Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact
Home » Arbitraj ad-hoc

Arbitraj comercial ad-hoc


Arbitrajul comercial ad-hoc este organizat pentru solutionarea unui litigiu determinat, functia arbitrilor incetand o data cu pronuntarea hotararii sau cu expirarea termenului de arbitraj.

Aceasta forma se constituie la cazuri concrete, procedura arbitrala fiind determinata de parti sau de catre arbitri.

Sintagma ad-hoc trebuie cuprinsa explicit in conventia incheiata de parti, iar orice alta formulare in textul conventiei arbitrale va supune litigiul arbitrajului comercial.

Avantajul arbitrajului comercial ad-hoc este dat de faptul ca tribunalul arbitral, format din 1 sau 3 arbitri, este ales de parti si se supune regulilor stabilite prin conventia arbitrala, in ceea ce priveste locul arbitrajului si limba in care se vor desfasura dezbaterile (in lipsa unor astfel de prevederi, tribunalul arbitral ales va determina locul si limba).

Arbitrii sunt independenti si impartiali in indeplinirea atributiilor lor jurisdictionale.

In ceea ce priveste dispozitiile legale aplicabile arbitrajului comercial ad-hoc, acesta se desfasoara in baza prevederilor:

In cazul unui astfel de litigiu, Curtea de Arbitraj Comercial poate acorda asistenta, la cererea partilor, cu conditia achitarii taxei de administrare de catre parti.

Asistenta Curtii de Arbitraj Comercial in arbitrajul comercial ad-hoc consta in:

  • furnizarea, la cererea arbitrilor, de date, informatii sau documentatii referitoare la solutiile doctrinare si jurisprudentiale intr-o anumita problema
  • asigurarea accesului la serviciile de secretariat ale arbitrajului
  • asigurarea unui spatiu corespunzator pentru desfasurarea arbitrajului
  • urmarirea si facilitarea arbitrajului astfel incat acesta sa se desfasoare in bune conditii si sa se finalizeze in termenul stabilit de parti.
Contact

Pentru mai multe informatii si consultanta, va rugam sa ne contactati la Curtea de Arbitraj Comercial de pe langa Camera de Comert si Industrie Bacau; tel: