Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Acte necesare si conditii de obtinere a formularului A1

declaratia-200Pe forumul club legislatia muncii a fost prezentata problema privind necesitatea  obtinerii formularului A1 pentru angajatii unei societati care se deplasaseaza in UE pentru a munci temporar: daca exista o perioada minima pentru care nu ar fi nevoie de obtinerea acestui formular; ce conditii trebuie indeplinite pentru obtinerea lui intr-un timp cat mai scurt; se depune numai la Casa de Pensii Bucuresti; se poate trimite prin posta, online sau numai personal?

Raspunsul expertului in legislatie a fost: “Certificatul A1 (fost E101 sau E103) confirma faptul ca salariatul achita contributiile sociale in alta tara din Uniunea Europeana (UE), daca este detasat sau lucreaza in mai multe tari in acelasi timp.
In Romania formularul A1 se elibereaza de catre Casa Nationala de Pensii Publice.
Documentul A1 insa poate fi obtinut pentru o perioada initiala de 24 de luni, prin exceptia precizata la art. 12 al Regulamentului european.
Cererea pentru eliberarea formularului A1 se completeaza de catre angajator pentru unul sau mai multi salariati care vor fi detasati si se depune cu 30 de zile calendaristice inainte de inceperea perioadei de detasare.
Pentru eliberarea formularului A1 este necesar un dosar care trebuie sa cuprinda certificatul de atestare fiscala din care sa rezulte ca angajatorul nu are datorii la bugetul de stat la data solicitarii formularului, adeverinta privind stagiul de cotizare realizat in ultimile 12 luni, emisa de casa judeteana de pensii pentru fiecare angajat detasat, ultima situatie financiara a angajatorului, copie a certificatului de inregistrare fiscala, Adeverinta de la Inspectoratul Teritorial de Munca din care rezulta numarul de salariati ai societatii la data solicitarii formularului, certificatul constatator emis de O.N.R.C. in luna in curs, contractul tradus incheiat intre angajatorul din Romania si angajatorul din statul de ocupare.
Daca dosarul depus la C.N.P.P(Casa Nationala de Pensii Publice) este complet si corect, atunci formularul A1 se elibereaza in termen de 25 de zile lucratoare de la depunere.”

Sursa:clublegislatiamuncii.manager.ro

        Impreuna in lumea afacerilor