Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 15 decembrie 2015

Redesteptarea.ro: Technocer, prima în Topul Naţional al Firmelor

Firma lugojeană ”Technocer” este cea mai tare din ţară la categoria “Construcţii – Întreprinderi mijlocii, Lucrări de construcţii a drumurilor şi căilor ferate”.

Societatea a fost recompensată cu locul 1 în România, la cea de-a XXII-a ediţie a Topului Naţional al Firmelor, găzduită recent de Camera de Comerţ şi Industrie a României.

             Citeste mai mult…

Svnews.ro: Nicolae Troaşe este noul preşedinte al CCI Suceava

Omul de afaceri Nicolae Troaşe este noul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie Suceava. Marți, 15 decembrie 2015, la sediul Camerei de Comerț și Industrie Suceava a avut loc Adunarea Generală a Membrilor.

            Citeste mai mult…

Ziare.com: Crestere salariala in 2016 in urma modificarii cuantumului deducerilor personale

In sfera veniturilor din salarii, Noul Cod fiscal 2016 – Legea 227/2015 aduce facilitati in ceea ce priveste deducerile acordate salariatilor la calculul impozitului pe venitul din salarii.Stirea ca o companie chineza, China Energy Company (CEFC), ar fi preluat 51% la KMG International (KMGI), fostul Rompetrol Group, a luat prin surprindere opinia publica din Romania. Insa, tranzactia a fost convenita cu mult timp in urma, potrivit unor surse HotNews.ro. De altfel, vine la trei luni dupa o alta tranzactie, cea prin care aceeasi China Energy Company Limited a achizitionat 51% din distribuitorul francez de carburanţi Dyneff. Important de mentionat este ca deocamdata au fost semnate acorduri, insa tranzactia in sine nu a fost inca finalizata. Prima intrebare care apare dupa o astfel de stire este daca memorandumul semnat intre statul roman si kazahii de la KMG International privind actiunile de la Rompetrol Rafinare si infiintarea unui fond de investitii de 1 miliard de dolari mai ramane valabil.

                Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Cum au intrat chinezii pe uşa din dos în România. Companii din „Ţara Mătăsii“ cumpără mari grupuri prezente în ţara noastră, proiectele cu statul trenează

Rompetrol Group Achiziţia Rompetrol Group de către un conglomerat din China este ultima dintr-un lung şir de tranzacţii prin care o serie de grupuri din statul asiatic au devenit, indirect, investitori în România, după ce au cumpărat o serie de mari companii prezente şi pe piaţa locală.

În timp ce marile proiecte ale statului în parteneriat cu China bat pasul pe loc, investitorii din ţara Mătăsii „invadează“ România, prin cumpărarea unor mari companii care deţin deja unităţi în ţara noastră.    Pirelli virează spre China   Compania de stat China National Chemical a anunţat ]n primăvara acestui an preluarea producătorului italian de anvelope Pirelli, într-o tranzacţie evaluată la 7,1 miliarde de euro (7,7 miliarde de dolari). Aceasta este una dintre cele mai mari achiziţii ale unei companii chineze din ultimii ani.

               Citeste mai mult…

Mediafax.ro: TAROM estimează pentru acest an pierderi de 49 milioane lei şi ia în calcul reducerea personalului

Compania naţională de transport aerian TAROM îşi va reduce în acest an pierderile la 49 milioane lei, de la 110 milioane lei anul trecut, şi ia în calcul eficientizarea schemei de personal prin reducerea personalului, o decizie în acest sens fiind aşteptată anul viitor.

               Citeste mai mult…

Evz.ro: Dinescu, UNTRR: Piaţa liberă a RCA e blocată, cerem statului să limiteze costurile prin OUG!

Acum, unii proprietari de autocare plătesc pentru RCA şi 15.600 de lei, chiar dacă nu au avut daune. „Cerem Guvernului să emită o ordonanţă de urgenţă prin care să stabilească limita la 5.000 de lei pentru autovehicule comerciale de transport mărfuri şi persoane care operează şi în străinătate, pentru 12 luni”, a declarat Dinescu, după ce a discutat cu reprezentanţii Ministerului de Finanţe.

În plus, oficialii UNTRR vor RCA de 2.000 de lei pentru autovehiculele care fac transport local şi 300 de lei pentru o Dacie Logan pentru 12 luni. „Ei (cei de la Finanţe – n.r.) vor să-i întrebe şi pe cei de la Consiliul Concurenţei, dar nu cred că este cazul. Consiliul funcţionează într-o piaţă liberă, dar piaţa RCA este acum blocată. Guvernul trebuia să ia urgent o măsură pentru deblocarea situaţiei”, a explicat Dinescu.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINIE DANA DUNEL STANCU, COORDONATOR AL PRACTICII DE ENERGIE SI RESURSE NATURALE, BIRIS GORAN

Reconsideraţii privind apa caldă şi căldura. Dileme stabilite prin lege

Avem căldură şi apă caldă în Bucureşti. “Problemele de la RADET au fost rezolvate, bugetul a fost aprobat de CGMB, iar ELCEN poate plăti facturile restante cu împrumut din Trezorerie, sunt concluziile întâlnirii pe care premierul Dacian Cioloş şi primarul Capitalei, Răzvan Sava, au avut-o, miercuri, la sediul Guvernului” (sursa: Mediafax.ro).

Înţelegem deci că iarna aceasta lucrurile rămân neschimbate: primăria nu mai preia nicio centrală de producere a energiei electrice de la ELCEN pentru că a găsit bani ca să-şi plătească datoriile;  RADET rămâne regie autonomă şi gestionar delegat al serviciului prin care ajunge apa caldă şi căldură în casele Bucureştenilor conectaţi la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică; ELCEN este de acord să vândă în continuare „agentul termic” către RADET; dacă va fi vreo avarie în sistem, vedem atunci.

              Citeste mai mult…

Ziare.com: Propunerea lui Ontanu: Nu platesti caldura si apa calda, ramai doar tu fara ele, nu tot blocul

Primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, a propus, marti, in cadrul unei intalniri cu primarul general interimar al Capitalei, Razvan Sava, ca RADET sa realizeze contracte individuale cu fiecare locatar.

“Am ridicat o problema foarte importanta si anume aceea ca sunt oameni care, desi au bani, nu isi platesc datoriile catre asociatie si atunci sunt blocuri care sunt debransate de la caldura, ceea ce este anormal. Am cerut ca RADET sa inceapa un program urgent, ca sa realizeze contracte individuale cu fiecare locatar in parte. (…) Nu este normal ca aceia care platesc sa fie debransati de la caldura”, a declarat Neculai Ontanu.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: MFP a atras, marți, 27,8 milioane de lei de la bănci, suplimentar la licitația de luni

Ministerul Finanțelor Publice a împrumutat, marți, 27,8 milioane de lei, suplimentar la licitația de luni, când a atras 500 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligațiuni cu scadența reziduală la cinci ani și trei luni, la un randament mediu de 2,79% pe an.

Valoarea din prospectul emisiunii suplimentare a fost de 75 de milioane de lei, dar ofertele băncilor au însumat doar 27,8 milioane de lei.

             Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Ghizii de turism cer modificarea legislaţiei

În România se vorbeşte de 26 de ani despre beneficiile pe care le-ar putea aduce turismul, însă nu se fac eforturi din partea autorităţilor pentru a se schimba în bine situaţia actuală a întregului domeniu. Ghizii de turism atrag atenţia asupra faptului că legislaţia este încălcată, fără să existe o intervenţie din partea autorităţilor.

              Citeste mai mult…

Economica.net: Moody’s şi-a redus cu 17% estimările privind preţul petrolului în 2016

Agenţia de evaluare financiară Moody’s Investors Service şi-a redus, marţi, estimările privind preţul barilului de petrol în 2016, având în vedere riscul prelungirii supraofertei ca urmare a majorării producţiei Iranului odată cu eliminarea sancţiunilor internaţionale, informează Reuters.

Într-un raport publicat marţi, Moody’s şi-a revizuit cu 10 dolari estimările privind preţul barilului de ţiţei Brent în 2016, de la 53 până la 43 de dolari, şi cu opt dolari estimările privind preţul barilului de ţiţei West Texas Intermediate (WTI), de la 48 la 40 de dolari. În perspectivă, Moody’s se aşteaptă ca ambele preţuri de referinţă la petrol să crească cu cinci dolari în 2017 şi 2018.

               Citeste mai mult…

Startupcafe.ro: DOCUMENT Ce produse agricole au crescut cel mai bine ca valoare pe piata

Legumele proaspete si carnea de vita se numara printre produsele din agricultura cu cea mai mare crestere ca valoare pe piata Uniunii Europene, releva datele emise, marti, de biroul european de statistica. Informatiile Eurostat ar putea ajuta antreprenorii din sectorul agro & food sa isi concentreze productia si vanzarea pe produsele cu cel mai mare potential de crestere ca valoare, insa nu trebuie neglijat nici aspectul costurilor de productie.

              Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Software-ul, online-ul şi mobile-ul, industriile digitale care angajează cel mai mult în România

Principalele industrii în care se caută specialişti in digital sunt cea software, online, mobile şi de advertising, conform informaţiilor Digitaljob.ro, prima platformă de recrutare de nişă, dedicată exclusiv industriei digitale şi IT din România.

             Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Istoria de peste 40 de ani a Rompetrol. Cum a ajuns societatea statului român în mâinile kazahilor, iar acum în cele ale chinezilor

Grupul KMG International (fostul Rompetrol Grup) a înregistrat în primele nouă luni un profit net de 11,4 milioane de dolari Înfiinţat în urmă cu mai bine de 40 de ani de statul român pentru a fi reprezentant la nivel internaţional al industriei petroliere locale, grupul Rompetrol a fost privatizat prin metoda MEBO în 1993, iar cinci ani mai târziu ajungea să fie controat de miliardarul Dinu Patriciu. În 2007 şi în 2009, Patriciu a vândut acţiunile Rompetrol către KazMunaiGaz, iar acum kazahii vor să le vândă chinezilor.

             Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Cum a dat Rompetrol o ţeapă statului prin „creanţa Libia“. Ce se întâmplă cu datoria?

Justiţia a stabilit că banii din “creanţa Libia” se cuveneau statului. Patriciu i-a încasat, iar KazMunaiGaz a încercat să bage firma în insolvenţă Statul şi grupul Rompetrol au avut mai multe contre de-a lungul timpului, cea mai recentă fiind cauzată de „creanţa Libia“, pe care statul român trebuia să o primească în contul unor lucrări executate înainte de 1989 şi despre care justiţia s-a pronunţat definitiv şi irevocabil în 2014.

             Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Chinezii cumpără 51% din KMG International, fostul Rompetrol Group

KMG International deţine peste 1.000 de puncte de alimentare cu carburanţi în România, Republica Moldova, Bulgaria, Franţa, Spania, Georgia şi operează două rafinării – Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti China Energy Company (CEFC) a convenit preluarea unei participaţii de 51% la KMG International, fostul Rompetrol Group, în cadrul unor acorduri în valoare totală de 4 miliarde de dolari semnate luni la Beijing, în industria petrolului şi gazelor, telecomunicaţii şi energie nucleară.

             Citeste mai mult…

Capital.ro: Cătălin Drulă, vicepreședinte la Asociația Pro-Infrastructură, va fi consilier al premierului Cioloș

Cătălin Drulă, vicepreședinte și director executiv al Asociației Pro-Infrastructură, a anunţat pe pagina sa de Facebook că va premierul Dacian Cioloș i-a oferit un post de consilier.

“Am un mic anunț de făcut. Premierul Dacian Cioloș mi-a propus să-i fiu consilier pe probleme de infrastructură de transport”, a scris Drulă, pe reţeaua de socializare.

           Citeste mai mult…

Realitatea.net: Ce se întâmplă cu datoriile istorice ale Rompetrol după ce chinezii au preluat grupul petrolier

Compania chineză privată CEFC China Energy Company va prelua 51% din KMG International, fosta Rompetrol Group. Tranzacția face parte dintr-un pachet complex de înțelegeri între autoritățile din China și Kazahstan în valoare de peste 4 miliarde de dolari.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Acționarii Carpatica Asig susțin că societatea se află în negocieri avansate cu mai mulți investitori

Carpatica Asig se află în negocieri avansate cu mai mulți investitori interesați de preluarea companiei, se arată într-un comunicat al societății transmis, marți, AGERPRES.

Conform comunicatului, procesul este în plină derulare, conform calendarului asumat și aprobat de Autoritatea de Supraveghere Financiară, iar compania va fi capitalizată, în perioada următoare, conform etapelor incluse în planul de redresare.

             Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Toate cele nouă societăţi de asigurare care emit poliţe RCA sunt verificate inopinat de ASF

Preşedintele ASF a dispus controale inopinate la următoarele societăţi de asigurare: Allianz – Ţiriac Asigurări, Asigurarea Românească – Asirom Vienna Insurance Group, Carpatica Asig, Societatea de Asigurare – Reasigurare City Insurance, Euroins România Asigurare Reasigurare, Groupama Asigurări, Generali România Asigurare Reasigurare, Omniasig Vienna Insurance Group şi Uniqa Asigurări (care emit poliţe RCA).

            Citeste mai mult…

Economica.net: CE a aprobat modernizarea liniei de metrou Berceni-Pipera. Vor fi cumpărate 24 de rame noi

Comisia Europeană a aprobat fazarea modernizării Liniei 2 de metrou Berceni – Pipera şi a reabilitării DN6 Alexandria – Craiova, se arată într-un comunicat al instituţiei remis, marţi, Agerpres.

‘Ca urmare a deciziei de astăzi a Comisiei Europene, în cazul proiectului ce vizează modernizarea Liniei 2 de metrou Berceni – Pipera, lucrările cu finanţare europeană se vor derula în două etape. În prima fază, cheltuielile eligibile pentru achiziţionarea a 24 de noi rame de metrou, precum şi a echipamentelor de siguranţă la bord, se vor rambursa din fondurile alocate în perioada de programare 2007 – 2013′, informează CE.

           Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor