Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Revista Presei Economice - 15 octombrie 2015

Accestv.ro, preluat de i-ziare.ro, ziare-pe-net.ro, in-gorj.ro: Premiat pentru rezultatele economice

Camera de Comert şi Industrie a României a acordat locul I, pe domeniul servicii, societatii Minprest pentru activitatea desfasurata anul trecut. Conducerea societaţii a declarat că acest premiu a fost acordat in urma performantei economice, a spiritului antreprenorial şi al comportamentului etic prezentat in afaceri .

Citeste mai mult… 

impactingorj.com: Premiat pentru rezultatele economice

Camera de Comerț şi Industrie a României a acordat locul I, pe domeniul servicii, societății Minprest, respectiv pentru activitatea economică și rezultatele financiare înregistrate anul trecut. Conducerea societăţii a declarat că acest premiu a fost acordat în urma performanței economice, a spiritului antreprenorial şi al comportamentului etic prezentat în afaceri.

Citeste mai mult…

Stiricovasnamedia.ro: Risc Partener va proteja oamenii de afaceri de partenerii rău-platnici

Risc Partener, un program informatic al Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), propus de preşedintele CCI Covasna, Édler András, membru în conducerea CCIR, îi va feri pe oamenii de afaceri de parteneri de business neserioși. Cu ajutorul a trei culori, programul va indica gradul de risc financiar pe care-l presupune colaborarea cu orice companie din România.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: AMNISTIA FISCALĂ

Statul şterge penalităţile şi o parte din dobânzi ale companiilor şi persoanelor fizice

AmCham România: “Anularea penalităţilor neînsoţită şi de o măsură de stimulare fiscală a contribuabililor care plătesc la timp nu va avea afectele necesare accelerării conformării voluntare”

Facilităţi fiscale pentru plata obligaţiilor datorate de contribuabili bugetului general consolidat.

Citeste mai mult…

Gazetadebistrita.ro:  Vor fi premiate cele mai competitive companii din BN!

Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud organizează festivitatea de premiere a celor mai competitive companii din județ, „Topul Firmelor”.

Evenimentul ajuns la cea de-a XXII-a ediție, are loc la data de 29 octombrie, de la ora 17.30.

Citeste mai mult…

Mytex.ro: Brașov. Firmele performante din județ, premiate de Camera de Comerț și Industrie

Companiile performante din județul Brașov vor fi premiate, în această seară, de Camera de Comerț și Industrie Brașov, în cadrul celei de-a XXII-a ediții a Topului Județean al Firmelor. Festivitatea va avea loc la ora 18.00, la Complexul Aro Palace. La ediția din acest an vor fi recompensate peste 1.300 de firme care au obținut rezultate deosebite în afaceri în anul 2014. Topul Județean al Firmelor are la bază informații financiare ale comercianților pentru anul 2014, conforme cu Directivele Europene, furnizate Camerei de Comerț și Industrie a României de Ministerul Finanțelor Publice, precum și informații despre companiile legal înregistrate în România, furnizate de Registrul Comerțului.

Citeste mai mult...

Hotnews.ro: Analiza HotNews.ro ​Independenta energetica, mai mult lozinca decat realitate? Romania vrea sa scape de rusi cu ajutorul rusilor

 Ultima mare descoperire de gaze, cea anuntata de Lukoil, arata clar ca zona romaneasca a Marii Neagre este bogata in hidrocarburi. Dupa OMV Petrom si ExxonMobil care au anuntat in 2012 ca au descoperit cantitati uriase de gaze, acum a venit randul rusilor sa se laude cu gazele romanesti depistate in zona explorata de ei. La asemenea stire, primul gand ar putea fi: Romania devine total independenta energetic. Intr-adevar, dependenta fata de importurile din Rusia ar putea fi redusa, insa, ca un paradox, va creste influenta ruseasca asupra gazelor romanesti. In acest moment, gazele romanesti din Marea Neagra se afla sub control rusesc. Amtintim aici si de parteneriatul puternic dintre grupul austriac OMV si gigantul rus Gazprom.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: ANOFM: 1.700 de locuri de muncă pentru români în Spațiul Economic European

Românii au la dispoziție, prin intermediul rețelei EURES România, 1.700 de locuri de muncă vacante în Spațiul Economic European (SEE), cu doar 17 mai multe față de săptămâna precedentă, Spania și Slovacia fiind țările care oferă două treimi din numărul total de locuri de muncă vacante, respectiv 1.131, potrivit datelor furnizate de Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă /ANOFM/.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Banca Internatională de Investiții a vândut pe piața românească obligațiuni în valoare de 111 milioane lei

Banca Internațională de Investiții (BII) va deschide ședința de tranzacționare de joi, 15 octombrie, la Bursa de Valori București (BVB), cu ocazia listării emisiunii de obligațiuni prin care a atras de pe piața de capital din România 111 milioane lei (25 milioane euro), a anunțat BVB.

Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Vicepreşedintele Comisiei Europene pentru Uniunea Energiei, Maroš Šefčovič, vizitează România

Vicepreşedintele Šefčovič va participa, de asemenea, la Forumul 2015 de la Bucureşti Joi, 15 octombrie, vicepreşedintele Comisiei Europene pentru Uniunea Energiei, Maroš Šefčovič, se va deplasa la Bucureşti în cadrulTurneului Uniunii Energiei, România fiind cea de a 19-a ţară vizitată.   Vicepreşedintele Šefčovič va prezenta avantajele Uniunii Energiei în contextul naţional şi va discuta cu membri ai Guvernului şi Parlamentului României, precum şi cu reprezentanţi ai societăţii civile şi ai sectorului industrial.   Vicepreşedintele Šefčovič va participa, de asemenea, la Forumul 2015 de la Bucureşti, în cadrul secţiunii cu tema „Uniunea Energiei, priorităţi energetice regionale concurente, nevoi convergente: Care este viitorul Strategiei europene pentru securitate energetică?” (deschis presei).

Citeste mai mult…

Adevarul.ro: De ce sunt caloriferele „amorţite“ deşi s-a dat drumul la căldură. Specialiştii în energie explică această anomalie

 De marţi, bucureştenii au căldură, după ce directorul Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET) Bucureşti a anunţat că s-au înregistrat trei zile cu temperaturi de sub zece grade Celsius pe timpul nopţii. Cu toate acestea, caloriferele din mii de apartamente sunt „amorţite“, iar explicaţiile acestei anomalii vin de la specialiştii în energie.  După ce au fost făcute probele la cald, directorul RADET a anunţat că bucureştenii au în mod oficial căldură, însă într-o mulţime de apartamente din Capitală caloriferele sunt „amorţite“. Tudor Popescu, specialist în energie, a explicat, pentru „Adevărul“, de ce nu ard caloriferele din unele apartamente din Capitală. „S-a ajuns la această situaţie din mai multe motive.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Românii încep să migreze cu munca spre nordul continentului, lăsând Spania pentru Norvegia. Câţi bani au trimis în 2015 în ţară

Românii care muncesc în străinătate tind tot mai mult spre nordul continentului, în ţări precum Germania, UK, Suedia sau Norvegia, lăsând în urmă preferinţele pentru Spania, Italia sau Grecia, a declarat miercuri Radu Pojoga, directorul regional MoneyGram pentru Europa de Sud-Est.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: ANRE va verifica dacă furnizorii facturează în avans consumul de gaze naturale

Premierul Victor Ponta a cerut Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) să verifice dacă furnizorii facturează în avans consumul de gaze naturale şi dacă o astfel de practică respectă prevederile legislative.

“Vreau să vă rog să solicitaţi celor de la ANRE (nu sunt în subordinea noastră, ci a Parlamentului) să verifice, că există nişte informaţii privind facturarea în avans a consumului de gaze”, a declarat miercuri Ponta, la începutul şedinţei de Guvern.

Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ministerul de Finanţe a plătit premiile la Loteria bonurilor fiscale emise în iunie. Patru persoane au primit câte 210.000 de lei

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a plătit miercuri premiile acordate după extragerea Loteriei bonurilor fiscale emise în iunie, cei patru câştigători primind câte 210.096 lei (250.000 brut).

Câştigătorii sunt din Bucureşti, Timiş, Prahova şi Bacău.

La extragere au fost desemnate câştigătoare bonurile cu valori de 509 lei emise la 1 iunie, fondul de premiere fiind de un milion de lei.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: CORESPONDENŢĂ DE LA BUDAPESTA

20 de milioane de euro – investiţiile MOL România, în 2015

Compania deschide 12 benzinării în ţara noastră, anul acesta

 Suma totală pe care intenţionează să o investească, anul acesta, societatea petrolieră “MOL România” este de aproximativ 20 de milioane de euro, din care 5 milioane de euro sunt destinate rebranding-ului celor 42 de staţii Agip achiziţionate de la compania italiană “Eni”.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎN PERIOADA IANUARIE-AUGUST 2015

Investiţiile străine în ţara noastră – aproape 2,3 miliarde euro

Investiţiile directe ale nerezidenţilor înregistrate în ţara noastră în perioada ianuarie-august 2015 au însumat aproape 2,3 miliarde de euro, din care participaţiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au înregistrat 1,45 miliarde euro, iar creditele intragrup – 846 milioane euro (valoarea netă), potrivit datelor publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Citeste mai mult…

Bursa.ro: Industria de outsourcing depăşeşte numărul de angajaţi din sistemul bancar

Optima, servicii de outsourcing în creştere cu 30%

Industria de outsourcing a înregistrat o evoluţie ascendentă rapidă, într-un mediu extrem de competitiv atât local dar şi global.

Daniel Mereuţă, director general Optima, companie care activează pe această piaţă, consideră că, dată fiind evoluţia industriei la noi în ţară, precum şi impactul ei pe piaţa muncii, ar fi de dorit ca autorităţile să sprijine cât mai mult şi companiile româneşti, prin diverse înlesniri sau chiar ajutoare de stat. “Industria de outsourcing este unul dintre principalii angajatori de tineri absolvenţi, care de multe ori nu au neapărat experienţă consistentă în vreun domeniu. Cu peste 60.000 de angajaţi, industria de outsourcing depăşeşte numărul de angajaţi din sistemul sistemul bancar spre exemplu, însă cu o proporţie covârşitoare a tinerilor”, ne-a explicat domnul Mereuţă.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Sibex continuă să respire greu

O nouă şedinţă fără tranzacţii pe piaţa spot se contura la Sibex conform datelor de la ora 17.30 (cu 30 de minute înainte de închiderea acestui segment) (1), semn că rezultatele consemnate săptămâna trecută au fost unele conjuncturale. Pe de altă parte, nici piaţa derivatelor nu deborda de entuziasm ci, din contră, “respira” la fel de greu, cu doar câteva contracte încheiate. Mai exact, la ora menţionată se înregistrau doar 16 contracte futures, cu o valoare echivalentă de 205.098 lei.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB / PRIME TRANSACTION:

“Indicii au crescut, însă variaţiile au fost foarte mici”

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, pe fondul unei lichidităţi crescute faţă de ziua anterioară, de 52,53 milioane de lei (11,9 milioane de euro).

Raportul zilnic realizat de Prime Transaction arată: “Indicii pieţei locale de acţiuni au crescut astăzi (ieri, n.r.), însă variaţiile au fost foarte mici. Cea mai mare creştere a fost cea a BET-NG, de 0,27%, susţinută de creşterea cotaţiei acţiunilor Romgaz (SNG), de 1,81%. La polul opus, acţiunile OMV Petrom (SNP) au înregistrat o scădere de 1,2%.(…) Singurul indice care a închis şedinţa pe minus este BET-FI, cu cinci dintre cei şase emitenţi din componenta sa în scădere. Lichiditatea pieţei de acţiuni a rămas la un nivel redus, 4,4 milioane de euro, la aceasta adăugându-se tranzacţii de 7,3 milioane de euro cu obligaţiuni ale Primăriei Municipiului Bucureşti”.

Citeste mai mult…

Capital.ro: Românii din străinătate trimit acasă 3,4 miliarde dolari anual

Potrivit datelor Băncii Mondiale prezentate de MoneyGram, românii care lucreaza temporar sau permanent în străinătate trimit în țară peste 3,4 miliarde dolari, ceea ce înseamnă o medie de aproximativ 100 de dolari pe persoană dacă se ia în calcul numărul de circa 3,4 milioane români plecați din țară.

Citeste mai mult… 

Capital.ro: Valoarea producţiei agricole a ajuns la 74,5 miliarde de lei în 2014

Valoarea producţiei ramurii agricole a fost în anul 2014 de 74,5 miliarde de lei. Cele mai mari valori s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare: Sud-Muntenia, urmată de regiunile Nord-Est şi Sud-Est, iar cele mai mici în regiunea de dezvoltare Bucureşti-Ilfov, regiune agricolă de mică importanţă, reiese din datele transmise de Institul Naţional de Statistică.

Citeste mai mult…

Bursa.ro: PIAŢA MONETARĂ

Dobânzile overnight au scăzut

Dobânzile overnight pe termen foarte scurt au coborât în şedinţa de tranzacţionare de ieri.

Astfel, BNR a afişat, în prima parte a zilei, un nivel mediu al dobânzii la depozitele overnight plasate (ROBOR) de 0,78%, în scădere de la 0,83% în şedinţa de marţi, iar dobânda la depozitele atrase pentru o zi (ROBID) s-a depreciat la 0,36%, de la 0,41%.

Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Putin manipulează Occidentul şi Orientul cu robinetul de gaz

Proiectul gazoductului Turkish Stream, văzut drept soluţia din Marea Neagră pentru reducerea dependenţei Rusiei de reţeaua ucraineană de livrare a gazelor către Europa, pare să fi ajuns într-un punct mort după intervenţia militară a Kremlinului în Siria, aşa că gigantul rus Gazprom, cel mai mare producător şi furnizor de gaze din lume, încearcă să facă o nouă mişcare în Marea Baltică, scrie Bloomberg. Tensiuni Moscova-Ankara, în contextul implicării Rusiei în războiul din Siria Pe 30 septembrie, aviaţia militară rusă a lansat primele atacuri în Siria. La nici o săptămână după lansarea campaniei militare a Kremlinului, Gazprom, arma economică şi politică preferată a preşedintelui rus Vladimir Putin, a anunţat că va reduce la jumătate capacitatea viitorului gazoduct Turkish Stream.

Citeste mai mult…

Evz.ro: Ce înseamnă intervenţia militară a Rusiei în Siria pentru piaţa petrolului

 Fara cuvinte…

Intervenţia militară a Rusiei în Siria începe să capete o nouă dimensiune, având în vedere că ar putea avea implicaţii în piaţa petrolului.

In aceste condiţii, publicaţia Business Insider a analizat cum va afecta intervenţia militară a Rusiei în Siria preţul ţiţeiului.

Citeste mai mult...

Hotnews.ro: Oligarhul rus Mihail Fridman a cumparat campurile petroliere si gazifere ale E.ON din Marea Nordului

 Miliardarul rus Mihail Fridman a cumparat activele petroliere si gazifere ale E.ON din zona norvegiana a Marii Nordului, pentru 1,6 miliarde dolari, dupa ce incercarea de a se implanta in regiunea britanica a aceleiasi mari a fost blocata de guvernul de la Londra, scrie Reuters.

Ministerul britanic al Energiei i-a impus in primavara acestui an oligarhului rus Mihail Fridman sa vanda zacamintul gazifer North Sea pe il achizitionase in cadrul unui contract mai amplu de preluare, pentru 5,4 miliarde dolari, a companiei germane DEA, fosta unitate de petrol si gaze a RWE.

Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINIE SORIN PÂSLARU, REDACTORUL-ŞEF AL ZF

Al doilea plan Valev: Ruşii ne voiau o ţară agrară, austriecii ne vor acum o sursă de energie

Romgaz a anunţat ieri că a descoperit într-un perimetru din Marea Neagră pe care-l exploatează împreună cu Lukoil 30 miliarde metri cubi de gaz, care ar ajunge pentru consumul României pe timp de 3 ani.

OMV-Petrom la rândul său, împreună cu Exxon, este pe cale să înceapă producţia pentru zăcăminte de gaz în cantitate de zeci de miliarde de metri cubi, aflate în Marea Neagră.

România este deja însă din acest an auto-suficientă la consumul de gaze naturale. Din mai 2015 nu mai importăm niciun metru cub de gaze din Federaţia Rusă. Astfel, spre deosebire de Polonia, Bulgaria, Ungaria sau Cehia, România este singura ţară din Europa Centrală şi de Est care nu mai depinde de importul de gaz din Rusia. Am devenit independenţi energetic şi este tot mai sigur că rezervele descoperite în Marea Neagră ne vor asigura o situaţie extrem de favorabilă în perioada următoare din punctul de vedere al resurselor naturale.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Euroins: Am operat o majorare de capital de 200 milioane lei. Situaţia financiară s-a îmbunătăţit

Euroins a operat în octombrie o majorare de capital de 200 de milioane de lei şi şi-a îmbunătăţit situaţia financiară, a anunţat miercuri compania, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis intrarea asigurătorului în procedură de redresare financiară.

Euroins a operat în octombrie o majorare de capital de 200 de milioane de lei şi şi-a îmbunătăţit situaţia financiară, a anunţat miercuri compania, după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis intrarea asigurătorului în procedură de redresare financiară.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Transfer de 32 mil. lei pe bursă cu bondurile Primăriei Capitalei

Un pachet de 3.155 de obligaţiuni ale Primăriei Bucureştiului cu scadenţa în 2018 (simbol bursieri PMB18) a fost transferat miercuri pe bursă contra sumei de 32 milioane de lei (7,2 mil. euro). Astfel rulajul pieţei de obligaţiuni a depăşit ieri tranzacţiile cu acţiuni care au fost în valoare de 3,7 milioane de euro, potrivit datelor disponibile la ora 17:00.

Mare parte din transfer (3.000 de titluri) a fost derulat prin intermediul unei tranzacţii negociate de tip „deal“, iar restul titlurilor au fost vândute pe piaţa principală, tot printr-o singură tranzacţie.

Citeste mai mult…

Zf.ro: „Fii cu ochii-n patru, stai în viaţă!“: Lumea este deja în recesiune, iar investitorii se tem de un eveniment catastrofal pe burse mai tare ca niciodată

Semnalele de avarie ale economiei mondiale se aprind rând pe rând, provocând pesimism şi chiar teamă în rândul investitorilor şi analiştilor.

Comerţul, sistemul circulator al economiei globale, scade într-un „ritm alarmant“, iar economia mondială este deja în recesiune, dacă este evaluată în dolari, avertizează HSBC, cea mai mare bancă europeană.

Ţările bogate şi-au pierdut motorul de creştere reprezentat de pieţele emer­gente, titrează The Wall Street Journal. Pentru Europa, mana­gerii de fonduri cu operaţiuni la nivel interna­ţional schiţează o perspectivă pesimistă: doar 25% din ei mai cred că economia euro­peană se va întări în următoarele 12 luni. În septembrie, procentul era de 62%.

Citeste mai mult…

Zf.ro: PROPRIETARUL CELUI MAI MARE RETAILER DE ELECTRO-IT VORBEŞTE DESPRE VIITOR

Dan Ostahie, Altex: Căutăm un investitor cu care să mergem să cucerim pieţele externe

Dan Ostahie, proprieta­rul Altex, cel mai mare retai­ler de electronice şi electrocasnice, susţine că pregăteşte momentul în care va începe ex­tinderea reţelei pe piaţa externă, atât în regiune, cât şi în alte ţări europene, proces care ar putea începe în 2017, compania românească vizând în acest sens atragerea unui nou investitor, cu poziţie minoritară sau majoritară.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Străini au reînceput să aducă bani în băncile locale: plus 100 mil. euro în august

Băncile locale aveau la finele lunii august depozite pe termen mediu şi lung constituite de clienţii străini, în cea mai mare parte forme de sprijin de la băncile-mamă, de aproximativ 5,3 mld. euro (echivalentul a 24 mld. lei), în creş­tere cu 100 mil. euro faţă de nivelul atins în luna precedentă.

Evoluţia din august pune, practic, capăt unui trend de scădere început în luna mai a acestui an.

Citeste mai mult…

Zf.ro : WSJ: Ridicaţi dobânzile pentru ca băncile europene să redevină bănci

Interacţiunea toxică dintre ratele ultrascăzute ale dobânzilor menite să impulsioneze creşterea economică în Europa şi reglementările mai stricte implementate în sectorul bancar în scopul preîntâmpinării unei noi panici financiare este principalul factor care slăbeşte poziţia băncilor europene, scrie publicaţia economică americană The Wall Street Journal (WSJ). Soluţia? Majorarea ratelor dobânzii „pentru ca băncile să fie bănci din nou“.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Temerile economiştilor mai aşteaptă: contul curent este stabil

În ciuda temerilor manifestate de economişti, deficitul de cont curent se atenuează graţie exceden­tului înregistrat de exporturile de servicii.

După reducerea TVA, economiştii văd un avans sub­­stanţial al consumului, peste oferta economiei, ceea ce potenţează importurile cu efect asupra deficitului bugetar şi a deficitului de cont curent. În statistica INS, avansul importurilor de bunuri este vizibil: în primele opt luni din an deficitul comercial a ajuns la 4,8 mld. euro, în creştere cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Citeste mai mult…

Zf.ro: „Vremuri cu dobânzi zero sunt vremuri în care lipseşte încrederea în viitor“

Tomas Sedlacek, economist ceh, filozof şi lector universitar, trece în revistă actualele probleme ale Europei şi ale capitalismului în general, atrăgând atenţia că „vremuri cu dobânzi zero sunt vremuri în care lipseşte încrederea în viitor” şi că actualele sisteme sociale occidentale sunt construite pe iluzia periculoasă a creşterii economice continue.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Statistica înşelătoare a Ministerului Muncii: 6 milioane de contracte de muncă

Peste şase milioane de contracte de muncă erau înregistrate la sfârşitul lunii septembrie, iar tendinţa de echilibrare a numărului de salariaţi cu cel al pensionarilor se păstrează, a susţinut ieri ministrul muncii Rovana Plumb.

Ministrul nu a precizat însă câţi salariaţi erau înregistraţi în Revisal – aplicaţia Inspecţiei Muncii de evidenţiere a salariaţilor şi a contractelor de muncă – având în vedere că, de mai multe ori, oficalii Inspecţiei Muncii au spus că un salariat poate avea mai multe contracte de muncă. În plus, din afirmaţiile ministrului Plumb lipseşte şi numărul de contracte de muncă desfiinţate care ar putea să ofere o imagine reală a soldului de contracte de muncă din România.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Minoritarii trebuie să aducă 622.000 lei la capitalul Nuclearelectrica pentru a nu fi diluaţi

Producătorul de energie Nuclearelectrica (simbol bursier SNN) va merge înainte cu majorarea de capital de 3,5 milioane de lei în favoarea statului după ce Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a aprobat prospectul proporţionat aferent emisiunii de noi acţiuni. Cea mai mare parte, adică aproape 300.000 de acţiuni noi cu valoarea individuală de 10 lei, vor fi oferite gratuit Ministerului Energiei, pentru a recunoaşte transferul către companie a proprietăţii asupra unei părţi din fosta clădire a RENEL de pe bulevardul Gheorghe Magheru din centrul Bucureştiului. Acţionarii minoritari vor avea oportunitatea de a subscrie până la 62.201 acţiuni noi, în valoare de 622.010 lei. Fondul Proprietatea (FP), care deţine 9,1% din acţiunile Nuclearelectrica, va trebui să contribuie cu 56.602 lei pentru a nu fi diluat.

Citeste mai mult…

Zf.ro: UBS: Activele băncilor centrale şi ale fondurilor suverane vor scădea cu 1.200 mld. dolari până la finalul anului

Activele băncilor centrale şi ale fondurilor suverane vor scădea cu 1.200 miliarde de dolari, respectiv cu 7%, până la sfârşitul anului, în condiţiile în care China şi state ca Rusia şi Arabia Saudită cheltuiesc din economii pe fondul încetinirii creşterii economice şi al scăderii veniturilor din ţiţei. Declinul va fi condus de retragerile efectuate de China din rezervele valutare, în timp ce statele producătoare de petrol recurg la sumele economisite pentru a susţine cheltuielile guvernamentale, a afirmat Massimiliano Castelli, director pentru strategie globală la UBS Asset Management, relatează Bloomberg citată de Mediafax.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Strategia privind achiziţiile publice a fost dezbătută în prima lectură

Strategia privind achiziţiile publice a fost discutată de guvern ieri în prima lectură, două din legile care o compun fiind deja aprobate de membrii Executivului, iar celelalte două fiind pe circuitul de avizare, a afirmat purtătorul de cuvânt al Palatului Victoria, Corneliu Calotă.

Citeste mai mult…

Zf.ro: Credit Europe Bank promite clienţilor un card de cumpărături fără prezentarea documentelor de venit

Clienţii Credit Europe Bank, un jucător de talie medie, care doresc un card de credit cu plata în rate fără dobândă şi obţin venituri din salarii sau pensii, se pot prezenta fără documente de venit şi pot primi după efectuarea verificărilor necesare făcute de bancă în cadrul bazei de date ANAF, o linie de credit de până la 6.000 lei. Banca promite că îi va oferi clientului un răspuns în 45 de minute, iar dacă solicitarea acestuia este acceptată, va primi pe loc noul CardAvantaj.

Citeste mai mult…

Zf.ro: ING consideră că autorităţile române nu vor reuşi să obţină un nou acord cu FMI

Analiştii de la ING consideră că autorităţile române nu vor reuşi să obţină un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI), având în vedere istoricul slab al evaluărilor pentru angajamentul precedent. „Credem că autorităţile române nu vor reuşi să obţină un nou acord cu FMI, aşa cum îşi doresc, înaintea alegerilor de anul viitor având în vedere istoricul slab al evaluărilor pentru precedentul angajament şi tendinţa de creştere a deficitului bugetar din 2016”, scriu analiştii ING într-un studiu.

Citeste mai mult…

Gandul.info: „Până la urmă, un rinichi nu ar fi mare lucru. Se poate trăi cu unul singur”. Care este PREŢUL CORECT pentru recuperatorii de creanţe

“Până la urmă un rinichi nu ar fi mare lucru, ca să scăpaţi de datorie. Se poate trăi cu unul singur”. Este un fragment dintr-o discuţie care ar fi avut loc între un restanţier la bancă şi un recuperator de credite. Sute de români cu restanţe la credite sunt hărţuiţi zi şi noapte de unii dintre recuperatorii de creanţe. Totul ar putea lua sfârşit în cazul în care un proiect de lege adoptat marţi de Senat va trece de Camera Deputaţilor şi se va transforma în lege, dau asigurări autorii iniţiativei parlamentare.

Citeste mai mult…

Digi24.ro: Business Club. Viitorul energiei, între combustibili fosili și inovații tehnologice

Lumea în care trăim se învârte în jurul energiei, dar piaţa energiei se schimbă repede şi, odată cu ea, şi vieţile noastre. În ultimul timp ne-am pus toţi becuri cu LED acasă. Peste graniţe, de la an la an, tot mai mulţi oameni cumpără maşini electrice şi la nivelul mai mare, global, a rămas discuţia despre poluare, despre sănătatea publică, despre costul ascuns al combustibililor fosili. Şi totuşi, analizând tendinţele actuale, pare-se că ne îndreptăm către un viitor în care vom consuma mult petrol şi multe gaze.

Citeste mai mult…

Ziare.com: Despre potentialul strategic si economic al Romaniei in calitate de poarta intre Est si Vest

Oficiali de rang inalt, importanti reprezentanti ai mediului de afaceri si experti la nivel mondial se reunesc pentru a patra oara la Bucuresti in cadrul conferintei Bucharest Forum 2015, ce va avea loc intre 15-16 octombrie, incepand cu ora 9:00, la Sala Aula a Ministerului Culturii. Tema reuniunii din acest an: “Europa in fata furtunii: Perspective pentru o noua viziune de vecinatate”.

Citeste mai mult…

Stiritvr.ro: Ministerele economiei de la Chişinău şi Bucureşti au semnat un memorandum

România şi Republica Moldova trebuie să avanseze de la un parteneriat economic foarte bun, la unul foarte puternic. Declaraţia aparţine ministrului moldovean al economiei, Stéphane Bridé, făcută la întrevederea cu omologul său român, Mihai Tudose. Cei doi au semnat un protocol de colaborare comercial – economică între Chişinău şi Bucureşti.

Părțile au convenit să întreprindă acţiuni pentru creșterea volumului schimburilor comerciale, dezvoltarea proiectelor investiționale în domeniul industriei, energiei, agriculturii, transporturilor şi dezvoltării regionale.

 Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Oficial BCE: Majorarea dobânzilor de către Fed poate avea repercusiuni globale mai mari ca în trecut

Majorarea dobânzilor de către Rezerva Federală (Fed) a SUA poate avea repercusiuni globale mai mari decât în trecut întrucât economia s-a schimbat, iar băncile centrale au puţină experienţă în creşterea dobânzilor de la nivelul zero, a declarat vicepreşedintele BCE, Vitor Constancio.

“Adevărul este că având în vedere lipsa precedentelor istorice privind impactul asupra unei economii mari a revenirii de la dobânzile zero, analiştii şi autorităţile nu au altă soluţie decât să înveţe din mers”, afirmă Constancio în remarci pregătite pentru un discurs la Hong Kong, relatează Reuters.

 Citeste mai mult…

Capital.ro: 10.000 de clienţi au semnat oferta BCR de reducere a ratelor, în medie cu 20%, în campania Scade Rata

Un număr de 10.000 de clienţi au semnat deja oferta Băncii Comerciale Române (BCR) de reducere a ratelor lunare, în medie cu 20%, în cadrul campaniei Scade Rata derulată de bancă, au anunţat, joi, reprezentanţi ai BCR.

Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: De ce nu vrea Ministerul Agriculturii să sprijine fermierii

Înfiinţarea fondurilor mutuale în agricultură care să preia riscurile pe care companiile de asigurări le evită ar fi un lucru foarte bun pentru fermieri. Deşi legea care reglementează constituirea lor există, deocamdată niciun fond nu s-a înfiinţat pentru că Ministerul Agriculturii a făcut o lege plină de ambiguităţi.

Citeste mai mult…

Realitatea.net: Comerț UE-SUA: Sorin Moisă organizează un eveniment-premieră în România

Europarlamentarul român Sorin Moisă, membru al Comisiei de Comerț Internațional a Parlamentului European organizează mâine, 16 octombrie, la București, un eveniment cheie pentru rolul României în așa numita „negociere a secolului”, acordul comercial negociat în prezent între cei doi giganți ai economiei mondiale, Uniunea Europeană și Statele Unite ale Americii: Parteneriatul Trans-Atlantic pentru Comerț și Investiții (TTIP).

Citeste mai mult…

Antena3.ro: Ministrul Finanţelor explică cine scapă de datorii la stat

Românii care îşi vor plăti până la 31 martie 2016 contribuţiile restante la stat vor scăpa de o parte dintre dobânzile şi penalităţile de întârziere.

 Ordonanţa care prevede această facilitate a fost adoptată în Guvern.

 Persoanele fizice şi juridice care până la sfârşitul lunii septembrie anul acesta acumulaseră datorii trebuie să depună o notificare la Fisc prin care doresc acordarea facilităţii.

Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Iohannis: Modernizarea agriculturii și reformarea sa ca motor de creștere economică sunt esențiale

Președintele Klaus Iohannis susține că modernizarea agriculturii și reformarea sa ca motor de creștere economică sunt esențiale.

“Din păcate, după 25 de ani de reforme și miliarde de euro investiți, dezvoltarea sustenabilă întârzie să apară în agricultura și satul românesc.

Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor