Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Consiliul European pentru Cercetare: 1,67 miliarde de euro pentru cercetare in Europa

cercetator

Consiliul European pentru Cercetare a anuntat, pentru anul 2016, o noua serie de granturi in valoare totala de 1,67 miliarde de euro pentru cercetatorii care isi desfasoara activitatea in Europa. 

La finalul lunii iulie a fost publicat un prim apel pentru proiecte intitulat ,,Starting Grantsʼʼ, avand o valoare de 485 milioane euro. Aceasta schema de finantare se adreseaza tuturor cercetatorilor care au intre 2 si 7 ani de experienta, dupa obtinerea diplomei de doctor, si un profil stiintific promitator. Cei interesati se pot inscrie in competitie pana la data de 17 noiembrie 2015. Programul a plecat de la ideea ca Europa nu ofera suficiente oportunitati pentru tinerii cercetatori, aceasta problema structurala ducand la irosirea multor initiative de cercetare sau miscarea acestor initiative catre alte tari.

Urmatorul apel pentru proiecte va debuta la 15 octombrie 2015. Intitulat „Proof of Concept”, acesta se va adresa cercetatorilor care au derulat deja proiecte finantate prin ERC si doresc sa continue sa exploreze potentialul inovator al ideilor lor. Valoarea finantarii care poate fi obtinuta este de pana la 150.000 de euro, iar durata grantului poate atinge 18 luni.

Click aici pentru a accesa pagina programului „Starting Grants”
Click aici pentru a accesa pagina programului „Proof of Concept”

Sursa: Reprezentanta Comsiei Europene in Romania

 

        Impreuna in lumea afacerilor