Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

ANAF intentioneaza sa reduca termenul de rambursare a TVA la maximum 15 zile

646x404

Fiscul intentioneaza sa reduca termenul de rambursare a Taxei pe Valoarea Adaugata la 15 zile, dupa ce Comisia Europeana a inchis procedura de infrigement declansata in 2013 din cauza intarzierilor mari cu care statul returna banii contribuabililor.

Inchiderea procedurii de infrigement asupra Romaniei reprezinta un pas foarte important in munca noastra. Insa, vreau sa subliniez un aspect foarte important: acesta este doar un prim pas in atingerea obiectivului nostru de a reduce drastic perioada de rambursare a TVA. Dupa ce am redus termenele medii de solutionare a deconturilor de TVA cu optiune de rambursare de la 180 la circa 60 de zile, urmatorul nostru obiectiv este de a ajunge sa rambursam TVA in maximum 15 zile, a declarat recent presedintele ANAF,Gelu Stefan Diaconu.

Deconturile de TVA se ramburseaza in prezent in aproximativ 60 de zile, fata de perioada de 180 de zile, in urma cu doi ani, conform ANAF.

De curand, presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania, Claudiu Franc, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, ca este extrem de importanta o urgentare a termenului de rambursare a TVA.

In discutiile pe care le-am avut la Ministerul Agriculturii am solicitat sa urgentam rambursarea TVA-ului. Sa se faca controalele o data pe semestru, trimestru, nu la fiecare cerere de rambursare sa avem control de la Finante. Inca o solutie pe care noi am oferit-o a fost ca din aceasta diferenta de TVA sa ni se ia in calcul obligatiile fiscale pe care le avem pe salariu, de exemplu, a declarat, pentru StiriAgricole.ro, Claudiu Franc, presedintele Federatiei Crescatorilor de Bovine din Romania.

Pentru reducerea termenului de rambursare a TVA la 15 zile este nevoie ca Ministerul Finantelor si Curtea de Conturi sa modifice legislatia.

Sursa:ww.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor