Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 21 septembrie 2015

Antena3.ro, preluat de stirile.rol.ro: Income: Cum văd investitorii situaţia premierului

Situaţia premierului Victor Ponta, primul premier din istoria României trimis în judecată, a fost dezbătută pe larg în presa internă dar şi în cea externă. Reacţii au apărut din toate colţurile lumii şi situaţia nu poate să nu aibă impact asupra mediului de afaceri din România.

Situaţia a fost dezbătută de Adrian Măniuţiu, în emisiunea Income, alături de preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrii a României, Mihai Daraban.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro, preluat de bursa.ro, infolegal.ro, evz.ro, b1.ro, romaniajournal.ro, money.ro, cronicaromana.net:  Mihai Daraban (CCIR): Modelul legislativ polonez trebuie luat în considerare în industria mobilei din România

Modelul legislativ polonez trebuie luat în considerare în industria mobilei, și nu numai, deoarece încurajează achiziția de materie primă pentru producătorii autohtoni, pachetele de legi din această țară trecând totodată și de filtrele Uniunii Europene, dar și de cele ale concurenței, a declarat sâmbătă, pentru AGERPRES, Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR).

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Mobilă, echipamente și accesorii de ultimă oră la Târgul internațional BIFE-SIM

Târgul internațional de mobilă, echipamente și accesorii BIFE-SIM își deschide, sâmbătă, porțile la ROMEXPO, evenimentul reunind companii din domeniu din România și din străinatate, dar și informații pentru specialiști și pentru publicul larg.

               Citeste mai mult…

Evz.ro, preluat de realitatea.net, ziare.com, infoziare.ro, stirisociale.ro, ziarelive.ro, stiri.astazi.ro, news.ournet.ro, e-stireazilei.ro, article.wn.com: Românii cumpără tot mai multă MOBILĂ!

Consumul intern şi exportul de mobilă ar putea înregistra în acest an o creştere cu 10%, comparativ cu anul trecut.

Datele disponibile pe primele cinci luni arată un avans de peste 5% la producţie şi de 7,3% la export, a declarat sâmbătă Aurica Sereny, preşedintele Asociaţiei Producătorilor de Mobilă din România (APMR), potrivit Agerpres.

               Citeste mai mult…

Telegrafonline.ro, preluat de ultimele-stiri.eu: Industria mobilei, roasă de „cariile“ legislative

Industria mobilei, roasă de „cariile“ legislative Președintele CCIR, Mihai Daraban: „Noi lăsăm ce a mai rămas din industrie într-o concurență uriașă, fără să creăm măcar o singură facilitate!“

HAI SĂ COPIEM! Modelul legislativ polonez trebuie luat în considerare în industria mobilei, și nu numai, deoarece încurajează achiziția de materie primă pentru producătorii autohtoni, pachetele de legi din această țară trecând totodată și de filtrele Uniunii Europene, dar și de cele ale concurenței, a declarat în weekend președintele Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban. „Industria mobilei nu a fost o ramură foarte bine sprijinită de guvernanți, vedem bine ce s-a întâmplat și cu Codul Silvic, vedem cum se tratează problema materiei prime. Sunt modele legislative în Polonia care încurajează achiziția de materie primă pentru producătorii autohtoni, iar noi chiar nu vrem să creăm nicio facilitate. Lăsăm industria României, ramurile care au mai rămas, într-o concurență uriașă, nesprijinindu-le absolut deloc cu mecanismele interne care stau la dispoziție. Noi trebuie să copiem legislație care să faciliteze viața omului de afaceri din România și în special a celui cu capital românesc“, a spus Daraban, prezent la Târgul Internațional de Mobilă BIFE-SIM.

              Citeste mai mult…

Postare pe blog: Fabricat in Romania – Impreuna pentru afacerea ta

Romexpo Bucuresti in colaborare cu Camera de Comert si Industrie Bacau, va invita sa participati in perioada 14 – 17 octombrie 2015 la expozitia“Fabricat in Romania – Impreuna pentru afacerea ta”, unde expozantilor le este oferita oportunitatea de dezvoltare a afacerilor prin:

             Citeste mai mult…

Precidecy.ro: Comunicat de presă

Ref.: Mesajul Preşedintelui României, domnul Klaus Iohannis, cu ocazia Galei Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză din România

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, a transmis vineri, 18 septembrie a.c., un mesaj cu ocazia Galei Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceză din România (CCIFER). Mesajul a fost citit de către domnul Cosmin Marinescu, Consilier Prezidențial, Departamentul Politici Economice și Sociale.

              Citeste mai mult…

Impactreal.ro: TOPUL FIRMELOR VALCENE, ORGANIZAT PE 9 OCTOMBRIE

Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea organizează, la data de 9 octombrie 2015 Gala Economiei Vâlcene, ediţia 2014, festivitate în cadrul căreia vor fi promovate firmele cu cele mai bune rezultate economice, înregistrate la finalul lui 2014. În cadrul ceremoniei de decernare a premiilor se vor înmâna distincţiile pentru firmele clasate pe primele poziţii, pentru excelenţă în afaceri, precum şi Trofeul camerei de Comerţ şi Industrie Vâlcea. Evenimentul va fi organizat la teatrul Anton pann din Râmnicu Vâlcea, începând cu ora 18.00.

              Citeste mai mult…

Impactreal.ro: CHINEZII VOR SA INVESTEASCA LA OCNELE MARI

Zilele trecute, administraţia locală din Ocnele Mări a primit vizita unui grup de investitori din China, care doresc să deschidă o clinică de recuperare post-operatorie în zonă. Primarul localităţii Ocnele Mari, Petre Iordache le-a prezentat beneficiile de care se pot bucura turiştii care vor alege staţiunea Ocnele Mari, precum şi pacienţii care au suferit intervenţii chirurgicale: „Zilele trecute s-a desfăşurat, la sediul Primăriei Ocnele Mari, o şedinţă informală, la care au participat o parte dintre membrii Consiliului Local şi câţiva cetăţeni cu reputaţie deosebită în localitatea noastră. Singura problemă dezbătută a fost aprofundarea în detaliu a demersului investitorului chinez, pentru continuarea lucrărilor la Centrul de Odihnă şi Tratament cu Caracter Permanent. Acelaşi investitor doreşte concesionarea arealului lacului cu apă dulce în suprafaţă de 25.000 de metri pătraţi, pentru o clinică de recuperare post-operatorie. Menţionez că aceşti parteneri chinezi au venit prin intermediul Camerei de Comerţ şi Industrie a României, şi datorită preocupării mele pentru atragerea de noi investitori.

             Citeste mai mult…

Glsa.ro: Peste 14.000 de vizitatori la Agromalim

Evenimentul internațional de agricultură, industrie alimentară și ambalaje, Agromalim, desfășurat în perioada 10 – 13 septembrie 2015 la EXPO Arad, a înregistrat un număr record de peste 14.000 de vizitatori din toate regiunile țării, precum și din străinătate.

             Citeste mai mult…

Mesageruldecovasna.ro: Topul Firmelor 2014, în cifre

Camera de Comerț și Industrie (CCI) Covasna continuă pregătirile pentru „Topul Firmelor”, eveniment pe care îl va organiza în luna octombrie.

Potrivit informațiilor oferite de reprezentanţii CCI Covasna, punctarea și clasamentul firmelor se face ţinând cont de domeniul de activitate, mărimea firmei şi următorii indicatori luaţi în calcul, cu ponderi diferite:  cifra de afaceri netă; profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienţa utilizării resurselor umane, eficienţa utilizării capitalului angajat, calitatea de membru al Camerei de Comerț și Industrie Covasna.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ministrul moldovean al Agriculturii: România este cel mai mare consumator de produse agroalimentare din Republica Moldova

România este cel mai mare consumator de produse agroalimentare din Republica Moldova, cu toate că am început să creștem vânzările și exporturile de astfel de produse pe piața Uniunii Europene, a declarat, duminică, la RuralFest, ministrul Agriculturii din Republica Moldova, Ion Sula.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Constantin: Numărul grupurilor de acțiune locală va crește la 200 cu ajutorul fondurilor disponibile în viitorul PNDR

Numărul grupurilor de acțiune locală (GAL) va crește la aproximativ 200, de la circa 160 în prezent, prin suma disponibilă în viitorul Program Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014 -2020, iar suprafața țării care va fi acoperită va depăși 80%, a declarat, duminică, la RuralFest, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

              Citeste mai mult…

Evz.ro: Ministrul Agriculturii: Eliminarea subvenţiilor nu se poate aplica mai devreme de 2020!

Eliminarea subvenţiilor pe suprafaţă este o măsură care trebuie analizată cu foarte mare atenţie.

Însă, aceasta nu se poate aplica mai devreme de anul 2020, a declarat, duminică, ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, la RuralFest, potrivit Agerpres.

               Citeste mai mult…

Economica.net: Unde se deschide primul hotel ibis Styles din România

Orbis Hotel Group accelerează extinderea rețelei în Europa de Sud Est prin deschiderea a două noi hoteluri în 2017. Este vorba de al doilea hotel sub brandul Mercure din ţară, la Braşov, dar şi primul ibis Styles, la Arad.

“România este o piață foarte promițătoare, cu un potențial extraordinar. Dacă ne gândim la PIB-ul crescător și la volumul de piață care s-a îmbunătățit, România este una dintre piețele cheie din regiune și un element important în strategia noastră de dezvoltare. Obiectivul nostru în România este sa ne extindem rețeaua hotelieră și să devenim lideri de piață în următorii ani”, spune Gilles Clavie, președinte și CEO al Orbis Hotel Grooup.

             Citeste mai mult…

Capital.ro: Piaţa de smartphone-uri creşte, dar mai lent

Marii producători de telefoane pun accent pe smartphone-uri de top în lupta pentru supremaţie pe piaţă, în timp ce telefoanele clasice vor dispărea, în curând, din oferta operatorilor.

Piaţa globală de telefoane inteligente a crescut cu aproape 14 procente în al doilea trimestru al acestui an, un ritm mai lent decât se aşteptau analişti ca urmare a scăderii pieţei chineze.

            Citeste mai mult…

Capital.ro: Creditele imobiliare în lei sunt mai ieftine decât cele în euro

Costul aferent creditelor în lei a coborât anul acesta sub cel al împrumuturilor în euro, dar pentru o revenire reală a creditării mai este nevoie și de cerere reală pentru locuințe.

Creditele imobiliare sunt o parte semnificativă a pieței de profil, fiind zona care asigură cea mai mare parte a banilor necesari construcției sau achiziționării unei locuințe. Datele puse la dispoziție de notari și de brokeri indică faptul că achiziționarea unui apartament, spre exemplu, prin credit sau nu, generează la rândul lui între două și patru tranzacții de cumpărare/vânzare.

             Citeste mai mult…

Capital.ro: Noul Cod fiscal: Principalele repere

Capitolul de contribuții are noutăți de mare impact. Rata efectivă de taxare va creşte pentru activități independente (PFA-uri, drepturi de autor, contracte civile) și va scădea pentru câștigurile din dividende. Modificările vor intra în vigoare în două etape: 2016 și 2017.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: Indicii BVB au deschis în creştere

Principalii indici de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au deschis în creştere şedinţa de tranzacţionare de astăzi.Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, s-a apreciat cu 0,28%, fiind cotat la 7.132,98 puncte.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: ASF a vrut să taie primele, dar a uitat

Prime de 225.000 euro pentru 67 de salariaţi ASF, în 2015, deşi Mişu Negriţoiu anunţase “în jur de cinci prime pentru proiecte speciale, anual” Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a oferit, în acest an, prime pentru şapte proiecte (Proiectul BSR – evaluarea asiguratorilor, restructurarea ASF etc.), în valoare de 1.002.776 lei (1,7% din total cheltuieli), pentru un număr de 67 de salariaţi “care au contribuit la o performanţă mai bună a organizaţiei”, după cum ne-au transmis reprezentanţii instituţiei. Informaţiile au fost comunicate şi în raportul semestrial al ASF, acesta fiind maximul de transparenţă de care este capabilă instituţia.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: Paritatea euro/dolar revine în atenţia analiştilor

Fed a decis să menţină dobânda aproape de zero şi, conform estimărilor, nu va recurge la o majorare mai devreme de luna decembrieDolarul pare că se va aprecia până la paritatea cu euro în următoarele 12 luni, în condiţiile în care banca centrală americană (Federal Reserve – Fed) nu renunţă la ideea unei viitoare majorări a dobânzii cheie, chiar dacă, la reuniunea de politică monetară de săptămâna trecută, instituţia a decis să menţină acest indicator la un nivel apropiat de zero, conform analiştilor.

             Citeste mai mult…

Prime Transaction: “Scăderi pentru toţi indicii, în tendinţă cu pieţele occidentale”

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri în depreciere, pe fondul unei lichidităţi scăzute faţă de ziua anterioară, de 23,23 milioane de leiRaportul zilnic realizat de Prime Transaction reţine: “Prima şedinţă de tranzacţionare după şedinţa de politică monetară a FED s-a încheiat cu scăderi pentru toţi indicii de la BVB, urmând tendinţa pieţelor occidentale. Reacţia pieţelor a fost una neaşteptată, în condiţiile în care FED a păstrat dobânda neschimbată. Cea mai mare scădere a fost cea a BET-FI, de 0,92%, urmată de cea a BET-NG, de 0,85%.(…) Lichiditatea a rămas la un nivel redus (5,25 milioane de euro, n.r.)”.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Participanţii nu s-au implicat pe piaţa derivatelor

Deşi aşteptările privind o creştere a implicării participanţilor în speculaţiile cu derivate au fost mari, în contextul mult aşteptatei şedinţe de săptămăna trecută a Băncii Centrale Americane, realitatea a fost din nou una dezamăgitoare pentru piaţa futures de la Sibiu. Per total, cele cinci şedinţe ale perioadei 14-18.09 au adus numai 162 de contracte, nivelul de lichiditate menţinându-se foare scăzut. Pe pieţe era aşteptată o decizie de creştere a dobânzii de referinţă din SUA, dar FED a meţinut rata aproape de zero, la minimul istoric. Oficialii FED au declarat, prin vocea preşedintelui său Janet Yellen, că există în continuare o serie de factori de îngrijorare, cum ar fi încetinirea creşterii economice din China şi volatilitatea globală, pentru a justifica această decizie. În plus, principalul produs futures de la Sibiu care ar fi putut fi influenţat de ştirile din SUA, mai exact derivatul pe Dow Jones, a avut zi de scadenţă vineri, termenul septembrie ajungând la maturitate, fapt care a privat participanţii de posibilitatea d e a specula pe acest termen după ora locală 16.25 (ora României).

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: CONSTANTIN IACOV:

“SMART are şansa să participe la lucrări de 2-3 miliarde de dolari în Tanzania”

Transportatorul naţional de electricitate Transelectrica SA a aprobat, recent, în AGA SMART SA (filiala sa de mentenanţă şi reparaţii) înfiinţarea companiei SMART Tanzania.

Întrebat de ce a ales să deschidă o filială tocmai în Tanzania, Constantin Iacov, directorul general al SMART SA, ne-a declarat: “Tanzania are un plan de investiţii în energie foarte ambiţios, de care trebuie să profităm. Până în 2020, autorităţile din Tanzania au programat investiţii de 8,5 miliarde de dolari în domeniul energetic, din care 2,5-3 miliarde de dolari sunt în construcţia de reţele noi. Tanzania este una dintre cele mai sigure pieţe din Africa. Chiar dacă se schimbă Guvernul, investitorii străini au siguranţa că le sunt respectate contractele şi că există o continuitate a strategiei de dezvoltare a ţării. Sunt acolo investitori chinezi, canadieni şi americani, care activează de mult timp pe piaţă”.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: BOGDAN NEACŞU, GARANTI BANK:

“Băncile sunt foarte interesate să nu mai repete greşelile din trecut”

Băncile sunt foarte interesate să nu mai repete greşelile din trecut, a spus, vineri, într-o conferinţă de specialitate, Bogdan Neacşu, director general adjunct la Garanti Bank, subliniind că este momentul ca instituţiile de credit să se întoarcă din nou la client.Clientul nu mai vine singur la bancă, el trebuie convins să apeleze la serviciile noastre”, a ţinut să spună domnia sa. Bogdan Neacşu a specificat că avem nevoie de bancheri, respectiv de oameni care să interacţioneze cu clientul şi să gestioneze relaţia cu el.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: CONGRESUL CYBERSECURITY ÎN ROMANIA – SIBIU, 23-25 SEPTEMBRIE

România – “tigru IT al Europei”

Laurent Chrzanovski este doctor Es lettres la Universitatea din Lausanne şi are o licenţă postdoctorală la Academia Română. Arheolog independent şi cercetător, el este autor a numeroase expoziţii şi publicaţii internaţionale. În 2013, el a fost numit de către ITU (International Telecommunication Union- Uniunea Internaţională a Telecomunicaţiilor), agenţie specializată ONU, în calitate de project manager al congresului “Cybersecurity in Romania”, platformă central europeană de dialog public-privat.

                Citeste mai mult…

Bursa.ro: GABRIEL BIRIŞ:

“Sistemul de contribuţii este găunos, bazat pe principii imorale

Sistemul nostru de contribuţii este găunos, având la bază principii imorale, este de părere avocatul Gabriel Biriş, care spune că, prin modul de taxare, sunt create categorii de oameni privilegiaţi şi categorii de persoane defavorizate.

                 Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Piața asigurărilor a crescut cu 8,73% în primul semestru, la 4,32 miliarde lei

Piața asigurărilor din România a crescut cu 8,73% în primul semestru al acestui an, la 4,32 miliarde lei, respectiv cu 5,08% față de semestrul al doilea din 2014, potrivit datelor Autorității de Supraveghere Financiară (ASF).

“Gradul de penetrare al asigurărilor s-a majorat cu 0,03 puncte procentuale față de primul semestru din anul 2014, la 1,42%. În ceea ce privește densitatea asigurărilor (raportul între volumul primelor brute subscrise și populația totală rezidentă de la 1 ianuarie) se constată o creștere cu 9% în primul semestru comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, ajungând la maximul ultimilor cinci ani (217,2 lei/loc)”, se menționează în raport.

                Citeste mai mult…

Digi24.ro: Mobila românească, tot mai căutată în străinătate. Românii cumpără mobilă chinezească, mai ieftină

Mobila românească este la mare căutare, dar nu în țară, ci în străinătate. Exporturile au crescut cu mai bine de 10 procente în prima jumătate a acestui an. De altfel, specialiştii estimează că trei sferturi din mobila produsă în ţară va lua anul acesta drumul străinătăţii. Anul trecut, exporturile de mobilă au valorat 1,6 miliarde de euro.

Străinii caută în special mobilierul clasic, din lemn masiv, şi preferă piesele din nuc, fag sau tei. Detaliile sunt cele care fac diferenţa.

               Citeste mai mult…

Economica.net: Pe ce destinaţii externe au monopol companiile care zboară de la Bucureşti şi pe ce rute nu are concurenţă Tarom

Dintre companiile aeriene care oferă zboruri din Bucureşti, 12 zboară spre destinaţii unde nu au niciun competitor.

Wizz Air, compania care a transportat anul trecut cei mai mulți pasageri în România – 3,9 milioane, zboară spre 14 destinații externe fără niciun competitor. Spre comparație, transportatorul național, Tarom, nu are competiție decât pe șase rute externe de la București.

              Citeste mai mult…

Economica.net: Păcatele investitorului începător surprins de prăbuşirea bursei. Cum şi-ar fi putut reduce pierderile

Cele mai importante 25 de acţiuni de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au pierdut în medie 10% din valoare în numai câteva zile de prăbuşire, până în 24 august, când a avut loc căderea cea mai mare. Panica i-a putut doborî cel mai uşor pe investitorii care au fost victimele propriilor sentimente. Acestea constituie originea celor mai multe „păcate” ale investitorilor, mai mult sau mai puţin începători, potrivit profesioniştilor pieţei consultaţi de ECONOMICA.NET.

              Citeste mai mult…

Evz.ro: IMOBILIARE: Un nou boom posibil în România, unde nimeni nu s-ar fi așteptat

În plin „sezon al chiriilor”, datorită începerii anului școlar, în cinci mari centre universitare ale țării (București, Cluj-Napoca, Timișoara, Brașov și Iași), oferta de apartamente scoase la închiriere a scăzut foarte mult, potrivit unei analize imobiliare.net, ceea ce ar putea avea ca urmare o creștere a prețurilor.

            Citeste mai mult…

evz.ro: ȘTAMPILA nu mai este obligatorie! VEZI situațiile în care documentul NU E VALABIL dacă e ștampilat

În Monitorul Oficial numărul 0700/17 septembrie a fost publicat Ordinul Finanțelor nr.1113 pentru completarea Normelor metodologice privind utilizarea şi completarea ordinului de plată pentru Trezoreria Statului (OPT).

Acesta include noile prevederi referitoare la utilizarea ștampilei de către agenții economici și la situațiile în care actele depuse de aceștia ar putea fi considerate neconforme dacă sunt ștampilate.

            Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Şapte ani de la criza mondială. Cum a traversat-o România

Septembrie 2008 a fost luna în care a debutat marea recesiune globală, ale cărei consecinţe s-au văzut imediat şi în ţara noastră. De atunci, în primii ani economia României şi puterea de cumpărare a populaţiei au stagnat, după care – în 2013-2015 – şi-au revenit, dar şomajul şi restanţele la credite au crescut continuu. În septembrie 2008, criza din SUA atinsese deja proporţii globale, dar în România abia se arătau primele semne de recesiune. A urmat o lungă perioadă de scădere după mai mulţi ani de creşteri spectaculoase. A fost o criză severă care, în timp, s-a cronicizat şi cu greu a fost depăşită în anii 2013-2015. „Adevărul“ vă propune o scurtă retrospectivă a celor şapte ani parcurşi de România din octombrie 2008 până în prezent, pe baza datelor relevante din statisticile oficiale.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: VICEGUVERNATORUL BOGDAN OLTEANU VORBEŞTE DESPRE CONSOLIDAREA SISTEMULUI BANCAR ROMÂNESC

BNR: Acţionarii unor bănci au obosit. Dacă ar fi investit în energie, ar fi câştigat mai mulţi bani

Banca Naţională încurajează procesul de consolidare a sistemului bancar local având în vedere că sunt prea multe bănci pentru cât business poate să genereze economia, com­paniile şi persoanele fizice.

Bogdan Olteanu, viceguvernator al BNR, spune că unii acţionari au „obosit“ întrucât băncile pe care le controlează nu au reuşit să obţină profit.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: URMEAZĂ CINCI ANI DE LAPTE ŞI MIERE

Prognoza României este numai pe creştere, iar economia îşi va „umfla muşchii

Comisia Naţională de Prognoză (CNP) a revizuit, la sfârşitul săptămânii trecute, datele macroeconomice anticipând creşteri importante pe linie, de la PIB până la salarii şi consum, ceea ce oferă o imagine dacă nu spectaculoasă, cel puţin liniştitoare în privinţa viitorului pe termen mediu. 

Comisia Naţională de Prognoză, care, în toamna lui 2008, anticipa pentru 2009 o creştere a PIB de 6% (economia a căzut cu 7% în 2009), a modificat în uşoară creştere PIB-ul pe acest an, de la creşterea de 3,3% anticipată în primăvară la una de 3,4%.

           Citeste mai mult…

zf.ro: FINANŢE PERSONALE

EY: O persoană are nevoie de 100.000 dolari pentru pensionare

Un studiu realizat de compania internaţională de con­sul­tanţă EY scoate la lumină faptul că o persoană obişnuită ar avea nevoie de cel puţin 100.000 de dolari în eco­nomii pentru perioada de pensionare, în ţările dezvoltate acest prag fiind şi mai ridicat.

Studiul atrage atenţia că sistemele de pensii publice şi private din lume nu dispun de suficiente active pentru a acoperi acest necesar.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: A treia lună de deflaţie. O luptă tot mai dură se duce între reţelele de comerţ: 120.000 de promoţii în 2015

Reţelele din comerţul alimentar au avut în primele opt luni din acest an peste 120.000 de promoţii în cataloagele pe care le publică periodic în România, cu 9.000 mai multe decât în perioada similară din 2014. Numărul ofertelor şi reducerilor a crescut an de an în contextul în care românii au devenit adevăraţi „vânători“ de preţuri mici, iar cataloagele retailerilor au devenit „adevărate arme“ în lupta pentru consumatori.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Erste Bank a cotat zece noi certificate pentru speculatori

Un pachet de zece noi emisiuni de cer­tificate, cu activ suport indicele ger­man DAX sau perechea valutară euro/do­lar, emise de Erste Bank din Viena au intrat azi la tranzacţionare la bursa din Bucureşti.

Certificatele Erste sunt din categoria turbo, fiind produse investiţionale cu risc ridicat prin care investitorii îşi pot lua expunere pe scăderea sau pe aprecierea activului suport.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Marea problemă a băncilor centrale din întreaga lume: scăderea dobânzilor şi banii ieftini şi din abundenţă nu înseamnă noi investiţii sau locuri de muncă

FED – banca centrală americană – a decis la finalul săptămânii trecute să amâne majorarea dobânzilor la dolari fiind îngrijorată de evoluţia economiei mondiale, care nu reuşeşte să absoarbă în investiţii şi locuri de muncă banii ieftini, la o dobândă aproape de zero. Banca Centrală Europeană se confruntă cu aceeaşi problemă, având în vedere că cel mai mare program de injecţii de lichiditate din istoria Europei, de 1.100 de miliarde de euro, încă nu reuşeşte să trezească la viaţă economia burgheză a bătrânului continent. Peste tot în lume există supracapacitate de producţie, prea mulţi jucători, prea multe branduri şi din acest motiv toată lumea reduce preţurile, în încercarea de a supravieţui. Marile companii, principalii angajatori ai ţărilor, după stat, stau pe un munte de cash pe care nu au unde să-l investească. Şefii corporaţiilor susţin că decizia de investiţie ţine mai mult de o raţiune economică decât de costul finanţării. Având în vedere acest lucru, banii stau degeaba în conturi, iar locurile de muncă lipsesc. Inflaţia şi deprecierile monedelor naţionale nu mai sunt instrumente de susţinere a economiilor naţionale, întrucât şi-au pierdut din putere şi eficacitate în ultimul deceniu.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Elis Pavaje: În criză, românii s-au focusat pe finisajele interioare. Acum încep să investească şi în amenajările exterioare

Emil Goţa, directorul general şi acţionarul companiei Elis Pavaje, spune că piaţa de profil, pe care o estimează la peste 100 milioane euro în 2015, este susţinută din ce în ce mai mult de proiectele comerciale şi rezidenţiale, pe fondul diminuării numărului lucrările de infrastructură, motor al vânzărilor în trecut.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Concefa Sibiu îşi va lista la bursă divizia „bună“, fără datorii, care va prelua şi licitaţiile cu statul

Firma de construcţii Concefa Sibiu (simbol bursier COFI), aflată în insolvenţă din anul 2012, va desprinde o parte din active şi datorii către o companie nouă, numită Concefa Construcţii Căi Ferate, care va continua să activeze în acest sector fără a fi grevată de datorii.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: ASF: 75% din firmele de brokeraj de la Bucureşti au înregistrat pierdere în primul semestru

Din cele 28 de SSIF–uri (firme de brokeraj) autorizate şi cu activitate, 21 societăţi de servicii de investiţii financiare au înregistrat pierderi în semestrul I 2015, faţă de 16 la finele anului 2014, potrivit raportului semestrial emis de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Valoarea cumulată a pierderilor a fost de un milion de lei, faţă de un câştig cumulat de 2,5 milioane de lei în prima jumătate a anului trecut, potrivit ASF. Pierderile din prima jumătate a anului au fost cauzate de o activitate redusă pe bursă, reflectată într-un volum mic al cifrei de afaceri pe parcursul primelor şase luni ale anului.

            Citeste mai mult…

Ziare.com: Statul nu-ti ia chiar totul: Principalele 10 categorii de venituri neimpozabile pentru persoanele fizice

Una dintre tendintele observate in noul Cod Fiscal este accentuarea impozitarii veniturilor realizate de persoanele fizice, fie prin taxe majorate datorate bugetului local, fie prin extinderea obligatiei la plata a asigurarilor sociale pentru unele categorii de persoane.

              Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Greenpeace: Energie doar din surse regenerabile în 2050

Greenpeace, organizație neguvernamentală dedicată protecției mediului, a realizat studiul ”Revoluția Energiei”, scenariu de utilizare doar de energii regenerabile în 2050.

Poate omenirea trece în întregime la energiile regenerabile până în 2050? Ce avantaje am avea? Ce se va întâmpla în această ipoteză cu actualele locuri de muncă și cum ar evolua emisiile de dioxid de carbon? Ce investiții sunt necesare sau ce pași trebuie să facă guvernele lumii? Toate acestea sunt întrebări ce își găsesc răspunsurile în raportul anual ”Revoluția Energiei, 100% energie regenerabilă pentru toți”, prezentat luni de Greenpeace.

              Citeste mai mult…

realitatea.net: Guvernul scoate Biserica din Codul Fiscal! Cultele scutite de taxe și în 2016. Săracii nu!

Nici în 2016 preoţii nu vor fi obligaţi să dea bon fiscal pentru lumânări, nunţi şi botezuri. Noul Cod Fiscal introduce noi scutiri de dări la stat în cazul cultelor religioase din România, fără să adauge nimic în plus ca impozitare. În schimb, persoanele fără venituri, cu unele excepţii, vor fi obligate să depună declaraţie la Fisc pentru a li se calcula CASS-ul pe care îl au de plată.

              Citeste mai mult…

Capital.ro: BNR: “Este oportun să intervenim în acest proces cu noi instrumente macroprudenţiale, în vederea evitării repetării unui boom

Banca Naţională a României (BNR) analizează oportunitatea de a interveni cu noi instrumente macroprudenţiale pentru evitarea unui nou boom în creditare, având în vedere creşterea creditării pentru persoane fizice cu 20% în doi ani, a declarat, luni, şeful Direcţiei Stabilitate Financiară din BNR, Eugen Rădulescu.

            Citeste mai mult…

Economica.net: ASF: Asigurătorii au plătit despăgubiri RCA cu 8% mai mari în primul semestru al anului, dar mai mici în total

Societăţile de asigurări au plătit aproape 2,39 miliarde de lei clienţilor lor „indemnizaţii” conform contractelor de asigurare generale şi de viaţă, în primul semestru al acestui an, în scădere cu peste 3,6 % faţă aceeaşi perioadă a anului trecut. Despăgubirile de tip RCA au crscut, însă, cu 8%, potrivit unui raport ASF. Dauna materială medie plătită a fost de 5.543 lei.

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Cum a ajuns statul roman sa colaboreze cu chinezii pentru construirea Reactoarelor 3 si 4 de la Cernavoda

​De sapte ani se chinuie statul roman, prin Nuclearelectrica, sa demareze proiectului Reactoarelor 3 si 4, si nici acum nu este sigur ca va reusi ceva. La inceput a incercat cu unele dintre cele mai importante companii energetice din Europa, infiintand chiar si o companie de proiect, Energonuclear. Insa acestea s-au retras rand pe rand din compania de proiect. Acum, se afla in discutii cu o companie chineza, China General Nuclear Power Corporation, ajungand in stadiul aprobarii unui memorandum de intelegere. De fapt, urmeaza sa fie aprobat pe 22 octombrie 2015 in AGA Nuclearectrica. Pana la infiintarea unei noi companii de proiect mai sunt sunt si alti pasi. Dar cum a ajuns statul roman sa colaboreze cu o companie chineza, in conditiile in care cele europene au renuntat?

            Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Luni: Cotatia petrolului se redreseaza

 Cotatia “aurului negru” este pe plus luni dimineata pe bursele asiatice, in pofida ofertei in exces si a temerilor privind evolutia economiei mondiale. 

Un baril de titei “light sweet crude” cu livrare in octombrie a castigat 15 centi pana la cotatia de 44,83 dolari, in primele tranzactii ale zilei, scrie AFP.

Un baril de titei Brent cu livrare in noiembrie s-a scumpit cu 10 centi si este cotat la 47,57 dolari.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Chirițoiu (Concurență): Suntem deschiși la orice inițiativă de flexibilizare a procesului de achiziții publice

Consiliul Concurenței este deschis la orice inițiativă care flexibilizează procesul de achiziții publice și îl face mai eficient și va acorda o mare atenție legislației privind concesiunile, a declarat, luni, președintele autorității române de concurență, Bogdan Chirițoiu, într-o dezbatere publică organizată de Institutul pentru Politici Publice (IPP).

            Citeste mai mult…

Zf.ro: NEPI deschide joi Shopping City Deva, centrul comercial în a cărui extensie a investit 14 mil. euro

Compania de dezvoltare imobiliară NEPI, unul dintre cei mai mari investitori din piaţa locală de real estate, va inaugura joi extensia centrului comercial Shopping City Deva, un proiect prin care acutalul mall (fostul Real Deva) ajunge de la o suprafaţă închiriabilă de 43.000 de metri pătraţi la una de 54.000 de metri pătraţi.

            Citeste mai mult…

adevarul.ro: Fondul Proprietatea: Politica statului privind listările şi sectorul energetic au afectat reducerea diferenţei între valoarea activelor şi preţul acţiunilor

Politica statului privind listarea de companii la care Fondul Proprietatea (FP) deţine participaţii, reglementările din energie şi întârzierea semnificativă a listării la Londra a FP au afectat planurile de reducere a discountului de tranzacţionare, potrivit managerului Fondului, Greg Konieczny. „Ultimele câteva luni au arătat în mod clar că evoluţia discountului de tranzacţionare este independentă de managerul Fondului. (…) Managerul Fondului a întâmpinat în ultimul an numeroase provocări care au avut un impact negativ asupra eforturilor de a reduce discountul de tranzacţionare“, a declarat Konieczny, citat de Mediafax.   Discountul la care se tranzacţionează acţiunile Fondul Proprietatea faţă de valoarea unitară a activului net se situează în prezent la aproape 31%.

            Citeste mai mult..

Antena3.ro: Băncile din Grecia, recapitalizate de urgenţă. Câte bănci elene sunt active în România

Viitorul guvern al Greciei, rezultat în urma alegerilor câştigate duminică de partidul premierului Alexis Tsipras, Syriza, trebuie să adopte în următoarele câteva săptămâni o serie de măsuri legislative pentru recapitalizării urgentă a băncilor, relatează Kathimerini, potrivitMediafax. 

Procesul de recapitalizare a băncilor trebuie finalizat până la sfârşitul lunii decembrie, în caz contrar existând riscul revenirii în discuţie a unui haicut al depozitelor.

           Citeste mai  mult…

Agerpres.ro: Oană (Autoritatea de Audit): Parcă avem o țară cu 2 sisteme – unul pe fonduri europene, unul pe achiziții publice

Vicepreședintele Autorității de Audit, Gheorghe Oană, consideră că România pare a fi o țară cu două sisteme, unul pe fonduri europene, unde se aplică norme “dure, clare”, și achizițiile publice, unde normele sunt “mai relaxante și mai flexibile”.

“Parcă avem o țară și două sisteme, niște norme dure, clare, care se aplică adecvat pe partea de fonduri europene și altele mai relaxante și mai flexibile, pe achiziții publice”, a declarat, luni, vicepreședintele Autorității de Audit, Gheorghe Oană, într-o dezbatere publică organizată de Institutul pentru Politici Publice (IPP).

           Citeste mai  mult…

Zf.ro: Două dintre cele mai dinamice companii antreprenoriale din zona Europei Centrale vin din România. Augustin Oancea şi fraţii Pavăl împart topul creşterilor cu familia celui mai bogat polonez şi cu noul proprietar al Digi Cehia

Traderul de energie Tinmar Ind, controlat de Augustin Oancea, şi retailerul de bricolaj Dedeman, afacerea pusă pe picioare de fraţii Adrian şi Dragoş Pavăl din Bacău, se află în top zece cele mai mari creşteri ale veniturilor între marile com­panii antreprenoriale din Europa Centrală, potrivit unei analize a ZF pe baza datelor din top 500 cele mai mari companii din Europa Centrală realizat de Deloitte.

            Citeste mai  mult…

Digi24.ro: Știri economice. Transelectrica vrea să intre pe piaţa din Tanzania

Transportatorul naţional de electricitate Transelectrica vrea să intre pe piaţa din Tanzania. Mai multe detalii despre acest subiect, dar şi alte informaţii, în ştirile economice pe scurt.

Transelectrica a aprobat înfiinţarea unei filiale a diviziei sale de mentenanţă şi reparaţii SMART SA în Tanzania, potrivit bursa.ro. Oficialii companiei de stat spun că vor să profite de investiţiile pe care acea ţară le va face. În următorii cinci ani, autorităţile din Tanzania vor cheltui 8 miliarde şi jumătate de dolari în domeniul energetic, din care până la trei miliarde de dolari în construcţia de reţele noi.

             Citeste mai  mult…

Economica.net: Seceta de la Bursă a provocat pierderi de peste un milion de lei brokerilor în Sem. 1. Majoritatea firmelor lor sunt pe minus

Totalul pierderilor caselor de brokeraj de la Bursa de Valori Bucureşti s-a ridicat la mai mult de un milion de lei, în prima jumătate a anului trecut, potrivit unui raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

De la un câştig cumulat de 2,5 milioane de lei, obţinut în primul semestru de anul trecut,  firmele de brokeraj de la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au înregistrat pierderi de 1,08 milioane de lei în aceeaşi perioadă a acestui an, potrivit unui raport al Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF)

               Citeste mai  mult…

Zf.ro: Hotelul Park Inn by Radisson din Capitală s-a deschis. Cum arată investiţia de 6 mil. euro

Bucureşti Turism, cea mai mare companie hotelieră de pe plan local, a deschis primul hotel  Park Inn by Radisson în Bucureşti, investiţia ridicându-se la 6 milioane de euro.

Hotelul, situat lângă hotelul de cinci stele Radisson Blu, are 210 camere şi apartamente, un lobby lounge sş bar, un restaurant, 4 săli de conferinţe cu foaier şi  80 de locuri de parcare.

               Citeste mai  mult…

Mediafax.ro: ANAP: Pachetul de legi privind achiziţiile publice va fi trimis în Parlament în jur de 15 octombrie

Legea privind concesiunile şi cea pentru utilităţi pe achiziţii sectoriale vor fi prezentate în această săptămână, iar pachetul de legi privind achiziţiile publice va ajunge în Parlament în jur de 15 octombrie, a declarat luni,preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice, Roxana Mînzatu.

                Citeste mai  mult…

Agerpres.ro: Legea insolvenței personale va avea un impact bugetar de aproximativ 1,2 miliarde de lei în cinci ani (consultant)

Aplicarea Legii insolvenței persoanelor fizice ar putea avea un impact bugetar de 1,2 miliarde de lei în cinci ani, calculat pe baza estimărilor existente cu privire la numărul de cazuri de insolvență, respectiv 800.000, și a tarifului de 100 – 300 de lei lunar per dosar, impact care nu a fost prevăzut de autorități, susține Alexandru Stănescu, consultant în cadrul Băncii Mondiale.

                Citeste mai  mult…

Agerpres.ro: Infracțiunile cibernetice costă economia globală aproximativ 445 miliarde de dolari anual

Infracțiunile cibernetice costă economia globală aproximativ 445 miliarde de dolari anual, economiile din top 10 suportând jumătate din această sumă, se arată într-un raport al Allianz Global Corporate & Specialty (AGCS) transmis, luni, AGERPRES.

“Conștientizarea riscurilor cibernetice și schimbările legislative vor propulsa asigurările cibernetice.

               Citeste mai  mult…

Adevarul.ro: Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, în studioul Adevărul Live: La jumătatea anului viitor vom putea demara efectiv lucrările pe Sibiu-Piteşti

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, la Adevărul Live. Iulian Matache, ministrul Transporturilor, a fost invitat la Adevărul Live. Oficialul a abordat teme de imediată actualitate din domeniul transporturilor şi infrastructurii, cum ar fi stadiul lucrărilor la proiectele de autostrăzi, pregătirea pentru iarnă, negocierile cu sindicaliştii din sectorul feroviar sau absorbţia fondurilor europene. Rectificările bugetare , banii din acciza suplimentară (7 eurocenţi/litru) la carburanţi, fazarea proiectelor de infrastructură şi principalele prevederi din Master Planul General de Transport sunt, de asemenea, discutate cu Iulian Matache. Iată principalele declaraţii ale ministrului Transporturilor: **

             Citeste mai  mult…

Realitatea.net: Guvernarea Ponta a făcut anti-reformă. Bugetarii au revenit la salarii mai mari decât în privat

Sectorul concurențial duce în cârcă o armată de bugetari, însă aceștia din urmă sunt mult mai bine plătiți decât angajații din mediul privat. Încercarea de reformă din anii crizei economice a fost răsturnată cu 180 de grade de guvernele Ponta.

             Citeste mai  mult…

Capital.ro: Ministerul Finanţelor a împrumutat luni 198,4 milioane de lei de la bănci

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a împrumutat, luni, 198,4 milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni de stat cu scadenţa reziduală la nouă ani şi jumătate, la un randament mediu de 3,75% pe an.

Valoarea din prospectul emisiunii a fost de 200 de milioane de lei, iar băncile au transmis oferte în valoare totală de 233 de milioane de lei.

            Citeste mai  mult…

Mediafax.ro: LOTERIA BONURILOR FISCALE: Aproape 200 de tranzacţii cu carduri MasterCard şi Maestro concurează la premiile loteriei

Deţinătorii de carduri MasterCard şi Maestro au efectuat pe 5 august 196 de tranzacţii cu valori cuprinse între 320 lei şi 320,99 lei, astfel că pot depune cererile de revendicare a premiilor la ANAF dacă au păstrat bonurile fiscale.

“Capitala a înregistrat cel mai mare număr de tranzacţii eligibile, urmată şi de alte oraşe mari, precum Cluj Napoca, Braşov sau Timişoara. În acelaşi timp, şi locuitori din Băile Tuşnad, Sinaia, Mizil, Focşani sau Urziceni pot fi câştigători în cadrul celei mai recente extrageri a Loteriei Bonurilor Fiscale”, se arată într-un comunicat al MasterCard.

            Citeste mai  mult…

Bursa.ro: GDF SUEZ îşi schimbă marca comercială în ENGIE

GDF SUEZ Energy România anunţă schimbarea mărcii comerciale în ENGIE, potrivit unui comunicat remis azi redacţiei.

Adoptarea noului brand ENGIE în România face parte din procesul internaţional de rebranding al mărcii GDF SUEZ, derulat sub moto-ul “Lumea se schimbă şi, odată cu ea, energia noastră” şi anunţat de către grup în data de 24 aprilie 2015.

             Citeste mai  mult…

Mediafax.ro: Proiecte de petrol şi gaze de 1.500 mld. dolari, în pericol din cauza preţurilor mici ale ţiţeiului

Proiecte din sectorul petrolului şi gazelor în valoare de 1.500 miliarde dolari sunt în pericol să fie blocate, din cauza preţurilor scăzute ale ţiţeiului care determină cele mai mari companii din lume să restrângă costurile, potrivit unui raport realizat de compania de consultanţă Wood Mackenzie.

              Citeste mai  mult…

Zf.ro: Tranzacţie între doi jucători mici din IT: Hex IT preia compania Enterprise Concept

Integratorul de aplicaţii Hex IT a preluat integral furnizorul de servicii de management al proceselor de business (BPM) Enterprise Concept, inclusiv a birourilor pe care compania le deţine în Bucureşti, Cluj şi Iaşi, în Republica Moldova, dar şi în Germania, conform unui anunţ al firmelor implicate care nu oferă detalii despre valoarea tranzacţiei.

              Citeste mai  mult…

Digi24.ro: BNR ar putea înăspri condiţiile de acordare a creditelor pentru populație

Banca Naţională ar putea înăspri condiţiile de acordare a creditelor pentru populaţie, ca să nu se ajungă la un nou boom.

Anunţul a fost făcut de şeful Stabilităţii Financiare din Banca Centrală, care spune că, dacă bancherii vor fi prea generoşi cu acordarea de credite persoanelor fizice, ar putea impune noi reguli de acordare a împrumuturilor. În această situaţie, ar putea fi cerute garanţii mai mari.

              Citeste mai  mult…

        Impreuna in lumea afacerilor