Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 26 noiembrie 2015

Cvlpress.ro: Acordului de Parteneriat privind dezvoltarea mediului de afaceri

Astăzi, ora 12.30, la Palatul Parlamentului (Salonul Spaniol, nivel P1), va avea loc semnarea Acordului de Parteneriat privind dezvoltarea mediului de afaceri, încheiat între Parlamentul României – Camera Deputaţilor şi Camera de Comerţ şi Industrie a României. Acordul are ca obiect realizarea unor activităţi susţinute de cooperare  şi stabilirea unui dialog constant şi constructiv între Camera Deputaţilor şi Camera de Comerţ şi Industrie a României, în vederea dezvoltării continue a mediului de afaceri din România prin iniţiative menite să stimuleze creşterea nivelului investiţiilor şi accesul la finanţare. Documentul va fi semnat de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Ştefan Zgonea, şi preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, Mihai Daraban.

                Citeste mai mult…

Promptmedia.ro: București: Parteneriat între Camera Deputaților și Camera de Comerț și Industrie a României

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Ștefan Zgonea, și președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, Mihai Daraban, vor semna joi, 26 noiembrie, orele 12.30, Acordul de Parteneriat privind dezvoltarea mediului de afaceri între Camera Deputaților și Camera de Comerț și Industrie a României (Salonul Spaniol, nivel P1). Acordul are ca obiect realizarea unor activităţi susținute de cooperare și stabilirea unui dialog constant şi constructiv între cele două instituții, în vederea dezvoltării continue a mediului de afaceri din România prin iniţiative menite să stimuleze creşterea nivelului investiţiilor şi accesul la finanţare.

                 Citeste mai mult…

Business-adviser.ro: Acord de colaborare intre CCIB si CCI Iskenderun

Colaborarea in vederea dezvoltarii si diversificarii schimburilor comerciale bilaterale si a impulsionarii cooperarii economice intre companiile din cele doua tari, tinand seama de complementaritatile economiilor Romaniei si Republicii Turcia si valorificand oportunitatilor de afaceri oferite de cele doua piete constituie principalul obiectiv al acordului de cooperare semnat de Camera de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti (CCIB), prin dr. Aurel Vainer, vicepresedinte, si Camera de Comert si Industrie Iskenderun (CCI Iskenderun), prin Levent Hakki Yilmaz, presedinte.

                Citeste mai mult…

Ziuaconstanta.ro: Eveniment ajuns la ediţia 65

Dănuţ Jugănaru – „CCINA a luat toate măsurile ca TINIMTEX să se desfăşoare în condiţii de siguranţă“ 

Colecţii noi de haine, pantofi şi accesorii pentru sezonul rece, marochinărie, confecţii textile pentru adulţi, tricotaje şi confecţii pentru copii, decoraţiuni interioare şi lenjerii de pat, confecţii piele şi blană, dar şi decoraţiuni de Crăciun sunt ofertele Târgului Naţional de Îmbrăcăminte – Încălţăminte TINIMTEX.

               Citeste mai mult…

Ziare.com: Daraban, CCIR: Turcia este cel mai mare partener economic al Romaniei din afara Uniunii Europene

Conexiunile intre Romania si Turcia, atat cele maritime cat si cele aeriene sunt vitale pentru economiile celor doua state.
Turcia este cel mai mare partener economic al Romaniei din afara Uniunii Europene.

             Citeste mai mult…

Actmedia.eu: State Secretary Ciamba: Turkey is key partner of Romania at political, strategic, economy level

Romania supports Turkey in its bid to join the European Union, as this state is a key partner of Romania at a political, strategic and economy level, the Foreign Ministry’s State Secretary for European Affairs George Ciamba said during an official visit to Ankara, according to a release sent by the ministry on Tuesday.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Comunicat de presă – Universitatea ‘Andrei Șaguna’ Constanța

STUDENȚII DIN ‘CAREER.HUB’ LA TÂRGUL ‘VACANȚA’

În perioada 20 – 22 noiembrie 2015, membrii Cercului studențesc ‘Organizarea Afacerilor în Turism’ din cadrul Facultății de Științe Economice a Universității ‘Andrei Șaguna’ au participat la târgul de turism ‘Vacanța’, desfășurat la Maritimo Shopping Center.

              Citeste mai mult…

Cvlpress.ro: Topul Firmelor din judeţul Dolj, ediţia a XXII-a

Astăzi,  începând cu ora 15.30, la Centrul Multifuncţional din Craiova, va avea loc cel mai important eveniment de afaceri al anului: Topul Firmelor din judeţul Dolj, ediţia  a XXII-a. Evenimentul va aduce în centrul atenţiei comunităţii de afaceri locale şi nu numai, rezultatele şi activitatea firmelor reprezentative din judeţ care, prin performanţele lor, reuşesc ca de la un an la altul să aducă un plus de valoare economiei locale şi naţionale. Această nouă ediţie se va bucura de participarea a peste 400 de invitaţi: premianţii Topului din acest an, reprezentanţi ai mediului de afaceri, ai mass-mediei locale şi invitaţi de onoare. „Considerăm că prezenţa mass-mediei la manifestare poate constitui un bun prilej pentru a cunoaşte mediul de afaceri din judeţul Dolj şi de a dezbate împreună, modalităţile de colaborare pentru dezvoltarea economiei locale”, a precizat ing. Gabriel Vlăduţ, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a judeţului Dolj.

            Citeste mai mult…

Radioresita.ro: Excelenţa în afaceri va fi premiată la „Topul firmelor din Caraş-Severin”

Camera de Comerţ şi Industrie Caraş-Severin organizează vineri, 27 noiembrie, Topul firmelor pe anul 2014. Este un eveniment cu tradiţie, însă din păcate economia judeţului este în declin, numărul societăţilor care înregistrează profit este tot mai mic, spune directorul Petru Buzzi. Topul firmelor s-a putea transforma în curând într-un top al nefirmelor, a mai afirmat Buzzi.

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Comunicat de presă – Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud

Proiectul MOVE – calea inovativă spre locuri de muncă și mici afaceri

Inovarea, incluzând în acest concept și inovarea socială, a fost cuvântul cheie care a modelat derularea Proiectului strategic ‘MOVE — Mobilitate și Inovare pentru Ocupare’, implementat de Camera de Comerț și Industrie Bistrița-Năsăud, în calitate de Solicitant.

                Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Bizbrasov.ro: 48 de afaceri din Regiunile Centru și Nord-Est au primit un bonus de 15.000 de euro de la UE

Camera de Comerț și Industrie Brașov, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie Neamț și compania Innova Project Consulting SRL Bucuresti, au derulat proiectul „O șansă pentru succes în afaceri”, cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

                Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Egiptul a cumpărat 240.000 de tone de grâu din Franța, România și Rusia

Autoritatea Generală pentru Aprovizionare (GASC) din Egipt a cumpărat miercuri 240.000 de tone de grâu din Franța, România și Rusia cu livrare în perioada 21-31 decembrie, informează Reuters.

Vicepreședintele GASC, Mamdouh Abdel Fattah, a precizat că grâul francez a reprezentat jumătate din cantitatea de grâu cumpărată la licitația organizată miercuri, la care s-au adăugat 60.000 de tone de grâu din România și alte 60.000 de tone de grâu din Rusia. GASC a cumpărat grâul la un preț de 205,94 dolari pe tonă, incluzând transportul și navlu (C&F).

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: MFP: Excedent bugetar de 1,28% din PIB, după primele 10 luni din 2015

Execuția bugetului general consolidat la finele primelor zece luni ale anului 2015 s-a încheiat cu un excedent de 9,04 miliarde de lei, respectiv 1,28% din PIB, față de excedentul de 1,9 miliarde de lei, respectiv 0,29% din PIB, înregistrat în perioada similară din 2014, conform datelor publicate miercuri de Ministerul Finanțelor Publice.

După primele nouă luni, excedentul fusese de 6,1 miliarde lei, respectiv 0,87% din PIB.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ministrul Transporturilor: Contractarea pentru deszăpezire a ajuns la 78%; 20% poate fi asigurată cu utilaje ale CNADNR

Contractarea pentru deszăpezire a ajuns la 78%, în condițiile în care 20% din activitatea de deszăpezire poate fi acoperită cu utilajele proprii, a declarat, miercuri, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, după o ședință cu reprezentanți ai conducerii Companiei Naționale de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR) având ca teme pregătirile companiei pentru iarna 2015 – 2016 și analiza execuției proiectelor de autostrăzi.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Havrileț: Construcția unei conducte de transport a gazelor Ungheni – Chișinău ar trebui făcută cu fonduri UE

Construcția unei conducte de gaze Ungheni – Chișinău este costisitoare și, din punct de vedere al analizei riscului, proiectul este nefezabil pentru o societate comercială, astfel că ar trebui realizat din fonduri europene, a apreciat, miercuri, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileț.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Nuțu (Expert Forum): Pentru a lua banii europeni pentru BRUA trebuie să convingem UE că avem intenția de a exporta

Proiectul de interconectare Bulgaria, România, Ungaria și Austria (BRUA) este menit să asigure interconectarea noastră într-o piață regională, dar trebuie să convingem Uniunea Europeană că avem intenția să exportăm gaze, pentru a ne acorda finanțare, a declarat, miercuri, Otilia Nuțu, analist de politici publice în energie, la un eveniment de specialitate.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: Spectrul distrugerii, ultima “armă” a Băncii Naţionale a României

Când s-au epuizat toate argumentele care să-ţi justifice lipsa de acţiune într-un domeniu de interes social primordial, unde îţi proclami competenţa absolută, nu-ţi mai rămâne decât să treci la forţarea “soluţiilor” prin ameninţări.

Acesta este şi cazul BNR, instituţie care deţine monopolul emisiunii monetare şi supravegherii bancare din România, în ceea ce priveşte legea dării în plată a garanţiilor bancare pentru stingerea datoriilor.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: LEGEA CARE PERMITE SĂ DAI CASA BĂNCII ŞI SĂ SCAPI DE DATORIE A PRIMIT VOTUL FINAL AL PARLAMENTARILOR

Cinteză: “BCE şi Comisia Europeană cer lămuriri despre darea în plată a locuinţei”

Cinteză: “Băncile deja lucrează la modificarea produselor”   *  Nicolae Cinteză: “Cred că DNA ar trebui să verifice condiţiile în care a fost iniţiat acest proiect de lege”

Proiectul legislativ care prevede că persoanele cu datorii la bănci îşi vor putea ceda imobilele pe care le-au pus garanţie în momentul contractării creditelor fără să mai rămână îndatorate a fost adoptat, ieri, în plenul Camerei Deputaţilor, care este for decizional, cu 233 de voturi pentru, un vot împotrivă şi o abţinere.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: Breşe în confidenţialitatea de la BVB

Bursa de Valori Bucureşti i-a cenzurat, prin statut, pe membrii Consiliului de Administraţie, interzicându-le să facă declaraţii în numele instituţiei, dar nu şi-a luat măsuri minime ca informaţiile să rămână confidenţiale faţă de terţi. Mai multe surse din piaţă povestesc, şocate, că Valerian Ionescu, Head of Equity Sales and Trading la BCR, şi membru în Consiliul de Administraţie al Bursei de Valori Bucureşti, a spus, marţi, că telefonul său, pe care îl utilizează să participe la şedinţele CA-ului BVB, este înregistrat şi ascultat din Trezoreria BCR.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: IMPLICAŢIILE NOULUI COD FISCAL ASUPRA IMM-URILOR – EDIŢIA A II-A / FLORIN JIANU, FOSTUL MINISTRU PENTRU IMM:

“Guvernul trebuie să suspende majorarea impozitului pentru sediile sociale ale IMM-urilor”

Fostul ministru vrea ca noul Executiv să acorde 0,4% din Produsul Intern Brut pentru dezvoltarea întreprinderilor mici şi mijlocii

Guvernul de tehnocraţi condus de Dacian Cioloş trebuie să elimine din Codul Fiscal posibilitatea majorării de 25 de ori a impozitului pentru sediile sociale ale IMM-urilor, întrucât este o măsură revoltătoare şi va închide multe firme, a declarat, ieri, Florin Jianu, preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România (PTIR) şi fost ministru al IMM-urilor, în cadrul conferinţei “Implicaţiile noului Cod Fiscal asupra IMM-urilor”, organizată de Ziarul BURSA.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,

Bursele asiatice erau în urcare

Bursele asiatice erau în urcare la mijlocul şedinţei de tranzacţionare de astăzi. Indicele Nikkei 225 al bursei japoneze se aprecia cu 0,45%, la 19.935,92 puncte, iar indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong creştea cu 0,79%, la 22.675,93 puncte.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: VOCI

Ce puncte de vedere răspândeşte divizia media a BNR?

Deşi există de ceva vreme un blog de opinii pentru angajaţii cu veleităţi editorialistice şi purtător de cuvânt al instituţiei, experţii BNR se înghesuie care mai de care să umple media de specialitate de puncte de vedere “avizate”.

Este adevărat – recent am aflat că purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dan Suciu, a fost detaşat în interes de serviciu la Guvern, având în vedere experienţa sa anterioară cu Guvernul Mihai Răzvan Ungureanu. Dar cum angajaţii BNR ocupau şi înainte de asta spaţii ample în media, uneori fără să precizeze poziţia din care îşi dădeau cu părerea, vom ignora acest detaliu de ultim moment şi vom trece direct la mesajele propagate.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: Doi indici bursieri de pe Wall Street au închis în scădere

Doi indici bursieri de pe Wall Street, New York, au închis şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere.

Dow Jones s-a apreciat cu 0,01%, ajungând la 17.813,39 puncte, iar indicele S&P 500 a scăzut cu 0,01%, la 2.088,87 puncte.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: INVESTIŢIE DE 250 MILIOANE EURO

BERD intră în acţionariatul marilor bănci din Grecia

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) finalizează o investiţie totală de 250 de milioane de euro în cele patru bănci sistemice din Grecia, ca parte a efortului de consolidare a sectorului bancar elen.

Instituţia financiară a anunţat ieri că, în cadrul unui pachet financiar care susţine recapitalizarea celor patru bănci, BERD investeşte câte 65 de milioane de euro în “Alpha Bank” şi “Eurobank Ergasias”, 70 de milioane de euro în “Piraeus Bank” şi 50 de milioane de euro în “National Bank of Greece” (NBG). În calitate de acţionar, BERD va juca un rol activ în aceste bănci, în special în probleme de guvernanţă corporatistă.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Euro îşi reia scăderea faţă de dolar

După două şedinţe fără tranzacţii pe sistemul alternativ de tranzacţionare, ziua de miercuri a readus în statistici acest segment de piaţă de la bursa sibiană. Volumul a fost însă mic, situându-se la 500 de acţiuni (1) ale societăţii Selca S.A, transferate din două tranzacţii. Cotaţia unei acţiuni se deprecia cu 6,25%, valorând 0,30 lei.

Pe piaţa derivatelor, prima jumătate din şedinţa de tranzacţionare de la mijlocul săptămânii s-a încadrat perfect în acelaşi peisaj trist pe care acest sector l-a oferit zi de zi în aceas¬tă lună. La ora 17.30 se înregistrau 12 contracte, cu o valoare de 141.731 lei.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB / PRIME TRANSACTION:

“Sectorul bancar a tras puternic în jos indicii bursieri”

Principalii indici ai Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate mai mare decât în ziua precedentă, de 52,87 milioane de lei (11,9 milioane de euro).

Raportul zilnic realizat de firma de brokeraj Prime Transaction subliniază: “Sectorul bancar a tras puternic în jos indicii bursieri în şedinţa de astăzi (ieri, n.r.), după aprobarea legii privind «darea în plată» a garanţiilor imobiliare de către clienţii persoane fizice”. Remarcate au fost scăderile înregistrate de titlurile Banca Transilvania şi BRD – Groupe Société Générale, de cel puţin 5%.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: BURSELE DIN LUME

Pieţele europene se redresează

Bursele din Europa s-au redresat ieri, investitorii concentrându-se pe optimismul legat de creşterea economiei SUA.

Titlurile companiei britanice de călătorii “Thomas Cook Group” Plc au crescut cu 9,6%, la 107,80 pence, după ce aceasta a anunţat profituri anuale peste aşteptări.

.             Citeste mai mult…

Economica.net: BNR vorbeşte despre comisioanele “imorale” ale băncilor. Care sunt acestea şi cum ar putea să dispară

România trebuie să transpună în legislaţie o directivă UE care prevede dreptul fiecărui cetăţean la un cont bancar cu servicii de bază, pentru plăţi şi încasări, care ar urma să fie pus la dispoziţia populaţiei gratis sau la un preţ “rezonabil”, indiferent de eventuale restanţe ale clientului la credite. Astfel am putea spune “adio” unor taxe şi comisioane percepute de bănci pentru contul curent, precum comisionul de administrare lunară sau comisionul de interogare sold, descris recent drept “imoral” chiar de către un oficial al Băncii Naţionale. ECONOMICA.NET îţi prezintă lista taxelor imorale pe care le percep băncile ca să-ţi spună câţi bani ai şi principalele prevederi ale directivei europene care ar putea să le elimine.

               Citeste mai mult…

Economica.net: 28% din PIB-ul României se duce către economia subterană – Cătălin Creţu, Visa

România este o încă marcată de economia subterană, iar 28% din produsul intern brut al ţării /PIB/ se duce către acest tip de economie, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de specialitate, Cătălin Creţu, director regional pentru România, Croaţia şi Slovenia al Visa Europe.

              Citeste mai mult…

Economica.net: BERD va prelua 30% din acţiunile Raiffeisen Bank Aval din Ucraina

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) a preluat, miercuri, o participaţie de 30% la subsidiara din Ucraina a grupului bancar austriac Raiffeisen Bank International (RBI), transmite Interfax Ucraina, citată de Agerpres.

Raiffeisen Bank Aval (RBA) este a doua mare bancă ucraineană deţinută de un grup financiar occidental. Are 600 de filiale şi peste 2,8 milioane de clienţi.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Ungaria reduce taxa pe bănci la 0,31% din totalul activelor, pentru a stimula creditarea

Ungaria a prezentat un plan ce vizează reducerea taxei pe bănci, oferind stimulente instituţiilor financiare care majorează creditarea şi încercând să aducă legislaţia în conformitate cu cerinţele UE, transmit MTI, Bloomberg şi Reuters, citate de Agerpres.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Dumitraşcu, RADET: Săptămâna viitoare voi merge la Romgaz cu colegii de la ELCEN să găsim o soluţie

Preşedintele Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome de Distribuţie a Energiei Termice (RADET), Gabriel Dumitraşcu, va merge săptămâna viitoare la Romgaz, împreună cu reprezentanţii ELCEN, pentru a discuta despre o soluţie de furnizare a gazului în regim de continuitate, notează Agerpres.

‘Am reuşit vineri să mai deblocăm 40 de milioane de lei din bugetul local care au fost transmişi către ELCEN care la rândul lui i-a transmis către Romgaz. Am făcut o punte până după 4-5 decembrie. Deja astăzi ne-am pus problema ce facem între 4-5 decembrie şi 15 decembrie. Este motivul pentru care săptămâna viitoare voi şi eu la Romgaz chiar dacă nu avem o relaţie contractuală directă cu dânşii. Voi merge împreună cu colegii de la ELCEN să găsim o soluţie, o soluţie care să e permită furnizarea în regim de continuitate a gazului şi implicit a agentului termic’, a declarat, pentru AGERPRES, Gabriel Dumitraşcu.

              Citeste mai mult…

Economica.net: Concurenţa analizează tranzacţia prin care Tufan Emil-Mihai a preluat controlul companiilor Electrocarbon şi Elsid

Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea de concentrare economică prin care omul de afaceri Tufan Emil-Mihai dobândeşte controlul asupra companiilor Electrocarbon şi Elsid, informează un comunicat remis, joi, Agerpres.

Principalele activităţi ale societăţilor Electrocarbon şi Elsid constau în fabricarea altor produse din minerale nemetalice, grafit artificial, coloidal sau semicoloidal, produse pe bază de grafit sau altfel de carbon sub formă de semifabricate.

             Citeste mai mult…

Capital.ro: Dezvoltatorii imobiliari care investesc doar bani proprii în proiecte de anvergură

Chiar dacă anul acesta investitorii au început să se bucure de o mai mare deschidere din partea băncilor în privinţa creditării noilor proiecte imobiliare, două nume grele care activează pe această piaţă reuşesc să se extindă agresiv fără niciun ajutor financiar extern.

În mai puţin de cinci ani de criză, companiile suedeze Skanska şi IKEA au investit peste 260 mil. euro, cu precădere în Bucureşti, şi au în construcţie proiecte imobiliare care necesită alte peste 40 mil. euro. Cele două grupuri au realizat unele dintre cele mai mari tranzacţii cu terenuri şi sunt singurele dispuse să dezvolte proiecte de anvergură exclusiv din surse financiare proprii. Clădirile de birouri sunt principalul obiectiv investiţional vizat de cele două companii şi asta datorită lichidităţii acestui sector imobiliar, care se apropie de nivelul specific pieţei germane.

             Citeste mai mult…

Capital.ro: Evoluţii financiar-bancare şi bursiere. Rezultate mixte pe Wall Street, creşteri în Europa

Bursa de pe Wall Street a deschis şedinţa de miercuri cu evoluţii mixte, indicele Dow Jones s-a depreciat cu 0,05%, ajungând valoarea de 17.803,24 puncte, în scădere cu 8,95 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

Indicele Standard and Poor’s 500 s-a apreciat cu 0,14%, ajungând la valoarea de 2.086,24 puncte, în creştere cu 2,90 puncte faţă de valoarea înregistrată la închiderea şedinţei precedente.

           Citeste mai mult…

Hotnews.ro: ANAF avertizeaza: Site-ul taxe-anaf.com nu apartine institutiei

Agentia Nationala de Administrare Fiscala avertizeaza contribuabilii cu privire la existenta unui site, care nu apartine institutiei noastre prin intermediul caruia contribuabililor li se cer date personale, inclusiv numarul cardului bancar, in vederea restituirii unei taxe. “Va rugam NU COMPLETATI formularul pus la dispozitie pe SITE-UL  http://www.taxe-anaf.com/. Precizam ca procedurile de sesizare a organelor competente sunt in curs”, se precizeaza in comunicatul Fiscului. Site-ul a fost descoperit in aceasta dimineata, dar nu se stie daca pana acum a cazut cineva in cursa. La ora 10,30 parea inca functional.

            Citeste mai mult…

Adevarulfinanciar.ro: Cele mai bune țări pentru afaceri. Pe ce loc se află România?

Din 189 de țări analizate de Banca Mondială, România se menține pe locul 37 în clasamentul celor mai bune țări pentru afaceri.

Raportul instituției financiare internaționale analizează 189 de economii pe baza a 11 indicatori,printre care timpul și birocrația necesare pentru demararea unei afaceri, obținerea unui credit, timpul pentru conectarea la rețeaua electrică sau tranzacțiile tranfrontaliere. Raportul nu acoperă însă domenii precum securitatea, stabilitatea macroeconomică sau corupția.

           Citeste mai mult…

Adevarul.ro: ANALIZĂ Cum s-au şantajat reciproc Rusia şi Turcia din punct de vedere energetic în ultimul an

Rusia a renunţat la South Stream pentru a construi Turkish Stream cu autorităţile de la Ankara, dar acestea au cerut reduceri substanţiale la preţul gazelor Vladimir Putin şi Recep Tayyip Erdogan au trecut în ultimul an de la stadiul de prieteni la cataramă la cei mai aprigi duşmani după doborârea de către Turcia a unui avion rusesc care îi viola spaţiul său aerian. Anul 2014 a dus la o apropiere puternică a Rusiei de Turcia. Mai întâi, Rusia a anexat Crimeea, dar preşedintele rus Vladimir Putin a încercat să câştige bunăvoinţa Turciei prin mai multe proiecte energetice, de teama că Turcia ar putea radicaliza tătarii din Crimeea. Iar Erdogan, acuzat de cancelariile occidentale de încălcarea drepturilor omului din cauza violenţelor din piaţa Taksim, a tratamentului Opoziţiei şi a kurzilor, a privit cu bucurie spre Moscova.

              Citeste mai mult…

adevarul.ro: Ce efecte are legea prin care românii pot scăpa de credite dacă dau casa băncii

Noua lege permite celor care nu mai pot plăti ratele să dea casa băncii, fără a mai fi datori cu altceva Românii care nu mai pot plăti ratele la creditele ipotecare pot stinge datoria dând casa băncii, fără a mai rămâne datori cu alte sume de bani din cauza scăderii preţurilor pe piaţa imobiliară. Parlamentul a adoptat legea privind darea în plată. Românii vor putea să scape de creditele imobiliare pe care nu le mai pot plăti doar prin predarea locuinţei, după ce Parlamentul a adoptat proiectul de lege privind darea în plată. Bancherii spun că măsura va duce la scumpirea creditelor şi creşterea avansului solicitat, în timp ce Banca Naţională a României (BNR) se pregăteşte de atacarea legii la Curtea Constituţională.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINIE CRISTIAN HOSTIUC, DIRECTORUL EDITORIAL AL ZF

Cei care au iniţiat legea dării în plată, extrem de controversată în prezent, cred că s-au gândit să rezolve problema celor care au luat credite imobiliare de la bănci şi nu le mai pot plăti. Dacă ajungi în această situaţie, ideea legii este să dai băncii cheile apartamentului şi scapi de plata creditului pe care l-ai luat, a dobânzilor, a penalităţilor etc.

-Prima: nu mai poţi să plăteşti ratele la credit pentru că a crescut cursul valutar al francului elveţian, al euro şi veniturile tale în lei, afectate şi tăiate de criză, nu mai pot acoperi această diferenţă de curs. Sunt zeci de mii de procese între bănci şi debitori, nu e nimic nou.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Marius Bostan, ministrul pentru Societatea Informaţională: Bugetul ministerului este mai mic decât cel al unei primarii bogate. Aproximativ 15 mil. lei

Bugetul alocat ministerului pentru Societatea Informationala se ridica la circa 15 milioane de lei, a declarat ministrul Marius Bostan in cadrul unei conferinte organizate de Ziarul Financiar in parteneriat cu Visa.

„Bugetul ministerului este mai mic decat cel unei primarii bogate. Consider insa ca se pot face multe lucruri si cu bani putini, dar cu inteligenta multa”. Potrivit lui Marius Bostan, dezvoltarea platformei de plata a taxelor locale ghiseul.ro va fi una dintre prioritatile ministerului in urmatoarea perioada.

         Citeste mai mult…

Zf.ro:  ANALIZĂ

Guvernul Cioloş, la primul examen major. Ce şanse are bugetul pe 2016 să fie unul de investiţii şi să respecte un deficit de 3% din PIB

Politica bugetară a guvernului Cioloş începe să se contureze: deficitul pe care va fi construit bugetul pe 2016 se va apropia de limita de 3% din PIB şi nu va încerca să coboare spre cea convenită cu UE de 1,2% din PIB.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Întârzierea plăţilor în proiectele cu finanţare UE elimină din piaţă afaceri promiţătoare după primul sau al doilea an

Cu două luni înainte de încheierea exerciţiului financiar 2007-2013 programul de resurse umane a luat sub 50% din fondurile alocate.
Micii antreprenori care au prins „ultimul tren“ din finanţările europene alocate în intervalul 2007- 2013, care fac primii paşi în afaceri sau care au creat businessuri prin care angajeză persoane vulnerabile pe piaţa muncii, riscă să-şi în­chidă afacerile în primul sau în al doilea an de funcţionare pentru că autorităţile întârzie să facă plăţile conform contractelor.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: ANTREPRENORI LOCALI

Antreprenorii români caută oportunităţi de business pe continentul african

Antreprenorii locali şi-au îndreptat în ultimii ani atenţia spre continentul african, o zonă subdezvoltată economic, care găzduieşte însă mai bine de un miliard de oameni. Ei s-au orientat către o largă paletă de domenii, de la retail sau energie la construcţii sau imobiliare Oamenii de afaceri români spun că Africa este astăzi unde era România la începutul anilor ‘90, astfel că singura direcţie pentru această economie este în sus.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Legea privind „darea în plată“ trimite bancherii la preşedintele Iohannis şi la BCE

Asociaţia Română a Băncilor (ARB) va transmite o solicitare de întâlnire la Preşedinţie în legătură cu legea privind darea în plată a imo­bi­lelor, aprobată de Parlament, şi a trimis o informare la Banca Centrală Europeană (BCE) cu privire la aba­terile de la normele europene, spu­ne Sergiu Oprescu, preşedintele ARB.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢE PERSONALE

Topul randamentelor obţinute de fondurile de pensii obligatorii

Fondurile de pensii private obligatorii (pilon II) au rapor­tat în acest an un randament mediu de 4,4%, la jumătate faţă de performanţa de anul trecut, în contextul în care scăderea do­bânzilor la titlurile de stat s-a temperat, iar bursa a avut o evoluţie modestă.

Pe primul loc în clasamentul randamentelor se situează fon­dul BCR cu un plus de 5,24% în perioada cuprinsă între 31 de­cembrie 2014 şi 20 noiembrie 2015. Fondul dispune de active de 1,5 mld. lei. Principalele investiţii ale fondului sunt ti­tlurile de stat, cu o pondere de 60% din active. Fondul a investit în acţiuni 306 mil. lei, reprezentând 20% din ac­ti­vele sale.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Mutări la SIF-urile pereche. Gabriel Filimon pleacă de la cârma SIF Muntenia după 13 ani de mandat

Gabriel Filimon, 54 de ani, printre cei mai longevivi administratori de SIF, şi-a dat demisia din funcţia de director general al SAI Muntenia Invest, administratorul activelor de 1,1 miliarde de lei ale SIF Muntenia (SIF4).

El a renunţat şi la funcţia de membru în consiliul de administraţie al producătorului de medicamente Biofarm, unde SIF4 este acţionar majoritar. În cazul demisiei de la Biofarm, compania a anunţat că „demisia se întemeiază pe motive strict personale“.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: BERD capitalizează băncile greceşti cu 250 de mil. euro. Piraeus şi NBG mai au nevoie de 5,7 mld. euro

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) finalizează o investiţie totală de 250 de milioane de euro la cele mai mari patru bănci din Grecia, în cadrul eforturilor de consolidare a sectorului bancar elen.

În cadrul unui pachet financiar care susţine recapita­lizarea celor patru bănci elene, BERD a investestit câte 65 de milioane de euro la Alpha Bank şi Eurobank, 70 de milioane de euro la Piraeus Bank şi 50 de milioane de euro la National Bank of Greece (NBG). Pe piaţa locală operează Alpha, Piraeus şi diviziile Eurobank şi NBG, Bancpost şi Piraeus.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Raiffeisen obţine o suplimentare cu 35 mil. euro a plafonului de creditare prin programul JEREMIE

Raiffeisen Bank a obţinut o suplimentare a resurselor disponibile în cadrul initiaţivei JEREMIE, astfel că va putea acorda întreprinderilor mici şi mijlocii împrumuturi în valoare de încă 35 de milioane de euro, a anunţat marţi instituţia de credit.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Preţurile din Europa la raport. Românii plătesc cel mai mare preţ din regiune pe bere, apropiat de cel din Olanda şi Germania şi peste cel din Cehia

Românii plătesc pentru un litru de bere 1,58 de euro, preţul fiind mai mare decât cel plătit de consumatorii din regiune, respectiv de polonezi, cehi, unguri sau bulgari.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Pentru ţările sărace, calea bătută către dezvoltare se dovedeşte anevoioasă

Funcţionarea fabricilor de avu­ţie se loveşte de obstacole în condiţiile încetinirii comerţului mondial şi îmbătrânirii populaţiilor, scrie Wall Street Journal.

SUA şi Europa, şi Asia de Est mai recent, s-au îmbogăţit pe baza fabricilor. În timp, odată cu creşterea veniturilor şi cu creşterea gradului de sofisticare a economiilor, acestea s-au reorientat către servicii moderne cum sunt cel al sănătăţii şi cel financiar.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Intercapital IM închide iFond Gold

Societatea de administrare a investiţiilor Intercapital Investment Management a anunţat ieri pe bursă că nu va prelungi durata de viaţă a fondului închis de investiţii iFond Gold, care ajunge la maturitate pe 9 decembrie.

„Ca urmare a ajungerii la maturitate a fondului, tranzacţionarea unităţilor de fond la Bursa de Valori Bucureşti va fi suspendată începând cu ziua de 8 decembrie 2015 (inclusiv). Ulterior scadenţei fondului, unităţile de fond vor fi retrase de la tranzacţionare. Investitorii pot solicita răscum­părarea unităţilor de fond“, spun administratorii fondului într-un raport emis pe bursă.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Cum fondurile-vultur au reuşit să pună gheara pe băncile greceşti

Fonduri străine de investiţii au reuşit să preia controlul celor mai mari bănci greceşti, Alpha Bank, Eurobank, National Bank of Greece şi Piraeus Bank, prin majorări de capital de 6,4 miliarde de dolari şi manevre legale complexe.

Rezultatul este că acţiunile băncilor au fost vândute la preţ de chilipir, diluând acţionariatul statului la aceste instituţii bancare, care au active totale de 358 miliarde de dolari.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: CertAsig discută cu KPMG un plan de măsuri care va fi trimis ASF ca răspuns la evalurea bilanţului

CertAsig, o companie de talie mică specializată pe nişa asigurărilor corporate, discută cu auditorul statutar KMPG şi cu acţionarii pentru elaborarea unui set de măsuri care vor fi trimse Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) ca răspuns la rezultatul programului de evaluare a activelor şi pasivelor.  Potrivit analizei care a fost efectuată pe baza bilanţului de anul trecut, CertAsig nu respectă prevederile legale actuale referitoare la solvabilitate şi nici prevederile privind acoperirea rezervelor tehnice cu activele admise.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Banca Transilvania are avizul tribunalului pentru fuziunea cu Volksbank

Tribunalul din Cluj a aprobat în sedinţa de ieri fuziunea dintre Banca Transilvania, a treia instituţie de credit din piaţa locală, şi sucursala locală a grupului austriac Volksbank, potrivit unui document publicat pe site-ul BVB. Procesul de integrare a Volksbank a intrat în linie dreaptă, fuziunea urmând să se încheie la sfârşitul acestui an. După finalizarea procesului de preluare a Volksbank, Banca Transilvania se îndreaptă spre locul doi în piaţă, ocupat în prezent de BRD-SocGen.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINIE ANDREEA PAUL

Nu m-ar mira prea tare dacă după analiza legii dării în plată, preşedintele Iohannis nu o promulgă şi o retrimite în Parlament

Proiectul de Lege privind darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor asumate prin credite a fost azi adoptat în Camera Deputaţilor.

Efectele aplicării acestei legi sunt mixte. Nu m-ar mira prea tare dacă, după analiza ei, Preşedintele Iohannis nu o promulgă şi o retrimite în Parlament.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Atlas Copco vede afaceri mai mari cu 10% in acest an, la 22 mil. euro

Compania Atlas Copco Romania, subsidiara a suedezilor de la Atlas Copco, mizeaza pe afaceri de 22 mil. euro pe piata locala, in crestere cu 10% fata de anul trecut.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Dragu (MFP): În acest moment există 18 instituții responsabile pentru ca sistemul de achiziții publice să se reformeze

Reforma sistemului de achiziții publice implică nu mai puțin de 18 instituții, de la Agenția Națională pentru Achiziții Publice până la Curtea de Conturi, dar această reformă este absolut necesară pentru că abaterea de la termenele asumate poate conduce la suspendarea plăților pe toate programele cu finanțare europeană, susține ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

“Valoarea totală a achizițiilor contractate până la finalul trimestrului al treilea din anul curent a fost de aproximativ 25 milioane de lei iar cele mai multe autorități contractante sunt în domeniul autorităților locale, sănătate și apoi servicii publice.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Dragu (MFP): Bugetul pe 2016 cuprinde majorarea salariilor bugetarilor cu 10%; proiectul va fi trimis în Parlament până pe 10 decembrie

Proiectul de buget pe 2016 este construit pe un deficit ESA de 2,95%, conține majorarea salariilor bugetarilor cu 10% și toate celelalte acte normative în vigoare și va fi transmis Parlamentului în jurul datei de 10 decembrie, a declarat joi ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

               Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ambasadorul Germaniei: Sume imense de bani sunt fraudate sau risipite prin licitaţii. Fenomenul nu este limitat doar la România

“Sume imense de bani sunt fraudate sau risipite prin licitaţii. Este un fenomen care nu este limitat doar la România, ci există într-o serie întreagă de ţări. Este valabil pentru marile proiecte de infrastructură, cum sunt cele de construcţie de autostrăzi, în cadrul atribuirii unor contracte de concesiune pentru servicii de salubrizare urbană sau pentru amenajarea unor piste pentru biciclete”, a declarat ambasadorul, la o conferinţă privind practica de acordare a unor licitaţii publice, “Strengthening Public Procurement in Romania – From the transposition of the new EU Directive to a broader reform agenda”.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Activitatea de producţie a rafinăriei Petromidia, reluată după finalizarea reviziei generale

Activitatea de producţie a rafinăriei Petromidia Năvodari şi a Diviziei de petrochimie de la compania Rompetrol Rafinare a fost reluată, după finalizarea, în condiţii de siguranţă, a reviziei generale programate conform legislaţiei în vigoare, au anunţat reprezentanţii KMG International.

                 Citeste mai mult…

Digi24.ro: Business Club. Venituri de 3,6 miliarde de euro din IT

Ce ar putea să îi ţină totuşi în ţară pe tinerii informaticieni este explozia sectorului IT din România. Anul trecut a generat venituri de 3,6 miliarde de euro, în creştere cu 26% faţă de 2013, arată o radiografie realizată de ARIES Transilvania.

În prezent, în România funcţionează 14.000 de companii IT în care lucrează peste 75.000 de oameni. Dintre firme, jumătate funcţionează în Bucuresti şi Cluj-Napoca.

               Citeste mai mult…

Digi24.ro: Război între Fisc și casele de pariuri

Război între Fisc şi casele de pariuri. Inspectorii le cer patronilor să plătească impozite în plus de 100 de milioane de euro, recalculate din ultimii cinci ani. „Suma este prea mare ca să o putem plăti”, spun oamenii de afaceri, care ameninţă că că închid o parte dintre agenţii şi lasă statul fără o sursă importantă de bani. De vină pentru acest conflict ar fi legea ambiguă, care lasă loc de interpretări.

              Citeste mai mult…

Ziare.com: Marii datornici la stat: O firma cu un singur angajat se afla in top 3

Datoriile la buget au ajuns, in primele trei trimestre din 2015, la 47,93 miliarde de lei. Insa care sunt companiile care au sume colosale de dat la stat?

Numarul firmelor cu datorii la bugetul de stat a ajuns la 151.573 la finele trimestrului al treilea din acest an, la jumatate fata de cele inregistrate in 2012, cand erau 321.111 companii.

             Citeste mai mult…

Ziare.com: Distribuitorii de telefoane, tablete sau laptopuri scapa de TVA?

Distribuitorii de telefoane, tablete, laptopuri, console de jocuri si dispozitive integrate ar putea scapa de TVA de anul viitor.

Potrivit proiectului de norme ale noului Cod Fiscal obtinut de Profit.ro, pentru vanzarea acestor produse se va aplica taxarea inversa incepand din 2016 pana la finalul lui 2018.

              Citeste mai mult…

Ziare.com: Industria care genereaza venituri de 4 miliarde de euro in Romania

Companiile care activeaza in industria IT din Romania au generat, in 2014, venituri cumulate de 4 miliarde de euro si ofera locuri de munca permanente pentru 75.500 de angajati.

            Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: CNADNR a demis-o pe directoarea de la Proiecte de Infrastructura

Directorul general adjunct al Direcției Generale de Implementare Proiecte de Infrastructură Rutieră din CNADNR, Renata Bendeac, a fost revocat din funcţie.

Decizia a fost anunţată miercuri de CNADNR printr-un comunicat, fără să precizeze motivele revocării.

Demiterea lui Bendeac are loc în contextul apariţiei mai multor probleme la proiectele de autostrăzi. Un exemplu este lotul al treilea al autostrăzii Sibiu-Orăştie, inaugurat în noiembrie 2014 şi închis în septembrie 2015 între localităţile Sălişte şi Cunţa, din cauza unor crăpături în asfalt.

                Citeste mai mult…

Realitatea.net: 9 miliarde lei, necheltuiți după primele 10 luni. De ce a ținut Guvernul Ponta banii la sertar

Peste 9 miliarde de lei au rămas necheltuiți după primele 10 luni, banii fiind luați de fostul Executiv în special de la investițiile publice și de la fondurile europene. În ultimele săptămâni de mandat, Guvernul Ponta a direcționat surplusul de la buget către baronii locali ai PSD.

Guvernarea Ponta s-a remarcat prin economiile făcute și prin excedentul bugetar anunțat de fiecare dată cu mare pompă, cu toate că erau bani luați de la investiții și de la cofinanțarea fondurilor europene.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: Garanti Bank a lansat o nouă ofertă Bonus Card

Garanti Bank a lansat o ofertă care se adresează noilor posesori Bonus Card. Toți noii posesori de Bonus Card, în oricare dintre variantele Classic, Gold, Platinum sau WWF, ale căror carduri au fost aprobate până la data de 30 decembrie 2015, vor beneficia de dobândă zero până pe 29 februarie 2016, la toate cumpărăturile efectuate în magazine fizice sau online, locale sau internaționale, potrivit unui comunicat remis astăzi redacţiei.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: BCR va acorda un credit de peste 50 milioane lei CJ Arad

Banca Comercială Română a câștigat licitația deschisă de către Consiliul Județean Arad pentru trei credite de investiții, în valoare totală de 50.96 milioane lei, acordate pe o perioadă de 10 ani pentru dezvoltarea mai multor proiecte de interes județean, potrivit unui comunicat al băncii.

              Citeste mai mult…

Capital.ro: Scrisoarea unui datornic către bancheri: “Darea în plată este legea care-i obligă pe bancheri să te asculte și pe tine, nimicul ălă care ți-ai permis să le ceri bani”

Un cititor al revistei Capital ne-a trimis la redacție o scrisoare deschisă adresată sistemului bancar pe care o redăm integral în cele ce urmează.

Dragi bancheri, nu vă fie teamă! Românii cu credite ipotecare nu vor să-și dea casa băncii. Vor rate mai mici, rate pe care să și le permită, rate pe care băncile au refuzat în toți acești ani să le diminueze. Majoritatea creditelor luate de populație nu au fost luate în scop speculativ, așa cum susțin domniile voastre. Au fost pentru locuire, pentru întemeiere de familii, pentru vise de-o viață. I-ați adus la exasperare cu dobânzile până la cer, mai mari de la lună la lună, cu penalizări la penalizări, cu comisioane și taxe pentru orice, inclusiv pentru ziua de mâine. Ați fost atât de opaci la negocierile cu clienții încât i-ați făcut să-și amaneteze sufletele vouă și să se gândească la cele mai drastice soluții. I-ați adus în pragul incapacității, în pragul sinuciderii pe unii. Niciunul nu v-a cerut pomană, niciunul nu v-a cerut rate derizorii, ci doar sprijin într-un moment în care economia României se ducea de râpă, salariile și pensiile erau tăiate, bonusurile și alte facilități de bun simț precum bonurile de masă dispăreau mai ceva ca-n reclama la Vanish. Cu un tupeu fantastic le-ați arătat ușa și i-ați împovărat și mai mult. I-ați pus să-și transforme creditele luate în monedă elvețiană în euro, ”ajutorul” vostru traducându-se, de cele mai multe ori, printr-o creștere de cost de circa 2 puncte procentuale, mai pe limba tuturor, printr-o scumpire de 20-30% a creditului. Cum spune englezul, ”been there, done that”. Cu toții am trecut prin asta.

                Citeste mai mult…

Bursa.ro: Keynote speakers confirmaţi la Gala Energy Evolution 2015

Victor Grigorescu, Paul Brummell și Mihnea Crăciun au confirmat participarea în calitate de keynote speakers la Gala premiilor Energy Evolution 2015, programată pe 3 decembrie la București, în Sala Atrium a Bibliotecii Naționale a României.

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro, preluat de ziare-pe-net.ro, newsportal.com, Ziuanews.ro, fluierul.ro, diacaf.com: Valeriu Zgonea: Președintele Camerei Deputaților va avea un consilier onorific de la Camera de Comerț

Președintele Camerei Deputaților va avea un consilier onorific din partea Camerei de Comerț și Industrie, cu rol în cooperarea celor două instituții în privința legislației economice.

Camera Deputaților și Camera de Comerț și Industrie a României au semnat joi un acord de parteneriat.

              Citeste mai mult…

Mediafax.ro (flux știri), preluat de wall-street.ro: Camera Deputatilor a incheiat un acord cu Camera de Comert si Industrie

Presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, a semnat, joi, un acord de parteneriat cu Camera de Comert si Industrie a Romaniei, menit sa contribuie la dezvoltarea mediului de afaceri din Romania prin initiative care sa stimuleze cresterea nivelului investitiilor si accesul la finantare.

Acordul de Parteneriat privind dezvoltarea mediului de afaceri semnat de presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, si presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihai Daraban, “are ca obiect realizarea unor activitati de cooperare intre Parlamentul Romaniei – Camera Deputatilor si Camera de Comert si Industrie a Romaniei (Camera Nationala), in vederea sprijinirii mediului de afaceri (…) cu scopul de a actiona in vederea dezvoltarii continue a mediului de afaceri din Romania prin initiative menite sa stimuleze cresterea nivelului investitiilor si accesul la finantare”, potrivit documentului semnat, scrie Mediafax.

               Citeste mai mult…

Obiectiv.info: Valeriu Zgonea: Președintele Camerei Deputaților va avea un consilier onorific de la Camera de Comerț

Președintele Camerei Deputaților va avea un consilier onorific din partea Camerei de Comerț și Industrie, cu rol în cooperarea celor două instituții în privința legislației economice.

Camera Deputaților și Camera de Comerț și Industrie a României au semnat joi un acord de parteneriat.

             Citeste mai mult…

eskape.ro: Zgonea: Președintele Camerei Deputaților va avea un consilier

Președintele Camerei Deputaților va avea un consilier onorific din partea Camerei de Comerț și Industrie, cu rol în cooperarea celor două instituții în privința legislației economice.

Camera Deputaților și Camera de Comerț și Industrie a României au semnat joi un acord de parteneriat.

              Citeste mai mult…

Cursdeguvernare.ro: Ambasadorul Germaniei: Sume imense de bani sunt fraudate sau risipite prin licitaţii

Sume imense de bani sunt fraudate sau risipite prin licitaţii, a arătat joi ambasadorul Germaniei la Bucureşti, Werner Hans Lauk (foto). Anca Dragu, ministrul Finanţelor Publice, a spus la rândul său că sistemul achiziţiilor publice din România are nevoie de o “reformă profundă”.

             Citeste mai mult…

Opiniatimisoarei.ro: CCIAT a finalizat cu succes un nou proiect. Mii de timiseni s-au calificat si au fost consiliati in cariera

TIMISOARA. Camera de Comert, Industrie si Agricultura Timis, in calitate de beneficiar al proiectului ”RuralNet – Centru de orientare in cariera si consultanta non-agricola”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si derulat in parteneriat cu S.C. GAPA SRL, Primaria Comunei Mosnita Noua, L&C Consulting, Integrated Consulting Group si H3000 Development Consulting Austria, anunta incheierea proiectului printr-o conferinta dedicata care va avea loc in data de 9 decembrie, cu incepere de la ora 1100, in Sala C.E.D.O. a sediului CCIAT din Piata Victoriei nr. 3.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Havrileț: Scăderea prețului la curent electric va fi de 5-6% pentru populație, de la 1 ianuarie

Tarifele de distribuție a energiei electrice vor scădea cu 8-10% de la începutul anului, iar reducerea prețului la curent electric va fi de 5-6% pentru populație, de la 1 ianuarie 2016, a declarat, joi, președintele Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Niculae Havrileț.

“De la 1 ianuarie tarifele de energie vor scădea proporțional cu scăderea tarifelor de distribuție din cadrul prețului final. Tariful de distribuție va scădea cu un procent între 8 și 10%, de asemenea va scădea bonusul de cogenerare cu 4%. Aceste elemente vor aduce o scădere finală a prețului de 5-6% începând cu 1 ianuarie”, a spus Havrileț, la cea de-a 25-a ediție a Conferințelor Focus Energetic.

             Citeste mai mult…

hotnews.ro: Radu Merica despre blocarea platilor in agricultura: O simpla atribuire de contract unei anumite firme poate afecta vietile a sute de mii de oameni

O simpla procedura de atribuire a unui contract catre o anumita firma poate afecta vietile a sute de mii de agricultori, a comentat Radu Merica, presedintele Camerei de Comert Romano-Germane (AHK), in cadrul unui workshop organizat de Ambasada Germaniei la Bucuresti impreuna cu Camera de Comert Romano-Germana pe tema achizitiilor publice. Merica a facut referire la blocarea platilor din partea Agentiei Nationale de plati si Interventie in Agricultura din cauza blocarii unui soft realizat de consortiul SIVECO-Teamnet. Insa situatii de acest gen se intalnesc si in alte domenii, considera Merica, dand exemplu atribuirile de contracte din educatie si infrastructura.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Operatorul de distribuție sau transport al gazelor naturale ar putea plăti despăgubiri dacă nu răspunde în termen la sesizări

Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) discută, în Comitetul de reglementare de joi, aprobarea standardelor de performanță pentru activitatea de distribuție și de transport a gazelor naturale, respectiv a timpului de răspuns la reclamații și sesizări, a anunțat președintele instituției, Niculae Havrileț.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ministrul Agriculturii: Sistemul informatic al APIA funcționează cu fluctuații, dar lucrurile au început să se miște

Sistemul informatic al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) funcționează în continuare cu fluctuații, până joi dimineață fiind emise decizii de plată pentru 12.235 fermieri, iar pentru 24.972 au fost finalizate calculele pentru plata avansului pe suprafață, a declarat, joi, pentru AGERPRES, ministrul Agriculturii, Achim Irimescu.

Acesta a precizat că “lucrurile au început să se miște”, iar în următoarele zile cea mai mare parte a banilor va ajunge la fermieri.

           Citeste mai mult…

Evz.ro: FISC: Criteriile în funcție de care plătești de la anul CONTRIBUȚIA la pensie

Un proiect de ordin ANAF propune modelul de formular și instrucțiunile de completare pentru cei care vor achita de anul viitor contribuțiile la pensii. Cu această ocazie, Fiscul face și o recapitulare a celor care intră în această categorie.

          Citeste mai mult…

Bursa.ro: OTP Asset Management Romȃnia lansează două noi fonduri de investiții

OTP Asset Management Romȃnia anunţă lansarea a două noi fonduri de investiţii: OTP Global Mix şi OTP Euro Premium Return, potrivit unui comunicat de presă.

OTP Global Mix este un nou fond deschis de investiții, denominat în lei, cu alocare diversificată a activelor, în vederea dispersiei riscului și maximizării randamentelor, precizează comunicatul de presă.

             Citeste mai mult…

Evz.ro: FISC: Criteriile în funcție de care plătești de la anul CONTRIBUȚIA la pensie

Un proiect de ordin ANAF propune modelul de formular și instrucțiunile de completare pentru cei care vor achita de anul viitor contribuțiile la pensii. Cu această ocazie, Fiscul face și o recapitulare a celor care intră în această categorie.

              Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Bancherii vor solicita in mod direct Presedintelui Johannis sesizarea Curtii Constitutionale cu privire la legea darii in plata

Membrii Consiliului Patronatelor Bancare se vor adresa Presedintiei sa sesizeze Curtea Constitutionala pe legea privind darea in plata, invocand retroactivitatea si incalcarea dreptului de proprietate, a declarat joi directorul executiv al Consiliului Patronatelor Bancare din Romania (CPBR), Bogdan Preda. De asemenea, bancherii solicita retrimiterea legii in Parlament pentru reexaminare si vor cere clarificari atat de la BNR cat si de la Finante cu privire la aspectele tehnice ale acestei legi. De asemenea, CPBR va face demersuri pentru a infiinta un registru de evidenta pentru cei care vor beneficia de aceasta lege. Este foarte important sa se stie cine sunt acestia, mai explica Preda.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: ADRBI: Absorbția fondurilor pentru POR 2007-2013, estimată să crească la 70%, sub media națională de 80%

Absorbția fondurilor pentru Programul Operațional Regional (POR) 2007-2013 este estimată să crească, până la sfârșitul anului, la 70%, dar rămâne sub media națională de 80%, a declarat, joi, Dan Nicula, director general Agenția pentru Dezvoltare Regională București-Ilfov (ADRBI), la o conferință de specialitate.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: O treime din gospodăriile agricole din UE sunt în România

Peste o treime din gospodăriile agricole din Uniunea Europeană erau în 2013 în România, țara numărând 3,7 milioane gospodării agricole, respectiv 33,5% din numărul total din UE, urmată de departe de Polonia, 1,4 milioane gospodării sau 13,2% din totalul UE, Italia (un milion de gospodării sau 9,3%) și Spania (aproape un milion sau 8,9% din numărul total), arată datele publicate joi de Oficiul european de statistică (Eurostat).

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Din 2 decembrie, Sorin Radu – secretar de stat în MADR; Florin Faur preia șefia APIA

Sorin Radu, directorul Centrului Regional de Plăți pentru Dezvoltare Rurală și Pescuit Satu-Mare, și Florin Marius Faur, director executiv la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Timiș, vor fi numiți cel mai probabil din 2 decembrie secretar de stat în Ministerul Agriculturii, respectiv director general al APIA.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Petrescu (CPBR): Legea privind darea în plată va crește comisioanele și dobânzile în sistemul bancar

Legea privind darea în plată va crește comisioanele bancare și dobânzile în sistemul bancar, după ce instituțiile de credit vor absorbi impactul, a declarat, joi, într-o conferință de presă, Oana Petrescu, director executiv al Consiliului Patronatelor Bancare din România (CPBR).

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Zamfir (PNL): Legea privind darea în plată se referă și la contractele aflate în derulare

Deputatul PNL Daniel Zamfir a declarat joi că proiectul legii privind dare în plată se referă atât la contractele în curs de derulare cât și la contractele încheiate după ce legea va intra în vigoare.

             Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Ministerului Finanţelor Pubice va angaja cu 5.000 euro pe lună un specialist care să implementeze plăţile cu cardul

Finanţele vor angaja, pe o perioadă de trei ani, un specialist care să se ocupe de implementarea sistemului de plăţi cu cardul ale impozitelor şi taxelor, care va fi plătită cu 5.000 de euro net pe lună, finanţarea pentru modernizarea infrastructurii Trezoreriei urmând să fie semnată în decembrie.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: ÎN PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI,

Alukönigstahl România a avut o cifră de afaceri în creştere cu 11%

Alukoenigstahl România raportează o creştere de peste 11 procente a cifrei de afaceri pentru primele 9 luni ale acestui an, potrivit unui comunicat al companiei.

Conform reprezentanţilor companiei, creşterea se situează peste nivelul înregistrat de vânzările pieţei de sisteme arhitecturale de pereţi cortina şi tâmplărie pe piaţă locală.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de 5,02 milioane de euro pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 22.312.965 lei (5.020.693 euro).

La orele prânzului, toţi indicii BVB erau în urcare.

Indicele BET era în creştere cu 0,58%, la 7.189,91 puncte.

Indicele BET-FI se aprecia cu 0,19%, la 30.359,95 puncte.

             Citeste mai mult…

Economica.net: ASF: Valoarea tranzacţiilor derulate pe Bursă a scăzut cu 18,71% în primele nouă luni

Valoarea totală a tranzacţiilor derulate la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a scăzut, în primele nouă luni, cu 18,71% comparativ cu valoarea înregistrată în perioada similară a anului trecut, piaţa de capital din România fiind caracterizată, în perioada analizată, de un regim de volatilitate redusă, potrivit unei analize a Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF).

             Citeste mai mult…

HotNews.ro: Jumatate dintre managerii financiari romani ar pregati o politica de preturi de transfer inaintea unei tranzactii intra-grup, iar un sfert ar opta pentru obtinerea unui acord de pret in avans

Managerii financiari din Romania sunt constienti de amploarea modificarilor in practica fiscala pe care le va genera implementarea rapoartelor BEPS (Base Erosion and Profit Shifting) emise de Organizatia pentru Cooperare Economica si Dezvoltare (OECD), arata un recent sondaj PwC efectuat in randul a 104 manageri financiari. 80% dintre respondenti considera ca implementarea recomandarilor incluse in rapoartele BEPS in legislatia nationala va afecta cu siguranta activitatea companiilor lor, 16% considera ca acest lucru este posibil si doar 4% cred ca nu vor fi afectati pentru ca implementarea rapoartelor BEPS va fi dificila in Romania.

               Citeste mai mult…

Realitatea.net: Ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu: Din 15 000 de contracte, ar trebui finalizate 5 500

Aura Răducu, ministrul Fondurilor Europene, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă de la Guvern, că din 15 000 de contracte pentru proiecte privind accesarea unor fonduri UE, aproximativ 5 500 ar trebui finalizate până la sfârşitul anului.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Aura Răducu: Ținta mea e să depășim 70% grad de absorbție pentru exercițiul financiar 2007-2013

Ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, a declarat joi că ținta sa e ca România să ajungă la un grad de absorbție al fondurilor europene de peste 70% pentru perioada de finanțare 2007-2013.

             Citeste mai mult…

Economica.net: Calotă despre limitările de oferte: OPCOM încearcă să păstreze platformele de tranzacţionare eficiente

OPCOM încearcă să păstreze platformele de tranzacţionare eficiente, a declarat joi vicepreşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Emil Calotă, încercând să răspundă comentariilor Organizaţiei Patronale a Producătorilor de Energie din Surse Regenerabile din România referitoare la propunerea de limitare a numărului de propuneri de tranzacţionare din partea producătorilor.

             Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Povara fiscală pentru contribuabili ar putea fi redusă prin combaterea corupţiei în achiziţiile publice

România trebuie să lupte pentru combaterea corupţiei în achiziţiile publice, unde sunt risipite sume imense de bani din taxele contribuabililor, astfel încât să poată implementa o politică fiscală axată pe reducerea poverii fiscale pentru contribuabili, susţine ambasadorul Germaniei în România, Werner Hans Lauk. “Combaterea durabilă a corupţiei trebuie realizată pe toate palierele organizatorice posibile, la nivel naţional, regional, local, în oraşe şi comune, pretutindeni acolo unde sunt acordate contracte de achiziţii publice. După cum ştiţi, sume imense de bani sunt fraudate sau risipite în contextul licitaţiilor publice. (…)

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: ZĂGREAN (ROMBET):

“Există discrepanțe între ceea ce spune legea și ceea ce se aplică «în teren»”

Vicepreședintele Rombet, Anchidim Zăgrean, a arătat, la o masă rotundă legată de fiscalitatea industriei jocurilor de noroc din ţara noastră, că există discrepanțe între ceea ce spune noua lege a industriei de gambling și ceea ce se aplică “în teren” de către reprezentanții autorităților fiscale, transmite un comunicat de presă.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Iarna viitoare românii ajung mai repede pe Valea Prahovei: CNADNR dă termen 9 luni pentru construcţia centurii la Buşteni şi 7 la Comarnic

După aproape 11 ani în care guvernele conduse de Adrian Năstase, Călin Popescu Tăriceanu, Emil Boc şi Victor Ponta au promis autostrăzi care să traverseze munţii şi să elimine blocajele de pe Valea Prahovei, ultimul chiar spunând că se va urca personal pe excavator când vor începe lucrările, Compania de Drumuri şi Autostrăzi (CNADNR) a demarat oficial procedurile de licitaţie deschisă aferentă atribuirii contractelor care au ca obiect proiectarea şi execuţia centurilor ocolitoare pentru Buşteni şi Comarnic.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: ASF va controla firmele de asigurări care majorează semnificativ tarifele RCA pentru transportatori

ASF va efectua în decembrie mai multe controale la companiile de asigurări, după ce acestea au notificat autoritatea în ultimele două luni că vor majora tarifele la poliţele RCA, preţurile urmând să fie de 4-5 ori mai mari în unele cazuri pe segmentul transporturilor auto.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Adunarea Generală a APCEMN/ Birchall: România este un pilon de securitate și stabilitate în regiune

România este un pilon de securitate și de stabilitate în această regiune și consider că este de datoria tuturor statelor membre ale Uniunii Europene /UE/ să contribuie la realizarea acestor obiective, a declarat, joi, președintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, Ana Birchall, în cadrul lucrărilor celei de-a 46-a Adunări Generale a Adunării Parlamentare a Cooperării Economice a Mării Negre /APCEMN/.

              Citeste mai mult…

Economica.net: Răducu: Am început o analiză a proiectelor cu fonduri europene nefinalizate ca să găsim o soluţie de cofinanţare

Ministrul fondurilor europene Aura Răducu a declarat, joi, că, împreună cu Ministerul Dezvoltării, a început o analiză a proiectelor pe fonduri europene nefinalizate, pentru a găsi o soluţie de cofinanţate din partea autorităţilor locale, anunţă Agerpres.

             Citeste mai mult…

Economica.net: Răducu: Remedierea problemelor apărute pe tronsoanele autostrăzii Sibiu-Orăştie nu se va finanţa din fonduri UE

Ministrul Fondurilor Europene, Aura Răducu, a declarat joi că remedierea problemelor apărute pe tronsoanele autostrăzii Sibiu-Orăştie nu se va finanţa din fonduri europene, transmite Agerpres.

‘Acele tronsoane cu probleme nu se vor finanţa, acoperi din fonduri europene. Firma constructoare are obligaţia de a remedia această situaţie iar domnul prim-ministru a cerut (…) o analiză detaliată pentru această situaţie (…) în şedinţa de guvern în perioada următoare’, a afirmat Răducu într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

            Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor