Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Camerele de Comert si Industrie din Romania susţin măsuri fiscale favorabile mediului de afaceri şi responsabile din punct de vedere macroeconomic

cod fiscalCamerele de Comerţ şi Industrie din România, prin Camera de Comert si Industrie a Romaniei, membră a Pactului pentru Fiscalitate, susţin necesitatea reformării sistemului fiscal actual, având în vedere realităţile din ţara noastră:

  • apartenenţa la Uniunea Europeană,
  • criza economică de la sfârşitul anilor 2000 şi perioada post-criză actuală,
  • contextul geopolitic şi macroeconomic actual.

Toate acestea reprezintă factori care ne obligă să creştem eficienţa fiscalităţii pentru consolidarea competitivităţii companiilor româneşti, în vederea dobândirii unei creşteri economice sustenabile.

Camerele de Comert si Industrie din Romania salută utilizarea pârghiilor legislative existente pentru conturarea unui pachet normativ transpartinic, care să fie asumat de întreaga clasă politică, pentru asigurarea predictibilităţii cadrului legislativ fiscal din România, în conformitate cu aşteptările mediului de afaceri şi ale partenerilor internaţionali.

În ceea ce priveşte măsurile de relaxare fiscală – reducerea nivelului de taxare şi eliminarea unor taxe existente în momentul de faţă, CCI din Romania consideră oportună relaxarea fiscală în perioada post-criză, ca motor de stimulare a creşterii economice a ţării noastre. Mediul de afaceri are nevoie de introducerea unor stimuli pentru consolidarea competitivităţii companiilor româneşti, atât pe plan intern, cât şi la nivel internaţional.

CCI din Romania fac un apel în favoarea Codului Fiscal, date fiind aşteptările mediului de afaceri faţă de crearea unor condiţii fiscale care să încurajeze creşterea economică şi dezvoltarea generală a business-ului în România. Considerăm oportună implementarea măsurilor prevăzute în Codul Fiscal adoptat de Parlamentul României, totodată ţinând cont de necesităţile actuale ale comunităţii de afaceri româneşti.

Ne exprimăm, pe această cale, convingerea că este nevoie de adoptarea Codului Fiscal cât de curând posibil, pentru a putea permite agenţilor economici din România să îşi ajusteze bugetele şi previziunile financiare pentru anii următori, în funcţie de reglementările fiscale aplicabile prin noul Cod.

Camerele de Comert si Industrie din România, susţin necesitatea adoptării de măsuri menite să sprijine dezvoltarea durabilă a comunităţii de afaceri româneşti, pledând totodată pentru eficientizarea cheltuielilor sectorului public și responsabilitate fiscal-bugetară din partea decidenţilor politici.

        Impreuna in lumea afacerilor