Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Investitiile in infrastructura germana ating un nivel record

Freeway from above with white marking in the sun

Guvernul federal german intentioneaza sa investeasca mai mult in infrastructura. Pentru 2016, Ministerul Federal pentru Transporturi si Infrastructura Digitala a planificat investitii de 13 mld. EUR. Din acesti bani 7,4 mld. EUR vor fi investiti in constructia, intretinerea si functionarea drumurilor nationale de pe intregul teritoriu al Germaniei. Se doreste modernizarea infrastructurii, astfel ca pana in 2018 investitiile in acest domeniu ar urma sa creasca cu 40%, relateaza presa germana.

Climatul de consum a crescut la final de an

Conform datelor Institutului de cercetare GfK, la sfarsitul anului trecut climatul de consum din Germania a crescut. Acest indicator este si un semnal important pentru aprecierea situatiei economice generale. Indicele de consum a crescut pentru luna ianuarie cu 9,4 puncte, la sfarsitul lui decembrie se situa la 9,3.

Indicele arata cat sunt dispusi consumatorii germani sa cheltuiasca si care sunt asteptarile in ceea ce priveste veniturile. Lunar sunt chestionate circa 2000 de persoane in acest sens. Deocamdata consumatorii germani nu se lasa intimidati de pericolul terorist. Nici in ce priveste salariile lor, germanii nu isi fac probleme, fiind optimisti si asteptandu-se chiar la cresteri salariale.

Constructiile germane se asteapta la o crestere de 3%

Piata constructiilor din Germania asteapta pentru anul in curs o crestere a afacerilor cu 3% la circa 103 mld. EUR – aceasta crestere datorandu-se si numarul mare de refugiati care au nevoie de un loc de cazare. Pentru urmatoarele luni exista suficiente comenzi, numarul acestora a crescut cu 14%, conform datelor Asociatiei Industriei Constructiilor. De asemenea va creste si numarul de angajati in aceasta bransa de la 765.000 pana la 770.000. La inceputul anului 2015 lucrau 757.000 de persoane in constructii.

Va creste mai ales sectorul constructiilor de locuinte, poate chiar cu 5% la peste 38 mld. EUR. Se estimeaza ca sunt necesare peste 400.000 de locuinte pe fondul cresterii numarului de refugiati. Sectorul constructiilor cu destinatie publica va creste cu 4%, iar cele de birouri si fabrici cel mai probabil va stagna.

Alte informatii despre economia si investiile germane, evenimentele ce au loc in perioada urmatoare in Germania sunt disponibile in ultimul numar al Buletinului Newsletter-ul Camerei de Comert si Industrie Romano-Germane care poate fi vizualizat online.

Sursa: Buletin Informativ al CCI  Romano-Germane

        Impreuna in lumea afacerilor