Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Clarificari privind impozitarea firmelor cu sedii in locuinte

PozaImpozitSediu1Ministerul Finantelor Publice anunta ca patronii care au firma sau persoana fizica autorizata cu sediul in propria locuinta si nu deruleaza activitati acolo nu vor fi afectati de majorarea impozitului local pe cladiri.


In cazul locuintelor in care avem un sediu de firma unde nu-i activitate sau chiar daca e activitate – nu se inregistreaza cheltuieli, asa cum scrie in Codul Fiscal, impozitul datorat este cel pentru locuinta si nu trebuie facute evaluari pentru cota-parte.

Acele prevederi, cu impozitarea diferentiata in functie de cota-parte alocata pentru desfasurarea activitatii sunt aplicabile atunci cand sunt desfasurate activitati si se inregistreaza cheltuieli. 

Sediul social se stabilește la constituirea societății prin actul constitutiv și, ulterior, se poate schimba, printr-un act modificator al actului constitutiv.

Conform legislaţiei, la acelaşi sediu pot funcţiona mai multe societăţi doar dacă imobilul, prin structura şi suprafaţa utilă, permite funcţionarea lor în încăperi diferite sau în spaţii distinct partajate.

Pe întreaga perioadă de activitate a unei societăți, schimbarea sediului social poate surveni din mai multe cauze, de la expirarea contractului existent la dezvoltarea unor ramuri în alte zone ale orașului sau chiar în altă localitate.

Schimbarea sediului social nu presupune doar mutarea activității în alt spațiu, ci și modificarea urmatoarelor acte:

  • certificatul de înregistrare,
  • actul constitutiv al societății
  • orice alt certificat care atestă funcționarea firmei.

Pentru mai multe informatii, intocmirea tuturor documentelor necesare schimbarii sediului social al firmei, in concordanta cu legislatia in vigoare, si inscrierea in Registrul Comertului, sta la dispozitie Centrul de Infiintari Firme:

Bacau
Tel: 0234.570.010, int. 133
E-mail: ccibc@ccibc.ro
Mobil: 0749.088.840

Onesti
Tel: 0234.320.343
E-mail: onesti@ccibc.ro
Mobil: 0748.886.408
Moinesti
Tel: 0234.367.557
E-mail: moinesti@ccibc.ro
Mobil: 0744.538.409

 

        Impreuna in lumea afacerilor