Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Certificate de origine a marfurilor


Certificate de origine a marfurilor


Certificatul de origine a marfurilor dovedeste provenienta marfurilor care se exporta in afara spatiului UE, beneficiarul putand impune ca la fiecare livrare de produse, furnizorul sa obtina si sa trimita un astfel de certificat, alaturi de celelalte documente de livrare.

Pentru a beneficia de scutire de taxe vamale si formalitati vamale rapide, exportatorul trebuie sa faca dovada originii marfurilor cu un certificat de origine eliberat de Camera de Comert si Industrie Bacau, fiind abilitata sa emita certificate de origine (Legea 335/2007, cap. II, art. 4, lit. e).

Pentru eliberarea certificatelor de origine privind exportul romanesc, exportatorul roman depune un formular-cerere, insotit de urmatoarele documente:

  • declaratia de origine;
  • factura externa;
  • packing list / specificatie de ambalare, care sa precizeze greutatea bruta / neta,
  • acreditiv si / sau contract;
  • imputernicire / delegatie;
  • alte documente care sa ateste originea: certificat de origine strain, declaratie vamala, fisa tehnologica a produsului etc.

In acest sens, Camera de Comert si Industrie, prin Centrul de Promovare Economica Bacau – PromEc va ofera serviciul:

  • eliberare certificate de origine

    • tarif – 540 lei / document

Pretul include TVA.

Membrii si simpatizantii Camerei beneficiaza de reducere cu pana la 25% la tarife.

Contact

Pentru a deveni membru / simpatizant al Camerei de Comert si Industrie Bacau va sta la dispozitie Biroul Relatii cu Membri tel: 0234.570.010, email: ccibc@ccibc.ro sau secretarii Comisiilor de lucru

Certificatul de origine a marfurilor se emite intr-un singur exemplar in original. La cerere se emit contra cost si copii conforme cu originalul.

Contact

Pentru mai multe informatii va sta la dispozitie Centrul de Promovare Economica – PromEc Bacau ; tel: 0234.570.010, email: ccibc@ccibc.ro.
Persoana de contact: Mihai TULBURE, Director.

        Impreuna in lumea afacerilor