Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Angajati mai bine pregatiti, intreprinderi mai performante – proiect aflat la final

 

PHOTO-2022-07-15-08-10-40Camera de Comert si Industrie Bacau, in parteneriat cu Intratest S.A. Bucuresti, a finalizat activitatile proiectului „Angajati mai bine pregatiti, intreprinderi mai performante” – POCU/464/3/12/128218, care s-a derulat in perioada 21 octombrie 2019 – 15 iulie 2022, cu doua perioade de suspendare in  urma masurilor speciale luate de Statul roman, instituirea starii de urgenta si, respectiv, a starii de alerta, pentru protejarea persoanelor impotriva infectiei cu COVID-19.

Joi, 14 iulie 2022, cu incepere de la ora 11:00, la Centrul de Afaceri si Expozitii – CAEX Bacau, a avut loc Conferinta finala a proiectului.

Evenimentul s-a bucurat de prezenta a 89 de participanti, reprezentanti ai firmelor, autoritatilor si institutiilor judetului Bacau, universitatilor, statiunii de cercetare in domeniul legumiculturii si mass media, dintre care mentionam: Agricola International SA, Alex Catering Group SRL, Alfa Hotels SRL, Azia SRL, Conbac SA, Conextrust SA, Europrod SRL, Fast Technical Assistance SRL, General Catering SRL, General Club SRL, Ghervase&Ghervase SRL, Intertrade Group SRL, Nirvana Center SRL, Pambac SA, Relativ Impact SRL, Roserv Green Energy SRL, SSAB AG SRL, Turist Food SRL, Valhala Invest SRL, Agentia Judeteana de Ocupare a Fortei de Munca, Consiliul Judetean Bacau, Directia de Sanatate Publica, Directia pentru Agricultura, Directia Sanitar Veterinara, Inspectoratul Teritorial de Munca, primariile din Bacau, Cleja, Faraoani, Girleni, Hemeius, Letea Veche, Luizi Calugara, Nicolae Balcescu, Saucesti, Traian, Statiunea pentru Cercetare si Dezvoltare in Legumicultura, Universitatea George Bacovia, Universitatea Vasile Alecsandri si Desteptarea SA.

Conferinta finala a fost deschisa si moderata de Mihai Tulbure, Director general al Camerei de Comert si Industrie Bacau.

Temele prezentate in cadrul evenimentului au fost:

  1. Proiectul „Angajati mai bine pregatiti, intreprinderi mai performante”, Prezentare generala, obiective, activitati, grup tinta, indicatori – Tatiana RUSU, Manager de proiect
  2. Proiectul „Angajati mai bine pregatiti, intreprinderi mai performante”, Componenta de formare profesionala a angajatilor – Constantin CERNAT, Expert Intratest SA Bucuresti
  3. Importanta formarii profesionale continue la locul de munca – Cezar OLTEANU, Expert ghiduri metodice
  4. Combaterea discriminarii la locul de munca – Florin CHETREANU, Expert tematic nondiscriminare.

Dupa prezentarile temelor si dezbateri, intre reprezentantii firmelor si ai autoritatilor/institutiilor s-au purtat discutii profesionale legate de tematica proiectului si nu numai, intr-un climat nonformal, in cadrul unui pranz de lucru asigurat de General Club SRL.

Proiectul a fost cofinantat din Programul Operațional Capital Uman 2014 – 2020, Axa prioritara 3, „Locuri de munca pentru toti”, Obiectivul specific: 3.12. „Imbunatatirea nivelului de cunostinte/competente/aptitudini aferente sectoarelor economice/domeniilor identificate conform SNC si SNCDI ale angajatilor”.

Obiectivul general al proiectului a constat in cresterea competitivitatii si a adaptabilitatii firmelor din judetul Bacau la schimbarile sectoarelor economice cu potential competitiv identificate conform Strategiei Nationale pentru Competitivitate 2015-2020 (SNC), prin organizarea de programe de formare profesionala pentru angajatii lor si prin asistenta pentru elaborarea si introducerea programelor de invatare la locul de munca.

In cadrul proiectului, 326 de angajati, dintre care 33 de persoane cu varsta cuprinsa intre 55 si 64 de ani, din 58 de firme din judetul Bacau, cu activitate in domeniile Constructii si Procesarea alimentelor si a bauturilor, au beneficiat de programe de formare profesionala in corelare cu domeniile de specializare inteligentă conform SNCDI.

Pentru viitor, Camera de Comert si Industrie Bacau a anuntat firmele prezente ca are depuse si sunt in procedura de aprobare 3 proiecte care au ca obiectiv principal digitalizarea activitatilor economice si pregatirea angajatilor in acest sens.

 

 

 

 

 

        Impreuna in lumea afacerilor