Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Cifra de afaceri a IMM-urilor a crescut cu peste 10% în luna iulie faţă de luna precedenta

baromentrul-smartbill-1140x628Cifra de afaceri a IMM-urilor romanesti a crescut cu peste 10% în luna iulie faţă de luna precedentă, conform barometrului SmartBill, citat de Ziarul Financiar, fiind cea de-a treia lună consecutivă de avans pozitiv, de la ridicarea stării de urgenţă şi repornirea majorităţii sectoarelor industriale.

Pe de altă parte, afacerile au înregistrat o uşoară scădere faţă de iulie 2019. Dacă în luna iunie, IMM-urile se apropiaseră la doar 0,6 procente de valorile înregistrate în aceeaşi perioadă a anului 2019, în iulie diferenţa s-a majorat la -4,7%.

Raportat la nivel lunar, toate industriile monitorizate de Barometru au înregistrat valori pozitive în luna iulie. O creştere importantă de 115% faţă de iunie, a fost observată în sectorul de agricultură, silvicultură şi pescuit.

Sanatatea si asistenta sociala inregistreaza o crestere de 3% fata de luna precedenta, dar si o crestere de 16% fata de iulie 2019. Hotelurile şi restaurantele s-au adaptat noilor condiţii de siguranţă si au reuşit să treacă pe plus în a doua lună de vară, cu 25% faţă de iunie, inregistrand insa o scadere de 35% fata de iulie 2019.

Este de subliniat de asemenea, ca la nivelul regiunii de Nord Est, evolutia fata de luna anterioara este de +20% iar fata de iulie 2019, de -5%.

Barometrul SmartBill reprezinta un instrument care masoara in timp real pulsul IMM-urilor din Romania (evolutia cifrei de afaceri). Urmarindu-l, se poate observa impactul crizei asupra IMM-urilor, momentul în care economia începe sa isi revina si viteza cu care o va face.

Sursa: Ziarul Financiar / SmartBill

        Impreuna in lumea afacerilor