Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 7 decembrie 2015

Realitatea.net, preluat de indexstiri.ro, saptamana.com, actualitati.net: Planurile ISIS în Europa

Războaiele, diplomaţia şi geopolitica au un lucru în comun: interesele financiare. Alexandru Cumpănaşu împreună cu invitatul său, Mihai Daraban, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României, au discutat despre latura economică a războaielor dar şi despre mişcările geopolitice şi geostrategice în emisiunea Ambasador România.

                Citeste mai mult…

Evz.ro, : Camera de Comerţ şi Industrie a României a lansat serviciul de rating pentru companii “Risc Partener”

Toate afacerile prezintă un anume grad de risc, aşa că antreprenorii au mereu nevoie de instrumente care să-i ajute să afle, să monitorizeze şi să analizeze informaţiile de care au nevoie. Pentru a lua decizii corecte, managerii şi patronii au nevoie de informaţii cât mai clare și detaliate despre partenerii lor de afaceri.

Camera de Comerț și Industrie a României a lansat recent „Risc Partener“, un instrument util pentru gestionarea riscurilor.

               Citeste mai mult…

Capital.ro, preluat de news.ournet.ro, ultimele-stiri.eu: Semaforul riscului financiar

În orice afacere, este nevoie de siguranţă şi predictibilitate pentru că toate business-urile se desfăşoară sub riscul unor pierderi. Pentru eficientizarea procesului decizional, companiile au nevoie de informaţii cât mai clare și detaliate despre partenerii lor de afaceri existenţi şi potenţiali.

Începutul unei relaţii de afaceri trebuie să se bazeze pe informaţii verificate în timp real despre parteneri. Astfel, Camera de Comerț și Industrie a României a lansat recent „Risc Partener“, un instrument eficient pentru gestionarea riscurilor la care este expus procesul decizional în afaceri, care conține o analiză financiară bine structurată.

               Citeste mai mult…

Marketingromania.ro: Semaforul riscului financiar

În orice afacere, este nevoie de siguranţă şi predictibilitate pentru că toate business-urile se desfăşoară sub riscul unor pierderi. Pentru eficientizarea procesului decizional, companiile au nevoie de informaţii cât mai clare și detaliate despre partenerii lor de afaceri existenţi şi potenţiali.

              Citeste mai mult…

Ziuadeconsta.ro: Ambasadorul SUA în România, Hans Klemm, participă la un eveniment dedicat legislaţiei anti-mită

Cu ocazia Zilei Internaţionale de Luptă împotriva Corupţiei, Ambasada Statelor Unite ale Americii, Ambasada Marii Britanii în România, Camera de Comerţ Americană în România, Camera de Comerţ şi Industrie România-Marea Britanie şi Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative va organiza pe 9 decembrie un eveniment dedicat legislaţiei anti-mită, organizat la sediul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative (SNSPA).

              Citeste mai mult…

Mesageruldecovasna.ro: Cei mai buni tineri antreprenori, premiați vineri

Camera de Comerţ şi Industrie (CCI) Covasna și Asociaţia Junior Businesss Club (JBC) îi premiază, vineri, în cadru festiv, pe tinerii întreprinzători care au obținut rezultate frumoase în activitatea lor. Până mâine, 8 decembrie (a.c.) se mai pot depune candidaturile.

„Premiul pentru Tineri Întreprinzători” reprezintă o recunoaștere a rezultatelor antreprenorilor care, ”în pofida vârstei tinere (sub 35 de ani) înregistrează succese în activitatea lor economică şi care pot fi consideraţi un exemplu remarcabil pentru noua generaţie”, au transmis organizatorii, care au precizat că premiile se vor acorda pe baza rezultatelor financiare aferente anului fiscal 2014”.

              Citeste mai mult…

botosaneanul.ro: Fenomenul Cornilă – Explozie financiară de peste 5 miliarde lei vechi într-un an cu 1 angajat! CJ-ul știe… DNA-ul știe…

30 octombrie 2015 – Leii economiei de piață din Botoșani sunt premiați de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură (CCIA). Companii și oameni de afaceri de calibru, cu business-uri începute la scurt timp după revoluție, de la Electroalfa și Elsaco la Five Continents, Prodalcom și Casa Pâinii, primesc distincții prin care le sunt recunoscute meritele în dezvoltarea județului. Printre ei și un tânăr apărut de mai puțini ani pe firmament. Deopotrivă în arena afacerilor și în cea politică.

               Citeste mai mult…

Ziaruldeiasi.ro: Discounturi la Camera de Comerţ şi Industrie Iaşi

Între 7 şi 21 decembrie, antreprenorii ieşeni care doresc să-şi deschidă o firmă, să opereze modificări în actele acesteia sau să o închidă, pot beneficia de campania PRO-BUSINESS a Camerei de Comerţ, prin care obţin un discount de 15% la serviciile de consultanţă şi asistenţă privind proceduri Registrul Comerţului.

Tot ce trebuie să facă aceştia este să intre pe site-ul Camerei de Comerţ (www.cciasi.ro) şi să completeze talonul online pentru a se înscrie în campanie.

              Citeste mai mult…

Obiectiv-online.ro: CCIA Călărași organizează TOMBOLA DE CRĂCIUN

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură din Călărași organizează, cu prilejul sărbătorilor, Tombola de Crăciun unde sunt puse la bătaie premii interesante.

Până pe 20 decembrie puteți cumpăra biletele la tombolă care se găsesc la sediul la CCIA Călărași, la sediul societății Confort SA și la chioșcurile de ziare de la Volna și Orizont. Tragerea la sorți va avea loc pe  21 decembrie 2015, iar premierea câștigătorilor se va face pe 22 decembrie 2015, ora 13,00 în cadrul serbării pomului de iarna organizat la sediul Camerei de Comerț Călărași, Strada Progresul, Bloc BBB, etajul 5.

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro: România a exportat 2.239 tone de pește, crustacee și moluște în 2014; importurile au fost de 21 de ori mai mari

Exporturile României de pește, crustacee, moluște și alte nevertebrate acvatice au fost de 2.239 de tone în anul 2014, în scădere cu peste 38% față de anul precedent, în timp ce importurile au totalizat anul trecut 47.081 tone, fiind de 21 de ori mai mari decât cantitățile exportate, se arată într-o publicație a Institutului Național de Statistică (INS), transmisă la solicitarea AGERPRES.

În 2014, România a importat cu aproape 23% mai multe produse acvatice decât în 2013, când importurile au fost de 38.285 tone.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Bugetul ANSVSA pentru anul 2016 crește cu aproape 21% față de 2015, la 653,9 milioane de lei (proiect)

Proiectul de buget al Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) pentru anul 2016 prevede o sumă de 653,993 milioane de lei, în creștere cu 20,82% față de execuția preliminată pentru anul 2015 de 541,295 milioane de lei, potrivit documentului publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ministerul Agriculturii primește de la bugetul de stat 5,347 miliarde lei în 2016, cu 3% mai mult decât în 2015 (proiect)

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale are prevăzut un buget de 5,347 miliarde lei în 2016, în creștere cu 2,76% raportat la execuția preliminată din 2015, de 5,203 miliarde lei, potrivit proiectului de buget aferent anului viitor, publicat pe site-ul Ministerului Finanțelor Publice.

