Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 16 noiembrie 2015

Zf.ro: REPORTAJ LA TÂRGUL DE TURISM DE LA ROMEXPO:

Românii caută vacanţe în străinătate pentru care sunt dispuşi să cheltuiască până la 1.500- 2.000 de euro

Românii sunt dispuşi să cheltuiască între 1.500 şi 2.000 de euro pentru o excursie în străinătate împreună cu familia în perioada Crăciunului şi a Revelionului sau în sezpnul estival, potrivit unora dintre vizitatorii din ultima zi a Târgului de Turism organizat săptămâna trecută la Romexpo.

„Căutăm oferte pentru sărbătorile de iarnă, dar şi pentru cele de Paşti. Am vrea să mergem anul acesta de Revelion în Grecia, am văzut şi câteva oferte din partea agenţiilor interesante pentru copii, iar ca buget pentru o astfel de vacanţă am fi dispuşi să alocăm circa 1.500 de euro pentru toată familia”, spune Violeta, 38 de ani, care a vizitat duminică dimineaţă, împreună cu familia, standurile expozaţilor de la Târgul de Turism din Capitală.

              Citeste mai mult…

Amosnews.ro: Ofertele turistice din Ținutul Secuiesc, promovate la Târgul de Turism al României

Autoritățile publice din județele Harghita și Covasna vor prezenta împreună ofertele turistice din Ținutul Secuiesc în cadrul Târgului de Turism al României, organizat de Romexpo unde regiunea va fi promovată sub un brand comun, intitulat ‘Ținutul Secuiesc’.

              Citeste mai mult…

Gds.ro: Gorjul, una dintre vedetele Târgului de Turism al României

Judeţul Gorj a fost una dintre vedetele Târgului de Turism al României, care s-a desfăşurat în perioada 12-15 noiembrie, la Bucureşti. Manifestarea a fost organizată și găzduită de Romexpo, în parteneriat cu cele mai mari organizații din domeniul turismului românesc: Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT), Organizaţia Patronală a Turismului Balnear din România (OPTBR), Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR) și Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC). Judeţul Gorj, prin standul Consiliului Judeţean Gorj, s-a aflat la cea de-a patra participare la cel mai mare eveniment de turism din România, prin proiectul „Redescoperă Gorjul“. Gastronomie locală, meșteșugurile tradiționale, cântecele și portul popular au alcătuit tema de promovare turistică a judeţului Gorj, sub denumirea „Redescoperă Gorjul tradiţional“. Atracţiile şi obiectivele turistice au fost prezentate pe toată perioada de desfăşurare a târgului şi au atras vizitatorii care au trecut pragul Romexpo. Unii dintre aceștia au declarat că îşi vor programa concedii în judeţul Gorj, după ce au intrat în contact cu oferta turistică variată a zonei şi au spus că au redescoperit frumuseţea locurilor din Oltenia de nord.

                Citeste mai mult…

Stiri.com.ro: NOI DESTINAŢII TURISTICE PENTRU ANUL VIITOR: OFERTE SURPRIZĂ PREZENTATE LA TÂRGUL DE TURISM AL ROMÂNIEI

Pentru anul viitor, agenţiile de turism vin cu noi destinaţii turistice şi cu oferte speciale rentabile, care au fost deja prezentate în cadrul Târgului de Turism al României, ediţia de toamnă, care s-a încheiat duminică.

Pe lângă ofertele pentru Sărbători, vizitatorii Tâgului de Turism organizat la Romexpo au putut face deja rezervări pentru concediul de anul viitor. Ofertele eary-booking au reduceri cuprinse între 30-50%, dacă pachetul turistic este achitat integral până la sfârşitul acestui an.

             Citeste mai mult…

Gazetanord-vest.ro: Firmele de succes, premiate în cadrul Balului Oamenilor de Afaceri

Cea de a 22-a ediţie a “Balului Oamenilor de Afaceri”, eveniment care a inclus şi premierea celor mai performante firme din judeţ, s-a desfăşurat vineri seara într-un local din municipiul Satu Mare, manifestarea fiind organizată de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură (CCIA) Satu Mare. La eveniment au fost prezenţi, pe lângă oamenii de afaceri sătmăreni, şi o serie de parlamentari, dar şi preşedintele Consiliului Judeţean, Adrian Ştef.

            Citeste mai mult…

Mesageruldecovasna.ro: CEI MAI BUNI TINERI ANTREPRENORI, PREMIAŢI DE CAMERA DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE

Cei mai buni tineri antreprenori din judeţul Covasna vor fi premiaţi luna viitoare în cadrul unei gale organizate de Asociaţia Junior Business Club din Sfântu Gheorghe, în parteneriat cu Camera Judeţeană de Comerţ şi Industrie.

„Premiul pentru tineri întreprinzători” reprezintă o recunoaştere oficială a performanţelor antreprenorilor sub 35 de ani, care „au înregistrat succese în activitatea lor economică şi care pot fi consideraţi un exemplu remarcabil pentru noua generaţie”, menţionează conducerea Camerei de Comerţ şi Industrie, într-un comunicat de presă remis vineri AGERPRES.

                 Citeste mai mult…

Ziarulargesul.ro: Explozie vizavi de CCI

Puţin după ora trei a nopţii de 14 noiembrie, în centrul Piteştiului s-a auzit zgomotul unei puternice explozii. Nu a durat mult şi s-a aflat că era vorba despre pub-ul „La Strada” de pe bulevardul Republicii, aflat vizavi de Romtelecom şi în aceeaşi curte cu Camera de Comerţ şi Industrie Argeş.

                Citeste mai mult…

Agerpres.ro:  Producția de porumb a României se va diminua în acest an cu 35-40% din cauza secetei

Producția de porumb a României se va diminua în acest an cu circa 35-40% din cauza secetei, până la aproximativ 7 milioane de tone, de la peste 11 milioane de tone anul trecut, în condițiile în care până la 10 noiembrie 2015 suprafața recoltată depășește 98%, iar cantitatea obținută totalizează doar 6,97 milioane de tone, potrivit datelor centralizate de Ministerul Agriculturii transmise la solicitarea AGERPRES.

                Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Investiții străine directe de 2,5 miliarde de euro în nouă luni, cu un miliard de euro peste ianuarie-septembrie 2014

Investițiile străine directe în România au crescut cu 215 milioane de euro în septembrie și au ajuns la 2,514 miliarde de euro după primele nouă luni din acest an, cu un miliard de euro peste nivelul din ianuarie-septembrie 2014, reiese din datele publicate vineri de Banca Națională a României (BNR).

‘Investițiile directe ale nerezidenților în România au însumat 2,514 miliarde de euro, din care participațiile la capital (inclusiv profitul reinvestit net estimat) au înregistrat 2,15 miliarde de euro, iar creditele intragrup 364 de milioane de euro (net)’, se arată în comunicatul BNR.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Lucian Anghel (BVB): Românii care au investit pe bursă au obținut, în medie, un randament anual de circa 14%

Românii care au investit pe bursă, în ultimii trei ani, au obținut, în medie, un randament anual de circa 14%, iar de la începutul anului și până în prezent randamentul a fost de aproximativ 7-8%, incluzând dividendele, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, președintele Consiliului de Administrație al Bursei de Valori București (BVB), Lucian Anghel.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Rădulescu (OPTBR): Sperăm ca 30% – 40% din voucherele de vacanță să fie orientate către stațiunile balneare

Aproximativ 30% – 40% din voucherele de vacanță ar putea fi orientate către stațiunile balneare, în condițiile în care mai multe hoteluri au fost modernizate, iar ponderea tinerilor în stațiuni este în continuă creștere, a declarat președintele Organizației Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), Nicu Rădulescu.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: ALUMIL ROM INDUSTRY:

Profit net de 1,7 milioane lei la nouă luni, aproape dublu faţă de septembrie 2014

Alumil Rom Industry a afişat un profit aproape dublu după primele nouă luni ale acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, rezultatul net raportat fiind de aproape 1,7 milioane de lei la 30 septembrie 2015 faţă de 872.615 lei la sfârşitul lunii septembrie a anului trecut, potrivit raportului trimestrial remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: Altur a trecut pe profit după primele nouă luni

Compania a raportat un rezultat net de aproape 1,6 milioane lei

Compania Altur SA din Slatina a afişat un profit net de 1,59 milioane de lei după primele nouă luni din acest an, faţă de pierderi de 1,35 milioane de lei în perioada similară a anului trecut, potrivit rezultatelor financiare remise Bursei de Valori Bucureşti.

De altfel, societatea a încheiat anul trecut cu pierderi de peste 1,52 milioane de lei.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: ZF CELE MAI CITITE

ANCOM spulberă speranţele Orange şi Vodafone: nu va obliga operatorii de reţele de net fix să-şi deschidă reţelele

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a spulberat astăzi speranţele giganţilor Orange şi Vodafone că vor primi acces la reţeaua de internet fix a companiei de cablu RCS&RDS pentru a putea lansa la rândul lor pachete convergente de servicii, după ce Autoritatea de Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a anunţat că piaţa de net fix competiţia este atât de ridicată încât nu are nevoie de reglementări suplimentare.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Irimescu revine la Ministerul Agriculturii, unde a fost secretar de stat în perioada 2012-2014

Achim Irimescu, propus să preia conducerea Ministerului Agriculturii, este în prezent ministru-consilier în cadrul Reprezentanţei permanente a României la Bruxelles şi şeful secţiei Agricultură, reprezentant al României în Comitetul Special Agricol, revenind astfel la minister dupa aproape doi ani.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: România a cheltuit 0,38% din PIB pentru activitatea de cercetare-dezvoltare, în 2014; aproape 43.000 de persoane lucrau în domeniu

România a cheltuit, în cursul anului 2014, suma de 2,55 miliarde de lei pentru activitatea de cercetare-dezvoltare, domeniu în care lucrau, la finele anului trecut, un număr de aproape 43.000 de salariați, reiese din datele publicate, luni, de Institutul Național de Statistică (INS).

Cele 2,55 miliarde de lei au reprezentat 0,38% din produsul intern brut /PIB/, din care pentru sectorul public a fost alocat 0,22%, iar pentru sectorul privat 0,16%.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: Cioloş propune guvern dâmboviţean cu izvoare la Bruxelles

Aproximativ jumătate din miniştrii propuşi, ieri, de premierul desemnat Dacian Cioloş pentru formarea noului Guvern fie au lucrat în instituţii europene, fie în multinaţionale, ceea ce nu este rău dacă nu şi-au uitat rădăcinile şi interesul naţional.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: Electrica: Profitul net a crescut cu 27% în primele nouă luni din 2015

Grupul ELECTRICA a înregistrat în primele nouă luni din 2015 (1 ianuarie-30 septembrie) un profit net consolidat de 428 milioane lei, în creştere cu 92 milioane lei, respectiv cu 27%, faţă de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit unui comunicat de presă al companiei.

Profitul operaţional, în aceeaşi perioadă, a fost de 497 milioane lei, cu 22% mai mare decât în primele nouă luni din 2014, potrivit sursei citate.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: Transelectrica are de recuperat creanţe de 50,1 milioane de lei, pentru serviciul de transport

Transportatorul naţional de energie electrică, Transelectrica, avea de recuperat la data de 26 octombrie 2015 creanţe totale în valoare de 50,1 milioane de lei pentru serviciul de transport, din care 34,88 milioane de lei creanţe propriu-zise şi 15,3 milioane de lei penalităţi, potrivit unui document publicat pe site-ul companiei.

Creanţele pe care Transelectrica vrea să le recupereze pe cale comercială se ridică la 15,3 milioane de lei, potrivit documentului citat. Cel mai mare restanţier din această categorie este CET Govora, cu 5,7 milioane de lei, urmat de Regia Autonomă pentru Activităţi Nucleare (RAAN), cu 5,6 milioane de lei, şi de Transenergo Com, care are datorii de 3 milioane de lei.

                 Citeste mai mult…

Bursa.ro: Piraeus Bank vrea să obţină 1,34 miliarde de euro de la investitorii privaţi, pentru a acoperi deficitul de capital

Piraeus Bank a obţinut duminică aprobarea acţionarilor pentru a-şi acoperi necesarul de capital relevat în urma testelor de stres derulate de Banca Centrală Europeană, transmite Reuters.

Necesarul de capital al băncilor din Grecia se ridică la 14,4 miliarde de euro (15,9 miliarde de dolari), potrivit scenariului negativ al testelor de stres anunţat recent de Banca Centrală Europeană, şi la 4,4 miliarde de euro, conform scenariului de bază.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: DUPĂ O SUMEDENIE DE RECLAMAŢII

Mircea Ursache consideră că piaţa Forex trebuie reglementată

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a ajuns la concluzia că piaţa Forex trebuie să fie reglementată, în urma reclamaţiilor primite din piaţă, dar şi a solicitărilor din partea Asociaţiei Brokerilor şi a Organizaţiei Profesioniştilor Pieţei de Capital.

Mircea Ursache a menţionat, de mai multe ori, de la înfiinţarea ASF, că atât Autoritatea, cât şi Poliţia au primit multe reclamaţii cu privire la intermediarii neautorizaţi de pe piaţa Forex, numărul acestora crescând periodic.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: ANALIZĂ BLOOMBERG

Marii producători de ţiţei au sute de miliarde de dolari pentru achiziţii

AIE: Creşterea cererii mondiale de petrol va încetini în 2016

Primele şase mari companii petroliere din lume (listate) au peste 500 de miliarde de dolari disponibli, în acţiuni şi numerar, pentru preluarea rivalilor, arată o analiză Bloomberg, care menţionează că “Exxon Mobil” Corp. – cel mai mare producător de profil din SUA, este lider în domeniu, cu un total de 320 de miliarde de dolari pentru potenţiale achiziţii.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,

Bursele asiatice erau în scădere

Principalii indici bursieri asiatici erau în scădere la mijlocul şedinţei de tranzacţionare de astăzi.

Indicele Nikkei 225 al bursei japoneze se deprecia cu 0,97%, la 19.406,69 puncte, iar indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong cobora cu 1,67%, la 22.021,84 puncte.

În acelaşi timp, indicele S&P/ASX 200 al bursei din Australia se deprecia cu 0,94%, la 5.003,8 puncte.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI DIN ACEST AN,

Profitul net al Transelectrica a avut o creştere de sub 1%

Profitul net al companiei Transelectrica a avut o creştere uşoară de 0,6%, în primele nouă luni ale anului în curs comparativ cu perioada similară din 2014, ajungând la 305 milioane de lei, a declarat, vineri, Toni Teau, director general executiv al companiei, în cadrul unei conferinţe de presă.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: Wall Street a închis în scădere

Principalii indici bursieri de pe Wall Street, New York, au închis şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere.

Dow Jones s-a depreciat cu 1,16%, ajungând la 17.245,24 puncte, în timp ce indicele S&P 500 a coborât cu 1,12%, la 2.023,04 puncte.

Indicele compozit Nasdaq a scăzut cu 1,54%, la 4.927,88 puncte.

Indicele compozit S&P/TSX din Toronto a consemnat o depreciere de 0,39% atingând valoarea de 13.075,42 puncte.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: Avans de numai 0,3% pentru economia zonei euro, în T3

Economia zonei euro a crescut cu 0,3% în trimestrul al treilea din anul curent (T3), faţă de trimestrul anterior, când expansiunea a fost de 0,4%, potrivit datelor preliminare anunţate la finele săptămânii trecute, de Eurostat. Analiştii aşteptau un avans de 0,4%.

Principalele două economii ale zonei euro, Germania şi Franţa, au înregistrat o creştere economică de 0,3% în trimestrul al treilea. Oficiul federal de statistică, Destatis, a informat că PIB-ul Germaniei a înregis¬trat o creştere de 0,3% în perioada iulie-septembrie, comparativ cu trimestrul precedent, când a consemnat un avans de 0,4%.

            Citeste mai mult…

Capital.ro: Legea irigațiilor – un pas înapoi, doi pași înainte

Seceta este una dintre problemele majore cu care se confruntă agribusiness-ul românesc. Existența unui sistem de irigații funcțional la nivel național ar fi singura soluție care ar putea reduce sau chiar elimina problema secetei, ceea ce se și încearcă prin recenta lege nr. 269/2015, publicată în 12.11.2015 în Monitorul Oficial și care modifică și completează OUG nr. 82/2011 privind unele măsuri de organizare a activității de îmbunătățiri funciare și Legea îmbunătățirilor funciare nr. 138/2004.

             Citeste mai mult…

Capital.ro: Radu Timiş, despre numirea lui Cioloş: Sper ca noul guvernul va continua politicile de relaxare fiscală începute în mandatul lui Ponta

Oamenii de afaceri din industria cărnii din România se aşteaptă ca guvernul format de Cioloş va avea în vedere şi va continua politicile de relaxare fiscală începute în mandatul domnului Victor Ponta, cu atât mai mult cu cât acestea şi-au dovedit beneficiile imediate pentru economie şi mediul de afaceri românesc.

              Citeste mai mult…

Evz.ro: Câte pagube a generat Astra Asigurări

Până acum, instanța a amânat de trei ori pronunțarea falimentului Astra Asigurări, ultimul termen la tribunalul fiind pe 9 noiembrie

Zeci de mii de dosare de daună ce ar fi trebuit plătite de Astra au fost deschise, dar achitarea acestora întârzie. Fondul de Garantare a Asiguraților (FGA) poate plăti daunele de abia după ce există o decizie definitivă în instanță. Între timp, lista cu păgubiții, fie aceștia șoferi accidentați de cei care au polițe încheiate la Astra sau doar asigurați care vor banii înapoi, este actualizată la câteva zile de FGA.

             Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Op-ed

​Daniel Daianu: Unde macro intalneste micro

Schimbarea ultima a  regimului fiscal a inflamat  dezbaterea publica a politicii economice.  Dar  nu este prima data cand ratiuni de stabilitate macroeconomica par sa fi intrat in coliziune cu cereri ale unei zone vaste a  cercurilor de afaceri, ale multor cetateni.  Dupa luari de pozitie ale BNR care a indemnat la prudenta, Valentin Lazea a incins spiritele cu o declaratie de genul öamenii de afaceri gandesc unilateral, “parohial”, in timp ce economistii (alias macroeconomistii) judeca  in termeni “europeni”, globali.  Aceasta dec;aratie este excesiva, reclama nuantari esentiale. Replica nu a intarziat.

                   Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Cine este Marius Raul Bostan, propus la Ministerul Comunicatiilor: Membru in Consiliul de Administratie al Telekom Romania timp de peste 5 ani

Marius Raul Bostan, propus sa preia conducerea Ministerului pentru Societatea Informationala, este unul dintre fostii lideri ai tinerilor taranisti, fondator al Fundatiei Nationale a Tinerilor Manageri, dar si al VMB Partners, detinand in prezent functia de membru al Consiliului de Administratie al Telekom Romania(fostul Romtelecom), numit de Ministerul pentru Societatea Informationala din luna septembrie 2014. Marius Bostan a mai fost membru CA al Romtelecom timp de 4 ani in perioada septembrie 2009-august 2013. Numirea lui vine in plin proces de privatizare a Telekom Romania.

                   Citeste mai mult…

Bursa.ro: De ce nu mai poate funcţiona guvernul american decât prin creşterea datoriei publice?

Datoria publică a SUA a evoluat, mai bine zis a crescut, în cadrul unei limite stabilite de Congres până în urmă cu mai bine de doi ani. În februarie 2013, pe fondul divergenţelor dintre cele două partide, limita a fost suspendată până în luna mai 2013, iar ulterior a fost crescută cu 306 miliarde de dolari pentru a include împrumuturile din perioada suspendării.

Aceasta a fost prima suspendare a limitei datoriei publice din istoria Statelor Unite. Ea a fost urmată de o alta între octombrie 2013 şi februarie 2014, perioadă prelungită până în 15 martie 2015.

                Citeste mai mult…

Economica.net: GDF Suez – Engie preia activităţile Congaz Constanţa de la 1 ianuarie 2016

Activităţile Congaz de furnizare şi distribuţie a gazelor în judeţul Constanţa vor fi preluate de GDF Suez Energy România de la 1 ianuarie 2016, ca urmare a procesului de integrare a celor două companii, potrivit unui comunicat al GDF Suez, remis Agerpres.

             Citeste mai mult…

Economica.net: Valoarea tranzacţiilor la bursă a crescut de peste 2 ori săptămâna trecută

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni derulate în această săptămână la Bursa de Valori Bucureşti au depăşit 442 de milioane de lei, fiind de 2,3 ori mai mare comparativ cu săptămâna anterioară.

Valoarea tranzacţiilor cu acţiuni derulate în această săptămână la Bursa de Valori Bucureşti a urcat cu 121,8% comparativ cu săptămâna precedentă, până la 442,61 milioane de lei, pe fondul plasamentului privat accelerat cu acţiuni Banca Transilvania (TLV) derulat de către Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), potrivit analizei Puls Capital citată de Agerpres.

           Citeste mai mult…

zf.ro: Cum arată economia judeţelor din Muntenia şi Dobrogea: Salarii cu 13% sub media naţională, PIB per capita mai mic cu 24% şi şomaj mai mare

Producătorii din industria automotive şi jucătorii din sectorul agrobusiness domină topul celor mai mari companii din judeţele din Muntenia şi din Dobrogea, unde valoarea PIB per capita a fost de peste 5.700 de euro (exceptând municipiul Bucureşti şi judeţul Ilfov), cu aproape un sfert sub media înregistrată la nivel naţional.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Economia şi-a turat motoarele în al treilea trimestru, România fiind în topul european

Economia a accelerat în al treilea trimestru după ce în al doilea trimestru pierduse din avânt, România ajungând în topul ţărilor europene. Consumul privat a rămas principalul motor al creşterii, anticipează analiştii.

România a înregistrat în al treilea trimestru (T3) cea mai puternică creştere economică din Uniunea Europeană comparativ cu trimestrul precedent şi s-a plasat pe locul al doilea în privinţa avansului PIB faţă de T3 2014.

După ce în primul trimestru PIB-ul a accelerat, depăşind estimările analiştilor, în al doilea trimestru economia a încetinit brusc, temperarea avântului luând din nou prin surprindere pe toată lumea. Iar în al treilea trimestru motoarele economiei şi-au reluat turaţia.

           Citeste mai mult…

zf.ro: Profitul Romgaz, răpus de consumul redus de gaze

Cererea slabă a anulat beneficiile din liberalizarea preţului gazelor, iar veniturile şi profitul Romgaz (SNG) au scăzut trei trimestre la rând în 2015 faţă de 2014. Compania promite că va păstra dividendul intact, încercând să-şi încurajeze investitorii.

În trimestrul al treilea, considerat „extrasezon“ pentru producătorii de gaze, cifra de afaceri a Romgaz a scăzut cu 8,5%, până la 698 milioane de lei, în pofida majorării preţului

            Citeste mai mult…

Zf.ro: După reluarea negocierilor, Fondul Proprietatea a plusat cu 71 mil. lei valoarea participaţiilor la filialele Electrica

Fondul Proprietatea (FP) a majorat cu 71,3 milioane de lei va­loa­rea pachetelor minoritare de acţiuni pe care le deţine la filialele de dis­tribuţie şi furnizare ale grupului Elec­trica, în valoarea activului său net la finalul lunii octombrie. Astfel, va­loarea cumulată a pachetelor de ac­ţiuni la filialele Electrica în activul net al Fondului Proprietatea a urcat la 841,3 milioane de lei.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: ISTORIA ANTREPRENORIATULUI DE ELITĂ DIN REGIUNILE MUNTENIA ŞI DOBROGEA.

Companiile antreprenorilor din Muntenia au avut cel mai mare nivel al cifrei de afaceri per salariat

Ziarul Financiar împreună cu Enterprise Investors, BCR, PwC şi Asociaţia Triple Helix premiază de cinci ani încoace cele mai dinamice companii cu capital autohton şi îi vânează pe acei antreprenori care, în ciuda extinderii multinaţionalelor, au reuşit să îşi menţină businessurile pe piaţă şi chiar să le crească într-o perioadă în care toată economia s-a contractat. Mulţi nu au avut o viaţă uşoară, ei ştiu ce înseamnă să renunţi la un business şi apoi să te avânţi din nou în apele antreprenoriatului, ştiu cum este să restructurezi afaceri şi să laşi oamenii fără locuri de muncă, dar şi cum să creezi de la zero companii care sunt lideri de piaţă. Acesta este, în mare, profilul campionului în business fie că este din Moldova, din Transilvania sau din Muntenia. Totuşi, fiecare regiune are particularităţile sale chiar şi la nivel antreprenorial.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Libra Bank şi-a majorat activele la 2,1 mld. lei, iar profitul la nouă luni a ajuns la 19 mil. lei

Libra Bank, un jucător de talie mică din sectorul bancar specializat pe nişa profesiilor liberale, şi-a majorat activele cu 27% în primele nouă luni, la aproximativ 2,1 mld. lei (echivalentul a 470 mil. euro), în timp ce profitul raportat pentru acelaşi interval de timp a fost de 18,8 mil. lei (4,2 mil. euro).

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Alro a avut în primele nouă luni un profit net de 145 milioane lei

Producătorul de aluminiu Alro a înregistrat în primele nouă luni un profit net ajustat de 145 de milioane de lei, comparativ cu o pierdere netă ajustată de 115 milioane de lei, în perioada similară din 2014.

Cifra de afaceri a companiei a fost de 1,77 miliarde de lei, în creştere cu 23% faţă de valoarea de 1,44 miliarde de lei din primele nouă luni din 2014, se arată într-un comunicat al companiei. Alro a avut o producţie de aluminiu primar de 203.100 tone, de la 194.300 tone în primele nouă luni din 2014, în timp ce producţia de aluminiu procesat a fost de 59.800 tone, de la 59.200 tone.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Carburanţii au fost cu peste 10% mai ieftini în primele nouă luni. Piaţa a răspuns şi a crescut cu 10%

Înjumătăţirea preţulului bari­lului de petrol a dus carburanţii chiar sunt pragul de 5 lei pe litru la începutul anului, astfel că preţul mediu al primelor nouă luni din an este cu peste 10% mai mic faţă de perioada similară a anului trecut.

             Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Antreprenorul Anului în România îşi exportă produsele pe 4 continente

De la stanga la dreapta: Levente Hugo Bara (directorul general al Supremia), Dan Isai (CEO-ul Salad Box), Bogdan Ion (Country Managing Partner-ul EY România) şi Cristian Ispas (director general al Motivation).

             Citeste mai mult…

Capital.ro: Răzvan Nicolescu, Deloitte: Guvernul Cioloș trebuie să finalizeze strategia energetică

Guvernul Cioloș are un mandat limitat, astfel că prioritățile ar trebui să fie pe termen scurt, spune consultantul Deloitte Răzvan Nicolescu, potrivit căruia prioritatea principală ar trebui să fie depolitizarea și reprofesionalizarea structurilor administrative și a companiilor de stat.

“Dacian Cioloș este un om care a confirmat în mediul european și care are o imagine publică bună, inclusiv în mediul extern”, consideră Răzvan Nicolescu.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB a deschis în scădere şedinţa de azi

Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, scădea cu 0,75% la 7.234,39 puncte, iar indicele BETPlus se deprecia cu 0,72% la 1.065,65 puncte.

Noul indice BET Total Return, introdus pe 23 septembrie, scădea cu 0,75% la 8.240,04 puncte.

BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, cobora cu 0,10%, fiind cotat la 30.677,77 puncte.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: Disponibilitate Rezultate Financiare Trimestrul al III-lea 2015

Subscrisa ROMCAB S.A, cu sediul în Tîrgu-Mureş, str. Voinicenilor nr. 35, judeţul Mureş, înmatriculată la Registrul Comerţului Mureş sub nr. J26/764/1995, CUI RO 7947193, tranzacţionată la Bursă de Valori Bucureşti, categoria Standard, simbol MCAB, va informăm că Raportul trimestrial privind rezultatele financiare individuale pentru Trimestrul al III-lea 2015 poate fi consultat începând cu 16.11.2015, ora 20.00 pe website-ul societăţii, categoria “Acţionariat”, secţiunea “Informaţii Acţionariat/ Raportări financiare”.

               Citeste mai mult…

Stirilemm.ro: Intalnire a IMM-urilor inovative si a inventatorilor la Palatul Administrativ

Prefectul judetului Maramures, Anton Rohian, a participat  la o intalnire organizata sub egida Enterprise Europe Network, in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Maramures. Invitati au fost reprezentantii IMM-urilor cu caracter inovativ si inventatori din judet, interesati  sa isi finanteze ideea de inovare, de la faza de idee pana la cea de produs, prin schema de finantare SME Instrument din cadrul programului Orizont 2020. Evenimentul, desfasurat in Palatul Administrativ, a purtat titlul: “SME Instrument – schema de finantare UE pentru IMM-urile cu potential inovativ. Construirea planului de afaceri pentru SME Instrument – Faza I”.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: ZF CONSULTANŢĂ

Impozit pe locuinţe: Întrebări şi răspunsuri despre creşterea impozitului pe locuinţe pentru persoane fizice, PFA şi societăţi comerciale. Ce impact va avea măsura şi care sunt alternativele pentru a plăti mai puţin

Impozitul pe locuinţele folosite ca sedii de firme va creşte cu până la 2.500% de la 1 ianuarie 2016, potrivit unui studiu realizat de consultanţii fiscali Dragoş Pătroi şi Adrian Benţa alături de expertul contabil Robert Croitoru.

            Citeste mai mult…

Capital.ro: DEZVĂLUIRE EXPLOZIVĂ făcută de TRAIAN BĂSESCU chiar ACUM!

Băsescu: FMI a venit cu mandat să creştem CAS cu două puncte, TVA la 23% şi cota unică la 20%

Traian Băsescu a spus la România TV că FMI a cerut în 2010 creşterea CAS cu două puncte procentuale, majorarea TVA la 23% şi a cotei unice la 20%. Însă a ales să taie salariile bugetarilor.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Priorităţile guvernului Cioloş în plan economic

Fondurile europene şi investiţiile în infrastructura de transport sunt identificate drept principalele priorităţi pentru economie în programul de guvernare al Cabinetului de miniştri propus de premierul desemnat Dacian Cioloş. Viitorul Guvern vrea să grăbească finalizarea autostrăzilor şi să îmbunătăţească atât absorbţia fondurilor UE, cât şi calitatea proiectelor finanţate.

              Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Noul guvern va renegocia cu CE ţintele de deficit şi va elabora o strategie de investiţii pe zece ani. Toate companiile de stat, administrate de o singură structură

Noul guvern va renegocia cu Comisia Europeană termenii Obiectivului Bugetar pe Termen Mediu (MTO), care vizează ţintele de deficit, potrivit programului de guvernare, care mai prevede şi elaborarea unui plan de investiţii pe zece ani, aprobat de toate partidele politice şi cu consultarea mediului privat, a specialiştilor şi a societăţii civile. Totodată, noul executiv vrea ca toate companiile de stat să fie administrate printr-o singură structură administrativă.

            Citeste mai mult…

Capital.ro: Dragoș Pătroi: Prioritatea de grad zero a Guvernului Cioloș este dezvoltarea infrastructurii

Principala prioritate a guvernului, de grad zero, așa cum o consideră consultantul fiscal Dragoș Pătroi, managing partner al DRP TAX și cadru universitar asociat ASE, este dezvoltarea infrastructurii, inclusiv prin parteneriate public – private.

           Citeste mai mult…

Evz.ro: Analiză: Ai economii de 50.000 de lei? Ce bănci oferă cele mai mari câștiguri la depozite

Băncile au încheiat de multă vreme lupta pentru resursele românilor, iar dobânzile au scăzut văzând cu ochii. Mai mult, chiar pentru sumele mari, băncile nu oferă bonificații serioase. De exemplu, cele mai multe dintre instituțiile financiare prezente pe piața locală oferă cel mult câteva sutimi de procent dacă se depășește suma de 10.000 de euro în cont, sau echivalentul în lei.

            Citeste mai mult…

Evz.ro: CE VA FACE leul ca urmare a desemnării noului Guvern

Leul, ca și dobânzile titlurilor de stat ar trebui să se aibă o evoluție favorabilă ca urmare a consensului politic care pare să existe asupra noului Guvern, scriu analiștii ING Bank România în cadrul analizei zilnice asupra piețelor financiare. 

            Citeste mai mult…

Zf.ro: CE SPUNEA MARIUS BOSTAN, PROPUS MINISTRU AL SOCIETĂŢII INFORMAŢIONALE, ÎN APRILIE PENTRU ZF

“Toţi românii pot face business la ei acasă, există oportunităţi, doar trebuie să le arate cineva acest lucru”

Marius Raul Bostan, propus ministru pentru Societatea Informaţională în Guvernul Cioloş, spunea în aprilie în cadrul unei conferinţe organizate de Romanian Business Leaders (RBL) că România ar putea avea o creştere eco­nomică de 5% pe an dacă măcar 10.000 de români care s-au dus să lucreze în străi­nă­tate sau care şi-au deschis acolo un business ar veni în ţară şi ar pune pe picioare câte o firmă.

            Citeste mai mult…

agerpres.ro: Dragnea: Guvernările Ponta au reușit să îndrepte nedreptățile sociale și să ducă economia în direcția potrivită

Guvernările Ponta au reușit să îndrepte aproape toate nedreptățile sociale făcute de PDL și Traian Băsescu și să pună economia în direcția potrivită, a declarat luni președintele PSD, Liviu Dragnea.

“În mai 2012, Uniunea Social Liberală care exista atunci a preluat guvernarea cu un program politic și economic foarte ambițios. Alegerile din decembrie 2012 au marcat eșecul politicilor de austeritate ale PDL și ale lui Traian Băsescu, într-o manieră cât se poate de categorică, dată chiar de rezultatul alegerilor. În aproape patru ani de guvernare s-a reușit să se îndrepte aproape toate nedreptățile sociale făcute de PDL și Traian Băsescu și economia să fie pusă în direcția potrivită”, a afirmat liderul social-democraților, într-o conferință de presă în care a făcut un bilanț al guvernărilor conduse de Victor Ponta.

             Citeste mai mult…

Realitatea.net: Domo închide toate cele 75 de magazine şi rămâne doar cu operaţiunile online

Retailerul de electro-IT Domo, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa locală de profil, cu afaceri de peste 600 milioane lei anul trecut, va închide toate magazinele fizice, pentru a rămâne cu operaţiuni doar online, potrivit surselor din piaţă, citate de Ziarul Financiar.

O parte dintre magazine au fost deja preluate de com­pe­titori, iar furnizorii de electronice şi electrocasnice spun că nu au fost plătiţi, motiv pentru care nu mai livrează marfă com­­paniei care are deja probleme financiare de mai mulţi ani, scrie ZF în ediţia de luni.

             Citeste mai mult…

Economica.net: România a avut a doua inflaţie negativă din UE, în octombrie

Un număr de 13 dintre cele 28 de state membre ale Uniunii Europene au înregistrat o inflaţie negativă în octombrie 2015, comparativ cu luna similară din 2014, iar România a avut a doua inflaţie negativă din UE, arată datele publicate luni de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

             Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor