro: Perspectivele de finanțare a agriculturii României: Reforma PAC 2014-2020 – noua arhitectură a plăților directe Instrumente specifice de finanțare a agriculturii

Camera de COMERȚ Italiană pentru România (CCIpR) și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză (CCIFER), cu sprijinul Departamentului Economic al Ambasadei Franței în România, lansează dezbaterea despre implicațiile reformei PAC 2014 – 2020 asupra perspectivelor DE FINANȚARE și dezvoltare pentru agricultura din România în cadrul unei conferințe organizate în data de 18 martie, începând cu ora 8.30, la sala Paris, Hotel Novotel.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Noul Program Operațional pentru Pescuit, deschis spre finalul verii; evaluarea proiectelor nu va mai fi externalizată

Noul Program Operațional pentru Pescuit (POP) 2014 – 2020, prin care România dispune de fonduri europene în valoare de 168,4 milioane de EURO, ar putea fi deschis spre finalul verii, iar evaluarea proiectelor nu va mai fi externalizată, a declarat, pentru AGERPRES, secretarul de stat în Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) George Turtoi.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Situaţia internetului în România – care sunt oraşele şi furnizorii cu cele mai rapide conexiuni

Despre viteza internetului din România s-au spus numai lucruri bune în ultimii ani. Statisticile ne-au plasat în partea de sus a clasamentului, peste ţări cu care nu putem concura din alte puncte de VEDERE. Dar partea interesantă este că nu am stat pe loc nici în ultima vreme. Cei mai mari furnizori din România, spre lauda lor, au continuat să ridice ştacheta.

În acest context, este interesant de văzut cum stăm acum, după ce furnizorii locali au introdus în oferte conexiuni şi mai rapide, atât pe partea de internet fix, cât mai ales de internet mobil, acesta din urmă devenind din ce în ce mai important atât pentru operatori, ca sursa de venit, cât şi pentru din ce în ce mai mulţii posesori de smartphone-uri.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: Eu nu văd PNL pregătit să guverneze azi

Premierul și liderul PSD Victor Ponta a declarat duminică, într-o intervenție telefonică la postul de televiziune România TV, că nu crede că o moțiune de cenzură a opoziției va trece, adăugând că nu se simte în pericol că liberalii se pregătesc să ia puterea.

“Nu cred că va trece moțiunea de cenzură. Astăzi majoritatea funcționează, eu cred că va funcționa și la moțiunea de cenzură, dar mai mult decât atât, eu nu văd PNL-PDL…, eu nu-i văd absolut deloc pregătiți să guverneze azi, nici ca program și nici ca oameni nu știm pe cine ar vrea să pună miniștri. Nici ca o majoritate funcțională, pentru că să spui că vei guverna încă un an și zece luni până la alegeri (…). Am înțeles, vreți să veniți, foarte bine, dar spuneți-ne cu ce program, cu ce oameni, cu cine guvernați”, a răspuns Ponta la o întrebare pe această temă.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Ce trebuie să ştii ca să lucrezi la BNR? Urmăriţi emisiunea ZF Live de luni, 9 martie, de la ora 12:30, cu Mugur Tolici, directorul de resurse umane al BNR

Ce trebuie să ştii ca să lucrezi la BNR? Urmăriţi emisiunea ZF Live de luni, 9 martie, de la ora 12:30, cu Mugur Tolici, directorul de resurse umane al BNR

Urmăriţi emisiunea ZF Live aici de la ora 12:30

          Citeste mai mult…

Evz.ro: Comisia Europeana: ” 77% dintre angajații ROMÂNI au un NIVEL SCĂZUT de competențe IT

Peste trei sferturi dintre angajaţii din România nu deţin abilităţi în IT, ceea ce plasează ţara noastră pe ultimul loc în Uniunea Europeană, reiese din concluziile Raportului de ţară 2015, publicat recent de Comisia Europeană, scrie Agerpres.

Citeste mai mult…

Evz.ro: 111 MILIOANE de euro pentru TINERII fermieri

Tinerii care vor să se instaleze la sat au la dispoziţie, în 2015, fonduri europene şi din bugetul naţional în valoare de 111,2 milioane de euro prin submăsura 6.1 – “Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, potrivit datelor Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, scrie Agerpres.

Citeste mai mult…

Capital.ro: Tiparniţa de euro încinge boom-ul fondurilor de investiţii

2014 a fost cel mai bun an pentru fondurile de investiţii europene, vânzările nete crescând cu un nivel uluitor de 54% şi ajungând la un maxim istoric de 634 miliarde de euro. Cu o piaţă mult mai mică decât alte state, România a uimit şi ea reuşind cel mai mare avans al valorii activelor administrate din Europa (+40%). Cum se explică astfel de creşteri într-o economie care stagnează?

       Citeste mai mult…

Capital.ro: Sectorul bancar nu a ajuns încă la liman

Anul trecut băncile au scos din bilanţuri credite neperformante de miliarde de lei şi au marcat pierderile, însă, cu toată curăţenia, perspectivele nu-s încă prea roz. Pierderile record ar putea fi şi mai mari, provizioanele ar putea creşte şi „problema grecească“ a fost pusă în aşteptare pentru doar patru luni.

Peste toate acestea, instanţele au început să judece litigiile pe clauze abuzive, care ar putea aduce, şi ele, alte pierderi de sute de milioane de euro pentru unele instituţii bancare.

Citeste mai mult…

Capital.ro: Idioţenia impozitării auto

Plătesc 6.960 de lei pe an impozit auto! De câţiva ani buni. Da, aştept să încetaţi cu râsul înainte să continui acest text. Fie, suport şi câteva glume, le merit, ştiu. Da, sunt cel mai fraier român din România. Inutil să vă explic faptul că, atunci când am cumpărat maşina asta, impozitele erau decente.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Adama începe construcţia unui complex de 77 de apartamente în Berceni, investiţie de 3 milioane de euro

Dezvoltatorul imobiliar Adama, deţinut de grupul austriac Immofinanz, începe construcţia unui nou complex imobiliar în cartierul Berceni din Bucureşti, cu 77 de apartamente, investiţie de trei milioane de euro, care va fi susţinută din fonduri proprii.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Procesatorii au colectat în ianuarie 64.000 tone lapte de vacă, cu 8% mai puţin decât în decembrie

Procesatorii de lapte au colectat în ianuarie circa 64.000 de tone de lapte de vacă de la exploataţiile agricole şi centrele de colectare, în scădere cu 7,9% faţă de decembrie şi cu 8,5% comparativ cu ianuarie anul trecut, cele mai mari scăderi ale producţiei fiind consemnate la unt şi smântână.

Comparativ cu decembrie, cantitatea de lapte de vacă colectată de unităţile procesatoare a scăzut cu 5.505 tone.

Citeste mai mult…

Zf.ro: România a primit de la CE rambursări de 565 mil.euro în acest an, din care jumătate pentru transport

Comisia Europeană a început cu România „road-show-ul“ privind planul de investiţii de 315 mld. euro. „Lipsa de încredere, birocraţia şi lipsa de competitivitate a statelor UE sunt motive pentru care economia nu creşte“

România a primit de la Comisia Europeană rambursări de circa 565 milioane euro de la începutul anului, aferente aplicaţiilor de PLATĂ transmise anul trecut, aproape jumătate din sumă vizând transporturile, astfel că rata de absorbţie a ajuns la peste 52%şi urmează să crească la 80% până în decembrie

Citeste mai mult…

Zf.ro: Un start-up pe zi: „Nu este suficient să produci bine dacă în spate nu ai şi un proiect de promovare a produsului“

Doi fraţi din judeţul Dâmboviţa au decis să intre în producţia de sucuri naturale, un segment de nişă în care cei doi antreprenori sunt feriţi de concurenţa multinaţionalelor.

Viorel şi Gheorghe Cigaran, doi fraţi de 46, respectiv 50 de ani, din Vă­leni (jud. Dâmboviţa), care provin dintr-o fa­milie de po­micul­tori, au investit peste 500.000 de euro într-o mică fabrică de sucuri na­turale, iar în 2010 au lansat pe piaţă brandul Parmen.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: Piaţa de energie. Vântul, soarele şi apa au primit anul trecut peste 400 mil. € din „subvenţiile“ pentru energie verde

Prin schema de sprijin prin certificate verzi pentru producţia de energie eoliană, solară sau hidro, au intrat anul trecut în conturile companiilor de profil aproape 405 milioane de euro, pe fondul unei producţii record de energie, care potrivit datelor Transelectrica ar fi reprezentat 15% din totalul generat în România.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: Circa 8.000 de firme în insolvenţă şi faliment cumulează 40% din restanţele la credite ale companiilor

Firmele aflate în insolvenţă şi cele în faliment aveau la sfârşitul lunii ianuarie restanţe în valoare de 13 miliarde de lei (echivalentul a 3 mld. euro) în contul creditelor contractate de la bănci, ceea ce reprezintă 42% din întârzierile la PLATĂ ale debitorilor firme. Chiar dacă restanţele au scăzut cu 600 mil. lei comparativ cu ianuarie 2014, ponderea acestora în totatul finanţărilor acordate firmelor cu probleme este de 90%.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: Şeful diviziei de gaze naturale şi energie din Petrom părăseşte poziţia de top

Cristian Secoşan, 47 de ani, membru al directoratului Petrom, responsabil pentru activitatea de gaze naturale şi energie, este pe cale de a-şi încheia mandatul, la aproape doi ani şi jumătate după preluarea funcţiei, conform unor surse din piaţă. Divizia de gaze şi energie a performat sub aşteptări, fiind unul dintre principalele motive care au dus la scăderea de 56% a profitului raportat de Petrom anul trecut. De altfel, chiar la nivelul grupului OMV, acţionarul majoritar al Petrom, a demarat fuziunea segmentelor de rafinare şi marketing cu cel de gaze şi energie într-o singură divizie de downstream.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Acţiunile „mici“ se pierd pe drum fără investitorii de retail

Acţiunile companiilor mici şi mijlocii de pe bursă pot oferi randa­mente superioare mediei pieţei, dar tranzacţiile cu aceste titluri însumează mai puţin de 10% din rulajul lunar, din cauza numărului re­dus de investitori de retail şi a lichidităţii slabe din piaţă.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: EVOLUŢIA PIB 2014

IT-ul şi telecomul au ajuns sectoarele-minune ale economiei româneşti

Sectorul IT&C a înregistrat anul trecut cea mai rapidă creştere, de 11%, faţă de 2013 şi a ajuns la o pondere de 6% din PIB, dublă faţă de 2011. IT&C-ul a avut în 2014 a doua contribuţie la creşterea economică de 2,9%, de 0,6%.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Riscul de faliment al României a coborât spre 100 de puncte, la minimul ultimilor şase ani, încurajând Finanţele să vândă noi eurobonduri

Riscul de faliment al României, la minimul ultimilor şase ani. “Cred că investitorii şi-au remodelat privirea – ne văd mai bine, ne împrumută mai bine”

România continuă să fie privită de pieţele externe ca un plasament cu grad mai scăzut de risc, costul asigurării împotriva riscului de default reflectat în cotaţiile CDS-urilor (credit default swap)  coborând spre 100 de puncte de bază, la minimul ultimilor şase ani, ceea ce a încurajat Ministerul Finanţelor să pregătească lansarea unei emisiuni de obligaţiuni în euro.

Nivelul CDS-urilor influenţează costul finanţării externe, iar în cazul scăderii statul poate împrumuta fonduri la costuri mai mici, în timp ce băncile locale pot atrage mai ieftin linii de credit de la băncile-mamă. În ultimii ani s-a observat o îmbunătăţire treptată a per­cepţiei de risc, costurile la care s-a împrumutat România pe pieţele de capital internaţionale fiind în scădere.

Citeste mai mult…

Zf.ro: ZF TOP TRANZACŢII 2015. Fondurile de investiţii revin în hora achiziţiilor?

Fondurile de investiţii au luat în vizor domenii precum retailul, serviciile medicale, bancare sau IT-ul şi anunţă că au în VEDERE cel puţin o achiziţie anul acesta, arată un sondaj recent realizat de ZF printre managerii acestora. Unele fonduri se gândesc şi la exit-uri astfel că anul 2015 se anunţă dinamic.

Ce companii au luat în vizorul fondurile de investiţii? Câţi bani pun la bătaie anul acesta? Cât mai sunt dispuşi investitorii să plătească pentru o companie? Care sunt avantajele şi dezavantajele achiziţiei pachetelor minoritare de acţiuni? Când vine momentul exitului? Cine mai strânge bani pentru achiziţii în regiune?

Toate aceste întrebări îşi vor găsi răspunsul la ZF TOP TRANZACŢII, evenimentul pe care Ziarul Financiar îl organizează pe 31 martie şi care strânge la aceeaşi masă actorii din spatele celor mai mari tranzacţii.

Citeste mai mult…

Zf.ro : Un pachet de acţiuni SIF Banat-Crişana de 145 milioane de lei caută cumpărător pe bursă

Un grup de acţionari apropiaţi ai fostului pre­şedinte al SIF Banat-Crişana (SIF1), aflat acum în arest, şi calificat de Autoritatea de Su­pra­­veghere Financiară (ASF) că acţionează „con­certat” trebuie să vândă un pachet de 18,46% din acţiunile SIF Banat-Crişana (SIF1) pentru a se alinia la deţinerea legală de 5%.

La ultimul preţ din piaţă, de 1,44 lei/titlu, pachetul de 18,46% din capitalul SIF1 valorează 145 milioane de lei (33 mil. euro). Acesta ar fi cel mai mare pachet de acţiuni scos la vânzare pe bursă din ultimele luni şi ar putea aduce o schimbare semnificativă în acţio­nariatul SIF-ului. Rămâne de văzut cine va cumpăra aceste acţiuni, în condiţiile în care fon­durile de pensii private au expuneri reduse pe titlurile SIF1, la fel şi fondurile de acţiuni, după ce societatea a trecut printr-o situaţie deli­cată anul trecut când Dragoş Bîlteanu a fost arestat. Din grupul de acţionari fac parte şase firme: Aris Capital (cu beneficiari Gheorghe Bîlteanu, tatăl fostului preşedinte al SIF1, şi Nabil Lakis), Torch Invest SRL, Oshia Holdings Ltd, Macelia Investments Ltd, Smart Capital Investments Ltd şi Monticlifti Management Ltd.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Sunt bani, dar nu merg în credite. Băncile au depus la BNR 7 mld. lei în fiecare zi din februarie

Băncile au depus în medie în fiecare zi lucrătoare din luna februrarie circa 7 mld. lei la BNR, prin facilitatea de depozit, de nouă ori mai mult faţă de media zilnică înregistrată în perioada similară a anului trecut, potrivit datelor BNR. Sumele depuse la BNR atinseseră un record de 14 mld. lei în ianuarie, astel că media zilnică din primele două luni este de circa 11 mld. lei.

Citeste mai mult… 

Zf.ro: BCR: Femeile sunt mai bun-platnice decât bărbaţii

Peste 40% din creditele din portofoliul BCR, cea mai mare bancă locală, au fost contractate de femei, în timp ce din stocul de credite neperformante cele deţinute de femei reprezintă 38%. Pe de altă parte, bărbaţii s-au îndatorat mai mult, proporţia acestora în portofoliul total fiind de 59%. Totodată, bărbaţii au o pondere de 62% în totalul creditelor neperformante.

Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINII PRIMITE LA REDACŢIE

Impozitul pe clădiri în noul Cod Fiscal – un pas înainte, cu riscuri de doi înapoi

Noul Cod Fiscal se află într-o acerbă analiză, firească de altfel, având în VEDEREcomplexitatea acestuia şi amploarea modificărilor propuse. Un aspect remarcabil este faptul că, după cum a anunţat recent Ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, circa 200 de specialişti analizează toate cele 1000 de amendamente primite până în acest moment şi că fiecare adresant va primi un răspuns dacă amendamentul său a fost respins, oferindu-i-se posibilitatea susţinerii directe a acestuia în cadrul unei întâlniri la nivel de vârf în Ministerul de Finanţe. Aceasta este o practică pe care am întâlnit-o frecvent în cadrul organismelor internaţionale care elaborează standarde, iar o astfel de deschidere şi de transparenţă nu poate fi decât benefică într-un astfel de proiect.

Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢE PERSONALE

Dolarul puternic a lăsat aurul fără strălucire

Cotaţia aurului a scăzut puternic vineri 6 martie, cu 2,3%, până la 1.168 dolari/uncia pe bursa de la Londra, investitorii retrăgându-se de pe acest activ al cărui avans din ultimii ani a fost alimentat în principal de politicile monetare relaxate, acum la final, ale băncii centrale a Americii.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: Ce înseamnă ascensiunea indicelui bursier Nasdaq: economia SF de acum 15 ani a devenit realitate

Ascensiunea bursei electronice Nasdaq peste pragul de 5.000 de puncte, la cote nemaivăzute în ultimii 15 ani, reprezintă ajungerea la maturitate a „noii economii“ care făcea primii paşi în zilele bulei dotcom, adică trecerea economiei de la industrie la servicii, a afirmat Bob Greifeld, CEO al Nasdaq, citat de CNBC.

„Înseamnă exact ceea ce se vede: noua economie despre care vorbeam acum 15 ani a devenit adevărata economie“, a spus Greifeld. El a explicat că indicele Nasdaq acţionează ca un barometru al sănătăţii economiei. „Când te uiţi la indicele Nasdaq, vezi companiile care întreţin creşterea economică şi au cea mai bună poziţie pentru a duce economia mai departe“, a spus el. În timp ce unii analişti de pe Wall Street vehiculează ideea că pe bursă acţiunile companiilor de tehnologie au format o bulă speculativă, Greifeld crede că euforia din perioada boom-ului dotcom s-a transformat în putere reală de generare a veniturilor bazată de fundaţii solide.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Florin Pogonaru, AOAR: De ce nu repetă SIF-urile comportamentul FP în raport cu acţionarii (2)

„Sub falsul interes în majorarea sau diminuarea capitalului social al SIF pentru maximizarea performanţelor acestuia se ascunde interesul unor acţionari de a se crea condiţiile întrunirii cvorumului pentru Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor” citat dintr-un preşedinte de SIF.

Pe 19 februarie am lansat în ZF provocarea din titlu.

Reacţiile au fost numeroase, în majoritate absolută confirmând că evoluţia SIF- urilor a fost descrisă cel mai bine de Stiglitz încă din 1997: „Fondurile de investiţii bazate pe vouchere au devenit instrument de înalt abuz de putere (din partea celor care controlau managementul – n.n.)”.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: MITUL INDEPENDENŢEI JUSTIŢIEI SE CLATINĂ

Parlamentul, băncile, ANPC şi Justiţia întorc spatele celor creditaţi în CHF

Un dosar colectiv în care creditaţii cer conversia la cursul istoric – respins în primă instanţă

*  Disjungerea proceselor colective: cetăţeanul va plăti de aproape cinci ori mai mult, ca să-şi continue acţiunea în instanţă

*  Debitor: “Oamenii îşi pierd încrederea în justiţie”

Primul dosar colectiv, coordonat de avocatul Gheorghe Piperea, în care cei 90 de clienţi înscrişi solicită conversia creditelor contractate de la Credit Europe Bank, din franci elveţieni (CHF) în lei, la cursul istoric, a fost respins în primă instanţă, aducând disperare printre cei care nu mai pot rambursa împrumuturile din cauza creşterii cursului şi dezamăgire pentru aceia dintre noi care crezuseră că Justiţia noastră îşi căpătase independenţa şi se însănătoşise.

  Citeste mai mult…

Bursa.ro: TIPARNIŢA BCE NU FUNCŢIONEAZĂ LA FEL PENTRU TOŢI

Criza din zona euro este mai aproape de început decât de sfârşit

“Cu o sincronizare perfectă, Mario Draghi anunţă sfârşitul crizei din zona euro”, scrie Financial Times, iar titlul este suficient să trimită şi pe ultimul sceptic la ultima şedinţă a “Scepticilor Anonimi” pentru a căuta vindecarea.

Astăzi BCE va face primele achiziţii de obligaţiuni guvernamentale ale ţărilor din zona euro, în cadrul programului denumit PSPP (Public Sector Purchase Programme).

Însă tiparniţa BCE nu funcţionează la fel pentru toţi. În cadrul conferinţei de presă de săptămâna trecută, Draghi a precizat că BCE nu va achiziţiona şi obligaţiuni emise de guvernele Greciei şi Ciprului din cauza programelor de asistenţă financiară existente, care se află acum în faza de evaluare.

Declaraţia preşedintelui BCE a declanşat reacţii extrem de negative din partea jurnaliştilor greci prezenţi la conferinţa de presă. Aristidis Vikettos, de la Athens News Agency, a “deturnat” microfonul oferit altui jurnalist şi l-a acuzat pe Draghi de părtinire, prin faptul că răspunde doar întrebărilor adresate de “jurnaliştii de casă” ai BCE.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: DAVID ZAHN, FRANKLIN TEMPLETON:

“Relaxarea cantitativă este grozavă, dar nu rezolvă problema Europei”

Programul de relaxare cantitativă pe care îl începe Banca Centrală Europeană (BCE) este pozitiv pentru pieţele de obligaţiuni din Europa, care vor CONTINUAsă fie susţinute de cumpărările BCE, consideră David Zahn, Head of European Fixed Income Senior Vice President, Portfolio Manager, Franklin Templeton Fixed Income Group.

“Cred că programul de relaxare cantitativă este grozav, va ţine randamentele jos, dar nu rezolvă problema Europei”, a spus domnia sa, adăugând: “Una dintre principalele urmări va fi că moneda europeană se va deprecia, în special faţă de dolar, posibil şi faţă de alte monede, ceea ce ar trebui să ajute exporturile din Zona Euro”.

David Zahn atenţionează însă că guvernele nu trebuie să renunţe la reforme: “Aceasta este una dintre îngrijorările mele, că Guvernele vor considera că nu mai este nevoie să facă reforme.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

Acţiunile OMV Petrom, BRD şi Banca Transilvania, în declin

Rulajul de pe bursa de la Bucureşti a crescut în a doua parte a zilei de vineri, însă titlurile cu cele mai ridicate schimburi, OMV Petrom (SNP) şi BRD – Groupe Societe Generale (BRD), au tras în jos piaţa, cu scăderi de aproximativ 1%, apropiate de cea a cotaţiei Banca Transilvania (TLV).

Indicii BET Plus, de referinţă, şi BET, al celor mai lichide zece acţiuni, au închis în scădere cu 0,3%, la fel ca în şedinţa de joi. BET Plus cuprinde cele mai lichide 40 de acţiuni din piaţa reglementată, cu excepţia SIF-urilor şi a acţiunilor companiilor străine.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB deschide în scădere

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a deschis în scădere şedinţa de tranzacţionare de astăzi.

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, coboară cu 0,01% fiind cotat la 7.154,36 puncte.

Indicele BET Plus, introdus pe 23 iunie, scade, de asemenea, cu 0,02%, la 1.053,81 puncte. BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, se micşorează, totodată, cu 0,04%, atingând valoarea de 31.190,72 puncte.

Indicele BET Total Return, introdus pe 23 septembrie, scade şi el cu 0,01%, la 7.812,82 puncte.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: MFE: Rata de absorbţie curentă a fondurilor europene este de peste 52%

România a încasat, în acest an, peste 565 milioane euro de la Comisia Europeană, rata de absorbţie curentă a fondurilor europene fiind de peste 52%, se arată într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene (MFE).

“În luna februarie a.c., țării noastre i-au fost rambursate fonduri în valoare de peste 460 milioane de euro, iar în primele zile din luna martie a.c. i-au fost rambursate alte fonduri în valoare de aproximativ 104 milioane de euro”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: PREMIERĂ

Evaluările imobilelor pentru credite – sub lupa ANEVAR

Nicolae Cinteză: “O idee excepţională ce creează transparenţă”

* Radu Gheţea: “Trebuie să fim atenţi la secretul bancar”

Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR) a demarat, la începutul lunii februarie, un proiect-pilot, în vederea întocmirii Bazei de Informaţii pentru Garantare (BIG), acesta urmând să fie derulat până la finalul lunii aprilie.

Adrian Vascu, preşedintele ANEVAR, ne-a explicat că acest proiect vine în întâmpinarea implementării unei baze de date, care să conţină o sinteză cu informaţiile ce nu sunt confidenţiale din fiecare raport de evaluare întocmit pentru garantarea împrumutului în ţara noastră.

În timp ce Nicolae Cinteză, directorul Direcţiei Supraveghere din cadrul Băncii Naţionale a României, salută iniţiativa ANEVAR, subliniind că reprezintă un fundament pentru evaluări corecte şi o idee excepţională, ce creează transparenţă, Radu Graţian Gheţea, preşedintele Asociaţiei Române a Băncilor (ARB), ne-a spus că băncile au disponibilitatea să lucreze cu ANEVAR, dar că acestea trebuie să fie foarte atente să nu încalce secretul bancar.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: “Ţara noastră se află pe ultimul loc în UE, ca procent de colectare a TVA”

(Interviu cu Roxana Popel, Head of Tax CMS Romania)

Ţara noastră se află pe ultimul loc în ceea ce priveşte procentul de colectare a TVA la bugetul statului, cu un decalaj de 44% faţă de media europeană de 16%, reuşind, în medie, să colecteze doar 56% din Taxa pe Valoarea Adăugată datorată efectiv la buget, ne-a spus Roxana Popel, Head of Tax CMS Romania, în cadrul unui interviu.

Domnia sa ne-a declarat: “Cum gradul de colectare a impozitelor şi taxelor este în strânsă legătură şi chiar în relaţie de cauzalitate cu nivelul evaziunii, cifrele vehiculate de ANAF în ultimii ani cu privire la estimările privind evaziunea în România nu fac decât să demonstreze că România se confruntă, încă, cu un grad îngrijorător de evaziune, cu consecinţe negative evidente asupra bugetului de stat, în special, şi asupra mediului de afaceri şi populaţiei, în general”.

  Citeste mai mult…

Bursa.ro: IOAN ISOPEL, COVERED BOND ANALYST, STANDARD & POOR’S:

“Obligaţiunile ipotecare vor diversifica posibilităţile de finanţare ale băncilor”

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a publicat un proiect de revizuire a legislaţiei obligaţiunilor ipotecare (“mortgage covered bonds”, obligaţiuni garantate cu credite ipotecare).

Ioan Isopel, Covered Bond Analyst la Standard & Poor’s, consideră că reglementarea acestor titluri se face, probabil pentru a adăuga o sursă de finanţare suplimentară băncilor şi, cel puţin parţial, să limiteze dependenţa acestora de finanţare externă de la băncile mamă.

Ioan Isopel ne-a explicat importanţa acestor instrumente pentru băncile din ţara noastră.

 Citeste mai mult…

Economica.net: OTP Bank Romania a înregistrat un profit net de 11 millioane de lei, în 2014

OTP Bank România a înregistrat un profit ajustat după impozitare de 11 milioane de lei, în 2014, la venituri nete de 279,2 milioane de lei, care au crescut cu 32%, au anunţat, luni, reprezentanţi ai băncii.

Activele totale ale băncii au ajuns la 6,783 milioane de lei, creştere de 4% în ultimul trimestru al anului 2014.

 Citeste mai mult…

Economica.net: EY: Băncile din Europa trebuie să-şi scadă costurile pentru a avea profit

Băncile europene trebuie să-şi scadă costurile cu o cincime şi să-şi majoreze veniturile cu 15% pentru ca profitabilitatea lor să egaleze costul capitalului, potrivit unui studiu al companiei de consultanţă EY, dat luni publicităţii, transmite Reuters.

Rentabilitatea capitalului propriu (ROE) la băncile europene se va situa, probabil, în medie, sub jumătate din costul capitalului în acest an, mult în urma rivalelor din SUA, deoarece creditorii din Europa se confruntă cu dificultăţi pe fondul creşterii economice lente şi al costurilor ridicate, se arată în raportul EY. Din acest motiv, vor urma restructurări şi concedieri în sectorul bancar.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: Vreau să arătăm foarte clar demagogia moțiunii pe fonduri europene

Președintele PSD, Victor Ponta, a criticat luni, în deschiderea reuniunii Biroului Permanent Național al partidului, moțiunea pe fonduri europene depusă de liberali săptămâna trecută și a apreciat că “dorința noului PNL, de a avea ei toată puterea fără să știe ce să facă cu ea, e un lucru rău pentru România”.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: TIMOn: Dezvoltatorii reiau investiţiile îngheţate de criză. Nou proiect de 324 de locuinţe în Mihai Bravu

Gindi Group, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din Israel, revine pe piaţa locală şi reia construcţia unui proiect de 324 de locuinţe în zona Mihai Bravu, în parteneriat cu firma Real-Sol, deţinută de Shimon Galon, fostul şef al companiei GTC România.

Proiectul, denumit GViTown, este situat în zona Mihai Bravu, pe Şoseaua Vântului, şi va fi dezvoltat în patru faze, în primă etapă urmând să fie construite 81 de apartamente – studiouri şi apartamente cu 2 camere, pe suprafeţe începând de la 50 metri pătraţi, au anunţat luni organizatorii Târgului imobiliar naţional – tIMOn, unde va fi lansat proiectul.

 Citeste mai mult…

Economica.net: Ce face un stat european pentru a reduce preţul la pompă al combustibilului

Comisiei Europeană şi-a dat acordul ca Regatul Unit să aplice o rată redusă a accizei la motorina și la benzina comercializate în anumite regiuni ale ţării, unde preţul mediu era peste cel de la nivel naţional.

Regatul Unit a găsit soluţia pentru reducerea preţului final la motorina şi benzina fără plumb. În februarie anul trecut a solicitat Comisiei Europene autorizarea de a aplica o rată redusă a accizei la motorina și la benzina fără plumb, furnizate drept carburant vehiculelor rutiere, în unele zonele geografice. Statul european şi-a motivat cererea prin faptul că în respectivele zone, prețurile la motorină și la benzină sunt mai ridicate decât prețurile medii din restul teritoriului Regatului Unit, ceea ce constituie un dezavantaj pentru consumatorii locali de carburant. “Diferența de preț se datorează costurilor unitare suplimentare determinate de amplasarea geografică a zonelor respective, de numărul redus de locuitori și de livrarea unor volume relativ mici de carburant”, au motivat britanicii.

          Citeste mai mult…

Ziare.com: Tinerii s-ar putea angaja de la 16 ani – Ce beneficii uriase ar avea programul “Primul job”   

Tinerii s-ar putea angaja de la 16 ani – Ce beneficii uriase ar avea programul “Primul job”

Programul “Primul job”, pe care il pregateste Guvernul, ar ajuta foarte mult tinerii, care reprezinta in acest moment o categorie defavorizata pe piata muncii.

Insa ce presupune aceasta initiativa?

Tinerii cu varste cuprinse intre 16 ani si 24 de ani se pot inscrie in program, iar cei fara studii superioare ar urma sa castige 900 de lei pe luna.

Cei care au terminat sau sunt la facultate, master sau doctorat ar urma sa aiba un salariu de 1.400 de lei. Conditia este sa fie integralisti, iar cei care inca sunt la scoala vor putea lucra doar in timpul vacantelor.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: INVESTIŢII TOTALE DE 45 MILIARDE EURO

Listă cu priorităţi surpriză în Master Planul de Transport

Autorităţile au introdus criterii suplimentare ca să nu apară sincope în finalizarea coridoarelor de transport

Master Planul General de Transport al României (MPGT) aprobat de Guvern la finele lunii februarie cuprinde proiecte în valoare totală de 45,4 miliarde euro, pentru infrastructura rutieră, cea feroviară, aeriană, navală şi multimodală.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: Ministrul Rovana Plumb participă, astăzi, la reuniunea EPSCO de la Bruxelles

Ministrul Muncii, doamna Rovana Plumb, participă, astăzi, la reuniunea Consiliului Ocupare, Politică Socială, Sănătate şi Afacerile Consumatorului (EPSCO) de la Bruxelles, la secţiunea dedicată miniştrilor ocupării şi politicilor sociale.

Alături de ministrul Bunăstării din Letonia, doamna Uldis Augulis, care prezidează reuniunea, participă şi vice-preşedintele Comisiei Europene responsabil cu zona euro și dialog social, domnul Valdis Dombrovskis. SUNT, de asemenea, prezenţi vice-preşedintele CE pentru locuri de muncă, creştere, investiţii şi competitivitate, domnul Jyrki Katainen, şi doamna Marianne Thyssen, comisar european pentru ocupare, afaceri sociale, competenţe şi mobilitatea profesională.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: Oana Petrescu a fost numită Director Executiv al Consiliului Patronatelor Bancare

Consiliul Patronatelor Bancare din România (CPBR), organizaţia patronală a sectorului bancar românesc, a numit‐o pe Oana Petrescu în funcţia de Director Executiv.

Oana Petrescu, care este şi partener coordonator al practicii de consultanţă a Deloitte în România, are o experienţă de peste 20 de ani în sectorul bancar românesc atât ca bancher cât şi ca auditor şi consultant. Anterior poziţiei sale la Deloitte, în perioada 2006 ‐ 2012, Oana Petrescu a fost vicepreşedinte şi membru al Comitetului Executiv al Băncii Comerciale Române (BCR) iar din 2009 membru în Consiliul Director al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB).

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta: Proiectul Codului fiscal, finalizat în cadrul Guvernului în jurul lui 18-20 martie

Preşedintele PSD, premierul Victor Ponta, a anunţat, luni, după şedinţa BPN a PSD, că proiectul Codului fiscal va fi finalizat în cadrul Guvernului în jurul datei de 18-20 martie.

“Mi-am anunţat colegii parlamentari, voi anunţa şi la grupurile parlamentare, despre faptul că în jurul datei de 18-20 vom finaliza în cadrul Guvernului proiectul de Cod fiscal şi va pleca spre Parlament – primă Cameră sesizată, Senatul – în aşa fel încât cel mai important document de politică publică pentru România anului 2015 – Codul fiscal – să intre în dezbaterea Parlamentului şi să poată fi adoptat cu minim şase luni înainte de intrarea în vigoare la 1 ianurie 2016″, a spus Ponta, după şedinţa BPN a PSD.

Citeste mai mult…

Clubit.ro: Daniela Nemoianu, executive partner la KPMG România, este noul preşedinte al Camerei de Comerţ Americane în România

Daniela Nemoianu, executive partner la KPMG România, este noul preşedinte al Camerei de Comerţ Americane în România (AmCham), înlocuindu-l pe Valeriu Nistor, şeful IBM, care a fost la conducerea organizaţiei două mandate consecutiv. Jacopo Murzi, managing director la Janssen, Johnson & Johnson România şi Ionuţ Simion, partner la PwC România, au fost aleşi vicepreşedinţi.

        Citeste mai mult…

Mediafax.ro: PNL îl invită pe Vâlcov în Parlament pentru a explica cum acoperă deficitul dat de Codul Fiscal

Liberalii îl invită pe ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, la discuţii cu grupurile parlamentar referitoare la Codul Fiscal, pentru a explica cum poate acoperi deficitul general de o eventuală aplicare a măsurilor propuse, a declarat, luni, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

 Citeste mai mult…

Zf.ro: BRD reintră în competiţia pentru clienţi şi vizează o creştere de 1,2 mld. lei a portofoliului de credite

BRD, a doua bancă locală după active, vrea să-şi recupereze anul acesta cei 45.000 de clienţi pe care i-a pierdut anul trecut, ceea ce i-ar asigura o creştere cu 1,2 mld. lei a stocului de credite nete şi cu 600 mil. lei a depozitelor, potrivit bugetului de venituri şi cheltuieli care va fi supus votului acţionarilor în adunarea generală din 9 aprilie.

        Citeste mai mult…

Zf.ro: Video. Mugur Tolici, directorul de resurse umane al BNR la ZF Live: Probabil vom scoate 50-60 de posturi la concurs în acest an

BNR va SCOATE la concurs în acest an 50-60 de posturi, în linie cu programul anual de angajări, selecţia fiind determinată atât de cunoştiinţele tehnice, cât şi de profilul candidatului şi cât de potrivit este cu jobul respectiv, a declarat luni al ZF Live Mugur Tolici, directorul de resurse umane al BNR

http://www.zf.ro/zf-live/video-mugur-tolici-directorul-de-resurse-umane-al-bnr-la-zf-live-probabil-vom-scoate-50-60-de-posturi-la-concurs-in-acest-an-13955381

 Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Care sunt sectoarele de care sunt interesați investitorii britanici

În următoarele două zile o delegație formată din reprezentanții a aproximativ 50 de afaceri din Marea Britanie vor ajunge la București pentru o serie de seminare, conferințe, întâlniri, și posibilități de socializare, potrivit site-ului Guvernului Britanic.

       Citeste mai mult…

Hotnews.ro: 50 de companii britanice cauta posibile parteneriate cu oamenii de afaceri din Romania, un mare interes prezentand investitiile in infrastructura de transport

O delegatie comerciala formata din 50 de companii britanie se va afla in Bucuresti, in perioada 9-10 martie, urmand sa participe la o serie de seminarii, intalniri si discutii. Este cea mai mare misiune comerciala britanica in Romania de dupa Revolutie, informeaza ambasadorul Marii Britanii, Paul Brummell, pe blogul sau.

 Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Eugen Teodorovici: Pe noile programe, vom lansa intreaga suma disponibila la primele apeluri de proiecte

Ministrul Fondurilor Europene a declarat, intr-un interviu acordat EurActiv.ro ca intreaga suma disponibila pentru o linie de finantare, pe noile Programe Operationale, va fi lansata de la inceput, permitand depunere CONTINUA pana la epuizarea bugetului.

Teodorovici a explicat ca astfel va exista o infuzie puternica de fonduri in economie timp de un an sau doi si astfel economia isi va crea capacitatea de a sustine, in anii ce vor urma, alte investitii.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Orban: Depunerea de către PNL a unei moțiuni pe fondurile europene reprezintă un drept constituțional și o necesitate

Prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban a răspuns criticilor formulate luni de liderul PSD, Victor Ponta, liberalul susținând că depunerea unei moțiuni simple de către PNL pe tema fondurilor europene reprezintă “un drept constituțional și, mai ales, o necesitate”.

       Citeste mai mult…

Zf.ro: Finanţele au împrumutat 500 de milioane de lei prin vânzarea de obligaţiuni, la un cost în creştere

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat luni 500 de milioane de lei prin vânzarea de obligaţiuni cu scadenţa în iunie 2019, la un randament în creştere faţă de precedenta licitaţie pentru titluri cu o maturitate similară.

Trezoreria a primit oferte de 1,055 miliarde de lei, dar a atras doar suma de 500 de milioane de lei prevăzută în planul de împrumut pentru luna martie.

Citeste mai mult…

Digi24.ro : Topul celor mai mari angajatori din România

OMV Petrom a pierdut anul trecut titlul de cel mai mare angajator din România. Locul său a fost luat de Kaufland, compania care are acum cei mai mulţi angajaţi.

Lanţul de supermarketuri Kaufland a depăşit anul trecut OMV Petrom în ceea ce priveşte numărul de angajaţi, ca urmare a deschiderii de noi magazine.

 Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de aproximativ 31 milioane lei pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de aproximativ 31 milioane lei (7 milioane euro).

La orele prânzului, BVB era în scădere. Indicele BET coboară cu 0,32%, ajungând la valoarea de 7.132,52 puncte, la fel ca indicele BET Total Return, care se micşorează cu 0,32%, la 7.788,97 puncte. BET-FI se depreciază, de asemenea, cu 0,52%, până la 31.040,19 puncte.

Indicele BET Plus, introdus pe 23 iunie, scade, totodată, cu 0,32%, la 1.050,95 puncte.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Iancu: Este necesară modificarea Codului Fiscal pentru contractele tip ESCO

Codul Fiscal ar trebui modificat pentru a se putea încheia contracte de tip ESCO (contracte cu firmele ce oferă servicii de eficiență energetică), care să permită amortizarea unei astfel de investiții pe o perioadă definită, în rate egale lunare, prin factura de energie, a declarat, luni, președintele Comisiei pentru industrii și servicii din Camera Deputaților, Iulian Iancu.

      Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Asociația Română a Băncilor a lansat un site de educație financiară

Asociația Română a Băncilor (ARB) a lansat, luni, site-ul de educație financiară www.educatiefinanciara.info, în care sunt prezentate noțiuni financiare bancare privind drepturile, obligațiile și riscurile în creditare, dar și soluții generale pentru restructurarea creditelor, modalități de evitare a fraudelor, a anunțat luni asociația.

“Aproximativ 50% dintre românii adulți nu utilizează produse și servicii bancare. Dorim să promovăm pentru publicul larg informațiile de natură financiar-bancară care permit asumarea corespunzătoare a drepturilor, obligațiilor și riscurilor de natură financiară. ARB și instituțiile de credit membre au derulat deja și vor CONTINUA să dezvolte proiecte de educație financiară și de gestionare corespunzătoare a bugetelor”, a declarat președintele Consiliului Director al ARB, Radu Grațian Ghețea.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Premierul Victor Ponta l-a primit la Palatul Victoria pe ministrul german de Externe, Frank-Walter Steinmeier

Premierul Victor Ponta l-a primit, luni, la Palatul Victoria, pe ministrul de Externe al Republicii Federale Germania, Frank-Walter Steinmeier, aflat în vizită oficială în România la invitația omologului român.

“Primul-ministru a salutat nivelul excelent al dinamicii economice și investiționale, Germania fiind principalul partener economic al României, și a prezentat performanțele economiei românești, măsurile luate de Guvern pentru încurajarea investițiilor. Au fost scoase în evidență rezultatele pozitive ale cooperării cu Germania în ceea ce privește promovarea învățământului dual și intenția de a extinde proiectele în acest domeniu”, se arată într-un comunicat remis AGERPRES, după întrevedere, de Biroul de presă al Guvernului.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Vâlcov: Trebuie să existe legi mult mai dure pentru cei care fură din banii pentru sănătate

Ministrul Finanţelor, Darius Vâlcov, a declarat, luni, că trebuie să existe legi mult mai dure pentru cei care fură DIN BANII pentru sănătate, în condiţiile în care vedem că se întâmplă acest lucru, dar nu întotdeauna se acţionează cum ar trebui.

“Nu banii sunt problema în sănătate. Cred că bugetul trebuie făcut pe proiecte, pe strategii şi mai cred că trebuie să existe legi mult mai dure pentru cei care fură DIN BANII pentru sănătate. Acest lucru îl vedem că se întâmplă şi nu totdeauna acţionăm aşa cum ar trebui. Vreau să vă garantez un singur lucru: nu va exista niciun moment în care să spun nu unei solicitări reale din partea Ministerul Sănătăţii”, a spus Darius Vâlcov, la o dezbatere privind finanţarea sistemului de sănătate în acest an.

 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Grațiela Gavrilescu: Codul Fiscal trebuie votat urgent, mediul de afaceri trebuie împrospătat

Președintele Partidului Liberal Reformator (PLR) Prahova, ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Grațiela Gavrilescu, a declarat, luni, la Ploiești, că mediul de afaceri din România trebuie împrospătat, astfel că este nevoie ca noul Cod Fiscal să fie votat urgent.

“Mediul de afaceri din România trebuie împrospătat pentru că și angajatul, și angajatorul are un rol foarte important în modul în care se dezvoltă economia națională. (…) Este important ca acest Cod Fiscal să fie urgent votat în Parlamentul României după dezbaterea legală”, a afirmat Gavrilescu într-o conferință de presă.

Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINII PRIMITE LA REDACŢIE

Principala problemă a antreprenorilor români: degeaba încercăm să facem business dacă nu avem sprijin

Noul Cod Fiscal se află într-o acerbă analiză, firească de altfel, având în VEDERE complexitatea acestuia şi amploarea modificărilor propuse. Un aspect remarcabil este faptul că, după cum a anunţat recent Ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, circa 200 de specialişti analizează toate cele 1000 de amendamente primite până în acest moment şi că fiecare adresant va primi un răspuns dacă amendamentul său a fost respins, oferindu-i-se posibilitatea susţinerii directe a acestuia în cadrul unei întâlniri la nivel de vârf în Ministerul de Finanţe. Aceasta este o practică pe care am întâlnit-o frecvent în cadrul organismelor internaţionale care elaborează standarde, iar o astfel de deschidere şi de transparenţă nu poate fi decât benefică într-un astfel de proiect.

       Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Au inceput discutiile despre viitorul Greciei in sau inafara zonei euro. Nimic nou sub soare

La aceasta ora incep discutiile legate de soarta Greciei in cadrul reuniunii Eurogrupului. Variante prea multe nu exista, date fiind orgoliile ambelor tabere: grecii pe de-o parte si liderul Germania de partea cealalta. Grecilor li se reproseaza neseriozitatea, insa solutia unei iesiri din zona Euro ar fi o palma data constructiei inca “la rosu” a Uniunii Monetare.  E greu sa-i explici neamtului ca trebuie sa-l imprumute pe grec la fiecare cateva luni pentru ca acesta sa poata amana reformele structurale, starpi coruptia si fiscaliza economia. La randul lor, grecii s-au saturat de austeritate. Dealtfel, grecii au mai falimentat ca tara de vreo 5-6 ori.

Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor