Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 17 septembrie 2015

Wall-street.ro, preluat de diacaf.ro, saptamana.com, news.portal-start.com: Seful Camerei de Comert: Avem companii interesate de listare. Antreprenorii trebuie sa iasa din birou daca vor sa inteleaga ce este bursa

Reprezentantii mai multor companii membre ale Camerei de Comert si Industrie a Romaniei (CCIR) s-au aratat interesati o posibila listare pe Bursa de Valori Bucuresti (BVB), in general dimensiunea acestor firme fiind de talie medie si mare, spune Mihai Daraban (foto), presedintele CCIR.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro (disponibil abonați), preluat de stiriastazi.ro: Daraban: “Sunt membri ai Camerei de Comerţ care vor să se listeze la Bursă

Listarea pe Bursă este o soluţie alternativă de finanţare a companiilor, în condiţiile în care băncile nu mai sprijină mediul de afaceri, a spus, ieri, Mihai Daraban, preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României.

               Citeste mai mult…

Juridice.ro: Protocol de colaborare CCIR-CAFR

Camera de Comerț și Industrie a României a dat publicității miercuri, 16 septembrie 2015, uncomunicat cu privire la Protocoul de colaborare semnat cu Camera Auditorilor Financiari din România.

Documentul vizează întărirea colaborării dintre cele două Camere pentru susținerea și promovarea în comun a intereselor mediului de afaceri din România, la nivel național și internațional.

               Citeste mai mult…

Eazi.ro: ÎN POLITICĂ AZI

Băsiştii se salvează

Profesorul Ştefan Deaconu este noul preşedinte al Colegiului Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), fiind ales marţi cu unanimitate de voturi de colegiul de conducere al CCIR.

              Citeste mai mult…

Zf.ro, preluat de infolegal.ro, ultimele-stiri.eu, sursadestiri.net: Un avocat al Leaua & Asociaţii a preluat conducerea Curţii de Arbitraj a Camerei de Comerţ

Povestea unui absolvent de drept care nu a profesat niciodată ca avocat. A pornit în schimb un business de succes în publicitate

Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă Camera de Comerţ şi Industrie a România (CCIR) şi-a ales un nou preşedinte în persoana avocatului Ştefan Deaconu, fost consilier prezidenţial în mandatul lui Traian Băsescu.

              Citeste mai mult…

Gazetadeagricultură.ro: Bilantul agriculturii in 2015 a fost prezentat in cadrul conferintei PRIA Agriculture

Bilantul agriculturii 2015Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a participat luni, 14 septembrie, la conferinta PRIA Agriculture. Anul acesta, seceta a creat probleme mari agricultorilor romani. Au fost afectate recoltele din 2015 si sunt amenintate si isamantarile de toamna. In acest context, Ministrul Agriculturii a prezentat programul national de reabilitare a sistemului de irigatii in cadrul conferintei PRIA Agriculture. De asemenea, Daniel Constantin a mai abordat teme despre plata subventiilor, cooperativele agricole, scaderea TVA la alimente si fondurile europene.

              Citeste mai mult…

Reporterntv.ro: Oferte imbatabile la cea de a 64-a ediție a Târgului Național de Îmbrăcăminte și Încălțăminte TINIMTEX

Oferte pentru toate pretenţiile şi buzunarele la cea de a 64-a ediţie a Târgului Naţional de Îmbrăcăminte şi Încălţăminte TINIMTEX. Producători şi comercianţi din 23 de judeţe îşi prezintă produsele la Pavilionul Expoziţional Constanţa şi la Centrul de Afaceri Eurolitoral din staşiunea Mamaia. În prima zi a evenimentului, clienţii nu s-au lăsat aşteptaţi. Cei mai mulţi au luat la rând standurile în căutarea hainelor groase de iarnă.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Comunicat de presă – Consiliul Județean Arad

Adrian Țolea, președintele interimar al Consiliului Județean Arad și Gheorghe Seculici, președintele Camerei de Comerț și Industrie Arad, au fost gazdele unei delegații a Republicii Indonezia, condusă de Excelența Sa, domnul Ambasador Diar Nurbintoro. Alături de Excelența Sa, la întâlnire au fost prezenți și o serie de oameni de afaceri din Republica Indonezia – dintre care îi amintim pe Pratito Soeharyo, Indonesia Investment Coordinating Board, Bagus Manik Adjie, Indonesia Investment Coordinating Board, Chrisnawati Suwarno Indonesia Investment Coordinating Board, interesați de potențialul economic al județului nostru, dar și oameni de afaceri din Arad, reprezentanți ai unor firme de construcții sau IT.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Nuclearelectrica: În cazul CNE Cernavodă, nu este posibil un eveniment nuclear similar celui de la centrala nucleară de la Fukushima

Ambele unități ale CNE Cernavodă, așa cum au fost proiectate, întreținute și operate, îndeplinesc cerințele stipulate în proiectul inițial și dețin o margine de securitate suficient de mare în cazul unor cutremure ipotetice mai mari decât cele considerate în baza de proiectare, inundații, a pierderii totale a alimentării cu energie electrică și pierderii totale a ultimei surse de răcire sau combinații ale acestora, afirmă Nuclearelectrica, citând concluziile unui raport al experților naționali și al celor ai Comisiei Europene elaborat după accidentul de la Fukushima.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Numărul turiștilor care și-au petrecut vacanțele pe litoralul românesc a crescut cu 20%; Mamaia, Venus și Eforie, în top

Numărul turiștilor care au ales ca destinație de vacanță litoralul românesc a crescut, în 2015, cu circa 18-20%, au precizat, marți, reprezentanții asociațiilor patronale hoteliere, în deschiderea Bursei de turism de la Mamaia.

Creșterea se datorează campaniei intense de promovare a litoralului, demarată în toamna anului trecut, numărului mare de evenimente organizate în toate stațiunile, îmbunătățirii standardului serviciilor turistice oferite de hotelieri și proprietarii de structuri turistice și de alimentație publică și agrement, precum și măsurilor adoptate în ultima perioadă de Guvern, care au avut un efect direct asupra stimulării creșterii circulației turistice, potrivit unui comunicat al Asociației Litoral — Delta Dunării, remis AGERPRES.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Stratan (ROPEPCA): Noua lege a redevențelor ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2017; mărirea redevențelor ar fi catastrofală pentru industrie

Noua lege a redevențelor ar putea intra în vigoare de la 1 ianuarie 2017, în condițiile în care până la finalul anului, tehnic, nu se mai pot face demersurile necesare în acest sens, a declarat miercuri președintele ROPEPCA, Artur Stratan, subliniind că nivelul redevențelor ar trebui să rămână neschimbat pentru a furniza un ‘balon de oxigen’ industriei de petrol și gaze, iar în caz contrar, o astfel de măsură ar fi “catastrofală” pentru industrie.

              Citeste mai mult…

Agerpes.ro: MFE: Comisia Europeană ar putea rambursa 120 milioane euro într-o primă etapă,după deblocarea programelor de Mediu și Competitivitate

Comisia Europeană ar putea rambursa României aproximativ 120 de milioane de euro, într-o primă etapă, după deblocarea Programelor de fonduri europene de Mediu și Competitivitate, se arată într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene.

‘Comisia Europeană a considerat că măsurile luate de noi au dus la funcționarea corectă a sistemelor manageriale și de control și, în consecință, se pot relua transferurile de la bugetul comunitar către bugetul României. Ca rezultat, estimăm că într-o primă etapă vor fi rambursate către România aproximativ 120 milioane euro, aferente declarațiilor de cheltuieli deja transmise”, a declarat Marius Nica, ministrul Fondurilor Europene.

              Citeste mai mult…

Capital.ro: Pieţele asiatice cresc, petrolul se menţine la cote ridicate, iar dolarul se întăreşte înaintea deciziei Fed

Bursa japoneză a închis şedinţa de joi în creştere cu 1,43%, indicele principal Nikkei-225 a ajuns la nivelul de 18.432,27 puncte, în creştere cu 260,67 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite AFP.

La Seul, Bursa sud-coreeană a încheiat şedinţa de joi în creştere cu 0,2%, indicele principal Kospi a ajuns la valoarea de 1.976,49 puncte, în creştere cu 1,04 puncte comparativ cu valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente, transmite Yonhap.

              Citeste mai mult…

Capital.ro: OPEC câştigă războiul petrolului!

Piețele petrolului nu se pot echilibra până la sfârșitul anului 2016, dar aprovizionarea merge într-un mare fel. La începutul săptămânii trecute Agenţia Internaţională pentru Energie a confirmat că producția de petrol din SUA a scăzut brusc de la punctul maxim atins in aprilie, la 9,6 milioane de barili pe zi, scrie portalul de ştiri Business Insider.

              Citeste mai mult…

Capital.ro: Cele mai mari 100 de bănci îndeplinesc normele de lichiditate Basel III

Toate cele 100 de bănci mai mari din întreaga lume îndeplinesc noile norme mai dure de capital convenite după criza financiară şi sunt aproape de îndeplinirea noilor norme în materie de lichiditate, a anunţat, marţi, Comitetul de la Basel pentru supraveghere bancară, transmite Reuters.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Puternicul şef al Renault: O investiţie în producţie are în spate o decizie economică. Nu vom produce totul în România pentru Dacia

Carlos Ghosn a menţionat de trei ori în mai puţin de un minut cuvântul competitiv când a vorbit despre România şi Dacia, brand care reprezintă astăzi 40% din vânzările grupului francez Renault.

Intrat în al 11-lea an de mandat ca şef al Re­nault, Carlos Ghosn, 61 de ani, unul dintre cei mai pu­ter­nici executivi din auto, omul în mandatul căruia Dacia a ajuns cea mai mare companie din România şi cel mai ma­re exportator din economia locală, spune că „luptă“ pentru a menţine competitivă uzina de la Mioveni, „o miză mare“ pentru grup.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Prag istoric. Exporturile de mobilă vor trece pentru prima dată de 2 mld. euro

Producătorii români au livrat anul trecut mobilă de aproape 1,9 miliarde de euro în afara graniţelor, în creştere cu 12,5% faţă de 2013, iar pra­gul de două mi­liarde de euro va fi spart pentru prima dată în acest an.

„Odată cu veni­rea crizei, exporturile au fost opţiunea prin­cipală pentru com­pa­niile de profil din Româ­nia, soluţie fără de care nu ar fi supra­vie­ţuit pe o piaţă unde consumul in­tern a scăzut simţitor. Prin urmare, expor­tu­rile sunt în conti­nuă creş­tere, chiar şi în con­tex­tul în care anul trecut a fost primul de după criză în care nu s-a mai simţit scădere în con­sumul intern de mobilă“, precizează Aurica Sereny, preşedinte al Asociaţiei Produ­cătorilor de Mobilă din România (APMR).

              Citeste mai mult…

Zf.ro: ANTREPRENORI LOCALI

Cel mai puternic trader din energie se divizează şi atacă pieţe noi: „Ajunseserăm prea mari“

Tinmar Ind, cel mai mare trader de energie din Ro­mâ­nia, un business deţinut de omul de afaceri Augus­tin Oancea şi care anul acesta ar putea ajunge la afaceri de 650 de milioane de euro, a luat decizia de a se diviza. Logica din spatele acestei mişcări este chiar dimen­siu­nea considerabilă la care a ajuns afacerea, dar şi dorinţa de a ataca un nou segment de piaţă. Potrivit proiectului de divizare depus de companie la Registrul Comerţului, din Tinmar Ind ar urma să se desprindă două companii, Tin­mar Energy şi Tinmar Gas. Astfel, după aplicarea aces­tui plan, Tinmar Ind ar ur­ma să se ocupe de comer­cia­lizarea combustibililor, Tinmar Energy de furnizarea de energie, iar Tinmar Gas de fur­ni­zarea de gaze naturale.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Nori negri deasupra economiilor în curs de dezvoltare. Investitorii străini fug de pieţele emergente din cauza instabilităţii economice. În ce situaţie este România?

În contextul unor creşteri economice aflate în întârziere, sau chiar în plină prăbuşire în unele cazuri, în multe dintre ţările în curs de dezvoltare, diminuarea investiţiilor străine directe ameninţă să devină un trend.

Vremurile de incertitudine economică împing companiile să caute adăposturi sigure şi chiar să ignore oportunităţile de dezvoltare economică din pieţele emergente dacă acestea încep să devină instabile sau leneşe, comentează un articol din publicaţia financiară Financial Times, care analizează situaţia din 97 de ţări în privinţa evoluţiei investiţiilor străine.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Cât ar face pe bursă acţiunile statului la Romtelecom

Statul ar putea obţine până la 1,5 miliarde de lei (300-400 mil. euro) din vânzarea pe bursa de la Bucureşti a participaţiei de 46% la Telekom Romania Commu­nications, fosta Romtelecom, potrivit calculelor ZF.

Întreaga companie ar fi evaluată la 2,8 miliarde de lei (640 mil. euro), valoare care ar plasa Telekom Romania Com­munications pe locul opt între cele mai mari companii de pe bursa de la Bucureşti, imediat sub Transgaz (TGN) şi înaintea Nuclearelectrica (SNN).

              Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢE PERSONALE

Românii bogaţi au investit jumătate de miliard de lei în fonduri internaţionale

Plasamentele făcute de investitorii locali în fonduri de investiţii internaţionale au depăşit pentru prima oră pragul de 500 milioane de lei la finalul lunii august, semnali­zând interesul în creştere pentru aceste investiţii consi­derate concurentele fondurilor mutuale locale.

Un număr de 84 de fonduri de investiţii internaţionale sunt distribuite local prin intermediul reţelelor bancare ale ING, UniCredit, BCR, potri­vit da­te­lor oficiale ra­por­ta­te de Aso­cia­­ţia Admi­nis­tratori­lor de Fonduri (AAF).

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Banca Transilvania: În situaţia actuală a economiei „PIB-ul potenţial“ va accelera spre 4,5%

 PIB-ul potenţial“, care reflectă nivelul ofertei agregate într-o economie atunci când „factorii de produc­ţie“ (capital, mun­că, productivitate) sunt utilizaţi la capacitate, a intrat pe o tendinţă ascendentă din 2014 şi va accelera pe termen mediu până la un nivel de peste 4,5% an/an în 2017, potrivit unei analize a Băncii Transilvania.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: România riscă să piardă miliarde de euro dacă nu face ordine în achiziţiile publice

Aproape jumătate din statele membre, inclusiv România, riscă să piardă accesul la fonduri de dezvoltare în valoare de sute de miliarde de euro, dacă nu vor face ordine în contractele de achiziţii publice până la sfârşitul lui 2016, potrivit unui raport al Curţii Europene de Audit.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Iohannis în Parlament: România este sufocată de 14.000 de legi şi ordonanţe. Este nevoie de un moment zero

Preşedintele Klaus Iohannis s-a adresat ieri pentru a treia oară în mandatul său Parlamentului, cerând coerenţă şi predictibilitate în actul legislativ şi subliniind că în România sunt în vigoare 14.000 de legi şi ordonanţe care afectează prin numărul lor viaţa oamenilor: modul în care se schimbă legis­laţia nu poate asigura predictibilitate.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Riscul unui eşec în atragerea fondurilor UE, la fel de mare în exerciţiul financiar 2014 – 2020 ca în precedentul

Nu există semnale că România ar fi învăţat din eşecul atragerii fondurilor europene din exerciţiul financiar 2007 – 2013, iar greşelile riscă să se repete şi în următorul ciclu financiar multianual, spun specialiştii în domeniu.

Cu patru luni înainte de închiderea exerciţiului financiar 2007 – 2013, România a luat de la Bruxelles doar 9,9 miliarde de euro fonduri structurale, dintr-un total pus la dispoziţie de UE de 19 miliarde de euro, ceea ce înseamnă o rată de absorbţie de 52%. Prin urmare, România riscă să piardă 7 – 8 miliarde de euro pentru că nu reuşeşte să ansoarbă banii ce i-au fost puşi la dispoziţie.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Hornbach va deschide la Sibiu un magazin de 12.000 mp, cel mai mic al reţelei

Retailerul german de bricolaj Hornbach se pregăteşte să deschidă în această toamnă al şaselea magazin din România, la Sibiu, într-o locaţie preluată de la foştii competitori Obi. Cu o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi, magazinul din Sibiu va fi cel mai mic al reţelei locale, în condiţiile în care celelalte cinci unităţi dispun de suprafeţe de peste 20.000 de metri pătraţi. Reţeaua Hornbach cuprinde în prezent patru magazine de 24.000 de metri pătraţi (trei în Capitală şi unul în Braşov), în vreme ce unitatea cu numărul 5, inaugurată în 2012 la Timişoara, dispune de o suprafaţă de 22.500 de metri pătraţi. În magazinul din Sibiu vor fi disponibile aproximativ 30.000 de produse, provenite de la furnizori internaţionali şi producători locali, inclusiv sub marca proprie Hornbach. Directorul general al Hornbach România, Mugurel-Horia Rusu, estima în august că investiţia în achiziţia şi amenajarea magazinului din Sibiu se va ridica la aproximativ 9 milioane de euro, fără stocuri.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Noua Concefa Sibiu preia active şi datorii de 5 mil. lei şi rămâne constructor la căi ferate

Firma de construcţii Concefa Sibiu (simbol bursier COFI), aflată în reorganizare, va desprinde o parte din active şi datorii către o companie nouă, numită Concefa Construcţii Căi Ferate, care va continua să activeze în acest sector fără a fi grevată de datorii, în timp ce compania originală va fi lichidată treptat pentru a plăti creanţele. Noua Concefa va prelua două contracte pentru lucrări la podul Giurgiu-Ruse peste Dunăre şi pentru modernizarea staţiei CFR Râmnicu-Vâlcea, cât şi automobile, utilaje şi materiale de construcţii, în valoare totală de 5,5 milioane de lei. Tot firma nouă va mai prelua şi datorii de 5 milioane de lei către Raiffeisen Leasing IFN, Raiffeisen Bank, BRD şi Karpi Expert, o firmă de recuperare creanţe. Divizarea Concefa se va face simetric, adică acţionarii actuali vor primi o participaţie egală în noua Concefa, care va avea un capital social de 5,8 milioane de lei. Concefa a intrat în insolvenţă în 2012 şi este deţinută de Adina Blajiu (31,5%) şi familia Cercel (32%).

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Ambient Sibiu: Am cerut insolvenţa pentru eficientizare, ne concentrăm pe reluarea activităţii comerciale într-un ritm normal

Distribuitorul de materiale de construcţii şi articole de bricolaj Ambient Sibiu, controlat de omul de afaceri Ioan Ciolan, spune că prin procedura reorganizării judiciare, lansată la propria cerere, vizează implementarea „unui cadru unitar şi eficient de derulare a activităţii”, cu scopul continuării afacerii şi menţinerii relaţiei cu partenerii, furnizorii sau instituţiile financiar-bancare.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Un director de agenţie BRD a ajuns membru în Consiliul ASF

Gabriela Boca, fost director a unei agenţii BRD din Iaşi, a primit ieri votul favorabil al parlamentarilor pentru funcţia de membru neexecutiv în cadrul Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF). Boca a fost propusă de Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE) şi a primit 282 de voturi pentru şi 111 împotrivă.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Litoralul românesc, cel mai bun sezon din 2008 încoace după o creştere de 20% a numărului de turişti

Reprezentanţii Asociaţiei Litoral – Delta Dunării estimează că, la sfârşitul sezonului estival, se va înregistra o creştere de aproximativ 18-20% a numărului de turişti pe litoral, considerând că acesta este cel mai bun sezon după cel din anul 2008. În topul staţiunilor, conform sursei citate, s-au aflat în acest an Mamaia, Eforie şi Venus.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: OECD: Economia globală este în scădere, iar China este principalul motiv

Contracţiile puternice ale economiei chineze şi şocurile recente de pe pieţele financiare riscă să deraieze cursul economiei globale, anunţă un raport al Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OECD). Potrivit aceloraşi date, zona euro eşuează în a culege roadele deprecierii monedei euro şi ale reducerilor de preţ în cazul mărfurilor, scurtându-şi previziunile pe termen mediu în ciuda micilor îmbunătăţiri avute anul acesta.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: SIF Transilvania măreşte controlul asupra IFN-ului de credite rapide

SIF Transilvania (SIF3) a cheltuit 756.000 de lei (170.000 de euro) pentru a-şi mări cu patru puncte participaţia în cadrul Transilvania Leasing şi Credit din Braşov (simbol bursier TSLA), o instituţie financiară nonbancară pe care o controlează împreună cu SIF Muntenia (SIF4). SIF Transilvania a ajuns astfel să deţină 68,5% din acţiunile TSLA, în timp ce SIF Muntenia are în continuare participaţia de 24,72% pe care o avea şi în momentul listării firmei de credit pe piaţa alternativă a bursei de la Bucureşti. Transilvania Leasing are o capitalizare de 15,4 milioane de lei.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Banca Transilvania vrea să plătească până la 30 de milioane de lei pentru a răscumpăra 10 milioane de acţiuni până la mijlocul lui decembrie

Banca Transilvania (simbol bursier TLV) începe astăzi un nou program de răscumpărare a acţiunilor proprii, prin care urmăreşte să achiziţioneze 10 milioane de titluri la un preţ maxim de 3 lei/acţiune. La ultimul preţ al acţiunilor TLV de ieri, programul care vizează răscumpărarea a 0,33% din capital ar urma să aibă o “factură” de 23,2 milioane de lei. Acţiunea de răscumpărare se va desfăşura până la 15 decembrie 2015.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Acţionarii Fondului Proprietatea vor decide la sfârşitul lui octombrie dacă îi mai acordă actualului administrator un nou mandat

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) vor decide la sfârşitul lui octombrie dacă vor continua contractul de administrare cu Franklin Templeton, dar şi în privinţa acordării unui mandat, de doi ani, unei societăţi a Franklin Templeton din Luxemburg, în contextul alinierii la reglementările UE.

                 Citeste mai mult…

Zf.ro: Dascălu dă startul lucrărilor de construcţie pentru un proiect imobiliar de 220 mil. euro în Timişoara

Iulius Management Center, companie specializată în dezvoltarea proiectelor mixte de real estate, controlată de omul de afaceri Iulian Dascălu, va da săptămâna viitoare startul oficial al lucrărilor pentru construcţia unui proiect imobiliar de 220 de milioane de euro în Timişoara, care va include atât spaţii de birouri, cât şi de retail, precum şi un parc şi o zonă de entertainment. Acesta este al doilea proiect multifuncţional din portofoliul grupului Iulius, care mai deţine o astfel de investiţie în Moldova, Palas Iaşi, care a necesitat fonduri de 265 de milioane de euro.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Un anunţ fatidic de la BNR: Adoptarea euro în 2019 a devenit o ţintă nefezabilă

Anul 2019 nu a fost la momentul anunţării sale o ţintă imposibilă, însă a devenit o ţintă nefezabilă pe măsură ce anunţarea sa nu a fost urmată de un plan de acţiune.

 Relansarea discuţiei în această vară de către preşedintele României poate crea premisele unei asemenea construcţii instituţionale, consideră Bogdan Olteanu, viceguvernator BNR. “Discuţiile publice despre legislaţie care duc la unele derapaje fiscale ne îndepărtează totuşi de un astfel de obiectiv”, a spus Olteanu astăzi în cadrul unei conferinţe organizate la BNR.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: MARIAJ LA NIVEL ÎNALT

Cel mai mare producător mondial de bere este pe cale să intre în România prin preluarea brandurilor Timişoreana şi Ursus într-o tranzacţie la nivel mondial

Grupul Anheuser-Busch InBev NV, cel mai mare producător de bere de la nivel mondial, a anunţat că are în plan preluarea SAB Miller PLC, al doilea cel mai mare jucător de pe piaţa de profil, scrie The Wall Street Journal. Această tranzacţie ar crea la nivel mondial un gigant care ar domina piaţa berii, potrivit aceleiaşi surse. Pe piaţa locală această tranzacţie ar însemna reintrarea Anheuser-Busch InBev NV în România şi preluarea Ursus Breweries, liderul pieţei de bere după cifra de afaceri de anul trecut. Olandezii au mai fost prezenţi local însă în acţionariatul Bergenbier, jucătorul numărul trei din România.

                Citeste mai mult…

Bursa.ro: SORIN GRINDEANU, MINISTRUL PENTRU SOCIETATEA INFORMAŢIONALĂ:

“Statul decide cum va vinde pachetul de circa 46% din Telekom România, şi nu altcineva”

“Susţin, din anumite puncte de vedere, lansarea unui IPO pentru pachetul statului la Telekom România”

Premierul Victor Ponta are dreptate să prefere lansarea unui IPO la Bursă pentru vânzarea pachetului de circa 46% din fostul Romtelecom, actual Telekom România, ne-a declarat ieri domnul Sorin Grindeanu, ministrul pentru Societatea Informaţională, adăugând că susţine această idee din anumite puncte de vedere, întrucât este cea mai transparentă procedură.

                Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎMPRUMUTAŢII ÎN CHF, DEZAMĂGIŢI DE PROGRAMUL DE CONVERSIE AL STATULUI

“Proiectul Finanţelor – bucurie mare, întristare goală”

Deputaţii vor să amendeze iniţiativa Anei Birchall, care prevede conversia creditelor în valută, cu prevederile proiectului realizat de MFP

Surse BNR: “În măsura în care nu este populistă, o astfel de lege este de discutat, dar deciziile se iau la nivel de acţionari ai băncilor”

Deputaţii din Comisia de buget, finanţe şi bănci au reluat ieri discuţiile pe tema conversiei creditelor contractate în franci elveţieni (CHF), fiind făcută o nouă propunere pe această temă.

                Citeste mai mult…

Bursa.ro: “HAIDUCUL” PIERDE CÂTEVA LUPTE, DAR AVERTIZEAZĂ CĂ RĂZBOIUL VA CONTINUA

Piperea renunţă la unele procese colective

Avocatul spune că “Piperea şi asociaţii” nu se va mai implica în niciun proces colectiv în favoarea clienţilor bancari

Avocatul Gheorghe Piperea, cunoscut prin procesele sale împotriva băncilor şi numit, în mai multe ocazii, “haiducul” sau “Robin-Hood-ul modern”, a anunţat, ieri, pe pagina sa de socializare, că renunţă la procesele colective pe creditele în franci elveţieni (CHF) constituite în acest an şi la dosarele deschise în perioada 2014-2015 împotriva Volksbank.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: Contestaţii la numirea candidatului liberalilor pentru ANRE

Alegerea liberalilor pentru Comitetul de Reglementare din ANRE (reglementatorul pieţei de energie) – Claudiu Florin Roman, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Alba – a inflamat spiritele în Parlament şi a stârnit vii reacţii în sectorul energetic. Deşi are la îndemână candidaţi cu experienţă în energie, PNL l-a preferat pe domnul Roman, care nu întruneşte condiţiile legale ca să ocupe un post în Comitetul de Reglementare al ANRE, instituţie ce ia decizii importante pentru piaţa de electricitate şi de gaze, stabileşte tarife reglementate şi controlează venituri de miliarde de euro ale companiilor energetice.

                Citeste mai mult…

Bursa.ro: AGROSTAR:

Subvenţia pentru lapte trebuie acordată direct crescătorilor de animale, nu procesatorilor

Crescătorii de animale, membri ai Federaţiei Agrostar, nu sunt de acord cu propunerea Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR) de a acorda subvenţia procesatorilor de lapte, drept “compensare de preţ prin unităţile de procesare în scopul de a fi stimulate să cumpere mai mult din piaţa internă”, potrivit unui comuncat Agrostar remis azi redacţiei.

                Citeste mai mult…

Bursa.ro: MOMENTUL ADEVĂRULUI

Franklin Templeton, cu sabia Elliot deasupra capului

Acţionarii Fondului Proprietatea (FP) au fost convocaţi, pe 29 octombrie, să hotărască soarta administratorului Franklin Templeton, după ce, în noiembrie 2013, cel mai mare acţionar al FP, Elliott Associates, i-a acordat un mandat de numai doi ani şi i-a impus criterii de performanţă.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: Indicii BVB au deschis în creştere

Principalii indici de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au deschis în creştere şedinţa de tranzacţionare de astăzi.Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, s-a apreciat cu 0,77%, fiind cotat la 7.177,94 puncte.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: Braşovul va avea o parcare pe şapte niveluri făcută din fonduri europene

Valoarea lucrărilor este de 17.915.063,68 lei, cu 5 milioane lei mai mică faţă de valoarea estimată

 Lucrările la parcarea multietajată de la Spitalul Militar din Braşov se apropie de final, întreg proiectul fiind definitivat în proporţie de 95%. Întreaga clădire, cu cele patru niveluri subterane şi alte două supraterane (la care se adaugă şi un etaj tehnic), a fost finalizată. În prezent, muncitorii lucrează la finisaje, pe partea exterioară la faţade, dar şi la montarea copertinelor de la terasă. La interior, mai este de montat doar sistemul de ventilaţie şi instalaţia electrică pe unele porţiuni. Totodată, după ce se vor monta toate instalaţiile se vor face probele tehnologice, astfel încât parcarea să îşi deschidă porţile de luna viitoare.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

Indicii, în creştere, pe un rulaj de 3,51 milioane de euro

Principalii indicii ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri apreciindu-se, pe fondul unei lichidităţi scăzute faţă de zilele anterioare, de 15,55 milioane de lei.

Raportul zilnic realizat de Prime Transaction reţine: “Toţi indicii bursieri au închis şedinţa de astăzi (ieri, n.r.) pe plus, însă creşterile au fost foarte mici, de până la 0,26%, în cazul BET-NG. Singurul emitent mare ale cărui acţiuni s-au apreciat cu mai mult de 1% este Nuclearelectrica (SNN, care a înregistrat o creştere de 1,17%).

              Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Recuperatorii nu-i mai pot hărţui pe datornici. Vor suna doar de două ori pe săptămână şi numai între anumite ore

Agentul recuperator îl poate suna pe datornic numai între orele 8.00 şi 21.00 în zilele lucrătoare sau 9.00-14.00 sâmbăta FOTO Sever Gheorghe Agenţii societăţilor de colectare a datoriilor nu au voie să-i sune de mai mult de două ori pe săptămână pe debitori şi sunt obligaţi să le vorbească politicos şi să păstreze confidenţialitatea situaţiei financiare a datornicilor. Cele 15 companii membre ale Asociaţiei de Management al Creanţelor Comerciale (AMCC), reprezentând aproximativ 80% din totalul firmelor cu obiect de activitate colectarea creanţelor din România au adăugat noi detalii în codul de conduită al asociaţiei.

               Citeste mai mult…

adevarul.ro: Guvernul a aprobat exproprierea a peste 700 de imobile de pe amplasamenteul Autostrăzii Sebeş-Turda

Banii pentru exproprieri provin de la bugetul de stat Guvernul a alocat 779.000 lei pentru despăgubirea a 771 imobile care urmează să fie expropriate pe amplasamentul suplimentar al “Autostrăzii Sebeş-Turda” Lotul 4, suma fiind asigurată de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor.

               Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Petroliştii forţează scăderea redevenţelor, profitând de înjumătăţirea preţului mondial al ţiţeiului şi de epuizarea resurselor interne

Guvernul a promis în mai multe rânduri creşterea nivelului redevenţelor la media europeană, dar încă nu a venit cu un proiect de lege Companiile care extrag petrol şi gaze cer scăderea redevenţelor, din cauza efectului negativ al scăderii preţului barilului de ţiţei şi a epuizării resurselor interne. De asemenea, societăţile de profil solicită eliminarea taxei pe stâlp şi a taxelor suplimentare pe extracţie şi liberalizarea gazelor. Statul a aşteptat vreme de zece ani ca să poată majora redevenţele la ţiţei şi gaze naturale, însă acum petroliştii cer atât scăderea redevenţelor, cât şi eliminarea taxei pe stâlp şi a taxelor speciale pe extracţie şi liberalizarea gazelor.

               Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Carmen Neagu, Transelectrica: Cei 22.000 MW din sistemul energetic românesc sunt pe hârtie. Jumătate din capacităţi nu sunt funcţionale

Dacă la iarnă ar fi nevoie să pornim 12.000 MW, am avea o mare problemă, consideră Carmen Neagu Proiectul privind strategia energetică a României acoperă doar zona de energie electrică şi de resurse, cea de energie termică fiind foarte puţin acoperită, deşi reprezintă 50% din balanţa energetică a unei ţări, a declarat Carmen Neagu, preşedintele Consiliului de Supraveghere al Transelectrica. „Acum vine iarna, vrem-nu vrem, nu vom ieşi din această zonă climatică“, a spus Neagu.

               Citeste mai mult…

Economica.net: Exclusiv: Topul băncilor din România care au angajat şi al celor care au renunţat la cei mai mulţi oameni în 2014

Băncile prezente pe piaţa locală aveau, cumulat, 57.880 de salariaţi cu contracte individuale de muncă la 1 ianuarie 2015, cu 12 mai puţin decât la începutul anului 2014, potrivit informaţiilor care ne-au fost comunicate de Inspecţia Muncii, analizate de ECONOMICA.NET. Banca Transilvania, BRD Group Societe Generale şi BCR au angajat cei mai mulţi oameni în cursul anului trecut, în vreme ce Bancpost, CEC Bank şi The Royal Bank of Scotland PLC – Sucursala Romania au concediat cei mai mulţi oameni în 2014.

              Citeste mai mult…

Economica.net: Italienii de la Tenaris şi Iosif Armaş vor să cumpere combinatul siderurgic Oţelu Roşu la ofertă

Omul de afaceri bănăţean a înaintat şi o ofertă fermă, în valoare de 15-16 milioane de euro, dar aceasta a fost refuzată de ruşii de la Ductil Steel, proprietarii Oţelu Roşu, pentru că a fost considerată prea mică. Licitaţia pentru combinatul siderurgic va continua, preţul urmând să coboare şi mai jos de 33 de milioane de euro, pragul actual de vânzare

Companii precum Argirom International, controlată de omul de afaceri bănăţean Iosif Armaş,  Tenaris Silcotub , precum şi o firmă din Cehia, cu nume neprecizat, sunt interesate de cumpărarea combinatului siderurgic Oţelu Roşu, deţinut de Ductil Steel Buzău, în insolvenţă, potrivit unor surse din piaţă.

              Citeste mai mult…

Economica.net: 1.425 de angajaţi ai platformelor industriale RAAN au intrat în preaviz

Directorul Sucursalei Romag Prod a Regiei Autonome pentru Activităţi Nucleare (RAAN), Ervin Watzlawek, a declarat pentru Agerpres că începând de joi 904 angajaţi au intrat în preaviz

Potrivit sursei citate, aceştia vor rămâne acasă timp de zece zile, după care, din 1 octombrie, urmează să fie disponibilizaţi şi să beneficieze de şomaj şi, timp de un an, de un venit de completare în valoare de 1.700 lei.

              Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Cum il contrazic datele FMI pe premierul Ponta. Anul acesta terminam si nu mai avem absolut niciun dolar datorie la FMI (premier). Cifrele Fondului spun o cu totul alta poveste

 La inceputul sedintei de Guvern de miercuri, premierul roman a lansat un alt neadevar, spunand ca anul acesta terminam cu platile  catre FMI si ca nu vom mai avea nicio datorie catre institutia internationala. “Guvernul impreuna cu liderii politici vom discuta despre oportunitatea si conditiile incheierii unui nou acord cu institutiile financiare internationale. Romania nu are nevoie de niciun dolar si niciun euro imprumut de la Fondul Monetar International si Comisia Europeana, dar acorduri cu institutiile internationale, intr-o perioada framantata pentru regiune si pentru Europa”, a mai adaugat premierul. Datele furnizate de FMI arata insa ca premierul se  uita la un alt film. Avem de achitat in acest an circa 240 mil eur (192 mil SDR),  in 2016 o alta transa de peste 120 de milioane de euro, dupa care pana in 2019 alti 1,5 milioane de eur (dobanzi).

              Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Olteanu: Politicile fiscale şi bugetare au fost echilibrate, dar nu cred în stabilitatea legislativă

Politica fiscală şi cea bugetară au fost echilibrate deocamdată prin adoptarea Codului Fiscal în noua formă, apreciază viceguvernatorul băncii centrale, Bogdan Olteanu, care nu crede încă într-o stabilitate legislativă pe termen lung.

‘Nu ne putem promova la târgurile internaționale cu porți transilvănene din carton, așa cum s-a întâmplat, de exemplu, anul trecut, la Londra. Și mai cheltuim și o groază de bani pe astfel de participări. La Ministerul Turismului nu există promovare. Germanii, de exemplu, ne vor, noi nu îi vrem. Adică nu știm să le arătăm exact ce pot face la noi. Avem un atuu enorm acum ținând cont de situația din regiune. Noi, hotelierii, avem planurile noastre de promovare, dar avem nevoie și de susținerea statului”, a precizat Bucovală.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Președintele ANAT: Prețurile pachetelor turistice pe litoral nu vor crește în 2016; peste 1.000 de camere, oferite în regim all-inclusive

Prețurile pe litoral vor fi la nivelul acestui an și în 2016, chiar dacă, punctual, vor exista unele scăderi sau creșteri, a declarat pentru AGERPRES președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), Aurelian Marin.

‘2016 vine cu cel puțin 1.000 de camere în sistem all-inclusive, vine cu servicii mai bune și mai diversificate pentru ca hotelierii să își poată păstra clienții. De fapt, mă aștept ca în următorii ani să asistăm la o explozie de hoteluri all-inclusive în România. Opțiunile turiștilor se îndreaptă tot mai mult spre hoteluri superioare, își upgradează preferințele — cei care mergeau la două stele, vor cumpăra sejururi la trei stele, de exemplu”, a precizat președintele ANAT.

              Citeste mai mult…

Ziare.com: 38 modificari ale Codului Fiscal respinse de Comisia de Buget-Finante a Camerei Deputatilor

Am fost martor saptamana trecuta al unui fenomen unic in istoria legislativului romanesc. Comisia de Buget Finante a Camerei Deputatilor a luat in dezbatere si a respins nu mai putin de 38 propuneri de modificare a Codului Fiscal.

Nu, nu a fost vorba de modificarea proaspat-rescrisului Cod Fiscal si nici de vreo schimbare de strategie legislativa.

             Citeste mai mult…

Jurnalul.ro: Cum să ne păstrăm în siguranţă economiile

Pentru omul simplu devine din ce în ce mai greu să-şi ţină în siguranţă economiile şi să nu piardă bani, după ce băncile au început să dea dobânzi real negative la depozite. Nici analiştii financiari nu prea ştiu ce să ne sfâtuiască având în vedere perioada tulbure prin care trece omenirea.

              Citeste mai mult…

realitatea.net: Românii din diaspora se opun impozitului obligatoriu de 792 lei pe care-l vor plăti din 2016

Românii din diaspora nu sunt de acord să plătească obligatoriu începând din 2016 contribuția de sănătate, în valoare de 792 lei pe an, potrivit reglementărilor din  noul Cod Fiscal, se arată într-un comunicat al FADERE.

FADERE, Federația asociațiilor de români din Europa, își exprimă dezacordul cu privire la noile reglementări ale Codului Fiscal legate de obligativitatea fiecărui cetățean român din străinătate dar cu domiciliul permanent în țară, de a plăti 792 lei pe an reprezentând 5,5% din salariul minim pe economie începând din 2016.

              Citeste mai mult…

Realitatea.net: Lucian Bode: Statul român a acționat în defavoarea companiilor din sectorul energetic

Fostul ministru al Economiei, Lucian Bode, a declarat, miercuri, în cadrul unei intervenții telefonice, la Realitatea TV, că “statul român a acționat în defavoarea companiilor din sectorul energetic” în urma adoptării de către Executiv a unei OUG care privește finanțarea unor firme din energie, printre care se numără OMV Petrom și Complexul Energetic Oltenia, cu fonduri de zeci de milioane de euro nerambursabile. Asta în contextul în care, potrivit notei de fundamentare a proiectului, companiile din sectorul energetic se confruntă cu situații financiare dificile. Mai mult decât atât, potrivit fostului ministru al Economiei, comisia care a stabilit obiectivele ce se califică pentru acest program a fost stabilită prin ordin de ministru, iar membrii acestei comisiii vor fi remunerați cu până 1% din valoarea finanțării.

             Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Bogdan Badea, Ministerul Energiei: Sectorul energetic are nevoie disperată de noi investiţii

Sectorul energetic românesc trăieşte în proporţie covârşitoare din investiţiile realizate înainte de 1990 şi are nevoie disperată de noi proiecte, a declarat joi, la conferinţa Mediafax Talks about Energy, Bogdan Badea, secretar de stat în Ministerul Energiei, IMM-urilor şi Mediului de Afaceri.

El a vorbit şi despre competiţia existentă în piaţa de producţie a energiei electrice, dar şi în cea de furnizare.

                Citeste mai mult…

Mediafax.ro: ANCOM: Românii plătesc în medie 34 de lei pe lună pentru internet fix achiziţionat separat

Românii plătesc în medie 34 de lei pe lună pentru serviciile de internet fix de acasă achiziţionate individual, cei mai mulţi, 47%, având facturi cuprinse între 31 şi 50 de lei, potrivit unui studiu realizat pentru Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM).

Astfel, datele arată că 47% dintre persoanele chestionate plătesc o factură cu o valoare cuprinsă între 31 şi 50 de lei, 34% au de plătit lunar între 20 şi 30 de lei, în timp ce 11% au o factură mai mică de 20 de lei. Doar 8% dintre cei care au participat la acest studiu au declarat că au un contract care depăşeşte 51 de lei.

               Citeste mai mult…

agerpres.ro: Sobolewski (BVB): Listarea Poștei Române pe piața de capital ar putea fi cea mai bună variantă de capitalizare pentru companie

Listarea Poștei Române pe piața de capital ar putea reprezenta cea mai bună variantă de capitalizare pentru companie, a declarat, pentru AGERPRES, directorul general al Bursei de Valori București (BVB), Ludwik Sobolewski, fost președinte al Consiliului de Administrație al Poștei Române.

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro: România trebuie să solicite FMI negocierea unui nou acord și apoi se discută opțiunile (Tolosa, FMI)

România trebuie să solicite Fondului Monetar Internațional (FMI) negocierea unui nou acord, în cazul în care dorește acest lucru, și apoi se va analiza tipul de acord care se poate încheia, a declarat joi reprezentantul rezident al FMI în România și Bulgaria, Guillermo Tolosa, la un eveniment pe teme financiar-bancare.

                Citeste mai mult…

Amosnews.ro: Interes reciproc pentru dezvoltarea relaţiilor economice româno-egiptene

„Suntem în etapa în care putem face lucruri concrete. Deşi în primul semestru al acestui an valoarea schimburilor comerciale româno-egiptene s-a cifrat la 443 mil. dolari, în creştere cu 3% faţă de perioada similară a anului precedent, există, încă, pe ambele pieţe, oportunităţi insuficient exploatate. Îmi exprim convingerea că relaţiile economice dintre ţările noastre pot cunoaşte o dezvoltare semnificativă, durabilă şi predictivă prin concentrarea asupra cooperării în proiecte industriale, atât green-field, cât şi de retehnologizare şi extindere a unor capacităţi de producţie din Republica Arabă Egipt, în contextul în care în ţara noastră operează cele mai mari grupuri industriale din lume, iar specialiştii români se bucură de apreciere în mediul economic egiptean“, a declarat prof. univ. dr. ing. Sorin Dimitriu, co-preşedinte al Consiliului de Afaceri Egipt-România (CAER) şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti (CCIB), în deschiderea celei de a patra sesiuni a Consiliului.

               Citeste mai mult…

Promptmedia.ro: București: Ștefan Deaconu, președinte al Colegiului Curții de Arbitraj Comercial Internațional de pe lângă CCIR

Colegiul de conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) l-a ales pe prof. univ. dr. Ștefan Deaconu în funcția de președinte al Colegiului Curții de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR.

Profesorul Ștefan Deaconu se bucură de o largă recunoaștere în rândul comunității academice, fiind îndrumător de doctorat în științe juridice și membru în Consiliul Facultății de Drept a Universității București.

              Citeste mai mult…

Legalmagazin.ro: Numire la Curtea de Arbitraj Comercial

Colegiul de conducere al Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR) l-a ales marți, 15 septembrie 2015, cu unanimitate de voturi, pe prof. univ. dr. Ștefan Deaconu în funcția de președinte al Colegiului Curții de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR.

Profesorul Ștefan Deaconu este îndrumător de doctorat în științe juridice și membru în Consiliul Facultății de Drept a Universității București.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Eurostat: Slovacia și România au înregistrat cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții din UE, în iulie

Slovacia și România au avut cea mai mare creștere a lucrărilor de construcții din toate statele membre ale Uniunii Europene în iulie 2015 comparativ cu perioada similară din 2014, arată datele prezentate joi de Oficiul european de Statistică (Eurostat).

La nivelul Uniunii Europene, lucrările de construcții au urcat în iulie cu 2,3%, iar în zona euro s-a înregistrat un avans de 1,8%.

              Citeste mai mult…

Capital.ro: BRD a lansat Creditul Expresso ce va fi aprobat cu ajutorul ANAF

BRD – Societe Generale a lansat un nou credit, denumit Expresso, care va putea fi aprobat în doar câteva ore cu ajutorul bazei de date a ANAF, unde vor fi verificate instant veniturile solicitantului.

Ideea nu este nouă în sistemul bancar autohton, fiind folosită și de alte bănci înainte, un exemplu fiind chiar nou-intrata Ideea Bank. Însă este o modalitate facilă și rapidă de a acorda un credit, care are însă un impediment: se bazează exclusiv pe declarațiile fiscale ale solicitantului, care nu sunt întodeauna identice cu venitrurile reale. Acest lucru va limita numărul potențialilor clienți. Altfel, interogarea bazei ANAF va fi determinantă pentru aprobarea dosarului în doar câteva ore.

               Citeste mai mult…

Economica.net: Oferta de toamnă de la BRD pentru creditele de nevoi personale

BRD marchează începutul toamnei cu tradiţionala sa promoţie la creditele de nevoi personale, în care împrumuturile în valoare de maximum 90.000 de lei pot fi obţinute, până pe 31 decembrie, cu dobânzi promoţionale şi condiţii simplificate de acordare, informează reprezentanţi ai băncii.

BRD precizează că ‘în baza acordului încheiat cu ANAF, creditele pot fi acordate fără adeverinţă de venit sau alte documente justificative ale veniturilor obţinute din salarii sau din pensii, iar împrumuturile de până la 32.000 RON se acordă în 3 ore de la depunerea dosarului complet în unităţile’ băncii.

               Citeste mai mult…

Economica.net: Teamnet: creşterea cu 30% a afacerilor în 2014 aduce din nou grupul în competiţia European Business Awards

Grupul Teamnet, unul dintre principalii integratori IT&C din regiune, a fost nominalizat Campion Național pentru România la European Business Awards, în categoria “The ELITE Award for Growth Strategy of the Year”. Recunoașterea a fost acordată pentru strategia remarcabilă de dezvoltare a Grupului, care a susținut creșterea cu aproximativ 30% a cifrei de afaceri consolidate înregistrate de Teamnet în 2014, până la 93 de milioane de euro, comparativ cu 2013.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Papalekas se pregăteşte să iasă din nou la cumpărături: vrea să facă achiziţii imobiliare de 120 de milioane de euro

Compania de dezvoltare imobiliară Globalworth, fondată şi condusă de omul de afaceri grec Ioannis Papalekas, a semnat în septembrie memorandumuri de înţelegere pentru potenţiala achiziţie a unui portfoliu imobiliar extins de circa 30 de active, care include atât clădiri finalizate cât şi terenuri, precum şi achiziţia a două clădiri de birouri cu o suprafaţă închiriabilă de 35.000 de metri pătraţi. Investiţia în preluarea acestor active este estimată la circa 120 de milioane de euro.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Topul celor mai mari comisioane bancare la retragere de la bancomat. Unele bănci taxează şi pentru simpla afişare a soldului

Comisioanele continuă să fie o sursă de câştiguri pentru bănci. Activitatea anemică de creditare din ultimii ani i-a împins pe bancheri spre comisionarea chiar şi a simplei afişări a soldului la bancomat.

Băncile percep comisioane chiar şi de 0,25% din suma retrasă dacă tranzacţia se face la bancomatul instituţiei de credit care a emis cardul, însă pentru retragerile pe care clienţii le fac la ATM-urile altei bănci, comisionul poate să ajungă şi la 1% plus o sumă fixă.

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Popa (fost viceguvernator BNR): România are nevoie în continuare de capital extern pentru creșterea PIB

România are nevoie în continuare de capital extern pentru creșterea produsului intern brut (PIB), iar cele mai bune politici sunt cele care dau la o parte impedimentele din fața investițiilor și sporesc încrederea investitorilor, a declarat joi Cristian Popa, fost viceguvernator al Băncii Naționale a României (BNR).

                Citeste mai mult…

Economica.net: BCE reduce finanţarea pentru băncile greceşti pe fondul îmbunătăţirii lichidităţii

Banca Centrală Europeană (BCE) a redus joi plafonul finanţării de urgenţă destinată băncilor greceşti (ELA), după ce restricţiile asupra mişcărilor de capital şi acordul dintre Guvernul de la Atena şi creditorii internaţionali au dus la diminuarea retragerilor de depozite din bănci, transmite Reuters.

Banca Centrală a Greciei (BoG) a anunţat că plafonul ELA a fost redus cu 0,2 miliarde de euro, de la 89,1 miliarde de euro până la 88,9 miliarde de euro, scrie Agerpres.

                Citeste mai mult…

Economica.net: Fostul GDF Suez (Engie) va prelua integral TSC, o tranzacţie estimată la aproape 71,88 milioane de dolari

Engie (fostul GDF Suez) a achiziţionat joi de la firma de private equity Allegro Funds şi restul de 80% din acţiunile companiei australiene TSC pe care nu le deţinea încă, transmite Reuters.

Engie nu a dat publicităţii detaliile financiare ale tranzacţiei dar presa de la antipozi susţine că Engie a plătit mai puţin de 100 de milioane de dolari australieni (71,88 milioane de dolari SUA), scrie Agerpres.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Hotelierii: Voucherele pentru vacanţă vor aduce mai mulţi turişti pe litoral

Mohammad Murad, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR), spune că hotelierii de pe litoral nu vor creşte preţurile anul viitor şi că vouchere pentru vacanţă vor aduce în staţiunile româneşti de la Marea Neagră români care până acum preferau să meargă în vacanţă în străinătate.

              Citeste mai mult…

Digi24.ro: Avertismentul petroliştilor: Peste 10 ani, fără descoperiri noi, România nu va mai avea petrol

Petroliştii spun că nu mai vor să fie puşculiţa Guvernului şi se plâng că redevenţele petroliere ar trebui să fie mai mici decât în prezent, nicidecum să crească. Ei susţin că dacă taxele nu vor scădea, România va mai produce petrol cel mult zece ani de acum înainte. În această situaţie, preţurile la pompă ar urma să explodeze.

              Citeste mai mult…

Economica.net: Finanţele au împrumutat joi 700 de milioane lei de la bănci, pe un an, la un randament de 1,43% pe an

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, joi, 700 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de certificate de trezorerie pe un an, la un randament mediu de 1,43% pe an, scrie Agerpres.

Valoarea din prospectul emisiunii a fost de 700 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare totală de peste 1,8 miliarde de lei.

              Citeste mai mult…

Mediafax.ro: CONFERINŢA MEDIAFAX – Havrileţ, ANRE: Preţul gazelor se va reduce cu până la 10% la 1 iulie 2016

Preţul gazelor se va reduce, la 1 iulie 2016, cu până la 10%, datorită evoluţiei internaţionale a tarifelor, a declarat joi, la conferinţa Mediafax Talks about Energy, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileţ.

                Citeste mai mult…

Bursa.ro: CĂTĂLIN CHIVU:

“Există şanse ca rata dobânzii FED să fie mărită cu 0,25%”

Rata dobănzii SUA împreună cu raportul şedinţei Federal Open Market Committee (FOMC) va fi publicată astăzi la ora 21:00, iar 30 de minute mai târziu preşedintele Fed, Janet Yellen, va susţine o conferinţă de presă, transmite un comunicat remis azi redacţiei.

                 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Banca Națională a Elveției menține dobânda în teritoriul negativ pentru că francul este încă prea puternic

Banca Națională a Elveției (SNB) a decis joi să mențină nemodificată dobânda de politică monetară în teritoriul negativ, adăugând că francul elvețian suferă în continuare de o ‘supraevaluare semnificativă’, chiar dacă săptămâna trecută a atins cea mai scăzută valoare din ultimele opt luni în raport cu moneda euro, transmite Reuters.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Video ZF Live. Când începe plata daunelor de către Fondul de Garantare pe poliţele Astra

ASF a cerut pe 8 septembrie Tribunalului Bucureşti să declare falimentul Astra, urmând ca după acest moment Fondul să înceapă plata daunelor. “Am preluat 50.000 de dosare de daune de la Astra, care au fost constituite şi pe care vrem să le plătim.  Le pregătim, dar plata începe după decizia instanţei”, a spus la ZF Live Mişu Negriţoiu, preşedinte ASF.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: Ryanair scoate la vânzare 100.000 de bilete pornind de la 19,99 euro. Nu precizează însă câte sunt disponibile pentru rutele cu plecare din România

Ryanair, cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, sărbătoreşte anul acesta 30 de ani de la înfiinţare, punând la dispoziţie cu această ocazie 100.000 de locuri din întreaga reţea de rute europene la preţuri începând de la 19,99 euro. Zborurile pot fi rezervate până luni, 21 septembrie, la miezul nopţii, însă oficialii Ryanair nu precizează câte dintre acestea vor fi alocate  rutelor de pe Aeroportul Internaţional „Henri Coandă” din Bucureşti.

                Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Primăria sectorului 3: Taxele și impozitele se plătesc fără penalități până pe 30 septembrie

Taxele și impozitele în sectorul 3 se plătesc fără penalități până pe 30 septembrie, potrivit unui comunicat al autorității locale transmis joi AGERPRES.

Direcția Generală de Taxe și Impozite Locale (DGTIL) sector 3 precizează că 30 septembrie este termenul scadent de plată pentru semestrul al doilea al acestui an fiscal.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Austriecii de la Immofinanz au ajuns la venituri din chirii de 12 mil. euro în trei luni în România

Grupul austriac Immofinanz, unul dintre cei mai mari jucători din piaţa imobiliară locală, a obţinut în primul trimestru al anului financiar 2015-2015, încheiat la 31 iulie, venituri din chirii în România de 11,8 milioane de euro, valoare similară cu cea înregistrată în aceeaşi perioadă a anului trecut. Astfel, proprietăţile austriecilor pe plan local, care reprezintă 14,3% din portofoliul total al Immofinanz, a generat circa 12,9% din veniturile totale din chirii ale grupului.

                 Citeste mai mult…

zf.ro: OPINII PRIMITE LA REDACŢIE

Cu cât sunt mai multe legi, cu atât mai multă nedreptate

Cu ceva vreme în urmă, am exprimat o opinie critică la modul cum era reglementat falimentul societăţilor de asigurare în proiectul de Cod al Insolvenţei.

                 Citeste mai mult…

Capital.ro: UniCredit confirmă că va face restructurări în Italia, Germania şi Austria

Grupul bancar italian UniCredit analizează posibile restructurări de personal în Italia, Germania şi Austria, a declarat, joi, presei, directorul de resurse umane de la UniCredit, Paolo Cornetta, transmite Reuters.

La începutul acestei săptămâni, o sursă din interiorul băncii italiene a declarat, pentru Reuters, că UniCredit vrea să concedieze aproximativ 10.000 de angajaţi – 7% din forţa sa de muncă – pentru a-şi reduce costurile şi a-şi majora profitul.

               Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Tinta de acoperire a populatiei cu televiziune digitala terestra pentru acest an ar putea sa nu fie atinsa: ​Cea mai mare parte a licitatiei pentru implementarea televiziunii digitale terestre in Romania este contestata la CNSC

​Cea mai mare parte a licitatiei pentru implementarea televiziunii digitale terestre in Romania, contract cu o valoare estimata fara TVA de peste 101,5 milioane lei, este in prezent contestata la Consiliul National de Solutionare a Contestatiilor (CNSC), au precizat pentru HotNews.ro oficialii Societatii Nationale de Radiocomunicatii (SNR/Radiocom). Dupa esecul unei licitatii de peste 120 milioane de euro, soldata cu demiterea directorului general, Gabriel Grecu, SNR a relansat in luna mai 2015 licitatia pentru implementarea unei retele nationale de televiziune digitala terestra, care ar urma sa concureze platformele TV prin cablu si satelit.

               Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Erste Group prelungeste mandatul de director general al lui Andreas Treichl pana in 2020

Consiliul de Supraveghere al Erste Group Bank AG a extins miercuri pana la jumatatea anului 2020 mandatul lui Andreas Treichl de presedinte al Board-ului director al grupului austriac, informeaza un comunicat al bancii remis joi si citat de Agerpres.  Friedrich Rodler, presedintele Board-ului de supraveghere al Erste Group, a subliniat ca decizia institutiei a fost luata pentru “a se asigura ca Erste Group, avandu-l la conducere pe Andreas Treichl, isi va continua parcursul de succes intr-un mediu competitiv care se modifica constant si este continuu sub presiunea autoritatilor de reglementare”. Andreas Treichl, in varsta de 63 de ani, a fost numit in functia de director general al Erste Group Bank AG in 1997.

              Citeste mai mult…

B1.ro: Victor Ponta: Ceea ce am spus este confirmat de reprezentanții FMI – prin efortul tuturor cetățenilor acestei țări am plătit din partea Guvernului toți banii împrumutați

Premierul Victor Ponta a scris joi peFacebook că declarația sa cu privire la faptul că Guvernul a plătit datoria integral către FMI este adevărată și confirmată de reprezentanții FMI.

Mesajul șefului executivului vine după ce Guillermo Tolosa, reprezentantului rezident al FMI pentru România şi Bulgaria, a spus că Guvernul a plătit integral datoria, ultima datorie fiind în luna ianuarie anul viitor.

              Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: De ce în România o autostradă se construiește în 10 ani

Reprezentantul Fondului Monetar Internațional (FMI) în România, Guillermo Tolosa, spune că una dintre problemele mari ale țării noastre este infrastructura precară și de aceea statul trebuie să dea drum la cheltuielile de investiții.

              Citeste mai mult…

Evz.ro: O săptămână de vacanță la țară cu 175 de lei

Pe data de 20 septembrie va demara noua ediție a programului “Vacanţe la ţară”, care se va derula până pe data de 30 octombrie, preţurile de cazare pentru cinci nopţi oscilând între 175 şi 290 de lei de persoană, în funcţie de categoria pensiunilor înscrise în program.

Vânzarea pachetelor turistice se va face prin agențiile de turism member ale Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

              Citeste mai mult…

Economica.net: Ministrul Transporturilor: O să discut cu sindicaliştii de la CFR, nimeni nu îşi doreşte greva

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a declarat joi, la Pietroşiţa, judeţul Dâmboviţa, că va avea o întâlnire cu sindicaliştii de la CFR pe tema revendicărilor acestora şi a grevei japoneze anunţată pentru 22-24 septembrie, subliniind că ”nimeni nu îşi doreşte greva”, transmite Agerpres.

”E o discuţie cu sindicatele, săptămâna viitoare o să mă văd cu dumnealor. Am aflat şi eu, dimineaţă, că între 22 şi 24 vor să organizeze grevă japoneză, dacă am citit bine.(…)Lăsaţi-mă să am o discuţie, luni, cu dumnealor şi eu sunt convins că o să găsim cele mai bune soluţii astfel încât să nu ajungem la situaţia de grevă, pe care sunt absolut convins că nu o vrem nici noi, ministerul, şi nici patronatul, respectiv Calea Ferată, dar nu o vor cu siguranţă nici sindicaliştii”, a spus ministrul Iulian Matache.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Primarul Mangaliei: Sudul litoralului va fi o zonă pentru familii, cu investiții în plaje, faleze, parcuri și balneo

Turiștii vor găsi în sudul litoralului, la deschiderea sezonului estival 2016, facilități create prin investiții în plaje, faleze, parcuri și zona de balneo, a declarat, joi, pentru AGERPRES, primarul municipiului Mangalia, Cristian Radu.

             Citeste mai mult…

 

        Impreuna in lumea afacerilor