Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 10 decembrie 2015

Romanialibera.ro, preluat de ziarelive.ro, index-stiri.ro: 10 Decembrie 2015: Certificatul RISC PARTENER iti spune cu cine sa faci afaceri in Romania!

RisCo extinde parteneriatele cu organizatii din Romania pentru a fi mai aproape de tine! Incepand din decembrie 2015, Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) in parteneriat cu RisCo a lansat serviciul de rating pentru companii RISC PARTENER, catre toti membrii Camerelor de Comert care vor sa afle simplu si rapid care este calitatea partenerilor lor de afaceri.

             Citeste mai mult…

Mesageruldecovasna.ro, preluat de ziare.com, stiritransilvania24.ro, stirionline24.ro: Câtă încredere poţi avea în potenţiali parteneri de afaceri? RISC PARTENER – serviciul lansat de Camera de Comerţ şi Industrie a României

Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) în parteneriat cu RisCo au lansat, recent,  serviciul de rating pentru companii RISC PARTENER, un instrument util pentru procesul decizional de afaceri, bazat pe analizarea rezultatelor financiare ale companiilor.

             Citeste mai mult…

Argumentpress.ro: Cea de-a III-a ediție a Incoming Romania Travel Forum reunește pe 10 decembrie peste 200 de oameni de turism

Camera de Comerţ şi Industrie a României (Bd. Octavian Goga nr. 2) a găzduit joi, 10 decembrie, cea de-a treia ediţie a INCOMING ROMANIA TRAVEL FORUM, singura conferinţă şi reuniune de networking dedicată incoming-ului, deci turismului receptor. Evenimentul, organizat de Innovation Travel în parteneriat cu InfoTravelRomania.ro şi cu sprijinul Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) şi al Clubului Presei de Turism – FIJET România, va reuni peste 200 de touroperatori, de profesionişti în turism şi de reprezentanţi ai mass-media. Evenimentul se va desfăşura la Amfiteatrul Albastru al Camerei de Comerţ şi Industrie a României, între orele 10.00 şi 17.30.

              Citeste mai mult…

Svnews.ro: Participarea la conferința “Schemele de ajutor de stat în perioada 2014-2020”

Reprezentanții Departamentului pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat au participat ieri, 8 decembrie 2015, la conferința “Schemele de ajutor de stat în perioada 2014-2020” organizată de revista Legal Magazin la sediul Camerei de Comerț și Industrie a României.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro (flux știri), preluat de bizlawyer.ro: AmCham România: Coruptia distorsioneaza mediul concurential echitabil pentru afacerile corecte

Coruptia distorsioneaza mediul concurential echitabil pentru afacerile corecte si aceste comportamente anticoncurentiale exagereaza în mod artificial costurile legate de desfasurarea afacerilor în România, blocând proiecte de investitii importante, se arata într-un mesaj al Camerei de Comert Americane – AmCham România transmis cu prilejul Zilei Internationale Anticoruptie.

            Citeste mai mult…

Bizbrasov.ro: Liceenii au învățat să facă afaceri pe bani europeni

Camera de Comerț și Industrie Brașov în parteneriat cu Fundația CORONA Iași, Info Educația S.R.L. și Camera de Comerț și Industrie Alba a implementat timp de zece luni proiectul interregional cu titlul „Educație cu profit”.

Proiectul, derulat pe o perioadă de 10 luni, a fost cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, valoarea totală a proiectului fiind de 7,394 milioane de lei, din care asistență financiară nerambursabilă a fost de 6,366 milioane de lei.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro : Dragu (MFP): Creșterea salariului minim ar putea avea loc după elaborarea unui studiu de impact

Creșterea salariului minim ar putea avea loc după elaborarea unui studiu de impact, iar acesta va fi realizat în primul trimestru al anului viitor, a declarat Anca Dragu, ministrul Finanțelor Publice, după dezbaterea publică a proiectului de buget.

“Creșterea salariului minim se va face după elaborarea unui studiu de impact. Trebuie să analizăm toate posibilele implicații ale unei asemenea măsuri astfel încât să ne asigurăm că măsura în sine va avea preponderent efecte pozitive în economia românească. Vom realiza un studiu de impact în trimestrul I al anului viitor”, a spus Dragu.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Costescu (MT): Lucrările la autostrada Pitești – Sibiu ar putea începe la 1 ianuarie 2017

Lucrările la autostrada Pitești – Sibiu ar putea începe la 1 ianuarie 2017, iar licitațiile vor putea începe în vara anului viitor, a declarat miercuri Dan Costescu, ministrul Transporturilor, în cadrul dezbaterii publice a proiectului de buget.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Proiectele bugetului de stat și asigurărilor sociale, transmise miercuri Parlamentului pentru a fi adoptate în regim de urgență

Proiectele de lege privind bugetul de stat și bugetul asigurărilor sociale de stat pe anul 2016, adoptate de Guvern, vor fi transmise miercuri Parlamentului, cu solicitarea să fie dezbătute și adoptate în procedură de urgență, informează un comunicat al Executivului, remis AGERPRES.

Veniturile bugetului general consolidat sunt estimate la 231,1 miliarde lei, reprezentând 31% din PIB, cheltuielile bugetului general consolidat sunt estimate la 252 de miliarde lei (33,8% din PIB), iar deficitul bugetar (cash) pe anul 2016 este estimat la 2,8% din PIB, ceea ce corespunde unui deficit ESA de 2,95% din PIB și unui deficit structural de 2,73% din PIB.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: ANAF poate provoaca pagube de 400 de milioane de euro la buget prin taxarea eronată a jocurilor de noroc (Asociația Organizatorilor și Producătorilor de Jocuri de Noroc din România)

Asociația Organizatorilor și Producătorilor de Jocuri de Noroc din România (AOPJNR) susține inițiativa Romanian Bookmakers în legătură cu clarificarea interpretării eronate a ANAF asupra venitului operatorului de pariuri sportive și atrage atenția că, prin nesocotirea legii de către Fisc, statul român poate pierde o contribuție bugetară anuală de aproape 400 de milioane de euro, se arată într-un comunicat al Asociației transmis AGERPRES.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: INS: Deficit comercial de 6,4 miliarde de euro la 10 luni, cu 1,5 miliarde de euro peste ianuarie-octombrie 2014

Deficitul balanței comerciale (FOB/CIF) a crescut, în primele 10 luni ale acestui an, cu 1,5 miliarde de euro față de aceeași perioadă a anului trecut, și a ajuns la 6,4 miliarde de euro, reiese din datele publicate joi de Institutul Național de Statistică (INS).

‘În perioada 1 ianuarie — 31 octombrie, exporturile și importurile au crescut cu 4,3%, respectiv cu 7,1%, comparativ cu perioada 1 ianuarie — 31 octombrie 2014′, se menționează în comunicatul INS. În primele 10 luni ale acestui an, exporturile FOB au însumat 45,9 miliarde de euro, iar importurile CIF — 52,3 miliarde de euro.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Guvernul a aprobat majorarea punctului de pensie cu 5%, la 871,7 lei

Pensiile se vor indexa anul viitor cu 5%, în loc de 4,31%, cât reieşea din calculele anterioare, astfel că punctul de pensie va urca la 871,7 lei, de la 830,2 lei în acest an, potrivit unei ordonanţe de urgenţă aprobate miercuri de Guvern.

Creşterea punctului de pensie a fost aprobată prin Ordonanţa de Urgenţă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2016, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal- bugetare.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Dragu despre buget: România ar fi fost într-o situaţie delicată dacă începea anul fără buget

Ministrul de Finanţe Anca Dragu a răspuns nemulţumirilor societăţii civile care a reclamat timpul prea scurt pentru dezbaterea proiectului de buget, precizând că, dacă aceasta s-ar fi prelungit, exista riscul ca România să înceapă anul fără buget, ceea ce ar fi însemnat o situaţie foarte delicată.

Ministerul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic a organizat, miercuri, la Parlament, o dezbatere publică despre structura şi priorităţile proiectului de Buget pe 2016.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: “Marea problemă a pieţei locale de capital este că nu avem retail”

Cel mai important obiectiv este ca Bursa de Valori Bucureşti să se mute cu lichiditatea la un alt nivel, în zona unei medii zilnice de 20 de milioane de euro, apreciază Adrian Lupşan, actualmente vicepreşedinte BVB.

În opinia sa, marea problemă a pieţei locale este că nu avem retail, dar şi faptul că antreprenorii nu cunosc alternativele la finanţarea bancară, care le sunt la îndemână.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro:  UE: “Taxa pe tranzacţiile financiare trebuie pusă în aplicare”

Zece miniştri de finanţe din UE au decis, zilele trecute, că taxa pe tranzacţiile financiare, care ar presupune mai multe miliarde de euro, trebuie pusă în aplicare, în viitor, dar detaliile privind cuantumul acesteia, implementarea şi alocarea sumelor colectate încă trebuie analizate cu atenţie, înainte ca acordul final să fie semnat, în vara viitoare.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,

Bursele asiatice erau în scădere

Principalii indici bursieri asiatici erau în scădere la mijlocul şedinţei de tranzacţionare de astăzi.

Indicele Nikkei 225 al bursei japoneze se deprecia cu 1,37 la 19.036,45 puncte, iar indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong stagna la 21.803,51 puncte.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: Wall Street a închis în scădere

Principalii indici bursieri de pe Wall Street, New York, au închis şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere.

Dow Jones s-a depreciat cu 0,43%, ajungând la 17.492,3 puncte, iar indicele S&P 500 a scăzut cu 0,77%, la 2047.62 puncte.

.           Citeste mai mult…

Bursa.ro: 14 CANDIDAŢI PENTRU BOARDUL ELECTRICA

“Accelerarea ritmului de investiţii în reţea şi infrastructură, prioritară pentru Electrica”

14 candidaţi s-au înscris pentru cele şapte posturi de membri în Consiliului de Administraţie al Electrica, printre aceştia fiind şi cei actuali, demişi în urma deciziei acţionarilor de a trece de la un CA format din cinci membri la unul cu şapte. Acţionarii urmează să aleagă o nouă conducere în Adunarea Generală de luni.

Victor Cionga, Michael Adriaan Maria Boersma, Arielle Malard De Rothschild, Cristian Busu şi Ioana Alina Drăgan sunt cei cinci membri ai actualului Consiliu care au fost înscrişi de drept pe lista candidaţilor, potrivit informaţiilor Electrica.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: BURSELE DIN LUME

Pieţele din Europa continuă să scadă

Acţiunile societăţilor listate la bursele din Europa au scăzut ieri, pentru a doua zi la rând, după apariţia unei informaţii potrivit căreia autoritatea pieţei medicamentelor din Europa investighează unul dintre produsele “Bayer” AG. Acţiunile producătorului suedez de electrocasnice “Electrolux” AB au coborât cu 0,9%, la 201,50 coroane. Compania va face reduceri de personal şi de costuri după ce “General Electric” Co. (GE) din SUA a renunţat la vânzarea diviziei sale de electrocasnice către grupul suedez.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Evoluţie neconcludentă a cotaţiei futures a Dow Jones

După două şedinţe de scădere a cotaţiei futures a Dow Jones, evoluţia din prima jumătate din sesiunea de la mijlocul săptămânii menţinea sub semnul întrebării direcţia derivatului pe indicele american. Conform datelor de la ora 16.45, simbolul DEDJIA 15L (scadenţa decembrie 2015) totaliza 19 contracte, iar valoarea indicelui american se cifra la 17.604 puncte, în urcare cu 26 de puncte faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare, cifrat la numai 17.578 de puncte. Raportat la cotaţia de la închiderea de marţi, se consemna însă o depreciere de 41 d puncte.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

Ovidiu Dumitrescu (Tradeville): “Indicii au încheiat în teritoriu negativ, pe fondul unei volatilităţi importante pe pieţele europene”

Opt dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate mai mică decât în ziua anterioară, de 25,02 milioane de lei (5,57 milioane de euro).

Raportul zilnic realizat de firma de borkeraj Prime Transaction arată: “Indicii bursieri au avut o evoluţie asemănătoare celei de ieri (marţi, n.r.), singurul care a închis ziua pe plus fiind şi de dată această BET-FI (…). BET-NG a scăzut din nou cel mai mult, -0,59%, chiar dacă acţiunile din componenta sa nu au avut scăderi mari. La fel a fost şi cazul BET, în scădere cu 0,48% după ce toate cele zece acţiuni care îl compun au scăzut, niciuna însă cu mai mult de 1%”.

             Citeste mai mult…

Economica.net: Dezvoltatorul CTP a cumpărat 20 de hectare de teren lângă Bucureşti pentru a construi depozite

Cel mai mare proprietar de spaţii logistice din România, dezvoltatorul CTP, a cumpărat 20 de hectare de teren la ieşirea spre Autostrada Bucureşti-Piteşti, cea mai fierbinte zonă pentru investitorii în spaţii de depozitare, şi unde s-au parafat tranzacţii de zeci de milioane de euro anul acesta.

             Citeste mai mult…

Digi24.ro: Adrian Vasilescu: „Legea dării în plată nu îi ajută pe cei săraci. Așa cum e ea acum, nu are viață lungă”

Adrian Vasilescu, consilier de strategie la BNR, a declarat la Jurnalul de seară de la Digi24 că legea dării în plată nu este în avantajul românilor săraci. El a dat ca exemplu o lege oarecum similară din Spania, dar care are un plafon. De asemenea, el a spus că această lege este una a autoevacuării și că nu rezolvă problemele debitorului. „Această lege, așa cum e ea, nu are viață lungă”, a precizat consilierul Băncii Naționale.

             Citeste mai mult…

Economica.net: Steven van Groningen, Raiffeisen: Avem incertitudini privind Legea dării în plată

Preşedintele Raiffeisen Bank România, Steven van Groningen apreciază anul 2015 ca fiind unul bun pentru bancă, dar consideră că există încă mari incertitudini privind efectele Legii de dare în plată.

‘Cred că 2015 a fost pentru noi un an bun. Mergem stabil din punctul de vedere al creditării. O necunoscută este ce se va întâmpla cu darea în plată. Există încă foarte multă incertitudine în continuare, pentru bănci, cu privire la Legea dării în plată. Nu avem un dialog real în ceea ce priveşte Legea de dare în plată. Ţin foarte mult la un dialog real. Cred, totuşi, că în sectorul bancar va urma o perioadă de stabilitate care se va vedea în creşterea economică. Noi avem de gând să continuăm performanţa din 2015 şi în 2016′, a declarat, în exclusivitate pentru Agerpres, Steven van Groningen.

              Citeste mai mult…

Capital.ro: Consiliul Fiscal: Codul Fiscal şi majorările salariale vor produce un derapaj

Consiliul fiscal susţine că proiectul de buget pe 2016 indice vulnerabilizarea finanţelor publice, iar măsurile adoptate, respectiv Codul Fiscal şi majorările salariale, vor genera un derapaj a cărui corectare ulterioară va avea costuri economice şi sociale care vor depăşi efectele pozitive pe termen scurt ale relaxării fiscale.

În opinia emisă cu privire la buget, Consiliul fiscal menţionează că ‘proiectul de buget pe anul 2016 consemnează o abatere deliberată şi de amploare de la toate regulile fiscale instituite atât de legislaţia naţionala, cât şi de tratatele europene semnate de România şi induce o vulnerabilizare de proporţii a poziţiei finanţelor publice complicând substanţial gestionarea acestora în eventualitatea manifestării unor şocuri adverse’.

             Citeste mai mult…

Capital.ro: MFP: România vrea norme fiscale comune de la baza impozabilă pentru companiile din UE

România susţine reglementarea unor norme fiscale comune de determinare a bazei impozabile pentru companiile eligibile din statele membre, fără a viza consolidarea rezultatelor fiscale ale companiilor la nivelul unui grup fiscal european, informează Ministerul Finanţelor Publice (MFP) într-un comunicat privind concluziile Reuniunii Consiliului Afaceri Economice şi Financiare (ECOFIN) de la Bruxelles.

            Citeste mai mult…

Capital.ro: Evoluţii financiar-bancare şi bursiere

Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri cu evoluţii mixte, indicele Dow Jones s-a apreciat cu 0,18%, ajungând valoarea de 17.599,39 puncte, în creştere cu 31,39 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

             Citeste mai mult…

Capital.ro: Imperii imobiliare construite pe datorie

Cinci dintre cei mai mari investitori imobiliari din România au reuşit să acumuleze proprietăţi în valoare totală de peste 4,3 miliarde euro, dar nu ar fi putut realiza acest lucru fără bani de la bănci. Gradul de îndatorare al acestora a început să crească în ultimul an pe fondul ieftinirii creditelor şi al reapariţiei apetitului de extindere.

            Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Cât petrol are România: rezervele dovedite de ţiţei sunt de 14 ori mai mici decât cele ale Tatneft, o companie medie din Rusia

Dezbaterile privind regimul de taxare a resurselor de ţiţei şi gaze se concentrează de doi ani de zile în jurul nivelului de impozitare şi a banilor pe care statul ar trebui să îi încaseze prin redevenţe şi mai puţin pe un aspect la fel de important: cât petrol are România. Astfel de date se regăsesc în proiectul de Strategiei Energetică a României, document aflat, la rândul său în revizuire de mai mulţi ani, după ce prima strategie în acest domeniu, aprobată în 2007 nu mai era de actualitate ca urmare a crizei economice şi a dezvoltărilor din domeniu.

            Citeste mai mult… 

Adevarul.ro: Efectul reducerii TVA: Deficitul comercial a crescut cu 32% în primele zece luni, până la 6,4 miliarde euro

Exporturile României au totalizat în primele zece luni 45,9 miliarde euro, iar importurile au însumat 52,3 miliarde euro, astfel că balanţa comercială a înregistrat un deficit de 6,4 miliarde euro, în creştere cu 31,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, potrivit datelor INS. În intervalul ianuarie-octombrie 2014, deficitul balanţei comerciale s-a plasat la aproape 4,9 miliarde euro.   Exporturile sunt cu 4,3% mai mari decât în acelaşi interval din 2014, iar importurile au urcat cu 7,1%.

            Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Interesul pentru start-up-uri indică o tendinţă pozitivă a economiei globale

Ideile de afaceri pot aduce miliarde de dolari investitorilor care îşi asumă riscurile de început Investiţiile de risc, în start-up-uri şi firme aflate la început de drum a crescut dramatic, semn al optimismului investitorilor dispuşi să-şi asume riscuri crescute. Un investitor de risc este un om de afaceri care asigură capitalul unor afaceri aflate în stadiul de poiect sau finanţează mici întreprinderi care doresc să se extindă dar nu au acces pe pieţele financiare. Capitalul investit fără nicio garanţie este pierdut aproape integral dacă aafcerea eşuează, însă de regulă investitorii sunt în general suficient de bogaţi pentru a-şi asuma riscul de a susţine mici firme fără istoric, dar cu idei bune şi echipă excelentă de management. Practic se mizează pe capacitatea unei echipe de a conduce o afacere.

             Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Promulgarea legii dării în plată este cerută insistent, în ciuda opoziţiei sistemului bancar

Apartamentele cumpărate cu credit de la bancă sunt prea scumpe pentru proprietarii actuali Legea care permite stingerea creanţelor bancare prin cedarea imobilului nu a ajuns la preşedinţie, a declarat, miercuri, deputatul PNL Daniel Zamfir, afirmând că a fost surprins să constate, în cursul întâlnirii avute la Cotroceni, că “sistemul bancar îşi permite să furnizeze informaţii false”. “Nu ştiu dacă i-am convins sau nu (pe consilierii de la Cotroceni-n.r.). (…)Nu am plecat optimist. Am aflat de la doamna consilier Ciorchine că legea nu a ajuns încă la Cotroceni.

            Citeste mai mult…

Adevarul.ro: „Prima Casă“ se modifică din nou: românii nu vor mai putea să-şi cumpere o a doua locuinţă, mai mare şi mai scumpă, tot prin programul guvernamental

Persoanele care şi-au cumpărat sau şi-au construit o locuinţă prin „Prima Casă“ nu vor mai avea posibilitatea să-şi achiziţioneze una nouă, mai mare sau mai scumpă, prin rambursarea creditului iniţial şi contractarea unui alt împrumut prin programul guvernamental. Programul guvernamental „Prima Casă“ va continua şi în 2016, însă acesta va fi modificat. Plafonul de garanţii va fi mai mic decât cel alocat în acest an, dobânzile vor fi ajustate la nivelul pieţei, iar cei care au luat deja un împrumut „Prima Casă“ nu vor mai putea contracta altul nou cu scopul achiziţionării sau construirii unei locuinţe mai mari sau mai scumpe.

             Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Majorarea capitalului social bagă în faliment 1.000 de agenţii de turism

Peste 1.000 de agenţii de turism, care înseamnă mai mult de două treimi din cele care activează pe piaţa românească, vor dispărea dacă se va pune în practică propunerea Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT), care a solicitat mărirea capitalului social al agenţiilor de la 200 de lei, la 25.000 de lei, afirmă reprezentanţii Patronatului Naţional al Agenţiilor de Turism. ,,Dacă acest scenariu va fi pus în practică, peste 3.000 de agenţi de turism îşi vor pierde locurile de muncă. Activitatea agenţiilor de turism nu justifică un capital social atât de mare şi mulţi au plecat de la zero cu investiţii de o mie sau două mii de euro, ajungând acum agenţii de succes. Dacă cineva le cere agenţiilor mici sau celor aflate la început de drum să plătească încă 25.000 de lei, e ca şi cum le-ar semna falimentul”, a declarat Dragoş Rădulescu, preşedintele Patronatului Naţional al Agenţiilor de Turism (PNAT).

             Citeste mai mult…

Hotnews.ro: EXCLUSIV Reteta unor afaceri IT de zeci de milioane de euro cu statul: SIVECO si Asseco See la Autoritatea Electorala si Teamnet la Inspectia Muncii

 

Implementezi sistemul IT si apoi te asiguri ca vei castiga si mentenanta si extinderea sistemului pentru urmatorii 4-5 ani. Aceasta pare a fi reteta de succes aplicata de Teamnet la Inspectia Muncii si, mai nou, de SIVECO si Asseco See la Autoritatea Electorala (AEP). Un contract de peste 8,01 milioane de euro, fonduri publice, pentru mentenanta pe 4 ani si extinderea Sistemului Informatic al Registrului Electoral (SIRE) tocmai ce a fost atribuit de AEP catre o asociere formata din Net Brinel (lider), SIVECO Romania, Asseco See, Teamnet Solutions international (subcontractor SIVECO) si SafeTech Innovations (subcontractor SIVECO). Cine a implementat SIRE? Consortiul format din Siveco si Asseco See.

             Citeste mai mult…

Startupacafe.ro: Romania – Comertul online, inca slab dezvoltat. Cum merg Ungaria si Bulgaria

​Romania este una dintre tarile Uniunii Europene in care comertul online inregistreaza inca volume de vanzari mici, ca procent din totalul vanzarilor, releva datele emise, miercuri, de Oficiul european de statistica Eurostat. Cifrele arata ca e-commerce-ul mai are mult de crescut in Romania, ceea ce poate insemna o oportunitate in plus pentru antreprenorii care inca nu au atacat acest sector.

              Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Solutie de avarie la Guvern: Proiectele europene nefinalizate vor putea fi continuate cu bani de la beneficiari, pentru a nu pierde fondurile UE absorbite

Beneficiarii care deruleaza proiecte pe fonduri europene in cadrul financiar 2007-2013 si care nu pot sa le finalizeze pana la 31 decembrie 2015 vor putea sa continue lucrarile si dupa acest termen, insa pe bani din bugetele proprii, pentru a nu pierde si banii europeni absorbiti pana acum. Masura este prevazuta intr-o hotarare adoptata miercuri de Guvern, beneficiarii de stat, precum Compania de drumuri si autostrazi sau CFR, urmand sa folosesca bani din buget dupa 31 decembrie 2015.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: ÄNALIZĂ ZF

Investiţiile încep să oprească exodul în străinătate al tinerilor români. Peste jumătate dintre studenţii români vor primul loc de muncă „acasă“

Noile investiţii, salariile mai bune, im­pli­carea angajatorilor în mediul aca­­demic, diversificarea pro­iec­te­lor şi creşterea comple­xi­tăţii ac­ti­vită­ţi­lor din România ale com­paniilor stră­ine au fost câteva dintre trans­for­mările din ulti­mii ani care îi determină pe tineri să opteze pentru un loc de muncă în România, cel pu­ţin la începutul ca­rierei. Un procent de 51% din­tre studenţii români au spus că ar prefera să îşi cau­te un loc de muncă în re­giunea în care locuiesc în prezent, în creştere faţă de procentul de 29% înre­gistrat în anul 2013, po­trivit unui sondaj de opi­nie realizat de con­cernul ger­man din industria automotive Conti­nental, com­panie care are 15.000 de salariaţi în România.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Economisirile cresc mai rapid decât creditele. Raport credite/depozite de 92%, la minimul ultimelor opt luni

Raportul credite/depozite a ajuns în octombrie la 91,7%, minimul ul­timelor opt luni, în scădere cu aproa­pe şapte puncte procentuale fa­ţă de nivelul de acum un an. Ritmul de creş­tere al economi­si­rilor popu­laţiei şi com­pa­ni­ilor este în con­ti­nuare mai rapid  de­cât as­cen­siunea creditelor.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Industriaşi şi reprezentanţi ai firmelor de HR: Creşterea salariului minim la 1.200 de lei nu va alunga investitorii

Un salariu minim majorat ar conduce la o creştere a salariului mediu şi la o diminuare a exodului de personal calificat  – Nivelul actual nu îi descurajează pe investitori, ci este mai degrabă favorabil investiţiilor în regim lohn  – Salariul minim trebuie să crească pentru că este apropiat de valoarea ajutorului de şomaj.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Disputele continuă. Legea „dării în plată“ nu a ajuns la preşedinte. Acuze de informaţii false

Legea privind darea în plată a imobilelor este neconsti­tu­ţio­nal retroactivă, aplicarea potenţială la contracte deja în­che­iate făcând reglementarea „profund defectuoasă“ din punct de vedere tehnic, juridic, iar ceea ce s-ar reuşi ar fi o protecţie so­cială a speculatorilor imobiliari, cărora li se oferă un cadou to­tal nemeritat pe costul general al societăţii, spune Alexandru Reff, partener al Reff & Aso­cia­ţii, societatea de avocaţi ca­re reprezintă Deloitte Le­gal în România.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Fondul Proprietatea a plătit 100 de milioane de lei pentru noile răscumpărări de acţiuni

Fondul Proprietatea (FP) a răscumpărat un pachet de 123,5 milioane de acţiuni proprii în valoare de 100 de milioane de lei în primele trei luni de derulare a celui de-al şaselea program de răscumpărări.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Aprecierea dolarului a şters 100 de milioane de euro din rezerva de aur a BNR în ultimii cinci ani

Rezerva de aur a Băncii Naţionale a stagnat în ultimii cinci ani la nivelul de 103,7 tone, însă valoarea acesteia s-a redus în acest interval de timp cu aproximativ 100 mil. euro, la circa 3,35 mld. euro, în condiţiile în care leul a pierdut 5% în faţa euro, reiese din datele BNR.

Pe pieţe internaţionale, cotaţia metalului galben a scăzut cu circa 24% de la începutul anului 2011 şi până în prezent, de la aproximativ 1.400 de dolari pe uncie la circa 1.080 de dolari pe uncie, pe fondul aprecierii dolarului american, potrivit datelor Reuters. O uncie are aproximativ 31,1 grame.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Marile reţele comerciale: Autorizarea durează şi 300 de zile, guvernul să regândească sistemul

Pe agenda grupului grupului interministerial constituit pentru modernizarea administraţiei ar trebui să se afle şi regândirea sistemului foarte complicat de autorizare a activităţilor comerciale, se arată într-un mesaj adresat de AMRCR vicepremierului Vasile Dâncu.

Durata acestei proceduri în ţări din regiune, precum Ungaria şi Polonia, este de zece ori mai redusă decât în România.

   Citeste mai mult…

Zf.ro: O fabrică de cherestea din Sibiu a primit peste 13 milioane de lei de la compania-mamă din Italia

Mico Legnami, o fabrică de cherestea din localitatea Mier­curea Sibiului (judeţul Sibiu), a primit o majorare de capital de 13,3 mil. lei (adică 3 mil. euro) de la compania-mamă din Italia Cora Do­menico & Figli Spa, potrivit unor date publicate recent în Monitorul Oficial.

Mico Legnami a fost înfiinţată pe piaţa locală în anul 2001, iar anul trecut a depăşit pragul de afaceri de 16 milioane de lei, ceea ce a însemnat o creştere de 21% faţă de valorile din 2013, conform datelor de la Ministerul de Finanţe. Fabrica se întinde pe o suprafaţă de 3 hectare în Miercurea Sibiului, o localitate cu 4.000 de locuitori.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Alro şi Hidroelectrica tranşează litigiul de 150 mil. lei în februarie

Producătorul de aluminiu Alro Slatina (simbol ALR) şi Hidroelectrica se vor reîntâlni în tribunal în luna februarie 2016 pe tema despăgubirilor de 150 milioane de lei pre­tinse de producătorul de energie, după ce propunerea Alro de a stinge procesul pe cale amiabilă a eşuat.

Hidroelectrica susţine că suma disputată în instanţă re­prezintă beneficii nerealizate din vânzarea energiei la preţuri in­ferioare pieţei în anii dinaintea intrării în insolvenţă, în timp ce Alro consideră nefondate pretenţiile produ­că­torului de ener­gie.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Rompetrol s-a extins cu şase benzinării în Republica Moldova şi a ajuns la o reţea de 65 de unităţi

Rompetrol Moldova, subsidiara din Republica Moldova a KMG International (fostul Rompetrol Grup), a deschsis în acest an şase staţii de carburanţi, cea mai recentă fiind inaugurată la Chişinău, şi a ajuns astfel la o reţea de 65 de puncte de distribuţie. Staţia comercializează carburanţi produşi la rafinăria Petromidia. În cadrul reţelei de 65 de staţii de carburnaţi a Rompetrol Moldova funcţionează 25 de magazine, notează compania. Pentru anul următor, Rompetrol Moldova are ca obiectiv continuarea extinderii reţelei de benzinării şi a modernizării staţiilor existente, inclusiv deschiderea magazinelor în incinta staţiilor de alimentare. Rompetrol Moldova este prezentă pe piaţa locală din 2002, având peste 600 de angajaţi. La nivel european, KMG International deţine peste 1.000 de puncte de alimentare cu carburanţi în România, Republica Moldova, Bulgaria, Franţa, Spania, Georgia.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Proiect european de 89,5 mil. lei pentru construirea unui drum de legătură între Oradea şi Băile Felix

Primăria Oradea are în plan realizarea unui drum de legătură între municipiul Oradea şi comuna Sînmartin, sat Băile Felix, pe o lungime de peste 4 km, finanţat printr-un proiect european de 89,5 mil. lei (peste 20 mil. euro).

Drumul va asigura legătura între municipiul Oradea, de la giraţia situată între hypermarketurile Selgros şi Metro, şi comuna Sînmartin, sat Băile Felix, în zona pensiunii Noblesse. Drumul va include o pistă de biciclete, un pod peste pârâul Peţa şi un pasaj rutier peste calea ferată în lungime de 72 de metri.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Lumea petrolului este în depresie

În timp ce marii producători se pregătesc pentru scenariul în care preţurile continuă să se prăbuşească şi se reduc cu jumătate, Agenţia Internaţională a Energiei atrage atenţia că investiţiile în această industrie scad cum n-au scăzut niciodată în ultimii 30 de ani, iar consecinţele se vor face simţite pe pieţe câţiva ani de-acum încolo.

               Citeste mai mult…

digi24.ro: Biziday. Ce este greșit în bugetul de stat

Abia ce s-a hotărât guvernul ce vrea să facă cu bugetul pe anul viitor că analiştii Consiliului Fiscal au subliniat punctele slabe ale acestuia. Nu sunt deloc puţine, dar Consiliul Fiscal le-a sintetizat pe două paliere. Primul se referă la faptul că guvernul a construit un buget bazându-se pe nişte venituri supraestimate, bazate pe consum. Apoi, toată relaxarea fiscală anunţată, începând chiar cu reducerea TVA, ar fi prea mult pentru cât poate duce economia românească.

               Citeste mai mult…

Digi24.ro: Autostrăzile prioritare din bugetul pe 2016

Premierul Dacian Cioloș a declarat, miercuri, că magistrala de metrou M 5, Drumul Taberei – Eroilor, și magistrala M 4, Parc Bazilescu – Străulești, sunt priorități ale bugetului pentru anul viitor. El a arătat de asemenea că vor fi continuate proiectele în execuție la autostrăzile Lugoj-Deva, Sebeș-Sibiu, Câmpia Turzii-Târgu Mureș și Transilvania.

              Citeste mai mult…

B1.ro: Marea Britanie: Prețul benzinei ar putea să scadă sub un dolar până la Crăciun

În Marea Britanie, şoferii ar putea plăti mai puţin de o liră pe un litru de combustibil. Costul cufundat de reducerile brute de sezon din supermarket-uri, dar și de prețul carburantului, par a fi pe placul șoferilor, scrie The Guardian.

CCR  a prezis că prețurile benzinei se vor rostogoli în întreaga țară și că o să ajungă sub un dolar până de Crăciun.

               Citeste mai mult…

agerpres.ro: Inspecția Muncii a aplicat amenzi de peste 230.000 de euro și a depistat 69 de muncitori la negru în trei zile de controale

Inspecția Muncii a aplicat amenzi în valoare de peste 230.000 de euro și a depistat 69 de persoane care munceau la negru în trei zile de controale, se arată într-un comunicat al instituției transmis, joi, AGERPRES.

              Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Dezbaterile asupra bugetului încep vineri în Parlament. Votul final este programat pentru miercuri

Conducerea Parlamentului a decis, miercuri seară, ca dezbaterile asupra proiectului Legii bugetului de stat pe 2016 să înceapă vineri dimineaţă, în comisiile de specialitate, urmând ca acestea să lucreze şi în weekend, şi a programat votul final în plenul reunit al celor două Camere pentru miercuri.

              Citeste mai mult…

Antena3.ro: TVA-ul mai mic ne ieftineşte Crăciunul. Vezi cât ne costă Sărbătorile

Românii au început, deja, să îşi facă socotelile pentru sărbători. Iar cel mai mare buget este alocat mesei de Crăciun.

Teoretic, ea ar trebui să coste mai puţin anul acesta, după ce TVA-ul la alimente a fost redus.

              Citeste mai mult…

Realitatea.net: Acord istoric. Gaze din Azerbaidjan ar putea ajunge în România

Bulgaria și Grecia semnează joi acordul final pentru interconectorul de gaze amânat în această vară. Proiectul s-ar putea concretiza cu livrarea de gaze naturale din Azerbaidjan și României, după construcția unor noi infrastructuri.

              Citeste mai mult…

Realitatea.net: Consiliul Fiscal, despre bugetul pe 2016: ”Compromite ideea de cadru fiscal-bugetar bazat pe reguli”

Din punctul de vedere al Consiliului Fiscal, construcția bugetară aferentă anului 2016 reprezintă un exemplu de manual pentru tot ceea ce Legea Responsabilității Fiscal-Bugetare nr 69/2010 (LRFB) era menită să prevină.

             Citeste mai mult…

Economica.net: Auchan lansează un nou tip de centre comerciale sub numele Aushopping

Retailerul francez Auchan redeschide magazinul din Oradea sub un nou concept. Se numeşte Aushopping Oradea şi presupune introducerea mai multor servicii în magazine şi mai multe branduri în galeria comercială. Procesul de remodelare va cuprinde şi alte magazine ale retailerului.

             Citeste mai mult…

Capital.ro: ASF a identificat probleme la asigurători privind calculul primelor

Reprezentanţii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) au identificat probleme în ceea ce priveşte corectitudinea calculului actuarial la asigurători, care a stat la baza stabilirii nivelului primelor, astfel încât a fost solicitată, în anumite cazuri, refacerea acestor calcule, potrivit unui comunicat al instituţiei.

În cadrul controalelor care se desfăşoară la asigurători pe parcursul lunii decembrie va fi urmărit modul de calcul al primelor RCA şi, în cazul în care se vor constata încălcări ale prevederilor legislaţiei aplicabile, ASF subliniază că ‘îşi rezervă dreptul de a sesiza şi Consiliul Concurenţei’.

              Citeste mai mult…

Capital.ro: Viorel Ştefan, despre calendarul adoptării bugetului: Este un ritm infernal

Preşedintele Comisiei de buget a Camerei Deputaţilor, Viorel Ştefan, a declarat joi că ar fi preferat ca programul pentru adoptarea legii bugetului de stat să fie mai lejer, parlamentarii fiind însă nevoiţi să lucreze într-un ritm infernal pentru a se înscrie în calendarul adoptat de conducerea Parlamentului.

              Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor