Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 15 septembrie 2015

Agerpres.ro (flux știri), preluat de economica.net: Ministerul Agriculturii vrea un act normativ pentru reducerea la maximum 30 de zile a termenului de rambursare a TVA

Ministerul Agriculturii şi Ministerul Finanţelor Publice discută despre elaborarea unui act normativ prin care să se limiteze la 30 de zile termenul de rambursare a Taxei pe Valoarea Adăugată (TVA) pentru firmele din agricultură şi cele din industria alimentară, a declarat, marţi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, într-o conferinţă pe teme de fiscalitate.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro (flux știri), preluat de economica.net: Renaşte CAP-ul? Facilităţi fiscale fermierilor care se asociază. MADR pregăteşte o ordonanţă de urgenţă

Fermierii care lucrează individual ar putea beneficia de scutirea impozitului pe norma de venit, dacă intră cu terenul respectiv într-o cooperativă, a declarat, marţi, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), Daniel Constantin.

Potrivit acestuia, peste două săptămâni sau chiar în cursul săptămânii viitoare va veni în Guvern cu o ordonanţă de urgenţă prin care va crea facilităţi fiscale celor care se asociază în cooperative, scrie Agerpres.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Constantin: Impozitul de 5% pe dividende s-ar putea aplica de la 1 ianuarie 2016, pentru că are impact bugetar abia în 2017

Reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5% ar putea să se aplice încă din anul 2016, având în vedere că impactul bugetar se va resimți abia în 2017, însă decizia va fi luată la nivelul coaliției de guvernare, a declarat, marți, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, într-o conferință pe teme de fiscalitate.

              Citeste mai mult…

capital.ro, CONFERINȚA CAPITAL: Edler Andras Gyorgy, reprezentant CCIR: Am fi preferat varianta inițială a Codului fiscal. România s-ar fi transformat într-un paradis fiscal atractiv pentru investitori

Edler Andras Gyorgy, consilier al președintelui Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, a salutat aprobarea Codului Fiscal, dar a precizat în cadrul conferinței “Taxe mici=Afaceri Prospere” că ar fi fost mult mai bine pentru mediul economic să fi fost aprobată prima variantă a Codului, în care măsurile de relaxare fiscală erau mult mai benefice antreprenorilor și dezvoltării economice.

               Citeste mai mult…

Capital.ro, CONFERINȚA CAPITAL Daniel Constantin: Reducerea TVA la produsele de panificație au dus la creșterea producției cu 16%

Program pilot implementat în toamna anului 2013 la produsele de panifacție, la care de la 1 septembrie TVA a scăzut la 9%, a condus în doar câteva luni la creșterea producției de pâine și de făină cu 16%, a anunțat ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la conferința Taxe mici=afaceri prospere, organizată de revista Capital, la Camera de Comerț și Industrie a României.

                Citeste mai mult…

Capital.ro: Ministrul Agriculturii: În mai puțin de o lună trebuie să obținem bani pentru despăgubiri și pentru subvenții

Până la sfârșitul acestei lunii trebuie să facem rost de la buget de 500 de milioane de lei pentru despăgubirile din agricultură și alți 850 de milioane de euro pentru subvenții, a declarat Daniel Constantin,ministrul Agriculturii, în cadrul conferinței „Taxe mii=afaceri prospere”, organizată de revista Capital.

                Citeste mai mult…

Capital.ro, preluat de evz.ro, sursadestiri.net, findnews.ro: Vlad Boeriu, partener Deloitte: 22 de state membre ale UE aplică cote reduse de TVA pentru produse alimentare

Vlad Boeriu, partener Deloitte, a vorbit despre TVA la conferința Taxe mici=afaceri prospere, organizată de revista Capital, la Camera de Comerț și Industrie a României.

               Citeste mai mult…

Capital.ro: CONFERINŢA CAPITAL Cât de mult a fost stimulat consumul de reducerea TVA la alimente

Cumpărările de carne de porc au crescut cu 34%, la peşte cu 25%, la apă cu 17%, iar la brânzeturi cu 16%, conform datelor centralizate de Carrefour. “Clienţii sunt extrem de încântaţi. A crescut puterea de cumpărare a românilor”, spune directorul de marketing al lanţului de retail.

               Citeste mai mult…

Evz.ro, preluat de ziar.com, news.yam.ro, news.ournet.ro, sursadestiri.net: Daniel Constantin: Reducerea fiscalității va duce la reducerea evaziunii fiscale

Daniel Constantin, ministrul Agriculturii,la conferința Taxe mici=afaceri prospere, organizată de revista Capital, la Camera de Comerț și Industrie a României:

Am încercat să lăsăm economia liberă. Reducerea fiscalității va duce la reducerea evaziunii fiscale și va aduce încasări cel puțin egale la buget.

              Citeste mai mult…

Evz.ro, preluat de ziar.com, revista-presei.com, ziareonline.com, findnews.ro: Consilierul președintelui CCIR: Am fi preferat varianta inițială a noului Codului Fiscal

Edler Andras Gyorgy, consilierul președintelui CCIR Mihai Daraban, a vorbit despre Codul Fiscal la la conferința Taxe mici=afaceri prospere, organizată de revista Capital, la Camera de Comerț și Industrie a României.

               Citeste mai mult…

Evz.ro, preluat de ziar.com, stiri.discard.ro, presaonline.com, findnews.ro: CONFERINȚA CAPITAL – Radu Timiș: Banca îți dă bani doar dacă ai rezultate

Omul de afaceri Radu Timiș a vorbit despre reducerea fiscalității la conferința Taxe mici=afaceri prospere, organizată de revista Capital, la Camera de Comerț și Industrie a României:

Nu cred că se realizează cât înseamnă reducerea fiscalității pentru oamenii de afaceri. Nu știam de multe ori dacă mai putem funcționa și anul viitor. Banca îți dă bani doar dacă ai rezultate. Nu poți să ai rezultate când ai concurenți care fac evaziune fiscală. Un astfel de concurent are un avantaj de 70%.

               Citeste mai mult…

Agrointel.ro, preluat de ziarulfermierului.ro, toptitlenews.ro, pescurt.ro, ceresnews.eu: Ministrul Daniel Constantin participă la Conferința Capital ”Taxe mici = Afaceri prospere”

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale Daniel Constantin va participa astăzi la conferința organizată de săptămânalul Capital ”Taxe mici = Afaceri prospere”, eveniment ce va avea loc începând cu ora 9.00 la sediul Camerei de Comerț și Industrie a României.

             Citeste mai mult…

Radioiasi.ro: Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, participă la conferinţa ‘Taxe mici=afaceri prospere’

La eveniment şi-au mai anunţat participarea preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban, preşedintele, fondator Cris-Tim şi preşedinte al Asociaţia Producătorilor de Carne, Radu Timiş, directorul marketing Carrefour România, Andreea Mihai.

             Citeste mai mult…

Ziuaconstanta.ro, preluat de realitatea.net, ziare.com, presaonline.com, ziarepenet.ro, ziar.com, actualitati.net: EVENIMENT MARCA CCINA

PREZENTARE DE MODĂ, OFERTE VARIATE ŞI PREŢURI PENTRU TOATE BUZUNARELE, LA TÂRGUL TINIMTEX Îmbrăcăminte pentru adulţi şi copii, lenjerie, haine din piele şi din blană, încălţăminte, genţi şi alte accesorii, pentru toate gusturile şi buzunarele, vor putea fi achiziţionate în cadrul celei de-a 64-a ediţii a Târgului de Îmbrăcăminte şi Încălţăminte TINIMTEX.

             Citeste mai mult…

Cugetliber.ro: Moda de toamnă – iarnă 2015 vine la TINIMTEX, în Mamaia!

Stimaţi cititori, cel mai important eveniment al sfârşitului de sezon estival de pe litoralul Mării Negre este cea de-a 64-a ediţie a Târgului Naţional de Îmbrăcăminte – Încălţăminte TINIMTEX. Organizat în perioada 16 – 20 septembrie 2015, acesta prefaţează nu doar sosirea toamnei, ci şi schimbarea tendinţelor din modă.

             Citeste mai mult…

Infopress.tv.ro: Târgul Naţional de Îmbrăcăminte și Încălţăminte TINIMTEX revine la Constanța

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA Constanța), în parteneriat cu Consiliul Județean Constanța (CJC), organizează, în perioada 16 – 20 septembrie 2015, cea de a 64-a ediție a Târgului Naţional de Îmbrăcăminte – Încălţăminte TINIMTEX, cel mai mare eveniment de profil din țară în domeniul industriei ușoare, cu tradiţie pentru zona Dobrogea.

              Citeste mai mult…

Epochstimesromania.ro: Daniel Constantin vrea un miliard de euro bani europeni, pentru refacerea sistemului de irigaţii (video) 

Statul a cheltuit pe despăgubiri pentru agricultorii afectaţi de secetă sume care ar fi acoperit refacerea a probabil jumătate din sistemul de irigaţii, a declarat, luni, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, în cadrul conferinţei PRIA Agriculture, desfăşurate în colaborare cu Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, cu sprijinul Camerei de Comerţ şi Industrie Româno-Germane.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Finanțarea de urgență oferită de BCE băncilor grecești a scăzut cu 1,35 miliarde euro, în august

Banca Centrală Europeană (BCE) a redus finanțarea de urgență destinată băncilor grecești (ELA) cu 1,35 miliarde de euro, în luna august, arată datele publicate luni de Banca Centrală a Greciei, după ce introducerea restricțiilor asupra mișcărilor de capital a încetinit retragerile de depozite din bănci, transmite Reuters.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Gazprom amână darea în exploatare a conductei Turkish Stream

Data lansării primei linii a gazoductului Turkish Stream, programată inițial pentru finele lui 2016, a fost amânată, din cauza crizei politice din Turcia, a declarat, luni, directorul general adjunct de la Gazprom, Alexander Medvedev, transmite Itar Tass.

Lucrările de construcție la gazoductul Turkish Stream urmau să înceapă în luna iunie a acestui an, însă, până acum, guvernele rus și turc nu au semnat un acord oficial în acest sens.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Deutsche Bank va concedia 25% din angajați (Reuters)

Cea mai mare bancă din Europa, Deutsche Bank, intenționează să renunțe la un sfert din numărul total de angajați – 23.000 de persoane – în special în activitățile tehnologice și prin divizarea subsidiarei sale PostBank, au declarat luni, pentru Reuters, surse financiare care au dorit să-și păstreze anonimatul.

Pe plan global grupul bancar va rămâne cu aproximativ 75.000 de angajați, în urma reorganizării finalizate de noul director general John Cryan, care în iulie a preluat controlul celei mai mari bănci din Germania cu promisiunea reducerii costurilor.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Băncile centrale străine vor putea efectua tranzacții pe piața valutară interbancară din China

China va permite băncilor centrale străine să facă tranzacții pe piața valutară interbancară spot și cu derivate, a anunțat luni Banca Centrală (PBOC), transmit MarketWatch și Reuters.

Băncile centrale străine nu vor fi obligate să dețină rezerve de risc pentru tranzacțiile valutare din China.

             Citeste mai mult…

mediafax.ro: Orange a deschis un smart shop la Bucureşti, al doilea al reţelei în România, după cel de la Cluj

Orange a deschis luni un smart shop la Bucureşti, al doilea magazin în acest format al operatorului telecom în România, după cel inaugurat în luna martie la Cluj-Napoca.

“În magazinul redeschis sub noul format, Orange invită clienţii să se bucure de o experienţă digitală incomparabilă şi de o abordare personalizată a serviciilor. Magazinul este deschis de luni până duminică în intervalul 10:00-22:00″, se arată într-un comunicat transmis de companie.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Doi bancheri din România câştigă peste un milion de euro pe an. Grecia are un singur bancher cu peste un milion de euro câştig anual, iar Finlanda doi

România are doi ban­cheri cu câştiguri anuale de peste 1 milion de euro – unul din top ma­na­gement şi celălalt din in­vestment banking, la fel ca Fin­landa, iar Grecia figurează cu un singur ban­cher în cele mai recente statistici ale Auto­rităţii Bancare Europene (EBA). Câşti­gul ar fi de circa 83.000 de euro pe lună şi 4.000 de euro pe zi. Acesta înseamnă un câştig de 200 de ori mai mare decât salariul mediu pe economie şi de peste 20 de ori mai mare decât sa­lariul preşedintelui şi premierului României.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢE PERSONALE

Ce investiţii are sub capotă cel mai profitabil fond de acţiuni

Erste Equity România, fond de acţiuni administrat de Erste Asset Management, a marcat un câştig de 6,5% în ultimele 12 luni (august 2014-august 2015), cel mai ridicat randament din rândul fondurilor de profil, investind în acţiuni ale Romgaz (SNG), Fondului Proprietatea (FP) şi Electrica (EL).

              Citeste mai mult…

Zf.ro: România vs UE. Angajaţii români vor ajunge la salarii similare cu cele ale germanilor în 30 de ani

Un angajat român va ajunge să câştige aproape cât unul din Germania în cel puţin 30 de ani de acum încolo, arată calculele ZF, care au luat în considerare ritmul mediu de creştere al costului orar cu forţa de muncă din ultimii 15 ani.

În prezent, o companie cheltuieşte în România, cu fiecare angajat, câte 4,6 euro pentru fiecare oră lucrată de acesta, în timp ce în Germania costul mediu cu forţa de muncă este de 31,4 euro pe oră.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Vânzările Napolact, plus 13% după reducerea TVA la alimente

Napolact, principalul „motor“ pentru businessul de pe plan local al grupului olandez FrieslandCampina, a avut vânzări mai mari cu 13% în primele şapte luni ale anului faţă de perioada similară a anului trecut, evoluţia fiind in­fluen­ţată şi de re­du­cerea TVA la ali­mente.

„Piaţa lacta­te­lor va încheia pe creştere acest an, graţie, în principal, re­ducerii TVA la ali­mente, începând cu 1 iunie. Un semn stă şi în evo­luţia produselor noas­tre: vânzările Napolact, prin­ci­palul brand al FrieslandCampina România, care are o pondere de 60% din totalul vânzărilor noastre, au crescut cu 13% în primele şapte luni faţă de aceeaşi perioadă din 2014 şi esti­măm că va continua trendul as­cen­dent“, a declarat pentru ZF Cor­nel Cărămizaru, director de vânzări Fries­landCampina România, al trei­lea cel mai mare producător local de lactate.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Băncile europene vânează marile companii industriale germane profitând de slăbiciunile sistemului bancar din Germania

Economia solidă, dar cu un sistem bancar slăbit, face din Germania ţinta perfectă pentru băncile europene ambiţioase care au mirosit oportunităţile mari de creştere pe care le pot oferi faimoasele „Mittelstand“, companiile industriale germane de mărime medie, scrie Financial Times.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Criza a împins bursa de la Atena cu 14 ani în trecut

Furnizorul britanic de indici bursieri FTSE a anunţat că va retrograda statutul bursei de la Atena de la „piaţă dezvoltată“ la „piaţă emergentă avansată“. Cauzele retrogradării sunt controalele de capital impuse investitorilor greci, cele cinci săptămâni din această vară în care bursa a fost închisă şi stabilitatea economică generală din Grecia.

„Acestea nu sunt caracteristicile unei pieţe stabile şi dezvoltate“, a explicat FTSE. Grecia este un stat membru al zonei euro, proiectul suprem de dezvoltare al Uniunii Europene din care ar trebui să facă parte elita economiilor europene.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINII PRIMITE LA REDACŢIE

Cornel Coca Constantinescu: Rezoluţia în asigurări, soluţia evitării costurilor publice

Piaţa asigurărilor din România trece printr-o perioadă de redefinire structurală, începută la nivel legislativ încă din anul 2014. Finalizarea acestui proces complex va crea premisele realizării unei noi infrastructuri a pieţei asigurărilor, bazată pe 3 piloni: Legea Fondului de Garantare a Asiguraţilor şi proiectele legii „Solvabilitate II“ şi al legii privind redresarea şi rezoluţia asigurătorilor.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Dezintermedierea financiară nu se opreşte. Străinii au scos într-un an 1,2 miliarde de euro din depozitele de la băncile locale

Depozitele pe termen mediu şi lung ale nerezidenţilor, în cea mai mare parte forme de sprijin de la băncile-mamă din străinătate, însumau la finele lunii iulie 5,2 miliarde de euro (23 de miliarde de lei), cel mai scăzut nivel din primăvara anului 2008.

Comparativ cu valoarea atinsă în iulie 2014, din astfel de depozite au fost retrase 1,2 mld. euro, ceea ce reprezintă practic unul dintre cele mai puternice ritmuri de scădere anuală de când aceste economisiri au intrat pe o pantă descendentă, din vara anului 2012. Doar în iulie au dispărut circa 200 de milioane de euro din depozitele străinilor faţă de luna precedentă, potrivit datelor BNR.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: 2015 poate deveni anul cel mai bun pentru investiţii din 2009 încoace. Investiţiile străine au crescut cu 35%, iar deficitul de cont curent s-a redus cu 65%

Deficitul de cont curent s-a redus cu 65%, sprijinit de excedentul exporturilor de servicii, de investiţiile străine şi de banii trimişi de românii din străinătate. Însă balanţa comercială se deteriorează.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Rezultate mixte pentru SIF-urile „pereche“ în august

SIF Banat-Crişana (SIF1) a marcat un profit de 3,8 milioane de lei în luna august, în timp ce SIF Muntenia (SIF4), controlată de SIF1 prin intermediul administratorului, dar şi al deţinerilor directe de acţiuni, a raportat o pierdere de 26 milioane de lei luna trecută. Astfel, profitul SIF4 pentru primele opt luni s-a redus la 79 mil. lei.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Producţia industrială în România, creştere dublă faţă de media UE

Avansul producţiei industriale în România de 0,6% în iulie faţă de iunie a fost dublu faţă de media UE de 0,3%. Iar avansul din iulie curent faţă de iulie 2014, de 3,8%, este şi el net superior mediei UE de 1,8%, relevă datele publicate ieri de Eurostat, oficiul de statistică al Uniunii Europene.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Datoria externă pe termen lung scade, iar cea pe termen scurt creşte

Datoria externă pe termen lung a însumat la finele lunii iulie 70,49 miliarde euro, însemnând 77,8% din total datorie externă, în scădere cu 6,9% faţă de sfârşitul anului trecut. În aceeaşi vreme însă datoria externă pe termen scurt a înregistrat, în intervalul menţionat, 20,1 miliarde euro (22,2% din total datorie externă), în creştere cu 8,2% faţă de finele lunii decembrie.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Banca Naţională caută inspectori pentru supravegherea băncilor şi a INF-urilor

Banca Naţională a scos la concurs patru posturi de inspector la Direcţia de supraveghere a băncilor şi două la Direcţia de supraveghere a instituţiilor financiare nebancare, termenul limită de aplicare fiind 23 septembrie, potrivit informaţiilor de pe site-ul instituţiei. Aspiranţii la un post de inspector trebuie să aibă studii economice, cunoştinţe de econometrie, dar şi de aplicare a standardelor intenaţionale de contabilitate.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Radar imobiliar: preţul locuinţelor a scăzut cu 5% în august în zonele mărginaşe ale Capitalei

Diferenţa între preţurile medii solicitate de proprietarii apartamentelor din segmentul mediu şi premium al Capitalei şi preţurile solicitate pentru apartamentele din zonele mărginaşe a crescut în ultimele 12 luni cu peste 20%, conform unui studiu realizat de HomeFinders.

În august 2014, valoarea medie solicitată de proprietari pentru apartamentele din zonele semicentrale, centrale şi de nord ale Bucureştiului era de 67.000 de euro, cu 14.000 de euro mai mare decât preţul solicitat pentru apartamentele situate în zonele mărginaşe.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: SIF Transilvania îşi uneşte hotelurile prahovene cu o firmă listată la Sibiu şi mută tot „complexul“ pe AeRO

Operatorii hotelieri Orizont Turism Predeal (ORTU) şi THR Prahova (TUSI) vor fi absorbiţi de Feper SA, o firmă specializată în confecţii metalice şi închirierea de spaţii comerciale, iar compania rezultată va fi listată pe piaţa alternativă AeRO administrată de bursa de la Bucureşti. Feper este în prezent cotată pe sistemul alternativ al bursei de la Sibiu. Toate trei firmele implicate în fuziune sunt controlate de SIF Transilvania (SIF3), care va urma să deţină 83,87% din capitalul social al Feper rezultat în urma absorbţiei.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Retrageri record din fondurile Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea

Fondul Templeton Global Bond, administrat de traderul specializat în pieţe emergente Michael Hasenstab, a raportat retrageri record în luna august de 1,9 miliarde de dolari, în contextul turbulenţelor de pe pieţele emergente. Fondul de obligaţiuni a marcat o pierdere de 6% în acest an în principal expunerii ridicate pe obligaţiuni emise de Mexic, care i-au adus pierderi odată cu deprecierea pesoului. Financial Times estimează la 6,4 miliarde de dolari retragerile făcute de investitori din fondul de obligaţiuni. În acelaşi timp, divizia specializată în investiţii în acţiuni este acum la a 16-a lună consecutivă de retrageri, scrie publicaţia britanică Financial Times.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB va implementa un nou program de tranzacţionare

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va implementa un nou program de tranzacţionare din data de 5 octombrie a anului acesta, ca urmare a îndeplinirii unui set de premise, prin utilizarea de noi instrumente, în întampinarea aşteptarilor clienţilor, informează un comunicat de presă.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIF-urile vor să ia problema BVB în propriile mâini

Consiliul Bursei de Valori Bucureşti, al cărui mandat expiră la începutul anului viitor, şi-a amintit, brusc, cu o întârziere de un an şi jumătate, că, în aprilie 2013, acţionarii BVB au aprobat, la cererea SIF Moldova, mandatarea conducerii pentru a propune proximei adunări generale a acţionarilor modificarea Actului constitutiv al Bursei, în sensul schimbării formei de administrare, din sistem unitar în sistem dualist.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: CLIENŢII CÂŞTIGĂ, DEFINITIV ŞI IREVOCABIL, ÎN JUSTIŢIE

Un nou contract cu dobândă zero, la BCR

Banca Comercială Română (BCR) a pierdut, din nou, definitiv şi irevocabil, dobânda dintr-un contract de credit, a anunţat, ieri, avocatul Gheorhe Piperea, care l-a reprezentat pe clientul care a acţionat banca în judecată.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Lipsa de interes pentru derivate se menţine

Pe piaţa Sibex, la jumătatea primei şedinţe a săptămânii, se înregis¬trau doar 14 contracte futures, cu o valoare de aproape 182.000 lei, evoluţia anunţând un rezultat slab, în nota săptămânii anterioare. Conform datelor de la ora 17.00, se tranzacţionau patru produse, provenind din cadrul segmentului derivate pe indici, derivate valutare şi derivate pe acţiuni americane.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

Creşteri, în ton cu evoluţia pozitivă a burselor europene

Principalii indicii ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în urcare, pe fondul unei lichidităţi crescute faţă de ziua de vineri, de 24,63 milioane de lei (5,58 milioane de euro).

Marcel Murgoci, director operaţiuni la Estinvest Focşani, ne-a declarat: “Volumul de tranzacţionare de astăzi (ieri, n.r.) de la BVB, de 5,58 milioane de euro, a survenit pe fondul aprecierii uşoare a indicilor bursieri (în medie cu jumătate de procent), în ton cu evoluţia pozitivă a burselor europene. O stare de incertitudine se face simţită pe piaţă, atât în ceea ce priveşte volumul de transferuri, cât şi în ceea ce priveşte deciziile. Este clar că investitorii se află în aşteptarea şedinţei Fed de săptămâna aceasta care va indica trendul”.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: IULIANA CARATA, TECHNO OFFICE:

“Mizăm pe un avans cu 30% al vânzărilor, până la 3 milioane de euro, în 2015″

Criza economică a determinat o concurenţă acerbă în piaţa de amenajare a spaţiilor de birouri, consideră doamna Iuliana Carata, general manager al companiei Techno Office.

Domnia sa a declarat, într-un interviu pentru ziarul BURSA, că anul 2014 a însemnat o stabilizare a pieţei de mobilier în special pe segmentul office, la o valoare de aproximativ 50-60 de milioane de euro.

              Citeste mai mult…

Economica.net: Trei tone de porumb din cinci exportate de Europa sunt din România. Suntem în topul clasamentului

România şi-a menţinut poziţia de lider în clasamentul exportatorilor de porumb din Uniunea Europeană. În anul comercial 2014-2015 am luat cotă de piaţă de la Franţa şi am generat peste 60% din exporturile comunitare.

România a exportat în anul comercial iunie 2014- iulie 2015 în jur de 2,5 milioane de tone de porumb, de 2,4 ori mai mult decât în ultimii cinci ani, arată ultimul raport al Comisiei Europene. Am ajuns astfel să vindem peste graniţe aproximativ 64% din cele aproximativ 4 milioane de tone de porumb pe care le-a vândut anul acesta Uniunea Europeană. În perioada 2009-2013, ponderea porumbului românesc în total exporturi ale UE a fost de numai 48%.

              Citeste mai mult…

Economica.net: UniCredit va renunţa la 10.000 de angajaţi în Italia, Germania şi Austria – Reuters

UniCredit SpA, cel mai mare grup bancar italian, vrea să concedieze aproximativ 10.000 de angajaţi – 7% din forţa sa de muncă – pentru a-şi reduce costurile şi a-şi majora profitul, au declarat luni pentru Reuters surse financiare care au dorit să-şi păstreze anonimatul, potrivit Agerpres.

Planificatele reduceri de personal vor avea loc în Italia, Germania şi Austria şi includ cele 2.700 de concedieri anunţate deja în Italia.

               Citeste mai mult…

Economica.net: Finanţatorul de IMM-uri Carpathia Capital face profit din vânzarea de acţiuni Bittnet Systems

Carpathia Capital (CRPC), singura firmă de la Bursa din Bucureşti care face investiţii de tip “private equity” în IMM-urile din România, a obţinut un profit echivalând cu peste 6.100 de euro din acţiunile Bittnet Systems vândute în al doilea trimestru al anului.

Carpathia Capital (CRPC) a vândut acţiuni ale companiei de echipamente informatice Bittnet Systems (BNET), în scopul încurajării lichidităţii tranzacţiilor pe piaţa altenativă AeRO a Bursei de Valori Bucureşti (BVB), potrivit raportului companiei pe primul semestru.

                 Citeste mai mult…

Evz.ro: CÂȚI bani lasă un turist străin în România? Vezi aici

Numărul total de nerezidenţi cazaţi în structurile de cazare turistică în trimestrul al doilea al anului a fost de 619.500, iar cheltuielile acestora s-au ridicat în total la 1531,5 milioane lei, a anunțat astăzi Institutul Național de Statisitică.

                 Citeste mai mult…

Ziare.com: Noul Cod Fiscal: Cea mai lejera forma de impozitare a veniturilor

In noul Cod Fiscal, microintreprinderea este cea mai lejera forma de impozitare a veniturilor realizate din activitati economice.

                 Citeste mai mult…

Evz.ro: Noutățile Codului Fiscal: Românii din străinătate, obligați la plată

Sfera de aplicare a contribuțiilor sociale pentru pensii și pentru sănătate este extinsă în noul Cod Fiscal. Deși mulți români achită deja aceste dări pentru anumite forme de venit, în viitor vor trebui să le mai plătească și pentru celelalte venituri încasate.

                 Citeste mai mult…

Capital.ro: Noile directive europene: Ce trebuie să ştie românii care au montate centrale termice convenţionale

Românii care au montate centrale convenţionale nu vor fi afectaţi de noile directive europene care prevăd că, începând cu 26 septembrie 2015, pe piaţa locală vor putea fi importate doar centrale termice în condensare, afirmă producătorii de centrale.

                Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ludwik Sobolewski pledează pentru un parteneriat între România și Polonia

Ar fi bine ca România și Polonia să se apropie, în avantaj reciproc, înainte ca lumea să-și îndrept atenția către ele, susține directorul general al Bursei de Valori București (BVB), Ludwik Sobolewski, într-un editorial publicat duminică în cotidianul polonez Rzeczpospolita, intitulat ‘Doi tigri din Europa de Est’.

                 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: INTERVIU Sever Avram (CLDR): Ministerele Fondurilor Europene și Finanțelor ar trebui să stabilească un mecanism de consultare structurată pentru SUERD

Ministerul Fondurilor Europene și Ministerul Finanțelor ar trebui să stabilească un mecanism de consultare structurată pentru SUERD, atât cu decidenții europeni, cât și cu societatea civilă, pentru a previziona din timp nu doar obiectivele interesante sau temele avute în vedere, ci și procentele de cofinanțare alocate pentru următorii cel puțin 2-3 ani, a declarat, într-un interviu acordat AGERPRES, Sever Avram, președinte executiv al Asociației “Comunitățile Locale Riverane Dunării” (CLDR).

                Citeste mai mult…

Radioconstanta.ro: (AUDIO) Președintele Camerei de Comerț a României: „Măsurile așteptate de mediul de afaceri erau cele cu aplicabilitate din 2017“

Noul Cod Fiscal nu îi mulţumeşte pe agenţii economici. Declaraţia a fost făcută de preşedintele Camerei de Comerţ a României, Mihai Daraban. În opinia sa, măsurile aşteptate de mediul de afaceri erau cele cu aplicabilitate din 2017.

„Măsurile așteptate de mediul de afaceri erau cele care au aplicabilitate din 2017, respectiv 5% impozit pe dividende, eliminarea taxei pe construcții speciale, supraacciza la combustibil. Eu n-am auzit mediul de afaceri tropăind pe ideea scăderii TVA de la 24% la 20%, cu excepția celor din industria alimentară care au solicitat și a fost foarte bine primit TVA-ul de 9%“, a spus Daraban.

               Citeste mai mult…

Eoficial.ro, preluat de valcea24.ro, prahova24.ro, sinaiaexpres.ro: CCIR: Taxele şi impozitele împovărează IMM-urile, care oricum nu pot concura cu corporaţiile

Taxele şi impozitele împovărează IMM-urile, care oricum nu pot concura cu corporaţiile, a declarat marți, consilierul președintelui Camerei de Comerț și Industrie a României, Edler Andras Gyorgy, adăugând că pentru mediul de economic ar fi fost mult mai bine să fi fost aprobată prima variantă a Codului Fiscal, în care măsurile de relaxare fiscală erau mult mai benefice antreprenorilor.

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro (flux știri), preluat de bizlawyer.ro: MADR pregateste o ordonanta de urgenta care creeaza facilitati fiscale celor ce se asociaza în cooperative

Fermierii care lucreaza individual ar putea beneficia de scutirea impozitului pe norma de venit, daca intra cu terenul respectiv într-o cooperativa, a declarat, marti, ministrul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale (MADR), Daniel Constantin. Potrivit acestuia, peste doua saptamâni sau chiar în cursul saptamânii viitoare va veni în Guvern cu o ordonanta de urgenta prin care va crea facilitati fiscale celor care se asociaza în cooperative. ‘Înca avem în România peste 600.000 de fermieri în registrele de la APIA care primesc subventie, dar care lucreaza ca persoana fizica si au suprafete foarte mici. Am venit cu primul avantaj, în special catre acestia, nu catre cei care au arendat deja terenul în alta parte, pentru ca nu vrem sa stricam zonele în care s-au creat exploatatii cât de cât viabile, dar cei care lucreaza înca individual vor beneficia de scutirea impozitului pe norma de venit daca intra cu terenul respectiv într-o cooperativa.

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro (flux știri), preluat de Economica.net: Constantin: Avem nevoie de un nou acord cu FMI, pentru a ne împrumuta ieftin. În 2016 presiunea pe buget va fi imensă

România are nevoie de un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional (FMI) pentru a se putea finanţa ieftin în 2016, un an în care vor exista importante presiuni bugetare date de anul electoral şi nu numai, susţine ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

              Citeste mai mult…

Agerpres (flux știri), preluat de economica.net: Daniel Constantin: Încasările la buget au crescut cu 51 milioane lei după prima lună de la reducerea TVA la alimente

Preţurile la alimente au scăzut după prima lună de la reducerea TVA, în medie, cu 12%, iar încasările la bugetul de stat au sporit în iunie cu 51 milioane lei, faţă de mai, iar comparativ cu luna iunie 2014 acestea au fost mai mari cu 643 milioane lei, a declarat, marţi, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

‘Cred că efectul a fost extraordinar după prima lună. Lucrurile s-au îmbunătăţit în luna iulie. Am înţeles că am ajuns la încasări mai mari cu 500 milioane lei’, a menţionat Constantin.

              Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Daniel Constantin: În iunie 2015 am făcut o microrevoluţie. Scăderea TVA la alimente a dus la scăderea preţurilor cu 12% şi cresterea colectării de TVA

Scăderea TVA la alimente de la 24% la 9% a dus la ieftinirea alimentelor cu 12% şi la creşterea colectării de TVA, a afirmat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, în cadrul unei conferinţe de profil. ”În iunie 2015 am făcut o microrevoluţie. Industria poate fi competitivă prin aceste măsuri”, a declarat Constantin. Oficialul a prezentat o serie de date privind reducerile de fiscalitate operate în ultimii ani în sectorul agricol şi industria alimentară. El a afirmat că preţurile alimentelor au scăzut cu 12% în luna iunie, dar că încasările la buget au crescut cu 51 de milioane de lei faţă de luna mai, în vreme ce faţă de iunie 2014 încasările au fost mai mari cu 641 de milioane de lei.

               Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Daniel Constantin: Scăderea impozitului pe dividende de la 16% la 5% ar putea fi aplicată din anul 2016

Impozitul pe dividende s-ar putea aplica pe anul fiscal 2016 deoarece plata sa efectivă va fi în 2017 Reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5%, prevăzută a intra în vigoare din anul 2017 potrivit noului Cod Fiscal, ar putea fi implementată încă de anul viitor, a anunţat Daniel Constantin, ministrul Agriculturii, întrucât nu va putea avea efecte decât din 2017. „S-a menţionat despre reducerea impozitării la dividende. Nu va fi benefică pentru agricultură, dar această mpsura va fi benefică pentru economie în general. A existat o practică economică: foarte multe profituri au fost scoase din ţară, ceea ce nu este normal.

                Citeste mai mult…

Epitesti.ro: DANIEL CONSTANTIN, ANUNȚ DESPRE SCĂDEREA IMPOZITULUI PE DIVIDENDE

Ministrul Agriculturii, deputatul de Piteşti Daniel Constantin, a anunțat astăzi că impozitul pe dividende ar putea fi redus de la 16% la 5% pe 1 ianuarie 2016.

„Reducerea impozitării la dividende nu va fi benefică pentru agricultură, dar această măsură va fi benefică pentru economie în general. A existat o practică economică: foarte multe profituri au fost scoase din ţară, ceea ce nu este normal. Din ultimele discuţii am înţeles că reducerea impozitului pe dividende de la 16% la 5% ar putea intra în vigoare pe 1 ianuarie 2016, ceea ce ar fi bine.”, a spus Constantin.

                Citeste mai mult…

Cursdeguvernare.ro: România clandestină: de la problemele de piață ale producătorilor, la riscurile consumatorilor

cursdeguvernare.ro organizează săptămâna viitoare conferința ”România clandestină: De la problemele de piață ale producătorilor, la riscurile consumatorilor”, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie a României.

Evenimentul va avea loc marți, 22 septembrie, între orele 10:00 și 13:30, la sediul Camerei de Comerț și Industrie a României, din Bd. Octavian Goga nr. 2, Amfiteatrul ”A.I.Cuza”.

               Citeste mai mult…

Ziare.com : Profesorul Stefan Deaconu, noul presedinte al arbitrajului CCIR

Profesorul Stefan Deaconu este noul presedinte al Colegiului Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR), se arata intr-un comunicat al CCIR remis Ziare.com. El a fost ales, marti, cu unanimitate de voturi, de colegiul de conducere al CCIR.

              Citeste mai mult…

Ziuadevest.ro: Camera de Comerț Timiș salvează agricultorii afectați de secetă

9 Așa după cum din nefericire se cunoaște, Județul Timiș a traversat în aceasta vară o secetă fără precedent care combinată cu temperaturile caniculare a provocat o arșiță ce a condus la distrugerea producției agricole, îndeosebi la porumb, floarea-soarelui și soia.

             Citeste mai mult…

Digi24.ro: Record de angajări la Brașov

Economia prinde aripi la Braşov. Cele mai recente date privind numărul de angajați sunt comparabile cu cele din 2007, anul de vârf de dinaintea crizei economice. Piaţa muncii este atât de puternică, încât companiile au ajuns să facă recrutări în alte zone din ţară.

Nevoia de forţă de muncă este atât de mare în Braşov, încât producătorii din industria auto sau IT, au ajuns să caute angajaţi în alte judeţe din ţară.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: MSI: Procesul de privatizare a Poștei Române va fi reanalizat, după ce operatorul belgian bpost nu a înaintat nicio ofertă angajantă

Operatorul poștal belgian bpost nu a înaintat o ofertă angajantă pentru preluarea celor 51% din acțiunile Companiei Naționale ‘Poșta Română’ până la data-limită de 15 septembrie și, în acest context, procesul de privatizare al companiei va fi reanalizat, a anunțat, marți, Ministerul pentru Societatea Informațională /MSI/.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Una din cele mai puternice afaceri antreprenoriale româneşti a intrat în insolvenţă. Cererea Ambient Sibiu a fost aprobată marţi

Ambient Sibiu, a doua cea mai puternică afacere antreprenorială din Sibiu, controlată de omul de agaceri Ioan Ciolan, a intrat astăzi în insolvenţă după ce instanţa a aprobat cererea depusă de compania de bricolaj.

               Citeste mai mult…

Economica.net: România va primi 11,1 milioane de euro din planul Comisiei Europene, de sprijinire a fermierilor

Comisia Europeană a dezvăluit, marţi, detaliile planului său de ajutor, în valoare de 500 de milioane de euro, conceput în sprijinul fermierilor europeni, informează un comunicat de presă al executivului comunitar.

Potrivit cifrelor oficiale, cele 28 de state membre vor primi ajutoare în valoare totală de 420 milioane de euro. Din anvelopa totală, România va primi 11,1 milioane de euro, la fel ca şi Danemarca, dar mai puţin decât Cehia (11,2 milioane de euro), Lituania (12,6 milioane de euro) sau Irlanda (13,7 milioane de euro). Cele mai mari ajutoare vor fi acordate fermierilor din Germania, 69,2 milioane de euro, iar cel mai puţin vor primi fermierii din Malta, 100.000 de euro.

              Citeste mai mult…

Economica.net: OMV şi-a vândut participaţia la un zăcământ de gaze din Kurdistan cu suma de 150 de milioane de dolari

Genel Energy PLC, o companie britanică petrolieră, condusă de fostul director de la BP Tony Hayward, a anunţat, marţi, că a un ajuns la un acord vizând preluarea participaţiei de 36% deţinută de partenerul său austriac OMV la zăcământul de gaze Bina Bawi din regiunea Kurdistan, Irak, pentru o sumă de 150 de milioane de dolari, informează Dow Jones Newswires.

               Citeste mai mult…

Economica.net: Lukoil ar putea vinde acţiuni de trezorerie pentru a strânge fonduri

LUKoil, al doilea mare producător de petrol din Rusia, ar putea vinde acţiuni de trezorerie pentru a strânge fonduri sau a le distribui acţionarilor, a declarat directorul general al companiei, Vagit Alekperov, pentru postul rusesc de televiziune Rossiya 24, transmite marţi Reuters.

La începutul acestei luni, grupul LUKoil, la care cei mai mari acţionari sunt Vagit Alekperov şi adjunctul său Leonid Fedun, a anunţat că divizia sa din Cipru (Lukoil Investments Cyprus Ltd) şi-a majorat pachetul de acţiuni de trezorerie pe care îl deţine la compania mamă până la 16,2% de la 11,25% anterior.

              Citeste mai mult…

Economica.net: Depozitarul Central va distribui dividende pentru SIF Oltenia

Depozitarul Central va distribui, începând din 17 septembrie 2015 până pe 30 mai 2016, dividende pentru acţionarii SIF Oltenia înregistraţi în registrul acţionarilor emitentului la data de 28 august 2015, se arată într-un comunicat al instituţiei.

Emitentul va plăti acţionarilor dividendele aferente anului 2014, utilizând serviciul naţional lansat de către Depozitarul Central, scrie Agerpres.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Petrescu (CNPR): Listarea pe bursă, cea mai bună variantă de capitalizare pentru Poșta Română la momentul actual

Vânzarea de acțiuni prin subscripție publică reprezintă, la momentul actual, cea mai bună variantă de capitalizare pentru Poșta Română, consideră Alexandru Petrescu, directorul general al Companiei Naționale ‘Poșta Română ‘ /CNPR/.

‘Privatizarea Poștei nu a eșuat. Faptul că actuala formulă de privatizare nu a avut un deznodământ nu înseamnă că Poșta nu poate căuta o variantă de capitalizare mai adecvată situației economice actuale a companiei. Este evident că Poșta Română nu se mai află, în acest moment, în situația din 2012, când a fost fost aprobată HG 761 privind strategia de privatizare (…)

             Citeste mai mult…

evz.ro: Cum arată openville-ul de 220 de milioane de euro din vestul țării. E cea mai mare investiție în domeniu

Primul „lifestyle center” din vestul țării a intrat în faza de organizare de șantier. Openville Timișoara va reuni funcţiuni de office, retail, parc şi entertainment. Este vorba de o investiţii care depășește 220 milioane de euro, care reprezintă cea mai mare infuzie de capital privat în sectorul de real estate din vestul ţării.

              Citeste mai mult…

Capital.ro: Teama de inflație și supraîncălzire a stopat ieftinirea creditelor

Deşi soldul creditelor continuă să scadă de la an la an, BNR menține sus dobânzile de finanțare pentru că se teme prea mult de accelerarea consumului şi supraîncălzirea economiei.

Dobânzile creditelor bancare s-au înscris pe un trend de scădere în urmă cu aproximativ doi ani. Pe măsură ce Banca Națională a redus în pași mici dobânda de politică monetară, ROBOR (dobânda luată în calcul de băncile comerciale pentru DAE la credite) a coborât la rândul ei. Din păcate, se pare că tendinţa s-a oprit.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: DUPĂ INTRAREA ÎN VIGOARE A NOULUI COD FISCAL,

Deloitte va sprijini afacerile locale prin organizarea de evenimente

Antreprenorii și reprezentanții mediului de afaceri local au oportunitatea de a beneficia, în mod direct, de expertiza specialiștilor Deloitte, pentru a înțelege exact impactul reglementărilor fiscale din noul cod fiscal asupra business-ului lor, transmite un comunicat al companiei remis redacţiei.

Deloitte România a anunţat că vine în sprijinul comunităților de business locale, pe fondul intrării în vigoare a noului Cod Fiscal, începând de anul viitor, prin organizarea unor evenimente interactive și seminare pe această temă în marile orașe ale țării, sub umbrela “Noul Cod Fiscal. Noul Cod de Procedură Fiscală. Pe locuri. Fiţi gata. Start!”.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: BCR a finanţat construcţia unei staţii de biogaz în judeţul Satu Mare

Banca Comercială Română (BCR) a finanţat construcţia unei staţii de biogaz în localitatea Ardud, judetul Satu-Mare, investiţie realizată de compania First Biogaz SRL, membra a BIOGEST, Austria, transmite un comunicat de presă.

Staţia de biogaz – o investiţie în valoare de aproximativ 5,3 milioane de EURO – are o putere instalată de 1,5 MW iar energia electrică generată poate acoperii necesarul de energie pentru aproximativ 4.500 de gospodării. Din poziţia de lider al sistemului bancar din România, BCR confirma startegia de a sustine dezvoltarea economiei locale, inclusiv în sectorul energiei regenerabil, cu atat mai mult cu cat investitiile in biogaz si biomasa sunt in linie cu noile directii de dezvoltare ale industriei energiei regenerabile stabilite de autoritatile de resort”, a declarat Ioana Gheorghiade, Director Executiv, Directia Sector Public si Finantarea Infrastructurii, BCR.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: CNADNR:

“Se reiau lucrările de reabilitare a podului DN1, fapt ce va crea disconfort conducătorilor auto”

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a dat ordinul de începere al lucrărilor în zona pasajului aflat pe DN 1, la km 140+640, de pe raza localității Predeal, din judeţul Brașov în data de 18 martie al anului trecut pentru a executa lucrări pregătitoare şi reparaţii la infrastructură, cu termen de finalizare două luni, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de 1,6 milioane euro pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 7.192.894 lei (1.628.457 euro).

Noul indice BET Total Return, introdus pe 23 septembrie, scădea cu 0,33%, la 8.125,81 puncte. Potrivit BVB, BET-TR este un indice ponderat cu capitalizarea “free-float”-ului celor mai tranzacţionate zece companii listate pe piaţa reglementată şi care va fi ajustat şi cu valoarea dividendelor în numerar plătite de companiile din componenţa indicelui. BET-TR va fi calculat retroactiv începând cu data de 24 septembrie 2012.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: EXCLUSIV ZF CORPORATE

VIDEO ZF Live. Andreea Micu, Avincis: Se anunţă un an bun pentru producătorii de vin, deşi seceta din timpul verii ne-a dat ceva emoţii

Anul 2015 se anunţă un an bun pentru producătorii de vin, deşi seceta din timpul verii a dat ceva emoţii proprietarilor de podgorii, care s-au temut să nu se repete experienţa din 2014, când lipsa ploilor şi apoi grindina au distrus mare parte din recoltă, a spus la ZF Live Andreea Micu, care deţine îm­pre­ună cu părinţii, Valeriu şi Cristiana Stoica, podgoria Avincis din zona Drăgăşani.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Redresarea prețurilor locuințelor în zona euro este sustenabilă (BCE)

Recenta creștere a prețurilor locuințelor în zona euro pare a fi sustenabilă, dar redresarea este mai slabă decât în perioadele precedente, iar eventuala normalizare a ratelor dobânzilor va afecta sectorul imobiliar, se arată într-un raport publicat marți de Banca Centrală Europeană și citat de Reuters.

În timpul crizei din 2008 — 2009, prețurile locuințelor au scăzut semnificativ în zona euro, tendință care a continuat și în perioada 2012 — 2013, pe fondul dezechilibrelor înregistrate înaintea crizei. Dar în semestrul doi din 2014, prețurile au început să crească, iar avansul este sustenabil deoarece dezechilibrele dintre venituri și prețurile locuințelor au fost corectate, apreciază BCE.

            Citeste mai mult…

Realitatea.net: Juergen Schunn, neamțul care vede în România o țară prosperă

În urmă cu 22 de ani, investitorul Juergen Schunn a decis să revină în țara natală pentru a construi una din cele mai puternice afaceri auto din vestul României. Astăzi, compania sa are peste două decenii de activitate și contract de parteneriat la cel mai înalt nivel pentru reprezentarea mărcii germane Mercedes-Benz in Romania.

            Citeste mai mult…

 

        Impreuna in lumea afacerilor