Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 5 august 2015

Agerpres.ro: Ponta: Facilitatea acordată companiilor IT privind angajările va permite dezvoltarea domeniului într-un ritm susținut

Premierul Victor Ponta afirmă că facilitatea acordată de Guvern, potrivit căreia companiile din IT vor putea angaja sau reîncadra angajații în categoria celor pentru care nu se plătește impozitul pe venit de 16% fără restricții legate de facultatea absolvită, va permite dezvoltarea în continuare a domeniului într-un ritm susținut.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Antonescu (RATB): Până la sfârșitul lunii vom finaliza igienizarea tuturor mijloacelor de transport;amenda de 150.000 de lei a fost plătită

Regia Autonomă de Transport București (RATB) a achitat amenda de 150.000 de lei pe care a primit-o de la Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului pentru problemele de igienă necorespunzătoare, iar până la finele acestei luni va finaliza igienizarea tuturor mijloacelor de transport în comun, a declarat pentru AGERPRES directorul general al RATB, Vincențiu Daniel Antonescu.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Radu Timiș (ARC): Avem creșteri de până la 25% pe zona de procesare a cărnii, în urma reducerii TVA

Reducerea Taxei pe Valoarea Adăugată de la 24% la 9% la produsele alimentare a determinat creșteri de până la 25% pe zona de procesare a cărnii în acest an față de anul trecut, cele mai mari fiind la specialități, cum ar fi salamul crud uscat, iar cele mai mici în aria produselor ieftine, de tipul parizerului sau al cârnaților, a declarat, marți, președintele Asociației Române a Cărnii (ARC), Radu Timiș, într-o conferință de presă.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Gazprom negociază cu Engie extinderea capacității de transport a gazoductului Nord Stream

Gazprom încearcă să convingă compania franceză de utilități Engie (prezentă și în România) să se alăture grupului de firme care vor să extindă capacitatea de transport a gazoductului Nord Stream, ce face legătura între Rusia și Germania via Marea Baltică, prin construirea celei de a treia și a patra linii, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro:  Isărescu: Dacă Executivul nu ține cont de recomandările Comitetului pentru Supraveghere Macroprudențială, își asumă riscul

Comitetul Național pentru Supraveghere Macroprudențială evaluează riscurile asupra economiei și face recomandări, inclusiv Guvernului, pentru combaterea acestora, iar dacă nu ține cont de aceste recomandări Executivul își asumă responsabilitatea fără să mai poată da vina pe faptul că nu a fost avertizat, a afirmat, marți, guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu, într-o conferință de presă.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Isărescu, despre macrostabilitate: E ca sănătatea; îți dai seama cât de importantă este când o pierzi

Guvernatorul Băncii Naționale a României (BNR), Mugur Isărescu, a pledat din nou, marți, pentru o relaxare fiscală “la momentul potrivit” și cu măsură, considerând că aplicarea tuturor măsurilor cuprinse în Codul Fiscal începând cu 1 ianuarie 2016 nu este sustenabilă.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: ELCEN, pregătită din punct de vedere tehnic pentru a asigura Capitalei energie termică (director general)

Electrocentrale București este pregătită din punct de vedere tehnic pentru a asigura energie termică municipiului București, la nivelul mediu de aproximativ 1400 Gcal/oră și are asigurată funcționarea pe păcură pentru perioadele impuse de condițiile meteorologice deosebite, a dat asigurări, marți, directorul general al companiei, Marcel – Octavian Nicolaescu, într-o ședință la care a participat secretarul de stat în Ministerul Energiei, Întreprinderilor Mici și Mijlocii și Mediului de Afaceri Bogdan Badea.

          Citeste mai mult…

Agerpes.ro: BVB: 37 de companii vor debuta, miercuri, pe piața AeRO, în urma transferului de pe Rasdaq

Un număr de 37 de companii din diverse sectoare ale economiei debutează, miercuri, pe piața AeRO, în urma transferului de pe Rasdaq și de pe segmentul valorilor mobiliare nelistate, potrivit unui anunț postat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB).

AeRO este o nouă șansă pentru companiile care vor să folosească piața de capital în beneficiul lor și al investitorilor, în special prin atragerea de capital pentru susținerea proiectelor, dar și pentru pregătirea pentru o viitoare trecere la un nou nivel de transparență listarea pe piața reglementată.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Grecia: Nivelul depozitelor bancare este în creștere

Valoarea depozitelor bancare din Grecia este în creștere după atenuarea restricțiilor asupra mișcărilor de capital, deoarece creditorii se pregătesc de recapitalizare, în urma declinului economiei și a majorării creditelor neperformante, a declarat pentru Bloomberg un oficial al Băncii Centrale a Greciei (BoG).

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Lukoil a vândut produse sub preţul de cost şi a transferat profitul în afara României

SC Petrotel Lukoil a vândut unor firme din grupul Lukoil şi unor companii offshore produse petroliere sub preţul de cost, înregistrând pierderi de sute de milioane de lei, procurorii acuzând “politica de a transfera profitul către entităţi din afara României”, se arată în rechizitoriu.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Profitul ING Bank România a scăzut cu 6% în primul semestru, la 155 milioane de lei

Profitul net al ING Bank România a scăzut cu 6% în primul semestru faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, la 155 milioane de lei, în timp ce banca şi-a crescut cota de piaţă în creditare, dar şi pe cea de pe piaţa fondurilor atrase.

ING Bank România a înregistrat în primul semestrul al anului o creştere semnificativă a creditării, portofoliul de împrumuturi ajungând la 12,65 miliarde lei, în urcare cu 24% faţă de primul semestru al anului trecut, se arată într-un comunicat al băncii.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Reluarea cererii de creditare a propulsat profitul Societe Generale cu 25% în primul semestru

Societe Generale, prezent în România prin BRD, a anunţat miercuri rezultatele financiare pe al doilea semestru al anului, profitul având o creştere spectaculoasă de 25%. Creşterea se datorează în cea mai mare parte capitalului mare, tranzacţionarea de produse derivate şi o ajustare a datoriei, scrie Wall Street Journal.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: BĂNCILE ÎNCEP SĂ-ŞI REVINĂ

BRD şi-a dublat profitul net în primul semestru, la 270 mil.lei

BRD Groupe Société Générale a încheiat primul semestru cu un profit net de 270 milioane lei, dublu faţă de nivelul de 128 milioane lei din primele şase luni din 2014, pe fondul îmbunătăţirii costului riscului şi a monitorizării cheltuielilor operaţionale, potrivit unui comunicat al băncii.

În acelaşi inteval, venitul net bancar s-a redus însă cu 5% semestru la semestru, din cauza dobânzilor scăzute. Raportat la trimestrul anterior, venitul a urcat cu 2,4% ca urmare a creşterii marjei nete de dobândă şi a veniturilor din comisioane.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: INDEX ALIMENTAR ZF. Preţurile alimentelor încep să crească. Laptele, carnea şi băuturile răcoritoare au preţuri mai mari cu 5% până la 30% faţă de iunie

Preţurile alimentelor au început să crească faţă de acum două luni, atunci când măsura reducerii de TVA la alimente de la 24% la 9% a intrat în vigoare, astfel că în unele reţele de magazine sunt produse care au preţuri majorate chiar şi cu 30%, arată Indexul Alimentar al ZF, care a luat în calcul un coş cu 21 de produse din trei magazine online.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Cât costă o franciză, modelul prin care brokerii au ajuns să domine distribuţia de asigurări

Încotro se îndreaptă companiile de asigurări, după evaluarea ASF? Urmăriţi emisiunea ZF Live de marţi, 28 iulie, de la ora 12:30, cu Valentin Ionescu, director strategie şi stabilitate financiară din cadrul ASF

Dezvoltarea afacerilor în sistem de franciză, mai puţin costisitoare comparativ cu deschiderea de birouri proprii, le-a permis brokerilor să acopere o mare parte din ţară şi astfel să ajungă să intermedieze aproape două treimi din primele subscrise de asigurători, care şi-au restrâns reţelele în perioada crizei.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Statistic, consumul de alimente „duduie“. În piaţă optimismul este însă mai temperat

Vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au crescut cu 22% în iunie comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, arată datele statistice. Cifrele amintesc de anii de boom când consumul „galopa“ şi era principalul motor al economiei locale.

Avansul din luna iunie vine ca urmare a reducerii TVA la alimente de la 24% la 9% şi ca urmare a faptului că vremea bună a susţinut vânzările unor produse precum apa minerală, berea sau îngheţata, care prin tradiţie, se consumă mai mult vara.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINIE SORIN PÂSLARU, REDACTOR-ŞEF AL ZF

Să ne hotărâm: creşterea datoriei publice este toxică sau nu?

Între 2008 şi 2010 datoria publică a României a explodat de la 15% din PIB la 39% din PIB (adică 58 mld. euro astăzi) şi încă nimeni nu a explicat coerent unde s-au dus banii. Poate că un raport al Curţii de Conturi ar fi nimerit în această privinţă.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Adrian Vasilescu, BNR: Comitetul de Macrostabilitate – ce spune legea şi ce îşi închipuie cei care n-au citit-o

Se înfiinţează, deci, Comitetul Naţional de Supraveghere Macroprudenţială a Sistemului Financiar. După ce însă Guvernul a publicat structura Consiliului ce va conduce acest Comitet (preşedinte – guvernatorul BNR, membri – prim-viceguvernatorul şi viceguvernatorii BNR, doi reprezentanţi ai Autorităţii de Supraveghere Financiară şi doi reprezentanţi ai Executivului) ştirea a făcut explozie.

          Citeste mai mult…

Zf.ro: Creditele toxice, otrava care poate distruge sistemul bancar grecesc

Nici grecii care-şi retrag cu „hărnicie“ depozitele din bănci, nici companiile greceşti care-şi scot capitalul din ţară nu sunt cel mai mare pericol care ameninţă viaţa sectorului bancar din Grecia. Principala ameninţare vine de la creditele care nu vor mai fi rambursate.

Afacerile mici nu câştigă suficient încât să-şi permită să dea înapoi banii împrumutaţi de la bănci, iar grecii de rând nu vor să lase din mână cash-ul, scrie Deutsche Welle.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Un acţionar semnificativ vrea să facă din Alimentara Slatina firmă de imobiliare şi propune investiţii de 5 milioane de lei

Societatea Multifunctional Ecologic System din Craiova, deţinută de Gheorghe Brătăşanu, vrea să schimbe obiectul principal de activitate al firmei Alimentara Slatina (simbol bursier ALRV) din comerţ cu amănuntul în închirierea bunurilor imobiliare proprii.

Multifunctional Ecologic System deţine 33% din capitalul Alimentara Slatina şi a cerut completarea ordinii de zi a AGA din 17 august cu propunerea de schimbare a obiectului de activitate, solicitând şi aprobarea unor investiţii de 5 mil. lei în imobiliare şi piaţa de capital.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: Băncile scapă greu de creditele cu probleme: plus 15.000 de restanţieri în luna iunie

Numărul persoanelor fizice cu restanţe mai mari de 30 de zile în contul creditelor contractate de la bănci şi instituţii financiare nebancare a ajuns la finele lunii iunie la aproximativ 715.000, maximul ultimului an, cu 15.000 de restanţieri mai mult faţă de luna precedentă.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: DUPĂ CE BANCA A PROPUS CONVERTIREA UNUI CREDIT LA UN CURS MAI MARE DECÂT CEL PE CARE ÎL PRACTICĂ

Oferta Bancpost este o aberaţie, consideră Guvernatorul Mugur Isărescu, făcând referire la propunerea de conversie pe care banca a făcut-o unui împrumutat în franci elveţieni (CHF), cursul la care ar fi convertit creditul fiind de 4,52 lei/CHF, în condiţiile în care cursul practicat de Bancpost, la vânzare, în ziua respectivă, era de 4,22 lei/CHF .

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: AVENTURILE CREDIT EUROPE BANK LA BRAŞOV

Credit de 98.000 de euro, comision de acordare de 32.000 de euro

 Un braşovean a accesat în urmă cu câţiva ani un credit la sucursala Credit Europe Bank din Braşov, suma cu care s-a împrumutat fiind de 130.000 de euro. Nu mică i-a fost mirarea însă atunci când a constatat că 32.000 de euro din suma totală reprezintă un comision de acordare a creditului, potrivit unui articol din Bună Ziua Braşov.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: ENACHE JIRU, MFP:

“Proiectul transformării EximBank în bancă de dezvoltare, aproape gata”

 Enache Jiru ne-a explicat: “Suntem pe final cu această iniţiativă. Am făcut un grup de lucru şi am elaborat proiectul în proporţie de 95%. Textul este la faza de observaţii. Mai trebuie să se reunească o dată comitetul interministerial şi, în partea a doua a acestei luni – cel târziu la începutul lunii septembrie, vom trimite o notă informativă Guvernului, care va decide ce formă va lua iniţiativa – OUG sau proiect de lege”.

            Citeste mai mult….

Bursa.ro: Profitul BRD s-a dublat, în primul semestru, la 270 milioane de lei

 BRD a înregistrat în primul semestru al acestui an o creştere substanţială a profitului net, la 270 milioane de lei, în comparaţie cu 128 milioane de lei pe semestrul I 2014, datorită îmbunătăţirii susţinute a costului riscului şi strictei monitorizari a cheltuielilor operaţionale, se arată într-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: Volumele de retail vândute de MOL România au crescut cu 13 % în primul semestru

Vânzările de carburanți (în volume, inclusiv GPL și lubrifianți) pe partea de retail ale MOL România au crescut cu 13% în primul semestru al anului 2015, la 267 kt, față de 236 kt în perioada similară a anului anterior, susținute de extinderea rețelei de benzinării, potrivit informațiilor publicate de Grupul MOL în raportul semestrial transmis pieței de capital.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB deschide în urcare

Indicele BET Plus, introdus pe 23 iunie, urcă, de asemenea, cu 0,28%, la 1.119,67 puncte. BET-FI, indicele celor cinci societăţi de investiţii financiare plus Fondul Proprietatea, se majorează, totodată, cu 0,27%, atingând valoarea de 32.386,83 puncte.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: BRM:

“Noua lege a achiziţiilor publice nu tratează corect pieţele de mărfuri”

Bursa Română de Mărfuri (BRM) susţine că autorităţile noastre nu au transpus corect prevederile directivei europene privind achiziţiile publice în proiectul de lege postat în dezbatere publică. Specialiştii BRM au făcut referire la capitolul dedicat procedurii de negociere fără publicare prealabilă, unde, în proiectul de lege scrie că autoritatea contractantă are dreptul să aplice această metodă pentru produse reprezentând materii prime cotate la bursele de mărfuri şi achiziţionate prin intermediul acestora.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX:

ATS-ul Sibex, “azil” pentru societăţile de pe “defuncta” Rasdaq

  După volumul modest consemnat în prima şedinţă a lunii, prima jumătate a şedinţei de marţi a confirmat începutul slab de lună de pe piaţa la termen administrată de Sibex. Astfel, până la ora 17.30 s-au înregis¬trat doar 23 de contracte futures, cu o valoare 232.525 lei. Singurul derivat tranzacţionat era cel care urmăreşte cursul de schimb euro/dolar, pe scadenţa septembrie, identificat prin simboul EUUSR 15I.

          Citeste mai mult…

Economica.net: România renunţă la sistemul centralizat de încălzire – studiu

Doar 67 de oraşe, din cele 320 ale României, mai sunt branşate la sistemul centralizat de termoficare. Pentru că sistemul are din ce în ce mai multe sincope şi gigacaloria tinde să devină din ce în ce mai scumpă, românii migrează în masă către încălzirea în sistem propriu, în principal prin intermediul centralei termice pe gaz.

          Citeste mai mult…

Economica.net: România, pe lista gigantului american AIG pentru investiţii semnificative în imobiliarele din regiune

Compania AIG a vândut 100% din participaţiile pe care le deţinea în toate firmele cunoscute anterior sub denumirea de AIG/Lincoln. Cumpărătorul este grupul White Star, a anunţat gigantul american.

          Citeste mai mult…

Economica.net: Centrala Petrom a renăscut în caniculă. 6% din energia României, produsă la Brazi

Termocentrala Petrom de la Brazi a asigurat 6% din producţia de energie a României din luna iulie. La jumătatea acestui an, bilanţul activitităţii acestei centrale pe gaze era unul negativ, pentru că producţia mare de energie hidro şi regenerabilă, la preţuri mici, aproape că a scos Brazi de pe piaţă.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Ieftinire masivă a carburanţilor: motorina a ajuns la 5 lei/litru

Petrom a ieftinit din nou carburanţii comercializaţi în staţiile proprii – cinci bani pentru motorină şi şapte bani pentru benzină. La cea mai ieftină benzinărie Petrom din ţară, preţul motorinei a ajuns la 5,07 lei pentru un litru. Scăderile preţurilor se datorează ieftinirii barilului de petrol..

           Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Cele mai păguboase depozite: bănci din România la care ajungi să retragi mai puţin decât ai depus

 Mulţi dintre cei care îşi deschid un depozit la bancă pot avea o surpriză la scadenţă, să retragă mai puţin decât au depus. Dobânzile tot mai mici la economii sunt anulate de comisioane. Dobânzile oferite de bănci la depozitele constituite de populaţie sunt pe un trend de scădere, astfel că, de multe ori, câştigul din economii este anulat de diversele comisioane percepute sau chiar se ajunge în situaţia în care clientul retrage la scadenţă mai puţini bani decât a depus.

           Citeste mai mult…

Evz.ro: 10 probleme majore în viitoarea lege a achizițiilor publice

Anumite articole din proiectul de lege care reglementează achizițiile publice sunt cel puțin discutabile. Patronatele au reacționat dur

Piaţa achiziţiilor publice este de circa 15 miliarde euro anual. Noul proiect de lege privind achiziţiile publice, cât și cel privind remediile, căile de atac și organizarea Consiliului Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor (CNSC) pun în practică noi directive europene. Acestea vin să îndrepte numeroasele carenţe ale legislaţiei curente, dar au în continuare o serie de neclarități care nu îndepărtează definitiv ceaţa din jurul modului în care se cheltuie banii publici.

            Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Kelemen Hunor: Se poate gândi o etapizare în ceea ce priveşte reducerea TVA, de la 24 la sută la 22 sau 21

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, miercuri, că Uniunea ar putea susţine reducerea TVA în mai multe etape, la consultările cu PNL şi PSD, precizând că ministrul de Finanţe sau premierul trebuie să arate, cu cifre exacte, că nu există niciun risc în privinţa adoptării Codului Fiscal.

          Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Investiţie de 80 de milioane de euro într-un centru comercial şi o clădire de birouri în Timişoara

Alpha Group Investments Ltd, divizia de investiţii a grupului Alpha Bank, şi TBE Business Solutions investesc în Timişoara 80 de milioane de euro într-un centru comercial şi o clădire de birouri, cu un total de 60.000 de metri pătraţi, proiectul fiind denumit Timişoara Centrum.

           Citeste mai mult…

Economica.net: AdePlast a înregistrat o creştere cu 8% a afacerilor, în primul semestru din 2015

Compania AdePlast a înregistrat o creştere de 8%, în prima jumătate a anului 2015, atingând o cifră de afaceri de 138 milioane de euro, cea mai mare creştere, de aproximativ 19%, fiind obţinută în Transilvania, au anunţat, miercuri, reprezentanţi ai producătorului de materiale de construcţii.

           Citeste mai mult…

Mediafax.ro: România, în topul ţărilor în care Ungaria a căutat în primul semestru informaţii despre evazionişti

Fiscul ungar a transmis în prima jumătate a anului aproape 2.000 de solicitări altor ţări pentru informaţii legate de posibili evazionişti, cele mai multe fiind înaintate către instituţiile similare din Germania, Slovacia şi România, potrivit cotidianului ungar Napi Gazdasag, citat de agenţia MTI.

Autoritatea fiscală a transmis cele mai multe solicitări în cele trei ţări, în principal pentru a clarifica aspecte legate de TVA, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Peter Andras Kis, pentru Napi Gazdasag.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Astra, pe făraş. Primele două runde de majorare a capitalului au adus 30.000 euro, din necesarul de aproape 100 milioane euro

Astra Asigurări (ATRA) a reuşit să atragă doar 134.600 de lei (30.000 de euro) în primele două runde de majorare a capitalului, din necesarul de 425 milioane lei (97 milioane de euro) stabilit de ASF pentru recapitalizarea companiei, aflată în redresare financiară. Compania mai are până pe 19 august să atragă investitori dispuşi să vină cu suma necesară, altfel ar putea urma calea falimentului.

            Citeste mai mult…

Zf.ro: SIF Moldova a selectat brokerii de la BT Securities să îi intermedieze programul de răscumpărări

SIF Moldova (SIF2) a selectat firma de brokeraj BT Securities, parte din grupul financiar Banca Transilvania, să intermedieze programul de răscumpărare a acţiunilor proprii.

Banca Transilvania este cea mai mare investiţie din portofoliul SIF2 cu o pondere de 37% din activele de 1,4 miliarde de lei.

           Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de aproximativ 16 milioane lei pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de aproximativ 16 milioane lei (3,6 milioane euro).

La orele prânzului, BVB era în urcare. Indicele BET creşte cu 0,05%, ajungând la valoarea de 7.603,95 puncte, iar indicele BET Total Return se majorează cu 0,07%, la 8.661,37 puncte. BET-FI se apreciază, de asemenea, cu 0,32%, până la 32.404,22 puncte.

            Citeste mai mult…

Realitatea.net: Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu vine la Realitatea TV

Bogdan Olteanu, viceguvernator al Băncii Naționale a României, este invitatul lui Denise Rifai la Realitatea TV, de la ora 17.00.

Viceguvernatorul BNR, Bogdan Olteanu, va răspunde azi întrebărilor adresate de jurnalista Realitatea TV Denise Rifai, începând cu ora 17.00.

           Citeste mai mult…

Economica.net: NN România: volumul primelor brute subscrise a crescut cu 4%, la 308 milioane lei, în semestrul I 2015

NN România a înregistrat un volum al primelor brute subscrise de 308,6 milioane de lei în primele şase luni din 2015, în creştere cu 4% faţă de perioada similară a anului trecut, se arată într-un comunicat al companiei de asigurări şi managementul investiţiilor.

Pe segmentul pensiilor facultative, NN a atins un număr de 156.431 de participanţi, cu 12,2% mai mulţi comparativ cu prima jumătate din 2014, în contextul în care 51% dintre angajaţii care au decis să înceapă să economisească suplimentar pentru pensie în primele şase luni din 2015 au optat pentru unul dintre cele două fonduri de pensii facultative administrate de NN Asigurări de Viaţă. Totodată, peste 1,85 milioane de participanţi contribuie la fondul de pensii administrat privat de NN Pensii, compania generând o performanţă anualizată de 10,97% în beneficiul lor de la lansare şi până în luna iunie a acestui an, scrie Agerpres.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: Monopolul rentează: GDF SUEZ Energy România a avut anul trecut un profit de circa 100 mil.euro cu o marjă de 10%

Furnizorul şi distribuitorul de gaze naturale GDF SUEZ Energy România a avut anul trecut un profit net de 443,05 milioane lei (99,7 milioane euro), apropiat de cel din 2013, la o cifră de afaceri de 4,33 miliarde lei (976,8 milioane euro), în creştere cu 5%.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: SIF Oltenia şi-a marcat exitul din Prodplast Imobiliare şi Nord SA pentru 44 mil. lei

SIF Oltenia (SIF5) a anunţat azi pe bursă că a vândut un pachet de 643.859 de acţiuni deţinute la firma Nord SA pentru o sumă totală de 4,8 milioane de lei, şi un pachet de 6,49 milioane de acţiuni deţinut la Prodplast Imobiliare pentru 39,5 milioane de lei. Astfel SIF-ul şi-a marcat exitul din cele două companii. Pe bursa nu a fost anunţat încă cumpărătorul acţiunilor.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Economia zonei euro dă semne de redresare

Ritmul de creștere a activității economice în zona euro a accelerat în iulie, deoarece companiile nu s-au lăsat influențate de criza din Grecia, transmite Reuters.

O redresare solidă a zonei euro ar fi o veste bună pentru Banca Centrală Europeană, care a demarat în martie mult așteptatul program de relaxare cantitativă, în valoare de 1.100 de miliarde de euro, menit să stimuleze economia și să evite riscul unei spirale deflaționiste.

          Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Irimie: Majorarea salariilor personalului medical din bugetul asigurărilor de sănătate ar putea închide 300 de spitale

Majorarea salariilor personalului medical din bugetul asigurărilor de sănătate ar putea duce la închiderea a câteva sute de spitale din țară, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, fostul secretar de stat în Ministerul Sănătății, dr. Cristian Irimie.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Restanţele la creditele de peste 20.000 de lei au crescut în iunie la 31,37 miliarde de lei

Restanţele la creditele mai mari de 20.000 de lei acordate de bănci clienţilor au crescut, în iunie faţă de mai, cu 425 de milioane de lei şi au ajuns la 31,368 miliarde echivalent lei, potrivit datelor Centralei Riscului de Credit din cadrul BNR, publicate miercuri.

           Citeste mai mult…

Agerpres.ro: BCE a menținut la 91 miliarde de euro plafonul liniei de finanțare de urgență destinat creditorilor eleni

Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE) a menținut nemodificată finanțarea de urgență destinată creditorilor eleni (ELA), care pot accesa acum fonduri de aproximativ 91 miliarde de euro, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-și păstreze anonimatul.

           Citeste mai mult…

Economica.net: Profitul UniCredit a depăşit estimările analiştilor în trimestrul al doilea, la 522 milioane euro

Profitul UniCredit SpA, cea mare bancă din Italia după active, a depăşit estimările analiştilor în trimestrul doi din 2015, transmit AP şi Reuters, preluate Agerpres.

Indicele de adecvare a capitalului Tier 1 s-a ridicat la 10,7% la 30 iunie 2015, de la 10,1% la sfârşitul lui decembrie 2014, şi, de asemenea, a depăşit estimările analiştilor. UniCredit a precizat că vânzarea diviziei sale de gestionare a activelor Pioneer va majora indicele de adecvare a capitalului la 10,84%.

           Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor