Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 17 august 2015

Monitoruldevaslui.ro, preluat de ziare.com: CCIA Vaslui sprijinã înfiintarea Fondului de Investitii România – Republica Moldova

Ionel Constantin, presedintele Camerei de Comert, Industrie si Agriculturã (CCIA) Vaslui, sustine propunerea deputatului PSD de Vaslui Ana Birchall de infiintare, la Vaslui, a Fondului de Investitii Romania – Republica Moldova. Constantin a precizat cã menirea acestui fond, de crearea a unui mediu competitiv, la care sã participe reprezentantii mediului de afaceri din cele douã tãri, este in consonantã cu obiectivele generale ale Camerei de Comert. „Noi ne dorim o deschidere cãtre mediul de afaceri din aceastã tarã si de stimulare a colaborãrii economice dintre Romania si Republica Moldova. Acest fond poate contribui la realizarea unor proiecte economice importante.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: ANAF: Aproape 70% dintre persoanele selectate pentru control trebuie să justifice sume de peste 1 milion lei

Aproape 70% dintre persoanele selectate de Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) pentru control trebuie să justifice proveniența unor sume mai mari de un milion lei, iar dintre acestea 18 persoane trebuie să explice sume de peste 20 de milioane de lei, se arată într-un comunicat al ANAF remis, luni, AGERPRES..

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Analiza pagubelor înregistrate în agricultură din cauza secetei, luni la MADR

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, se va întâlni luni cu liderii organizațiilor reprezentative din sectorul agricol, pentru a discuta despre seceta din acest an și posibilitatea acordării unor despăgubiri, a anunțat, duminică, ministerul de resort.

De asemenea, șeful MADR va prezenta și rezultatele privind producțiile obținute la culturile la care s-a finalizat recoltatul. Întâlnirea va loc la sediul instituției, începând cu ora 10,00, iar la finalul întâlnirii vor avea loc declarații de presa.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINIE CRISTIAN HOSTIUC, DIRECTOR EDITORIAL AL ZF

Pentru guvernul Ponta şi oamenii din jurul lui rezultatele economiei din trimestrul al doilea – plus 0,1% faţă de trim. I, plus 3,2% faţă de T 2 2014, plus 3,7% S1 2015 faţă de S1 2014 pe seriile brute – reprezintă un motiv de a deschide o nouă sticlă de şampanie.

Economia românească continuă să crească trimestru de trimestru şi după cum spune Ioana Petrescu, fostul ministru de finanţe al premierului Victor Ponta, cifrele „arată clar că nu restul Europei trage România în sus, ci ne-am ridicat pe noi înşine din recesiunea 2009-2012. Eforturile celor din ţară dublate de politicile publice, ţintite atent către componentele PIB-ului, au dus la aceste performanţe“.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: ECONOMIA „JOACĂ FESTE“ ANALIŞTILOR. ÎN T2, PIB-UL A FOST SUB AŞTEPTĂRI, DUPĂ CE ÎN T1 A CRESCUT PESTE ESTIMĂRI

Economia a pier­dut din avânt în al doilea trimestru, spre suprinderea tuturor. n  România a rămas, totuşi, în topul ţărilor euro­pene, cu a doua cea mai mare creştere a PIB din UE.  În al doilea trimestru creşterea PIB a fost de 3,2%, iar în primul semestru avansul a ajuns la 3,7%.

După ce în primul trimestru PIB-ul a accelerat, depăşind estimările analiştilor, în al doilea trimestru (T2) economia a încetinit brusc, temperarea avântului luând din nou prin surprindere pe toată lumea.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢE PERSONALE

SIF-urile cumpără la Banca Transilvania şi FP, vând BRD şi Transelectrica

Acţiunile Banca Transilvania, Fondul Proprietatea şi Albalact au fost pe lista de cumpărături a SIF-urilor în al doilea trimestru al anului, în timp ce titlurile BRD, Transelectrica şi acţiunile la alte SIF-uri au fost vândute pe bursă.

SIF Oltenia (SIF5) a fost cel mai activ SIF pe bursă în al doilea trimestru al anului. Societatea a cumpărat un pachet de 15 milioane de acţiuni Banca Tran­silvania (simbol bursier TLV) ajungând astfel la o deţinere de 42,2 mil. ac­ţiuni TLV la data de 30 iunie (1,6% din capitalul băn­cii).

           Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢE PERSONALE

Rezultate mixte pe bursă în trimestrul II

Companiile din energie şi utilităţi listate la bursa din Bucureşti au raportat scăderi ale profitului net în trimestrul al doilea, din cauza reducerii cererii din industrie şi a diferenţelor de curs valutar.

Excepţia a fost grupul de distribuţie Electrica (EL), care a înregistrat un avans de 27% al profitului net, până la 150 de milioane de lei.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: iFond Financial, un pariu pe listarea FP, se retrage de la bursă cu un câştig de 26%

Fondul închis de investiţii iFond Financial, listat la bursă sub simbolul IFR, ajunge la maturitate pe 20 august şi se retrage de la tranzacţionare după cinci ani, administratorul fondului – societatea Intercapital Investment Management – hotărând să nu îi prelungească durata de viaţă.

„Ca urmare a ajungerii la maturitate a fondului, tranzacţionarea unităţi­lor de fond la Bursa de Valori Bucureşti va fi suspendată începând cu ziua de 19 august 2015 (inclusiv). Ulterior sca­den­ţei fondului, unităţile de fond vor fi retrase de la tran­zac­ţionare“, au anun­ţat administratorii fondului într-un raport emis vineri pe bursă.

         Citeste mai mult…

Zf.ro: Producătorul laptelui Zuzu a trecut pe profit în trimestrul al doilea

Producătorul de lactate Albalact (ALBZ) a raportat un profit net de 1,4 mil. lei în trimestrul al doilea, faţă de o pierdere de circa 200.000 de lei în acelaşi interval al anului trecut. Revenirea pe profit a avut loc ca urmare a reducerii cheltuielilor de exploatare cu 13% până la 80 mil. lei. Veniturile din exploatare s-au ajustat negativ cu 7,7% până la 84 mil. lei.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Răbufnirea şefului Telekom: Pot scrie un studiu – „De ce nu merg lucrările de infrastructură din România“. Birocraţie, incompetenţă şi inerţie

Germanul Nikolai Beckers, şeful grupului Telekom – un business cu venituri de 1 miliard de euro pe an – susţine că poate scrie un studiu care să arate de ce România nu reuşeşte să deruleze cu succes mari lucrări de infrastructură după ce, în ultimul an de zile, a interacţionat cu mai multe ministere şi câteva sute de primării pentru a realiza un proiect finanţat din bani europeni. „Cred că acum pot scrie un studiu – de ce nu merg lucrările de infrastructură din România. Este vorba de birocraţie, de incompetenţă şi de inerţie”, a declarat Beckers.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: REZULTATELE STATISTICE 

Analiştii consideră rezultatul din trimestrul al doilea destul de slab, chiar dacă România a avut a doua creştere din Europa.
Economia a pierdut din avânt în al doilea trimestru, spre surprinderea analiştilor, coborând la un plus de 3,2% (T2 2015 versus T2 2014), după ce în primul trimestru a prins viteză, la 4,3% (T1 2015 faţă de T1 2014).

La semestru, creşterea PIB a fost de 3,7% faţă de perioada similară a anului trecut. Iar în T2 faţă de T1 2015, creşterea a fost de doar 0,1%.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Cinci companii antreprenoriale, între cele mai mari 20 de fabrici din industria alimentară şi a băuturilor. Fabricile româneşti raportează profit cumulat de 49 de milioane de lei. Cele 15 multinaţionale au pierderi de 96 de milioane de lei

Cele cinci afaceri antreprenoriale din topul celor mai mari 20 de producători din industria alimentară şi a băuturilor au 19% din afaceri, dar aproape 40% din angajaţi.

Coca-Cola, Ursus şi Bunge sunt cei mai mari producători din industria alimentară şi a băuturilor, un sector de 50 de miliarde de lei anual, păstrându-şi poziţiile din urmă cu un an, arată un top realizat de ZF pe baza datelor de la Registrul Comerţului.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Producătorul lactatelor Napolact: este nevoie ca România să înceapă să modernizeze fermele

Jan Willem Kivits, olandezul care conduce de trei ani filiala locală a FrieslandCampina – producătorul lactatelor Napolact, spune că România trebuie să înceapă să modernizele fermele şi să producă la fel de eficient ca cele din Europa pentru ca micii antreprenori din domeniu să nu simtă presiunea preţului laptelui, venit odată cu eliminarea cotelor de lapte.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Sistemul bancar se luptă şi după 15 ani cu „fantomele“ a patru dintre băncile care au falimentat în anii 2000

Banca Albina, Bankcoop, Banca Internaţională a Religiilor (BIR), Banca Română de Scont (BRS), Banca Turco-Română (BTR), Banca Co­lumna şi Nova Bank sunt cele şapte bănci care au intrat în faliment în jurul anilor 2000, iar dacă în cazul a trei dintre acestea Fondul de Garantare a Depozitelor (care acţionează în calitate de lichidator) a închis procedura de faliment, saga celorlalte patru continuă.

Banca Albina a intrat în faliment în primăvara anului 1999, iar procedura de faliment a fost închisă în decembrie 2012. Bankcoop şi BIR au intrat în faliment în 2000, pentru ca peste doi ani BTR să intre în faliment, iar în 2003 Banca Columna. Nova Bank a intrat în faliment în noiembrie 2006 după ce anterior se aflase în dizolvare urmată de lichidare.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: BĂNCILE, PRESATE SĂ SE FINANŢEZE LOCAL

Depozitele străinilor s-au redus la minimul ultimilor şase ani

Străinii, în cea mai mare parte grupuri bancare, aveau la jumătatea acestui an depozite pe termen mediu şi lung constituite la băncile locale în valoare de 5,4 miliarde de euro (echivalentul a 24 mld. lei), cu o jumătate de miliard de lei faţă de nivelul de la finalul anului trecut, potrivit datelor BNR.

Scădere din ultimul an este de 900 mil. euro, dar luna iunie a consemnat unul dintre cele mai accelerate ritmuri de scădere, respectiv 300 milioane de euro, cel mai abrupt declin lunar din primăvara anului 2013.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Alpha Bank închide trei agenţii ca parte a unui „proces de optimizare teritorială”

Alpha Bank, jucător care se poziţionează pe locul opt în sistemul bancar, trece printr-un proces de „optimizare teritorială” şi a închis agenţiile din oraşele Reşiţa, Miercurea Ciuc şi Arad şi prin urmare a revocat din funcţii şefii de agenţie din oraşele respective, potrivit unor documente publicate în Monitorul Oficial. Alpha Bank are în România circa 40 de sucursale şi aproape 100 de agenţii, potrivit informaţiilor disponibile pe site-ul băncii. Numărul angajaţilor se ridică la 2.500, se menţionează pe site-ul băncii. Alpha Bank este una dintre băncile care au raportat pierderi anul trecut.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Staţiunea din România cu plaje artificiale şi sporturi nautice la 900 de metri altitudine: „E mai plăcut ca-n Austria”

Caniculă, disconfort termic… Vrei să fugi de aglomeraţia din oraş şi de betoanele încinse? Ce zici de un loc în care poţi găsi mare şi munte în acelaşi loc? Şi nu, nu vorbim despre Croaţia sau Turcia, ci chiar despre o staţiune din România.

Mai ştiţi povestea cu „Munţii noştri aur poartă”?! Se pare că, mai nou, munţii noştri au şi… plaje. Mare şi munte în acelaşi loc, varianta ideală pentru o destinaţie de vacanţă pe care turiştii o aleg în număr tot mai mare.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Cum poate fi impulsionată piaţa de credite din România printr-o aplicaţie pentru smartphone-uri? 

Cum poate fi impulsionată piaţa de credite dinRomânia printr-o aplicaţie pentru smartphone-uri? Urmăriţi emisiunea ZF Live de luni, 17 august ora 12:30, o discuţie cu Marius Bălăceanu şi Ioan Cora, fondatorii companiei Lendrise Marketplace, cu sediul în Palo Alto.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Cum treci IT-ul din zona extensivă (mai mult hard), în zona calitativă 

Cum treci IT-ul din zona extensivă (mai mult hard), în zona calitativă (cât folosesc din ceea ce am?)? Urmăriţi emisiunea ZF Live de luni, 17 august ora 12:00, o discuţie cu Daniel Marin – OpenStack.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: IKEA a mai trimis 130 mil. euro pentru businessul cu păduri

Compania IRI Investments SRL, care în urmă cu o lună a cumpărat peste 33.000 de hectare de pădure în România în numele suedezilor de la IKEA cu 56 de milioane de euro, a primit recent o infuzie de de peste 130 de milioane de euro de la acţionarii din Olanda.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Petrom vs. Rompetrol, etapa pe rafinare. Petromidia iese din pierderi, iar Petrobrazi şi benzinăriile generează mai mult profit decât rezervele de petrol

Cele mai mari două rafinării din România, Petromidia, controlată de kazahii de la KazMunayGas, şi Petro­brazi, singura unitate de procesare a pe­trolului rămasă în portofoliul Petrom, au bifat rezultatele semni­fica­tiv mai bune în prima jumătate a anului, ambele capacităţi beneficiind de o revenire spectaculoasă a marjelor pe fon­dul ieftinirii materiei prime şi al creşterii consumului, dar la nivelul re­zul­tatelor se remarcă diferenţe majore.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Captivă pe o piaţă tot mai mică. Romgaz nu are noroc nici cu industria, nici cu consumatorii casnici

Veniturile Romgaz (simbol bursier SNG) au încasat o lovitură dură în trimestrul al doilea după o nouă scădere a cererii de gaze în industrie, iar veşti mai bune nu vin nici dinspre segmentul gospodăriilor, care consumă gaz, dar nu îl plătesc.

În industria îngrăşămintelor chimice, una dintre principalele ramuri consumatoare de gaze, cererea a scăzut cu 40% în prima jumătate a anului şi acum un singur jucător mai rezistă pe piaţă, Azomureş, spun reprezentanţii Romgaz.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: ZF Live. Adrian Luca, Transfer Pricing Services: Cazul Lukoil va aduce o conştientizare a riscului în România

Un procent de 80% din comerţul mondial de bunuri şi servicii are loc în ca­drul companiilor din grupuri multi­naţionale, iar preţurile la care se realizează aceste tranzacţii se numesc preţuri de transfer, a declarat la ZF Live expertul în preţuri de transfer Adrian Luca, founding partner în cadrul com­paniei Transfer Pricing Services.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro:  Avem nevoie de o strategie naţională de creştere a intermedierii financiare

 Există “concepţia greşită” că sistemul bancar “are de unde şi că putem să luăm de la el încontinuu”, ne-a spus Sergiu Oprescu, preşedintele Consiliului Director al Asociaţiei Române a Băncilor (ARB) şi preşedinte executiv Alpha Bank.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: Indicii BVB au deschis în creştere

Principalii indici de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au deschis în creştere şedinţa de tranzacţionare de astăzi.

          Citeste mai mult…

bursa.ro: NOUĂ ANI DE LA LISTARE

Profitul Transelectrica s-a diminuat cu 7%

Transportatorul naţional de electricitate Transelectrica SA a avut, în prima jumătate a anului, un profit net de 210 milioane de lei, în scădere cu 7% faţă de perioada similară a anului trecut. Cantitatea de energie electrică tarifată pentru serviciile prestate pe piaţa de energie electrică a crescut cu 3,2% în perioada analizată.

Veniturile realizate de companie în primul semestru au crescut cu 8,1%, la 1,4 miliarde de lei, comparativ cu perioada similară a anului anterior, fiind înregistrate majorări pe ambele segmente operaţionale (activităţi cu profit permis şi activităţi zero-profit), conform unui raport al companiei.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: 500 DE LEI CA SĂ-ŞI DEA ACORDUL PE ÎNCHIRIEREA CASEI UNUI DEBITOR

Ultima sesizare pe care am primit-o la redacţie pe acest subiect aparţine unei persoane împrumutate în franci elveţieni (CHF), la Banca Românească.

Debitorul a avut nevoie de acordul băncii ca să-şi închirieze locuinţa adusă garanţie pentru credit, ca să-şi poată plăti în continuare rata.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Lichiditate modestă atât pe derivate, cât şi pe segmentul ATS

Pe piaţa futures de la Sibiu, săptămâna trecută a adus un total de 256 de contracte, volumul fiind în creştere comparativ cu prima săptămână din august. La această uşoară îmbunătăţire s-a ajuns în urma unor şedinţe contrastante din perspectiva implicării participanţilor, în perioada analizată consemnându-se atât cea mai bună sesiune de până acum din august, (miercuri 12.08 – 78 de contracte), cât şi cea mai slabă, cosemnată vineri 14.08, când volumul a fost de numai 14 contracte futures, cu o valoare de 162.125 lei. Per ansamblu, lichiditatea rămâne însă modestă, departe de pretenţiile unei pieţe funcţionale.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

Scăderi uşoare pentru indicii BVB

Şapte din cei nouă indici ai BVB au scăzut uşor vineri, în medie cu 0,15%, evoluţie ce a venit în contextul temperării efectelor măsurii de devalorizare a monedei Chinei.

Devalorizarea controlată a monedei naţionale a Chinei, de către guvernul de la Beijing, s-a resimţit puternic pe pieţele internaţionale, inclusiv pe piaţa de capital locală, în şedinţele de la mijlocul săptămânii trecute. Efectele s-au temperat, însă, în ultimele două şedinţe de tranzacţionare, principalii indici ai Bursei de la Bucureşti înregistrând, vineri, deprecieri minore”, ne-a declarat Nicu Grigoraş, Director Departament Tranzacţionare şi Front Office al Intercapital Invest.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro Nouă bănci majore, amendate pentru manipularea pieţei valutare

Nouă bănci majore din lume au acceptat să plătească două miliarde de dolari ca să încheie în mod amiabil un caz în SUA, în care sunt acuzate că au manipulat piaţa valutară, potrivit anunţului făcut de Michael Hausfeld, preşedintele “Hausfeld”, casa de avocatură care reprezintă investitorii înşelaţi.

Hausfeld a informat: “Reclamanţii au ajuns la acorduri care depăşesc două miliarde de dolari cu “Bank of America” Corp., “Barclays” Plc, “BNP Paribas” SA, “Citigroup” Inc., “Goldman Sachs Group” Inc., “HSBC Holdings” Plc, “JPMorgan Chase & Co.”, “Royal Bank of Scotland Group” Plc (RBS) şi UBS AG. Acordurile sunt preliminare şi trebuie să primească aprobarea unui judecător districtual.

         Citeste mai mult…

Bursa.ro: Economia zonei euro a încetinit în trimestrul al doilea

Creşterea economică din zona euro a încetinit în mod neaşteptat în trimestrul al doilea, în condiţiile în care Germania, Franţa şi Italia – cele mai mari economii ale regiunii, au avut evoluţii inferioare estimărilor.

Conform datelor oficiale publicate vineri de Eurostat, Produsul Intern Brut al zonei euro a crescut cu 0,3% în trimestrul al doilea din 2015, faţă de primul trimestru, când avansul a fost de 0,4%. Analiştii estimau că acest ritm de 0,4% se va menţine şi în perioada aprilie-iunie.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Discuţii tehnice despre Codul fiscal, între reprezentanţii partidelor parlamentare, joi 20 august

Reprezentanţii partidelor parlamentare vor avea joi, la Palatul Parlamentului, o întâlnire tehnică pe tema Codului fiscal, retrimis spre reexaminare în Parlament de preşedintele Klaus Iohannis.

Prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu a anunţat că, în urma discuţiilor informale care au avut loc în pregătirea acordului politic privind reexaminarea Codului fiscal, s-a convenit data de 20 august, ora 10,00, pentru întâlnirea tehnică, la Palatul Parlamentului, scrie Agerpres.

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Investitorii autohtoni in energie din surse regenerabile: Nu cerem pomana de la Stat. 

 Un investitor – autohton sau strain – in orice domeniu ar trebui sa fie binevenit si protejat in Romania si Guvernul sa asigure un cadru legal stabil, corent si un mediu de afaceri propice investitiilor. “Schimbarile legislative dese aduc instabilitate si omoara investitiile. Noi nu cerem pomana de la statul roman.

            Citeste mai mult…

Capital.ro: Cât curent electric s-a produs la Cernavodă în acest an

Cele două unităţi ale Centralei Nuclearelectrice de la Cernavodă au produs, în primele şapte luni din 2015, o cantitate de energie electrică de 6,566 milioane MWh, din care 6,043 milioane MWh au fost livraţi în Sistemul Energetic Naţional, conform datelor publicate pe site-ul Nuclearelectrica. Unitatea 1 a produs, în perioada menţionată, 3,458 milioane MWh şi a livrat 3,176 MWh, înregistrând un factor mediu de capacitate de 96,26%, iar Unitatea 2 a produs 3,108 MWh şi a livrat 2,867 MWh, având un factor mediu de capacitate de 87,57%.

           Citeste mai mult…

Capital.ro: Petrolul, la minimul ultimilor 6 ani pe fondul scăderii economiei japoneze

Prețurile petrolului au scăzut luni aproape de minimul ultimilor șase ani, după ce economia Japoniei s-a contractat, iar producători din Statele Unite a adăugat instalații de foraj pentru a patra săptămână consecutiv, în pofida unei scăderi accentuate a prețurilor, scrie portalul de ştiri Business Insider.

          Citeste mai mult…

Evz.ro: Loteria fiscală. Bonurile câștigătoare sunt cele din data de 23 iulie, cu o valoare de 364 lei

Bonurile câștigătoare în urma extragerii pentru luna iulie, care a avut loc duminică, 16 august, sunt cele emise în ziua de 23 iulie și cu o valoare de 364 lei.

Fondul de premiere este de un milion de lei pentru maximum 100 de câștigători.

           Citeste mai mult…

Antena3.ro: Ilie Şerbănescu: “Datoria publică a României nu aparţine României, ci firmelor străine”

Premierul Victor Ponta susţine că se doreşte ca ţara noastră să fie o colonie şi că influenţa străină dominantă este cea care vrea să oprească ţara noastră din evoluţie.

           Citeste mai mult…

Antena3.ro: Cristian Pârvulescu: “România nu mai are control asupra propriului sistem bancar”

Premierul Victor Ponta susţine că se doreşte ca ţara noastră să fie o colonie şi că influenţa străină dominantă este cea care vrea să oprească ţara noastră din evoluţie.

          Citeste mai mult…

Ziare.com: Concurat neloial in tara mea: Noul Cod Fiscal dezavantajeaza firmele romanesti – 3 studii de caz

Asadar, e timpul sa ne indreptam atentia catre prevederile punctuale ale acestui act normativ si sa analizam ce proceduri de impozitare se regasesc in proiectul de lege, tinand cont ca acesta este principalul rol al Codului Fiscal: stabilirea obligatiilor de plata ale contribuabililor, prin impozitele, taxele si contributiile reglementate, a modului in care se determina bazele de impunere, veniturile impozabile respectiv veniturile neimpozabile, cheltuielile deductibile si cheltuielile nedeductibile.

           Citeste mai mult…

Realitatea.net: Experiment Realitatea TV. De unde să faceți plinul la mașină dacă plecați în vacanță

Dacă facem plinul cu benzină la o staţie Petrom din oraş, la un rezervor de 60 de litri, scoatem din buzunar 316,2 lei, iar pe autostradă, ne costă 334,8 lei. Asta înseamnă că economisim 18,6 lei dacă facem plinul în oraş. Dacă facem plinul cu motorină, pentru acelaşi rezervor, plătim 303 lei în oraş şi 322,2 lei pe autostradă. Adică, plătim mai mult pe autostradă cu 19,2 lei.

            Citeste mai mult…

Capital.ro: Aegon România a înregistrat în primul semestru o creştere cu 36,5% a primelor brute subscrise

Aegon România a înregistrat în primul semestru al anului 2015 o creştere cu 36,5% a primelor brute subscrise comparativ cu aceeasi perioadă a anului anterior, până la nivelul de 30,78 de milioane de lei. În semestrul întâi al anului 2014, volumul primelor subscrise a fost de 22,54 milioane de lei.

În cazul asigurărilor de viaţă tradiţionale, creşterea se ridică la 46%, până la 24,48 de milioane de lei, faţă de rezultatul înregistrat în primul semestru al anului trecut, de 16,74 milioane de lei. La nivelul asigurărilor de viaţă legate de fonduri de investitii (unit linked) creşterea a fost de 8,6%, până la nivelul de 6,3 milioane de lei.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: Unul dintre cei mai mari constructori români a intrat în insolvenţă

Firma de construcţii a cerut declanşarea procedurii de reorganizare judiciară în 23 iulie, iar judecătorii Tribunalului Bucureşti au aprobat cererea în 6 august. La dosarul de insolvenţă al Apolodor a fost conexată şi cererea creditorului Tomis Divers Construct din Constanţa. Instanţa l-a desemnat pe practicianul Nedelcu Silviu ca administrator judiciar provizoriu.

Pe parcursul anului trecut, firma lui Radu Ouatu a înregistrat o cifră de afaceri în scădere cu 19,2% până la 25,6 mil. euro, dar a reuşit să treacă pe profit. Datoriile companiei se ridică la 28,1 mil. euro, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: GfK TEMAX: Valoarea pieței bunurilor de folosință îndelungată din România a urcat la 449 milioane de euro, în T2

Piața bunurilor de folosință îndelungată din România a ajuns la valoarea de 449 milioane de euro în trimestrul al doilea din 2015, în creștere cu 6,4% față de aceeași perioadă din anul anterior, iar sectorul telecom a înregistrat, per ansamblu, cel mai mare salt al vânzărilor, de peste 15%, arată datele studiului GfK TEMAX România, publicat luni.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Bitdefender: Clienţii serviciilor de online banking din România, vizaţi de un nou val de mesaje spam. Ce recomandă specialiştii

Utilizatorii serviciilor online furnizate de două bănci din România sunt ţinta exclusivă a unui val de mesaje spam trimise în ultimele zile prin virusul Dridex, atenţionează Bitdefender, anunţul venind după ce IBM a descoperit o versiune Tinba v3 configurată tot pentru a ataca doar bănci locale.

         Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Garanti Bank a revizuit in sus prognoza de crestere a PIB-ului, la 3% in 2015. Estimarile au la baza relaxarea fiscala datorata noului Cod Fiscal.

Garanti Bank a revizuit in sus prognozele de crestere a PIB-ului, la 3% in 2015 si 3,5% in 2016, potrivit celui mai recent Raport Macroeconomic al bancii, aferent celui de-al doilea trimestru. Estimarile Garanti Bank pentru 2015 si 2016 au la baza relaxarea fiscala datorata noului Cod Fiscal. Reducerea TVA-ului la produsele alimentare, de la 24% la 9%, ar putea genera o crestere a consumului si a economiei. Stimulul fiscal dat de reducerea de taxe va fi vizibil mai ales anul viitor, adaugand 0,7 puncte procentuale in plus la PIB. (vezi Raportul in atasament).

         Citeste mai mult…

Capital.ro: Băsescu: Reducerea TVA de la 24% la 19% este prea abruptă

Fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că reducerea TVA de la 24% la 19% este prea abruptă şi că actualul preşedinte a procedat corect retrimiţând Codul Fiscal în Parlament.

“Nu pot să nu fiu corect. Mi se pare reducerea de TVA prea abruptă şi că o reducere ponderată, urmărind efectele, este soluţia. Din acest punct de vedere, preşedintele Iohannis a procedat corect. Cei care nu au procedat corect au fost PNL-iştii, care puteau să corecteze lucrurile odată cu bugetul de stat, pentru că legea, Codul fiscal, nu intra în vigoare acum şi puteau să introducă un amendament de amânare a reducerii cu cinci procente a TVA-ului – îl reduceau cu două, cu unul, cu trei, odată cu legea bugetului de stat. Deci, cred că preşedintele Iohannis a procedat corect trimiţând codul înapoi”, a afirmat Traian Băsescu.

         Citeste mai mult…

Capital.ro: Lichiditatea Fondului Proprietatea a crescut după listarea la Londra

Valoarea zilnică de tranzacționare a acțiunilor Fondului Proprietatea de la Bursa de Valori București (BVB) a crescut după listarea la London Stock Exchange cu 19% în iunie și cu 52% în iulie față de media lunară aferentă primului trimestru al anului.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Enel Distribuţie Muntenia va investi 9 mil. lei în reţeaua electrică din judeţul Ilfov

Compania Enel Distribuţie Muntenia, din grupul italian Enel, va înlocui 90 kilometri de reţea electrică din mai multe localităţi din judeţul Ilfov. Costurile acestui proces, estimat să se încheie până la finele acestui an, depăşesc 9 mil. lei, a anunţat compania.

Potrivit companiei, lucrările vor creşte siguranţa în alimentarea cu energie a consumatorilor şi vor asigura preluarea unui consum crescut cu până la 25% faţă de nivelul actual. În unele tronsoane, vechimea reţelei din zonă depăşeste 40 de ani.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Constantin: Producția de grâu este “ușor mai bună” decât în 2014; seceta a afectat culturile însămânțate în primăvară

Culturile însămânțate în toamna anului trecut pentru care s-a încheiat campania de recoltat nu au avut pierderi foarte mari din cauza secetei, a declarat, luni, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, adăugând că producția totală de grâu este chiar “ușor mai bună” decât în 2014.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Federația Viticultorii solicită Ministerului Agriculturii să ofere condiții nediscriminatorii de acces la finanțare

Federația Viticultorii solicită Ministerului Agriculturii și Guvernului României să renunțe la măsurile care îi afectează pe viticultori și să ofere condiții nediscriminatorii de acces la finanțare pentru reconversia plantațiilor de viță de vie, se arată într-un comunicat remis luni AGERPRES.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: Afacerile în creştere motivează proprietarii AFI Cotroceni să mai înceapă două malluri şi un parc de birouri în 2016

Dezvoltatorul imobiliar cu capital israelian AFI Europe România, care deţine două malluri şi trei clădiri de birouri în România, a înregistrat un venit operaţional net de 20 mil. euro în primul semestru, în creştere cu 8,4% faţă de perioada similară a anului trecut. Jumătate din încasări au fost realizate în trimestrul al doilea.

          Citeste mai mult…

Capital.ro: Suprize de la Voksbank/Banca Transilvania: reduce valoarea creditelor indiferent de moneda împrumutului

Volksbank România, unitatea deținută de Banca Transilvania, va reduce datoria totală aferentă creditelor curente deținute de persoane fizice indiferent de moneda împrumutului cu echivalentul sumelor achitate de aceștia sub formă de comision de risc sau de administrare și/sau de rezervă minimă obligatorie, sume ce nu au fost restituite anterior.

Diminuarea datoriei totale aferente creditelor vizate se va realiza automat, până la 30 septembrie. Iniţiativa reprezintă un nou pas pe care Volksbank România şi Banca Transilvania îl fac împreună pentru a construi o relaţie pozitivă şi de durată cu clienţii.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de 2 milioane euro pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 8.887.043 lei (2.009.552 euro).

            Citeste mai mult…

Capital.ro: Bani pentru intreprinzătorii agricoli

Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM) este pregătit să susţină accesul la creditare al întreprinzătorilor din sectorul agricol şi din zona rurală, prin oferta sa de garantare pentru măsurile şi submăsurile din Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020, potrivit unui comunicat remis presei. Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR) a anunţat deschiderea, până la data de 30 octombrie 2015, a noilor sesiuni anuale de depunere a proiectelor de investiţii finanţate din fonduri europene nerambursabile pentru agricultură şi dezvoltare rurală.

             Citeste mai mult…

Capital.ro: Soros vinde din acţiunile petroliere

Firma care administrează averea miliardarului american George Soros şi-a redus în trimestrul al doilea deţinerile de acţiuni ale companiilor din sectorul petrolier şi a vândut aproape toată participaţia pe care o avea la Alibaba, cea mai mare companie din sectorul IT din Asia, potrivit Bloomberg. Reducerea expunerii lui Soros pe companiile din energie a avut loc în contextul în care preţul barilului de petrol a atins în luna iunie maximul din acest an, de aproximativ 60 de dolari, după care a scăzut puternic, ajungând în prezent la circa 42 de dolari pe baril.

             Citeste mai mult…

Agrpres.ro: Constantin: Fermierii care au înregistrat pierderi din cauza secetei vor primi despăgubiri după finalizarea evaluărilor

Fermierii care au înregistrat pierderi din cauza secetei la culturile însămânțate în primăvară vor primi despăgubiri de la bugetul de stat, dar numai după ce vor fi finalizate evaluările făcute de comisiile constituite pe lângă prefecturi, a declarat luni ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, la finalul discuțiilor cu fermierii.

            Citeste mai mult…

Capital.ro: Pe ce mai dă Transelectrica banii

Transportatorul de energie a achiziţionat pentru 195.000 de lei efectuarea unui studiu pentru evaluarea impactului instalaţiilor din staţiile electrice asupra stării de sănătate a personalului.

            Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor