Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 24 iulie 2015

Gazetaromaneasca.com: Poşta Română în diaspora, acord cu CCIRO Italia pentru înfiinţarea de puncte de lucru. Pensia din ţară va putea fi încasată în străinătate!

Camera de Comerţ şi Industrie a României în Italia (CCIRO Italia) şi Poşta Română au semnat, miercuri, 22 iulie 2015, un protocol de colaborare prin care cele două entităţi îşi propun să elaboreze programe şi servicii destinate comunităţii românilor din Italia. Serviciile Poştei Române, una dintre instituţiile cele mai de încredere din România, vor veni astfel în sprijinul celor peste un milion de români şi 46.000 de firme româneşti din Italia. Eugen Terteleac (CCIRO Italia) şi Alexandru Petrescu.

             Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta: Senatul se va reuni în sesiune extraordinară pentru a rediscuta Codul Fiscal, după 15 august

Senatul se va reuni în sesiune extraordinară, probabil după 15 august, pentru a rediscuta Codul Fiscal, şi după aceea Camera Deputaţilor, a anunţat premierul Victor Ponta, el adăugând totodată că parlamentarii coaliţiei vor vota “pentru” deoarece nu sunt “total duşi cu capul”.

             Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ponta: Săptămâna viitoare luăm o decizie politică privind salariile demnitarilor

Premierul Victor Ponta a precizat, joi seara, că în şedinţa de guvern de săptămâna viitoare se va lua o decizie politică privind salariile demnitarilor, odată cu discuţiile privind rectificarea bugetară.

Întrebat joi, la o emisiune de la România TV, dacă marţi la rectificarea bugetară are de gând să anuleze ordonanţa prin care salariile demnitarilor ar urma să fie majorate, premierul Victor Ponta a lăsat să se înţeleagă că da, însă a refuzat să facă o precizare clară în acest sens.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Andrei Gerea: Reducerea găurilor negre din complexurile energetice este un obiectiv prioritar

Reducerea găurilor negre pe care le-am găsit la complexurile energetice, generate nu doar de managementul defectuos, ci și de contractele dubioase încheiate în defavoarea companiilor de stat, reprezintă un obiectiv prioritar, a declarat joi, la Târgu Jiu, ministrul Energiei, Andrei Gerea.

‘Evident, va fi nevoie de restructurări, de investiții, pentru ca minele să respecte standarde de mediu și securitate și cel puțin un nivel minim de rentabilitate. Este ceea ce încercăm să facem atât la Complexul Energetic Oltenia, cât și la Hunedoara. Un obiectiv prioritar este și reducerea găurilor negre pe care le-am găsit la aceste complexuri generate nu doar de managementul defectuos, ci și de contracte dubioase încheiate în defavoarea companiilor de stat”, a spus Gerea.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Daniel Constantin: Încercăm să aducem informațiile despre fondurile europene mai aproape de fermieri

Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Daniel Constantin, a declarat joi, pentru AGERPRES, că face demersuri pentru a aduce cât mai aproape de fermieri informațiile despre fondurile europene și de a primi de la aceștia informații despre nevoile pe care le au.

El face, pe parcursul zilelor de joi și vineri, vizite de lucru în șase comune clujene, alături de caravana PNDR 2020, în vederea promovării Rețelei Naționale de Dezvoltare Rurală.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Agrometeo: Seceta pedologică se va menține pe areale agricole extinse din întreaga țară, în perioada 24-30 iulie

Fenomenul de secetă pedologică în diferite grade de intensitate se va menține pe areale agricole extinse din estul, sud-estul, sudul și vestul țării, deficitele cele mai mari de apă în sol semnalându-se în Moldova, Dobrogea, Banat și Crișana, cea mai mare parte a Munteniei și Olteniei, sud-vestul Transilvaniei, reiese din prognoza agrometeorologică întocmită de Administrația Națională de Meteorologie /ANM/, valabilă pentru perioada 24-30 iulie

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: FMI așteaptă un angajament concret din partea UE și BCE privind reducerea datoriei Greciei

Fondul Monetar Internațional se așteaptă la negocieri dificile pentru al treilea pachet de asistență financiară ce va fi acordat Greciei, a anunțat joi purtătorul de cuvânt al FMI, Gerry Rice, transmit AFP și DPA.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Vrignaud (UNSAR): Industria asigurărilor din România poate face față obligațiilor de plată în cazul unui eveniment catastrofal

Industria asigurărilor din România “poate face față cu succes și fără probleme” obligațiilor de plată în cazul unui eveniment catastrofal, a declarat joi Remi Vrignaud, președintele Uniunii Naționale a Societăților de Asigurare și Reasigurare din România (UNSAR) și CEO Allianz-Țiriac Asigurări, ca răspuns la rezultatul testului de stres prezentat în 16 iulie de Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: “Mediafax Talks about Transport&Logistics”: Principalele teme dezbătute în cadrul conferinţei

Agenţia de presă Mediafax a organizat joi, conferinţa “Mediafax Talks about Transport&Logistics” – ediţia a V-a.

La conferinţă au fost prezenţi următorii lectori:  Gelu DAE – Director general, Autoritatea Feroviară Română; Robert DOBRE – consilier superior în Ministerul Transporturilor, responsabil AM POS Transport; Adriana ŞERBĂNESCU – Şef serviciu, Biroul Electronic European şi restituire de acciză; Radu DINESCU – Secretar General, UNTRR; Felix PĂTRĂŞCANU – Managing partner, Fan Courier; Otilian NEAGOE – Preşedinte, Consiliul de Supraveghere din domeniul feroviar; Vlad NICHITA –Preşedinte, Organizaţia Patronală a Societăţilor Feroviare Private din România; Constantin ISAC – Vicepreşedinte UNTRR

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Nichita (OPSFPR) a cerut desfiinţarea Consiliului de supraveghere din domeniul feroviar – 

Preşedintele Organizaţiei Patronale a Societăţilor Feroviare Private din România (OPSFPR), Vlad Nichita, a solicitat joi desfiinţarea Consiliului de supraveghere din domeniul feroviar, reclamând incompetenţa autorităţii, care nu a răspuns unei solicitări a organizaţiei de aproape un an şi jumătate.

Master Planul General de Transport, documentul care indică priorităţile României în materie de infrastructură de transport până în 2030 şi care implică investiţii totale de 43,5 miliarde de euro, a ajuns la o variantă finală, acceptată şi aprobată de Comisia Europeană, la peste trei ani de când elaborarea acestui document a început.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: CE SPUN EXPERŢII ÎN FISCALITATE DESPRE ELIMINAREA ŞTAMPILEI

Măsura a fost aşteptată şi este bine primită, dar este un act simbolic de renunţare la birocraţie

Companiile spun adio ştampilei cerute pentru decontarea bonurilor de taxi, pentru contractele de servicii, precum şi ştampilei cerute la poştă pentru ridicarea unui colet venit pe numele firmei.

Eliminarea obligativităţii ştampilei pentru documentele depuse la instituţiile sau autorită­ţile publice este o măsură aş­tep­tată de reprezentanţii mediului de afaceri, care elimină discrepanţele dintre România şi alte state europene, spun consultanţii fiscali.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Ursus: Măsurile fiscale şi vremea au majorat vânzările de bere

Măsurile fiscale luate de guvern şi condiţiile meteorologice favorabile au dus la creşterea afacerilor Ursus Breweries în primele trei luni din actualul an fiscal (perioada aprilie – iunie), în condiţiile în care veniturile grupului SABMiller au scăzut şi cu până la 17% pe alte pieţe din Europa Centrală şi de Est, cum ar fi Polonia, Cehia sau Slovacia.

România redevine astfel „elevul model“ al Europei pentru grupul SABMiller, acţionarul Ursus, care insistă în raportul trimestrial pe performanţele slabe din Polonia şi Cehia, pieţe cu un consum de bere per capita de peste 100 de litri anual. În România consumul este în jurul a 80 de litri.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Departe de nivelul de dinainte de criză. Metalurgia a revenit pe creştere, dar a pierdut 20.000 de oameni în şapte ani

Afacerile celor peste 500 de firme active în industria metalurgică au ajuns anul trecut la 17,7 mld. lei (4 mld. euro), o creştere cu 5% fa­ţă de 2013. ArcelorMittal Galaţi, Alro Slatina şi Tenaris Silcotub Zalău au rulat împreună 7,5 mld. lei, respectiv 42% din cifra de afa­ceri totală a sectorului.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Grecia a încurcat-o! Delia Velculescu are o „obsesie“ cu privatizările şi restructurarea sectorului bancar

Românca Delia Velculescu, economistul numit de Fondul Monetar Internaţional la conducerea misiunii sale tehnice în Grecia, a insistat în Cipru, unde a condus o misiune similară, cu precădere asupra componentei de privatizări a programului de bailout, privatizările fiind considerate drept vitale pentru revenirea ţării pe creştere, dar şi pe recapitalizarea şi restructurarea sectorului bancar.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Producţia Petrom rezistă reducerii investiţiilor, dar energia şi gazele suferă

Producţia de petrol şi gaze naturale a OMV Petrom(simbol bursier SNP) a rămas stabilă în al doilea trimestru com­parativ cu aceeaşi perioadă a anului tre­cut, deşi preţul petrolului a fost la aproape jumătate.

Vânzările de gaze naturale şi elec­trici­tate ale Petrom continuă să sufere din cauza cererii reduse şi a preţurilor mici, potrivit unui comunicat al grupului aus­triac OMV, acţionarul majoritar al Petrom.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Acţionarii Astra au adus la capital 47.000 de lei din necesarul de 425 milioane de lei

Acţionarii Astra, companie de asigurări aflată în redresare financiară, au subscris titluri de numai 47.300 de lei în cadrul primei etape de majorare a capitalului cu suma de 425 milioane de lei, ceea ce conturează astfel ca singură soluţie de redresare a companiei intrarea în acţionariat a unui investitor străin strategic.

Trei acţionari au participat la subscrierea care s-a desfăşu­rat în perioada 17 iunie-17 iulie, potrivit administratorului special KPMG. KPMG nu a răspuns până la închiderea ediţiei unei solicitări a ZF privind identitatea celor trei acţionari. Cel mai probabil este însă vorba de acţionari minoritari.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: BANCHERII SE PREGĂTESC PENTRU UN NOU BOOM

Creditele acordate de bănci populaţiei şi firmelor au crescut cu 5 mi­liarde de lei în lunile mai şi iunie, iar stocul total a ajuns la 215 miliarde de lei (48 mld. euro) la jumătatea anului, acesta fiind primul semnal consistent de revigorare a creditării, care s-a aflat într-o peri­oadă de contracţie puternică în a doua jumătate a anului trecut şi la începutul acestui an, generată în principal de cu­răţarea de credite neperformante.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: CEC acordă timp de trei luni credite de refinanţare în lei cu dobândă fixă

CEC Bank acordă timp de trei luni credite de refinanţare fără ipotecă în lei cu dobândă fixă, fără comision de analiză sau comision de administrare credit. Suma maximă care poate fi accesată este de 80.000 de lei pe cinci ani. Valoarea dobânzii fixe este de 10% în cazul în care clientul contractează creditul de refinanţare fără a solicita şi un credit prin card, respectiv de 9,5% în cazul în care clientul contractează creditul de refinanţare împreună cu un credit prin card.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Administraţia Porturilor Maritime, un business de 275 mil. lei, inclusă într-un top britanic al celor mai performante companii din industrie

Compania Naţională Administraţia Porturilor Mariti­me  SA Constanţa, cu afaceri de circa 275 de milioane de lei şi un profit de 70 de milioane de lei în 2014, a fost inclusă în Raportul Plimsoll Top 400, o publicaţie britanică ce analizează performanţa financiară a celor mai mari companii din industria transporturilor şi serviciilor portuare la nivel global.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: ASF consultă piaţa pentru o nouă lege a SIF-urilor şi Fondului Proprietatea

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat pe website-ul propriu un document prin care cere opiniile pieţei de capital despre strategia sa de revizuire a cadrului legal de funcţionare a AOPC-urilor, categorie din care fac parte fondurile închise de investiţii, SIF-urile şi Fondul Proprietatea (FP).

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Electrica negociază din nou remuneraţiile administratorilor, după ce statul a respins propunerea de 6.000 de euro

Grupul de distribuţie Electrica (EL) a convocat acţionarii pe 9 septembrie în adunare generală ordinară pentru a aproba noile remuneraţii, obiectivele şi criteriile de performanţă ale membrilor Consiliului de administraţie (CA). Pe ordinea de zi este trecută şi prezentarea obiectivelor şi criteriilor de performanţă din planul strategic al CA-ului pentru perioada 2015-2018.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: SIF Oltenia şi-a marcat exit-ul din Mobila Rădăuţi pentru 1,8 mil. lei

Un pachet de 1,568 milioane de acţiuni la Mobila Rădăuţi (simbol bursier MOBT) a fost transferat pentru o sumă de 1,8 milioane de lei pe piaţa „deal“ a tranzacţiilor negociate în şedinţa de ieri. Pachetul transferat reprezintă aproape 30% din capitalul firmei şi este identic cu participaţia deţinută de SIF Oltenia (SIF5). Pe bursă nu a fost raportat niciun vânzător sau cumpărător până la închiderea ediţiei. Preţul la care s-a încheiat tranzacţia a fost de 1,2 lei/titlu, cu 71% mai mare decât cotaţia de pe piaţa principală. La acest preţ, întreaga companie este evaluată la 6,3 milioane de lei. Acţiunile MBT se tranzacţionează pe piaţa RASDAQ, ce se va desfiinţa în octombrie, şi urmează a fi transferate pe sistemul alternativ de tranzacţionare.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Damen a construit la Galaţi o navă care va instala cabluri submarine pentru fermele eoliene din Marea Nordului

O navă care va face parte din flota Maersk Supply Service şi care va asigura instalarea de cabluri submarine pentru fermele eoliene din zona Mării Nordului a fost lansată la apă, joi, la Şantierul Naval Damen din Galaţi, ea urmând să fie livrată în luna februarie a anului viitor.

La Şantierul Naval Damen din Galaţi a fost lansată la apă, joi, o navă de tip Damen Offshore Carrier DOC 8500, care va purta numele “Maersk Connector” şi reprezintă ultima achiziţie a flotei Maersk Supply Service, care include peste 60 de nave de diverse tipuri, transmite corespondentul MEDIAFAX.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Cum de au ajuns scăderile de taxe să fie contestate chiar de cei ce le-au cerut? 

Cum de au ajuns scăderile de taxe să fie contestate chiar de cei ce le-au cerut? Urmăriţi ZF Live vineri, 24 iulie ora 12,00, cu Dan Badin, partener Deloitte Tax

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: DEPOZITELE NEGARANTATE AU SCĂZUT

Specialiştii: “Oamenii îşi retrag banii din bănci de frica bail-in-ului”

Deponenţii cu sume mai mari în bănci decât plafonul garantat de 100.000 de euro au început să-şi retragă banii, după cum reiese din raportul Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB).

Acesta precizează că, la finalul celui de-al doilea trimestru din acest an comparativ cu trimestrul anterior, “la sucursalele băncilor străine din România, a fost consemnată o scădere (n.r. a depozitelor) cu 1,5%, determinată în principal de retragerile depozitelor în valută de valori mari ale persoanelor juridice nerezidente din categoria deponenţilor negarantaţi”.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: OFICIAL MFP:

Finanţele analizează oportunitatea unei legi în sprijinul creditaţilor în CHF

Peste 14.000 dintre clienţii Volksbank România au acceptat oferta de conversie a creditelor din franci elveţieni în lei sau euro

Reprezentanţii Ministerului Finanţelor Publice (MFP) analizează oportunitatea promovării proiectului de lege care ar urma să vină în sprijinul persoanelor împrumutate în franci elveţieni (CHF), după cum ne-a spus, ieri, un oficial din MFP.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: A FOST SAU N-A FOST?

“Ai semnat, ţi-ai asumat” sau creditare iresponsabilă

Cam aşa încercau cei 2, Jderescu şi Pişcoci, să demonstreze lumii întregi, în emisiunea lui Jderescu, că în oraşul lor a fost revoluţie. A fost sau n-a fost? nu este decât al treilea titlu al filmului, primul fiind A fost sau n-a fost revoluţie în oraşul nostru? (oraşul fiind Vaslui), iar al doilea A fost sau nu a fost revoluţie?.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB/NICU GRIGORAŞ, INTERCAPITAL:

“Preţurile au devenit din nou tentante, investitorii revenind în piaţă”

Pe fundalul scăderilor din ultimele zile de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB), preţurile au devenit din nou tentante, investitorii revenind în piaţă, în special în a doua parte a şedintei de tranzacţionare de ieri, ne-a declarat Nicu Grigoraş, director Departament Tranzacţionare şi Front Office SSIF Intercapital Invest.

Potrivit domniei sale, volumul tranzacţionat în şedinţa de ieri a crescut semnificativ faţă de şedintele anterioare. Volumul total tranzacţionat a fost ieri de 50,7 milioane de lei, faţă de doar 21,96 milioane de lei în şedinţa precedentă. Schimburile cu acţiuni au însumat 49,67 milioane lei (11,23 milioane de euro), în timp ce pe segmentul de certificate au fost făcute tranzacţii de aproape 1,04 milioane lei (235 mii euro).

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Euro dă semne că poate reveni peste 1,10 dolari

Prima jumătate din sesiunea de joi a semănat izbitor cu acelaşi interval orar al zilei precedente, participanţii ignorând practic produsele derivate. Conform datelor de la ora 16.30 se înregistrau doar 10 contracte, cu o valoare de aproape 110.000 lei. Toatete contractele menţionate au fost realizate pe simbolul EUUSR 15I, care urmăreşte evoluţia perechii euro/dolar pe scadenţa septembrie. Euro era cotat la 1,10 dolari, cotaţie în creştere cu 0,56% faţă de preţul de referinţă pentru deschiderea şedinţei de tranzacţionare (start of day price) (1), calculat de ATHEXClear la 1,0939 şi cu aproape un procent comparativ cu nivelul de la închiderea şedinţei anterioare.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: Proiecte de 43,5 miliarde euro, în varianta revizuită a Master Planului de Transport

Ministerul Transporturilor (MT) a transmis Comisiei Europene varianta revizuită a Master Planului General de Transport cu observaţiile şi comentariile integrate, în prezent la autorităţile europene aflându-se forma acceptată a documentului, care prevede proiecte de dezvoltare în valoare totală de 43,5 miliarde de euro pentru toate sectoarele de transport.

             Citeste mai mult…

Economica.net: Apare un nou lanţ de benzinării în România: Nobel Oil

Prima benzinărie din România a companiei Nobel Oil din Azerbaijan se construieşte la Iaşi. Lucrările de construcţie au fost demarate pe un teren de lângă Gara Internaţională.

Nobel Oil din Azerbaijan îşi face loc pe piaţa din România şi va deschide prima benzinărie a companiei la Iaşi.

              Citeste mai mult…

Economica.net: Cel mai mare transfer de pe Rasdaq pe piaţa AeRo BVB: 40 de companii intră la tranzacţionare din 29 iulie

Un număr de 40 de companii din diverse sectoare ale economiei vor debuta pe data de 29 iulie 2015, pe piaţa AeRO, în urma transferului de pe Rasdaq şi de pe segmentul valorilor mobiliare Nelistate.

Cel mai mare transfer de pe Rasdaq pe piaţa AeRo BVB: 40 de companii intră la tranzacţionare din 29 iulie

              Citeste mai mult…

Economica.net: Producţia ramurii agricole a înregistrat o creştere de 2,9%, în anul 2014 – INS

Producţiile vegetală, animală şi serviciile agricole au înregistrat creşteri ale activităţii în decursul anului 2014, evoluţia pozitivă a ramurii agricole indicând un salt de 2,9% faţă de anul precedent, arată datele semi-definitive ale Institutului Naţional de Statistică /INS/, publicate vineri.

             Citeste mai mult…

Economica.net: RADET acuză ELCEN că practică subvenţie încrucişată şi ameninţă cu acţiune în instanţă

Preşedintele Consiliului de Administraţie al RADET, Gabriel Dumitraşcu, a declarat, joi, că există suspiciuni privind faptul că ELCEN practică subvenţia încrucişată de energie termică şi electrică şi că va solicita în instanţă suspendarea tuturor plăţilor scadente către societatea comercială, scrie MEDIAFAX.

Gabriel Dumitraşcu a spus că, în ultimii ani, legile care au reglementat domeniul energiei au avut o prevedere care vine şi din directivele europene şi care interzice subvenţia încrucişată la producătorii prin cogenerare de înaltă eficienţă, între partea de energie electrică şi partea de energie termică, informează MEDIAFAX.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Profitul operaţional al KMG International, în creştere cu 28% în primul semestru

Grupul KMG International a înregistrat în prima jumătate a acestui an o creştere de peste 10% a cantităţilor de materie primă procesate şi o îmbunătăţire cu circa 28% a rezultatului operaţional (EBITDA), până la un nivel de aproximativ 82 milioane dolari, informează un comunicat al grupului, citat de AGERPRES.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Nouă din zece români de la oraş au un card bancar şi efectuează plăţi de două ori pe săptămână

Nouă din zece adulţi care locuiesc în zonele urbane din România deţin un card bancar şi efectuează plăţi cu acest tip de instrument, în medie, de două ori pe săptămână, arată un studiu MasterCard privind particularităţile comportamentului la plată al românilor, dat publicităţii vineri.

Principalul motiv pentru care 75% dintre românii care aleg să utilizeze cardul pentru plata cumpărăturilor în magazine este faptul că, în acest fel, nu trebuie să mai poarte numerar, în timp ce pentru aproape jumătate (49%) este important timpul economisit la cumpărături, atunci când plătesc cu cardul.

           Citeste mai mult…

Evz.ro: CNADNR dă mai mulți bani pe sare, decât pe asfalt

În timp ce multe drumuri naționale se află într-o stare jalnică, CNADNR cheltuiește imens pe deszăpeziri și lucrări de întreținere

Cele mai importante trei plăți făcute de CNADNR în primele șase luni ale acestui an au fost pe sare și pentru întreținerea drumurilor, potrivit unei analize făcute de Ziarul Financiar. Societatea Națională a Sării a încasat 67 milioane de lei, Astaldi, 63 milioane de lei pentru autostrăzile Orăștie – Sibiu și Arad – Nădlac (întreținere pe timp de vară) și Diferit, 36 milioane de lei pentru întreținere.

           Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Toate marile proiecte ale Gazprom sunt blocate de criza economică şi cea politică. Rosneft cere spargerea colosului gazier şi renunţarea la monopol

Europa blochează gazoductele Gazprom, Turcia şi China presează pentru preţuri mai mici, Turkmenistanul îşi cere banii pe marfa livrată, iar competitorii interni vor spargerea monopolului pe exporturi Marile proiecte ale gigantului rus Gazprom sunt blocate din cauza crizei economice şi a situaţiei politice tensionate, fie că este vorba de gazoductul Turkish Stream, de realizarea de noi conducte pe sub Marea Baltică până în Germania, sau de realizarea proiectelor cu China, scrie Itarr-Tass. Gazprom se confruntă în acelaşi timp cu scăderea masivă a exporturilor, producţia fiind mai mică cu 19% în luna iunie faţă de aceeaşi lună a anului trecut.

           Citeste mai mult…

Antena3.ro: Daily Income. Cum modifică schimbările fiscale preţul energiei

Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei şi actual preşedinte al Consiliului de Administraţie al Agenţiei Europene de Reglementare în Energie, a explicat în ediţia de vineri a emisiunii Daily Income, realizată de Adrian Măniuţiu, că mediul de afaceri primeşte cu plăcere ori tip de reducere a fiscalităţii, în contextul dezbaterilor pe noul Cod Fiscal.

           Citeste mai mult…

Digi24.ro: Doi ani pentru trei kilometri de autostradă

Deocamdată, investiţiile în infrastructură se fac în ritm de melc. Abia în 2017 ar putea fi gata cei trei kilometri de autostradă care fac legătura între Capitală şi Autostrada Bucureşti – Ploieşti. Compania de Drumuri a primit cinci oferte pentru construirea segmentului de drum care va ajunge până în Şoseaua Petricani din Bucureşti. Cel mai mic preţ îl oferă un drumar italian.

           Citeste mai mult…

B1.ro: Ministrul Finanțelor, despre rectificarea bugetară: Nu am de gând să pun bani în plus la ministerele care nu au avut o execuție normală. Un exemplu este MT, unde sunt necesare decizii radicale

Președintele interimar al PSD, Liviu Dragnea,a anunțat joi că îi așteaptă pe premierul Ponta și ministrul Finanțelor la sediul partidului pentru a discuta despre rectificarea bugetară.

Eugen Teodorovici a confirmat că luni va merge la PSD pentru discuții cu privire la rectificare, subliniind faptul că nu are de gând să pun bani în plus la “ministerele care nu au avut până acum o execuție normală”.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Nouă din zece români de la oraș au un card bancar și efectuează plăți de două ori pe săptămână 

Nouă din zece adulți care locuiesc în zonele urbane din România dețin un card bancar și efectuează plăți cu acest tip de instrument, în medie, de două ori pe săptămână, arată un studiu MasterCard privind particularitățile comportamentului la plată al românilor, dat publicității vineri.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Herciu (MADR): Sunt condiții și premise favorabile ca până la sfârșitul anului pe PNDR 2014-2020 să se facă primele plăți

Directorul general al Direcției Dezvoltare Rurală din cadrul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR), Mihai Herciu, a declarat vineri, la Constanța, că sunt condiții și premise favorabile ca până la sfârșitul anului 2015, pe Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2014-2020, să se facă primele plăți cu fonduri europene.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ministerul Transporturilor alocă venituri totale de 7,17 milioane lei pentru activitatea de privatizare, în 2015

Ministerul Transporturilor a prevăzut, în bugetul de venituri și cheltuieli privind activitatea de privatizare pe anul 2015, venituri totale de 7,17 milioane lei, în condițiile în care printre obiectivele ministerului pentru acest an sunt prevăzute planuri ca pregătirea pentru privatizare a companiei TAROM și reluarea procesului de privatizare a CFR Marfă, prin vânzarea unui pachet majoritar de acțiuni.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ponta: Mă bucur că președintele a promulgat Legea pensiilor speciale; mă deranjează ipocrizia ieftină de a respinge Codul fiscal

Premierul Victor Ponta îl acuză de “ipocrizie ieftină” pe președintele Klaus Iohannis pentru respingerea Codului fiscal pe motiv de disciplină bugetară și probleme cu instituțiile internaționale, în condițiile în care acesta a promulgat alte legi cu un impact pozitiv doar în plan social și care au fost, la rândul lor, contestate de FMI și CE.

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Isarescu, avertisment dur la adresa implementarii Codului Fiscal: 

Guvernatorul BNR Mugur Isarescu a declarat vineri ca “ar fi dramatic” ca Romania sa treaca in 2016 printr-o situatie similara cu crizele provocate de modificarile radicale din 2005 (cind cota unica a fost stabilita la 16% in loc de optimul de 19%) si 2008 (cresterile majore de pensii si salarii). Isarescu a vorbit despre pericolele noului Cod Fiscal, care prevede scaderi majore de taxe si impozite, si a spus ca in fata unor astfel de fluctuatii si crize “nu rezista democratia”.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro. Isărescu: Pachetul de reduceri și taxe, din punct de vedere economic și financiar, este inaplicabil; reexaminarea, un lucru înțelept

Pachetul de reduceri de taxe și de impozite prevăzute de proiectul de Cod Fiscal este inaplicabil din punct de vedere economic și financiar, iar retrimiterea actului normativ în Parlament de către președintele României este un lucru înțelept, a declarat vineri guvernatorul Băncii Naționale a României, în cadrul unei conferințe de specialitate.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: BIS: Băncile internaționale au redus valoarea creditelor acordate în Grecia cu 22 de miliarde de dolari

Creditarea acordată Greciei de băncile străine a scăzut cu 22 miliarde de dolari în primul trimestru din acest an, deoarece au sporit temerile privind situația economiei și apartenența țării la zona euro, se arată într-un raport publicat, vineri, de Banca Reglementelor Internaționale (BIS), transmite Reuters.

             Citeste mai mult…

Economica.net: Şantierul naval Mangalia va fi vândut sau lichidat de către coreenii de la Daewoo

Şantierul Naval Daewoo Mangalia va fi vândut sau, dacă nu este posibil, lichidat de către coreeni, din cauza uriaşelor probleme financiare pe care grupul mamă le are, de mai mulţi ani. Într-o încercare disperată de a-şi reduce pierderile, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME) îşi va lichida operaţiunile din afara ţării, înclusiv şantierul din Mangalia, au arătat într-un raport, reprezentanţi ai acţionarului majoritar şi cel mai important creditor,  Korea Development Bank. „Daewoo Mangalia şi DeWind(o companie din America ce operează mai multe parcuri eoliene) nu mai pot constinua în actuala formă şi trebuie lichidate”, se arată în raportul KDB.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Mihai Păduroiu, CBRE: Piaţa imobiliară din România nu mai poate fi comparată cu cea din Ungaria sau Slovacia. Devine mai mare şi se dezvoltă mai bine

Mihai Păduroiu (31 de ani), head of office agency în cadrul companiei de consultanţă imobiliară CBRE România, spune că 28-30% din volumul de spaţii de birouri pentru care s-au semnat contracte de închiriere în primul semestru reprezintă cerere nouă din partea companiilor.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de aproximativ 9 milioane lei pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de aproximativ 9 milioane lei (2 milioane euro).

La orele prânzului, BVB era în urcare. Indicele BET creşte cu 0,06%, ajungând la valoarea de 7.536,34 puncte, iar indicele BET Total Return se majorează cu 0,05%, la 8.586,38 puncte. BET-FI se depreciază însă cu 0,08%, până la 31.756,40 puncte.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Bodea: Cerem Guvernului ca la rectificare să prevadă banii pentru mărirea salariilor personalului din primării

Senatorul PNL Cristian Bodea a solicitat Guvernului ca la rectificarea bugetară să fie prevăzute și fondurile necesare pentru mărirea salariilor personalului din primării cu 12%, afirmând că implementarea măsurilor OUG nr. 27/2015 nu va fi posibilă dacă nu va fi ridicat, prin hotărâre a Guvernului, și nivelul plafonului de salarizare în primării.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Dan Badin, Deloitte Tax: Cei care îşi închiriază locuinţele vor plăti un impozit dublu faţă de cei care le folosesc în scop personal

Proprietarii de locuinţe care le dau spre închiriere vor plăti un impozit aproape dublu faţă de cei care le folosesc în scop personal, în urma noilor prevederi ale Codului Fiscal, a spus Dan Badin, partener Deloitte Tax la ZF Live.

“Este o schimbare majoră care ar aduce o creştere a impozitării pe astel de activităţi comerciale”, a declarat Dan Badin.

            Citeste mai mult…

Ziare.com: O noua amnistie fiscala, promulgata de Iohannis: Cine va primi inapoi contributia la sanatate

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat amnistia fiscala pentru anumite categorii de persoane fizice. Ea prevede ca cei care au platit nejustificat contributia la asigurari sociale de sanatate (CASS) dupa 1 ianuarie 2012 vor primi inapoi aceste sume.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Radu Carp: Solicităm Guvernului indexarea taxei radio-tv cu rata inflației, ori amnistierea datoriei TVR

Radu Carp, secretar executiv al PNL și membru în CA al SRTv, solicită Executivului găsirea unei soluții pentru redresarea situației Televiziunii publice, propunând fie indexarea taxei radio-tv cu rata inflației, fie măsura amnistierii fiscale a datoriei TVR cu condiția ca aceasta să renunțe la veniturile obținute din publicitate.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro. PROIECT DE ORDIN

Norma de venit în cazul activităţilor agricole se reduce dacă există pierderi din fenomene extraordinare

Potrivit unui proiect de ordin al președintelui ANAF, norma de venit în cazul activităţilor agricole se va reduce, în mod proporţional, în cazul în care s-au înregistrat pierderi ca urmare a unor fenomene meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate dezastrelor naturale precum îngheţul, grindina, poleiul, inundaţiile, ploaia abundentă, seceta, precum şi a celor produse de animalele sălbatice, care afectează peste 30% din suprafeţele destinate producţiei agricole vegetale/animale deţinute.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: ALERTĂ Excedentul bugetar a ajuns la 0,6% din PIB după primul semestru; încasările din TVA, în creștere cu 18,3%

Bugetul general consolidat a încheiat primul semestru al anului 2015 cu un excedent de 4,2 miliarde lei, respectiv 0,6% din PIB, față de un deficit de 3,5 miliarde de lei, respectiv un minus de 0,5% din PIB, înregistrat la aceeași dată în anul 2014, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanțelor Publice.

            Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor