Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 18 august 2015

Agroinfo.ro: Târgul agricol din Teleorman, Agralimex, are loc în perioada 20-23 august 2015

În perioada 20 – 23 august 2015, se desfăşoară, în Parcul „Padurea Vedea” din Alexandria, cea de-a XXV -a ediţie a Târgului Naţional pentru Agricultură şi Industrie Alimentară Agralimex, organizat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Teleorman, cu sprijinul Primăriei Municipiului Alexandria.

            Citeste mai mult…

Stiritvr.ro: Cum se fură taxa de pod. Un fost director CNADNR ne arată cum ajung banii în buzunarele angajaţilor

Suntem taxaţi de fiecare dată când traversăm podurile peste Dunăre. Şi nu o dată ne-am întrebat: unde ajung aceşti bani? Astăzi am aflat: NU intră întotdeauna în construcţia de autostrăzi sau în reparaţiile drumurilor vechi, ci în buzunarele angajaţilor CNADNR. Liviu Costache, fost director general din Compania de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale, a explicat, pas cu pas, în exclusivitate pentru Ştirile TVR, cum suntem furaţi la Giurgiu, când traversăm podul spre bulgari, sau la Feteşti, în drum spre Mare. Fostul director a făcut, luni seară, noi dezvăluiri, în studioul Orei de Ştiri, pe TVR2. “Nu mă simt în pericol, nu am de ce. Am probe pentru tot ce zic“, a susţinut Liviu Costache, care a precizat că nu a sesizat DNA, însă procurorii se pot autosesiza. Directorul general al CNADNR, Narcis Neaga, va veni marţi în studioul Orei de Ştiri pentru a-şi prezenta punctul de vedere .

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Kelemen Hunor: UDMR propunere revenirea la TVA de 19%; celelalte măsuri fiscale pot fi rediscutate, amânate

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat pentru AGERPRES că formațiunea pe care o conduce propune revenirea la TVA de 19%, iar celelalte măsuri fiscale să fie rediscutate și amânate, în funcție de situația macroeconomică a țării.

Liderul Uniunii a spus că față de luna iunie, când Parlamentul a votat Codul Fiscal “aproape în unanimitate’, situația nu s-a schimbat și consideră că trebuie să se revină la cota fiscală de 19%, așa cum li s-a promis oamenilor în 2010, când s-a spus că va fi vorba de o măsură temporară.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Kelemen Hunor: Se pot discuta multe variante privind guvernarea, dar acum este o majoritate stabilă

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, consideră că o pauză pentru actualul Guvern nu ar însemna nicio tragedie pentru societatea românească, el afirmând însă că formarea unui nou guvern nu este o prioritate pentru formațiunea pe care o conduce, în contextul în care actuala majoritate parlamentară este una stabilă.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: Creșterea numărului de locuri de muncă va fi și mai mare dacă vom aplica noul Cod fiscal

Premierul Victor Ponta spune că, pe fondul unui trend pozitiv existent deja, creșterea numărului de locuri de muncă va fi și mai mare dacă se vor aplica măsurile prevăzute în noul Cod fiscal.

             Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Agricultorii, nemulţumiţi de durata evaluării pagubelor produse de secetă

Reprezentanţii agricultorilor, ale căror culturi au fost grav afectate de secetă în ultimele luni, s-au declarat nemulţumiţi de durata evaluării pagubelor de către autorităţi, dar şi de ineficienţa cheltuielilor cu sistemul de irigaţii.

              Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Programul “Litoralul pentru toţi”, ediţia de toamnă: Care sunt preţurile pentru sejururi în extrasezon

Asociaţia Litoral-Delta Dunării (ALDD) şi patronatele din turism au anunţat luni lansarea ediţiei de toamnă a programului “Litoralul pentru Toţi”, cu sejururi în extrasezon pe litoralul românesc pornind de la 205 lei de persoană pentru şase nopţi de cazare.

Oficialii patronatelor din turism precizează că la această ediţie sunt practicate aceleaşi tarife ca la ediţia de primăvară. Programul se va desfăşura în perioada 31 august-11 octombrie

             Citeste mai mult…

Zf.ro: TOP ZECE MONDIAL VS. TOP ZECE LOCAL:

♦ Doar patru din cele mai mari zece companii din lume sunt prezente în România, iar raportul se păstrează şi la nivel de top 100, unde 35 din cei mai mari 100 de jucători mondiali sunt în România, potrivit unor calcule ale ZF pe baza topului Fortune Global 500 ♦ Dacia, cea mai mare companie locală, ar trebui să-şi majoreze de încă patru ori cifra de afaceri pentru a prinde ultima poziţie în top 500 global, un clasament în care liderul (Wal-Mart) are venituri de 485 mld. dolari, iar ultimul clasat rulează peste 23 mld. dolari.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Topul sectoarelor în funcţie de creşterile salariale în ultimii 7 ani

Angajaţii din sectorul serviciilor anexe extracţiei au avut parte de cele mai mari creşteri salariale în ultimii 7 ani, de până la 114%, astfel că un sala­riat din acest domeniu a ajuns să câş­tige, în medie, circa 4.200 de lei net în luna iunie 2015, arată datele cen­tra­lizate de ZF pe baza informa­ţi­ilor de la Institutul Naţional de Statistică.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢE PERSONALE

Ce strategie au avut fondurile de acţiuni care au bătut indicii bursieri

Expunerea ridicată pe bănci le-a adus fondurilor de ac­ţiuni randamente peste aprecierea principalilor indici bursieri din ultimul an, confirmând astfel că administrarea activă a fost mai profitabilă decât copierea unui indice bursier.

Fondul de acţiuni Erste Equity România, administrat de Erste Asset Management, este performerul indus­triei cu un randament de 14,5% obţinut în perioada 31 iulie 2014-31 iulie 2015, potrivit datelor Asociaţiei Ad­mi­nis­trato­rilor de Fonduri. Randamentul obţinut de fond este peste apre­cierea indicelui BET, principala re­ferin­ţă a bursei, care s-a apre­ciat cu 9,8% în acelaşi interval. Principalele investiţii ale fondului erau la 30 iunie acţiunile Romgaz, FP, Electrica, BRD şi Transgaz.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: BNR a pus ieri capăt seriei de şapte săptămâni consecutive de operaţiuni repo

BNR nu a mai realizat ieri o nouă injecţie de lichiditate după ce în ultimele şapte săptămâni instituţia a organizat licitaţii repo în fiecare zi de luni, odată cu intensificarea crizei din Grecia.

„Această situaţie sugerează un acces îmbunătăţit la piaţă pentru toţi administratorii de lichiditate, având în vedere că precedentele licitaţii repo nu au fost cauzate de probleme structurale de lichiditate“, scriu analiştii ING într-un raport.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Reducerea TVA, în săptămâna discuţiilor

Partidele politice, atât de la putere, cât şi din opoziţie, trebuie să se întâlnească în această săptămână pentru a discuta situaţia Codului fiscal, respectiv prevederea potrivit căreia TVA-ul se reduce de la 24% la 19%, motivul pentru care preşedintele Klaus Iohannis a retrimis în Parlament proiectul.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Romgaz a continuat scăderea pe bursă şi după rezultate

Acţiunile producătorului de gaze Romgaz (simbol bursier SNG) au raportat un minus de 1,2% în şedinţa de ieri, până la o cotaţie 33,1 lei/titlu, potrivit datelor disponibile la ora 18.00.

Aceasta este a patra şedinţă consecutivă de scăderi pe bursă pentru Romgaz, în contextul în care compania şi-a publicat vineri, 14 august, re­zultatele financiare pe primul semestru.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Statul a împrumutat 300 mil. lei pe patru ani la un cost de 2,4% pe an

Ministerul Finanţelor a împrumutat ieri 300 milioane de lei (echivalentul a 68 mil. euro), printr-o emisiune de obligaţiuni de stat cu dobândă cu scadenţa în iunie 2019 la un nivel mediu ponderat al randamentului de 2,42% pe an. Costul este în scădere uşoară faţă de precedenta licitaţie cu astfel de titluri de stat, de la finele

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Din 10.000 de noi locuri de muncă create în IT&C în ultimii cinci ani, peste jumătate au fost în Cluj. Capitala a pierdut 3.000 de joburi din cel mai fierbinte sector economic

Din mai bine de 10.000 de locuri de muncă formate în perioada 2008-2013 în domeniul informaţii şi comunicaţii, peste 6.200 s-au creat în Cluj, arată cele mai recente date de la Statistică. Astfel, la finalul anului 2013 Clujul avea aproape 11.700 de softişti, dublu faţă de anul 2008, dinamică record la nivel naţional. În cei cinci ani analizaţi, Bucureştiul, de exemplu, a pierdut peste 3.000 de oameni din acest domeniu, dar rămâne lider incontestabil ca număr de joburi în informaţii şi comunicaţii.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Cât mai plătesc băncile deponenţilor cu economiile în dolari

Depozitele la termen în dolari constituite de persoanele fizice erau bonificate la finele lunii iunie cu o dobândă medie de doar 1%, cu o jumătate de punct procentual sub nivelul de acum un an, în timp ce dobânzile pentru depozitele companiilor au scăzut în ultimul an cu o treime de punct procentual, la 0,4%

pe an. Însă bonificaţiile oferite depozitelor companiilor s-au aflat într-o situaţie şi „mai neagră“, respectiv în luna aprilie a acestui an, când dobânda pentru astfel de depozite atingea minimul istoric de 0,26% pe an, potrivit datelor agregate de BNR. În cazul depozitelor de valori mici, la nivelul actual al dobânzilor clienţii persoane fizice pot retrage chiar mai puţini bani decât au depus, câştigul acestora din dobândă fiind erodat de comisioanele pentru administrarea contului curent sau de cele pentru administrarea contului.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Se produc schimbări importante pe piaţa benzinăriilor din regiune

Compania italiană Eni intenţionează să-şi vândă benzinăriile Agip din Ungaria, a treia reţea de staţii de aprovizionare ca mărime din această ţară, iar compania petrolieră ungară Mol şi Unipetrol, controlată de compania poloneză PKN, s-au arătat interesate să cumpere, relatează Portfolio.hu. Mol intenţionează să-şi extindă cota de piaţă pe pieţele de retail din regiune, concentrându-se pe dezvoltarea reţelei existente de benzinării. Compania ungară a anunţat recent că a încheiat cu succes achiziţia operaţiunilor downstream din Cehia şi Slovacia ale Eni.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Argus Constanţa a cumpărat seminţe de 42 milioane de lei de la Comcereal Tulcea

Producătorul de ulei Argus Constanţa (UARG), controlat de SIF Oltenia (SIF5), a anunţat pe bursă ca va cumpăra seminţe oleaginoase în valoare de circa 42 milioane de lei de la Comcereal Tulcea, în baza a două contracte. Producătorul a semnat şi un contract cadru de prestări servicii cu Comcereal Tulcea, în valoare de 1,84 milioane de lei. Transportatorul va fi firma Argus Trans SRL, care va încasa 2,43 milioane de lei pentru transportul materiei prime şi al produselor finite.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Despre viziune în Codul Fiscal. Măsurile încurajează simultan cererea şi oferta agregată

Implementarea noului Cod Fiscal stimuleaza atat cererea agregata cat si oferta agregata, proces de natura sa stimuleze cresterea economica fara a crea dezechilibre macroeconomice consistente. Cresterea PIB potential prin masuri de stimulare a ofertei aggregate este de natura a reduce carcaterul prociclic al relaxarii fiscal.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Cum poţi să ajungi broker imobiliar? 

Cum poţi să ajungi broker imobiliar? Urmăriţi emisiunea ZF Live de marţi, 18 august ora 12:30, o discuţie cu Mihai Badea, preşedintele Asociaţiei Profesionale a Agenţilor Imobiliari din România.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: De ce a încetinit creşterea economică în T2? 

De ce a încetinit creşterea economică în T2? Urmăriţi emisiunea ZF Live de marţi, 18 august ora 12:00, o discuţie cu Ionuţ Dumitru, economistul şef al Raiffeisen Bank.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: Directorul Petrotel Lukoil, liber să plece în Rusia

Tribunalul Prahova a admis, ieri, cererea directorului general al rafinăriei Petrotel Lukoil, Bogdanov Andrey Iurevici, privind modificarea temporară a limitelor controlului judiciar. Instanţa “permite inculpatului Bogdanov Andrey Iurevici să se deplaseze în perioada 27.08.2015 – 01.09.2015 inclusiv, pe teritoriul Federaţiei Ruse, Moscova”, se arată în decizia de ieri a instanţei, ce poate fi contestată în 48 de ore de la comunicare.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: CA SĂ EVITE PROCESELE, VOLKSBANK RESTITUIE, DE BUNĂ VOIE, COMISIOANE CLIENŢILOR

Volksbank România (VBRO), la iniţiativa acţionarului său, Banca Transilvania (BT), va diminua datoria totală aferentă creditelor curente ale clienţilor VBRO persoane fizice, indiferent de moneda împrumutului, cu echivalentul sumelor achitate de aceştia drept comision de risc/de administrare şi/sau de rezervă minimă obligatorie şi nerestituite anterior, potrivit unui comunicat de presă al BT. Diminuarea datoriei totale aferente creditelor vizate se va realiza automat, până la 30 septembrie a.c.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: RĂZGÂNDIRE ÎN TIMP RECORD

ASF a permis listarea “rasdacelor” insolvente pe ATS

Consecvenţa nu este punctul forte al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), care a atins un nou record la viteza de schimbare a deciziilor.

După ce, pe 30 iulie, a anunţat că a respins solicitarea Bursei de Valori Bucureşti (BVB) privind eliminarea condiţiei ca emitenţii admişi pe sistemul alternativ administrat de BVB să nu se afle în reorganizare judiciară, ASF a dar o decizie contrară, pe 13 august.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: Războaiele valutare nu rezolvă problemele economice structurale

O monedă care se apreciază faţă de cele ale principalilor parteneri comerciali nu conduce neapărat la pierderea competitivităţii. Timp de două decenii, între 1970 şi 1990, yenul japonez s-a apreciat semnificativ faţă de dolar, iar Ţara Soarelui Răsare a devenit una dintre puterile economice globale.

La fel, deprecierea nu garantează creşterea competitivităţii, ci doar un avantaj pe termen scurt care, în funcţie de mărimea economiei unde are loc, va determina iniţierea unor “războaie valutare” cu efecte deosebit de negative.

  .          Citeste mai mult…

Economica.net: Hidroelectrica funcţionează “la avarie”. Produce mai puţină energie decât Cernavodă şi centralele eoliene

Cea mai mare companie din energia românească a ajuns să deţină doar 13% din producţia naţională, un rezultat negativ cu care Hidroelectrica nu s-a mai confruntat de mult. Golul lăsat liber de Hidroelectrica a fost acoperit de termocentrale şi de eoliene.

             Citeste mai mult…

Economica.net: CEC şi BEI au semnat acorduri de finanţare în valoare totală de 145 de milioane de euro

CEC Bank şi Banca Europeană de Investiţii au semnat, până în prezent, acorduri de finanţare în valoare totală de 145 de milioane de euro, pentru cofinanţarea proiectelor IMM-urilor, întreprinderilor de dimensiune medie şi administraţiilor publice locale, se arată într-un comunicat al CEC.

În baza convenţiilor de finanţare încheiate cu BEI, CEC a acordat peste 200 de credite, atât pentru finanţarea capitalului de lucru, cât şi pentru realizarea unor proiecte de investiţii cu destinaţii precum construcţia sau achiziţionarea de spaţii comerciale, producţie şi/sau depozitare, achiziţionarea de echipamente industriale, modernizarea unităţilor de cazare şi turism sau producerea de energie verde, scrie Agerpres.

             Citeste mai mult…

Economica.net: Americanii au retras porumbul modificat genetic din România. Se fac teste pe prune

Anul acesta niciun fermier român nu a mai cultivat porumb modificat genetic produs de compania americană Monsanto, singurul soi aprobat spre cultivare în ţara noastră. Un institut de cercetare testează însă un soi de prun modificat genetic, rezistent la virusuri.

             Citeste mai mult…

Capital.ro: Să vindem acţiunile?

Abia a revenit mediul de afaceri din groapă că s-au activat alerte de sens contrar, privind o eventuală supraîncingere a economiei. Insistenţa avertismentelor, în centrul cărora s-a aflat Banca Naţională a României, asupra unui posibil derapaj bugetar care ar apărea la o întoarcere a pieţelor aduce cu sine o întrebarea: ştie instituţia că ar urma un nou val de criză? Şi cum poate fi folosit semnalul în demersurile investiţionale? Să vindem acţiunile şi să fugim în munţi în aşteptarea prăpădului ce va să vie? Sunt întrebări pe care le-am adresat în piaţă. Interlocutorii noştri au fost moderaţi, iar mesajele lor nu sunt de panică. Totuşi, este bine să fim în gardă, spun unii dintre ei.

             Citeste mai mult…

Capital.ro: Cantitatea de miere adunată de apicultori, mai mică cu 30% din cauza secetei

În acest an, producţia de miere va fi mai mică cu 30% faţă de 2014, din cauza secetei şi a depopulărilor familiilor de albine, a declarat pentru Agerpres Ioan Fetea, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Albine din România (ACA).

“Producţia de miere din acest an va fi undeva la 60 – 65%, adică în jurul a 16.000 -17.000 de tone din producţia media anuală de 22.000 – 24.000 de tone, însă demult nu am mai reuşit să obţinem astfel de producţii. Practic, producţia va fi comparabilă cu cea din 2014, cel puţin pe culesul din primăvară. Dacă anul trecut ne-a salvat floarea soarelui, acum ne-a salvat salcâmul.

              Citeste mai mult…

Capital.ro: Ploile vin prea târziu pentru a mai salva România de secetă. Am ajuns în această situaţie pentru că doar 300 de mii de hectare de teren agricol sunt irigate, adica doar 4% din suprafaţa agricolă a ţării.

Avertismentul vine din partea fermierilor care se plang ca seceta din ultimele doua luni a distrus sute de mii de hectare de porumb, floarea soarelui, vita de vie si cartofi. Autoritatile promit sa-i despagubeasca insa banii vor veni cel mai devreme la sfarsitul anului.

Domnul Petrica din comuna Colibasi, judetul Giurgiu, priveste cu neputinta cum munca lui de cateva luni bune s-a dus in ultimele saptamani pe apa sambetei. A cultivat 8 hectare de porumb, pe care seceta le-a distrus in proportie de 90%.

            Citeste mai mult…

Evz.ro: Grâul, aproape singura recoltă neafectată de secetă

Anul acesta s-a obținut chiar o recoltă mai bună decât în 2014. „Pentru că s-a încheiat campania de recoltat la culturile însămânţate în toamna lui 2014 din fericire, acestea nu au avut pierderi foarte mari. Dimpotrivă. Dacă în 2014 cultura medie la hectar a fost de 3,64 tone, în anul 2015 a fost de 3,68 de tone de grâu”, a spus, ieri, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin. În schimb, la orz, rapiță, floarea soarelui și porumb culturile au fost puternic afectate.

             Citeste mai mult…

Evz.ro: Se scumpește curentul! Firmele, obligate să crească prețurile din cauza secetei

Seceta extremă din acest an a îngenuncheat cel mai mare producător de energie electrică din România, Hidroelectrica, care livrează cel mai ieftin curent electric din ţară. Drept urmare, crește ponderea energiei produse de centralele pe cărbuni, care are un cost de aproape două ori mai mare. Deocamdată, populaţia este ferită de scumpiri ale facturii, cumpărând energie la un preţ reglementat de ANRE, livrată doar din surse hidro şi nucleare, cele mai ieftine. Însă, firmele ar putea fi obligate să cumpere de pe piața liberă cu circa 3% mai scump, ceea ce va pune presiune pe preţurile produselor şi serviciilor.

             Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Licitatie estimata la 31 milioane de lei la STS: Cum vor functiona tabletele prin care se vor prelua datele de identificare ale alegatorilor la urmatoarele alegeri, pentru prevenirea votului ilegal

 STS a demarat licitatia pentru achizitia tabletelor si a suporturilor de sustinere a actelor de identitate care vor fi folosite in cadrul sistemului IT de monitorizare a prezentei la vot si de prevenire a votului ilegal, contract cu o valoare estimata cu TVA de 31 milioane de lei (peste 7,04 milioane euro). Preluarea datelor (doar a celor din zona MRZ – ‘Machine Readable Zone’) va fi asigurata prin utilizarea camerei video incorporata in tableta si a unei aplicatii dezvoltate de STS care permite captarea de informatii din imaginea preluata de pe actul de identitate, se arata in documentatia de atribuire din Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP).

              Citeste mai mult…

Hotnews.ro:  Programul de Granturi Raiffeisen Comunitati 2015 – cele mai bune 10 proiecte din cele 99 finaliste vor primi cate 10.000 de euro finantare

 Pe 17 august a inceput cea de-a doua etapa a Programului de Granturi Raiffeisen Comunitati 2015. Dintre cele 134 de proiecte depuse pana la 1 august, dupa verificarea eligibilitatii lor conform regulamentului, s-au calificat in finala 99 de proiecte.

              Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Câţi bani au strâns românii în contul de pensie privată

Fiecare român poate cere administratorului fondului de pensii informaţii privind sumele acumulate în cont Suma medie acumulată în cont de fiecare participant la sistemul de pensii private obligatorii este de 3.474 de lei, însă ea este cu 50% mai mare în cazul angajaţilor care au avut în ultimii şapte ani contribuţii virate în fiecare lună. Peste 6,4 milioane de români sunt înscrişi în prezent în sistemul pensiilor private obligatorii (Pilonul II), însă pentru 161.760 dintre ei nu s-a virat nicio contribuţie în ultimii şapte ani, potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

              Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Cât costă înfiinţarea unei vii

Cât costă înfiinţarea unei vii: 140.000 de lei la hectar, dacă este de soi nobil. Fondurile europene pot acoperi, însă, o parte din costuri dacă beneficiarii îndeplinesc o serie de criterii Cât costă înfiinţarea unei vii. Conform calculelor efectuate de Federaţia Viticultorii, suma necesară pentru plantarea unui hectar de viţă de vie se ridică la 140.000 lei, din care fondurile europene pot acoperi o parte.

              Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Codul Fiscal şi cel de Procedură Fiscală au fost modificate de 23 de ori în primele şapte luni ale anului

 Schimbările dese în privinţa legislaţiei fiscale îngrijorează companiile, care se lovesc de lipsa de predictibilitate Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală au fost modificate de nu mai puţin de 23 de ori în primele şapte luni ale acestui an, potrivit unui comunicat al companiei de contabilitate şi servicii juridice TMF Group. Desele modificări fiscale sunt una dintre cele mai mari probleme raportate de societăţi, predictibilitatea legislativă fiind de ani buno o doleanţă a mediului de afaceri.

             Citeste mai mult…

Digi24.ro: România cumpără din ce în ce mai puţine gaze din străinătate

Importurile de gaze naturale au scăzut cu aproape 80% în primul semestru al acestui an.

 Au ajuns la aproape 67.000 de tone echivalent petrol, comparativ cu peste 300.000 de tone în prima jumătate a anului trecut.

              Citeste mai mult…

Digi24.ro: Petrolul este la minimul ultimilor şase ani. Ce şanse sunt să scadă preţul benzinei

Pe cotaţiile de la New York, petrolul a ajuns la 40 de dolari pe baril. La Londra, Brentul este totuşi mai sus, la 49 de dolari, departe chiar şi de minimul acestui an, din ianuarie, când intra spre 45 de dolari. Dar e un trend major de ieftinire şi nu sunt în perspectivă motive care să aducă o revenire a cotaţiilor.

Economiile lumii sunt destul de fragile, oferta este mare, mai ales în perspectivă, pentru că Iranul va pompa mai mult. Sunt analişti care readuc în discuţie iaraşi cotaţiile de 30 de dolari şi chiar sub.

            Citeste mai mult…

Ziare.com: Exploatarea resurselor de petrol si gaze din Marea Neagra, in pericol?

Scaderea pretului petrolului in ultimele luni a afectat companiile energetice, astfel ca unele proiecte importante din Romania ar putea fi amanate.
Luni, pretul petrolului tranzactionat la New York a ajuns aproape de cel mai mic nivel din ultimii 6 ani, de 41,93 de dolari pe baril. De asemenea, petrolul Brent, tranzactionat la Londra si relevant pentru piata europeana, a inregistrat o scadere de 65 de centi, ajungand la 48,54 de dolari pe baril, potrivitBusiness Insider.

            Citeste mai mult…

Ziare.com: Imi place sa ma compar cu cei mai buni: TVA in Germania nu a fost niciodata mai mare de 19%

Intr-o Europa renumita pentru taxele sale impovaratoare, TVA in Germania nu a fost niciodata mai mare de 19%, iar la alimente nemtii platesc TVA 7%. Chiar si la cota standard de TVA de 19%, Germania a ajuns in anul 2007, de la 16% pana atunci, pregatindu-se pentru cea mai dura criza economica si financiara globala care avea sa loveasca toata Europa in anii 2008-2010.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: OPINII

“Provocările” şi avantajele fiscale aduse de noul Cod Fiscal la începutul anului 2016

 După o îndelungată pe¬rioadă de timp, în care a avut loc rescrierea Codului Fiscal, am putea spune că ne apropiem de momentul aprobării noului Cod Fiscal, în cazul în care nu vor mai apărea întârzieri. Noile prevederi urmează să intre în vigoare la data de 1 ianuarie 2016 dacă vor fi aprobate de către Parlament.

În cele ce urmează, încercăm să facem un inventar al potenţialelor provocări şi avantaje care au fost mai puţin mediatizate, ce urmează a fi introduse de noul act normativ, în speranţa că va fi aprobat în forma actuală.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: România va aplica o taxă de 80 lei/tonă la groapa de gunoi de la 1 ianuarie 2016

România va avea o taxă pe deșeuri la groapa de gunoi în valoare de 80 de lei pe fiecare tonă, începând din ianuarie 2016, iar din 2017 aceasta va crește la 120 lei/tonă, a declarat marți, într-o conferință de presă, ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu.

             Citeste mai mult…

Mediafax.ro: UniCredit Ţiriac Bank devine UniCredit Bank, după ce Ion Ţiriac a ieşit din acţionariat

UniCredit Ţiriac Bank îşi schimbă marţi denumirea în UniCredit Bank, după ce UniCredit Bank Austria a cumpărat participaţia de 45% deţinută de Ţiriac Holdings, controlată de omul de afaceri Ion Ţiriac, şi şi-a majorat astfel participaţia la 95,6%.

             Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Gabriel Oprea: UNPR va vota noul Cod Fiscal “asa cum stabilim in coalitia de guvernare”

 Gabriel Oprea, presedintele UNPR, a declarat marti ca UNPR va vota noul Cod Fiscal “asa cum stabilim in coalitia de guvernare”. Oprea a mai spus ca este convins ca negocierile dintre partide vor duce la un acord politic pe noul Cod Fiscal, retrimis in luna iulie de presedintele Klaus Iohannis catre Parlament pentru rediscutare.

              Citeste mai mult…

Finatare.ro: Pe 25 septembrie va avea loc cea de-a treia editie a Conferintei Afaceri.ro Craiova

Craiova va fi pentru a treia oara consecutiv gazda Conferintei Afaceri.ro. Evenimentul este organizat de Camera de Comert si Industrie Dolj, JCI Craiova, ARIES Romania, APEC si Arhipelago si va avea loc pe 25 septembrie in Sala Albastra a Universitatii din Craiova.

Scopul conferintei este acela de a facilita crearea si dezvoltarea de parteneriate si legaturi intre antreprenori din regiunea Craiovei si va furniza informatii relevante pe teme de actualitate: sursele de finantare si antreprenoriatul IT pe pietele internationale.

              Citeste mai mult…

Mediafax.ro: DISCUŢII privind salariile medicilor: Bănicioiu şi Teodorovici au ajuns la Guvern

Miniştrii Sănătăţii şi Finanţelor, Nicolae Bănicioiu şi Eugen Teodorovici, au ajuns, marţi, la sediul Guvernului, unde urmează să fie discutate, potrivit unor surse oficiale, propunerile de majorare a salariilor medicilor, într-o întâlnire la care ar urma să participe şi premierul Victor Ponta.

              Citeste mai mult… 

Capital.ro: Isărescu despre reducerea taxelor: Eventual pu­tem să repetăm experiența anilor ’80! Chiar vrem asta?

Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a explicat, într-un interviu publicat de revista 22, că protejează interesele financiare ale României care înseamnă relaţii normale cu creditorii săi, explicând că cei care vor un „război” cu aceştia ar trebui să reducă deficitele, cheltuielile şi chiar importurile, ceea ce ar putea trimite România în situaţia din anii 80.

              Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Comisia de agricultură a Camerei îl cheamă pe ministrul Daniel Constantin la discuţii privind seceta

Comisia de agricultură a Camerei Deputaţilor se va reuni peste o săptămână ca să discute despre situaţia creată în agricultură din cauza secetei, a anunţat, marţi, preşedintele comisiei, Nini Săpunaru, spunând că îl cheamă la discuţii, pentru a găsi soluţii urgente, şi pe ministrul Daniel Constantin.

 “După cum aţi văzut, Guvernul este iar surprins că a venit seceta, deşi, din luna iunie, agricultorii au tras semnale clare de alarmă cu privire la această situaţie. Probabil că la toamnă Guvernul va fi surprins iar de inundaţii. Toate prognozele au sugerat faptul că, după trei ani foarte buni pentru agricultură, urmează şi perioade secetoase. Mai mult, este posibil ca seceta să afecteze agricultura şi în anii următori”, a spus, marţi, într-o conferinţă de presă, Nini Săpunaru, vicepreşedinte PNL şi preşedinte al Comisiei de agricultură din Camera Deputaţilor.

           Citeste mai mult…

mediafax.ro: LOTERIA BONURILOR FISCALE: Posesorii de carduri MasterCard şi Maestro au realizat 70 de plăţi participante la extragere

Deţinătorii de carduri MasterCard şi Maestro au realizat pe 23 iulie 70 de plăţi cu valori între 364 lei şi 364,99 lei, tranzacţiile fiind eligibile pentru extragerea Loteriei bonurilor fiscale efectuată duminică, a anunţat marţi operatorul de carduri.

“Tranzacţii eligibile pentru premiile oferite în cadrul Loteriei Bonurilor Fiscale au fost realizate în capitală şi în oraşe mari precum Cluj-Napoca, Craiova, Braşov sau Iaşi, însă au fost înregistrate tranzacţii şi în localităţi mai mici, precum Slobozia, Năvodari, Râşnov, Sfântul Gheorghe sau Lehliu Gară”, se arată într-un comunicat al MasterCard.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ludovic Orban spune că liberalii au inițiat dialogul pe tema Codului fiscal, nu UNPR

Prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban a declarat marți, la o dezbatere organizată pe tema valorilor Dreptei, că liberalii sunt cei care au inițiat discuțiile pe marginea Codului fiscal, iar UNPR “s-a interferat” și a uitat cine a adresat de fapt invitația.

“Noi (liberalii — n.r.) am fost cei care am inițiat acest dialog. Sigur că s-a interferat și UNPR, care s-a făcut că a uitat invitația adresată de noi. Așteptăm și noi, lăsând la o parte discuțiile tehnice, discuțiile politice în care vrem să vedem foarte clar în ce măsură există o disponibilitate la dialog și mai ales la responsabilitate din partea PSD și a aliaților care sprijină Guvernul Ponta”, a precizat Ludovic Orban.

            Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Cele mai multe tranzacţii online cu cardul sunt realizate de bucureşteni

Cei care folosesc cel mai mult cardul online, pentru cumpărăturile pe Internet, sunt persoanele cu vârste cuprinse între 25 şi 34 de ani Mai mult de jumătate din tranzacţiile online cu cardul procesate în primul semestru au fost realizate din Bucureşti, bărbaţii fiind cei care au iniţiat cele mai multe operaţiuni online prin card, cu peste 60% din numărul total, potrivit furnizorului de servicii de plăţi mobile NETOPIA mobilPay. Astfel, 62% din totalul plăţilor online intermediate de companie de la începutul anului au fost realizate de către bărbaţi, majoritatea lor, peste 40%, cu vârste cuprinse între 25 şi 34 ani.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Un vicepreședinte ALDE susține că Iohannis ar trebui să se concentreze pe renegocierea cifrelor de deficit pentru România

Vicepreședintele ALDE Cătălin Beciu a declarat marți, într-o conferință de presă la Cluj-Napoca, că președintele Klaus Iohannis “ar trebui să își folosească influența la nivel european și să se concentreze pe renegocierea cifrelor de deficit pentru România”.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Proiectul de lege privind salarizarea bugetarilor ar putea ține seama de revendicările Federației Ecologistul

Membrii Federației Naționale de Mediu Ecologistul au încheiat acțiunea de pichetare a Ministerului Muncii, obținând din partea reprezentanților instituției promisiunea de a contribui, prin opinii pertinente, la forma finală a noului proiect de lege privind salarizarea bugetarilor.

Protestul din fața Ministerului Muncii a durat două ore, în intervalul orar 11,30 — 13,30, iar în prealabil sindicaliștii au manifestat, între orele 9,00 și 11,00, în fața Ministerului Mediului.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: PwC: băncile europene vor vinde în 2015 credite record în valoare de 154 miliarde de dolari

Băncile europene ar urma să vândă în acest an un pachet record de credite în valoare de 139 miliarde de euro (154 miliarde de dolari), pe primele locuri fiind băncile din Marea Britanie, în condițiile în care industria bancară a început să accelereze procesul de restructurare pentru a îndeplini noile norme, susține un raport al firmei de consultanță PricewaterhouseCoopers LLP publicat marți, transmite Bloomberg.

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Alexandru Nazare, fost ministru la Transporturi: “Trebuie reluata selectia Comitetului de Monitorizare a fondurilor europene pe infrastructura. 

 Ministerul Fondurilor Europene condus de Marius Nica trebuie sa reia procedura de selectia a membrilor Comitetului de Monitorizare a programului Operational Infrastructura Mare 2014 – 2020 dupa ce mai multe asociatii reprezentative pentru societatea civila au fost respinse, considera vicepresedintele PNL Alexandru Nazare. Fost ministru la Transporturi, Nazare considera ca modul in care a fost stabilita componenta organismului care trebuie sa supravegheze utilizarea fondurilor europene pentru transporturi, mediu si energie nu a respectat regulile de transparenta si nu asigura exercitarea unui control autentic.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: O filială a Transelectrica merge în Tanzania să vâneze contracte

Mix amărui de rezultate pentru perlele statului din energie: Profitul Nuclearelectrica şi Transelectrica, afectat de pierderile financiare. Plus la Electrica pe volume mai mari

Profitul Transelectrica a scăzut cu 7% în trimestrul doi, din cauza leului mai slab faţă de dolar şi euro

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Premierul are întâlnire la Guvern cu reprezentanți ai sindicatelor din Sănătate pe tema salariilor

Premierul Victor Ponta are, marți după-amiază, la sediul Guvernului, o întâlnire cu reprezentanți ai sindicatelor din Sănătate pe tema salarizării personalului din acest sistem.

La discuții este prezent și ministrul Sănătății, Nicolae Bănicioiu, iar din partea sindicaliștilor, printre alții, prim-vicepreședintele Federației Sanitas, Marius Sepi.

         Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Băncile europene vor să vândă în 2015 credite în valoare record de 139 miliarde de euro

Băncile europene urmează să vândă în acest an credite în valoare record de 139 de miliarde de euro, majoritatea tranzacţiilor de acest tip urmând să aibă loc în Marea Britanie şi Irlanda, potrivit companiei de consultanţă PricewaterhouseCoopers (PWC).

Instituţiile financiare au renunţat deja de la începutul acestui an la credite de 54,5 miliarde de euro, iar împrumuturi de 84 de miliarde de euro sunt pe cale să fie vândute, se arată într-un raport al PWC, transmiteBloomberg.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: ALIANŢA MEDICILOR:

Procentul de 35% pentru creşterile salariale, “o simplă speculaţie de presă”

Alianţa Medicilor din România a transmis astăzi, pe pagina oficială de facebook a grupului, că “până la asumarea unui asemenea procent derizoriu, printr-o declaraţie publică oficială, de către un reprezentant de rang înalt din Guvern” medicii consideră vehicularea unei asemenea sume “o simplă speculaţie de presă”.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Sebastian Ghiţă: Viitorii cinci ani arată bine dacă ne uităm la indicatorii economici de astăzi

Tăcut în ultima perioadă, Sebastian Ghiţă a acceptat să dea un interviu pentru ECONOMICA.NET. În continuare, ce crede acesta despre noul Cod Fiscal, despre ce merge bine şi rău în economia României, despre cum arata sectorul IT pe care si-a cladit afacerile si despre revendicarile profesorilor si medicilor.

          Citeste mai mult…

Hotnews.ro: LIVE TEXT  Victor Ponta: Salariile personalului din sistemul sanitar se mareste cu 25% de la 1 octombrie. Impactul bugetar anual, 1,7 miliarde lei

 Premierul Victor Ponta sustine marti, de la ora 16:00, o conferinta de presa impreuna cu ministrul Sanatatii Nicolae Banicioiu, anunta Digi24.

Principalele declaratii ale lui Victor Ponta:Nu cred ca exista o solutie magica pentru sistemul de sanatate dar exista posibilitati de a imbunatati, sub forma de OUG in ceea ce priveste salarizarea si proiect de lege cand vine vorba de responsabilitatile medicilor.

            Citeste mai mult…

zf.ro: Ionuţ Dumitru, Raiffeisen Bank: România nu îşi permite un pachet atât de agresiv de relaxare fiscală

Începând cu anul viitor, dacă se reduce TVA şi se iau şi măsuri de stimulare a consumului, politica monetară va fi forţată să se întărească în a doua parte a anului viitor, dar nu anticipez o schimbare de direcţie în următoarele 2-3 trimestre, a declarat la ZF Live Ionuţ Dumitru, economistul şef de la Raiffeisen.

În spatele acestor cifre vom vedea o presiune inflaţionistă care va reapărea. Ne aşteptăm că în a doua parte a anului viitor să înceapă un ciclu de întărire a politicii monetare.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: Medicii nu mai sunt funcționari publici de anul trecut

Medicii nu mai sunt funcționari publici de anul trecut, prin Ordonanța nr. 2, care i-a scos din acest sistem, actul normativ fiind aprobat de Parlament, a precizat marți, la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta.

El a adăugat că ministrul Justiției va elabora un proiect de lege privind contribuțiile suplimentare ale pacienților către cei care îi consultă.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: România ar putea demara construcția unei fabrici de elicoptere, la jumătatea lunii octombrie

România ar putea produce elicoptere, lucrările de construcție a unei astfel de fabrici urmând să fie demarate din a doua jumătate a lunii octombrie 2015, dacă procedurile legale vor fi îndeplinite la timp, potrivit Ministerului Economiei, Comerțului și Turismului.

Secretarul de stat în Ministerul Economiei, Comerțului și Turismului, Sorin Encuțescu, s-a întâlnit, recent, cu reprezentanți ai companiilor Airbus Helicopters (Franța) și Airbus Helicopters Industries (România).

            Citeste mai mult…

Capital.ro: SANITAS: Creşterea salariilor în sistemul bugetar va afecta bugetul cu 1,3 miliarde de lei

Prim-vicepreşedintele Federaţiei Sanitas, Marius Sepi, a declarat marţi, la sediul Guvernului, că impactul bugetar pentru creşterea salariilor în sistemul sanitar este de 1,3 miliarde lei, calculele fiind deja făcute de către Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS).

            Citeste mai mult…

 

        Impreuna in lumea afacerilor