Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Soluții pentru a atrage turiștii în restaurantul tău

2

Turismul culinar câștigă popularitate. Fundamentul turismului culinar este constituit de ideea că mâncarea este o atracție turistică, la fel ca un muzeu de exemplu, iar în prezent, un număr din ce în ce mai mare de turiști caută experiențe culinare unice și memorabile pe durata călătoriei lor.

Turistul pornit pe cărări gastronomice caută aceste experiențe nu doar în restaurante de lux, ci și în bistro-ul de la colțul străzii, astfel încât orice restaurant ar putea beneficia de clienți din afara orașului.

Dacă doriți să atrageți turiști în restaurant trebuie să folosiți tehnici de marketing adecvate. Există două modalități de a atrage turiști într-un restaurant: restaurantul să fie situat în apropierea unei atracții turistice sau să devină o atracție turistică. Indiferent de situație, potrivit specialiștilor de la foodservicewarehouse.com, asigurați-vă că faceți următoarele lucruri:

  • Creați un site al restaurantului și aveți grijă în permanență de acesta
  • Distribuiți meniul în locații strategice
  • Asigurați-vă că restaurantul figurează în ghidurile de restaurante, atât în cele online cât și în cele print
  • Oferiți spații de parcare
  • Valorificati apropierea restaurantului de o atractie turistica

Dacă restaurantul este situat în apropierea unei atracții turistice, fructificați această poziționare. Pe lângă aspectele menționate, folosiți câteva din aceste tactici pentru a capta interesul turiștilor:

  • Semnalizare outdoor. O semnalizare proeminentă în aer liber sau afișarea unui meniu la trotuar vă vor ajuta să atrageți trecătorii.
  • Cumpărați spațiu pe un panou destinat afișării reclamelor în zone publice
  • Publicitate în ziarele locale.
  •  Faceți parteneriate cu firme de transport, agenții de turism, hoteluri s.a.

Chiar dacă sunteți sau nu situat în apropierea unei atracții turistice puteți atrage turiști în restaurant, dacă acesta este unic. Încercați următoarele lucruri:

  • Dezvoltați-vă USP-ul (Unique Selling Point). Cu cât mai original este restaurantul dumneavoastră, cu atât mai multe șanse are să devină o destinație pentru turiștii culinari. Restaurantele tematice și experiențele culinare unice atrag turiștii. Puteți oferi lecții de gătit turiștilor pentru a-i învăța să gătească preparate locale.
  • Oferiți preparate din bucătăria regională.
  • Plasați-vă mesajul în media
  • Organizați un eveniment culinar local.Asociați-vă cu alte business-uri locale pentru a organiza un festival culinar regional.

Sursa : Horeca.ro

        Impreuna in lumea afacerilor