Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Sancțiuni pentru restaurantele care nu respectă siguranța alimentelor

controlRestaurante, baruri și cluburi din întreaga țară au fost luate la control de autorități în ultima perioadă, pentru a vedea dacă respectă normele privind siguranța alimentelor. Controalele au scos la iveală o serie de nereguli și s-au lăsat cu amenzi, dar și cu suspendări a activității și chiar interzicere a activității, potrivit unei informări emise de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor.

În perioada 26 noiembrie 2015 – 4 ianuarie 2016, Direcţiile judeţene sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, precum şi a municipiului Bucureşti, împreună cu reprezentanţii Inspectoratului General al Poliţiei Române, au desfășurat activităţi de control în unităţi de alimentaţie publică şi unităţi de comercializare a alimentelor (restaurante, baruri, cluburi etc.).

Au fost verificate 456 de unități, iar în urma acestor controale au fost aplicate 233 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 86 avertismente şi 147 amenzi în valoare de 283.960 de lei. De asemenea, au fost emise 4 ordonanţe de suspendare a activităţii şi 1 ordonanţă de interzicere a activităţii.

Totodată, au fost retrase de la comercializare 1.391 kg, reprezentând produse alimentare (de origine animală şi non-animală), care erau improprii pentru consumul uman.

Dintre neregulile constatate menționăm o serie de neconformităţi, cum ar fi:

  • nerespectarea condiţiilor privind depozitarea produselor alimentare;
  • comercializarea produselor alimentare în spaţii neautorizate sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor;
  • manipularea necorespunzătoare a ustensilelor şi a veselei în blocul alimentar;
  • etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare;
  • lipsa programului de autocontrol;
  • deficienţe privind implementarea şi revizuirea procedurilor bazate pe principiile HACCP;
  • comercializarea de produse alimentare fără elemente de identificare, etichetate sau ambalate necorespunzător;
  • lipsa documentelor care să ateste conformitatea sau trasabilitatea produselor.

 

Sursa: Horeca.ro

        Impreuna in lumea afacerilor