Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

REVISTA PRESEI ECONOMICE - 9 decembrie 2015

Capital.ro, preluat de ziarelive.ro, ziar.com, pescurt.ro, revistapresei.eu: Întrevederea de lucru dintre Preşedintele CCIR şi Preşedintele New York Chapter al Camerei de Comerţ Româno-Americană (RACC) la CCIR Business Center

Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a primit astăzi, 8 decembrie 2015, vizita Preşedintelui New York Chapter al Camerei de Comerţ Româno-Americană (RACC), dl. Elias Wexler, pentru a discuta despre modalităţile de a stimula comerţul româno-american şi de a intensifica investiţiile din România şi Statele Unite ale Americii.

              Citeste mai mult…

Zf.ro, preluat de infoziare.ro, remembertoday.ro, sursadestiri.net: (P) Întrevederea de lucru dintre Preşedintele CCIR şi Preşedintele New York Chapter al Camerei de Comerţ Româno-Americană (RACC) la CCIR Business Center

Bucureşti, 8 decembrie 2015: Preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), dl. Mihai Daraban, a primit astăzi, 8 decembrie 2015, vizita Preşedintelui New York Chapter al Camerei de Comerţ Româno-Americană (RACC), dl. Elias Wexler, pentru a discuta despre modalităţile de a stimula comerţul româno-american şi de a intensifica investiţiile din România şi Statele Unite ale Americii.

              Citeste mai mult…

Evz.ro, preluat de infoziare.ro: Întâlnire între preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie a României şi şeful New York Chapter al Camerei de Comerţ Româno-Americană

Întâlnirea dintre Preşedintele CCIR şi preşedintele New York Chapter al Camerei de Comerţ Româno-Americană (RACC) la CCIR Business Center a avut loc marţi, 8 decembrie 2015.

Conform unui comunicat de presă emis de Camera de Comerţ şi Industrie a României, discuţiile s-au axat pe oportunităţile economice create de situaţia actuală a economiei globale. S-a ajuns şi la concluzia că e posibilă o misiune economic de amploare în SUA care poate deschide noi canale pentru afaceri între firmele şi grupurile econmice interesate din cele două ţări.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro, preluat de bizlawyer.ro: Sistemul informațional pentru fondurile europene din exercițiul bugetar 2014-2020 va fi funcțional pe 15 ianuarie 2016

Sistemul informațional pentru fondurile europene din exercițiul bugetar 2014-2020 va fi funcțional pe 15 ianuarie 2016, iar, în prezent, se lucrează la simplificarea ghidurilor, se arată într-un comunicat al Ministerului Fondurilor Europene, remis, miercuri, AGERPRES.

‘În ceea ce privește cadrul financiar 2014-2020, ministerul (Fondurilor Europene — n.r.) va avea funcțional sistemul informațional pe 15 ianuarie 2016, acum lucrează la ghiduri pentru simplificarea acestora’, se arată în documentul citat.

             Citeste mai mult…

Bistritanews.ro: “Traditional romanesc in Europa multiculturala”.

Liceul Tehnologic Agricol Bistrita, in parteneriat cu Primaria Municipiului Bistrita, Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud,Camera de Comert si Industrie Bistrita-Nasaud si Inspectoratul Scolar Judetean organizeaza joi, 10 decembrie, cea de-a XI-a editie a evenimentului “Traditional romanesc in Europa multiculturala”. Evenimentul va avea loc la Liceul Tehnologic Agricol Bistrita ,ora 14.00 .

             Citeste mai mult…

Arq.ro: Cu Ritsuo Shingo, fostul președinte al Toyota și Hino Motors China, la EXPO Arad

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură a județului Arad a organizat luni, 7 decembrie 2015, la ora 16:30, la Expo Arad, hala B, la evenimentul Ritsuo Shingo Conference & Networking 2015.

Domnul Ritsuo Shingo este fostul președinte al Toyota și Hino Motors China și fiul lui Shigeo Shingo (întemeietorul metodei TPS / Lean) și  va fi pentru prima dată în România.  Dânsul va ține un discurs despre leadership şi despre experiența sa de peste 30 de ani la Toyota, după care a urmat o sesiune de întrebări și răspunsuri, iar la sfârșit a avut loc un networking.

              Citeste mai mult…

Monitoruldevaslui.ro: O sansã în plus pentru un loc de muncã de calitate

La inceputul acestei sãptãmani, la Camera de Comert, Industrie si Agriculturã (CCIA) Vaslui, a avut loc conferinta de inchidere a proiectului „Sustinerea egalitãtii de sanse si promovarea profesionalã a Femeilor – Progres”. Beneficiarul proiectului a fost Universitatea „Dunãrea de Jos” din Galati, printre parteneri numãrandu-se si CCIA Vaslui. Pe langã initiatorii proiectului, la eveniment au fost prezente aproape 100 dintre femeile care au participat la cursurile de calificare organizate in perioada mai 2014 2015.

             Citeste mai mult…

Stiri.botosani.ro: Conferinta de inchidere a proiectului DEVELOPMENT OF THE AGRICULTURE SECTOR THROUGH CREATION OF AN AGRICULTURAL CROSS-BORDER NETWORK

În data de 08.12.2015, la Botosani, România, a avut  loc Conferinta de inchidere organizată în cadrul  Proiectului DEVELOPMENT OF THE AGRICULTURE SECTOR THROUGH CREATION OF AN AGRICULTURAL CROSS-BORDER NETWORK MIS-ETC 1687  finanţat de Uniunea Europeană prin intermediul Programului Operaţional Comun România-Ucraina-Republica Moldova 2007-2013 cu un buget de  2.400.928,36 euro respectiv 10.633.231,52 lei. Beneficiarul Proiectului: Consiliul Raional Sîngerei (MD) si Partenerii: Municipiul Botoșani (RO);Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani (RO);Agenția Regională pentru Reconstrucție și Dezvoltare, Odessa (UA);Agenția pentru dezvoltare socio-economică durabilă “BizGates, Chișinău (MD).

             Citeste mai mult…

Ziarulactualitatea.com: Thenjiwe Ethel Mtintso, Ambasadorul Republicii Africa de Sud, în vizită prin Argeş

Marți, 8 decembrie, Președintele Consiliului Judeșean Argeș, Florin Tecău s-a întâlnit cu Excelența Sa, Doamna Thenjiwe Ethel Mtintso, Ambasadorul Republicii Africa de Sud la București. La întâlnirea organizată de către Instituția Prefectului Argeș au mai participat prefectul Mihail Oprescu, primarul mun. Pitești Tudor Pendiuc și președintele Camerei de Comerț și Industrie Argeș, George Caval. Scopul acestei vizite a constat în deschiderea unei căi oficiale de dialog și parteneriat între județul Argeș și o regiune din N-V Africii de Sud, pentru ca mai apoi, punctual, între acestea să poată fi create legături pe diverse domenii precum educație, comerț și afaceri.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: ANRE a certificat Transelectrica drept operator de transport al sistemului electroenergetic național

Comitetul de reglementare al Autorității Naționale de Reglementare în Energie (ANRE) a aprobat certificarea Companiei Naționale de Transport al Energiei Electrice Transelectrica, potrivit modelului de separare a proprietății, ca operator de transport și de sistem al sistemului electroenergetic național, potrivit unui comunicat al ANRE, remis, marți, AGERPRES.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: INIŢIATORII LEGII DĂRII ÎN PLATĂ IAU LA ÎNTREBĂRI AUTORITĂŢILE

Piperea – faţă în faţă cu Administraţia Prezidenţială

Avocatul Piperea a reuşit să obţină o întrevedere cu oficialii Administraţiei Prezidenţiale, pe tema dării în plată a locuinţelor.

Gheorghe Piperea urmează să se întâlnească, astăzi, cu domnul Cosmin Marinescu, consilier prezidenţial, în cadrul discuţiilor avocatul urmărind să-şi prezinte argumentele favorabile promulgării legii pe care a iniţiat-o.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: CAMPANIE ELECTORALĂ PENTRU ALEGERILE BVB

Candidaţii ies la rampă cu obiectivele pentru BVB

Acţionarii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) vor alege, în Adunarea Generală programată pentru 14/15 decembrie, un nou Consiliu de Administraţie, respectiv nouă membri, din cei 16 candidaţi înscrişi.

Campania electorală nu a mai fost atât de efervescentă ca în alţi ani, mai ales că socotelile au fost încurcate, după ce acţionarii BVB au ales să nu treacă la conducerea dualistă, iar Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) nu a renunţat la incompatibilităţile între funcţii pe piaţa de capital, astfel că cei din conducerile SIF-urilor au rămas în conflict de interese cu o poziţie la Bursă.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: EXCLUSIVITATE

EAU reinvestesc venitul din petrol, în sectoare non-petroliere, pentru reducerea dependenţei

Autorităţile EAU au intenţia să devină independente de petrol şi fac eforturi concertate în acest sens în sectorul energiilor regenerabile şi al tehnologiilor avansate, ne-au declarat, recent, Excelenţa Sa Sheikha Lubna bint Khalid bin Sultan Al Qasimi, ministrul comerţului exterior din EAU şi fost ministru al economiei, şi Excelenţa Sa Suhail Mohamed Faraj Al Mazrouei, ministrul energiei din EAU, în cadrul unor interviuri acordate în exclusivitate pentru ziarul BURSA, la 29 noiembrie, la Abu Dhabi. Le mulţumim pe această cale pentru amabilitate şi pentru disponibilitate!

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: Wall Street a închis în scădere

Dow Jones s-a depreciat cu 0,84%, ajungând la 16.578 puncte, iar indicele S&P 500 a crescut cu 0,87%, la 1.995,31 puncte. Indicele compozit Nasdaq a urcat cu 0,59%, la 5098.24 puncte.Indicele compozit S&P/TSX din Toronto a consemnat o apreciere de 0,92%, atingând valoarea de 12,922.47 puncte.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA EMITENŢI CONTROLAŢI DE GRUPUL CHELU

SIF Oltenia a obţinut despăgubiri pentru nederularea ofertelor publice obligatorii

SIF5 Oltenia a obţinut, în procese, despăgubiri de la acţionari ai “Mobilă Rădăuţi” şi “Lacta Giurgiu”, pentru nerespectarea de către aceştia a obligaţiei să deruleze o ofertă publică de preluare obligatorie (OPP), la depăşirea pragului de deţinere de 33%, stipulat în legea pieţei de capital.În ambele cazuri, a fost vorba despre pârâţi din grupul omului de afaceri Cătălin Chelu, decedat anul trecut.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: DUPĂ CE A LANSAT BAZA IMOBILIARĂ DE GARANŢII

ANEVAR lucrează la Baza de Informaţii Fiscale

Asociaţia Naţională a Evaluatorilor Autorizaţi din România (ANEVAR) lucrează la realizarea Bazei de Informaţii Fiscale (BIF), care va cuprinde date referitoare la valorile impozabile ale clădirilor nerezidenţiale din ţara noastră, după cum au anunţat, ieri, oficialii ANEVAR.

Adrian Vascu, preşedintele asociaţiei, a precizat că BIF va centraliza toate rapoartele de evaluare înainte să fie trimite la fisc, din raţiuni de siguranţă: “Este o obligaţie a evaluatorilor, impusă în standardele de evaluare. Sprijinul pe care îl aşteptăm va fi în normele de aplicare a Codului Fiscal şi ar trebui să constea într-o prevedere care să arate că rapoartele de evaluare vor fi preluate de autorităţile locale doar dacă există recipisa potrivit căreia informaţiile au fost trecute în BIF. Propunerea a fost trimisă Ministerului Finanţelor Publice (MFP). Dacă aceasta nu va apărea în norme, vom face un demers să înştiinţăm autorităţile locale”.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: BANCA FRANCEZĂ REVINE ÎN GRECIA

“Credit Agricole” preia aproape 10% din “Alpha Bank”

Grupul bancar “Credit Agricole” SA, al treilea din Franţa, revine în Grecia după trei ani de când a părăsit această piaţă, cumpărând o participaţie de 9,75% din “Alpha Bank” AE, conform agenţiei ANA.

În urma tranzacţiei, realizate prin intermediul subsidiarei “Credit Agricole Life”, banca franceză devine acţionarul instituţional majoritar al celui de-al patrulea grup bancar elen.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: BURSELE DIN LUME

Declin puternic în sectorul materiilor prime

Titlurile grupului minier “Anglo American” Plc au coborât cu 12,1%, la 324,30 pence, după ce acesta a anunţat că a suspendat plata dividendelor.

Acţiunile “ArcelorMittal”, cel mai mare producător de oţel din lume, s-au depreciat cu 7%, la 3,56 euro, iar cele ale “ThyssenKrupp” AG – cel mai mare grup siderurgic german, cu 4,9%, la 17,64 euro.

             Citeste mai mult...

Bursa.ro: SIBEX

Continuarea scăderii petrolului menţine sentimentul negativ pe piaţă

La Sibex, prima jumătate a zilei de marţi nu a adus la fel de multă activitate pe piaţa futures de la Sibex ca în sesiunile anterioare, volumul fiind mult mai slab. Conform datelor de la ora 17.30 se înregistrau doar 9 contracte cu o valoare de 131.812 lei. Şedinţa era una săracă şi la capitolul produse, din toate derivatele disponibile, tranzacţionându-se doar Dow Jones pe scadenţa decembrie şi perechea euro/dolar pe scadenţa martie 2016.

             Citeste mai mult…

Bursa.ro: BVB

Gabriel Rotaru, Intercapital Invest: “Pe fondul scăderii pieţelor externe,bursa de la Bucureşti reintră pe “roşu””

Opt dintre indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat şedinţa de tranzacţionare de ieri în scădere, în contextul în care a fost înregistrată o lichiditate mai mare decât în ziua anterioară, de 32,31 milioane de lei (7,2 milioane de euro).

              Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Marin Aldea, director de strategie în Metrorex, preia conducerea interimară a companiei

Seful Direcţiei Strategie din Metrorex, Marin Aldea, a preluat interimar atribuţiile funcţiei de director general, înlocuindu-l astfel pe Cătălin Homor, numit marţi director general la CNADNR, în locul lui Narcis Neaga.

“Astăzi, 8 decembrie 2015, membrii Adunării Generale a Acţionarilor din cadrul SC Metrorex SA au aprobat preluarea atribuţiilor funcţiei de director general pe o perioadă interimară de către domnul Marin Aldea, director al Direcţiei Strategie, Planificare, Resurse în cadrul S.C. Metrorex SA”, a anunţat marţi compania de stat.

               Citeste mai mult…

Economica.net: Recordul Bugetului 2016: CES primeşte un plus de 114%. 37 de băieţi deştepţi îşi împart salarii de 1,6 milioane de euro

Recordul de majorare a bugetului în 2016 e deţinut de Consiliul Economic şi Social (CES), organism de dialog tripartit, compus din patronate, sindicate şi guvern, care a primit pentru anul viitor un buget dublu faţă de execuţia preliminată pe 2015, de aproape două milioane de euro. Cheltuielile de personal sunt de 1,6 milioane de euro şi se împart celor 37 de oameni implicaţi în Consiliu. Instituţia s-a remarcat anul acesta prin avizarea favorabilă a iniţiativelor legislative ale guvernului, cu două excepţii de importanţă redusă, şi mai multe vizite externe ale conducerii.

              Citeste mai mult…

Economica.net: Cât vor fi euro și dolarul la sfârşitul anului. La ce cursuri valutare să ne aşteptăm în 2016

Un leu mai tare. Un euro care să valoreze câțiva cenți americani. Un euro de 4,45 lei și un dolar de 4,24 lei la sfârșitul lui decembrie sunt doar câteva din pariurile pe curs făcute de economiștii șefi ai principalelor bănci prezente în România.

Săptămâna trecută paritatea ajunsese la 1,05 dolari pentru un euro în așteptarea deciziei de creştere a dobânzii de politică monetară a Rezervei Federale Americane (FED), pe 16 decembrie, piețele fiind convinse că Banca Centrală Europeană (BCE) va păstra întocmai în deciziile sale semnalele transmise cu ceva vreme înainte către piață.

             Citeste mai mult…

Economica.net: Guvernul discută miercuri bugetul pe 2016, bugetul asigurărilor de stat şi abilitarea Guvernului de a emite ordonanţe

Guvernul va discuta, în şedinţa de miercuri, proiectele de lege privind bugetele de stat şi al asigurărilor sociale de stat pe 2016 şi un proiect de ordonanţă de urgenţă privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul viitor, prorogarea unor termene, precum şi unele măsuri fiscal – bugetare, informează un comunicat al Guvernului remis marţi Agerpres.

              Citeste mai mult…

Economica.net: Decathlon şi Mega Image deschid în Băneasa. Va fi cel mai mare magazin al belgienilor

Retailerul de echipamente sportive Decathon şi lanţul de supermarketuri Mega Image vor inaugura în curând magazinele din zona Băneasa pe care le-au construit de la zero într-un proiect comun demarat în vara acestui an.

Retailerul francez Decathlon, unul dintre cei mai mari retaileri sportivi din lume şi Mega Image, cel mai mare lanţ de supermarketuri din România sunt pe ultima sută de metri cu pregătirile pentru deschiderea proiectului comun din Băneasa, lângă magazinul suedezilor de la IKEA şi centrul comercial Băneasa Shopping City. Cel mai probabil însă, cele două magazine nu vor fi deschise simulatan. Astfel, Decathlon a stabilit ca dată a inaugurării 29 decembrie, în timp ce Mega Image mizează pe 23 decembrie, au declarat pentru ECONOMICA.NET surse din cadrul celor două reţele. Potrivit acestora, în cazul MEga Image ar putea apărea modificări în cazul în care lucrările nu vor fi gata la timp.

               Citeste mai mult…

Economica.net: Şeful unui fond american de investiţii: Darea în plată loveşte în constructorii de locuinţe

Legea dării în plată, care permite stingerea un credit ipotecar prin predarea imobilului ipotecat către bancă, loveşte puternic în constructorii de locuinţe, care nu vor mai avea cui să îşi vândă produsele, consideră Siminel Andrei, şeful operaţiunilor din România ale companiei americane New Century Holdings (NCH).

Băncile vor creşte avansul necesar accesării creditelor ipotecare încă de anul viitor pentru a-şi reduce riscul, o reacţie normală, în opinia lui Siminel Andrei.

              Citeste mai mult…

Capital.ro: Cine ia locul ministrului Transporturilor la șefia unui CFR

Marius Chiper, în vârstă de 46 de ani a preluat conducerea Companiei Naţionale de Căi Ferate CFR SA, fiind desemnat de Consiliul de Administraţie director general interimar, a anunțat compania.

             Citeste mai mult…

Capital.ro: Consiliul Fiscal: Riscăm să facem greșeala de dinainte de criză cu creșterea economică

O creștere economică bazată pe consum, deficit comercial și bugetar în creștere, un cost al finanțării care s-ar putea mări în 2016. Probleme la care Guvernul Cioloș trebuie să găsească soluții anul viitor

            Citeste mai mult…

Startupcafe.ro: Consiliul IMM-urilor: Patronii de firme mici si mijlocii se opun cresterii salariului minim pe economie la 1.200 de lei. Cum motiveaza

Firmele mici si mijlocii din Romania se opun unei eventuale cresteri a salariului minim brut pe economie de la 1.050 de lei la 1.200 de lei, releva o consultare  online, facuta in cadrul societatilor membre ale Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, prezentat, marti de CNIPMMR.

              Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Miercuri: Cotatia petrolului se redreseaza usor

Cotatia “aurului negru” este in usoara crestere miercuri dimineata pe bursele asiatice, investitorii marcandu-si profitul, in timp ce pretul petrolului este la cel mai scazut nivel din ultimii 7 ani pe o piata cu o oferta excesiva, scrie AFP.Un baril de titei a castigat 58 de centi, pana la 38,09 dolari, in primele tranzactii ale zilei.

              Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Dana Dumitru, Managing Partener, Hermes Forwards: In zilele noastre, cand insolventa e o moda, e anormal sa nu fii asigurat

Sistemul economic si situatia politica actuala din Romania pot fi descurajatoare sau pot chiar pune piedici in dezvoltarea si activitatea unei companii, indiferent de marimea ei. Pentru o societate comerciala cu o mentalitate sanatoasa si cu un plan de afaceri pentru viitor, e foarte important ca activitatea economica sa se desfasoare fara surprize neplacute. Iar, daca acestea apar, compania trebuie sa fie pregatita cu un plan de rezerva. Cum ar fi ca unul din cei mai importanti colaboratori sau furnizori sa isi inceteze activitatea peste noapte, lucru ce ar atrage dupa sine si incetarea activitatii propriei companii? Ei bine, aceasta este o situatie la care cei mai multi nu vor sa se gandeasca, dar foarte posibil a se intampla.

              Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Raport: Conducerea CNADNR fusese avertizată de 275 de ori că italienii de la Salini Impregilo fac treabă de mântuială la autostrada Sibiu-Orăştie

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) trebuia să rezilieze încă de la începutul anului 2014 contractul cu grupul italian Salini Impregilo, constructorul care a realizat prost lotul III de pe autostrada Sibiu-Orăştie, şefii acesteia fiind avertizaţi de nu mai puţin de 275 de ori în privinţa calităţii proaste a lucrărilor. Un tronson din acest lot a fost demolat de curând, la mai puţin de un an de la inaugurarea autostrăzii, iar reparaţiile vor dura până în luna iunie 2015, România riscând să piardă chiar şi fonduri europene din această cauză.    Dan Costescu, ministrul Transporturilor, a decis să-l demită pe Narcis Neaga de la conducerea CNADNR, înlocuitorul său fiind Cătălin Homor, directorul interimar al Metrorex.

             Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Cele trei taxe suplimentare din domeniile petrolier, energetic şi mineral vor fi prelungite şi în 2016. Guvernul a prins în buget estimarea de încasări la venituri

 Guvernul a amânat doi ani la rând introducerea unui nou sistem de taxe în domeniul petrolier Cabinetul Cioloş va prelungi taxele suplimentare aplicate în domeniile petrolier şi energetic, estimările privind încasările fiind trecute în proiectul legii bugetului, scrie Profit.ro. Este vorba de taxa de 60% pe veniturile suplimentare aduse de liberalizarea gazelor, taxa de 0,5% pe extracţie şi taxa pe monopolul natural, încasată în special de la distribuitorii de electricitate şi gaze.

              Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Investiţiile chinezeşti din energie vor fi revizuite în Strategia Energetică. Grigorescu: „Este nevoie de o privire mai atentă la factorii de eficienţă“

Marile investiţii energetice anunţate cu surle şi trâmbiţe de chinezi în România vor fi reanalizate în cadrul discuţiilor privind Strategia Energetică pentru a vedea cât de rentabile sunt. Principalele proiecte sunt reactoarele 3 şi 4 de la Cernavodă, hidrocentrala Tarniţa, un nou grup la Rovinari, mondernizarea Complexului Energetic Hunedoara şi o nouă hidrocentrală pe Dunăre. Marile proiecte energetice derulate împreună cu o serie de investitori din China, în valoare de peste 8 miliarde de euro, vor fi rediscutate prin prisma eficienţei în cadrul dezbaterilor privind noua Strategie Energetică, a declarat, la Adevărul Live, Victor Grigorescu, ministrul Energiei.   Întrebat de stadiul proiectelor cu societăţile din China, Grigorescu a afirmat că „ne întoarcem la o discuţie de principiu, şi anume la strategia energetică“.

               Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Rigoarea nemţească şi birocraţia românească, pe cale să ne lase fără 60 de milioane de euro. Proiectul de a duce internet la ţară, întârziat

 Telekom acuză statul pentru că a întârziat cu avizele, dar autorităţile arată că nemţii au depus documentaţii incomplete sau nu au plătit taxele de avizare România este pe cale să piardă 60 de milioane de euro din fonduri europene, după ce grupul german Telekom va întârzia cu un an proiectul de a duce internet de mare viteză în peste 780 de localităţi defavorizate în România, scrie Hotnews.ro. Grupul de companii Telekom, fostele Romtelecom şi Cosmote, având ca furnizor de echipamente concernul chinez Huawei, a câştigat în vara anului trecut contractul de construire şi operare a unei reţele naţionale de internet broadband în zonele defavorizate din ţară, valoarea acestuia ridicându-se la 365,7 milioane de lei. Proiectul este finanţat prin fonduri europene şi de la bugetul de stat.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: OPINIE SORIN PÂSLARU – REDACTOR-ŞEF AL ZF

Şi „Guvernul transparent“ vine cu un buget ficţiune. Ne arată ce va face cu banii administraţia publică doar pentru 50% din cheltuieli

Ca şi celelalte 25 de bugete de după Revoluţie, bugetul pentru 2016 este pe jumătate o ficţiune:  ne arată ce va face cu banii administraţia publică doar pentru 50% din cheltuieli.

În fapt, proiectul de buget prezentat în faţa Parlamentului cuprinde doar cheltuielile bugetului de stat şi al asigurărilor sociale, adică al pensiilor publice. Restul, adică bugetele locale, pentru sănătate şi ale instituţiilor autofinanţate, sunt prezentate doar la nivelul de „anvelopă“ – o sumă la care nu se ştie cum s-a ajuns.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Conferinţa ZF Energie: Firmele româneşti de energie trebuie să-şi asume singure rolul de a deveni puternice în regiune. România este ţara cu cea mai puternică producţie de gaz şi de petrol din regiune

România este ţara cu cea mai puternică producţie de gaz şi de petrol din regiune, dar companiile sale sunt cele mai slabe. 

Companiile ridicate de antre­prenori în energie acu­ză faptul că în cadrul lici­taţiilor pentru achizi­ţia de echipamente sau servicii firmele locale sunt dezavan­ta­jate uneori în faţa rivalilor străini, în anumite cazuri fiind incluse spe­cificaţii tehnice inutile doar pentru a fi înclinată balanţa înspre marile grupuri de profil.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: ING: Vrem să creştem organic, dar ne uităm şi la oportunităţi de achiziţii

ING Bank intenţionează să continue strategia de dezvoltare organică în perioada următoare, în condiţiile în care există încă motoare de creştere, însă nu exclude nici eventuale achiziţii sau oportunităţi de consolidări, susţine Mihaela Bîtu, deputy CEO, directorul diviziei de commercial banking, la ING Bank.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Ministerul Transporturilor a schimbat în ultimii opt ani cinci directori la drumuri, însă România rămâne tot pe ultimul loc la infrastructură

Cinci directori generali ai Companiei Naţionale de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) au avut pe mână între 2008 şi 2015 peste 13 miliarde de euro buget de construit şi întreţinut infrastructura rutieră a României, însă din cei peste 2.000 km pe care i-ar fi putut construi au realizat numai puţin peste 400 km.

Şi dacă până la finalul anului CNADNR nu deschide lotul doi al au­tostrăzii Timişoara-Lugoj, care a depăşit 90% luna trecută care are 25 km la care se adaugă alţi 10 km construiţi, dar care nu au putut fi daţi în folosinţă din cauza lipsei unui acces, România ar putea încheia acest an cu mai puţini kilometri de autostradă decât avea în 2014.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Acţionarii băncilor continuă să pompeze bani: Trei bănci au majorat capitalul în octombrie

Trei instituţii mici de credit – Credit Agricole, Libra şi Idea Bank – au primit în luna octombrie a acestui an injecţii de capital cu o valoare agregată de 22 milioane de lei, echivalentul a 5 mil. euro, potrivit statisticilor Registrului Comerţului.

Valoarea majorărilor de capital din sectorul bancar a ajuns astfel la 610 milioane de euro în intervalul ianuarie-octombrie.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Adrian Vasilescu, BNR: Directiva 17 către ţările UE: Umanizaţi piaţa creditelor!

Legea „dării în plată“, votată de Parlament şi încă nepromulgată de Preşedinte, continuă să fie subiect de dezbatere. Şi, consider eu, mărul discordiei nu-l constituie „darea în plată a unor bunuri imobile în vederea stingerii obligaţiilor către bănci asumate prin credite“, ci plafonul până la care se întind dispoziţiile legii. Pentru că una e să fie ajutaţi oamenii în necaz, şi alta este ca legea să aibă o cuprindere generală.

                Citeste mai mult…

Zf.ro: ASF: Circa 10% din brokerii de asigurări nu respectă cerinţele minime de capital care vor intra în vigoare la anul

Aproximativ 180 de brokeri de asigurări, care reprezintă 90% din piaţă, respectau la finalul lunii noiembrie cerinţe minime de capital ce vor intra în vigoare în mai puţin de o lună, în timp ce circa 10% din intermediari nu s-au aliniat încă la noile norme, susţine Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Valoarea minimă a capitalului social cerut de ASF de la 1 ianuarie este de 150.000 de lei, faţă de 25.000 de lei în prezent. Brokerii care nu se vor alinia la noile norme vor fi penalizaţi prin retragerea autorizaţiei de funcţionare.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: IFN-urile atrag tot mai mulţi clienţi, numărul ajungând în octombrie la maximul ultimilor doi ani

Numărul clienţilor persoane fizice şi companii debitori ai instituţiilor financiare nebancare (IFN-uri) era la finele lunii octombrie de 86.200, în creştere cu aproximativ 1.200 de clienţi faţă de luna precedentă, ceea ce marchează practic cel mai ridicat nivel din 2013 încoace, potrivit datelor din cel mai recent raport lunar al BNR. Astfel, tot mai mulţi clienţi se îndreaptă către împrumuturile de mică valoare atraşi probabil de rapiditatea cu care pot obţine finanţare şi de dobânzile care, la prima vedere, par reduse. Totalul sumelor datorate a ajuns în luna octombrie la aproximativ 17,5 mld. lei, în creştere cu 200 mil. lei faţă de luna precedentă.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Fondul de Garantare a pensiilor private îşi caută un nou preşedinte

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), instituţie care reglementează piaţa de capital, sistemul de pensii private şi asigurările, a lansat anunţul de selecţie şi desemnare a preşedintelui Consiliului de Administraţie al Fondului de Garantare a Drepturilor din Sistemul Pensiilor Private. Fondul garantează drepturile participanţilor şi ale beneficiarilor dobândite în cadrul sistemului de pensii private. Mandatul actualului preşedinte va expira la finele acestui an. Depunerea dosarelor de candidatură se va face până pe 21 decembrie, pentru ca în prima săptămână din 2016 să fie verificată eligibilitatea candidaţilor.

              Citeste mai mult…

zf.ro: Marele semn de întrebare al pieţelor şi guvernelor: cât timp preţurile petrolului vor rămâne mici?

Pieţele lumii vor fi suprasaturate de petrolul irakian şi iranian, blocat până acum de război şi de embargouri internaţionale

Luni de zile managerii marilor grupuri petroliere, traderii şi observatorii şi-au pus problema cât de jos va ajunge preţul petrolului. Acum marea întrebare este cât timp va rămâne preţul la cote reduse.

              Citeste mai mult…

Zf.ro: Primăria Sibiu a investit 13 mil. lei în construcţia unui pod peste râul Cibin

Primăria Sibiu a finalizat construcţia podului peste râul Cibin, investiţie de peste 13 mil. lei (circa 3 mil. euro) finanţată din bugetul local.

Lucrările au constat în amenajarea structurii de rezistenţă a podului, în instalarea structurii metalice superioare, amenajarea de trotuare şi piste pentru biciclete, dar şi a sistemul de iluminat al podului.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: FINANŢE PERSONALE

Fondul american Eaton Vance: România arată mai bine decât SUA

Marshall L. Stocker, vicepreşedinte la firma ameri­cană de asset management Eaton Vance Management, cu active în gestiune de peste 300 miliarde de dolari, este optimist cu privire la evoluţia economiei româneşti, mai ales că „datele macroeconomice ale României arată mai bine decât cele ale Statelor Unite ale Americii“.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: Nestlé scoate la vânzare mai multe depozite şi un hectar de terenuri

Gigantul elveţian Nestlé scoate la vânzare terenuri din şapte judeţe ale ţării cu o suprafaţă cumulată de aproape 10.000 de metri pătraţi, potrivit calculelor ZF pe baza datelor publicate în Monitorul Oficial.

Odată cu aceste terenuri sunt scoase la vânzare şi mai multe depozite şi birouri pe care compania le deţinea în ţară, în judeţe precum Timiş, Cluj sau Ilfov, potrivit ace­leiaşi surse.

            Citeste mai mult…

Digi24.ro: Bancherii ameninţă: avansul pentru creditele ipotecare ar putea ajunge la 50%

Avansul pentru creditele ipotecare ar putea ajunge la 50%, ameninţă bancherii, dacă legea dării în plată va intra în vigoare. Reprezentanţii băncilor susţin că au făcut calcule şi că doar aşa reuşesc să îşi acopere eventualele pierderi, în cazul în care vor fi obligaţi să primească locuinţe a căror valoare s-a înjumătăţit faţă de momentul în care au acordat credite pentru ele. Pe de altă parte, Banca Naţională spune că s-a ajuns aici pentru că multe bănci nu au ştiut să negocieze cu restanţierii.

              Citeste mai mult…

digi24.ro: Biziday. Mai multe economii decât credite

La finalul lunii octombrie, românii aveau în conturile de economii aproape 142 de miliarde de lei, în timp ce băncile aveau în piaţă cu titlu de împrumut o sumă cu peste 40 de miliarde mai mică.

Deşi salariul mediu în Gorj este de peste 1800 de lei, gorjenii apar primii într-un top al românilor care sunt clienţi ai băncilor doar prin intermediul creditelor şi foarte puţin al depozitelor. Datele de la statistică şi de la Banca Naţională au fost comparate de Ziarul Financiar și arată că doar în Gorj băncile au dat credite de 2,7 miliarde de lei în timp ce de pe urma ofertele pentru depozite nu au adunat mai mult de 1,6 miliarde de lei în conturi. Deşi diferenţa dintre credite şi depozite este mare, gorjenii sunt printre cei mai buni platnici. Mai puţin de cinci la sută dintre cei care s-au împrumutat au probleme cu plata ratelor.

              Citeste mai mult…

Digi24.ro: Business Club. Supermarketurile Profi, scoase la vânzare

Lanţul de supermarketuri Profi va fi scos la vânzare în 2017, au anunţat actualii acţionari. După ce a fost preluat de fondul de investiţii Enterprise Investors, Profi a devenit unul dintre cele mai răspândite reţele comerciale din România. Are o prezenţă foarte bună în provincie, inclusiv în micile oraşe. Şi chiar se gândeşte la extinderea la sate. Însă proprietarii Profi spun că va conta şi nivelul taxelor în găsirea unui cumpărător. Cel mai probabil nu va fi singura tranzacţie din următorii ani. Creşterea consumului aduce o reaşezare a comerţului din România. În vreme ce unele reţele de magazine îşi măresc dimensiunile, altele vor să plece din România.

             Citeste mai mult…

Ziare.com: Codul Fiscal iti permite sa faci sponsorizari din banii statului

Iata ca am intrat in ultima luna din acest an, luna cadourilor, dar si in perioada in care societatile inchid ultimele tranzactii, astfel sa se cuantifice performantele si realizarile din acest an.

Pentru platitorii de impozit pe profit, si ne referim aici la toate tipurile de societati, dar si la celelalte persoane juridice din sfera acestui impozit, efectuarea unei sponsorizari reflecta o fapta buna ce ar trebui mai des efectuata, mai ales ca unele fonduri ale acestei sponsorizari sunt obtinute din banii statului, mai exact din reducerea de impozit pe profit ce ar fi trebuit platit la buget.

             Citeste mai mult…

 agerpres.ro: Majorarea impozitelor pentru apartamentele folosite ca sedii de firmă, un business în creștere pentru spațiile de birouri instant

Majorarea impozitelor pentru apartamentele folosite ca sedii de firmă ar putea să genereze afaceri mai mari pentru spațiile de birouri instant, la cheie, precum și migrarea firmelor din vile și apartamente în centre de birouri, au declarat pentru AGERPRES mai mulți experți imobiliari.

‘Un prim rezultat va fi creșterea cererii pe segmentul de spații mici de birouri, dar numai cu condiția ca firma să poată să își înscrie sediul social la adresa spațiului respectiv. Și acum, majoritatea chiriașilor care caută spații de birouri își stabilesc sediul social sau un punct de lucru la adresa respectivă, dar acest deziderat va fi și mai important din 2016, dacă sediile sociale înregistrate în locuințe vor fi impozitate diferențiat’, a declarat pentru AGERPRES Mirela Raicu, corporate manager&partner la ESOP Consulting.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Leonard Orban: România are interes politic strategic să adere cât mai repede posibil la zona euro

România trebuie să adopte cât mai curând posibil moneda unică europeană, pentru că din 2018 este posibil ca, la nivelul zonei euro, să se ia o serie de decizii care îngreunează accesul statelor din afară la zona euro, susține consilierul prezidențial Leonard Orban.

“Mesajul meu către decidenții români și europeni este că s-ar putea să nu mai avem timp. Cel mai probabil s-ar putea ca din 2018 să se ia decizii care să facă tot mai dificilă aderarea la euro, să se ridice ștacheta tot mai sus. (…) Dilema pe care o are România este că nu vom fi gata la momentul la care se vor lua deciziile”, a declarat, miercuri, Orban într-o conferință de specialitate.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Avocatul Gabriel Biriș anunță că va fi numit secretar de stat în Ministerul Finanțelor

‘Confirm faptul că mi s-a propus să preiau funcția de secretar de stat în Ministerul Finanțelor. Am avut o discuție cu cei din minister și am agreat un anumit mod de acțiune, de lucru. În momentul de față, aștept numirea. Decizia din partea mea este luată, la fel și din partea celor care mi-au propus. Există niște proceduri administrative până se va concretiza numirea mea în funcția de secretar de stat în Ministerul Finanțelor și de director la Direcția de fiscalitate’, a afirmat Biriș

              Citeste mai mult…

Agerpres.ro: INS: Numărul animalelor și al păsărilor sacrificate în octombrie a scăzut la toate speciile

Numărul animalelor și al păsărilor sacrificate și greutatea în carcasă a acestora au scăzut la toate speciile în luna octombrie a acestui an față de luna precedentă, cel mai semnificativ declin fiind consemnat în cazul porcinelor (minus 10,2%), potrivit datelor Institutului Național de Statistică publicate miercuri.

              Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Fi​scul verifica alte 30 de persoane fizice cu averi mari. Din primele 10 controale finalizate, in trei cazuri au fost deschise dosare penale

Fiscul a declansat in noiembrie 2015 un numar de 30 de verificari noi pe segmentul Persoanelor Fizice cu Averi Mari, a declarat miercuri Eugen Serban directorul general al Directiei Control Venituri Persoane Fizice din cadrul ANAF, la o conferinta organizata de PwC pe tema conformarii voluntare. Reamintim ca in acest an au fost finalizate  verificarile fiscale in cazul primelor 10 persoane din grupul PFAM, iar in 3 situatii au fost sesizate organele de cercetare penala. “Cei trei provin din zona imobiliara, constructii, dar si investitori”, a precizat Serban

              Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Proiect de OUG: Bugetarii nu vor primi tichete de masa si prime de vacanta nici in 2016

Bugetarii nu vor beneficia nici in 2016 de tichete de masa, prime de vacanta si vouchere de vacanta, potrivit unui proiecte de Ordonanta de Urgenta privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2016. Aceste beneficii nu au mai fost acordate din 2010.

             Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Retailerii cer vicepremierului Dancu simplificarea sistemului de autorizare a activitatilor comerciale: Intregul proces poate dura chiar si 300 de zile, fata de 30 in Polonia sau Ungaria

Asociatia Marilor Retele Comerciale din Romania (AMRCR solicita Vice Premierului Vasile Dancu, ministrul Dezvoltarii Regionale si Administratiei,regandirea sistemului de autorizare a activitatilor comerciale, care pe langa faptul ca este complex, a devenit mult prea complicat si, mai ales, mare consumator de timp. Asociatia semnaleaza, intr-un comunicat de presa, faptul ca s-a ajuns in situatia periculoasa in care acest proces de autorizare poate dura pana la 300 de zile, ceea ce poate afecta semnificativ investitiile si stabilitatea a mii de locuri de munca.

            Citeste mai mult…

Evz.ro: Se ieftinește benzina. Motivul e surprinzător

Preturile carburantilor scad după scăderea pretului petrolului

Cotația barilului Brent din Marea Nordului a coborât marți sub pragul de 40 de dolari, în timp ce la bursa de la New York cotația barilului de țiței WTI a coborât sub pragul de 37 de dolari, cele mai scăzute nivele din ultimii șapte ani, scrie AFP, ciată de Agerpres.

            Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Bruno Ribo (ArcelorMittal Galați): Nu putem concura cu prețurile de dumping ale oțelului din China

ArcelorMittal Galați trebuie să concureze pe piața globală cu companii care nu sunt nevoite să plătească aceleași taxe sau certificate verzi și care au costuri mult mai scăzute cu forța de muncă, precum cele din China, iar măsurile pe care le poate lua combinatul gălățean sunt limitate, a declarat, pentru AGERPRES, Bruno Ribo, directorul general al ArcelorMittal Galați.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Isărescu: România va putea să adere la zona euro cât mai repede cu putință, cu condiția să fie bine pregătită

România va putea să adere la zona euro cât mai repede cu putință, cu condiția să fie bine pregătită, adică să ajungă la un grad ridicat de convergență reală, care să continue și după adoptarea euro, susține guvernatorul Băncii Naționale a României, Mugur Isărescu.

            Citeste mai mult…

Economica.net: OTP dă startul programului de conversie a creditelor în CHF. Peste 10.500 de clienţi îşi pot reduce datoriile

OTP dă startul, azi, programului de conversie a creditelor în franci elveţieni (CHF), banca oferind clienţilor o reducere de 17,5% a soldului creditului, inclusiv restanţele. Sunt vizaţi peste 10.500 de clienţi, iar conversia se va face în lei sau euro, la alegerea clientului. Conversia se va face la cursul BNR, iar dobânzile vor fi ROBOR la 3 luni plus 3,5 puncte procentuale la creditele ipotecare, respectiv ROBOR la 3 luni plus 4 puncte la creditele de consum cu ipotecă.

           Citeste mai mult…

legalmagazin.ro: Participare la ”Schemele de ajutor de stat”

Reprezentanții Departamentului pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat au participat ieri, 8 decembrie 2015, la conferința “Schemele de ajutor de stat în perioada 2014-2020” organizată de revista Legal Magazin la sediul Camerei de Comerț și Industrie a României.

În alocuțiunea sa, Viorel Ciocoiu, Director în cadrul Departamentului pentru Investiții Străine și Parteneriat Public-Privat, Direcția Investiții Străine, a prezentat rolul Departamentului ca organ de specialitate al Guvernului în îndrumarea investitorilor străini, suportul pe care îl oferă companiilor interesate să intre pe piața românească și celor care intenționează să își extindă afacerile aici. “Legislația actuală nu face diferență între investitorii străini și cei locali, aceștia având deopotrivă acces la același suport când vine vorba de stimulente sau ajutor de stat. În acest sens, România și-a menținut una dintre cele mai joase cote unice de impozitare în regiune și în EU28, a emis scheme de ajutor de stat generoase în valoare de 1,2 miliarde de euro pentru sprijinirea investițiilor și crearea de locuri de muncă, a introdus scutirea de impozit pe profitul reinvestit, a redus cu 5% contribuțiile sociale la angajator și a redus TVA la 9% pentru alimente și turism.

             Citeste mai mult…

Opinitimisoarei.ro: Un nou proiect al CCIAT, la final! Mii de oameni, orientati in cariera!

TIMISOARA. Un nou proiect al Camerei de Comert, Industrie si Agricultura Timis a ajuns la final. De data aceasta, vizati au fost oamenii din mediul rural, care au beneficiat de  consultanta si indrumare in cariera. Obiectivul prinicpal al proiectul ”RuralNet – Centru de orientare in cariera si consultanta non-agricola”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Obiectivul prinicpal al proiectul ”RuralNet – Centru de orientare in cariera si consultanta non-agricola”, cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 si derulat in parteneriat cu S.C. GAPA SRL, Primaria Comunei Mosnita Noua, L&C Consulting, Integrated Consulting Group si H3000 Development Consulting Austria.

             Citeste mai mult…

Economica.net: Rompetrol a ajuns la 65 de benzinării în Republica Moldova

KMG International, fostul Rompetrol Grup, a deschis în acest an cinci benzinării noi în Republica Moldova, ajungând la un lanţ de 65 de staţii de distribuţie pe această piaţă, se arată într-un comunicat al companiei.

Recent, compania a finalizat modernizarea unei staţii în Chişinău, după un concept care include terasă şi cafenea, unde consumatorii beneficiază de acces gratuit la reţeaua Wi-Fi. De asemenea, magazinul dispune de facilităţi pentru persoanele cu dizabilităţi. Staţia comercializează carburanţi produşi la rafinăria Petromidia (Efix, EfixS, benzină Premium 95, motorină Euro 5, GPL).

             Citeste mai mult…

Hotnews.ro: BNR a calculat miercuri o medie de  4,4873 lei pentru un euro, nivel pe care nu l-a mai atins din februarie 2014

BNR a calculat miercuri o medie de  4,4873 lei pentru un euro si de 4,10 lei pentru un dolar SUA, dupa ce marti s-a tranzactionat intr-un interval restrans, pe fondul unei lichiditati reduse. “Cum perechii EUR/RON i-a lipsit puterea sa se miste mai sus in sesiunile recente, in pofida unui sentiment de risc nefavorabil, am putea vedea o miscare usoara in jos. Totusi, nu ne asteptam ca leul sa corecteze semnificativ pierderile din ultima perioada inaintea sedintei de politica monetara a Federal Reserve de saptamana viitoare”, scrie economistii ING Bank intr-un raport destinatr investitorilor. Potentialul de depreciere este limitat, mai arata acestia, intrucat BNR ar preveni o consolidare a leului peste 4,50/EUR.

             Citeste mai mult…

Capital.ro: Şerban(ANAF): În noiembrie au fost declanşate 30 de verificări noi la persoanele fizice cu averi mari

Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a declanşat, în luna noiembrie, 30 de noi verificări, prin metode indirecte, la persoanele fizice cu averi mari, a anunţat miercuri directorul general al Direcţiei Verificări Fiscale din cadrul ANAF, Eugen Şerban.

‘Din acţiunile noastre de control prin metode indirecte, pentru diferenţele pe care le-am constatat, a rezultat că, în primul rând, acestea se datorează unor alocări de fonduri în numerar, în special pentru creditări de societăţi comerciale şi achiziţii de imobile’, a menţionat Eugen Şerban.

             Citeste mai mult…

Zf.ro: De ce pleacă softiştii din ţară dacă salariile din IT sunt comparabile cu cele din occident?

Aspiraţia la un standard de viaţă superior, evitarea corupţiei, birocraţiei, dar şi a „instabilităţii“ din România sunt principalele motive pentru care aproximativ 25.000 – 30.000 de specialişti în IT au plecat în străinătate, chiar dacă pe piaţa locală salariul lunar poate ajunge la un nivel atins în ţări din occident precum Elveţia, Marea Britanie şi Germania, se arată într-un studiu realizat de Griffiths School of Management în colaborare cu Şcoala Informală de IT.

             Citeste mai mult…

Romanialibera.ro: Asigurători mici, loviți de noile reguli de solvabilitate

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a finalizat programul de evaluare a activelor şi pasivelor (Balance Sheet Review Extended – BSRE) pentru încă 21 de societăţi de asigurare ce deţin cumulat o cotă de aproximativ 20% din piaţa de profil.

               Citeste mai mult…

Economica.net: Moment istoric: Transgaz publică cantităţile de gaze ruseşti ce trec prin România. Au acordul Gazprom

Pentru prima dată în istorie, ruşii au dezvăluit unul din secretele lor comerciale cele mai bine păzite: cantităţile zilnice de gaze care tranzitează România, în drumul lor către ţările UE din sudul Europei. Totuşi, situaţia nu este prezentată la zi de către operatorul românesc de transport Transgaz, ci cu două zile întârziere. Fiecare român poate vedea acum, zilnic, situaţia fluxurilor ruseşti de gaze către Europa, via România.

               Citeste mai mult…

Economica.net: Termenul până la care contribuţia virată la Pilonul II de pensii va atinge pragul de 6% ar putea fi amânat până în 2017

Contribuţia virată la Pilonul II de pensii va atinge la 6% în 2017, termenul urmând să fie astfel amânat cu un an în condiţiile în care, potrivit Ministerului Finanţelor, creşterea cotei de contribuţie cu un punct procentual pentru anul 2016 ar genera presiuni suplimentare pe bugetul consolidat.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: ALERT

CSM cere amânarea legii insolvenţei persoanelor fizice

Piperea: “Legea nu are norme de aplicare, iar sumele necesare funcţionării ei nu sunt prevăzute în buget”

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a analizat în şedinţa de azi oportunitatea amânării intrării în vigoare a Legii privind insolvenţa persoanelor fizice. Plenul CSM a apreciat că este oportună amânarea intrării în vigoare a Legii şi, în consecinţă, a decis sesizarea Ministerului Justiţiei cu această propunere.

               Citeste mai mult…

Adevarul.ro: Restructurări şi tăieri de cheltuieli la Electrolux, după eşuarea tranzacţiei cu General Electric

Electrolux va reduce cheltuielile şi numărul de angajaţi şi va plăti un comision General Electric, după eşuarea acordului de 3,3 miliarde de dolari prin care compania suedeză urma să preia divizia de electrocasnice a grupului american. Electrolux – al doilea cel mai mare producător de electrocasnice, din lume, după Whirpool – va reduce costurile la divizia de aparate electrocasnice mici, pentru a economisi anual 120 de milioane de coroane (14 milioane dolari), începând de la sfârşitul anului 2016, a anunţat compania, într-un comunicat, potrivit Mediafax. Costurile legate de program se vor ridica la 190 de milioane de coroane, compania urmând să restrângă personalul şi operaţiunile la fabricile din SUA, Suedia şi China.

                Citeste mai mult…

Economica.net: Impozitul pe veniturile suplimentare obţinute în urma dereglementării preţurilor la gaze naturale se plăteşte şi în 2016

Companiile care activează în sectorul extracţiei şi vânzării de gaze naturale extrase din România vor plăti şi anul viitor impozit pe veniturile suplimentare obţinute în urma dereglementării preţurilor, potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă publicat de Ministerul Finanţelor Publice (MFP).

               Citeste mai mult…

Economica.net: România, pe locul 3 în UE la transferurile de bani, chiar dacă intrările au scăzut comparativ cu 2013

România s-a situat şi în 2014 pe locul trei în Uniunea Europeană în ceea ce priveşte surplusul rezultat de pe urma transferurilor personale de fonduri, cu o sumă de 1,581 miliarde de euro, fiind devansată doar de Portugalia (3,6 miliarde de euro) şi Polonia (2,594 miliarde de euro), arată datele publicate miercuri de Oficiul european de Statistica (Eurostat).

                Citeste mai mult…

Evz.ro: Agricola Bacău: Marii retaileri se extind cu magazine de proximitate. În alte țări nu este permis. VEZI cât vinde producătorul prin hipermarketuri

Producătorul de produse din carne Agricola Bacău a renunțat în ultimul timp la mai multe magazine, rețeaua de unități proprii fiind cu circa 50% mai mică în raport cu câțiva ani în urma.Oficialii producătorului spun că firma pierdut teren pe partea de distribuție din cauza celor care vând la negru dar și a lanțurilor mari de magazine, care își deschid unități de proximitate.

               Citeste mai mult…

Hotnews.ro: ​Organizatia Europeana a Consumatorilor isi manifesta sustinerea pentru legea privind darea in plata. Sefa Orgnizatiei i-a trimis o scrisoare presedintelui Iohannis

 

Organizatia Europeana a Consumatorilor (BEUC) a trimis o scrisoare presedintelui Iohannis, scrisoare semnata de directorul deneral Monique Goyens, prin care isi manifesta sustinerea pentru legea privind darea in plata. BEUC reuneste  41 de organizatii nationale independente ale consumatorilor din 31 de tari europene. “In calitate de reprezentant al consumatorilor, BEUC sprijina orice masuri legislative menite sa protejeze interesele consumatorilor, in special “datio in solutum” Legea adoptata recent de Parlamentul roman”, se arata in scrisoarea transmisa miercuri.( documentul se poate citi in atasament).

               Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Ministrul Transporturilor, despre proiectele de autostrazi in lucru care au primit fonduri insuficiente pentru 2016: Daca vor exista rezultate bune, vom suplimenta bugetul cu 2 miliarde de lei

Ministrul Transporturilor, Dan Costescu, sustine ca a gasit o solutie pentru finantarea suplimentara a proiectelor de autostrazi din fonduri europene aflate in constructie si care au primit pentru 2016 o alocare bugetara insuficienta. Aceasta consta in suplimentarea cu 2 miliarde de lei a bugetului, in cursul anului 2016, in masura in care lucrarile avanseaza intr-un ritm sustinut. Banii vor fi virati dintr-un fond aflat la dispozitia Ministerului Finantelor.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: LA ORELE PRÂNZULUI:

Lichiditate de 2,02 milioane de euro pe BVB

Piaţa principală a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) a înregistrat, în prima parte a şedinţei de tranzacţionare de astăzi, o lichiditate de 9.098.280 lei (2.029.914 euro).

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Consiliul Fiscal critică filosofia bugetară a cabinetului Cioloş: Suntem rezervaţi în ceea ce priveşte creşterea economică pe termen lung bazată pe reducerea impozitării consumului

Consiliul Fiscal critică filosofia bugetară a cabinetului Cioloş, fiind foarte rezervaţi în ceea ce priveşte eventualele implicaţii pozitive asupra creşterii economice pe termen lung pe care noul Cod Fiscal, axat pe reducerea impozitării consumului.

”Suntem de părere că scenariul cel mai probabil (n.r. după reducerea TVA şi majorarea salariilor) este cel al unui plus temporar de cerere agregată, neînsoţit de un impact similar semnificativ asupra potenţialului de creştere economică pe termen lung – reducerea impozitării consumului nu îmbunătăţeşte competitivitatea internă şi externă a produselor economiei naţionale”, precizează Consiliul fiscal în raportul privind bugetul pe 2016 făcut public de guvernul Cioloş.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Guvernul a aprobat suplimentarea plafonului Prima Casă cu 200 milioane lei pentru acest an

Guvernul a aprobat miercuri suplimentarea cu 200 milioane lei a plafonului pentru Prima Casă, existând foarte multe cereri pentru garanţii, iar modificarea programului pentru 2016 va fi discutată în şedinţa de săptămâna viitoare, a declarat purtătorul de cuvânt Dan Suciu.

               Citeste mai mult…

Hotnews.ro: ANAF il contrazice pe seful Consiliului Fiscal: Activitatile prevazute in graficul programului cu Banca Mondiala sunt la zi

La nici o zi dupa ca Ionut Dumitru, seful Consiliului Fiscal, a declarat ca dupa doi ani de reforma in zona imbunatatirii colectarii  ANAF a tras doar 5% dintr-un imprumut de 70 de milioane de euro de la Banca Mindiala, Fiscul i-a raspuns extrem de dur economistului-sef al Raiffeisen Bank. “Avem si banii, avem si expertiza, doar ca mai trebuie sa si vrem. In zona colectarii avem un mediu foarte neprietenos”, spunea marti Dumitru. Adevarul este cu totul altul, spun oficialii ANAF pe pagina de Facebook.

             Citeste mai mult…

Agerpres.ro: Patronat: Majorarea capitalului social, conform cerințelor ANAT, va falimenta peste 1.000 de agenții de turism

Peste 1.000 de agenții de turism, care înseamnă mai mult de două treimi din cele care activează pe piața românească, vor dispărea dacă se va pune în practică propunerea Asociației Naționale a Agențiilor de Turism (ANAT), care a solicitat mărirea capitalului social al agențiilor de la 200 de lei, la 25.000 de lei, afirmă reprezentanții Patronatului Național al Agențiilor de Turism.

              Citeste mai mult…

Mediafax.ro: Metrorex: Când se va circula pe tronsonul de metrou Drumul Taberei-Eroilor

Lucrările la linia de metrou Magistrala 5 – secţiunea Râul Doamnei – Eroilor vor fi gata la sfârşitul anului viitor, urmând să fie respectat astfel cel mai recent termen anunţat oficial, însă se va putea circula efectiv cu metroul de-abia din martie 2017, au anunţat miercuri oficialii Metrorex.

“Vom finaliza lucrările la sfârşitul anului 2016, vom începe problele tehnologice la sfârşitului lui 2016, probe tehnologice obligatorii pentru punerea în funcţiune şi pentru a crea condiţiile de siguranţă pentru transportul călătorilor, astfel încât preconizăm că în martie 2017 vom începe traficul cu călători”, a declarat miercuri directorul de investiţii al Metrorex, Constantin Mustăţea, la o conferinţă de presă pe şantierul depoului Valea Ialomiţei, referitoare la stadiul lucrărilor pe şantierele viitoarelor staţii de metrou ale Magistralei 5.

               Citeste mai mult…

Capital.ro: Lucrările la autostrada Piteşti – Sibiu ar putea începe la 1 ianuarie 2017

Lucrările la autostrada Piteşti – Sibiu ar putea începe la 1 ianuarie 2017, iar licitaţiile vor putea începe în vara anului viitor, a declarat miercuri Dan Costescu, ministrul Transporturilor, în cadrul dezbaterii publice a proiectului de buget.

“Din păcate nu a fost demarată din timp ca să poată începe acum execuţia. În acest moment noi am început procedurile pentru studiul de fezabilitate şi încercăm să accelerăm, să devansăm programul pe care l-am primit, să-l aducem cât mai aproape de noi. (…) Sunt studii de fezabilitate pe capete. Ele trebuiau să se încheie la 15 decembrie în acest an. Consultantul extern ne-a recomandat să extindem această perioadă până la următorul termen, până la 15 iunie, pentru a nu grăbi acest lucru pentru că fuseseră sărite din cursul firesc al lucrurilor tocmai forajele geo care se pare că au fost problema la Orăştie – Sibiu. În vară vor putea fi demarate, după studiul de fezabilitate, licitaţiile pentru proiectare şi lucrări, iar asta înseamnă că la 1 ianuarie 2017 vor putea începe lucrările”, a spus Costescu.

              Citeste mai mult…  

Capital.ro: CNADNR, CFR şi Metrorex vor intra într-un proces de restructurare

Ministrul Transporturilor Dan Costescu a anunţat miercuri că vor intra în restructurare companiile CNADNR, CFR şi Metrorex, aflate în subordinea ministerului.

“Principalele companii care investesc sub tutela Ministerului Transporturilor vor intra cu dată imediată într-un proces de restructurare. Este vorba de CNADNR, este vorba de CFR şi de Metrorex. Acolo au început deja nişte schimbări. (…) Bineînţeles că aceste schimbări au un unic scop, acela de utilizare eficientă a fondurilor pe care le-am putut asigura de la bugetul de stat sau din fonduri europene”, a explicat ministrul într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

               Citeste mai mult…

Zf.ro: Ergo a bătut palma cu Credit Europe pentru preluarea asigurătorului local deţinut de turci

Grupul german Ergo care deţine pe piaţa locală un asigurător de viaţă cu circa 100.000 de clienţi a ajuns astăzi la o întelegere pentru preluarea companiei Credit Europe şi intră astfel şi pe segmentul poliţelor generale, au declarat oficialii Ergo. ZF a scris la începutul acestei săptămâni despre tranzacţia Ergo-Credit Europe.

              Citeste mai mult…

Bursa.ro: Nissal şi Enel, acord pentru a transforma vehiculele electrice în surse mobile de energie

Cu ocazia celei de-a 21-a Conferințe ONU privind schimbările climatice (COP21), la Paris, Nissan, Nissan LEAF, și Enel au semnat un acord care va schimba modul în care consumatorii și companiile gestionează utilizarea energiei, informează un comunicat remis astăzi redacţiei.

               Citeste mai mult…

Bursa.ro: ING Bank oferă 250.000 de euro pentru îmbunătățirea spațiului urban

Înscrierile în competiția Urbaniada, lansată de către ING Bank și The Institute, se încheie pe data de 14 decembrie 2015, potrivit unui comunicat de presă al băncii.

Urbaniada este o competiție publică, iar arhitecți, urbaniști, publicitari sau membri ai organizațiilor neguvernamentale care au în plan proiecte de arhitectură, urbanism sau intervenții publice sunt invitați să le înscrie pe site-ul www.urbaniada.net. Se caută proiecte ce au impact asupra unor comunități mai mari, specifice marilor orașe, cu o populație minimă de 100.000 de locuitori.

               Citeste mai mult…

Hotnews.ro: Dupa Ministerul Energiei, si Ministerul Economiei a publicat lista cu societatile la care este actionar si managerii acestora

Ministerul Economiei, Comerțului și Relațiilor cu Mediul de Afaceri a publicat miercuri lista companiilor din portofoliu la care este actionar, precum și componența consiliilor de administrație ale acestora. Si Ministerul Energiei a publicat lista cu societatile la care detine actiuni, insa in cursul zilei de marti.

              Citeste mai mult…

        Impreuna in lumea afacerilor