Pentru 2017, estimarea MFP arată că Agricultura va avea fonduri mai mari de la bugetul de stat, de 5,413 miliarde de lei, în 2018 de 5,554 miliarde de lei, iar în 2019 de 5,596 miliarde de lei.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Băiculescu (ANSVSA): Serviciile veterinare românești sunt în alertă maximă din cauza pestei porcine africane

Serviciile veterinare din România sunt de două luni în alertă maximă, din cauza apariției pestei porcine africane în apropierea granițelor țării, până la această dată fiind luate toate măsurile obligatorii pentru prevenirea acestei boli, a declarat, pentru AGERPRES, președintele Autorității Naționale Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), Dumitru Băiculescu.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB: Obligaţiunile companiei Advanced Retail System vor debuta luni pe piaţa AeRO

Obligaţiunile emise de compania Advanced Retail System vor debuta luni pe piaţa AeRO, devenind astfel a doua emisiune de obligaţiuni corporative listate pe aceasta piaţă, informează Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

Compania a atras in luna octombrie aproape 4 milioane lei prin vânzarea de obligaţiuni cu maturitate de 3 ani şi o dobândă fixă de 10% pe an, plătibilă trimestrial.

            Citeste mai mult…

Agrointel.ro: Țeapă de sute de mii de euro dată fermierilor. Ce mare dealer a încasat bani pentru utilaje pe care apoi nu le-a mai livrat?

Peste 30 de firme care activează în domeniul agriculturii susțin că au fost lăsate cu ochii în soare de către un distribuitor de utilaje care a încasat banii de la fermieri și nu a mai livrat mașinile agricole. Informația este parțial confirmată pe site-ul AFIR unde, la secțiunea dedicată societăților care nu și-au onorat obligațiilor contractuale este inclus numele dealerului – SC New Agri System SRL reprezentată în România de MAP – Mașini Agricole Performante, dar pentru care, oficial au fost înregistrate doar două plângeri oficiale. Din declarațiile altor doi păgubiți, marea majoritate a fermierilor încă speră să își recupereze banii sau să primească utilajul pentru care au achitat deja zeci de mii de euro.

             Citeste mai mult…

Economica.net: Constructorul Delta ACM 93, care lucrează la metroul din Drumul Taberei are un nou asociat

Delta Antrepriza de Construcţii şi Montaj (ACM) 93 are un nou asociat în persoana lui Ionel Pirpiliu, fratele fostului deputat PDL Ştefan Pirpiliu. Printre lucrările în derulare se numără şi metroul din Drumul Taberei, unde Delta lucrează alături de Astaldi, FCC Construccion şi AB Construct.

Omul de afaceri Florea Diaconu a cesionat 10% din părţile sociale ale constructorului Detla ACM 93 lui Ionel Pirpiliu, arată datele publicate în Monitorul Oficial. Despre Ionel Pirpiliu, presa a relatat că este fratele fostului deputat PDL Ştefan Pirpiliu, motiv pentru care Delta ACM ar fi primit mai multe contracte cu statul.

              Citeste mai mult…

Economica.net: BVB: O nouă emisiune de titluri de stat, în valoare de 331,6 milioane lei, intră luni la tranzacţionare

O noua emisiune de titluri de stat, în valoare nominală de 331,6 milioane lei, va intra luni, 7 decembrie 2015, la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), a anunţat, vineri, BVB, potrivit Agerpres.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Secretele succesului în business. 9 oameni de succes dezvăluie care au fost cele mai inteligente lucruri pe care le-au făcut cu banii

Dacă vrei să fii cel mai bun, trebuie să înveţi cum să faci asta exact de la cei mai buni.

„Oamenii de succes se uită la ceilalţi oameni de succes găsind în asta un mod de a se motiva pe ei înşişi”, scrie T. Harv Eker în „Scretele unei minţi milionare”. „Îi văd pe aceştia şi descoperă în ei un model de la care îşi dau seama că au de învăţat. <<Dacă ei pot să o facă, atunci pot şi eu>>.”

               Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, participă luni și marți la reuniunea Consiliului ECOFIN de la Bruxelles

Ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu, participă în perioada 7-8 decembrie 2015 la reuniunea Consiliului ECOFIN de la Bruxelles, informează ministerul de resort.

Printre cele mai importante subiecte aflate pe agenda reuniunii se numără propunerea de directivă privind baza comună consolidată de impozitare, finalizarea Uniunii Bancare — propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului pentru stabilirea unui sistem european de garantare a depozitelor, Analiza Anuală a Creșterii 2016 și Raportul Comisiei Europene privind Mecanismul de Alertă 2016.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: Legea dării în plată a ridicat baricade

Ionuţ Dumitru: “Sistemul bancar are partea lui de vină, prin creditarea exuberantă de dinaintea crizei, dar nu trebuie să trăim cu iluzia că doar băncile vor pierde în urma aplicării acestei legi, vor fi afectaţi toţi contribuabilii”În presă, subiectul a fost printre primele pe ordinea de zi, articole ample şi emisiuni întregi punând faţă în faţă părţile implicate – iniţiatori, bancheri, consumatori, BNR.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: TENSIUNEA CLIENŢILOR, LA COTE MAXIME

OTP Bank vrea să reducă presiunea asupra creditaţilor în CHF

OTP Bank România urmează să lanseze, săptămâna aceasta, o soluţie pe termen lung pentru clienţii cu credite afectaţi de aprecierea francului elveţian, program aprobat, recent, de acţionarul băncii.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: SOLUŢIE PENTRU “DEZMORŢIREA” ACŢIONARILOR INACTIVI:

Brokerii pot consilia investitorii, la sediul Depozitarului Central

Depozitarul Central are înregistraţi 8,7 milioane de deţinători de acţiuni, însă majoritatea nu sunt activi pe piaţa de capital, cei mai mulţi dintre ei neştiind de existenţa acestor participaţii.

Ca să îi activeze, Depozitarul Central a demarat un program, prin care oferă posibilitatea intermediarilor interesaţi e a fi reprezentanţi fizic, printr-un agent delegat, la sediul Depozitarului, într-un spaţiu adiacent celui de unde se eliberează extrase de cont, ne-a spus Silvia Buicănescu, director general al Depozitarului Central, care a avut amabilitatea să ne acorde un interviu, prin e-mail.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA MIJLOCUL ŞEDINŢEI,

Bursele asiatice erau în creştere

Principalii indici bursieri asiatici erau în urcare la mijlocul şedinţei de tranzacţionare de astăzi.Indicele Nikkei 225 al bursei japoneze se aprecia cu 1,21%, la 19.740,37 puncte, iar indicele Hang Seng al bursei din Hong Kong creştea cu 0,22%, la 22.284,94 puncte.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: “Scăderea de taxe – o investiţie pe care statul o face în economie”

Interviu cu domnul Florin Jianu, Preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România şi fost ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism

Reducerea TVA va stimula scoaterea din economia gri a multor activităţi, consideră domnul Florin Jianu, Preşedintele Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România şi fost ministru delegat pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii, Mediu de Afaceri şi Turism. În opinia domniei sale, o scădere de taxe nu reprezintă automat o scădere contabilă de încasări, ci o investiţie pe care statul o face în economie.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: Curtea de Conturi acuză băncile de locuinţe de ilegalităţi în acordarea “primelor de stat”

Reprezentanţii BCR şi Raiffeisen susţin că au respectat legislaţia şi că aşteaptă clarificări, în beneficiul final al consumatorilorCurtea de Conturi susţine că băncile pentru locuinţe BCR şi Raiffeisen au pus la punct un mecanism prin care au acordat primele oferite de stat în mod ilegal şi că va propune Guvernului să schimbe modul în care statul se va implica pe viitor în programul “Banca pentru Locuinţe”, după cum se arată într-un raport al instituţiei.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: SIBEX

Startul lunii a adus uşoare speranţe pentru creşterea volumelor

La Sibex, primele şedinţe din decembrie au adus volume peste media din noiembrie, totalul contractelor futures din primele trei şedinţe ale lunii fiind de 149. Chiar dacă nivelul de lichiditate a crescut uşor, rezultatele zilnice sunt în continuare slabe.

Şedinţa de vineri 4.12 a contribuit la volumul menţionat cu 41 de contracte având o valoare de 680.913 lei. Dintre acestea, 33 de contracte s-au îndreptat către derivatul pe indicele Dow Jones cu scadenţa decembrie 2015. Simbolul DEDJIA 15L a fost cotat la 17.675 de puncte, în urcare cu 183 de puncte faţă de “start of day price” şi cu 188 de puncte în raport cu cotaţia anterioară. Dow Jones a fost tranzacţionat şi pe scadenţa martie 2016, pentru care au fost realizate însă numai 2 contracte. Cotaţia DEDJIA 16C a închis la 17.500 de puncte, în minus cu 81 de puncte raportat la “start of day price” şi cu 77 de puncte la cotaţia de la finalul şedinţei precedente.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB / GABRIEL ROTARU, INTERCAPITAL INVEST:

“Valoarea totală a tranzacţiilor a intrat sub pragul de alarmă de 20 milioane lei”

Cinci dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de vineri în scădere, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate de 17,91 milioane de lei (4 milioane de euro).

Gabriel Rotaru, trader în cadrul Intercapital Invest, ne-a declarat: “Datele mai bune privind locurile de muncă raportate în SUA, peste aşteptările analiştilor, au readus pe plus indicii americani, care recuperează în primele ore de la deschidere destul de mult din pierderile şedinţei anterioare. Sfârşitul de săptămână găseşte piaţa internă mai mult în staţionare.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: BURSELE DIN LUME

Motive de pesimism pe pieţele europene

Bursele din Europa au scăzut vineri, în majoritate, pe fondul dezamăgirii create joi de amploarea măsurilor de stimulare anunţate de Banca Centrală Europeană (BCE), respectiv al declinului cotaţiilor petroliere.

Titlurile “Deutsche Bank” AG, cea mai mare bancă din Germania, s-au apreciat cu 0,8%, la 23,42 euro, însă cele ale “BNP Paribas” SA, cea mai mare bancă franceză, au scăzut cu 0,9%, la 53,87 euro. Autorităţile de reglementare din UE au renunţat la acuzaţiile lansate, în urmă cu doi ani, împotriva a 13 bănci, privind blocarea intrării a două burse pe segmentul tranzacţiilor cu instrumente derivate de credit (CDS). Cele două bănci se numără printre instituţiile financiare în cauză.

              Citeste mai mult…

Economica.net: Cum arată economia românească la trecerea în anul electoral 2016

2015 a fost un an cu creştere economică record de la criză încoace şi a adus o majorare consistentă a consumului populaţiei, în principal ca urmare a reducerii TVA la alimente, dar şi datorită veniturilor mai mari. ECONOMICA.NET vă prezintă în continuare cum s-a mişcat economia României în anul care se încheie şi care sunt principalele perspective pentru 2016.

Exporturile şi-au mai temperat avântul în acest an, în timp ce importurile au accelerat, astfel că deficitul de cont curent s-a dublat faţă de 2014. Economia creşe pe consum şi investiţii private, în special construcţii.

             Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Tertium non datur? Despre darea in plata

Civilizatiile antice au acordat o importanta deosebita studiului logicii. In trivium, Aristotel aseaza studierea logicii alaturi de gramatica si retorica. Altfel spus, folosirea ratiunii, regulile de folosire a limbii si folosirea vorbirii in  mod corect pentru a convinge. Platon a considerat ca filozofia este cea care stabileste cunoasterea, adevarul. A forma sau a modifica o opinie, considera Platon, este rostul retoricii iar opinia nu este cunoastere. Mai apoi, un proeminent om de stiinta al lumii islamice (Abu Nasr al-Farabi, care a decedat spre finalul primului mileniu) a aprofundat studiul logicii si a facut distinctie intre idee si dovada.

             Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Fiscul obligat sa plateasca dobanzi de peste 30 de milioane de lei pentru nerambursarea la termen a TVA catre Cargill

Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a respins recursul ANAF impotriva unei sentinte pronuntate de Curtea  de Apel Bucuresti prin care a fost recunoscut dreptul Cargill Agricultura S.R.L. de a primi  dobanzi in cuantum de peste 30 de milioane de lei pentru nerambursarea in termenul legal a TVA. ICCJ a inlaturat argumente invocate pe fond de ANAF pentru a justifica intarzierea in solutionarea cererii. Astfel, s-a respins sustinerea ANAF ca termenul de 45 de zile pentru solutionarea cererilor de rambursare ar fi unul de recomandare. “Acceptarea unei asemenea sustineri ar fi fost in contradictie cu insasi esenta contenciosului administrativ, reflectata in jurisprudenta constanta a instantei supreme in privinta actiunilor in obligarea administratiei fiscale sa solutioneze contestatiile fiscale, atunci cand acestea incalca termenul legal de solutionare a cererilor” a declarat Dan Dascalu, Avocat Partener D&B David si Baias.

              Citeste mai mult…

Capital.ro: Anca Paliu Dragu: “Nu schimbăm sub nicio formă Codul fiscal în 2016″

Nicio taxă nu se va modifica şi nu se va introduce în 2016. Codul fiscal nu se schimbă, a declarat ferm, pentru Capital, ministrul de Finanţe, Anca Paliu Dragu. Investiţiile vor fi prioritizate de o direcţie nouă din Ministerul Finanţelor care va decide care proiect mai primeşte bani şi care nu, în funcţie de necesitate. Doar ministerele campioane la investiţii primesc bani mai mulţi în 2016, codaşii clasamentului vor fi penalizaţi la bani.

              Citeste mai mult…

Evz.ro : Grevă japoneză la BRD

Sindicatul Impact al salariaţilor BRD va declanşa un protest constând în purtarea unor banderole albe, fără întreruperea lucrului.

Protestul ţine de luni şi până la finalul anului sau până când managementul BRD îşi va reconsidera poziţia şi va face paşi concreţi pentru deblocarea situaţiei şi reînceperea negocierilor în vederea încheierii unui nou contract colectiv de muncă.

             Citeste mai mult…

Antena3.ro: Daily Income: Bariere în calea banilor europeni. Cereri de rambursare blocate, risc de faliment

Adrian Măniuțiu a prezentat, la Daily Income, câteva dintre problemele cu care se confruntă antreprenorii români care au derulat proiecte accesând bani europeni.

Măniuțiu a prezentat situația unui antreprenor din Brașov, care are în prezent șapte proiecte în derulare, însă care a ajuns în pragul falimentului din cauza proastei gestionări a fondurilor europene.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: SIF Moldova a bătut palma cu Goschy pe 5 mil. euro pentru hotelul Sport din Cluj

SIF Moldova (SIF2) a achiziţionat hotelul de două stele Sport situat în centrul oraşului Cluj-Napoca, cu 4,8 mil. euro (21 mil. lei) de la omul de afaceri Josef Goschy, proprietarul unuia dintre cele mai mari lanţuri hoteliere din ţară. SIF-ul mai vizează o nouă achiziţie în domeniu de circa 15 mil. lei.

Activele hoteliere căutate de SIF sunt cele situate în staţiuni montane cu important vad turistic sau situate în mari centre financiare şi de business. Hotelul Sport din Cluj are 136 de camere, un restaurant de 180 de locuri, o terasă de 60 de locuri şi două sali de conferinţă cu o capacitate de 40 respectiv 80 de locuri.

           Citeste mai mult…

Zf.ro: COMENTARIU

IT&C a devenit a doua locomotivă a creşterii economice în 2015, după comerţ. Industria a rămas în urmă

Cu toate că ponderea sectorului IT&C la formarea PIB este de doar 7% faţă de 23% al industriei, creşterea sa mult mai rapidă i-a determinat rolul de a doua locomotivă  a creşterii economice în 2015, după comerţ, care are o pondere de 17% din PIB.

Aceasta arată  că un program naţional de încurajare a sectorului IT&C, care să îl aducă la 15% din PIB în cinci ani faţă de 7% în prezent, ar putea asigura anual o sursă de creştere sigură pentru economie.

             Citeste mai mult…       

Zf.ro: Preşedintele UniCredit a încasat 1,7 mil. euro din vânzarea acţiunilor Nepi

Dan Pascariu, preşedintele consiliului de supra­ve­ghere al UniCredit Bank, şi-a vândut întreg pachetul de acţiuni deţinut la dezvoltatorul imobiliar NEPI, pro­prie­tarul centrelor comerciale Promenada şi Mega Mall, pentru o sumă totală de 1,7 mil. euro.

Preţul de vânzare a fost de 10,26 euro/acţiune, de aproape trei ori mai mare decât preţul pe care bancherul l-a plătit în urmă cu aproximativ patru ani când a făcut primele achiziţii la NEPI, potrivit calculelor ZF.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Acţiunile BCE nu vor cunoaşte limite, vom printa şi mai mulţi bani dacă este nevoie

În încercarea de a linişti pieţele financiare care au reacţionat extrem de violent după ultimele decizii dezamăgitoare ale Băncii Centrale Europene, preşedintele Mario Draghi a anunţat că nu există limită privitoare la cât de departe va merge BCE cu injecţia de bani pentru a-şi atinge ţintele, respectiv pentru a creşte inflaţia şi a susţine creşterea economică în Europa.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Suma datorată de românii cu ipotecare de peste 150.000 € este de doar 2 mld. lei

Suma datorată de persoanele care au credite ipotecare, pentru investiţii imobiliare şi alte împrumuturi cu garanţii imobiliare peste pragul de 150.000 de euro fiecare totalizează 1,9 mld. lei, potrivit datelor BNR, transmise la solicitarea ZF.

Această sumă nu pare să genereze probleme foarte grave la nivelul sistemului bancar. Comparativ, în cazul românilor care au credite din cele trei categorii sub plafonul de 150.000  euro, sumele datorate sunt mult mai mari, de circa 72 mld. lei.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: ASF cere proprietarilor Electroargeş să lanseze oferta de preluare

Noii proprietari ai producătorului de electrocasnice Electro­argeş (simbol bursier ELGS), care au preluat controlul com­pa­niei după moartea omului de afaceri Cătălin Chelu şi deţin acum peste 50% din acţiuni, sunt obligaţi să facă ofertă pentru restul acţiunilor, în caz contrar urmând a fi amendaţi de ASF.

Companiile controlate anterior de Chelu, şi în special Electroargeş, au anunţat anul acesta intrarea în acţionariat a unor nume aparent noi, în urma unor tranzacţii derulate între firme cunoscute ca fiind vehicule de investiţii ale lui Chelu şi societăţi nou-înfiinţate.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: BT a emis 50.000 de carduri noi pentru clienţii Volksbank,care vor putea fi utilizate din 2 ianuarie

Banca Transilvania a emis 50.000 de carduri noi pentru clienţii Volksbank, care vor fi preluaţi în urma integrării, iar aceştia pot intra în posesia cardurilor în unitatea BT dedicată şi le vor putea utiliza începând cu 2 ianuarie 2016, dată până la care vor fi funcţionale cardurile Volksbank.

Numărul de carduri emise este echivalent cu cel al cardurilor Volksbank cu care s-au efectuat tranzacţii în ultimele şase luni, a anunţat vineri Banca Transilvania.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Ţările OPEC nu vor să-şi limiteze producţia pentru că au nevoie disperată de bani

OPEC a renunţat săptămâna trecută la orice pretenţie de a acţiona ca un cartel. Acum, fiecare ţară membră este pe cont propriu, pentru că au nevoie disperată de bani. Ţările membre sunt dispuse să vândă petrol la orice preţ, deoarece trebuie acoperite bugetele naţionale cu venituri. La o reuniune haotică organizată la Viena şi aşteptată să dureze patru ore, dar prelungită până la aproape şapte, organizaţia a renunţat la ideea de a-şi limita producţia pentru a ţine preţurile petrolului sub control, scrie Bloomberg. OPEC şi-a fixat o ţintă de producţie aproape fără întrerupere din 1982, deşi ţările membre ale organizaţiei au ignorat-o adesea şi au pompat peste aceasta. Limita de 30 de milioane de barili pe zi, instituită în 2011 şi abandonată acum ca fiind prea rigidă, nu este o excepţie. Producţia OPEC a depăşit această limită timp de 18 luni consecutive. Acum, organizaţia spune că va continua să pompeze la nivelul actual, de aproximativ 31,5 milioane de barili pe zi, susţinând astfel o producţie nelimitată.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Locuinţele s-au scumpit cu 11-12% în Cluj şi Timişoara şi cu 3% în Bucureşti, în ultimul an

Cele mai mari creşteri ale preţurilor apartamentelor scoase la vânzare la nivel naţional în ultimul an s-au înregistrat în Cluj-Napoca şi Timişoara, de 12,2% şi respectiv 11,8%, în timp ce în Bucureşti locuinţele s-au scumpit cu 3,2%, conform Imobiliare.ro.

Potrivit portalului imobiliar, după cinci luni consecutive de creştere (din iunie până în octombrie), în noiembrie indicele Imobiliare.ro a avut o evoluţie descendentă.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: JLL: În 2016 vor fi finalizate investiţii imobiliare de peste 800 mil. euro, cu o suprafaţă record

Dezvoltatorii imobiliari au în plan să livreze anul viitor în România o suprafaţă record de proiecte, de peste 700.000 de metri pătraţi, reprezentând o investiţie totală care depăşeşte 800 milioane de euro, potrivit unui raport al JLL.

Investiţiile în clădiri de birouri rămân în topul preferinţelor dezvoltatorilor imobiliari, fiind urmate de proiectele de retail şi de cele de logistică şi industriale.

              Citeste mai mult…

digi24.ro: Instituţiile publice se pregătesc de cheltuieli

Preşedinţia, Senatul, Camera Deputaţilor sau Curtea Constituţională primesc bugete mai mari de la Guvern. Administraţia Prezidenţială, de pildă, va cheltui anul viitor peste 55 de milioane de lei. Cu aproape 40% mai mult decât anul acesta. Banii se duc pe cheltuieli diverse: de la maşini noi până la întreţinerea animalelor.

              Citeste mai mult…

Digi24.ro: Chinezii vor să viziteze România

Chinezii vor să viziteze România, oficialii din Turism îi aşteaptă cu braţele deschise, doar că există două mari obstacole. Obţinerea vizei durează prea mult şi nu sunt nici suficiente zboruri directe către China.

Aşa ca reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Turism încearcă acum să rezolve cele două probleme şi caută sprijin la ministerul roman de Externe şi la cel de Interne. Şi intenționează să colaboreze şi cu Google, astfel încât să promoveze cât mai eficient pe internet cele mai frumoase zone din ţară.

              Citeste mai mult…

Realitatea.net: Mai scumpe ca autostrăzile. Studii de fezabilitate de 140 mil. lei aruncate la coșul de gunoi

Ministerele și alte instituții de stat au cheltuit, până în anul 2014 inclusiv, circa 140,16 milioane de lei pe studii de prefezabilitate, fezabilitate și proiecte tehnice pentru obiective de investiții care ulterior nu au mai fost realizate, potrivit Raportului de audit al Curții de Conturi pe anul 2014.

               Citeste mai mult…

Digi24.ro: Curtea de Conturi: BCR şi Raiffeisen ar fi încheiat contracte cu bebeluşi şi bătrâni pentru sume mai mari de la buget. Răspunsul băncilor

Băncile de locuinţe au irosit o mare parte din cele peste 766 de milioane de lei primite din partea statului, susţine Curtea de Conturi. Potrivit instituţiei, BCR şi Raiffeisen ar fi încheiat contracte inclusiv cu bebeluşi şi persoane prea vârstnice ca să participe la program, doar ca să primească sume mai mari de la buget.

              Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Luni: Pretul petrolului se mentine sub pragul de 40 de dolari

Cotatia “aurului negru” ramane subpragul psihologic de 40 de dolari luni pe bursele asiatice pe o piata pesimista dupa refuzul OPEC de a scadea cotele de productie.

Un baril de titei “light sweet crude” (WTI) cu livrare in ianuarie a pierdut 37 de centi, pana la 39,60 dolari in primele tranzactii ale zilei.

              Citeste mai mult…

 Capital.ro: Gropile din Bucureşti au înghiţit un miliard de lei şi nu s-au săturat

În ultimii patru ani, Administrația Străzilor București a cheltuit 173 milioane de euro pe lucrări de întreținere a străzilor și trotuarelor care au rezistat fie câteva săptâmâni, fie nu au mai fost executate din cauza a demarării marilor proiecte de infrastructură.

              Citeste mai mult…

Economica.net: Vom plăti suplimentar 2 lei în factura la curent pentru a acoperi ceea ce nu mai plătesc coloşii industriali din România

Exceptarea de la plata certificatelor verzi a 29 de fabrici din România obligă pe restul consumatorilor de energie electrică din ţară la o plată suplimentară lunară de 7 bani pentru fiecare kWh consumat.

Exceptarea fabricilor energofage din România de la plata certificatelor verzi are un impact de 7 lei/MWh în factura la energie electrică a restului de consumatori, în 2016, potrivit Notei de Fundamentare a unui proiect de lege al Ministerului Energiei care stabileşte cota obligatorie de certificate pentru la anul. Adică, la anul, vom plăti cu toţii suplimentară 7 bani/kWh lunar consumat către furnizorii de energie pentru ca fabricile să nu fie încărcate cu certificate verzi. La un consum mediu al unei gospodării de 200 de kWh, impactul ar fi de circa 2 lei. Potrivit documentului, 7.000 de GWh, anul acesta, şi 8.000 de GWh, în 2016, reprezintă cantitatea de energie consumată de fabrici ce este exceptataă de la plata certificatelor verzi. Raportat la o producţie totală, anul acesta, de 45.000 de GWh, exceptarea reprezintă circa 16% din total.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: General Electric anulează fuziunea cu Electrolux

Acțiunile Electrolux au înregistrat luni cel mai semnificativ declin din ultimii patru ani, după ce compania americană General Electric a renunțat la planurile privind vânzarea diviziei sale de electrocasnice către grupul suedez, pentru 3,3 miliarde de dolari, după ce tranzacția nu a obținut aprobarea autorităților de reglementare din SUA, transmit Bloomberg și Reuters.

Luni dimineață, la Bursa de la Stockholm, titlurile Electrolux AB au scăzut cu 15%, cel mai semnificativ declin din iulie 2011.

              Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Preşedintele EximBank, Traian Halalai: Legea dării în plată ar putea pune presiune şi mai mare pe marjele din creditarea corporate

Legea dării în plată ar putea avea ca efect reorientarea de fonduri ale băncilor către zona creditării de companii şi autorităţi publice locale, unde marjele practicate sunt însă deja la un nivel foarte redus, până într-un punct procentual, a declarat preşedintele EximBank, Traian Halalai.

               Citeste mai mult…

Economica.net: Poşta Română începe proiecte cu fonduri europene de circa 800.000 de euro, până la finalul anului 2016

Compania Naţională Poşta Română intenţionează să demareze, până la sfârşitul anului 2016, proiecte cu finanţare europeană estimate la aproximativ 800.000 de euro.

În perioada iulie 2014 – decembrie 2015, compania a finalizat un proiect de instruire a angajaţilor de peste 55.000 de euro, prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane (POSDRU) 2007 – 2013. Reprezentanţii Poştei Române menţionează că alte patru proiecte sunt în curs de implementare, valoarea acestora fiind de 44.000 de euro, scrieAgerpres.

               Citeste mai mult…

Capital.ro: FLORIN CÎŢU: Deficitul bugetar se tripleaza in 2016 vs tinta

Deficitul bugetar se TRIPLEAZA in 2016 vs tinte (ne indepartam de MTO) si se DUBLEAZA vs 2015, scrie analistul financiar pe blogul său.

1) Deficitul bugetar se TRIPLEAZA in 2016 vs tinte (ne indepartam de MTO) si se DUBLEAZA vs 2015.

2) Nu exista nicio differenta intre estimarile pt deficit 2016 ale lui Teodorovici vs Dragu.

               Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Teamnet castiga contracte IT in lant cu Inspectia Muncii: Dupa ce a implementat un sistem IT de peste 7,7 milioane de euro, va asigura si mentenanta evolutiva a acestuia pentru 2,2 milioane de euro

 

Inspectia Muncii a incheiat la sfarsitul lunii octombrie cu Ymens Teamnet, firma din grupul Teamnet, infiintat de catre deputatul Sebastian Ghita, un acord cadru in valoare de peste 2,2 milioane de euro pentru servicii de mentenanta evolutiva la un sistem IT implementat tot de catre Teamnet. Sistemul IT, botezat ‘Columbo’ de inspectorii ITM, a costat in luna octombrie a anului trecut peste 7,7 milioane de euro (fonduri UE si nationale) si Teamnet trebuie sa asigure acestuia garantie si mentenanta corectiva timp de 5 ani. De ce se mai cumpara acum si servicii de mentenanta evolutiva? Asa prevede contractul de finantare UE, sustine Inspectia Muncii.

              Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Semnal de alarma la Transporturi: Marile autostrazi pe bani europeni risca sa fie intarziate pentru ca au fost subfinantate puternic in noul buget

Cele mai importante autostrazi pe care le Romania le construieste in prezent si care sunt finantate pe bani europeni – autostrazile A1 Lugoj – Deva si A10 Sebes – Turda – risca sa fie intarziate substantial din cauza ca in proiectul de buget pe 2016 au primit mult mai putini bani decat ar fi necesar ca ele sa fie continuate in ritm sustinut. Pentru cele doua autostrazi s-au alocat doar o treime, respectiv un sfert, din cat ar avea nevoie, avertizeaza expertii. Alocarile s-au facut pe baza slabei executii din 2015, insa anul care se incheie a fost unul plin de tergiversari birocratice, probleme care acum sunt in mare parte rezolvate si care lasa loc unui an 2016 in care se poate lucra in forta daca exista finantare suficienta.

             Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Compania Transavia SA, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata avicola din Romania, isi construieste un nou sediu, sub forma de ou ​

Compania Transavia SA, unul dintre cei mai importanti jucatori pe piata avicola din Romania, isi construieste un nou sediu, sub forma unui ou urias, scrie ziarul Unirea. Noul sediu se afla la Santimbru si include in cei 6000 de mp mai multe birouri, sali de conferinte, un restaurant, o cantina pentru salariati si o sera.

            Citeste mai mult…

Preluări, evz.ro:

Ziare.com, revistapresei.eu, findnews.ro, ziare.www.ro: Camera de Comert si Industrie a Romaniei a lansat serviciul de rating pentru companii “Risc Partener”

Toate afacerile prezinta un anume grad de risc, asa ca antreprenorii au mereu nevoie de instrumente care sa-i ajute sa afle, sa monitorizeze si sa analizeze informatiile de care au nevoie. Pentru a lua decizii corecte, managerii si patronii au nevoie de informatii cat mai clare si detaliate despre partenerii lor de afaceri.

             Citeste mai mult…

Pressalert.ro: Proiectul “RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă”, la final. Ce rezultate s-au obținut

Proiectul “RuralNet – Centru de orientare în carieră şi consultanţă non-agricolă” cofinanţat de Fondul Social European şi derulat de Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Timiş, beneficiar al proiectului, în parteneriat cu S.C. GAPA SRL, primăria din Moşniţa Nouă, L&C Consulting, Integrated Consulting Group şi H3000 Development Consulting Austria s-a încheiat cu rezultate foarte bune.

             Citeste mai mult…

finantare.ro: Conferinta de incheiere a activitatilor desfasurate in cadrul proiectului „Sustinerea egalitatii de sanse si promovarea profesionala a femeilor”

 –Camera de Comert, Industrie si Agricultura Vaslui, in calitate de partener, impreuna cu Universitatea „Dunarea de Jos” din Galati, in calitate de beneficiar, si cu partenerii, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Galati, SIVECO Romania SA si Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Calarasi, implementeaza in perioada 2 mai 2014 – 15 decembrie 2015 proiectul de tip strategic „SUSTINEREA EGALITATII DE SANSE SI PROMOVAREA PROFESIONALA A FEMEILOR” – PROGRES, proiect cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013, Axa Prioritara 6 „Promovarea incluziunii sociale”, Domeniul Major de Interventie 6.3 „Promovarea egalitatii de sanse pe piata muncii”.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Alimentarea cu electricitate și căldură pe timpul iernii va costa 4,6 miliarde de lei la nivel național

Combustibilul necesar pentru producția de energie electrică și termică la nivel național în perioada 1 octombrie 2015 – 31 martie 2016 va costa 4,6 miliarde de lei, în creștere cu 2% față de iarna precedentă, potrivit proiectului Programului de iarnă în sectorul energetic, publicat de Ministerul Energiei.

Cel mai mare necesar de finanțare, respectiv 3,7 miliarde de lei, revine producătorilor de energie electrică și termică sub autoritatea Ministerului Energiei, iar restul sumei, respectiv 874 de milioane de lei, revine operatorilor economici din administrarea consiliilor locale și județene. În plus, pentru reparații mai sunt necesare alte 284 de milioane de lei la nivel național.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Dîncu: Avem o creștere cu care ne împăunăm în statistici, dar ea mai degrabă consumă, nu folosește la nimic

Vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, consideră că România are o creștere economică și cu aceasta se “împăunează” în statistici, dar ea mai degrabă consumă resurse, dă senzația unei dinamici pozitive, dar de fapt nu folosește la nimic.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Dîncu: Avem ultima civilizație rurală din Europa; trebuie s-o protejăm

Vicepremierul Vasile Dîncu, ministrul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a declarat, luni, că România trebuie să-și protejeze civilizația rurală, întrucât este ultima din Europa, iar pentru acest lucru este necesară o strategie națională.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: Întâlnirea dintre Iohannis şi mediul bancar, subiect de controverse între avocatul Piperea şi reprezentantul ARB

Ionuţ Dumitru: “Sistemul bancar are partea lui de vină, prin creditarea exuberantă de dinaintea crizei, dar nu trebuie să trăim cu iluzia că doar băncile vor pierde în urma aplicării acestei legi, vor fi afectaţi toţi contribuabilii”

Surse: “Întâlniri între mediul bancar şi Administraţia Prezidenţială”

Săptămâna trecută a fost una extrem de agitată pentru sistemul bancar, după ce legea care permite iertarea datoriilor în schimbul locuinţei a fost adoptată în Parlament.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: CNADNR:

Circulația rutieră a fost reluată pe DN 7 între localitățile Căciulata și Brezoi

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România informează participanții la trafic că începând cu ora 12:00, pe DN 7 între localitățile Căciulata și Brezoi (județul Vâlcea) circulația rutieră a fost reluată pe o singură bandă, alternativ, pentru toate categoriile de vehicule.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: Şapte indici BVB au deschis în creştere

Şapte dintre principalii indici de pe Bursa de Valori Bucureşti (BVB) au deschis în urcare şedinţa de tranzacţionare de astăzi. Indicele BET, al celor mai lichide zece acţiuni, se apreciază cu 0,5%, fiind cotat la 7.054,49 puncte.

 

              Citeste mai mult…

Economica.net: Cinci noi malluri de 400 de milioane de euro se deschid în 2016

Dezvoltatorii imobiliari au în plan livrarea pentru anul viitor în România a cinci noi malluri, şapte clădiri de birouri şi cinci depozite, cu o valoare totală a investiţiilor de peste 800 milioane de euro, potrivit companiei de consultanţă imobiliară JLL.

Cele cinci noi centre comerciale ce vor fi livrate anul viitor vor aduce un plus de 237.000 mp, adică o creştere de 10% a stocului curent, estimat la 2,8 milioane mp.

             Citeste mai mult…

Evz.ro: Bugetul pe 2016 – echilibristică între măsurile populiste și cele de stimulare a economiei | Analiză EVZ

Anca Dragu, ministrul Finanțelor, spune că majorarea salariului minim ar putea afecta competitivitatea mediului de afaceri FOTO: NICU DÎRDÎIAC

Specialiștii consultați de EVZ spun că este extrem de important felul în care vor fi gestionate cheltuielile prevăzute pentru anul viitor

              Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: România ar putea câștiga din cearta dintre Rusia și Turcia

Ţara noastră ar putea să profite de pe urma abandonării proiectului Turkish Stream, exportând surplusul de gaze naturale de care dispune. Experţii în energie afirmă că astfel am putea să mai reducem din deficitul balanţei comerciale.

Ministrul rus al Energiei, Alexandr Novak, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute că proiectul Turkish Stream a fost sistat. “În prezent toate negocierile pentru conducta de gaze Turkish Stream sunt suspendate, în special având în vedere că activitatea comisiei interguvernamentale pentru comerţ şi cooperare economică a fost la rândul ei oprită printr-un decret guvernamental. În condiţiile în care activitatea comisiei a fost suspendată, lucrările la acordul Turkish Stream au fost şi ele întrerupte”, a precizat Alexandr Novak. În schimb, preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdoğan, a declarat sâmbătă, la un forum economic organizat la Istanbul, că ţara sa a oprit proiectul cu totul. „Este posibil să găsim alţi furnizori”, a precizat Erdoğan, referindu-se la Qatar şi Azerbaijan, care ar putea livra Turciei gazul necesar.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Achim Irimescu (MADR): Stabilirea unei strategii pentru mediul rural este provocarea numărul unu

Stabilirea unei strategii pentru mediul rural este provocarea numărul unu, însă foarte multe fonduri s-ar putea să ne ducă spre eficientizare și performanță la nivel european dar și la dispariția satului așa cum îl visăm sau ni-l imaginăm, a declarat, luni, Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, la o conferință de specialitate.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: HeidelbergCement a finalizat procesul de fuziune dintre Carpatcement, Carpat Beton şi Carpat Agregate

La data de 1 decembrie Grupul internaţional HeidelbergCement a finalizat procesul de fuziune a celor mai importante trei societăţi deţinute în România, Carpatcement Holding S.A., Carpat Beton S.R.L. şi Carpat Agregate S.A. au devenit o singură companie, sub numele HeidelbergCement România S.A.

„Acest proces de fuziune are în vedere poziţionarea noastră strategică în raport cu mediul economic, pentru a face cât mai bine faţă provocărilor perioadei pe care o traversăm, în vederea utilizării resursele noastre la potenţialul lor maxim, a administrării mai eficiente a costurilor şi armonizării structurii organizaţionale cu cea a Grupului. De asemenea, prin această nouă formulă organizatorică, Grupul îşi reafirmă viziunea şi misiunea sa pe termen lung: aceea de a construi în continuare pe baze solide în România”, a declarat domnul Florian Aldea, Directorul General al HeidelbergCement România S.A.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Irimescu: Schimbările în managementul APIA se vor face pe măsură ce vom vedea că anumite persoane nu și-au făcut datoria

Schimbările în managementul Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) se vor face pe măsură ce vom vedea că anumite persoane nu și-au făcut datoria, a declarat, luni, Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prezent la o conferință de specialitate.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Daniel Constantin: ALDE nu este parte a armoniei între partide privind Legea bugetului de stat pe 2016

“Am avut o ședință mai amplă astăzi a conducerii ALDE în care am dezbătut mai multe probleme. Cea mai de interes în momentul de față este legată de Legea bugetului de stat pe 2016. Am remarcat foarte multe discuții în ultimele zile în spațiul public, aș putea spune că am remarcat o armonie între partidele care au susținut învestirea Guvernului și care susțin în continuare actul de guvernare. ALDE nu este parte a acestei armonii, avem câteva puncte de vedere care au stârnit nemulțumirea cetățenilor, pe care le vom dezbate în detaliu mâine, la ora 16,00, când avem ședința departamentelor profesionale, după care vom face o conferință de presă și vom prezenta pe fiecare minister în parte, pe fiecare departament în parte punctele de vedere”, a precizat Constantin într-o conferință de presă.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Guvernul organizează miercuri o dezbatere publică asupra proiectului de buget pe 2016

Executivul organizează miercuri o dezbatere publică la Palatul Victoria asupra proiectului de buget pe 2016, informează un comunicat al Ministerului pentru Consultare Publică și Dialog Civic (MCPDC), postat pe site-ul Guvernului.

Sursa citată precizează că dezbaterea, care va avea loc la Guvern între orele 14,00 și 16,00, vizează structura și prioritățile proiectului de buget pe anul viitor.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de 2,08 milioane de euro pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 9.326.276 lei (2.086.742 euro).

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: PE 31 DECEMBRIE,

ANAF demarează operaţiunea “Revelion 2016″

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) anunţă, prin intermediul unui comunicat remis redacţiei, că va începe, pe 31 decembrie, o nouă operaţiune denumită “Revelion 2016″ prin care vor fi controlate localurile care organizează petreceri în ultima zi a anului.După finalizarea primei etape a operaţiunii «Cristal» şi până la reluarea acesteia, la începutul lui 2016, conducerea ANAF a decis ca toate resursele operative şi materiale implicate în verificarea centrelor engros din toată ţara să fie relocate în cadrul unei noi operaţiuni denumită «Revelion 2016». Astfel, în intervalul 31.12.2015 – 05.01.2016, inspectorii antifraudă vor controla, la nivelul întregii ţări, localurile care organizează petreceri de revelion”, se arată în comunicat.

             Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Victor Grigorescu, ministrul Energiei, la Adevărul Live: Comandamentul de iarnă trebuia convocat mai devreme, dar suntem pregătiţi în orice moment

Ministrul Energiei, despre cât de pregătită este România să treacă cu bine peste iarnă  Comandamentul de iarnă trebuia convocat mai devreme, nu la începutul lunii decembrie, dar situaţia este normală şi se îmbunătăţeşte în privinţa stocurilor de cărbune, ca şi situaţia de la ELCEN-RADET, dar ar trebui mult mai mult, a declarat Victor Grigorescu, ministrul Energiei, la Adevărul Live. Oficialul a precizat că România stă bine în privinţa gazelor, având producţie internă, spre deosebire de statele din jur. Despre scandalul ELCEN-RADET   Facem tot posibilul să nu rămânem fără căldură, m-am întâlnit periodic şi cu primarul interimar şi cu reprezentanţi ai ELCEN, ai RADET, ai Romgaz şi vom face acest lucru periodic. Nişte paşi importanţi s-au făcut, în acest lanţ trofic sunt mai mulţi actori implicaţi. Le-am cerut să facă ceea ce fac şi eu, adică că facem ceea ce trebuie, cu planuri concrete, cu termene. Încă nu pot să spun că am făcut tot ceea ce trebuia să facem. Am făcut nişte demersuri concrete pe care le consider foarte utile

              Citeste mai mult…

Evz.ro: Podul de la Agigea stă SĂ CADĂ. Constructorul a încasat 20 de MILIOANE de lei pentru reabilitarea ce trebuia finalizată acum DOI ANI. CNANDR refuză să dea EXPLICAŢII | EXCLUSIV EVZ

După mai bine de patru ani de la demararea proiectului de reabilitare a podului situat la Km 8 al DN 39 Constanța – Mangalia, având termen de finalizare începutul anului 2013, lucrările s-au blocat în două cabluri, iar dispozitivele de măsurare a deformațiilor au expirat

Podul de la Agigea, care traversează Canalul Dunăre- Marea Neagră, legătura rutieră între Constanța și sudul litoralului românesc, a devenit un pericol real pentru șoferi, au dezvăluit, pentru „Evenimentul zilei”, surse avizate în domeni. „Constructorul are de schimbat încă două hobane (corzi), iar sistemul de monitorizare a deformațiilor podului de la Agigea este expirat. Nu mai există contract cu nicio firmă care să se ocupe de acest sistem, în condițiile în care riscul de prăbușire a podului este foarte mare ”, ne-au explicat sursele citate.

               Citeste mai mult…

Ziare.com: Fonduri europene, cu Octavian Serban: Bani europeni pentru combaterea coruptiei romanesti

Aceasta rubrica saptamanala este conceputa pentru a oferi informatii relevante solicitantilor, consultantilor si functionarilor implicati in procesul de absorbtie a fondurilor europene.

In functie de interesul acordat pentru obtinerea de fonduri europene, gradul de implicare in implementarea proiectelor si necesitatea unei colaborari mai bune intre solicitanti, consultanti si autoritati, complexitatea informatiilor furnizate poate fi sporita.

              Citeste mai mult…

Ziare.com: Buget 2016: Guvernul Ciolos consulta strada – Ce trebuie sa faci ca sa intri in dialog cu ministrii

Bugetul pe anul 2016 va fi dezbatut cu toti romanii interesati de acest subiect, in cadrul unei intalniri ce va avea loc, miercuri, in intervalul 14:00-16:00, la Palatul Victoriei din Bucuresti.

Initiativa apartine Ministerului pentru Consultare Publica si Dialog Civic (MCPDC), condus deVioleta Alexandru

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Irimescu: România va returna Comisiei Europene cel puțin 800 de milioane de euro din fondurile pe dezvoltare rurală

România va returna Comisiei Europene cel puțin 800 de milioane de euro din fondurile alocate pe dezvoltare rurală prin PNDR 2007-2013, a declarat, luni, Achim Irimescu, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, la o conferință de specialitate.

“Avem foarte multe fonduri alocate (PNDR 20014-2020 n.r.). Am avut și pentru perioada anterioară, dar din păcate nu am reușit să le utilizăm în integralitate. Cel puțin 800 de milioane (de euro n.r) vor fi returnați Comisiei Europene și este dureros că se întâmplă așa pentru că vă imaginați, cu 800 de milioane de euro se puteau face multe afaceri în mediul rural care să aducă o viață mai bună fermierilor și mai ales celor care desfășoară activitatea în afara agriculturii. Din păcate, în mediul rural principalul furnizor de locuri de muncă este totuși agricultura”, a spus Achim Irimescu, la conferința “Dezvoltarea integrată a mediului rural în România”.

              Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Preţurile petrolului, aproape de minimul anului 2015, după şedinţa

Preţurile petrolului sunt aproape de minimele anului 2015, după şedinţa de vineri a OPEC, care nu a modificat nivelul producţiei organizaţiei, dar şi din cauza aprecierii dolarului, relatează Reuters.

OPEC produce în prezent circa 31,5 milioane de barili de petrol pe zi şi, pentru prima oară în ultimele decenii, reuniunea de la Viena s-a încheiat fără nicio referire la nivelul producţiei, ceea ce scoate în evidenţă dezacordurile dintre statele membre. Producţia de petrol a organizaţiei depăşeşte cererea cu 0,2-2 milioane de barili.

             Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Guvernul alocă CFR peste 590 milioane lei pentru plata restanţelor către Ministerul Transporturilor

Guvernul a alocat CFR, la propunerea Ministerului Transporturilor, suma de 597,3 milioane lei pentru plata restanţelor către minister, reprezentând TVA dedus şi nevirat la bugetul de stat la termenele stabilite în normele de închidere a exerciţiului bugetar.

Guvernul a aprobat, joi, la propunerea Ministerului Transporturilor, bugetele de venituri şi cheltuieli rectificate pe anul 2015 ale C.N.C.F CFR – S.A şi SNTFR CFR-Călători. Rectificarea bugetelor de venituri şi cheltuieli ale celor doi operatori din domeniul transporturilor feroviare vine ca urmare a modificărilor alocaţiilor de la bugetul de stat conform Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2015 şi unele măsuri bugetare.

            Citeste mai mult…

Bursa.ro: Beneficiarii adeverinţelor APIA, clienţi ai BCR şi CEC BANK, pot accesa credite cu garanţia FNGCIMM

Beneficiarii ajutoarelor naţionale tranzitorii în sectorul zootehnic pot accesa credite de la CEC Bank şi BCR garantate până la maximum 80% de Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru Întreprinderile Mici şi Mijlocii (FNGCIMM), se arată într-un comunicat al Fondului trimis redacţiei.

            Citeste mai mult…

Economica.net: Avarie în reţeaua RADET. Sunt afectate 300 de blocuri din sectorul 5

RADET Bucureşti anunţă că luni a întrerupt furnizarea energiei termice pentru apă caldă şi căldură din cauza unei avarii apărute pe reţeaua termică primară Dn 700, în perimetrul străzilor Malcoci, Amurgului şi Calea Rahovei, precum şi pe Şoseaua Alexandriei.

              Citeste mai mult…

Economica.net: MFP a atras, luni, 200 de milioane de lei de la bănci, la un randament de 3,7% pe an

Ministerul Finanţelor Publice a împrumutat, luni, 200 de milioane de lei de la bănci, printr-o emisiune de obligaţiuni cu scadenţa reziduală la nouă ani, la un randament mediu de 3,7% pe an.

Valoarea din prospectul emisiunii a fost de 200 de milioane de lei, iar ofertele băncilor au însumat 314 milioane de lei.

             Citeste mai mult…

Realitatea.net: Prima platformă IT de tip Cloud pentru instituțiile publice din România

A fost finalizată prima platformă de Cloud Computing la nivel național, adresată instituțiilor publice din România. S-ar putea obține astfel mai multă transparență în administrația publică, obiectiv asumat de noul Guvern prin reforma administrației.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Patronatul Serviciilor Private susţine amânarea creşterii salariului minim şi cere ministerului Economiei să aloce bani pentru susţinerea firmelor care dezvoltă servicii cu valoare adăugată

În contextul măsurilor de relaxare fiscală ce vor intra în vigoare la 1 ianuarie 2016, Patronatul Serviciilor Private din România (PSPR) susţine amânarea creşterii salariului minim, această decizie putând fi adoptată pe parcursul execuţiei bugetare 2016, în condiţiile în care se vor realiza veniturile bugetare preconizate şi se va asigura încadrarea cheltuielilor în plafoanele asumate. Creşterile justificate, dar rapide, ale salariului minim în perioada 2012-2015 au pus o presiune semnificativă asupra salarizării în sectorul privat, în mod deosebit în domeniul serviciilor, potrivit unui comunicat de presă emis de PSPR.

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Vosganian: Proiectul de buget de stat pe 2016 nu a respectat criteriile dialogului social

Proiectul de buget de stat pentru anul 2016 nu a respectat criteriile dialogului social, a declarat, luni, senatorul ALDE Varujan Vosganian.

“Acest proiect de buget nici nu a respectat criteriile dialogului social. Există nemulțumiri din partea partenerilor sociali, a asociațiilor administrației locale, deci motivul pentru care nu avem o formă mai amplă în acest moment este cauzat și de faptul că a existat în jurul acestui buget o anumită discreție, ca să fiu eufemistic, ce nu este în tonul legislației românești și al spiritului în care a debutat acest Guvern”, a spus Vosganian, într-o conferință de presă.

Potrivit acestuia, este posibil ca Guvernul să aibă drept prioritate să greșească mai puțin, decât să aibă inițiative îndrăznețe.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: ANALIZĂ SAXO BANK:

“Mărfurile, ajutate de dolarul slab, însă deciziile OPEC bântuie țițeiul”

Ole Hansen, head of commodity strategy din cadrul Saxo Bank, susţine, într-o analiză remisă redacţiei, că mărfurile, cu excepția energiei, au fost tranzacționate la prețuri mai mari săptămâna trecută, probabil și datorită unui “binevenit ajutor” primit prin scăderea dolarului.

Întâlnirea OPEC din Viena a creat o retragere nervoasă a țițeiului, în timp ce traderii pe aur au rămas cu ideea că creșterea dobânzii Fed din decembrie va avea un impact negativ asupra metalului prețios. Banca Centrală Europeană a prins piețele pe picior greșit joi, după ce a anunțat măsuri semnificative de relaxare cantitativă pe care traderii și investitorii o vor reflecta în prețuri. Investitorii au fugit de titluri și acțiuni, în timp ce euro a «sărit» cel mai mult din 2009 încoace, iar pozițiile bearish s-au redus mult”, arată Ole Hansen.

             Citeste mai mult…

Economica.net: Grecia va atenua restricţiile asupra mişcărilor de capital – preşedintele Comisiei de supraveghere a pieţei bursiere elene

Grecia va atenua restricţiile pentru a permite investitorilor interni care vor să achiziţioneze acţiuni prin intermediul Bursei de la Atena să-şi folosească banii blocaţi în conturile pe care le deţin la băncile elene, a anunţat luni preşedintele Comisiei de supraveghere a pieţei bursiere elene, Charalampos Gotsis, transmite Reuters, citată de Agerpres.

‘În acest mod, investitorii locali vor putea achiziţiona acţiuni cu bani vechi şi noi, fiind ridicate discriminările care existau între investitorii străini şi locali’, a afirmat Charalampos Gotsis.

             Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor