Home
Judetul Bacau
Linkuri utile
Despre noi
Membri
Proiecte
Parteneri
Comisii de lucru
Agentii
Birouri
Reprezentante
Media
Publicatii
Contact

Cotatii bursiere pentru aceasta saptamana: pretul graului romanesc e cel mai mic

cotatii b

Pretul graului romanesc vandut in portul Constanta a inregistrat in ultimele zile o scadere puternica, fiind sub nivelul consemnat in Rusia, Franta sau Statele Unite, conform datelor furnizate de Bursa Romana de Marfuri. O situatie asemanatoare este regasita si la porumb.

Mai exact, cotatiile la cereale valabile in saptamana 17-23 august au ajuns la 161 de euro pe tona in cazul graului de panificatie FOB (Free-On-Board) vandut in portul Constanta si la 151 de euro/tona, in cazul porumbului calitatea 1.

Conform Bursei Romane de Marfuri, pretul graului de panificatie a fost stabilit la 164 de euro/tona in Ucraina, 168 de euro/tona in Rusia, 171 de euro/tona in Franta si 169 de euro/tona in Statele Unite.

De asemenea, pretul de comercializare pentru porumbul calitatea 1 a fost de 152 de euro/tona in Ucraina, 161 de euro/tona in Rusia, 182 de euro/tona in Franta si 147 de euro/tona in Statele Unite.

Astfel, in momentul de fata, cerealele romanesti sunt cele mai ieftine de pe piata, comparativ cu ceilalti producatori din regiune, precum Ucraina, Rusia sau Franta.

In acest context, Bogdan Iliescu, Manager Diviza Agricultura a BRM, remarca scaderea pretului pentru cerealele romanesti.

„Cotațiile la grau scad usurel , la porumb se mențin constante, iar la floarea-soarelui stagnează la 1,55-1,56 lei/kg”, precizeaza Bogdan Iliescu.

In ceea ce priveste cotatiile spot din Romania la cereale si derivate cereale, stabilite ca medii de tranzactionare la procesatori, exportatori-traderi si fermieri, acestea au fost stabilite pentru saptamana 17-23 august 2015 la urmatoarele valori:

  1. Seminte Floarea Soarelui FOB Constanta – 365 euro/MT
  2. Ulei brut Floarea Soarelui Fob Constanta – 686 euro/MT
  3. Ulei brut Rapita Fob Rotterdam – 683 euro/MT
  4. Srot soia 45% FOB Rotterdam – 377 euro/MT
  5. Srot Floarea Soarelui Fob Constanta – 206 euro/MT
  6. Tarata Grau Fob Constanta – 115 euro/MT
  7. Zahar Rafinat Vrac Medie Romania – 450 euro/MT

Sursa: www.stiriagricole.ro

        Impreuna in lumea afacerilor